VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 7mėn. | 2d. |
Egle rašė:
Egluže pilna laborataorijų kurios daro visokius tyrimus, ir tuos abcd vitaminų taip pat. Galima net nuėjus užklausti labartorijos kurių elementų jos patartų pasitikrint bendrąja tvarka, galima pas šeimos daktarą bendrą kraujo tyrimą, vitamino B pvz daryčiausi, geležies..Kai turi tyrimą jame nurodytos tyrimo ribos iki kiek yra norma tada matai savo rezulatatą skaičiu ir pasimato ko per daug kas ok o gal ir mažoka. (pastaba, kad tos normos užkeltos ir diskutuotinos, bet tai jau kita tema) Tai daugiau bendram suvokimui. Knygų net lt yra..pevėzė http://www.vaga.lt/nauja-optimalios-mitybos-biblija kiek varčiau jie apie vitaminus ir mineralus pyčkina savo versiją.
Manau verta prasičekint savo organizmo padėtį kažkiom nesudėtingom priemonėm t.y bendrieji tyrimai poliklinikoj ar individualiai...perdaug neskubant ir neišsitaškant su pinigais.
Ačiukas
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 3d. |
Marijus rašė:
Dar labai gali būt, kad tau trūksta kokio mikroelemento, vitamino ar dar ko ten iš tos srities, todėl organizmas pats reikalauja to kartumo. Žinoma čia ne C2HOH kalbu
Žodžiu sveika mityba nekenktų pasidomėt. Bet jau tikrai nemanau, kad kažkoks maisto pakeitimas ar arbatėlės lemiamai padės mesti. Nėr čia taip paprasta, nors manau pati jau žinai.
Smagu kad prisijungei prie forumo, bet forumo irgi mažai.
Žodžiu, sėkmės tau šitam kely
Alus man būdavo skanus nuo vaikystės, kai apie alkoholį nė minčių nebuvo, tai nežinau, ar čia kažkokių medžiagų trūkumas, ar tiesiog taip skonio receptoriai sustatyti Ir dabar, 12 blaivi diena, apsvaigimo visai nepasigendu, o vat alaus norisi. Tai ir stengiuosi keisti tą įprotį, kad po ranka būtų ne alaus skardinė, tegul ir nealkoholinio, o arbatos puodelis ar kito gėrimo stiklinė (prisiieškojau imbierinio limonado receptų, jei bus skanu, pasidalinsiu
).
Marijau, sutinku, kad mityba ar arbatos nėra lemiantis veiksnys. Manau, esminis veiksnys yra apsisprendimas ir pasiryžimas negerti, o priemonių tam pasiekti yra įvairių ir turbūt padeda ne vienas konkretus dalykas, o jų visuma.
Be forumo dar galvoju lankytis psichoterapijos grupėje - stabtelėti ir pasikapstyti savo motyvuose.
Ir ačiū už priėmimą ir palaikymą. Gerai, kad yra tokia vieta, kur renkasi panašius jausmus išgyvenę ar išgyvenantys žmonės.
Neprisijungęs
Kaip faina, kad jungiasi vis nauji žmonės. Pasirodo, daug kam šita problema. Linkiu sėkmės Saulei. Man alaus skonis ir gi skanu, ypač kai norėdavau atsigerti. Bet dabar gana dažnai nusiperku pepsi, matyt man reikia burbuliukų
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mėn. | 1d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 19d. |
Saule rašė:
<...> prisiieškojau imbierinio limonado receptų, jei bus skanu, pasidalinsiu
<...>
Saulyt, užimbierinai čia net seilės varvėt pradėjo
Būtinai pasidalink receptukais.
Neprisijungęs
Egle rašė:
šiandien pirmą kartą per tris metus pastačiau kolegai alaus
taip išėjo.... kaip keiiiista ir nunešiau tą alų..aij kokių tik neadekvatumų tenka padaryt, pasakyt..paskui pagalvoju o prie ko čia?..ir kolega žino kodėl ir kad negeriu, bet tiek įprato matyt prie manęs negeriančios, kad nesibodėjo spontaniškai paprašyt paslaugos..
Vakar gavau pakyšą butelį alkoholio. Net nepažiūrėjau koks. Įmečiau maišelį į bagažinę ir guli... Kur jį dėt? Nešt namo nenoriu, nes bus asociacijos - kad tai mano butelis, aš jį parsinešiau (taip visada sau parsinešdavau brendžio, iš bendro banko viena negerdavau). Išmest gaila... (?) Gal perkyšavot kam nors
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 1mėn. | 11d. |
Nerūkau | 8m. | 5mėn. | 9d. |
Veronika rašė:
Egle rašė:
šiandien pirmą kartą per tris metus pastačiau kolegai alaus
taip išėjo.... kaip keiiiista ir nunešiau tą alų..aij kokių tik neadekvatumų tenka padaryt, pasakyt..paskui pagalvoju o prie ko čia?..ir kolega žino kodėl ir kad negeriu, bet tiek įprato matyt prie manęs negeriančios, kad nesibodėjo spontaniškai paprašyt paslaugos..
