VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 16d. |
Sveiki visi, užklydę bei užstrigę "Būk blaivus" forume!
Norintiems prisijungt prie diskusijų, tačiau vis nedrįstantiems, bei naujai prisijungusiems siūlau prisistatyti!
Kviečiu pasidalinti savo pamąstymais, patirtimi, nuogastavimais bei žiniomis Jums aktualiuose forumo skyriuose!
Neprisijungęs
Padarysiu įžanga
Sveiki! Aš Žuvis, plaukioju sostinės vandenyse. Linksmi jaunystėje taurių skambėjimai ilgą laiką nebuvo kliūtis. Vėliau, didelių pastangų dėka, viskas įgavo pagreitį... Alkoholis buvo mano stimuliantas, dopingas bei sėkmingų darbų, įvykių apdovanojimas. Ilgainiui daug gebėdavau supilti į save. Su laiku pradėjo manęs vengti draugai, tik vis nesuprasdavau, kodėl? Į šventes, įvairius šeimos susiėjimus veždavausi šio dopingo papildomai, nes prie stalo siūlomi išgėrimo tempai man pasirodė esti per lėti... Vėliau rankinuke besimaskatuojantis buteliukas (''fliaškė'' liaud.klb.) patapo kasdienybe.
Alkoholio sukeltų linksmybių sumažėjo, pasekmės pradėjo augti kaip ant mielių. Rytojaus savijauta būdavo:''šakės, tikriausia senstu'', vietoj:''tikriausia padauginau''. Skirtingas alkoholio rūšis priskirdavau atitinkamoms situacijoms. Gėriau apybrangius gėralus, teisindama save, kad tai ne ''rašalas''... O smegenims ir kitiems organams ''dzyn'' kiek aš už butelį sumoku...
Nenorėjau pripažinti, jog esu alkoholikė. Nes jei pripažįsti, kad sergi - reikia gydytis, kažką daryti. O kol ''sveika'' - gerk, Žuviau, gerk...Sunkiausia buvo susitaikyti, jog jei noriu daugiau savęs nepragerti - iš viso reikia atsisakyti alkoholio. O ši sąlyga mane ypač erzino. Paskutinis užgėrimas buvo per Naujametį. Tad, devintas mėnuo kaip plaukiu blaivybės keliu, ir šį kartą sąmoningai sau tai pripažinus.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 6mėn. | 1d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 13d. |
Dėkui, Zuvis, smagu girdėti :)
Man kažkodėl atrodo, kad toks prisistatymas labiau tinkamas į Mūsų istorijos...
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 9d. |
Man irgi kažkaip atrodo, kad čia dubliuojasi dvi vienodos temos.
Neprisijungęs
Gal Žuvius, mintyje turėjo labai trumpą prisistatymą.... Parašyti gyvenimo istoriją reikia įkvėpimo ir drąsos...
Neprisijungęs
Nepasakyčiau, kad tai trumpas prisistatymas, vos ne pilna istorija ir ją parašyti drąsos reikia nė kiek ne mažiau...
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 18d. |
Nerūkau | 18m. | 10mėn. | 4d. |
Zuvis rašė:
Nenorėjau pripažinti, jog esu alkoholikė. Nes jei pripažįsti, kad sergi - reikia gydytis, kažką daryti. O kol ''sveika'' - gerk, Žuviau, gerk...Sunkiausia buvo susitaikyti, jog jei noriu daugiau savęs nepragerti - iš viso reikia atsisakyti alkoholio. O ši sąlyga mane ypač erzino. Paskutinis užgėrimas buvo per Naujametį. Tad, devintas mėnuo kaip plaukiu blaivybės keliu, ir šį kartą sąmoningai sau tai pripažinus. :cool:
mmmm devyni mėn. :) Dabar tai jau bus rezultatas :D
O dėl pristatymo... nemanau, kad labai verta net ir menką spaudimą daryt dėl atsivėrimo. Nelabai kas mėgsta šita problemą afišuoti. Bet labai smagu kad Žuvius mėto geras idėjas, čia forumo variklis :)
Neprisijungęs
Gerbiamieji kolegos alkoholikai, bei kiti forumiečiai
Dėkoju už Jūsų ''smailius'' pamąstymus apie prisistatymą. Jo, gal glausta biografija gavosi. Tačiau galėtumėte man ir kitiems naujai prisijungusiems parodyti pavyzdį ir prisistatykite Jūs. Kas rašė savo istoriją, kas jos nė neplanuoja rašyti, tačiau kuklus prisistatymas būtų šauni įžanga ir kitiems.
