VšД "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#1451 2013-09-19 09:41:15

skorpionas
Senbuvis
Registravosi: 2012-12-13
Žinutės: 441

Re: Paplepėkim...

Sveiki,na visu pirma dėl pijoko ir alkoholiko,pijoku gali būti visą gyvenimą ir numirti netapes alkoholiku,norint tapti alkoholiku pirma reikia tapti pijoku,alkoholikas yra žmogus pripažines savo ligą,suprantatis tai jog yra priklausomas, ir savo noru stengiantis iš to išbristi,alkoholikas tai ligos pavadinimas,diagnozė,pijokas geria ir jam dzin dėl visko,man labai būdavo keista,kai vienas pažįstamas,kuris negeria daugiau kaip 20 metų sakydavo,aš esu alkoholikas,ir man negalima,man buvo nesuprantama,kaip galima negeriančiam šitiek laiko vadinti save alkoholiku,jis man pasakė,kai to paklausiau,sako gal kada suprasi,bet to nelinkiu niekam,tik dabar supratau,koks jis buvo teisus,pijokas niekada nepripažins jog jis yra alkoholikas,ir to žodžio kratosi kaip velnias kryžiaus,bet tik suprates savo bėdą,ištaria jog esu alkoholikas,bet tai reikia suprasti savo smegenimis,pamenu kai aš pirmą kartą,kokių 100 žmonių auditorijoje ištariau jog esu alkoholikas,tai net šiurpas per kūną perėjo,bet paskui neapsakomai palenvėjo,nu jau sutikit,baisiai negražus tas žodis,bet ką jau bepadarysi,nieko čia negalime pakeisti,ir dar patarimas naujokam,nereikia šaukti visa gerkle,kad esi alkoholikas,kad esi priklausomas,to tikrai niekas nesupras,kai nustojau gerti,visada ir visiem sakiau,kad igavau alergiją alkoholiui,o kai vienas paklausė tai kas nutinka,kokie simtomai,pasakiau kad iškrenta akys iš galvos,na aišku buvo juoko,bet tuom viskas ir baigėsi,esu daug kartu rašes kaip reikia saugotis įpatingai pirmus kelis mėnesius,nebenoriu kartotis,bet jei kam įdomu galėsiu parašyti,geros dienos.

Neprisijungęs

2013-09-19 09:41:15

Google

#1452 2013-09-19 11:05:36

simute
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-05-02
Žinutės: 104

Blaivus  12m.  2mėn.  24d. 

Labas visiems smile sveikinu Ritą ir Jeronimą su sukaktimis smile oho, niekada nesusimasčiau apie šitų dviejų (alkoholiko ir pijoko) skirtumą smile)

...yesterday you said tomorrow...

Neprisijungęs

#1453 2013-09-19 13:26:12

skorpionas
Senbuvis

Jaronimai ir Rita,šaunuoliai,smagu kad mūsų bųrys neretėja.

Neprisijungęs

#1454 2013-09-19 13:30:34

Rita64
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-30
Žinutės: 218

Blaivus  12m.  2mėn.  4d. 

Dėkui už sveikinimus.
Kas dėl pavadinimų,- tai koks skirtumas.....     Mano tėvas sakydavos: teoriškai -arklys,- praktiškai-nesikelia.....  big_smile
Pripažįsta- pačiam geriau, pradeda lipt iš duobės. Nepripažįsta- pačiam blogiau. Juk girtas būna vienodai( tiek pijokas, tiek alkoholikas).

Neprisijungęs

#1455 2013-09-19 14:16:31

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  8mėn.  5d. 
Nerūkau  16m.  8mėn.  17d. 

Prisidedu prie sveikinimų. Šaunuoliai :)

O koks skirtumas ar pijoku, ar alkoholiku vadintis? Nei vienas, nei kitas nieko gero... Norėjau pasirodyti baisiai protingas ir paieškoti žodžio reikšmės, bet nepavyko, pasirodo dabartinėje lietuvių kalboje tokio žodžio nebėra, jį pakeitė „girtuoklis“... O šiaip, pagal mano supratimą, tai pijokas (girtuoklis) – daug geriantis žmogus, nesvarbu ar jis alkoholikas ar ne, o alkoholikas gali ir visai negerti.

