VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 16d. |
Tara rašė:
Troja rašė:
Audronis rašė:
Dėkui, receptukai skamba baisokai, tiesą pasakius tikėjausi labiau „žemiškų“
Bet vis tiek įdomu, kaip su kosuliu kovoti, nusibodo jau, nors lyg ir gerėja po truputi...
Tai kažkur jau rašiau, kad mano gydymosi priemonės labai netradicinės. Jomis naudotis galima tik išsistudijavus visą įmanomą gaut informaciją, kurios tikrai yra ir kuri yra labai netikėta
Įsivaizduoju kad dar paildomai reikia žinoti visokių burtažodžių ir užkalbėjimų.... ir daiktų specialių visokių
Na, taip, ir būtinai juodas katinas ant peties ir kampe piesta, su skraidančia šluota joje
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 4mėn. | 17d. |
Ir namelis ant vištos kojelės.
Dabar susirgus žinosiu kur kreiptis.
Neprisijungęs
Geriausias vaistas gera pirtis,bet tada jau reikia išprakaituoti kaip reikiant,ne mėgautis o kaitintis kiek beistengi,dabar svajoju isirengti garinę pirtį,man tokia labai patinka,turiu sauna,ir infraraudonųjų spindulių,abi geros,bet garinė man patinka tuom kad tenai galima susirgus ar šiaip aromaterapija atlikti,visokių žolelių prisigarinti,ir prakaitavimas nerealus,visi gripai išlaksto,ir visos bacilos,per visus galus išlenda lauk,o jei dar pirtyje ne vienas , tai išvis jaunystės eliksyras,gero vakaro visiems.
Neprisijungęs
Sveiki
Daug kas rašo apie tą nerimą ir prislėgtą nuotaiką, kai metama gerti. Ir neretai tą nerimą "nuramina" alkoholiu, nes kartais jis tikrai gali būti sunkiai pakeliamas. Toks nuotaikos nuopolis metus gerti alkoholį dėsningas - nes kai įprantame dirbtinai "kelti" sau nuotaiką alkoholiu, natūraliai jau (dar) nesigauna.
Be to, priklausomybė veikia ir "reikalauja" įprastos dozės. Tiesiog reikia tai žinoti ir nepulti "kelti nuotaikos" senu, įprastu būdu. Ir tam pradžioje prireikia valios pastangų, nes naujiems geriems įpročiams - būti blaivu, blaivai leisti laisvalaikį, prisiminti pamirštus pomėgius ir tiesiog užpildyti laiką, kurį skirdavome gėrimui - reikia skirti laiką, tai žaibiškai nepasikeičia.
Tokiu atveju labai padeda ir įvairios raminamąjį poveikį turinčios žolelės. Po avarijos, kai gydžiausi potrauminį sindromą, atsisakiau raminančių vaistų, nes nenorėjau prie jų priprasti, be to, nepatiko jų slopinantis poveikis. Užtat atradau žoleles, ir jų poveikis man labai tiko. Pirmiausia - labai veiksmingos paprasčiausio valerijono tabletės (nes šaknys labai jau stipraus kvapo), jas galima drąsiai gerti, ir tikrai neišsivystys priklausomybė .
Gerai veikia ir jonažolių arbata, melisos arbata, labai skani citrininės melisos arbata. Silpną raminantį poveikį turi ir mėtos. Žoleles geriau kaitalioti, gerti dviejų savaičių kursais. O pagaminama paprastai: šaukštelis žolelių stiklinei vandens. Galima nusipirkti ir vaistinėje raminančių vaistažolių mišinį. Arbatas apskritai naudinga gerti, kai metame vartoti alkoholį - nes tam, kad organizmas išsivalytų nuo visokių nuodingų junginių, reikia daug skysčių.
Visiems geros dienos!
Neprisijungęs
Labai dėkui už patarimus! Sunku mesti, bet įmanoma!
