VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 25m. | 5mÄ—n. | 16d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 28d. |
Iškaimo rašė:
<...>Vakar negÄ—riau. Å iandien DAR negÄ—riau. Ir nepasakyÄiau, kad noriu. Tiesiog Å¡iandien man jau "dzin" gersiu aÅ¡ ar ne, nes vis tiek juk gyvent ilgai nesiruoÅ¡iu :(:(<...>
Kad šiandien negeri, tai puiku, o ilgiau negėrus žiūrėk nebebus ir „dzin“, ir depresija pasitrauks. Alkoholizmas ir depresija šalia vienas kito vaikšto, patraukus vieną, kitas dažnai iš paskos nuseka. Laikykis.
Neprisijungęs
o kokia depresijos priežastis?
Neprisijungęs
Vèl 0.0.0. Tiesiog mieste išgėriau 200 vanna talin nusipirkus. Tiesiog eidama vidury miesto, tik į maišiuką dar suvyniojau Ryt po biuletenenio į darbą, vėl pradėsiu naują pradżią.
Depresija man atsirado prieš 5 metus nuo nuolatinio ir stipraus streso darbe ir namuose. Dabar jau viskas susitvarkė, bet nuotaikos amżinai nėra ir vis nesinori gyvent.
Tik ramiau, kad galiu kaźkur parašyt, kaźką panašaus paskaityt. Jau kuris laikas "gyvenu" šiame forume...
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mÄ—n. | 25d. |
Iškaimo rašė:
Depresija man atsirado prieš 5 metus nuo nuolatinio ir stipraus streso darbe ir namuose.
BÅ«tent dÄ—l Å¡itos priežasties ir aÅ¡ įklimpau į gÄ—rimo liÅ«nÄ…. YpaÄ dÄ—l streso darbe. Matyt, ir depresija buvo paraleliÅ¡kai atsiradusi, nes nenorÄ—jau nieko veikt, kÄ… veikÄ— visi normalÅ«s žmonÄ—s. Žiaurus dalykas. IÅ¡kaimo, reikia žūt bÅ«t iÅ¡ to iÅ¡sikapstyti, nes tas kelias į niekur neveda. Kai atsimenu, kokiame užburtame juodame rate buvau atsidÅ«rusi, tai sunku net patikÄ—ti. Ir niekaip negaliu atsistebÄ—ti, kad pavyko iÅ¡ jo iÅ¡trÅ«kti. Ir negaliu tuo atsidžiaugti. Atrodo, lyg ne aÅ¡ ten buvau įkliuvusi, o kažkas kitas. Matyt, receptas kiekvienam yra individualus, todÄ—l galiu patarti tik tiek, kad ieÅ¡kok tos iÅ¡eities. Jokiu bÅ«du nenuleisk rankų. Gyvenimas iÅ¡sivadavus, žinok, tikrai yra vertas dÄ—ti pastangas, nes gyventi pasidarÄ— gera. Manau, kad tikrai yra kažkoks bÅ«das, kuris tinka bÅ«tent tau. Tik kažkaip reikia jį surasti ir suÄiupti. Bet kaip tai padaryti konkreÄiai...
Neprisijungęs
Su depresija padÄ—tis sunkesnÄ—... Å iaip tai mane Å¡ita svetainÄ— psichologiÅ¡kai gerai veikia. RaÅ¡yk dažniau, bendrausim. Oi kaip reikÄ—tų, kad bent mÄ—nesį negertum, kaip mÄ…stymas tada pasikeiÄia.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 10d. |
Iškaimo rašė:
Taip ir mano psichologÄ— sako. TeoriÅ¡kai aÅ¡ pati galÄ—Äiau alkoholikui padÄ—t mest gert. Niekaip nesuprasdavau, kaip mano tÄ—vas negali sustot. Iki 18 net Å¡ampano nebuvau ragavusi. Iki 35 tik palaižydavau tikrÄ…ja to žodžio prasme. NegalÄ—jau pakÄ™st girtų... Kol neatÄ—jo ta prakeikta depresija. NegÄ—riau-gyvent nenorÄ—jau. IÅ¡geriu-Å¡iek tiek užsimirÅ¡ti, bet tada atrodo labai paprasta iÅ¡ gyvenimo iÅ¡eit. Svajoju apie greitÄ… netikÄ—tÄ… mirtį-avarija, liga, dar kažkas...
