VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 6m. | 7mėn. | 29d. |
Iskaimo tai be lašo neina nė dienos , na bandyk gal šia diena , po viena diena kita karta gal dvi ištemsi , vis ilgyn . Bandyk.
Neprisijungęs
Man tai patinka visų forumiečių patarimai. Vienais jau pasinaudojau, kitais dar ne. Paprasčiausiai iš jų gausumos renkuosi man priimtiniausius, kurie manau man labiausiai tiktų. Ir ypač padėjo visų palaikymas, kai pirmą kartą parašiau ir kai gavau tiek daug komentarų ir patarimų į mano pranešimą „Baisiai bloga" . Dabar net pačiai juokinga atrodo, kad taip rašiau, kad baisiai bloga. O tada tikrai nebežinojau kaip sustoti, kiek kartų bandžiau, bet nei kart nepasisekdavo negėrus pabūti ilgiau kaip kelių dienų. Savaitgalių repertuaras būdavo vienas- nuo penktadienio vakaro iki sekmadienio vakaro vynas, lova ir blogavimas, savęs gailėjimas kad esu vieniša. Nieko nematydavau, galima sakyti net negyvendavau. Dar būdavo sugadintas ir pirmadienis, kartais ir antradienis, kol vos išlaukdavau darbo pabaigos, kad galėčiau pataisyti sveikatą. Dabar visai kitas gyvenimas. Nors dar vis turiu saugotis, neiti į parduotuvę, kartais vos vos susilaikau nenuėjus ir nenusipirkus. Vis dar nesijaučiu laiminga, vis dar turiu perdaug laisvo laiko, kada aplanko blogos mintys. Bet labai stengiuosi išsilaikyti.
Tad manau kiekvienam savas kelias link blaivybės.
Neprisijungęs
Sveiki, ačiū kas pasveikino su vardadieniu. Bet taip pat suėjo man dvidešimt penkeri metai
Mano tėvas taip pat Jonas ir kartu gimtadieniai vakar buvo. Visas veiksmas vyko šeštadienį, kai visi giminės, draugai suvažavo pas mus. Aišku alkoholis liejosi jūromis. Buvau visiškai be nuotaikos, poto nuotaika atsirado, visi sveikino ir panašiai. Tėvai, giminės nors ir žino, kad turiu bėda nieko visitek nesakė. Na prisilakiau, šokom, taram param viskas normaliai, šeštadienį dar didesnė depresija, mintys apie karimasi ir panašiai. Visiems giminėms pasakiau paskutinį kartą, kad po savaites važiuosiu koduotis (nei vienas iš giminiu nepritaria), tada klausiu ar jums geriau bus kai pasikarsiu ar i psichuškę pateksiu? O jie iki vieno, ka negali vėl negerti, kai negėrei šitiek laiko.. Sakau nebegaliu. Žodžiu darysiu taip kaip man reikia, užsiregistruoju ir važiuoju i Daugpily koduotis. Pradžiai trims metams.
Žinau, kad negersiu 99.9prc užsikodavęs. Poto manau ateis tas laikas kai jau ir pats nebenorėsiu žiūrėti i alkoholi. Nors ir taip sau kartoju ir žinau, kad jis yra nuodas, griaunantis viską. Tai tiek.
Neprisijungęs
Jeeetau, Jonai..... tau dar tik 25eri, o kodo reik... Daryk, kaip tau atrodo reikia. Man beveik tas pat-prisigeriu ir noriu pabaigt gyvenimą. Bet turiu vyrą, sūnų, abu tėvus, tai vis galvoj net visiškai girtai iškyla jie visi...
Rytoj einu pas psichiatrę, gausiu raminamų, tai bandysiu tik su jais verstis... Atostogos artėja, noriu per jas nebegalvot apie alkoholį. Nebus streso-nebus alkoholio. Taip tikiuosi.
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Jeeetau, Jonai..... tau dar tik 25eri, o kodo reik...
Daryk, kaip tau atrodo reikia. Man beveik tas pat-prisigeriu ir noriu pabaigt gyvenimą. Bet turiu vyrą, sūnų, abu tėvus, tai vis galvoj net visiškai girtai iškyla jie visi...
Rytoj einu pas psichiatrę, gausiu raminamų, tai bandysiu tik su jais verstis... Atostogos artėja, noriu per jas nebegalvot apie alkoholį. Nebus streso-nebus alkoholio. Taip tikiuosi.
