VšД� "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД� "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#751 2015-06-09 17:10:34

Egle13
Senbuvis
Registravosi: 2015-03-23
Žinutės: 590

Blaivus  10m.  7mėn.  2d. 

Re: Nebenoriu gerti

Egle rašė:

Egluže pilna laborataorijų kurios daro visokius tyrimus, ir tuos abcd vitaminų taip pat. Galima net nuėjus užklausti labartorijos kurių elementų jos patartų pasitikrint bendrąja tvarka, galima pas šeimos daktarą bendrą kraujo tyrimą, vitamino B pvz daryčiausi, geležies..Kai turi tyrimą jame nurodytos tyrimo ribos iki kiek yra norma tada matai savo rezulatatą skaičiu ir pasimato ko per daug kas ok o gal ir mažoka. (pastaba, kad tos normos užkeltos ir diskutuotinos, bet tai jau kita tema) Tai daugiau bendram suvokimui. Knygų net lt yra..pevėzė http://www.vaga.lt/nauja-optimalios-mitybos-biblija  kiek varčiau jie apie vitaminus ir mineralus pyčkina savo versiją.

Manau verta prasičekint savo organizmo padėtį kažkiom nesudėtingom priemonėm t.y bendrieji tyrimai poliklinikoj ar  individualiai...perdaug neskubant ir neišsitaškant su pinigais.

Ačiukas smile

♐ Sagittarius ♐

Neprisijungęs

2015-06-09 17:10:34

Google

#752 2015-06-09 19:30:16

Saule
Narys
Registravosi: 2015-06-08
Žinutės: 23

Blaivus  10m.  0mėn.  3d. 

Marijus rašė:

Dar labai gali būt, kad tau trūksta kokio mikroelemento, vitamino ar dar ko ten iš tos srities, todėl organizmas pats reikalauja to kartumo. Žinoma čia ne C2HOH kalbu smile
Žodžiu sveika mityba nekenktų pasidomėt. Bet jau tikrai nemanau, kad kažkoks maisto pakeitimas ar arbatėlės lemiamai padės mesti. Nėr čia taip paprasta, nors manau pati jau žinai.
Smagu kad prisijungei prie forumo, bet forumo irgi mažai.
Žodžiu, sėkmės tau šitam kely smile

Alus man būdavo skanus nuo vaikystės, kai apie alkoholį nė minčių nebuvo, tai nežinau, ar čia kažkokių medžiagų trūkumas, ar tiesiog taip skonio receptoriai sustatyti smile Ir dabar, 12 blaivi diena, apsvaigimo visai nepasigendu, o vat alaus norisi. Tai ir stengiuosi keisti tą įprotį, kad po ranka būtų ne alaus skardinė, tegul ir nealkoholinio, o arbatos puodelis ar kito gėrimo stiklinė (prisiieškojau imbierinio limonado receptų, jei bus skanu, pasidalinsiu big_smile).
Marijau, sutinku, kad mityba ar arbatos nėra lemiantis veiksnys. Manau, esminis veiksnys yra apsisprendimas ir pasiryžimas negerti, o priemonių tam pasiekti yra įvairių ir turbūt padeda ne vienas konkretus dalykas, o jų visuma.
Be forumo dar galvoju lankytis psichoterapijos grupėje - stabtelėti ir pasikapstyti savo motyvuose.
Ir ačiū už priėmimą ir palaikymą. Gerai, kad yra tokia vieta, kur renkasi panašius jausmus išgyvenę ar išgyvenantys žmonės.

Neprisijungęs

#753 2015-06-09 19:32:34

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

Kaip faina, kad jungiasi vis nauji žmonės. Pasirodo, daug kam šita problema. Linkiu sėkmės Saulei. Man alaus skonis ir gi skanu, ypač kai norėdavau atsigerti. Bet dabar gana dažnai nusiperku pepsi, matyt man reikia burbuliukų smile

Neprisijungęs

#754 2015-06-09 19:39:48

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  2mėn.  1d. 
Nerūkau  0m.  2mėn.  19d. 

Saule rašė:

<...> prisiieškojau imbierinio limonado receptų, jei bus skanu, pasidalinsiu big_smile <...>

Saulyt, užimbierinai čia smile net seilės varvėt pradėjo wink Būtinai pasidalink receptukais.