Vakar negÄ—riau. Å iandien DAR negÄ—riau. Ir nepasakyÄiau, kad noriu. Tiesiog Å¡iandien man jau "dzin" gersiu aÅ¡ ar ne, nes vis tiek juk gyvent ilgai nesiruoÅ¡iu
AÄiÅ«, kad kažkas perskaitys. NorÄ—jau iÅ¡siliet.
dzin neturÄ—tų bÅ«t , reik gyvent dÄ—l saves dÄ—l vaikų, dÄ—l artimo žmogaus vis tiek yra kažkoks tikslas, suvaldyt norÄ… yra sunku , daug kas ir aÅ¡ seniau sakydavau norÄ—siu sustosiu , nÄ— velnio, lankau grupe, lankausi forumuose, bet kritau jau kelis kartus dabar Äierai blaivas keli mÄ—nesiai, nÄ—ra taip lengva susitvarkyt su alkoholiu, nei pradžio nei paskui, bet jei nugali tai tampi stipresnis pasitikintis savimi, pergalvok kas tave veda iki užgÄ—rimo, kas tave užvedÄ— vakar nusipirkti alkoholio, kokios priežastys ar situacijos , Å¡alink jas, bendraukim Äia , tau pavyks , visi bendrai iÅ¡liksim blaivÅ«s , džiaukis Å¡ia diena, Å¡ia minute.SÄ—kmÄ—s.
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Taip ir mano psichologÄ— sako. TeoriÅ¡kai aÅ¡ pati galÄ—Äiau alkoholikui padÄ—t mest gert. Niekaip nesuprasdavau, kaip mano tÄ—vas negali sustot. Iki 18 net Å¡ampano nebuvau ragavusi. Iki 35 tik palaižydavau tikrÄ…ja to žodžio prasme. NegalÄ—jau pakÄ™st girtų... Kol neatÄ—jo ta prakeikta depresija. NegÄ—riau-gyvent nenorÄ—jau. IÅ¡geriu-Å¡iek tiek užsimirÅ¡ti, bet tada atrodo labai paprasta iÅ¡ gyvenimo iÅ¡eit.
Svajoju apie greitą netikėtą mirtį-avarija, liga, dar kažkas...
Vakar negÄ—riau. Å iandien DAR negÄ—riau. Ir nepasakyÄiau, kad noriu. Tiesiog Å¡iandien man jau "dzin" gersiu aÅ¡ ar ne, nes vis tiek juk gyvent ilgai nesiruoÅ¡iuAÄiÅ«, kad kažkas perskaitys. NorÄ—jau iÅ¡siliet.
Na Äia niekas pats negali nusprest apie savo gyvenimo baigtį.Kiekvienas turi savo lemtį.Esu vienoj knygoj skaiÄius,kad net reik dÄ—kot likimui(Dievui) už duotÄ… priklausomybÄ™,kad susivoktum ir suprastum apie gyvenima ir pradÄ—tum savo atgimimÄ… metus gert.
Iškaimo,jei jau negali suvaldyt savo noro gert,pradėk melstis ir Dievo prašyt pagalbos.Kaip moki taip ir prašyk.
Mano situacijoj, aš buvau visiškai beviltiška ir galvojau,kad niekada tas ratas nesibaigs,bet pradėjau melstis kaip mokėjau,tiesiog paminiau tą savo puikybę(kada irgi buvo viskas "dzin").Laikui bėgant įgavau tos vidinės stiprybės ir didelio noro keistis.Nebuvau aš pamaldi,bet tada ėmiausi tokio būdo.Tiesiog turėtum kelti savo dvasingumą.Kai turėsi vidinės stiprybės,tai bus kas dien vis lengviau atsispirt alkoholiui.
Depresija kaip ir alkoholis yra sielos liga.Kada tu iÅ¡geri,tai dar daugiau užaÅ¡trini viskÄ….Ir taip pasaka be galo-vaistai keiÄia alko.