Neprisijungęs

#1456 2013-09-19 19:45:09

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  10m.  0mėn.  13d. 
Nerūkau  10m.  0mėn.  6d. 

čia grynai manipuliavimas žodžiais ir sąvokom - gėrimo pateisinimui galima, prie noro, atrasti ar net patiems sugalvoti žodžių, kurie sėkmingai pateisins tą reikalą- pvz. pijokas light smile
Manau prie visų alkoholizmo testų galima pridėti vieną punktą (gal tox yra, bet aš nematęs - čia pac išmąsčiau) - jei jau pradedi galvoti apie tai "ar esi pijokas, ar alkoholikas", jei jau domiesi šituo, jei nepraleidi nepaskaites straipsnių apie alkoholines problemas - vadinasi tai tau aktualu ir problema yra. Na, o "susitarimui su savimi" žmonės daug visko prisigalvoja, visokių pateisinimų... Tiesos nieks nemėgsta smile

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#1457 2013-09-20 08:51:34

Rita64
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-30
Žinutės: 218

Blaivus  12m.  2mėn.  4d. 

Pratęsiant "sąvokų" temą.....
Garsus mokslininkas ir filosofas A. Kempinski girtuokliavimą suskirstė į kategorijas:
-1)neurasteniškasis
-2) kontaktyvusis
-3)dionisiškasis
-4)herojiškasis
-5)savižudikiškas.
1. Geriama po truputį ir labai dažnai- tiesiog atsipalaiduot.
2. Geriama, kad lengviau užsimegstų kontaktai su kitais.
3. Geriama, kad atitrūkti nuo kasdieninės tikrovės.
4. Geriama, kad parodyti savo galybę.
5. Geriama, kad nuskandint savo sielvartą.

Ieškodama sąvojo gėrimo priežasties , netikėtai parskaičiau šią teoriją. Pripažinsiu, kad joje yra labai daug tiesos. Tikrai verta save paanalizuot. ( Nesvarbu kas bebūtum:-pijokas, akloholikas, išgeriantysis). Visų jų stiklinėse tas pats turinys.....

Neprisijungęs

#1458 2013-09-20 10:23:21

skorpionas
Senbuvis

Sveiki,noriu užduoti vieną klausimą,šiaip pamąstymui,visiems,tiek naujokam tiek senbuviams,-alkoholikas,tvarkydamas namus, palėpėje,atranda geros degtinės butelį,iš senai stovintį ir išlaikytą,gal senelio laikų paslėptą,ką jis darys su tuo buteliu,gers jį ar negers, galimi tik du variantai taip arba ne?
ir kodėl taip galvojate?

Paskutinis taisė skorpionas (2013-09-20 10:24:14)

Neprisijungęs

#1459 2013-09-20 11:29:51

Jeronimas
Senbuvis
Registravosi: 2013-02-24
Žinutės: 254

Blaivus  12m.  5mėn.  4d. 

Sveiki,sulaukiau 7 mėnesiukų.Tiksliau pasakius,patys atėjo:be didelių kančių,be didelio noro išlenkti,tik su pirmuoju išbandymų mėnesiu.Dėkui už palaikymą.

Neprisijungęs

#1460 2013-09-20 11:50:02

Jeronimas
Senbuvis
Registravosi: 2013-02-24
Žinutės: 254

Blaivus  12m.  5mėn.  4d. 

skorpionas rašė:

Sveiki,noriu užduoti vieną klausimą,šiaip pamąstymui,visiems,tiek naujokam tiek senbuviams,-alkoholikas,tvarkydamas namus, palėpėje,atranda geros degtinės butelį,iš senai stovintį ir išlaikytą,gal senelio laikų paslėptą,ką jis darys su tuo buteliu,gers jį ar negers, galimi tik du variantai taip arba ne?
ir kodėl taip galvojate?

Iš pradžių pasislėps,bet šį vakarą prasidėjus krepšiniui atkimš.