Neprisijungęs

#755 2015-06-09 20:09:56

Veronika
Senbuvis

Egle rašė:

šiandien pirmą kartą per tris metus pastačiau kolegai alaus smile taip išėjo.... kaip keiiiista ir nunešiau tą alų..aij kokių tik neadekvatumų tenka padaryt, pasakyt..paskui pagalvoju o prie ko čia?..ir kolega žino kodėl ir kad negeriu, bet tiek įprato matyt prie manęs negeriančios, kad nesibodėjo spontaniškai paprašyt paslaugos..

Vakar gavau pakyšą butelį alkoholio. Net nepažiūrėjau koks. Įmečiau maišelį į bagažinę ir guli... Kur jį dėt? Nešt namo nenoriu, nes bus asociacijos - kad tai mano butelis, aš jį parsinešiau sad (taip visada sau parsinešdavau brendžio, iš bendro banko viena negerdavau). Išmest gaila... (?) Gal perkyšavot kam nors mad

Neprisijungęs

#756 2015-06-09 20:59:24

Nida
Senbuvis
Registravosi: 2014-12-01
Žinutės: 889

Blaivus  4m.  1mėn.  11d. 
Nerūkau  8m.  5mėn.  9d. 

Veronika rašė:

Egle rašė:

šiandien pirmą kartą per tris metus pastačiau kolegai alaus smile taip išėjo.... kaip keiiiista ir nunešiau tą alų..aij kokių tik neadekvatumų tenka padaryt, pasakyt..paskui pagalvoju o prie ko čia?..ir kolega žino kodėl ir kad negeriu, bet tiek įprato matyt prie manęs negeriančios, kad nesibodėjo spontaniškai paprašyt paslaugos..

Vakar gavau pakyšą butelį alkoholio. Net nepažiūrėjau koks. Įmečiau maišelį į bagažinę ir guli... Kur jį dėt? Nešt namo nenoriu, nes bus asociacijos - kad tai mano butelis, aš jį parsinešiau sad (taip visada sau parsinešdavau brendžio, iš bendro banko viena negerdavau). Išmest gaila... (?) Gal perkyšavot kam nors mad

tai ir dėk į bendrą banką-neslėpk

Negalime pakeisti praeities. Bet galime pasirinkti ateitį.(The Perks of Being a Qallflower)

Neprisijungęs

#757 2015-06-09 21:04:22

Veronika
Senbuvis

Nea, nerizikuosiu, namo nenešiu. Reiks kam nors padovanot wink Pagal G. Šičko turėčiau išpilti lauk.

Neprisijungęs

#758 2015-06-09 21:11:56

Egle
Senbuvis
Registravosi: 2015-01-26
Žinutės: 1988

Blaivus  13m.  3mėn.  8d. 

Veronika rašė:

Nea, nerizikuosiu, namo nenešiu. Reiks kam nors padovanot wink Pagal G. Šičko turėčiau išpilti lauk.

aham..atiduok kokiam niurzgaliui kaip dovaną wink gudriai taip....šiaip aš nelaikyčiau alkoholio kaip savo..kol dar yra nerimo dėl gėrimo..

“I don’t care what you shake, just shake something”.

Neprisijungęs

#759 2015-06-09 21:20:20

Egle
Senbuvis

aš nežinau kaip būtų jeigu būtų, jei kas namie vartotų ir alkoholis būtų pasiekiamas. Dar kokie metai tąsymosi prisidėję būtų, kol įprasčiau..nes ant tiek sunki esu, o ypač buvau, kad dabar atrodo kad būčiau atsidarius impulsyviai kraštutinėse būsenose ir išgėrus, o paskui trenkus kam ar sau su tuo buteliu per galvą..ok, fantazija ..bet vistiek..na nežinau,nebent yra tikslas konkretus kažkoks, adaptacija prie geriančios kompanijos, alkoholio svetainėje ir pan..bet kai tokios būtinybės nėra, tieisog šiaip laikyt alkoholį...nelabai gerai gal.

Neprisijungęs

#760 2015-06-09 21:30:12

Veronika
Senbuvis

Geriau ir man būtų, kad jo nebūtų namie. Bet, yra kaip yra. Ne pasaulio pabaiga, bet didelė rizika. Vyras net į kalbas nesileidžia... Pasakė - negerk jei nenori, o aš gersiu... Galima čia jau pradėt savęs gailėtis, bet gi blaivybės reikia man. Tai mano kelias, kuriam aš pasiryžau. Nelendu, neatidarinėju tų durelių. Gerai tai, kad buvo išdirbtas ritualas. Darbo pabaiga, tam tikras prekybos tinklas (parduotuves kaitaliodavau, kad alia neįsimintų veido), kliuksintis butelis rankinėje, paskui virtuvėje... Nebuvau į tas parduotuves užvažiavus per šitą blaivų laikotarpį. Nerizikuoju.