Neprisijungęs
Zuvis rašė:
Gerbiamieji kolegos alkoholikai, bei kiti forumiečiai
Dėkoju už Jūsų ''smailius'' pamąstymus apie prisistatymą. Jo, gal glausta biografija gavosi. Tačiau galėtumėte man ir kitiems naujai prisijungusiems parodyti pavyzdį ir prisistatykite Jūs. Kas rašė savo istoriją, kas jos nė neplanuoja rašyti, tačiau kuklus prisistatymas būtų šauni įžanga ir kitiems.
Aš istorijos nerašiau, bet ir nesiruošiu rašyt, nes man gaila skaitysiančiųjų laiko, nes mano istorija "klasikinė" - tvarkingai laiptelis po laiptelio žemyn. Nieko naujai pamokančio mano istorijoje niekas neras. O kaip tą kuklų trumpa prisistatymą atlikt? Darau visiems reveransą, tik gaila, kad nesimato
Neprisijungęs
Troja rašė:
Mano istorija "klasikinė" - tvarkingai laiptelis po laiptelio žemyn. Nieko naujai pamokančio mano istorijoje niekas neras.
Troja, nesikuklink, aš mielai paskaitysiu, visai nebloga pradžia galėtų būti....
Neprisijungęs
Troja rašė:
[ Aš istorijos nerašiau, bet ir nesiruošiu rašyt, (...)
Darau visiems reveransą, tik gaila, kad nesimato
Šis skyrelis vadinasi ''Prisistatymas''.
Čia kviečiu prisistatyti.
Troja, jei nesiruoši rašyti apie save, tai nereikia skyrelyje ''Prisistatymas'' to deklaruoti. Siūlau įkurti skyrelį ''Komentarai apie viską'' ir drėbti savo tiesas bei daryti reveransus. (Kas nežino - Reveransas berods pranc.kilmės žodis reiškiantis pagarbų nusilenkimą)
Čia siūlau prisistatyti.
Paskutinis taisė Zuvis (2012-09-12 17:42:36)
Neprisijungęs
Aš įlindau tikėdamsis Trojos prisistatymo komentaro. Kad jau įlindau tai jau ir neišlysiu nepakomentavęs, ko jau čia taip tavęs negalima komentuoti?
Idėja visai gera – trumpai apie save, kodėl gi ne, vėliau atėjus įkvėpimui ar atradus drąsos, galima ir gyvenimo istoriją parašyti. Jeigu berašant prisistatymą „atėjo“ įkvėpimas ir gavosi istorija, galima talpinti tiesiai į skyrelį: mūsų blaivybės istorija. Pavyzdžiui „Lina alkoholikė“ tai daugiau nei „vardas“, šiek tiek plačiau ir prisistatymas, Žuviau labai gerai nuomonių skirtumas, bus neįdomu jeigu visi pūsime į vieną dūdą.
Manau Troja tikrai parašys prisistatymą, tik ilgesnį už Žuviaus. Troja jeigu rasi drąsos ir parašysi savo istoriją, tavo garbei padarysiu reveransą (pagarbiai nusileksiu). Drąsias moteris vyrai gerbia ir ne tik gerbia....
Neprisijungęs
Čia nieko naujo, ir Trojos nėra, gal supkdėme Troją? Troja pykti negalima, pyktis kenkia grožiui....
Jeigu rimtai tai visi „etatiniai“ rašytojai rašo, tik tavęs pasigendu...., bala nematė tą istoriją.... "atmazą“ naują parašiau paskaityk, pakomentuok...
