VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Sveiki,na visu pirma dėl pijoko ir alkoholiko,pijoku gali būti visą gyvenimą ir numirti netapes alkoholiku,norint tapti alkoholiku pirma reikia tapti pijoku,alkoholikas yra žmogus pripažines savo ligą,suprantatis tai jog yra priklausomas, ir savo noru stengiantis iš to išbristi,alkoholikas tai ligos pavadinimas,diagnozė,pijokas geria ir jam dzin dėl visko,man labai būdavo keista,kai vienas pažįstamas,kuris negeria daugiau kaip 20 metų sakydavo,aš esu alkoholikas,ir man negalima,man buvo nesuprantama,kaip galima negeriančiam šitiek laiko vadinti save alkoholiku,jis man pasakė,kai to paklausiau,sako gal kada suprasi,bet to nelinkiu niekam,tik dabar supratau,koks jis buvo teisus,pijokas niekada nepripažins jog jis yra alkoholikas,ir to žodžio kratosi kaip velnias kryžiaus,bet tik suprates savo bėdą,ištaria jog esu alkoholikas,bet tai reikia suprasti savo smegenimis,pamenu kai aš pirmą kartą,kokių 100 žmonių auditorijoje ištariau jog esu alkoholikas,tai net šiurpas per kūną perėjo,bet paskui neapsakomai palenvėjo,nu jau sutikit,baisiai negražus tas žodis,bet ką jau bepadarysi,nieko čia negalime pakeisti,ir dar patarimas naujokam,nereikia šaukti visa gerkle,kad esi alkoholikas,kad esi priklausomas,to tikrai niekas nesupras,kai nustojau gerti,visada ir visiem sakiau,kad igavau alergiją alkoholiui,o kai vienas paklausė tai kas nutinka,kokie simtomai,pasakiau kad iškrenta akys iš galvos,na aišku buvo juoko,bet tuom viskas ir baigėsi,esu daug kartu rašes kaip reikia saugotis įpatingai pirmus kelis mėnesius,nebenoriu kartotis,bet jei kam įdomu galėsiu parašyti,geros dienos.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 24d. |
Labas visiems sveikinu Ritą ir Jeronimą su sukaktimis
oho, niekada nesusimasčiau apie šitų dviejų (alkoholiko ir pijoko) skirtumą
)
Neprisijungęs
Jaronimai ir Rita,šaunuoliai,smagu kad mūsų bųrys neretėja.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 4d. |
Dėkui už sveikinimus.
Kas dėl pavadinimų,- tai koks skirtumas..... Mano tėvas sakydavos: teoriškai -arklys,- praktiškai-nesikelia.....
Pripažįsta- pačiam geriau, pradeda lipt iš duobės. Nepripažįsta- pačiam blogiau. Juk girtas būna vienodai( tiek pijokas, tiek alkoholikas).
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 5d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 17d. |
Prisidedu prie sveikinimų. Šaunuoliai :)
O koks skirtumas ar pijoku, ar alkoholiku vadintis? Nei vienas, nei kitas nieko gero... Norėjau pasirodyti baisiai protingas ir paieškoti žodžio reikšmės, bet nepavyko, pasirodo dabartinėje lietuvių kalboje tokio žodžio nebėra, jį pakeitė „girtuoklis“... O šiaip, pagal mano supratimą, tai pijokas (girtuoklis) – daug geriantis žmogus, nesvarbu ar jis alkoholikas ar ne, o alkoholikas gali ir visai negerti.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 13d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 6d. |
čia grynai manipuliavimas žodžiais ir sąvokom - gėrimo pateisinimui galima, prie noro, atrasti ar net patiems sugalvoti žodžių, kurie sėkmingai pateisins tą reikalą- pvz. pijokas light
Manau prie visų alkoholizmo testų galima pridėti vieną punktą (gal tox yra, bet aš nematęs - čia pac išmąsčiau) - jei jau pradedi galvoti apie tai "ar esi pijokas, ar alkoholikas", jei jau domiesi šituo, jei nepraleidi nepaskaites straipsnių apie alkoholines problemas - vadinasi tai tau aktualu ir problema yra. Na, o "susitarimui su savimi" žmonės daug visko prisigalvoja, visokių pateisinimų... Tiesos nieks nemėgsta
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 4d. |
Pratęsiant "sąvokų" temą.....
Garsus mokslininkas ir filosofas A. Kempinski girtuokliavimą suskirstė į kategorijas:
-1)neurasteniškasis
-2) kontaktyvusis
-3)dionisiškasis
-4)herojiškasis
-5)savižudikiškas.
