VšД� "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД� "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#601 2014-09-26 19:39:27

valanciukas
Aktyvus narys
Registravosi: 2014-04-27
Žinutės: 50

Blaivus  6m.  8mėn.  19d. 

Re: baisiai bloga

žinau šitą jausmą,  hmm na bet alternatyvų yra, šiuo atveju karštas šokoladas ar šilta arbata prie protingos knygos ar filmo, manau geriau.

Neprisijungęs

2014-09-26 19:39:27

Google

#602 2014-09-26 23:33:29

smiltis
Senbuvis
Registravosi: 2013-04-20
Žinutės: 268

Marijau!Ačiū laikysiuosi:)stengtis ,stengsiuosi :)kiek tai mano valioje,praėjo man tos mintys apie gėrimą ir manau,kad taip greit... dėl  ilgo negėrimo laikotarpio prieš,man tas laikotarpis atvėrė akis,pasikeitė gyvenimas,nebeturiu noro tikrai gyventi kaip seniau,turiu įdomesnių užsiėmimų Pariuke negerk,tai tik dienos užgaida,kita diena bus kitokia,laikykis!

Neprisijungęs

#603 2014-09-27 21:49:14

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  7mėn.  29d. 

pariuke rašė:

Šiandien pirmas savaitgalis po vasaros, kada sėdėsiu namuose ir niekur nevažiuosiu. Nuo pat darbo pabaigos toks didelis noras parėjus namo sušilti išgeriant nors taurę vyno, o dar labiau norėtusi brendžio. Senai jau nejaučiau tokio didelio noro. Ir taip noriu.

galvoji kad man nebūna tokių momentų , dėk pastangas kad noras nenugalėtų , nežinau man po ilgo negėrimo kai atkritau tas skonis gal ir nieko bet jau pagirios baisios buvo , o labiausiai gailėjo laiko veltui paleisto begeriant, laikykis pariuke , tau pavyks atlaikyt tą norą

Neprisijungęs

#604 2014-09-28 06:22:14

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

labas rytas, šitą savautgalį atsilaikiau. Sunkiausia buvo penktadienį, kaip žinai, kad visas savaitgalis dar prieš akis ir galvoji ką čia veikti. Šiaip tai buvo gražus oras, dar galėjau ir pratęsti vasaros važinėjus pas draugę ir dumti į gamtą.

Neprisijungęs

#605 2014-09-28 10:40:32

žvejys
Senbuvis

smagu girdėt pariuke, bet pagalvok koks bus šaunus pirmadienis , kokia darbinga nuotaika eisi į darbą

Neprisijungęs

#606 2014-10-02 19:48:03

pariuke
Senbuvis

o aš vėl nebelaukiu savaitgalių. Yrač baisūs penktadieniai. Baigėsi vasara, nebevažinėju pas draugę į sodybą, tai nebėra kas veikia, kai penktadienį pareini namo, taip liūdna pasidaro, kad vėl kyla mintis apie vyną...

Neprisijungęs

#607 2014-10-03 08:36:51

Rita64
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-30
Žinutės: 218

Blaivus  12m.  2mėn.  4d. 

Pariuke, juk užsiėmimų yra tikrai ir daugiau( ne vien tiktai važinėjimai į draugės sodybą).
Man irgi liūdna, kad baigėsi vasara, ir rudenį visuomet pablogėja nuotaika- ypač jeigu žmogus esi vienišas.... Ateina baimė pvz. dėl šildymo katilo kūrenimo, dėl sniego apie namą kasimo( ar bus jėgų) ir t.t.
Su vienatve reikia mokytis sutart ir ji pasidaro ne tokia jau baisi. Bet aš vistiek siūlau pradėt ko nors mokytis. Nušausi du zuikius iš karto: patobulėsi ir galva bus užimta...

