VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 24d. |
Iskaimo tai be lašo neina nė dienos , na bandyk gal šia diena , po viena diena kita karta gal dvi ištemsi , vis ilgyn . Bandyk.
Neprisijungęs
Man tai patinka visų forumieÄių patarimai. Vienais jau pasinaudojau, kitais dar ne. PaprasÄiausiai iÅ¡ jų gausumos renkuosi man priimtiniausius, kurie manau man labiausiai tiktų. Ir ypaÄ padÄ—jo visų palaikymas, kai pirmÄ… kartÄ… paraÅ¡iau ir kai gavau tiek daug komentarų ir patarimų į mano praneÅ¡imÄ… „Baisiai bloga" . Dabar net paÄiai juokinga atrodo, kad taip raÅ¡iau, kad baisiai bloga. O tada tikrai nebežinojau kaip sustoti, kiek kartų bandžiau, bet nei kart nepasisekdavo negÄ—rus pabÅ«ti ilgiau kaip kelių dienų. Savaitgalių repertuaras bÅ«davo vienas- nuo penktadienio vakaro iki sekmadienio vakaro vynas, lova ir blogavimas, savÄ™s gailÄ—jimas kad esu vieniÅ¡a. Nieko nematydavau, galima sakyti net negyvendavau. Dar bÅ«davo sugadintas ir pirmadienis, kartais ir antradienis, kol vos iÅ¡laukdavau darbo pabaigos, kad galÄ—Äiau pataisyti sveikatÄ…. Dabar visai kitas gyvenimas. Nors dar vis turiu saugotis, neiti į parduotuvÄ™, kartais vos vos susilaikau nenuÄ—jus ir nenusipirkus. Vis dar nesijauÄiu laiminga, vis dar turiu perdaug laisvo laiko, kada aplanko blogos mintys. Bet labai stengiuosi iÅ¡silaikyti.
Tad manau kiekvienam savas kelias link blaivybÄ—s.
Neprisijungęs
Sveiki, aÄiÅ« kas pasveikino su vardadieniu. Bet taip pat suÄ—jo man dvideÅ¡imt penkeri metai
Mano tėvas taip pat Jonas ir kartu gimtadieniai vakar buvo. Visas veiksmas vyko šeštadienį, kai visi giminės, draugai suvažavo pas mus. Aišku alkoholis liejosi jūromis. Buvau visiškai be nuotaikos, poto nuotaika atsirado, visi sveikino ir panašiai. Tėvai, giminės nors ir žino, kad turiu bėda nieko visitek nesakė. Na prisilakiau, šokom, taram param viskas normaliai, šeštadienį dar didesnė depresija, mintys apie karimasi ir panašiai. Visiems giminėms pasakiau paskutinį kartą, kad po savaites važiuosiu koduotis (nei vienas iš giminiu nepritaria), tada klausiu ar jums geriau bus kai pasikarsiu ar i psichuškę pateksiu? O jie iki vieno, ka negali vėl negerti, kai negėrei šitiek laiko.. Sakau nebegaliu. Žodžiu darysiu taip kaip man reikia, užsiregistruoju ir važiuoju i Daugpily koduotis. Pradžiai trims metams.
Žinau, kad negersiu 99.9prc užsikodavęs. Poto manau ateis tas laikas kai jau ir pats nebenorėsiu žiūrėti i alkoholi. Nors ir taip sau kartoju ir žinau, kad jis yra nuodas, griaunantis viską. Tai tiek.
Neprisijungęs
Jeeetau, Jonai..... tau dar tik 25eri, o kodo reik... Daryk, kaip tau atrodo reikia. Man beveik tas pat-prisigeriu ir noriu pabaigt gyvenimą. Bet turiu vyrą, sūnų, abu tėvus, tai vis galvoj net visiškai girtai iškyla jie visi...
Rytoj einu pas psichiatrę, gausiu raminamų, tai bandysiu tik su jais verstis... Atostogos artėja, noriu per jas nebegalvot apie alkoholį. Nebus streso-nebus alkoholio. Taip tikiuosi.
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Jeeetau, Jonai..... tau dar tik 25eri, o kodo reik...
Daryk, kaip tau atrodo reikia. Man beveik tas pat-prisigeriu ir noriu pabaigt gyvenimą. Bet turiu vyrą, sūnų, abu tėvus, tai vis galvoj net visiškai girtai iškyla jie visi...
Rytoj einu pas psichiatrę, gausiu raminamų, tai bandysiu tik su jais verstis... Atostogos artėja, noriu per jas nebegalvot apie alkoholį. Nebus streso-nebus alkoholio. Taip tikiuosi.
O kada daryti, kad jo nereiktų? Ką kaikurie iš jūsų jame blogo matote?
Neprisijungęs
Jonai, tikrai nieko blogo nematau. Turiu pažįstamÄ…, kuris po kodo negeria 18 metų. Tiesiog tavo jaunystÄ— mane glumina. AÅ¡ viena pati sau mintyse nusistebÄ—jau ir save paguodžiau, kad nebÅ«tinai 40meÄiai turi tokių bÄ—dų. Nu žinai, lietuviÅ¡kai "pasidžiaugiau", nepyk...