1. Geriama po truputį ir labai dažnai- tiesiog atsipalaiduot.
2. Geriama, kad lengviau užsimegstų kontaktai su kitais.
3. Geriama, kad atitrūkti nuo kasdieninės tikrovės.
4. Geriama, kad parodyti savo galybę.
5. Geriama, kad nuskandint savo sielvartą.
Ieškodama sąvojo gėrimo priežasties , netikėtai parskaičiau šią teoriją. Pripažinsiu, kad joje yra labai daug tiesos. Tikrai verta save paanalizuot. ( Nesvarbu kas bebūtum:-pijokas, akloholikas, išgeriantysis). Visų jų stiklinėse tas pats turinys.....
Neprisijungęs
Sveiki,noriu užduoti vieną klausimą,šiaip pamąstymui,visiems,tiek naujokam tiek senbuviams,-alkoholikas,tvarkydamas namus, palėpėje,atranda geros degtinės butelį,iš senai stovintį ir išlaikytą,gal senelio laikų paslėptą,ką jis darys su tuo buteliu,gers jį ar negers, galimi tik du variantai taip arba ne?
ir kodėl taip galvojate?
Paskutinis taisė skorpionas (2013-09-20 10:24:14)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 4d. |
Sveiki,sulaukiau 7 mėnesiukų.Tiksliau pasakius,patys atėjo:be didelių kančių,be didelio noro išlenkti,tik su pirmuoju išbandymų mėnesiu.Dėkui už palaikymą.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 4d. |
skorpionas rašė:
Sveiki,noriu užduoti vieną klausimą,šiaip pamąstymui,visiems,tiek naujokam tiek senbuviams,-alkoholikas,tvarkydamas namus, palėpėje,atranda geros degtinės butelį,iš senai stovintį ir išlaikytą,gal senelio laikų paslėptą,ką jis darys su tuo buteliu,gers jį ar negers, galimi tik du variantai taip arba ne?
ir kodėl taip galvojate?
Iš pradžių pasislėps,bet šį vakarą prasidėjus krepšiniui atkimš.
Neprisijungęs
skorpionas rašė:
ir kodėl taip galvojate?
Kad ilgai netektų svarstyti, jei atrasčiau aš dabar, kuo skubiau, be ilgų pamątymų išpilčiau į klozetą ar ant žolės kieme. Ir pagundos labai arti nebėra. Nes žiūrėti, galvoti, svarstyti... man tai baigiasi išgėrimu, todėl balsuoju už kuo skubesnį sunaikinimą.
Neprisijungęs
Man klausime trūksta tikslumo. Apie kokį alkoholiką kalbame? Ar čia kiekvienas turi atsakyti už save ar pafantazuoti, kaip gi gali elgtis kažkas, nežinant ar alkoholikas vartojantis alkoholį ar ne?
Jei reikėtų atsakyti, kaip pasielgčiau aš, t.y. gerčiau ar negerčiau, tai galiu atsakyti drąsiai, be jokių pamąstymų – aš negerčiau.
Neprisijungęs
Ne čia nereikia apie save kaip ekgtumėtės,šiaip kaip elgtusi lakoholikas,bendrai,čia prie tos temos,apie alkoholikus ir girtuoklius ar pijokus,kaip bepavadinsi.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 6mėn. | 20d. |
Šiaip alkoholikas jei pažengusioje stadijoje - abejoju, kad landžios po palėpes ir užsiims jos tvarkymu. Jei jis vartojantis - be abejo paslėps ar įkals - priklauso nuo jo būsenos.
Jei jis nebevartojantis (kurį laiką gyvenantis blaiviai) - gali keistų minčių pagautas visokių nesąmonių iškrėsti - garantijos nėra. Tačiau greičiausiai tokiu atveju neturėtų gerti. Nuo jo sąmoningumo ir vidinio budrumo priklauso.
O ką, Skorpione, radai bonką ir nežinai ką su ja daryti?
Neprisijungęs
Žuvis rašė:
Šiaip alkoholikas jei pažengusioje stadijoje - abejoju, kad landžios po palėpes ir užsiims jos tvarkymu. Jei jis vartojantis - be abejo paslėps ar įkals - priklauso nuo jo būsenos.
Jei jis nebevartojantis (kurį laiką gyvenantis blaiviai) - gali keistų minčių pagautas visokių nesąmonių iškrėsti - garantijos nėra. Tačiau greičiausiai tokiu atveju neturėtų gerti. Nuo jo sąmoningumo ir vidinio budrumo priklauso.
O ką, Skorpione, radai bonką ir nežinai ką su ja daryti?
labas žuviuk,senai besirodei,vis pradingsti,o bonkų pas mane,patikėk,pats išsymaudyčiau ir dar Tave išmaudyčiau.
Neprisijungęs
Matai kaip... Kur gi tu buvai kai gėriau? ;) Bet vis tiek pritrūktų, net neabejoju...