Neprisijungęs

#761 2015-06-09 21:31:05

Nida
Senbuvis

Nerūkau  8m.  5mėn.  9d. 

Veronika rašė:

tai namie nelaikai alko?

Negalime pakeisti praeities. Bet galime pasirinkti ateitį.(The Perks of Being a Qallflower)

Neprisijungęs

#762 2015-06-09 21:33:11

Veronika
Senbuvis

Nida rašė:

tai namie nelaikai alko?

Savo ne smile Smulkiau skaityti aukščiau wink #760 postą.

Neprisijungęs

#763 2015-06-09 21:34:50

Nida
Senbuvis

Nerūkau  8m.  5mėn.  9d. 

Nida rašė:

Veronika rašė:

tai namie nelaikai alko?

aš tai turiu alko namie ir nemanau, kad tai gali ką pakeisti, nes jei užeis noras vistiek bendro neliesiu, o lėksiu sau įsigyt

Neprisijungęs

#764 2015-06-09 21:38:03

Egle
Senbuvis

dabar kamuojuosi paraidžiui su kviečiais, esu alergiška. Jau daugiau kaip metai kaip nuosmūkyje..vis nuo ryt ir nuo ryt..vyras dirba per du miestus, tai kai išvažinėja jau bandau prašyt kad duoną pasiimtų su savim, bet ką čia ..šiandien jau užkandus ir kaip akmuo į širdį..

Neprisijungęs

#765 2015-06-09 21:43:08

Veronika
Senbuvis

Egle rašė:

dabar kamuojuosi paraidžiui su kviečiais, esu alergiška. Jau daugiau kaip metai kaip nuosmūkyje..vis nuo ryt ir nuo ryt..vyras dirba per du miestus, tai kai išvažinėja jau bandau prašyt kad duoną pasiimtų su savim, bet ką čia ..šiandien jau užkandus ir kaip akmuo į širdį..

Vargšiukė.

Neprisijungęs

#766 2015-06-09 21:50:53

Egle
Senbuvis

visur turiu klausinėt ar nėra kviečių pėdsako, skaityt etiketes bilen kur, pvz ant sojos buteliuko..kai nevartojau tvirtai, tai valgiau tik aiškius, grynus produktus, ne patiekalus...jei granatas tai granatas..bet užteko savaitę pasitūsint su pica, duona ir patiekalais valgykloj.. kaip nesugebu grįžt...jau vėl būtų neblogai pabusti..būna ir blogesnių problemų..

Neprisijungęs

#767 2015-06-10 06:14:14

pariuke
Senbuvis

Veronika, jei aš turėčiau namuose butelį, tikrai ateitų tas laikas greičiau kada išgersiu. Aš siūlyčiau tokių dalykų net neimti. Nes pirmiausia tai tau visai nereikalingas daiktas, o antra - būtų tavo gražus poelgis už kažką padaryta gero neimti atlygio (kaip tu įvardinai pakyša). O jei imsi, o po to išpylinėsi, tai koks rezultatas- žmogus jausis atsilyginęs, tu įsipareigojusi, bet nieko negavusi.

Neprisijungęs

#768 2015-06-10 09:05:19

Egle
Senbuvis

aš tai su tokiu savotišku susidomėjimu stebiu, kaip jaučiasi, kaip atrodo, ką kalba, kada valstybinis tarnautojas paiima pakišą....visą laik ta pati mintis, oi kaip gerai kad nedirbu valstybinio darbo.

Neprisijungęs

#769 2015-06-10 09:28:55

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mėn.  7d. 

pariuke rašė:

Veronika, jei aš turėčiau namuose butelį, tikrai ateitų tas laikas greičiau kada išgersiu. Aš siūlyčiau tokių dalykų net neimti. Nes pirmiausia tai tau visai nereikalingas daiktas, o antra - būtų tavo gražus poelgis už kažką padaryta gero neimti atlygio (kaip tu įvardinai pakyša). O jei imsi, o po to išpylinėsi, tai koks rezultatas- žmogus jausis atsilyginęs, tu įsipareigojusi, bet nieko negavusi.