Neprisijungęs
Baisiausia,kad artimieji siulydami gert "tik ne daug" nieko nesupranta... rengia visokius balius ir gundo
Paskutinis taisÄ— katyte (2014-06-25 20:07:32)
Neprisijungęs
Vasara, šalta, tai liūdesys ima. Taip ir eina mintys apie raudoną vyną...
Neprisijungęs
Ä–Ä—,PariukÄ—le,nepasiduok,taip gerai laikaisi,net pavydu.O aÅ¡ tai Å¡iandien paskutinÄ™ dienÄ… atidirbau,išėjau atostogų.Taip Å¡iandien gera,ir orus žada Å¡iltesnius.Planuoju per atostogas daug nuveikti,gal ir prie jÅ«ros nulÄ—kti.Žinau tik ,kad nei vynas,nei Å¡ampanas į mano planus neįeina.Nepamenu,ar esu raÅ¡ius,kad yra tokia žolÄ— ožkarožė arba Ivan-Äai vadinasi.Dabar kaip tik žydi,galima prisiskinti arbatai.Vienuose Å¡altiniuose nurodo,kad iki Joninių vertingiausia,kituose ,kad ir vÄ—liau galima.Labai iÅ¡girta ir pas mus nepelnytai užmirÅ¡ta žolÄ—.Bandysiu Å¡iemet gaminti namuose tikrÄ… arbatÄ…,pernai tik džiovinau,labai visiems patiko.ÄŒia vietoj vyno:)
Paskutinis taisÄ— ozka (2014-06-26 21:15:50)
Neprisijungęs
Labas rytas, laikausi.Planuoju savaitgalyje žemuogių pavažiuot pažiÅ«rÄ—t su drauge, po laukus pavaikÅ¡Äiosim. Sako jau grybų yra. Tai Å¡eÅ¡tadienį turiu planÄ…, kad blogų minÄių nekiltų. Tai visiems gero savaitgalio.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 0mÄ—n. | 30d. |
pariuke rašė:
Vasara, šalta, tai liūdesys ima. Taip ir eina mintys apie raudoną vyną...
Perjunk minÄių spalvÄ… iÅ¡ raudonos (vyno) į mÄ—lynÄ… (jÅ«ros) ir geltonÄ… (saulÄ—s). MinÄių perjunginÄ—jimas labai gerai veikia....
Neprisijungęs
perjungiau į žaliÄ… spalvÄ… . Atvažiavau pas draugÄ™, Å¡iltnamyje prisiskiniau salotų, svogÅ«nų, agurkų ir prisidariau bliÅ«dÄ… žalių salotų ir dabar kapoju. DraugÄ— jungiasi prie manÄ™s ir planuoja bent savaitÄ™ negerti, nes dar po joninių blogai jauÄiasi. Tai sÄ—dÄ—sim su arbata ir plepÄ—sim visÄ… vakarÄ…. O rytoj dumiam žemuogių ieÅ¡kot.
Galvoju nebevalgyti kliaulienos. Vis bus kažkas naujo. Gal daugiau salotų valgyti, nes pilnas draugės šiltnamis žalumynų. Galiu prisiskinti visai savaitei. Ne prošal būtų keletą kg numesti.
Vis neatrandu savęs, pradėjo pulti kažkoks neramumo jausmas, kažkas negerai man su psichologine savijauta.
Neprisijungęs
Pariuke,darbas kur dirbi ar teikia tau malonumo?
Neprisijungęs
Taip. Man patinka mano darbas. Jei ne darbas, tai visai nežinoÄiau kÄ… veikti.
Truputį pasitaisysiu- gal mlonumo ir neteikia, bet patinka.
Paskutinis taisÄ— pariuke (2014-06-27 21:45:54)
Neprisijungęs
tai svarbu,kad patinka...,bet jei dar jaustum malonumą,pasitenkintum,tai butų visai nuostabu
Neprisijungęs
sveikinimui žvejui ir visiems kitiems. O aš nežinau ar šiandien atsilaikysiu, tokia siaubingai nesėkminga diena, kad nerandu sau vietos.
Neprisijungęs
Oi,Pariuke,kas gi tau atsitiko?Taip gerai laikeisi,nepasiduok.Nusipirk kokį saldumynÄ…,kai kada padeda.Arba pasiklausyk patinkanÄios muzikos(geriausia ,kad ir paÅ¡okti galÄ—tum),kad iÅ¡bÄ—gtu visa bloga energija ir nesÄ—kmÄ—s neatrodytu tokios baisios.Laikykis.
Neprisijungęs
Su alko neprasidek...geriau pasikalbek su kuo apie savo busena,tikrai Ozka teisingai siulo-saldumynu pavalgyt...nenusimink ..viskas,kas beatsitiktu juk neamzinai.Visur yra pusiausvira-visalaik juoda nebus..ateis ir balta.Laikykis.
