VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#601 2014-09-26 19:39:27

valanciukas
Aktyvus narys
Registravosi: 2014-04-27
Žinutės: 50

Blaivus  6m.  7mÄ—n.  14d. 

Re: baisiai bloga

žinau Å¡itÄ… jausmÄ…,  hmm na bet alternatyvų yra, Å¡iuo atveju karÅ¡tas Å¡okoladas ar Å¡ilta arbata prie protingos knygos ar filmo, manau geriau.

Neprisijungęs

2014-09-26 19:39:27

Google

#602 2014-09-26 23:33:29

smiltis
Senbuvis
Registravosi: 2013-04-20
Žinutės: 268

Marijau!AÄiÅ« laikysiuosi:)stengtis ,stengsiuosi :)kiek tai mano valioje,praÄ—jo man tos mintys apie gÄ—rimÄ… ir manau,kad taip greit... dÄ—l  ilgo negÄ—rimo laikotarpio prieÅ¡,man tas laikotarpis atvÄ—rÄ— akis,pasikeitÄ— gyvenimas,nebeturiu noro tikrai gyventi kaip seniau,turiu įdomesnių užsiÄ—mimų Pariuke negerk,tai tik dienos užgaida,kita diena bus kitokia,laikykis!

Neprisijungęs

#603 2014-09-27 21:49:14

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mÄ—n.  24d. 

pariuke rašė:

Å iandien pirmas savaitgalis po vasaros, kada sÄ—dÄ—siu namuose ir niekur nevažiuosiu. Nuo pat darbo pabaigos toks didelis noras parÄ—jus namo suÅ¡ilti iÅ¡geriant nors taurÄ™ vyno, o dar labiau norÄ—tusi brendžio. Senai jau nejauÄiau tokio didelio noro. Ir taip noriu.

galvoji kad man nebūna tokių momentų , dėk pastangas kad noras nenugalėtų , nežinau man po ilgo negėrimo kai atkritau tas skonis gal ir nieko bet jau pagirios baisios buvo , o labiausiai gailėjo laiko veltui paleisto begeriant, laikykis pariuke , tau pavyks atlaikyt tą norą

Neprisijungęs

#604 2014-09-28 06:22:14

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

labas rytas, Å¡itÄ… savautgalį atsilaikiau. Sunkiausia buvo penktadienį, kaip žinai, kad visas savaitgalis dar prieÅ¡ akis ir galvoji kÄ… Äia veikti. Å iaip tai buvo gražus oras, dar galÄ—jau ir pratÄ™sti vasaros važinÄ—jus pas draugÄ™ ir dumti į gamtÄ….

Neprisijungęs

#605 2014-09-28 10:40:32

žvejys
Senbuvis

smagu girdėt pariuke, bet pagalvok koks bus šaunus pirmadienis , kokia darbinga nuotaika eisi į darbą

Neprisijungęs

#606 2014-10-02 19:48:03

pariuke
Senbuvis

o aÅ¡ vÄ—l nebelaukiu savaitgalių. YraÄ baisÅ«s penktadieniai. BaigÄ—si vasara, nebevažinÄ—ju pas draugÄ™ į sodybÄ…, tai nebÄ—ra kas veikia, kai penktadienį pareini namo, taip liÅ«dna pasidaro, kad vÄ—l kyla mintis apie vynÄ…...

Neprisijungęs

#607 2014-10-03 08:36:51

Rita64
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-30
Žinutės: 218

Blaivus  12m.  0mÄ—n.  30d. 

Pariuke, juk užsiėmimų yra tikrai ir daugiau( ne vien tiktai važinėjimai į draugės sodybą).
Man irgi liÅ«dna, kad baigÄ—si vasara, ir rudenį visuomet pablogÄ—ja nuotaika- ypaÄ jeigu žmogus esi vieniÅ¡as.... Ateina baimÄ— pvz. dÄ—l Å¡ildymo katilo kÅ«renimo, dÄ—l sniego apie namÄ… kasimo( ar bus jÄ—gų) ir t.t.
Su vienatve reikia mokytis sutart ir ji pasidaro ne tokia jau baisi. Bet aš vistiek siūlau pradėt ko nors mokytis. Nušausi du zuikius iš karto: patobulėsi ir galva bus užimta...