Neprisijungęs

#608 2014-10-03 09:00:05

žvejys
Senbuvis

pariuke rašė:

o aš vėl nebelaukiu savaitgalių. Yrač baisūs penktadieniai. Baigėsi vasara, nebevažinėju pas draugę į sodybą, tai nebėra kas veikia, kai penktadienį pareini namo, taip liūdna pasidaro, kad vėl kyla mintis apie vyną...

berots gyveni didmiestį , nevaryk dievo į medį , renginių , sporto klubų ar šiaip kursų yra begalės , rinkis užsėmimo yra , aš kai nėra pirkėjų nesinori skityt knygos , įsipilu kavos ir stebiu praeivius ir pamąstau o gal kuris nors iš jų yra forumo dalyvis , na aš čia tik šeip, manau pasirink sau tinkantį užsėmimą ir pirmį , nestabdyk pariuke wink

Neprisijungęs

#609 2014-10-03 09:17:18

smiltis
Senbuvis
Registravosi: 2013-04-20
Žinutės: 268

Galvoju.. eidama,ko tas vyrukas  seka mane per langą,o apsimeta,kad geria kavą:)Ar nebus tik Žvejys iš forumo:)

žvejys rašė:

pariuke rašė:

berots gyveni didmiestį , nevaryk dievo į medį , renginių , sporto klubų ar šiaip kursų yra begalės , rinkis užsėmimo yra , aš kai nėra pirkėjų nesinori skityt knygos , įsipilu kavos ir stebiu praeivius ir pamąstau o gal kuris nors iš jų yra forumo dalyvis , na aš čia tik šeip, manau pasirink sau tinkantį užsėmimą ir pirmį , nestabdyk pariuke wink

Neprisijungęs

#610 2014-10-03 15:39:09

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  11mėn.  22d. 
Nerūkau  19m.  0mėn.  8d. 

:D čia gerai pavarėt :D

Neprisijungęs

#611 2014-10-04 21:31:18

žvejys
Senbuvis

na gerai baikit aš tik norėjau pasakyt kaip gerai anonimiškumas yra

Neprisijungęs

#612 2014-10-05 17:33:01

pariuke
Senbuvis

Praėjo savaitgalis. Oras buvo nuostabus. Buvau gamtoje, vaikščiojau pro krūvas lapų, vaikščiojau, vaikščiojau, net nežinau kiek valandų. Ir mąsčiau apie savo gyvenimą.
Labai įdomu kuo užsiima Viktorija? Atsimenu kaip rašė kad daug vaikšto gamtoje bet kokiu oru.

Neprisijungęs

#613 2014-10-06 00:08:29

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

ir ką išmąstei Pariuke,apie savo gyvenimą?
aš irgi paskutiniu laiku daug mastau apie savo  gyvenimo prasmę...ką aš čia(gyvenime) veikiu..,kas turi buti šalia manes..ar neturi buti?
gal metus gert po kiek tai laiko taip daugumai atsitinka?Gal dėl to šalia esantys nebesupranta,gal dėl to poros skyriasi?
Namiškiam pasidariau kažkokia keista,daugiau reikalaujanti,tipo "per daug knygų skaitau"...

Neprisijungęs

#614 2014-10-06 07:03:47

pariuke
Senbuvis

Dabar bandau atsikratyti nereikalingais daiktais, kaip pvz taurės, ar gražių buteliukų (aišku tuščių) nuo alkoholio kolekcija, ar laikraščių iškarpų krūva apie dietas, patiekalų receptus ir t.t. Kai ką išmetu ir vėl ištraukiu iš šiukšlių dėžės jei dar nespėju išnešti, po to kitą dieną vėl perkraustau.
Vėl tenka dėti pastangas, kad nenusipirkčiau išgerti. Vėl ta mintis pradeda valdyti mano protą, ypač penktadienį. Jei bučiau neišvažiavus į draugės sodybą, tai tikrai jau bučiau nusipirkus.
O į draugės balių nėjau. Pasveikinau ir išvažiavau. Pasakiau jai priežastį, kad noriu būti blaivi, o būdama baliuje tikrai neišsilaikysiu. Ji mane suprato. Ir net gi sakė ir ji norėtų turėti valios taip pakeisti save. Tai ir ji prisijungs prie manęs. Nes knyga Lengvas būdas suvaldyti alkoholį vis dar mačiau jos miegame, bet skirtukas kaip stovi pradžioje taip ir stovi.