Vakar gavau pakyšą butelį alkoholio. Net nepažiūrėjau koks. Įmečiau maišelį į bagažinę ir guli... Kur jį dėt? Nešt namo nenoriu, nes bus asociacijos - kad tai mano butelis, aš jį parsinešiau
(taip visada sau parsinešdavau brendžio, iš bendro banko viena negerdavau). Išmest gaila... (?) Gal perkyšavot kam nors
tai ir dėk į bendrą banką-neslėpk
Neprisijungęs
Nea, nerizikuosiu, namo nenešiu. Reiks kam nors padovanot Pagal G. Šičko turėčiau išpilti lauk.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 3mėn. | 8d. |
Veronika rašė:
Nea, nerizikuosiu, namo nenešiu. Reiks kam nors padovanot
Pagal G. Šičko turėčiau išpilti lauk.
aham..atiduok kokiam niurzgaliui kaip dovaną gudriai taip....šiaip aš nelaikyčiau alkoholio kaip savo..kol dar yra nerimo dėl gėrimo..
Neprisijungęs
aš nežinau kaip būtų jeigu būtų, jei kas namie vartotų ir alkoholis būtų pasiekiamas. Dar kokie metai tąsymosi prisidėję būtų, kol įprasčiau..nes ant tiek sunki esu, o ypač buvau, kad dabar atrodo kad būčiau atsidarius impulsyviai kraštutinėse būsenose ir išgėrus, o paskui trenkus kam ar sau su tuo buteliu per galvą..ok, fantazija ..bet vistiek..na nežinau,nebent yra tikslas konkretus kažkoks, adaptacija prie geriančios kompanijos, alkoholio svetainėje ir pan..bet kai tokios būtinybės nėra, tieisog šiaip laikyt alkoholį...nelabai gerai gal.
Neprisijungęs
Geriau ir man būtų, kad jo nebūtų namie. Bet, yra kaip yra. Ne pasaulio pabaiga, bet didelė rizika. Vyras net į kalbas nesileidžia... Pasakė - negerk jei nenori, o aš gersiu... Galima čia jau pradėt savęs gailėtis, bet gi blaivybės reikia man. Tai mano kelias, kuriam aš pasiryžau. Nelendu, neatidarinėju tų durelių. Gerai tai, kad buvo išdirbtas ritualas. Darbo pabaiga, tam tikras prekybos tinklas (parduotuves kaitaliodavau, kad alia neįsimintų veido), kliuksintis butelis rankinėje, paskui virtuvėje... Nebuvau į tas parduotuves užvažiavus per šitą blaivų laikotarpį. Nerizikuoju.
Neprisijungęs
Veronika rašė:
tai namie nelaikai alko?
Neprisijungęs
Nida rašė:
tai namie nelaikai alko?
Savo ne Smulkiau skaityti aukščiau
#760 postą.
Neprisijungęs
Nida rašė:
Veronika rašė:
tai namie nelaikai alko?
aš tai turiu alko namie ir nemanau, kad tai gali ką pakeisti, nes jei užeis noras vistiek bendro neliesiu, o lėksiu sau įsigyt
Neprisijungęs
dabar kamuojuosi paraidžiui su kviečiais, esu alergiška. Jau daugiau kaip metai kaip nuosmūkyje..vis nuo ryt ir nuo ryt..vyras dirba per du miestus, tai kai išvažinėja jau bandau prašyt kad duoną pasiimtų su savim, bet ką čia ..šiandien jau užkandus ir kaip akmuo į širdį..
Neprisijungęs
Egle rašė:
dabar kamuojuosi paraidžiui su kviečiais, esu alergiška. Jau daugiau kaip metai kaip nuosmūkyje..vis nuo ryt ir nuo ryt..vyras dirba per du miestus, tai kai išvažinėja jau bandau prašyt kad duoną pasiimtų su savim, bet ką čia ..šiandien jau užkandus ir kaip akmuo į širdį..
Vargšiukė.
Neprisijungęs
visur turiu klausinėt ar nėra kviečių pėdsako, skaityt etiketes bilen kur, pvz ant sojos buteliuko..kai nevartojau tvirtai, tai valgiau tik aiškius, grynus produktus, ne patiekalus...jei granatas tai granatas..bet užteko savaitę pasitūsint su pica, duona ir patiekalais valgykloj.. kaip nesugebu grįžt...jau vėl būtų neblogai pabusti..būna ir blogesnių problemų..
Neprisijungęs
Veronika, jei aš turėčiau namuose butelį, tikrai ateitų tas laikas greičiau kada išgersiu. Aš siūlyčiau tokių dalykų net neimti. Nes pirmiausia tai tau visai nereikalingas daiktas, o antra - būtų tavo gražus poelgis už kažką padaryta gero neimti atlygio (kaip tu įvardinai pakyša). O jei imsi, o po to išpylinėsi, tai koks rezultatas- žmogus jausis atsilyginęs, tu įsipareigojusi, bet nieko negavusi.