Neprisijungęs

#608 2014-10-03 09:00:05

žvejys
Senbuvis

pariuke rašė:

o aÅ¡ vÄ—l nebelaukiu savaitgalių. YraÄ baisÅ«s penktadieniai. BaigÄ—si vasara, nebevažinÄ—ju pas draugÄ™ į sodybÄ…, tai nebÄ—ra kas veikia, kai penktadienį pareini namo, taip liÅ«dna pasidaro, kad vÄ—l kyla mintis apie vynÄ…...

berots gyveni didmiestį , nevaryk dievo į medį , renginių , sporto klubų ar Å¡iaip kursų yra begalÄ—s , rinkis užsÄ—mimo yra , aÅ¡ kai nÄ—ra pirkÄ—jų nesinori skityt knygos , įsipilu kavos ir stebiu praeivius ir pamÄ…stau o gal kuris nors iÅ¡ jų yra forumo dalyvis , na aÅ¡ Äia tik Å¡eip, manau pasirink sau tinkantį užsÄ—mimÄ… ir pirmį , nestabdyk pariuke wink

Neprisijungęs

#609 2014-10-03 09:17:18

smiltis
Senbuvis
Registravosi: 2013-04-20
Žinutės: 268

Galvoju.. eidama,ko tas vyrukas  seka mane per langÄ…,o apsimeta,kad geria kavÄ…:)Ar nebus tik Žvejys iÅ¡ forumo:)

žvejys rašė:

pariuke rašė:

berots gyveni didmiestį , nevaryk dievo į medį , renginių , sporto klubų ar Å¡iaip kursų yra begalÄ—s , rinkis užsÄ—mimo yra , aÅ¡ kai nÄ—ra pirkÄ—jų nesinori skityt knygos , įsipilu kavos ir stebiu praeivius ir pamÄ…stau o gal kuris nors iÅ¡ jų yra forumo dalyvis , na aÅ¡ Äia tik Å¡eip, manau pasirink sau tinkantį užsÄ—mimÄ… ir pirmį , nestabdyk pariuke wink

Neprisijungęs

#610 2014-10-03 15:39:09

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  10mÄ—n.  17d. 
NerÅ«kau  18m.  11mÄ—n.  3d. 

:D Äia gerai pavarÄ—t :D

Neprisijungęs

#611 2014-10-04 21:31:18

žvejys
Senbuvis

na gerai baikit aš tik norėjau pasakyt kaip gerai anonimiškumas yra

Neprisijungęs

#612 2014-10-05 17:33:01

pariuke
Senbuvis

PraÄ—jo savaitgalis. Oras buvo nuostabus. Buvau gamtoje, vaikÅ¡Äiojau pro krÅ«vas lapų, vaikÅ¡Äiojau, vaikÅ¡Äiojau, net nežinau kiek valandų. Ir mÄ…sÄiau apie savo gyvenimÄ….
Labai įdomu kuo užsiima Viktorija? Atsimenu kaip rašė kad daug vaikšto gamtoje bet kokiu oru.

Neprisijungęs

#613 2014-10-06 00:08:29

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

ir ką išmąstei Pariuke,apie savo gyvenimą?
aÅ¡ irgi paskutiniu laiku daug mastau apie savo  gyvenimo prasmÄ™...kÄ… aÅ¡ Äia(gyvenime) veikiu..,kas turi buti Å¡alia manes..ar neturi buti?
gal metus gert po kiek tai laiko taip daugumai atsitinka?Gal dėl to šalia esantys nebesupranta,gal dėl to poros skyriasi?
Namiškiam pasidariau kažkokia keista,daugiau reikalaujanti,tipo "per daug knygų skaitau"...