Neprisijungęs

#615 2014-10-06 09:01:25

katyte
Senbuvis

Teisingai padarei Priuke:)
Aš nevaikštau į tuos balius,o ir nieks nekviečia jau išgert,nes žino,kad atsisakysiu.
Mano gyvenime šiuo metu tokia dilema-būti ar ne būti su savo draugu,Mat anksčiau geriant kartu kažkaip gyvenom  ir nesigilinom per daug-susipykdavom kartais dėl ko,bet prie bonkės greit susitaikydavom ir pan.
Dabar negeriant pradėjo norėtis santykių kokybės,kitokios prasmės(nei alko),bet matau,kad nebesuprantam vienas kito ...pradėjau matyt,kad pas mus skirtingi siekiai..kalbėtis apie tai sudėtinga,lieku nesuprasta,todėl pradėjau jaustis vieniša.
Kažkuria dieną pagalvojau,jei išgerčiau va taip sau viena su savo tokiom nekokiom emocijom,tai visai susijaukčiau.Gal čia nevieta rašyt apie tai,bet esmė tame ir yra,kad metus gert atsiveria akys ir mintys ne vien gražiems dalykams,o ir išlenda ta TEISYBĖ,kuri anksčiau buvo ignoruota.Kol kas sunku man tai priimt

Paskutinis taisė katyte (2014-10-07 10:38:36)

Neprisijungęs

#616 2014-10-06 10:34:42

Jeronimas
Senbuvis
Registravosi: 2013-02-24
Žinutės: 254

Blaivus  12m.  5mėn.  4d. 

Prisidėsiu prie Katytės.Vartojant alko bendravimas vienoks,sustabdžius-kitoks.Dar nelabai suprantu,ar čia mano pasikeitė požiūris ir reikalavimai,ar aplinkiniai nori senesnių santykių ir nemato jokių pasikeitimų.Čia kalba eina apie artimą aplinką.Kvietimų pavakaroti prie alaus jau seniai nebesulaukiu.Keletas draugų dar liko,bet  jie vartoja saikingai,komos nesiekia.Ir mėsytės pakepam,ir pavakarojam prie židinio.Vienu žodžiu vakarą praleidžiam prasmingai,senus laikus prisimenam,naujienomis pasidalijam.Seniau varydavom į pirtį pagert,dabar važiuojam pasipirtinti.10 žmonių kompanija išgeria butelį šampo ar vyno,ir to tik kokia nors proga.Taip gyvenimas tapo ramesnis,mažiau streso ir beprasmių nuotykių.Tiek žinių šį žvarbų rytą.

Neprisijungęs

#617 2014-10-06 19:21:28

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Labas vakaras smile
Zaviuosi ir pavydziu Pariukei, kad sugeba atsilaikyt. Tikrai nuosirdziai ir baltai pavydziu. Man nepavyksta... Iki 17.00 dar dar... bet veliau slystu ant tu paciu 200 gr... viena pati sau, be kompaniju... nemiegojau normaliai jau 2 paras, nes baigesi raminamieji, o be alko isvis net dirbt diena darbe sunku...
Dieve (ar kas ten toks esi), padek nors diena istvert be promiliu...