Neprisijungęs
Aleksa rašė:
Sveiki,
Pirma diena negeriu, bet bijau paluzti, visa diena labai blogai jauciuosi, dukra sake, kad nepirks man nieko, kai nusiunciau parduotuven, tai paeme nealkoholinio alaus, o as noriu kazko stirpaus, kad galeciau uzmigti, bet zinau, kad man tai nepades, noriu nebegerti ir prasau jusu pagalbos
Labas, Aleksa. Bijau čia rašyt, bet parašysiu, juolab, kad tai jokia paslaptis ir kas nori, tai tą žino: kai norėdavau užmigt arba sustot gert, net su alkoholiu vartodavau raminančius vaistus. O pirmą negėrimo dieną tai be jų negalėdavau išsiversti, nes kalatodavosi visas kūnas, o ypač – širdis. Be vaistų būčiau išprotėjusi. O ir medikai blaivinimo procese pagrindiniu ginklu laiko raminančius vaistus ir lašelines. Labai sudėtingas laikas yra pirmosios dienos be alkoholio, bet nusiteik, kad tai tik laiko klausimas. Jos praeis ir sveikata susitvarkys. Svarbu pralaukti. Su kiekviena minute ir valanda tas blogas laikas trumpėja. Na, ir reikia kažkuo sau dabar padėti: gal raminančiomis arbatėlėmis, o gal kokia nestipria raminančia tablete.
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 10mėn. | 11d. |
Is raminanciu arbata turiu tik melisos ir ramuneliu, tableciu neturiu, bet paziuresiu kaip ryt jauciuos, gal reiks ka nusipirkti, o kokius vaistus jus vartojot?
Neprisijungęs
Aleksa rašė:
Is raminanciu arbata turiu tik melisos ir ramuneliu, tableciu neturiu, bet paziuresiu kaip ryt jauciuos, gal reiks ka nusipirkti, o kokius vaistus jus vartojot?
Na, raminančių vaistų be recepto neparduos. Jei jų niekada nevartojot, tai bandykit apsieiti be vaistų. Juolab, jei jau išbūsit be jų iki rytdienos Vaistinėje galima nusipirkti NEURO arbatos arba kapsulių. Tai naturalus dalykas iš žolelių. Yra ten jų trijų stiprumų. Dar skorpionas ne kartą minėjo neblogą preparatą, bet nepamenu pavadinimo. Gal jis pamatys ir parašys tą pavadinimą. Šiuos parduoda be recepto. Aš vartodavau pradžioje Relanium tabletes, o vėliau ir stipresnius. Dabar nieko panašaus nevartoju ir net į tą pusę nežiūriu. Su tais raminančiais vaistais tai prasidėti reikėtų tik kraštutiniu atveju.
Neprisijungęs
O gal man nusipirkti essentiale forte N, nes jauciu kaip kepenys burzgia kartais arba kokio verdin?
Neprisijungęs
Aleksa rašė:
O gal man nusipirkti essentiale forte N, nes jauciu kaip kepenys burzgia kartais arba kokio verdin?
Na, dėl essentiale forte N pasakysiu savo nuomonę, kad aš jo nepirkčiau dėl to, kad jo vartojimas labai jau kaprizingas: norint pasiekt efektą reikia jo gert po daug kapsulių per dieną ir ilgai. O Verdin arbata tai tikrai gerai kepenims. Dar labai kepenims geras dalykas yra žolelių tabletės LIV-52. Buvo jos dingę nemažai metų ir kai atsirado vėl, tai matau, kad tapo ne tokios efektyvios, matyt, kažkas prikišo nagus. Bet vis tiek yra tikrai neblogos. Dar neblogas dalykas kepenims yra Rowahol kapsulės. Visa tai parduodama be recepto ir tikrai po gėrimo galima jas pavartot kažkurį laiką. Tiesa, dar yra Jadvygos žolelių kažkuris ten numeris (galima internete susirast) tai jos aplamai yra profesionalios farmacininkės, žolininkės, mokslininkės pagamintos. Vartojau aš jas, efektas buvo.
Neprisijungęs
Bet apie ta Rowchol paskaiciau, kad ten labiau tulziai tinka, bet vistiek aciu uz info
Neprisijungęs
Aleksa rašė:
Bet apie ta Rowchol paskaiciau, kad ten labiau tulziai tinka, bet vistiek aciu uz info
Aš tiesiog paminėjau panašaus pobūdžio preparatus. Rowahol padeda išsiskirti tulžiai ir tai pagerina, pagreitina, paskatina virškinamojo trakto darbą, palengvina kepenų darbą. Pasitarkite su vaistininke kai pirksite ką nors.