O kada daryti, kad jo nereiktų? Ką kaikurie iš jūsų jame blogo matote?
Neprisijungęs
Jonai, tikrai nieko blogo nematau. Turiu pažįstamą, kuris po kodo negeria 18 metų. Tiesiog tavo jaunystė mane glumina. Aš viena pati sau mintyse nusistebėjau ir save paguodžiau, kad nebūtinai 40mečiai turi tokių bėdų. Nu žinai, lietuviškai "pasidžiaugiau", nepyk...
Neprisijungęs
Baisiausia,kad artimieji siulydami gert "tik ne daug" nieko nesupranta... rengia visokius balius ir gundo
Paskutinis taisė katyte (2014-06-25 20:07:32)
Neprisijungęs
Vasara, šalta, tai liūdesys ima. Taip ir eina mintys apie raudoną vyną...
Neprisijungęs
Ėė,Pariukėle,nepasiduok,taip gerai laikaisi,net pavydu.O aš tai šiandien paskutinę dieną atidirbau,išėjau atostogų.Taip šiandien gera,ir orus žada šiltesnius.Planuoju per atostogas daug nuveikti,gal ir prie jūros nulėkti.Žinau tik ,kad nei vynas,nei šampanas į mano planus neįeina.Nepamenu,ar esu rašius,kad yra tokia žolė ožkarožė arba Ivan-čai vadinasi.Dabar kaip tik žydi,galima prisiskinti arbatai.Vienuose šaltiniuose nurodo,kad iki Joninių vertingiausia,kituose ,kad ir vėliau galima.Labai išgirta ir pas mus nepelnytai užmiršta žolė.Bandysiu šiemet gaminti namuose tikrą arbatą,pernai tik džiovinau,labai visiems patiko.Čia vietoj vyno:)
Paskutinis taisė ozka (2014-06-26 21:15:50)
Neprisijungęs
Labas rytas, laikausi.Planuoju savaitgalyje žemuogių pavažiuot pažiūrėt su drauge, po laukus pavaikščiosim. Sako jau grybų yra. Tai šeštadienį turiu planą, kad blogų minčių nekiltų. Tai visiems gero savaitgalio.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 4d. |
pariuke rašė:
Vasara, šalta, tai liūdesys ima. Taip ir eina mintys apie raudoną vyną...
Perjunk minčių spalvą iš raudonos (vyno) į mėlyną (jūros) ir geltoną (saulės). Minčių perjunginėjimas labai gerai veikia....
Neprisijungęs
perjungiau į žalią spalvą . Atvažiavau pas draugę, šiltnamyje prisiskiniau salotų, svogūnų, agurkų ir prisidariau bliūdą žalių salotų ir dabar kapoju. Draugė jungiasi prie manęs ir planuoja bent savaitę negerti, nes dar po joninių blogai jaučiasi. Tai sėdėsim su arbata ir plepėsim visą vakarą. O rytoj dumiam žemuogių ieškot.
Galvoju nebevalgyti kliaulienos. Vis bus kažkas naujo. Gal daugiau salotų valgyti, nes pilnas draugės šiltnamis žalumynų. Galiu prisiskinti visai savaitei. Ne prošal būtų keletą kg numesti.
Vis neatrandu savęs, pradėjo pulti kažkoks neramumo jausmas, kažkas negerai man su psichologine savijauta.
Neprisijungęs
Pariuke,darbas kur dirbi ar teikia tau malonumo?
Neprisijungęs
Taip. Man patinka mano darbas. Jei ne darbas, tai visai nežinočiau ką veikti.
Truputį pasitaisysiu- gal mlonumo ir neteikia, bet patinka.
Paskutinis taisė pariuke (2014-06-27 21:45:54)
Neprisijungęs
tai svarbu,kad patinka...,bet jei dar jaustum malonumą,pasitenkintum,tai butų visai nuostabu
Neprisijungęs
sveikinimui žvejui ir visiems kitiems. O aš nežinau ar šiandien atsilaikysiu, tokia siaubingai nesėkminga diena, kad nerandu sau vietos.
Neprisijungęs
Oi,Pariuke,kas gi tau atsitiko?Taip gerai laikeisi,nepasiduok.Nusipirk kokį saldumyną,kai kada padeda.Arba pasiklausyk patinkančios muzikos(geriausia ,kad ir pašokti galėtum),kad išbėgtu visa bloga energija ir nesėkmės neatrodytu tokios baisios.Laikykis.