Neprisijungęs

#614 2014-10-06 07:03:47

pariuke
Senbuvis

Dabar bandau atsikratyti nereikalingais daiktais, kaip pvz taurÄ—s, ar gražių buteliukų (aiÅ¡ku tuÅ¡Äių) nuo alkoholio kolekcija, ar laikraÅ¡Äių iÅ¡karpų krÅ«va apie dietas, patiekalų receptus ir t.t. Kai kÄ… iÅ¡metu ir vÄ—l iÅ¡traukiu iÅ¡ Å¡iukÅ¡lių dėžės jei dar nespÄ—ju iÅ¡neÅ¡ti, po to kitÄ… dienÄ… vÄ—l perkraustau.
VÄ—l tenka dÄ—ti pastangas, kad nenusipirkÄiau iÅ¡gerti. VÄ—l ta mintis pradeda valdyti mano protÄ…, ypaÄ penktadienį. Jei buÄiau neiÅ¡važiavus į draugÄ—s sodybÄ…, tai tikrai jau buÄiau nusipirkus.
O į draugÄ—s balių nÄ—jau. Pasveikinau ir iÅ¡važiavau. Pasakiau jai priežastį, kad noriu bÅ«ti blaivi, o bÅ«dama baliuje tikrai neiÅ¡silaikysiu. Ji mane suprato. Ir net gi sakÄ— ir ji norÄ—tų turÄ—ti valios taip pakeisti save. Tai ir ji prisijungs prie manÄ™s. Nes knyga Lengvas bÅ«das suvaldyti alkoholį vis dar maÄiau jos miegame, bet skirtukas kaip stovi pradžioje taip ir stovi.

Neprisijungęs

#615 2014-10-06 09:01:25

katyte
Senbuvis

Teisingai padarei Priuke:)
AÅ¡ nevaikÅ¡tau į tuos balius,o ir nieks nekvieÄia jau iÅ¡gert,nes žino,kad atsisakysiu.
Mano gyvenime Å¡iuo metu tokia dilema-bÅ«ti ar ne bÅ«ti su savo draugu,Mat anksÄiau geriant kartu kažkaip gyvenom  ir nesigilinom per daug-susipykdavom kartais dÄ—l ko,bet prie bonkÄ—s greit susitaikydavom ir pan.
Dabar negeriant pradėjo norėtis santykių kokybės,kitokios prasmės(nei alko),bet matau,kad nebesuprantam vienas kito ...pradėjau matyt,kad pas mus skirtingi siekiai..kalbėtis apie tai sudėtinga,lieku nesuprasta,todėl pradėjau jaustis vieniša.
Kažkuria dienÄ… pagalvojau,jei iÅ¡gerÄiau va taip sau viena su savo tokiom nekokiom emocijom,tai visai susijaukÄiau.Gal Äia nevieta raÅ¡yt apie tai,bet esmÄ— tame ir yra,kad metus gert atsiveria akys ir mintys ne vien gražiems dalykams,o ir iÅ¡lenda ta TEISYBÄ–,kuri anksÄiau buvo ignoruota.Kol kas sunku man tai priimt

Paskutinis taisÄ— katyte (2014-10-07 10:38:36)

Neprisijungęs

#616 2014-10-06 10:34:42

Jeronimas
Senbuvis
Registravosi: 2013-02-24
Žinutės: 254

Blaivus  12m.  3mÄ—n.  27d. 

PrisidÄ—siu prie KatytÄ—s.Vartojant alko bendravimas vienoks,sustabdžius-kitoks.Dar nelabai suprantu,ar Äia mano pasikeitÄ— požiÅ«ris ir reikalavimai,ar aplinkiniai nori senesnių santykių ir nemato jokių pasikeitimų.ÄŒia kalba eina apie artimÄ… aplinkÄ….Kvietimų pavakaroti prie alaus jau seniai nebesulaukiu.Keletas draugų dar liko,bet  jie vartoja saikingai,komos nesiekia.Ir mÄ—sytÄ—s pakepam,ir pavakarojam prie židinio.Vienu žodžiu vakarÄ… praleidžiam prasmingai,senus laikus prisimenam,naujienomis pasidalijam.Seniau varydavom į pirtį pagert,dabar važiuojam pasipirtinti.10 žmonių kompanija iÅ¡geria butelį Å¡ampo ar vyno,ir to tik kokia nors proga.Taip gyvenimas tapo ramesnis,mažiau streso ir beprasmių nuotykių.Tiek žinių šį žvarbų rytÄ….

Neprisijungęs

#617 2014-10-06 19:21:28

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Labas vakaras smile
Zaviuosi ir pavydziu Pariukei, kad sugeba atsilaikyt. Tikrai nuosirdziai ir baltai pavydziu. Man nepavyksta... Iki 17.00 dar dar... bet veliau slystu ant tu paciu 200 gr... viena pati sau, be kompaniju... nemiegojau normaliai jau 2 paras, nes baigesi raminamieji, o be alko isvis net dirbt diena darbe sunku...
Dieve (ar kas ten toks esi), padek nors diena istvert be promiliu...