Neprisijungęs
Dieve, kaip as tai suprantu, svarbiausia nebut vienisai, ar turi su kuo pakalbet, geriausia su tuo kas nelabai geria, arba negeria is viso, as shendien visa diena su dukra kalbuosi, vyrui skambinau norejau, kad shendien grystu is sodybos, uzsivedziau tikslu sasiuvini, ryt prasysiu, kad dukra nupirktu jadvygos zoleliu, yra nr.44 http://www.jadvyga.lt/zoleliu-arbata-nr44 zodziu nebuk viena, gerk vandeni ir arbata pasaldinta geriu melisa dabar, paskui gersiu ramuneliu, seip butu galima susidraugauti, jei esi vilniete, butu smagu...
Neprisijungęs
Troja rašė:
Aleksa rašė:
Na, raminančių vaistų be recepto neparduos. Jei jų niekada nevartojot, tai bandykit apsieiti be vaistų. Juolab, jei jau išbūsit be jų iki rytdienos Vaistinėje galima nusipirkti NEURO arbatos arba kapsulių. Tai naturalus dalykas iš žolelių. Yra ten jų trijų stiprumų. Dar skorpionas ne kartą minėjo neblogą preparatą, bet nepamenu pavadinimo. Gal jis pamatys ir parašys tą pavadinimą. Šiuos parduoda be recepto. Aš vartodavau pradžioje Relanium tabletes, o vėliau ir stipresnius. Dabar nieko panašaus nevartoju ir net į tą pusę nežiūriu. Su tais raminančiais vaistais tai prasidėti reikėtų tik kraštutiniu atveju.
Neuromed tos tabletės vadinasi,tokios žalios kapsulės,pradžioje po dvi ryte ir vakare,o paskui po vieną,nepriprasi prie jū,bet ir pesistengti nereikia 12 lt. kainuoja,bet geros,ir b grupės vitaminų būtinai,ir šiaip vitaminų su mineralais visokiais reikia,bei valeriono tabelčių yra tik ne spiritinio antpilo.
Neprisijungęs
Sveiki,
aš gal čia ir ne į temą, bet kieno dar man paklaust tokių dalykų? Aš negeriu penkta diena, pagirių fizinių nebejaučiu, aišku psichinė būsena nepavydėtina, bet ne apie tai. Mane neramina, kad dar vis naktim upeliais bėga šaltas prakaitas, tiesiog mirkstu. Dieną nieko. Suprantu, kad organizmas dar pilnas alkoholio, bet ar tai dėl to, ar tai jau kokio kito negalavimo požymis? Aš nesitikiu, kad pasakysite man diagnozę, tiesiog pasidalinkit, jei kam taip yra buvę
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 16d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 9d. |
Dailė rašė:
Sveiki,
aš gal čia ir ne į temą, bet kieno dar man paklaust tokių dalykų? Aš negeriu penkta diena, pagirių fizinių nebejaučiu, aišku psichinė būsena nepavydėtina, bet ne apie tai. Mane neramina, kad dar vis naktim upeliais bėga šaltas prakaitas, tiesiog mirkstu. Dieną nieko. Suprantu, kad organizmas dar pilnas alkoholio, bet ar tai dėl to, ar tai jau kokio kito negalavimo požymis? Aš nesitikiu, kad pasakysite man diagnozę, tiesiog pasidalinkit, jei kam taip yra buvę
Labas. Visi mes čia žinom tą "pašalas išeina". Tai yra normalu (pvz. pirtys tai priverstinis išsivalymas) ir net sveika, nes būtent per prakaitą iš organizmo pasišalina daug šlakų ir kt. Tad čia tik laiko klausimas. Sveik, valykis ir žiūrėk į priekį!
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 3mėn. | 10d. |
Dailė rašė:
Sveiki,
Sveika,Daile,
nenorek per 5 dienas išvalyti nuodais prisirpusį organizmą.Aš galvojau,kad menopause man prasidėjo.Ir dieną ir naktį mirkau prakaite,reikėdavo net patalyne pasikeist.Kartais pagalvodavau,gal apsisiusiojau naktį Aš gėriau daug arbatų ir turiu galimybę kada noriu eit į pirtį.Pirtis labai gerai.Gal tik po kokių dviejų savaičių pajutau,kad organizmas šiek tiek prasivalė.Bet mastymas dar ilgai neatėjo į vietą.
Nesinervink,tai praeis.Aišku po kiek laiko gali išlįsti kiti negalavimai,kurių nejausdavai užpylus alko,bet palyginus su būsena gėrimo metu,tai tik juokai.Laikykis,valykis ir viskas bus gerai;)
Neprisijungęs
dėkui jums, tai kaip ir suvokiu, kad ta problema (kaip ir daug kitų) dėl alkoholio, bet taip viskas šiom dienom hyper baisiai atrodo ir neramina, tai jau pačių baisiausių versijų prisigalvoju.