Neprisijungęs
Žuvis rašė:
Troja rašė:
[ Aš istorijos nerašiau, bet ir nesiruošiu rašyt, (...)
Darau visiems reveransą, tik gaila, kad nesimatoTroja, jei nesiruoši rašyti apie save, tai nereikia skyrelyje ''Prisistatymas'' to deklaruoti. Siūlau įkurti skyrelį ''Komentarai apie viską'' ir drėbti savo tiesas bei daryti reveransus.
Čia siūlau prisistatyti.
Tara, matai, bijau vėl "drėbti savo tiesas", nes tada žmonėms labai kyla noras mokyti mane (ir kitus), kur ką turėčiau deklaruot, kur kokį skyrelį ir kokiu pavadinimu turėčiau įkurt ir kur man galima ką rašyt ir kur ko negalima rašyt. Nuo mokinio amžiaus jau senokai esu nutolusi, todėl nematau prasmės čia rašyti tam, kad tuoj pat būčiau protinama ir auklėjama.
Paskutinis taisė Troja (2012-09-16 18:23:04)
Neprisijungęs
Troja rašė:
Tara, matai, bijau vėl "drėbti savo tiesas", nes tada žmonėms labai kyla noras mokyti mane (ir kitus), kur ką turėčiau deklaruot, kur kokį skyrelį ir kokiu pavadinimu turėčiau įkurt ir kur man galima ką rašyt ir kur ko negalima rašyt. Nuo mokinio amžiaus jau senokai esu nutolusi, todėl nematau prasmės čia rašyti tam, kad tuoj pat būčiau protinama ir auklėjama.
Pakartosiu tai ką jau rašiau – man nepasirodė, kad kažkas tave būtų užsipuolęs... O gal čia aš kažką ne taip lepletėjau, todėl ir nesusigaudau?
Neprisijungęs
Troja rašė:
Tara, matai, bijau vėl "drėbti savo tiesas", nes tada žmonėms labai kyla noras mokyti mane (ir kitus)........
Troja, tai tik nuomonių skirtumas, ir „tiesų drėbimai“ ir „mokymai“ visa tai tik nuomonių skirtumas. Mano supratimu nuomonių skirtumas, ir yra forumo varomoji jėga, mes čia tam ir ęsame, nes norime sakyti savo nuomonę, dalintis patirtimi ir prisiminimais. Reikia pripažinti, kad nuomonės ar idėjos, kartais būna „karštai ginamos“ ir „tvirtai argumentuojamos“, na visko pasitaiko. Nors forumas virtualus – viskas čia iš realaus gyvenimo ir asmenybės ir charakteriai ir emocijos viskas tikra....
Forume mes „kalbamės“ ne realiame laike ir virtualus bendravimas yra kiek kitoks nei bendrautume gyvai. Dažnai taip atsitinka kad rašant, nereikšmingi žodžiai, skaitančiam susiformuoja į prasmingą darinį. Pavyzdžiui „Geroji Viltis“ mant tai tik grąžųs nereikšmingi žodžiai - Marijui skaudūs prisiminimai. Neužsigauk Marijau, kad tai naudoju pavyzdžiu, praeis kiek laiko ir tau kaip ir man, tai bus tik abstraktus pavadinimas.
Ęsame visi vieno likimo, daug laiko gėrėme ne vien tik vandenį, mūsų bagaže daug skaudžių prisiminimų, tikriausiai todėl ir reaguojame į viskai jautriai...... nepriklausomai nuo viso to, nereikia laikyti nuoskaudų, priešingai tik daugiau bendraudami geriau pažinsime vienas kitą ir nesusipratimų ateityje tik mažės..... prisiminkite tostą iš „tolimos“ praeities: nuoširdi draugystė visada nugali.....