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#618 2014-10-06 19:57:14

pariuke
Senbuvis

Iškaimo, o tai koks darbas, kad galima dirbti išgėrus?
O KatytÄ—s  pamÄ…stymams pritariu. Buvo ir man taip. Dabar esu tikra, kad tokiu atveju reikia skirtis. Nes negeriant keiÄiasi gyvenimo bÅ«das, gyvenimo vertybÄ—s ir aplamai viskas. Ir su tuo draugu su kuriuo buvo įmanoma gyvent ar draugaut geriant, nerasi to gerumo gyvenant blaiviai. O jei meta gerti tik vienas, tai visai pražūtis. Esam gyvenime atgÄ—rÄ™ ne vienus metus, esam daug kÄ… praradÄ™, todÄ—l reikia skubÄ—ti pagyventi kokybiÅ¡kai, reikia pasidžiaugti gyvenimu blaiviu protu. Tai tokie mano pamÄ…stymai.

Neprisijungęs

#619 2014-10-06 20:39:28

Iškaimo
Senbuvis

Vaiku darzely dirbu... isgerus bunu labai darbinga ir gera... siaubas...
O del gerimo su draugu ar draugais nieko komentuot negaliu, nes mano vyras beveik negeria ir nekabai zino mano isgeriama kieki.
Bet jei hipotetiskai-jei jis gertu, man butu visai "sakes". Netureciau motyvacijos isbrist is to...

Neprisijungęs

#620 2014-10-07 06:37:44

pariuke
Senbuvis

Oi oi oi Iškaimo. Laikas susimąstyti. Gali sau gyvenimą labai greit susigadinti. Neduok dieve kokia nelaimė su vaiku, jei ir nekalta būsi, bet nustatys kad buvai išgėrusi, tai vistiek kalta būsi. O jei kokie tėvai pasiskųs, tai iškart iš darbo. Tada tai tikrai dar labiau gersi iš nevilties.
Na pabandyk bent savaitÄ—lÄ™ bÅ«ti negÄ—rusi, kad protas pradÄ—tų kitaip veikti. Gal gali kokiÄ… motyvacijÄ… susigalvoti. O gal bandyk koduotis? AÅ¡ sakiau jei suklupsiu dabar kada, gal bandysiu koduotis.  Dabar ruduo, puola depresija, labai sunkiai atsilaikau.

Neprisijungęs

#621 2014-10-07 08:36:33

GalÄ—
Naujokas
Registravosi: 2014-08-04
Žinutės: 8

Iškaimo rašė:

Labas vakaras smile
Zaviuosi ir pavydziu Pariukei, kad sugeba atsilaikyt. Tikrai nuosirdziai ir baltai pavydziu. Man nepavyksta... Iki 17.00 dar dar... bet veliau slystu ant tu paciu 200 gr... viena pati sau, be kompaniju... nemiegojau normaliai jau 2 paras, nes baigesi raminamieji, o be alko isvis net dirbt diena darbe sunku...
Dieve (ar kas ten toks esi), padek nors diena istvert be promiliu...

Aš lygiai tokia pati, tik darbe negeriu, nes vairuoju. Gryžusi 200 gr. paslystu. O savaitgaliais negaliu dirbti neišgėrusi, bunu darbinga tik kaip išgeriu...

Būti nelaimingu lengva. Kad būtum laimingas reikia stengtis.

Neprisijungęs

#622 2014-10-07 09:39:33

Anonimas
Narys
Registravosi: 2014-07-22
Žinutės: 28

AÅ¡ nežinau kaip man seksis gyventi be Å¡io "stebuklingo" eliksyro toliau. Nenoriu nieko prognozuoti.  smile Bet... Kai bandžiau vasara atsisakyti. Laikiausi (beveik mÄ—nesį). TaÄiau nuolat kankinau save tomis mintimis apie Å¡altÄ… alų. Ar vyno taurÄ™ vakarais. JauÄiausi kaip kokia infekuota. Tarsi kažkas uždrausta.
Dabar atrodo niekas nepasikeitė. Tik suprantu klaida buvo jog skyriau perdaug eterio tiems galvojimams smile Tarsi užprogramavus save buvau. Kankiniesi, kankinkis poto gausi big_smile Net vyras sake "tu nepastebi, kad neturi apie ką daugiau šnekėti kaip tik apie alkoholi visa diena. (gėda man). Ir niekas man neuždraudė gerti. Tiesiog toks mano pasirinkimas. Vardan sveikatos, harmonijos su savimi, darnos šeimoje ir laisvų vakarų kurie atsirado big_smile
Juk kai supranti, tai viskas vyksta TIK mÅ«sų galvose. TIK galvose. Juk neskauda niekur. Jokio fizinio skausmo nÄ—ra. 
Man labai patiko kažkurio pasakyta (ar kažkur kitur skaityta) mintis:
Kai geri pyksti ant savęs kodėl taip darai, kai negeri pyksti kodėl negali išgerti big_smile užburtas ratas.