Neprisijungęs
Na kada Tu Audroni gėrei tada gėriau ir aš,ir tada tų bonkų nebuvo,ir tikrai sutinku,kad visada trūkdavo,ir jų namie negalėjo būti visai,bent jau pradarytu,uždaryto dar kažkaip užsilaikydavo.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 13d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 6d. |
skorpionas rašė:
ir kodėl taip galvojate?
al per daug pasitikintis savimi, bet man vizualiniai vaizdai, butelis rankoje ir pan. - niekad neturėjo reikšmės. Bet, jei būčiau "ant bangos..." - jokių stabdžių.
Čia nuo žmogaus. Beje, tą proga prisiminiau filmą "За спичками" - atsimenat, kai seniai užrišę herojai rado butelį?
https://www.youtube.com/watch?v=5U08NUrBkq0
Paskutinis taisė Artaz (2013-09-20 19:43:49)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 24d. |
Audronis rašė:
Prisidedu prie sveikinimų. Šaunuoliai
O koks skirtumas ar pijoku, ar alkoholiku vadintis? Nei vienas, nei kitas nieko gero... Norėjau pasirodyti baisiai protingas ir paieškoti žodžio reikšmės, bet nepavyko, pasirodo dabartinėje lietuvių kalboje tokio žodžio nebėra, jį pakeitė „girtuoklis“... O šiaip, pagal mano supratimą, tai pijokas (girtuoklis) – daug geriantis žmogus, nesvarbu ar jis alkoholikas ar ne, o alkoholikas gali ir visai negerti.
čia tas pats kas "truputį sergantis vėžiu" ir "sergantis vėžiu" )
Neprisijungęs
Na uždaviau klausimą,manau turiu ir atsakyti,alkoholikas niekada negers to butelio,nes žino jog paragaves negalės sustoti,ir vėl kelias į tą bjaurų liūną atviras,o pijokas ar girtuoklis,griebs abiem rankom,ką sėkmingai ir dėme iki tos dienos,kol tapome alkoholikais,gero savaitgalio.
Neprisijungęs
skorpionas rašė:
Na uždaviau klausimą,manau turiu ir atsakyti,alkoholikas niekada negers to butelio,nes žino jog paragaves negalės sustoti,ir vėl kelias į tą bjaurų liūną atviras...
Na tai pagal tokia logika jei galiu sustoti išgėręs ta bonkę arba netgi puse jos pasakyti, STOP, man jau gana, tai esu tiesiog jaunas vyrukas mėgstantis išgerti, statistinis Lietuvos girtuoklis, bet ne daugiau??..
Neprisijungęs
skorpionas rašė:
Na uždaviau klausimą,manau turiu ir atsakyti,alkoholikas niekada negers to butelio,nes žino jog paragaves negalės sustoti,ir vėl kelias į tą bjaurų liūną atviras,o pijokas ar girtuoklis,griebs abiem rankom,ką sėkmingai ir dėme iki tos dienos,kol tapome alkoholikais,gero savaitgalio.
Naujokams ši tema, manau, sunkiai komentuojama. Nežinau, kaip kiti, bet aš bandau prisiminti suvokimą pasaulio ir situacijų jame visiškai blaivom smegenim, o analizuoti teorines situacijas apie pijokus, alkoholikus ir kt. tos rūšies atstovus, sunkiai pavyksta. Viską tiesiogiai perleidžiu per save, viską priimu asmeniškai sau, ką daryčiau aš, kaip pasielgiau? Nes man dar tai gyvas reikalas, o ne teorija
Neprisijungęs
Dailė rašė:
Viską tiesiogiai perleidžiu per save, viską priimu asmeniškai sau, ką daryčiau aš, kaip pasielgiau? Nes man dar tai gyvas reikalas, o ne teorija..
O kokia čia man "teorija" jei aš vakar gėriau, šiandien dar KOLKAS ne, manau tai labai gyva "praktika, ne kitaip..
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Dailė rašė:
Viską tiesiogiai perleidžiu per save, viską priimu asmeniškai sau, ką daryčiau aš, kaip pasielgiau? Nes man dar tai gyvas reikalas, o ne teorija..
O kokia čia man "teorija" jei aš vakar gėriau, šiandien dar KOLKAS ne, manau tai labai gyva "praktika, ne kitaip..
Tai ir sakau, kad tam, kam tai šiandieną gyva, tas spręs asmeniškai, kam gėrimas tapo praeitimi, analizuos labiau teoriškai.
Vakar gėrei, o šiandien kaip jautiesi?
Neprisijungęs
Dailė rašė:
Tai ir sakau, kad tam, kam tai šiandieną gyva, tas spręs asmeniškai, kam gėrimas tapo praeitimi, analizuos labiau teoriškai. Vakar gėrei, o šiandien kaip jautiesi?
Na aš galiu analizuoti tiek teoriškai tiek ir praktiškai.. Puse velnio fizinė savijauta, bet manau daugiau šansu kad vakarop darysiu visgi pachmieliuka, nes kotais nuotaika šiaip sau..
Neprisijungęs