VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 6mÄ—n. | 7d. |
Egle rašė:
Egluže pilna laborataorijų kurios daro visokius tyrimus, ir tuos abcd vitaminų taip pat. Galima net nuÄ—jus užklausti labartorijos kurių elementų jos patartų pasitikrint bendrÄ…ja tvarka, galima pas Å¡eimos daktarÄ… bendrÄ… kraujo tyrimÄ…, vitamino B pvz daryÄiausi, geležies..Kai turi tyrimÄ… jame nurodytos tyrimo ribos iki kiek yra norma tada matai savo rezulatatÄ… skaiÄiu ir pasimato ko per daug kas ok o gal ir mažoka. (pastaba, kad tos normos užkeltos ir diskutuotinos, bet tai jau kita tema) Tai daugiau bendram suvokimui. Knygų net lt yra..pevÄ—zÄ— http://www.vaga.lt/nauja-optimalios-mitybos-biblija kiek varÄiau jie apie vitaminus ir mineralus pyÄkina savo versijÄ….
Manau verta prasiÄekint savo organizmo padÄ—tį kažkiom nesudÄ—tingom priemonÄ—m t.y bendrieji tyrimai poliklinikoj ar individualiai...perdaug neskubant ir neiÅ¡sitaÅ¡kant su pinigais.
AÄiukas
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mÄ—n. | 8d. |
Marijus rašė:
Dar labai gali bÅ«t, kad tau trÅ«ksta kokio mikroelemento, vitamino ar dar ko ten iÅ¡ tos srities, todÄ—l organizmas pats reikalauja to kartumo. Žinoma Äia ne C2HOH kalbu
Žodžiu sveika mityba nekenktų pasidomÄ—t. Bet jau tikrai nemanau, kad kažkoks maisto pakeitimas ar arbatÄ—lÄ—s lemiamai padÄ—s mesti. NÄ—r Äia taip paprasta, nors manau pati jau žinai.
Smagu kad prisijungei prie forumo, bet forumo irgi mažai.
Žodžiu, sėkmės tau šitam kely
Alus man bÅ«davo skanus nuo vaikystÄ—s, kai apie alkoholį nÄ— minÄių nebuvo, tai nežinau, ar Äia kažkokių medžiagų trÅ«kumas, ar tiesiog taip skonio receptoriai sustatyti Ir dabar, 12 blaivi diena, apsvaigimo visai nepasigendu, o vat alaus norisi. Tai ir stengiuosi keisti tÄ… įprotį, kad po ranka bÅ«tų ne alaus skardinÄ—, tegul ir nealkoholinio, o arbatos puodelis ar kito gÄ—rimo stiklinÄ— (prisiieÅ¡kojau imbierinio limonado receptų, jei bus skanu, pasidalinsiu
).
Marijau, sutinku, kad mityba ar arbatos nėra lemiantis veiksnys. Manau, esminis veiksnys yra apsisprendimas ir pasiryžimas negerti, o priemonių tam pasiekti yra įvairių ir turbūt padeda ne vienas konkretus dalykas, o jų visuma.
Be forumo dar galvoju lankytis psichoterapijos grupÄ—je - stabtelÄ—ti ir pasikapstyti savo motyvuose.
Ir aÄiÅ« už priÄ—mimÄ… ir palaikymÄ…. Gerai, kad yra tokia vieta, kur renkasi panaÅ¡ius jausmus iÅ¡gyvenÄ™ ar iÅ¡gyvenantys žmonÄ—s.
Neprisijungęs
Kaip faina, kad jungiasi vis nauji žmonÄ—s. Pasirodo, daug kam Å¡ita problema. Linkiu sÄ—kmÄ—s Saulei. Man alaus skonis ir gi skanu, ypaÄ kai norÄ—davau atsigerti. Bet dabar gana dažnai nusiperku pepsi, matyt man reikia burbuliukų
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mÄ—n. | 6d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 24d. |
Saule rašė:
<...> prisiieškojau imbierinio limonado receptų, jei bus skanu, pasidalinsiu
<...>
Saulyt, užimbierinai Äia net seilÄ—s varvÄ—t pradÄ—jo
Būtinai pasidalink receptukais.