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#618 2014-10-06 19:57:14

pariuke
Senbuvis

Iškaimo, o tai koks darbas, kad galima dirbti išgėrus?
O Katytės  pamąstymams pritariu. Buvo ir man taip. Dabar esu tikra, kad tokiu atveju reikia skirtis. Nes negeriant keičiasi gyvenimo būdas, gyvenimo vertybės ir aplamai viskas. Ir su tuo draugu su kuriuo buvo įmanoma gyvent ar draugaut geriant, nerasi to gerumo gyvenant blaiviai. O jei meta gerti tik vienas, tai visai pražūtis. Esam gyvenime atgėrę ne vienus metus, esam daug ką praradę, todėl reikia skubėti pagyventi kokybiškai, reikia pasidžiaugti gyvenimu blaiviu protu. Tai tokie mano pamąstymai.

Neprisijungęs

#619 2014-10-06 20:39:28

Iškaimo
Senbuvis

Vaiku darzely dirbu... isgerus bunu labai darbinga ir gera... siaubas...
O del gerimo su draugu ar draugais nieko komentuot negaliu, nes mano vyras beveik negeria ir nekabai zino mano isgeriama kieki.
Bet jei hipotetiskai-jei jis gertu, man butu visai "sakes". Netureciau motyvacijos isbrist is to...

Neprisijungęs

#620 2014-10-07 06:37:44

pariuke
Senbuvis

Oi oi oi Iškaimo. Laikas susimąstyti. Gali sau gyvenimą labai greit susigadinti. Neduok dieve kokia nelaimė su vaiku, jei ir nekalta būsi, bet nustatys kad buvai išgėrusi, tai vistiek kalta būsi. O jei kokie tėvai pasiskųs, tai iškart iš darbo. Tada tai tikrai dar labiau gersi iš nevilties.
Na pabandyk bent savaitėlę būti negėrusi, kad protas pradėtų kitaip veikti. Gal gali kokią motyvaciją susigalvoti. O gal bandyk koduotis? Aš sakiau jei suklupsiu dabar kada, gal bandysiu koduotis.  Dabar ruduo, puola depresija, labai sunkiai atsilaikau.

Neprisijungęs

#621 2014-10-07 08:36:33

Galė
Naujokas
Registravosi: 2014-08-04
Žinutės: 8

Iškaimo rašė:

Labas vakaras smile
Zaviuosi ir pavydziu Pariukei, kad sugeba atsilaikyt. Tikrai nuosirdziai ir baltai pavydziu. Man nepavyksta... Iki 17.00 dar dar... bet veliau slystu ant tu paciu 200 gr... viena pati sau, be kompaniju... nemiegojau normaliai jau 2 paras, nes baigesi raminamieji, o be alko isvis net dirbt diena darbe sunku...
Dieve (ar kas ten toks esi), padek nors diena istvert be promiliu...

Aš lygiai tokia pati, tik darbe negeriu, nes vairuoju. Gryžusi 200 gr. paslystu. O savaitgaliais negaliu dirbti neišgėrusi, bunu darbinga tik kaip išgeriu...

Būti nelaimingu lengva. Kad būtum laimingas reikia stengtis.

Neprisijungęs

#622 2014-10-07 09:39:33

Anonimas
Narys
Registravosi: 2014-07-22
Žinutės: 28

Aš nežinau kaip man seksis gyventi be šio "stebuklingo" eliksyro toliau. Nenoriu nieko prognozuoti.  smile Bet... Kai bandžiau vasara atsisakyti. Laikiausi (beveik mėnesį). Tačiau nuolat kankinau save tomis mintimis apie šaltą alų. Ar vyno taurę vakarais. Jaučiausi kaip kokia infekuota. Tarsi kažkas uždrausta.
Dabar atrodo niekas nepasikeitė. Tik suprantu klaida buvo jog skyriau perdaug eterio tiems galvojimams smile Tarsi užprogramavus save buvau. Kankiniesi, kankinkis poto gausi big_smile Net vyras sake "tu nepastebi, kad neturi apie ką daugiau šnekėti kaip tik apie alkoholi visa diena. (gėda man). Ir niekas man neuždraudė gerti. Tiesiog toks mano pasirinkimas. Vardan sveikatos, harmonijos su savimi, darnos šeimoje ir laisvų vakarų kurie atsirado big_smile
Juk kai supranti, tai viskas vyksta TIK mūsų galvose. TIK galvose. Juk neskauda niekur. Jokio fizinio skausmo nėra. 
Man labai patiko kažkurio pasakyta (ar kažkur kitur skaityta) mintis:
Kai geri pyksti ant savęs kodėl taip darai, kai negeri pyksti kodėl negali išgerti big_smile užburtas ratas.