(sorry del srifto-ne is namu rasau)
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 7mÄ—n. | 0d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 12d. |
pariuke rašė:
<...>O aš nežinau ar šiandien atsilaikysiu, tokia siaubingai nesėkminga diena, kad nerandu sau vietos.
pariuke, bet juk Å¡i diena tikriausiai nÄ—ra pati blogiausia per visÄ… blaivybÄ—s laikotarpį? O jei ir blogiausia, tai priimk jÄ…, kaip nedidelį iÅ¡bandymÄ…. Tai priklausomybÄ— visaip bando pasiekti savo tikslÄ…... Neprogramuok savÄ™s, nenusiteikinÄ—k iÅ¡gÄ—rimui, iÅ¡gÄ—rus diena tikrai nebus sÄ—kmingesnÄ—, greiÄiau atvirkÅ¡Äiai.
Neprisijungęs
vakar atsilaikiau negėrus, nemiegojau pusė nakties. O šiandien išsprendžiau problemą, kad ir labai sunkiai ir nemalonumų buvo.
Neprisijungęs
Vat Äia ir yra tikras laimÄ—jimas.Bepiga negerti,kai viskas eina daugmaž normaliai,žymiai sunkiau atsilaikyti,kai koks nors nemalonumas iÅ¡tinka,tada atrodo pats velnias gundo:įkalk bus lengviau,problema dings...Deja,pasidavus pagundai,kaip rašė Audronis, diena nebus sÄ—kmingesnÄ—,greiÄiau atvirkÅ¡Äiai.Sveikinu PariukÄ™ su Å¡ia blaivia diena,ji tikrai turi didelÄ™ vertÄ™.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
vakar atsilaikiau negėrus, nemiegojau pusė nakties. O šiandien išsprendžiau problemą, kad ir labai sunkiai ir nemalonumų buvo.
Šaunuolė Pariuke.Po truputi,po vieną diena ir problemas krimsi kaip riešutus.Kažkaip laukiu kada pakeisi paveiksliuką.
Neprisijungęs
Ir aÅ¡ džiaugiuosi, kad neiÅ¡gÄ—riau. Juk kažin ar galva bÅ«tų gerai veikusi, ir aplamai ar bÅ«Äiau sugalvojusi kaip iÅ¡sprÄ™sti, nes reikÄ—jo daug pastangų, darbo ir t.t. O gal bÅ«Äiau gÄ—rus, savÄ™s gailÄ—jus ir galvojus, kad problema neiÅ¡sprendžiama. Ir ožkos auksiniai žodžiai- kai atsiranda problema tikrai sunku atsilaikyti žmogui, kuris bando mesti gÄ—rimÄ…. pati netikÄ—jau, kad taip greit galÄ—Äiau palūžti. TrÅ«ko vieno žingsnio.
O dÄ—l paveiksliuko, tai buvo tokia mintis, bet dar negaliu, nes neatrandu savÄ™s. Bet negeriant gyvenimas ir savijauta (psichologinÄ—) tikrai gerÄ—ja. O labiausiai džiaugiuosi, kad nesijauÄiu vieniÅ¡a, nors ir niekas nepasikeitÄ—, bet tas jausmas baigia dingti. Net gi draugių ratas sumažėjo, nes negaliu jų vynelio vakarÄ—liuose dalyvauti.
ŽiÅ«riu kaip Äia pasipuoÅ¡ti ir dumsiu į darbÄ…
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 0mÄ—n. | 30d. |
Taip ir toliau, Pariuke.
Puikus jausmas,- kai problema išspręsta ir burnoje "nedžiūsta", ir akys neužtinusios, ir t.t.
O kas dėl atsiradusio noro išgert, kai negera, -tai visiems taip yra buvę. Ir laimingi esam tie, kurie tą pagundą įveikia. Taigi geros darbo dienos.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 11mÄ—n. | 18d. |
Gaila, bet nesugebu jums papasakoti, koks NUOSTABUS blaivus gyvenimas. Du metus iÅ¡tvÄ—riau, nÄ— laÅ¡o jokio alkoholio, o įdomiausia.....gyvas dar esu. NuoÅ¡irdžiai sakau: džiaugiuosiu ir niekaip neatsidžiaugiu. Sakau visiems; VERTA PABANDYTI. Na tik pabandyti, pakentÄ—ti ir save stebÄ—ti kaip viskas keiÄiasi. Oi nelengva buvo, kiek siÅ«lymų, net smerkimo buvo. Kad aÅ¡ galÄ—Äiau,tiems kam taip sunku, padovanoÄiau jums tÄ… jausmÄ… kokį turiu, ir pajustumÄ—te apie kÄ… aÅ¡ kalbu.
AÄiÅ« VISIEMS kurie raÅ¡ote,dalinotÄ—s. JÅ«s VISI man labai, labai padedate. O aplinkiniai beveik visi sakÄ—, kad aÅ¡ jau.......beviltiÅ¡kas.
Neprisijungęs