Neprisijungęs
aš tai su tokiu savotišku susidomėjimu stebiu, kaip jaučiasi, kaip atrodo, ką kalba, kada valstybinis tarnautojas paiima pakišą....visą laik ta pati mintis, oi kaip gerai kad nedirbu valstybinio darbo.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mėn. | 7d. |
pariuke rašė:
Veronika, jei aš turėčiau namuose butelį, tikrai ateitų tas laikas greičiau kada išgersiu. Aš siūlyčiau tokių dalykų net neimti. Nes pirmiausia tai tau visai nereikalingas daiktas, o antra - būtų tavo gražus poelgis už kažką padaryta gero neimti atlygio (kaip tu įvardinai pakyša). O jei imsi, o po to išpylinėsi, tai koks rezultatas- žmogus jausis atsilyginęs, tu įsipareigojusi, bet nieko negavusi.
Va , kad nereikalingas daiktas gerai mąstai , gera nuostata, bet šiaip nėra ko diskutuot , gavai atidaviai kitam ir baiktas reikalas, buvo ir bus be "patepimo" kartais reikalai nejuda. Namuos laikyt to nerizikuoju, ha nerizikuoju , gerai pasakiau , kokia čia rizika , jei noras įkalt nugalės iškasi iš po žemių, bet kitą kartą jei neturi po ranka tai kol sugalvoji kaip susikombinuot ir kaip nuvažiuot žiūrėk ir noras susilnėjas ir gal net savaime digsta.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
rezultatas- žmogus jausis atsilyginęs, tu įsipareigojusi, bet nieko negavusi.
Žmogus jaučiasi atsilyginęs. Būna tokių, erkių, tenka arba paimti atsilyginimą, arba susipykti Aš nieko negavusi, bet man nieko ir nereikia
Man smagu padaryt ką nors gera be jokio atlygio
Taigis, butelaitis keliaus iš bagažinės tiesiai į šiukšlių konteinerį. Taip nusprendžiau ir taškas
Neprisijungęs
O aš neišmetu kaip kada nors gaunu..kazkas ateina i svečius,jei nori pavaišinu,o pati negeriu.Manes negundo.Ir dabar pora vyno bonkių praimtų stovi,bet nevilioja.
Neprisijungęs
Kitą kartą Veronika siūlau tau pasakyti tiesiai šviesiai, kad tu už darbą gauni atlyginimą ir kad esi sąžininga darbuotoja, kuri savo pareigas atlieka be kyšiu. Manau tikrai supras. Nes kam tau tie buteliai, kurie stovės namuose ir kvies išgerti . Bent jau man taip būtų. O laikyti, kad kitus pavaišinti, manau taip pat neatitinka mūsų siekiui gyventi blaiviai. Jei jau siekti blaivybės, tai visapusiškai- ne tik sau, bet skatinti ir kitus.
P.S. geriau lauko gėlių paskynę atneštų, tai nors malonu būtų ir nesiskaitytų, kad kyšis.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Kitą kartą Veronika siūlau tau pasakyti tiesiai šviesiai, kad tu už darbą gauni atlyginimą ir kad esi sąžininga darbuotoja, kuri savo pareigas atlieka be kyšiu. Manau tikrai supras. Nes kam tau tie buteliai, kurie stovės namuose ir kvies išgerti
. Bent jau man taip būtų. O laikyti, kad kitus pavaišinti, manau taip pat neatitinka mūsų siekiui gyventi blaiviai. Jei jau siekti blaivybės, tai visapusiškai- ne tik sau, bet skatinti ir kitus.
P.S. geriau lauko gėlių paskynę atneštų, tai nors malonu būtų ir nesiskaitytų, kad kyšis.
Mieloji, tai buvo ne tas darbas už kurį gaunu atlyginimą, tiesiog padarytas žmogui geras darbas Butelys šiukšlių konteineryje, prieš save ir kitą likau sąžininga
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Mieloji, tu suirzusi?
Neprisijungęs
katyte rašė:
O aš neišmetu kaip kada nors gaunu..kazkas ateina i svečius,jei nori pavaišinu,o pati negeriu.Manes negundo.Ir dabar pora vyno bonkių praimtų stovi,bet nevilioja.
O tai į svečius ateina priešai, kuriuos reikia nuodyti, kad ir jų pačių noru . Aš kai gavau alko (stipraus) dovanų, be jokio gailesčio supyliau jį į skalbinių bliūdą ir įmušiau žalią kiaušinį. Fėėėėė... reakcija, pabandykit
. Ištrenkiau turinį į tuliką, kad toks brudas neatitektų ne tik mano draugams, bet ir konteineriniams.
Neprisijungęs