P.S.
Kas link neblaivumo darbe. PAGALBOS reikia ieškoti ir kuo greičiau. Arba mėginti pačiam susiimti jei tai manoma.

Neprisijungęs

#623 2014-10-07 10:32:19

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  11mėn.  22d. 
Nerūkau  19m.  0mėn.  8d. 

katyte rašė:

...............
Kažkuria dieną pagalvojau,jei išgerčiau va taip sau viena su savo tokiom nekokiom emocijom,tai visai susijaukčiau.Gal čia nevieta rašyt apie tai,bet esmė tame ir yra,kad metus gert atsiveria akys ir mintys ne vien gražiems dalykams,o ir išlenda ta TEISYBĖ,kuri anksčiau buvo ignoruota.Kol kas sunku man tai priimt

Va čia, Katyte, pačią esmę pagavai! Netgi du labai svarbius dalykus. Šaunu, negaliu nutylėt :)

Vienas, kad nevartojant svaigalų (alkoholio, narkotikų, stiprių medikamentų) tikrai atsiveria akys ir pamatai save tokį koks esi. Arba aplinkybes savo gyvenimo... Vaizdelis kartais gali ir šokiruoti. Tiesą sakant, būtent dėl to, kad nesugebam šito vaizdelio priimti ir geriam. Tai ir yra tas vadinamas bėgimas nuo savęs, nuo realybės. Tai yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl taip sunku mesti. Ech, jei tik būtų tik cheminė priklausomybė... Pakentėjai kelias savaites ar mėnesius, atsipurtei ir laivas... Deja!

Antras dalykas - kad visų tų , mums sunkiai priimtinų, dalykų gerdamas neišspręsi, o tik dar labiau sujausi. Čia tas pats, kaip pūvant dančiui neeit pas odontologą, o slėptis ir užpsipylinėt raminamaisiais.

Todėl vėl bambu, ar rėkiu: Chebryte, nejuokaukit su priklausomybe! Čia rimti reikalai. Paskaitinėt ir parašinėt į forumą neužtenka. Knygutės ar žurnaliukai perskaityt irgi nepadės. Lyg iki tol nežinojot, kad gert yra blogai.
Nepasimaukit ant kabliuko, kad kažkas va ėmė ir nustojo tik užsinorėjęs. Mes nieko nežinom, kaip ten buvo ištikrųjų, ką tas žmogus perėjo. Antra vertus, mes labai skirtingi, ir tai kaip ėjo jis, gali visai netikti man.
Ieškokit savo nuosavo kelio į blaivybę, bet nesitikėkit kad bus lengva, ar kad galėsit susitvarkyti vienas pats pasislėpęs.

Neprisijungęs

#624 2014-10-07 16:27:13

Iškaimo
Senbuvis

Atrodo, priejau liepto gala. Nebenoriu net galvot apie alkoholi. Siandien bent jau. Jau 3 paros kai visiskai nemiegu. Manau, to priezastis aiski. Neisivaizdavau, kad but tiek laiko nemiegojusiai yra baisiau, negu kada nors yra buve. Jokie vaistai neuzmigdo.
Viskas viskas viskas!!!

Neprisijungęs

#625 2014-10-07 22:27:22

katyte
Senbuvis

alkoholio reakcija su vaistais
gerai būtų lašelines,kad išsivalytum

Paskutinis taisė katyte (2014-10-09 00:29:34)

Neprisijungęs

Forumo apačia