Neprisijungęs
Zuvie as gavau tavo zinut bet negaliu atrasyt, nes pastas pilnas
Neprisijungęs
Sveiki , turiu ir aš šita problemą, nors man visada atrodė, kad kas jau kas, o aš tai tikrai negaliu būti alkoholikas , aš gi kaip ir dauguma karts nuo karto paragauju. Na pasigeriu karts nuo karto, kam nepasitaiko. Kažkaip tik per giminių balius pradžioj dar susilaikydavau, dabar išvis nevažiuoju nes geda, prisicirkinu pastoviai. Kartais nusprendžiu ir bunu blaivas 3 ar net visas 4 savaites. Po to seka kokia savaitė diena dienon , bileteniai , atmazkes ir pasiteisinimai, kad cia nieko tokio. Kada visa tai prasidejo jau tiksliai ir neprisimenu, metų gal prieš 5 ar 6, tik kažkaip paskutinius du metus alkoholis pradejo trukdyti. O susimastyti apie tai pradejau gal prieš gera mėnesį. Labai geras forumas čia. Norisi padiskutuoti, tik kažkaip nedrasu pradžioj.
Neprisijungęs
Sveikas prisijungęs, Batuotas katine, problemos pripažinimas tai didelis žingsnis blaivybės link... Nebijok rašyti, visi mes čia vienodi, toje pačioje baloje sėdim, tai gėdytis lyg ir nėra ko ;) Aš paskutinius kelis gėrimo metus dažniau būdavau apsinešęs, nei blaivus. O blaiviu save laikydavau, jei išgerdavau tik porą trejetą alaus... Tik jokiu būdu niekam nesiūlau to sulaukti, kuo anksčiau pradedama spręsti problema, tuo lengviau su ja susitvarkyti.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mėn. | 10d. |
Sveiki visi. Nutariau ir aš prisistatyti. Gyvenu mažame miestelyje. Musu visos šventes vyksta prie stalo prisigeriant, nes jokiu pramogu pas mus nevyksta. O jei nusprendi, kad nedalyvausi savaitgalio baliui, tai lieki visai vienas ir vienišas. O kai nusibosta vienatve... Spekit kas ivyksta? Ir vel pradedu skaičiuoti blaivas dienas.
Neprisijungęs
Sveika,Saulyte. Aš anksčiau maniau, jog geria bevek visi išskyrus serga kokia liga. O jei alkoholio priklausomybės neturintis tiesiog pasirenka sąmoningą blaivybę reiškias trūksta varžtelio ir tiek... Taip anksčiau galvojau. O su tais savaitgaliais - prdžioje blaivybės tiesiog eidavau į susirinkimą ar paskaitydavau literatūros blaivybės linkme ir sakydavau sau ''viskas, tą laiką praleidau kai galėčiau gerti, o rytoj kai atsikelsiu man galvą neskaudės...'' Yra įvairių būdų, kaip pirmas savaites išlikti blaiviai. Nusipirk knygelę ''Gyventi blaiviai'', ten nėra jokių marazmų ar moralų kaip alko kenkia. Ten tokių pačių alkoholikų patarimai kaip išlikt blaiviai.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mėn. | 10d. |
Ačiū už patarimą. Reiks pasidomėti kur galėčiau ta knyga įsigyti.