P.S.
Kas link neblaivumo darbe. PAGALBOS reikia ieÅ¡koti ir kuo greiÄiau. Arba mÄ—ginti paÄiam susiimti jei tai manoma.

Neprisijungęs

#623 2014-10-07 10:32:19

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  10mÄ—n.  17d. 
NerÅ«kau  18m.  11mÄ—n.  3d. 

katyte rašė:

...............
Kažkuria dienÄ… pagalvojau,jei iÅ¡gerÄiau va taip sau viena su savo tokiom nekokiom emocijom,tai visai susijaukÄiau.Gal Äia nevieta raÅ¡yt apie tai,bet esmÄ— tame ir yra,kad metus gert atsiveria akys ir mintys ne vien gražiems dalykams,o ir iÅ¡lenda ta TEISYBÄ–,kuri anksÄiau buvo ignoruota.Kol kas sunku man tai priimt

Va Äia, Katyte, paÄiÄ… esmÄ™ pagavai! Netgi du labai svarbius dalykus. Å aunu, negaliu nutylÄ—t :)

Vienas, kad nevartojant svaigalų (alkoholio, narkotikų, stiprių medikamentų) tikrai atsiveria akys ir pamatai save tokį koks esi. Arba aplinkybes savo gyvenimo... Vaizdelis kartais gali ir Å¡okiruoti. TiesÄ… sakant, bÅ«tent dÄ—l to, kad nesugebam Å¡ito vaizdelio priimti ir geriam. Tai ir yra tas vadinamas bÄ—gimas nuo savÄ™s, nuo realybÄ—s. Tai yra viena pagrindinių priežasÄių, kodÄ—l taip sunku mesti. Ech, jei tik bÅ«tų tik cheminÄ— priklausomybÄ—... PakentÄ—jai kelias savaites ar mÄ—nesius, atsipurtei ir laivas... Deja!

Antras dalykas - kad visų tų , mums sunkiai priimtinų, dalykų gerdamas neiÅ¡sprÄ™si, o tik dar labiau sujausi. ÄŒia tas pats, kaip pÅ«vant danÄiui neeit pas odontologÄ…, o slÄ—ptis ir užpsipylinÄ—t raminamaisiais.

Todėl vėl bambu, ar rėkiu: Chebryte, nejuokaukit su priklausomybe! Čia rimti reikalai. Paskaitinėt ir parašinėt į forumą neužtenka. Knygutės ar žurnaliukai perskaityt irgi nepadės. Lyg iki tol nežinojot, kad gert yra blogai.
Nepasimaukit ant kabliuko, kad kažkas va ėmė ir nustojo tik užsinorėjęs. Mes nieko nežinom, kaip ten buvo ištikrųjų, ką tas žmogus perėjo. Antra vertus, mes labai skirtingi, ir tai kaip ėjo jis, gali visai netikti man.
Ieškokit savo nuosavo kelio į blaivybę, bet nesitikėkit kad bus lengva, ar kad galėsit susitvarkyti vienas pats pasislėpęs.

Neprisijungęs

#624 2014-10-07 16:27:13

Iškaimo
Senbuvis

Atrodo, priejau liepto gala. Nebenoriu net galvot apie alkoholi. Siandien bent jau. Jau 3 paros kai visiskai nemiegu. Manau, to priezastis aiski. Neisivaizdavau, kad but tiek laiko nemiegojusiai yra baisiau, negu kada nors yra buve. Jokie vaistai neuzmigdo.
Viskas viskas viskas!!!

Neprisijungęs

#625 2014-10-07 22:27:22

katyte
Senbuvis

alkoholio reakcija su vaistais
gerai būtų lašelines,kad išsivalytum

Paskutinis taisÄ— katyte (2014-10-09 00:29:34)

Neprisijungęs

Forumo apaÄia