Neprisijungęs
Egle rašė:
Å¡iandien pirmÄ… kartÄ… per tris metus pastaÄiau kolegai alaus
taip išėjo.... kaip keiiiista ir nuneÅ¡iau tÄ… alų..aij kokių tik neadekvatumų tenka padaryt, pasakyt..paskui pagalvoju o prie ko Äia?..ir kolega žino kodÄ—l ir kad negeriu, bet tiek įprato matyt prie manÄ™s negerianÄios, kad nesibodÄ—jo spontaniÅ¡kai papraÅ¡yt paslaugos..
Vakar gavau pakyšą butelį alkoholio. Net nepažiÅ«rÄ—jau koks. Ä®meÄiau maiÅ¡elį į bagažinÄ™ ir guli... Kur jį dÄ—t? NeÅ¡t namo nenoriu, nes bus asociacijos - kad tai mano butelis, aÅ¡ jį parsineÅ¡iau (taip visada sau parsineÅ¡davau brendžio, iÅ¡ bendro banko viena negerdavau). IÅ¡mest gaila... (?) Gal perkyÅ¡avot kam nors
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mÄ—n. | 15d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 14d. |
Veronika rašė:
Egle rašė:
Å¡iandien pirmÄ… kartÄ… per tris metus pastaÄiau kolegai alaus
taip išėjo.... kaip keiiiista ir nuneÅ¡iau tÄ… alų..aij kokių tik neadekvatumų tenka padaryt, pasakyt..paskui pagalvoju o prie ko Äia?..ir kolega žino kodÄ—l ir kad negeriu, bet tiek įprato matyt prie manÄ™s negerianÄios, kad nesibodÄ—jo spontaniÅ¡kai papraÅ¡yt paslaugos..
Vakar gavau pakyšą butelį alkoholio. Net nepažiÅ«rÄ—jau koks. Ä®meÄiau maiÅ¡elį į bagažinÄ™ ir guli... Kur jį dÄ—t? NeÅ¡t namo nenoriu, nes bus asociacijos - kad tai mano butelis, aÅ¡ jį parsineÅ¡iau
(taip visada sau parsinešdavau brendžio, iš bendro banko viena negerdavau). Išmest gaila... (?) Gal perkyšavot kam nors
tai ir dėk į bendrą banką-neslėpk
Neprisijungęs
Nea, nerizikuosiu, namo neneÅ¡iu. Reiks kam nors padovanot Pagal G. Å iÄko turÄ—Äiau iÅ¡pilti lauk.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mÄ—n. | 11d. |
Veronika rašė:
Nea, nerizikuosiu, namo nenešiu. Reiks kam nors padovanot
Pagal G. Å iÄko turÄ—Äiau iÅ¡pilti lauk.
aham..atiduok kokiam niurzgaliui kaip dovanÄ… gudriai taip....Å¡iaip aÅ¡ nelaikyÄiau alkoholio kaip savo..kol dar yra nerimo dÄ—l gÄ—rimo..
Neprisijungęs
aÅ¡ nežinau kaip bÅ«tų jeigu bÅ«tų, jei kas namie vartotų ir alkoholis bÅ«tų pasiekiamas. Dar kokie metai tÄ…symosi prisidÄ—jÄ™ bÅ«tų, kol įprasÄiau..nes ant tiek sunki esu, o ypaÄ buvau, kad dabar atrodo kad bÅ«Äiau atsidarius impulsyviai kraÅ¡tutinÄ—se bÅ«senose ir iÅ¡gÄ—rus, o paskui trenkus kam ar sau su tuo buteliu per galvÄ…..ok, fantazija ..bet vistiek..na nežinau,nebent yra tikslas konkretus kažkoks, adaptacija prie gerianÄios kompanijos, alkoholio svetainÄ—je ir pan..bet kai tokios bÅ«tinybÄ—s nÄ—ra, tieisog Å¡iaip laikyt alkoholį...nelabai gerai gal.