Va , kad nereikalingas daiktas gerai mąstai , gera nuostata, bet šiaip nėra ko diskutuot , gavai atidaviai kitam ir baiktas reikalas, buvo ir bus be "patepimo" kartais reikalai nejuda. Namuos laikyt to nerizikuoju, ha nerizikuoju , gerai pasakiau , kokia čia rizika , jei noras įkalt nugalės iškasi iš po žemių, bet kitą kartą jei neturi po ranka tai kol sugalvoji kaip susikombinuot ir kaip nuvažiuot žiūrėk ir noras susilnėjas ir gal net savaime digsta.

Neprisijungęs

#770 2015-06-10 10:22:03

Veronika
Senbuvis

pariuke rašė:

rezultatas- žmogus jausis atsilyginęs, tu įsipareigojusi, bet nieko negavusi.

Žmogus jaučiasi atsilyginęs. Būna tokių, erkių, tenka arba paimti atsilyginimą, arba susipykti smile Aš nieko negavusi, bet man nieko ir nereikia smile Man smagu padaryt ką nors gera be jokio atlygio wink Taigis, butelaitis keliaus iš bagažinės tiesiai į šiukšlių konteinerį. Taip nusprendžiau ir taškas smile

Neprisijungęs

#771 2015-06-10 10:26:54

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

O aš neišmetu kaip kada nors gaunu..kazkas ateina i svečius,jei nori pavaišinu,o pati negeriu.Manes negundo.Ir dabar pora vyno  bonkių praimtų  stovi,bet nevilioja.

Neprisijungęs

#772 2015-06-10 21:19:11

pariuke
Senbuvis

Kitą kartą Veronika siūlau tau pasakyti tiesiai šviesiai, kad tu už darbą gauni atlyginimą ir kad esi sąžininga darbuotoja, kuri savo pareigas atlieka be kyšiu. Manau tikrai supras. Nes kam tau tie buteliai, kurie stovės namuose ir kvies išgerti smile. Bent jau man taip būtų. O laikyti, kad kitus pavaišinti, manau taip pat neatitinka mūsų siekiui gyventi blaiviai. Jei jau siekti blaivybės, tai visapusiškai- ne tik sau, bet skatinti ir kitus.
P.S. geriau lauko gėlių paskynę atneštų, tai nors malonu būtų ir nesiskaitytų, kad kyšis.

Neprisijungęs

#773 2015-06-10 21:34:27

Veronika
Senbuvis

pariuke rašė:

Kitą kartą Veronika siūlau tau pasakyti tiesiai šviesiai, kad tu už darbą gauni atlyginimą ir kad esi sąžininga darbuotoja, kuri savo pareigas atlieka be kyšiu. Manau tikrai supras. Nes kam tau tie buteliai, kurie stovės namuose ir kvies išgerti smile. Bent jau man taip būtų. O laikyti, kad kitus pavaišinti, manau taip pat neatitinka mūsų siekiui gyventi blaiviai. Jei jau siekti blaivybės, tai visapusiškai- ne tik sau, bet skatinti ir kitus.
P.S. geriau lauko gėlių paskynę atneštų, tai nors malonu būtų ir nesiskaitytų, kad kyšis.

Mieloji, tai buvo ne tas darbas už kurį gaunu atlyginimą, tiesiog padarytas žmogui geras darbas smile Butelys šiukšlių konteineryje, prieš save ir kitą likau sąžininga wink

Neprisijungęs

#774 2015-06-10 22:13:01

Veronika
Senbuvis

pariuke rašė:

Mieloji, tu suirzusi? neutral

Neprisijungęs

#775 2015-06-10 22:55:54

Viktorija
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 176

katyte rašė:

O aš neišmetu kaip kada nors gaunu..kazkas ateina i svečius,jei nori pavaišinu,o pati negeriu.Manes negundo.Ir dabar pora vyno  bonkių praimtų  stovi,bet nevilioja.

O tai į svečius ateina priešai, kuriuos reikia nuodyti, kad ir jų pačių noru hmm. Aš kai gavau alko (stipraus) dovanų, be jokio gailesčio supyliau jį į skalbinių bliūdą ir įmušiau žalią kiaušinį. Fėėėėė... reakcija, pabandykit smile.  Ištrenkiau turinį į tuliką, kad toks  brudas  neatitektų ne tik mano draugams, bet  ir konteineriniams.

Neprisijungęs

Forumo apačia