Paskutinis taisÄ— katyte (2014-05-06 09:33:29)
Neprisijungęs
AÄiÅ«, mielieji, už palaikymÄ… Net nesitiki, kad visai svetimi žmonÄ—s taip nuoÅ¡irdžiai reaguoja į mano raÅ¡liavas. Apsižliumbiau kaip mažvaikÄ—...
Blogai, kad aÅ¡ Dievu absoliuÄiai netikiu. Bet tikiu, kad yra siela, kuri po mirties niekur nedingsta. Ir kažkodÄ—l atrodo, kad "ten" geriau. Labai sunku yra ne negert, bet gyvent. Jei galÄ—Äiau rinktis, pasirinkÄiau miegÄ… savaitei, mÄ—nesiui ar keliems metams, nes gyvent neįmanomai skauda. IÅ¡gÄ—rus palengvÄ—ja. Ir Å¡iandien iÅ¡tempiau iki 18 val. Tokios mintys, kad jei neiÅ¡gersiu kažko, kas "apgluÅ¡ins"-pasi.... (baisu tÄ… žodį raÅ¡yt). Nesu girta. Esu tik atpalaiduota, norisi miego, atlipo liežuvis nuo gomurio ir atlipo žandikauliai, bet vis tiek bijau sulaukt rytojaus ryto, nes žinau kaip viduj skaudÄ—s. Na, nemoku apsakyt to jausmo. Gal Äia ne alkoholizmas, o "gydymasis"? (bandau teisintis?).....
.
Neprisijungęs
na pabandyk negerti nors 5 darbo dienas, kada didžiąją dienos dalį užima darbas ir nėra taip bloga liūdėti.
Neprisijungęs
Pasižadu, pasižadu, pasižadu 5 d negert kad ir kas nutiktų. Taškas. Po 5 dienų atsiskaitysiu. Aš myliu jus
Neprisijungęs
suprasti gali tik tokia paÄia liga turintys , o pažadas gerai,svarbiausia noras mesti gerti, sÄ—kmÄ—s.
Neprisijungęs
Tam ir esam mes ir šis forumas.
Neprisijungęs
Kaip sekasi Iškaimo?
Neprisijungęs
Blogai. Ryt iÅ¡ naujo... Ir dar kaip reikÄ—s psichologei pasisakyt...? Vis tiek reikes, nes kitaip nÄ—ra prasmÄ—s pas jÄ… vaikÅ¡Äiot...
Neprisijungęs
Gaila, kad nepavyksta nei vienos dienos negerti. Bandyk dar kartÄ… kÄ… nors daryti. Pvz.
1. Nusipirk knygÄ… „Lengvas bÅ«das suvaldyti alkoholį". Kol jÄ… skaitai, dar gali kartais iÅ¡gerti- taip raÅ¡o autorius. Bet skaityti turi blaivi. Pradžioje galvojau, kad nesÄ…monÄ—. Po to tikrai mane labai paveikÄ—. Bet jei tikrai planuoji skaityti. Kitaip neverta pirkti, nes nepigi, apie 35 lt. AÅ¡ jÄ… gal 3 savaites skaiÄiau, nes buvo liepta lÄ—tai skaityti.
2. bandyk po darbo kasdien kur nors eiti. Utenoje tikrai daug renginių www.kulturautenoje.lt . O dar girdėjau labai gražūs fontanai.
3. Vaikų turi ar ne? Jei turi - sugalvok su jais kokius užsiėmimus.
Na galų gale - pabandyk nors vieną dieną negerti. Gal pradėsi kitaip mąstyti.
AÅ¡ skaiÄiau knygÄ…, kasdien klajojau po miestÄ…, neidavau namo, kad nebÅ«tų liÅ«dna sÄ—dÄ—ti negeriant, neidavau į parduotuvÄ™, užsiperku maisto ketvirtadieniais visai savaitei. Ir dabar vengiu parduotuvių ir draugių vakarÄ—lių.
bandyk, stenkis...