Neprisijungęs
Geriau ir man bÅ«tų, kad jo nebÅ«tų namie. Bet, yra kaip yra. Ne pasaulio pabaiga, bet didelÄ— rizika. Vyras net į kalbas nesileidžia... PasakÄ— - negerk jei nenori, o aÅ¡ gersiu... Galima Äia jau pradÄ—t savÄ™s gailÄ—tis, bet gi blaivybÄ—s reikia man. Tai mano kelias, kuriam aÅ¡ pasiryžau. Nelendu, neatidarinÄ—ju tų durelių. Gerai tai, kad buvo iÅ¡dirbtas ritualas. Darbo pabaiga, tam tikras prekybos tinklas (parduotuves kaitaliodavau, kad alia neįsimintų veido), kliuksintis butelis rankinÄ—je, paskui virtuvÄ—je... Nebuvau į tas parduotuves užvažiavus per Å¡itÄ… blaivų laikotarpį. Nerizikuoju.
Neprisijungęs
Veronika rašė:
tai namie nelaikai alko?
Neprisijungęs
Nida rašė:
tai namie nelaikai alko?
Savo ne Smulkiau skaityti aukÅ¡Äiau
#760 postÄ….
Neprisijungęs
Nida rašė:
Veronika rašė:
tai namie nelaikai alko?
aš tai turiu alko namie ir nemanau, kad tai gali ką pakeisti, nes jei užeis noras vistiek bendro neliesiu, o lėksiu sau įsigyt
Neprisijungęs
dabar kamuojuosi paraidžiui su kvieÄiais, esu alergiÅ¡ka. Jau daugiau kaip metai kaip nuosmÅ«kyje..vis nuo ryt ir nuo ryt..vyras dirba per du miestus, tai kai iÅ¡važinÄ—ja jau bandau praÅ¡yt kad duonÄ… pasiimtų su savim, bet kÄ… Äia ..Å¡iandien jau užkandus ir kaip akmuo į Å¡irdį..
Neprisijungęs
Egle rašė:
dabar kamuojuosi paraidžiui su kvieÄiais, esu alergiÅ¡ka. Jau daugiau kaip metai kaip nuosmÅ«kyje..vis nuo ryt ir nuo ryt..vyras dirba per du miestus, tai kai iÅ¡važinÄ—ja jau bandau praÅ¡yt kad duonÄ… pasiimtų su savim, bet kÄ… Äia ..Å¡iandien jau užkandus ir kaip akmuo į Å¡irdį..
Vargšiukė.
Neprisijungęs
visur turiu klausinÄ—t ar nÄ—ra kvieÄių pÄ—dsako, skaityt etiketes bilen kur, pvz ant sojos buteliuko..kai nevartojau tvirtai, tai valgiau tik aiÅ¡kius, grynus produktus, ne patiekalus...jei granatas tai granatas..bet užteko savaitÄ™ pasitÅ«sint su pica, duona ir patiekalais valgykloj.. kaip nesugebu grįžt...jau vÄ—l bÅ«tų neblogai pabusti..bÅ«na ir blogesnių problemų..
Neprisijungęs
Veronika, jei aÅ¡ turÄ—Äiau namuose butelį, tikrai ateitų tas laikas greiÄiau kada iÅ¡gersiu. AÅ¡ siÅ«lyÄiau tokių dalykų net neimti. Nes pirmiausia tai tau visai nereikalingas daiktas, o antra - bÅ«tų tavo gražus poelgis už kažkÄ… padaryta gero neimti atlygio (kaip tu įvardinai pakyÅ¡a). O jei imsi, o po to iÅ¡pylinÄ—si, tai koks rezultatas- žmogus jausis atsilyginÄ™s, tu įsipareigojusi, bet nieko negavusi.
Neprisijungęs
aÅ¡ tai su tokiu savotiÅ¡ku susidomÄ—jimu stebiu, kaip jauÄiasi, kaip atrodo, kÄ… kalba, kada valstybinis tarnautojas paiima pakišą....visÄ… laik ta pati mintis, oi kaip gerai kad nedirbu valstybinio darbo.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 11d. |
pariuke rašė:
Veronika, jei aÅ¡ turÄ—Äiau namuose butelį, tikrai ateitų tas laikas greiÄiau kada iÅ¡gersiu. AÅ¡ siÅ«lyÄiau tokių dalykų net neimti. Nes pirmiausia tai tau visai nereikalingas daiktas, o antra - bÅ«tų tavo gražus poelgis už kažkÄ… padaryta gero neimti atlygio (kaip tu įvardinai pakyÅ¡a). O jei imsi, o po to iÅ¡pylinÄ—si, tai koks rezultatas- žmogus jausis atsilyginÄ™s, tu įsipareigojusi, bet nieko negavusi.