Neprisijungęs
Gal ir keistas klausimas - po kiek laiko negerimo praeis kažkos tirpimo, skausmo jausmas blauzdose ir išnyks paraudonavimas, patinimas skruostuose ?
Neprisijungęs
Man praėjo maždaug po poros dienų.Viskas priklauso nuo organizmo,gėrimo laikotarpio ir pan.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 8d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 20d. |
Tirpimas gali būti ir kokios rimtesnės bėdos požymis, visko nurašyti gėrimui nereikėtų. Kai gėriau visuomet žinojau nuo ko man kažkas negerai – blogas gėralas, bloga užkanda, vienu žodžiu kaltas gėrimas ;) Jei nepraeis ilgiau negėrus, gal bandyk truputi pasirūpinti sveikata.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 8d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 20d. |
Daile, kaip reikalai, pasitaisė sveikata bent truputi? Šviesėja mintys galvoje?
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Daile, kaip reikalai, pasitaisė sveikata bent truputi? Šviesėja mintys galvoje?
Sumaištis kažkokia. Momentais toks nerimas užvaldo, atrodo, per pus sutruksiu, ir taip staiga netikėtai vėl ramiau. Kaip atrodo nepasiekiama ir tolima ramybė, ne įvykių, ne gyvenimo, bet dūšios. Gert aš nenoriu, kažkoks fizinis pasišlykštėjimas, net nupurto. Dabar tą betvarkę viduje bandau tvarkyt, ale nesiseka kol kas;)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 7d. |
Jeigu nevartoji,tai reiškia nebūna ir pagirių.O tai jau didelis pliusas.Na o nuotaikų kaita mane irgi kamuodavo.Svarbiausia dabar nepasiduot,neužsidaryt vienam su savo problemom,užsimti mėgstamais dalykais.Blogus prisiminus vyt šalin ar geriausia padaryti DELETE jiems.Dabar tavo sąjungininkas bus laikas.Su kiekviena diena ateis pagerėjimas.Laikykis.
Neprisijungęs
Nepelnytai užmirštas sveikatos skyrelis. Reikia jį atgaivinti. Gyvendami, ar gyvenę tokį gyvenimo būdą, kai suvartojome tiek nuodų, savo organizmui tikrai padarėme nemažai žalos. Todėl siūlau sveikatintis
Turint gana galingą plaktuvą, galima pasidaryti nuostabų dalyką – augalinį pieną. Jis gaminamas iš įvairių sėklų ar grūdų. Toks pienas yra sveikatos eliksyras. Išgėrus jo bent stiklinę apima nuostabus lengvumo jausmas, bet gerti jį reikėtų ryte, ant tuščio skrandžio. Sotu po jo būna 3-4 valandas, todėl tai yra puikus pusrytinės kavos su sumuštiniais ar pyragėliais pakaitalas. Pasigaminti ypač paprasta ir greita. Paimkite kokius 3 šaukštus pvz., sezamų ar kanapių sėklų. Užmerkite jas nakčiai. Kitą dieną sudėkite sėklas į plaktuvą, įpilkite pradžioje mažiau vandens ir gerai suplakite. Tik jokiu būdu nepilkite virinto vandens. Aš vartoju negazuotą mineralinį. Po to jei norite, pripilkite dar vandens, tiek, kokio kiekio to pieno norite ir dar paplakite. Tada per sietelį nukoškite ir skanaus apetito. Ypatingai vertingas yra kanapių pienas, jis rekomenduojamas ir profilaktiškai, ir nuo daugelio ligų. Daugelis žmonių net neįsivaizduoja, kad galima pasidaryti tokių vertingų ir sveikų dalykų. O mums, kurie savo sveikatai gerokai pakenkėme ilgais alkoholio vartojimo metais ir kiekiais toks dalykas ypatingai reikalingas. Ir labai rekomenduoju Ritai64 . Bent jau man šaltuoju metų laiku tas pienelis ryte daug labiau patinka, nei vaisių kokteilis. Vaisių kokteilį valgau pietums. Pabandykite, nepatingėkite pasidaryti ir garantuoju, kad liksite patenkinti
Paskutinis taisė Troja (2013-12-14 19:14:43)
Neprisijungęs