Neprisijungęs
AÅ¡ kaip nusprendžiau negert,kiekvienÄ… laisvÄ… minutÄ™ skaiÄiau,skaiÄiau ...viskÄ… apie alkoholį,iÅ¡ forÅ«mo visus komentarus ,patarimus ir kitkÄ… perskaiÄiau.Irgi atsisiunÄiau knygų apie tai....ir labai norÄ—jau iÅ¡likt bet kokia kaina blaivi tik dÄ—l savÄ™s.Pasitaisyt savijautÄ…,mintys bei iÅ¡vaizdÄ….
Neprisijungęs
AÅ¡ iÅ¡ pradžių blaivybÄ—s man patiko ta bÅ«sena taip buvau pasiilgÄ™s, laisvÄ—s nuo alkoholio, bet po metų Ä—mÄ— suktis mintys , sunkį ir sunkį ir kritimas , kritimas, o dÄ—l ko dÄ—l to kad Ä—miau apleisti grupe, neskaiÄiau knygų , neieÅ¡kojau forumų, dabar lengviau dirbu su savim , daug bendrauju forumuos , lankau grupe, skaitau knygų pagal galimybes. MÄ…styk iskaimo, rinkis patarimus pagal save, nepabÄ—k vienas tu negalÄ—si sustabdyti.
Neprisijungęs
Kaip sekasi Iškaimo?
Neprisijungęs
Sveiki gyvi, branguÄiai
Šiandien lankiausi pas psixhologę, viską pasisakiau, net ir tai, kad puse laiko tiesiog nepamenu... Nuo 1dienio vos ne prievartine tvarka buvau išsiųsta į psixikos dienos stacionarą. Tai nuo 1dienio bandysiu iš naujo su dar kitokiu entuziazmu. Dar siulo AA, bet kažkaip laaaabai to nenoriu... Bet jei nepavyks susitvarkyt stacionare, eisiu ir ten, nes labai jau norisi gyvent normalaus žemės žmogaus gyvenimą.
Neprisijungęs
Man sunkiai sekasi sisikaupt, tai gali bÅ«t, kad kažkÄ… praleidau, neperslaiÄiau, bet, atrodo, taip ir neradau KODEL, pradejot gert? Juk pas visus yra pradžios. NorÄ—jau temÄ… sukurt, bet nedrisau, nes galbÅ«t kažkÄ… praleidau... "Mano istorijose" irgi kaip ir neradau pradžių pradžios... Man tai svarbu, nes esu pradžioje....taip manau...
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 11mÄ—n. | 16d. |
Manau, kad esi ne pradžioje, o kur kas toliau.
Ir psichologė elgiasi teisingai. Turi pabūti stacionare. Vienok tai bus ir organizmo valymas.
Kas dėl gėrimo pradžių- pas kiekvieną skirtingas atvejis. Reikėtų analizuot save, o kitų patirtimis tik remtis kaip pamokomis, suvokimais.
Bet svarbiausia, kad turi norÄ… blaiviai gyvent. Tai labai gerai. Dabar tiesiog pasikliauk medikais.
Neprisijungęs
bet kodÄ—l ir vÄ—l skaitliukas 0????
Neprisijungęs
Nuo 1dienio....bus ne vien 0. O kol sulauksiu to 1dienio... tiesiog pykina ir dusina, viduj taip bloga, kad tik "padarius" galiu dirbt. Nebent galiu "pasigirt", kad po labai nedaug... Ir dabar, ankstus rytas ir norisi verkt, kad jis išaušo...
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mÄ—n. | 16d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 28d. |
Tikriausiai supyksi už tokį klausimÄ…, bet pamÄ—gink pati sau atsakyti kuo Å¡iandiena blogesnÄ— už pirmadienį? Tik sąžiningai. Manau atsakymÄ… žinai net stipriai nesusimÄ…sÄiusi.
Neprisijungęs
ne pirmadienis ne sekmadienis , dabar imk ir stabdyk, man taip pat gryžes draugas ir žvejybo aš namie noriu eit bet negaliu ten trys ir visi geria nieko ryt susitiksim prie kavos ryte, kažkada taip pat galvojau kad negalėsiu dirbt negėres bet pradėjas blaivėt supratau kad galiu daug daugiau ir kokybiškiau dirbt pradėjau. Bandyk stabdyt iskaimo
Neprisijungęs