Va , kad nereikalingas daiktas gerai mÄ…stai , gera nuostata, bet Å¡iaip nÄ—ra ko diskutuot , gavai atidaviai kitam ir baiktas reikalas, buvo ir bus be "patepimo" kartais reikalai nejuda. Namuos laikyt to nerizikuoju, ha nerizikuoju , gerai pasakiau , kokia Äia rizika , jei noras įkalt nugalÄ—s iÅ¡kasi iÅ¡ po žemių, bet kitÄ… kartÄ… jei neturi po ranka tai kol sugalvoji kaip susikombinuot ir kaip nuvažiuot žiÅ«rÄ—k ir noras susilnÄ—jas ir gal net savaime digsta.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
rezultatas- žmogus jausis atsilyginęs, tu įsipareigojusi, bet nieko negavusi.
Žmogus jauÄiasi atsilyginÄ™s. BÅ«na tokių, erkių, tenka arba paimti atsilyginimÄ…, arba susipykti AÅ¡ nieko negavusi, bet man nieko ir nereikia
Man smagu padaryt kÄ… nors gera be jokio atlygio
Taigis, butelaitis keliaus iš bagažinės tiesiai į šiukšlių konteinerį. Taip nusprendžiau ir taškas
Neprisijungęs
O aÅ¡ neiÅ¡metu kaip kada nors gaunu..kazkas ateina i sveÄius,jei nori pavaiÅ¡inu,o pati negeriu.Manes negundo.Ir dabar pora vyno bonkių praimtų stovi,bet nevilioja.
Neprisijungęs
Kitą kartą Veronika siūlau tau pasakyti tiesiai šviesiai, kad tu už darbą gauni atlyginimą ir kad esi sąžininga darbuotoja, kuri savo pareigas atlieka be kyšiu. Manau tikrai supras. Nes kam tau tie buteliai, kurie stovės namuose ir kvies išgerti . Bent jau man taip būtų. O laikyti, kad kitus pavaišinti, manau taip pat neatitinka mūsų siekiui gyventi blaiviai. Jei jau siekti blaivybės, tai visapusiškai- ne tik sau, bet skatinti ir kitus.
P.S. geriau lauko gėlių paskynę atneštų, tai nors malonu būtų ir nesiskaitytų, kad kyšis.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Kitą kartą Veronika siūlau tau pasakyti tiesiai šviesiai, kad tu už darbą gauni atlyginimą ir kad esi sąžininga darbuotoja, kuri savo pareigas atlieka be kyšiu. Manau tikrai supras. Nes kam tau tie buteliai, kurie stovės namuose ir kvies išgerti
. Bent jau man taip būtų. O laikyti, kad kitus pavaišinti, manau taip pat neatitinka mūsų siekiui gyventi blaiviai. Jei jau siekti blaivybės, tai visapusiškai- ne tik sau, bet skatinti ir kitus.
P.S. geriau lauko gėlių paskynę atneštų, tai nors malonu būtų ir nesiskaitytų, kad kyšis.
Mieloji, tai buvo ne tas darbas už kurį gaunu atlyginimą, tiesiog padarytas žmogui geras darbas Butelys šiukšlių konteineryje, prieš save ir kitą likau sąžininga
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Mieloji, tu suirzusi?
Neprisijungęs
katyte rašė:
O aÅ¡ neiÅ¡metu kaip kada nors gaunu..kazkas ateina i sveÄius,jei nori pavaiÅ¡inu,o pati negeriu.Manes negundo.Ir dabar pora vyno bonkių praimtų stovi,bet nevilioja.
O tai į sveÄius ateina prieÅ¡ai, kuriuos reikia nuodyti, kad ir jų paÄių noru . AÅ¡ kai gavau alko (stipraus) dovanų, be jokio gailesÄio supyliau jį į skalbinių bliÅ«dÄ… ir įmuÅ¡iau žaliÄ… kiauÅ¡inį. FÄ—Ä—Ä—Ä—Ä—... reakcija, pabandykit
. Ištrenkiau turinį į tuliką, kad toks brudas neatitektų ne tik mano draugams, bet ir konteineriniams.
Neprisijungęs