Neprisijungęs
Su alko neprasidek...geriau pasikalbek su kuo apie savo busena,tikrai Ozka teisingai siulo-saldumynu pavalgyt...nenusimink ..viskas,kas beatsitiktu juk neamzinai.Visur yra pusiausvira-visalaik juoda nebus..ateis ir balta.Laikykis.
(sorry del srifto-ne is namu rasau)
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 5d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 17d. |
pariuke rašė:
<...>O aš nežinau ar šiandien atsilaikysiu, tokia siaubingai nesėkminga diena, kad nerandu sau vietos.
pariuke, bet juk ši diena tikriausiai nėra pati blogiausia per visą blaivybės laikotarpį? O jei ir blogiausia, tai priimk ją, kaip nedidelį išbandymą. Tai priklausomybė visaip bando pasiekti savo tikslą... Neprogramuok savęs, nenusiteikinėk išgėrimui, išgėrus diena tikrai nebus sėkmingesnė, greičiau atvirkščiai.
Neprisijungęs
vakar atsilaikiau negėrus, nemiegojau pusė nakties. O šiandien išsprendžiau problemą, kad ir labai sunkiai ir nemalonumų buvo.
Neprisijungęs
Vat čia ir yra tikras laimėjimas.Bepiga negerti,kai viskas eina daugmaž normaliai,žymiai sunkiau atsilaikyti,kai koks nors nemalonumas ištinka,tada atrodo pats velnias gundo:įkalk bus lengviau,problema dings...Deja,pasidavus pagundai,kaip rašė Audronis, diena nebus sėkmingesnė,greičiau atvirkščiai.Sveikinu Pariukę su šia blaivia diena,ji tikrai turi didelę vertę.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
vakar atsilaikiau negėrus, nemiegojau pusė nakties. O šiandien išsprendžiau problemą, kad ir labai sunkiai ir nemalonumų buvo.
Šaunuolė Pariuke.Po truputi,po vieną diena ir problemas krimsi kaip riešutus.Kažkaip laukiu kada pakeisi paveiksliuką.
Neprisijungęs
Ir aš džiaugiuosi, kad neišgėriau. Juk kažin ar galva būtų gerai veikusi, ir aplamai ar būčiau sugalvojusi kaip išspręsti, nes reikėjo daug pastangų, darbo ir t.t. O gal būčiau gėrus, savęs gailėjus ir galvojus, kad problema neišsprendžiama. Ir ožkos auksiniai žodžiai- kai atsiranda problema tikrai sunku atsilaikyti žmogui, kuris bando mesti gėrimą. pati netikėjau, kad taip greit galėčiau palūžti. Trūko vieno žingsnio.
O dėl paveiksliuko, tai buvo tokia mintis, bet dar negaliu, nes neatrandu savęs. Bet negeriant gyvenimas ir savijauta (psichologinė) tikrai gerėja. O labiausiai džiaugiuosi, kad nesijaučiu vieniša, nors ir niekas nepasikeitė, bet tas jausmas baigia dingti. Net gi draugių ratas sumažėjo, nes negaliu jų vynelio vakarėliuose dalyvauti.
Žiūriu kaip čia pasipuošti ir dumsiu į darbą
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 4d. |
Taip ir toliau, Pariuke.
Puikus jausmas,- kai problema išspręsta ir burnoje "nedžiūsta", ir akys neužtinusios, ir t.t.
O kas dėl atsiradusio noro išgert, kai negera, -tai visiems taip yra buvę. Ir laimingi esam tie, kurie tą pagundą įveikia. Taigi geros darbo dienos.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 0mėn. | 23d. |
Gaila, bet nesugebu jums papasakoti, koks NUOSTABUS blaivus gyvenimas. Du metus ištvėriau, nė lašo jokio alkoholio, o įdomiausia.....gyvas dar esu. Nuoširdžiai sakau: džiaugiuosiu ir niekaip neatsidžiaugiu. Sakau visiems; VERTA PABANDYTI. Na tik pabandyti, pakentėti ir save stebėti kaip viskas keičiasi. Oi nelengva buvo, kiek siūlymų, net smerkimo buvo. Kad aš galėčiau,tiems kam taip sunku, padovanočiau jums tą jausmą kokį turiu, ir pajustumėte apie ką aš kalbu.
Ačiū VISIEMS kurie rašote,dalinotės. Jūs VISI man labai, labai padedate. O aplinkiniai beveik visi sakė, kad aš jau.......beviltiškas.
Neprisijungęs