Neprisijungęs
Šiaip knygyne jos nerasi. Gal pažįsti kokį AA narį - jis tau parūpintų. Ten jokios propogandos apie AA nėra. Parašyk man į AŽ, gal aš apsiimsiu.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 18d. |
Nerūkau | 18m. | 10mėn. | 4d. |
Batuotas katinas rašė:
Sveiki , turiu ir aš šita problemą, nors man visada atrodė, kad kas jau kas, o aš tai tikrai negaliu būti alkoholikas , aš gi kaip ir dauguma karts nuo karto paragauju. Na pasigeriu karts nuo karto, kam nepasitaiko. Kažkaip tik per giminių balius pradžioj dar susilaikydavau, dabar išvis nevažiuoju nes geda, prisicirkinu pastoviai. Kartais nusprendžiu ir bunu blaivas 3 ar net visas 4 savaites. Po to seka kokia savaitė diena dienon , bileteniai , atmazkes ir pasiteisinimai, kad cia nieko tokio. Kada visa tai prasidejo jau tiksliai ir neprisimenu, metų gal prieš 5 ar 6, tik kažkaip paskutinius du metus alkoholis pradejo trukdyti. O susimastyti apie tai pradejau gal prieš gera mėnesį. Labai geras forumas čia. Norisi padiskutuoti, tik kažkaip nedrasu pradžioj. :)
Labas, Katine. :)
Taviškė istorija labai panaši tai kas buvo kažkada man. Aš irgi prisigerdavau tik karts nuo karto, kartais prisičiūdindavau, kartais lyg ir ne, bet va kaltės jausmas persekiojo prilipęs kaip šėšėlis. Smaugė tiesiog. Tokia situacija bjauri tuo, kad gali tęstis metų metais. Man rodos daugelis taip tempdami gumą nugyvena iki galo nes neprieina iki "dugno" (ligininės, kalėjimo. konteinerio)... Gyvenau tai ir aš. Dabar, kai gyvenu be butelio, turiu su kuo palygint. Skirtumas esminis. Tikrai verta kažko griebtis :)
Neprisijungęs
Laba diena,vis paskaitinėdavau internete apie alkoholizmą,ieškodavau rimtų straipsnių, ir netikėtai radau šį, ir supratau kad niekas niekada negalės suprati ir patarti, kaip žmonės kurie su tuom susidūrę, paskaičiau istorijų ir supratau kad jos visos daugmaž panašios,manoji tai pat,atrodo išgėrinėdavau,kaip dabar pagalvoju gana tankiai,bet man atrodė kad normaliai,kaip ir visi, bet man visad būdavo taip kad kitą dieną būtinai reikėdavo išgerti,ir niekada nesusimasčiau kad tai blogai,atrodo kas čia tokio,atsigauni greičiau ir viskas,bet viskas riedėjo į priekį,atsigauti pradėjo reikėti dviejų,paskui trijų,paskui keturių dienų,kol galiausiai pradėjau gerti vienas,atrodo vėl nieko tokio,penktadienio vakare,prie televizoriaus iš pradžių 100g. vėliau 200 daėjo kad reikia viso butelio išgerti vakare,tada ryte vėl juk šeštadienis,na kaip sekmadienį neatsigauti,taip pradėjau gaivintis jau iki trečiadienio,o juk už dienos vėl penktadienis ir vėl ta pati situacija,vakare po darbų prie televizoriaus butelys,net nepajutau kaip isisuko tas pastoviai,po visų gėrimų dvi bemiegės naktys drebulys,na visi manau tai patyrėte ir nieko naujo,dirbu vadovaujantį darbą,tad niekas manęs nekontroliavo,degtinei pinigų taipat be rūpesčių,po vienų košmariškų pagirių jau buvau nusprendes visą tai užrišti,ir kreiptis pagalbos, bet kur tau iki pirmo baliuko,ir vėl tas pats,kol galiausiai išgėriau tokią normą ir tiek dienų kad be daktarų pagalbos būčiau jau neberašęs,tada man pasiūlė kreiptis į Švėkšną į priklausomybės ligų centrą,daug kartų buvau žadėjes tai padaryti,bet kur tau,aš ne toks juk,bet tada jau buvo liepto galas,ir dabar esu laimingas kad tai padariau ir sutikau,tenai tiesiog nuostabi vieta,nuoširdūs ir malonūs daktarai ir visas personalas,esu jiems nuoširdžiai dėkingas,už tai kad šendiena jau šeši mėnesiai kaip esu be alkoholio,o labiausiai esu dėkingas direktoriui Artūrui Mažrimui, jo įtaiga ir nuoširdumas padėjo galutinai apsispręsti eiti blaivybės keliu,tai nuostabus žmogus,ta proga norėčiau visiems patarti,jeigu tik turite tokią problemą,ir turite galimybę patekti į Švėkšnos priklausomybės ligų centrą, net nedvejokite,tai gali būti jūsų isigelbėjimas,ir naujo gyvenimo pradžia,linkiu visiems stiprybės,tvirtumo bei blaivių ir mielų ateinančių švenčių.
Neprisijungęs