Neprisijungęs

#1461 2013-09-20 12:10:02

Dailė
Narys
Registravosi: 2013-09-15
Žinutės: 39

skorpionas rašė:

ir kodėl taip galvojate?

Kad ilgai netektų svarstyti, jei atrasčiau aš dabar, kuo skubiau, be ilgų pamątymų išpilčiau į klozetą ar ant žolės kieme. Ir pagundos labai arti nebėra. Nes žiūrėti, galvoti, svarstyti... man tai baigiasi išgėrimu, todėl balsuoju už kuo skubesnį sunaikinimą.smile

Neprisijungęs

#1462 2013-09-20 12:58:13

Audronis
Senbuvis

Man klausime trūksta tikslumo. Apie kokį alkoholiką kalbame? Ar čia kiekvienas turi atsakyti už save ar pafantazuoti, kaip gi gali elgtis kažkas, nežinant ar alkoholikas vartojantis alkoholį ar ne?

Jei reikėtų atsakyti, kaip pasielgčiau aš, t.y. gerčiau ar negerčiau, tai galiu atsakyti drąsiai, be jokių pamąstymų – aš negerčiau.

Neprisijungęs

#1463 2013-09-20 13:16:11

skorpionas
Senbuvis

Ne čia nereikia apie save kaip ekgtumėtės,šiaip kaip elgtusi lakoholikas,bendrai,čia prie tos temos,apie alkoholikus ir girtuoklius ar pijokus,kaip bepavadinsi.

Neprisijungęs

#1464 2013-09-20 13:37:12

Žuvis
Senbuvis
Registravosi: 2012-07-26
Žinutės: 606

Blaivus  13m.  6mėn.  20d. 

Šiaip alkoholikas jei pažengusioje stadijoje - abejoju, kad landžios po palėpes ir užsiims jos tvarkymu. Jei jis vartojantis - be abejo paslėps ar įkals - priklauso nuo jo būsenos.

Jei jis nebevartojantis (kurį laiką gyvenantis blaiviai) - gali keistų minčių pagautas visokių nesąmonių iškrėsti - garantijos nėra. Tačiau greičiausiai tokiu atveju neturėtų gerti. Nuo jo sąmoningumo ir vidinio budrumo priklauso.

O ką, Skorpione,  radai bonką ir nežinai ką su ja daryti? big_smile

Neprisijungęs

#1465 2013-09-20 13:50:20

skorpionas
Senbuvis

Žuvis rašė:

Šiaip alkoholikas jei pažengusioje stadijoje - abejoju, kad landžios po palėpes ir užsiims jos tvarkymu. Jei jis vartojantis - be abejo paslėps ar įkals - priklauso nuo jo būsenos.

Jei jis nebevartojantis (kurį laiką gyvenantis blaiviai) - gali keistų minčių pagautas visokių nesąmonių iškrėsti - garantijos nėra. Tačiau greičiausiai tokiu atveju neturėtų gerti. Nuo jo sąmoningumo ir vidinio budrumo priklauso.

O ką, Skorpione,  radai bonką ir nežinai ką su ja daryti? big_smile

labas žuviuk,senai besirodei,vis pradingsti,o bonkų pas mane,patikėk,pats išsymaudyčiau ir dar Tave išmaudyčiau.

Neprisijungęs

#1466 2013-09-20 14:39:51

Audronis
Senbuvis

Matai kaip... Kur gi tu buvai kai gėriau? ;) Bet vis tiek pritrūktų, net neabejoju...

Neprisijungęs

#1467 2013-09-20 14:58:01

skorpionas
Senbuvis

Na kada Tu Audroni gėrei tada gėriau ir aš,ir tada tų bonkų nebuvo,ir tikrai sutinku,kad visada trūkdavo,ir jų namie negalėjo būti visai,bent jau pradarytu,uždaryto dar kažkaip užsilaikydavo.

Neprisijungęs

#1468 2013-09-20 19:40:33

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  10m.  0mėn.  13d. 
Nerūkau  10m.  0mėn.  6d. 

skorpionas rašė:

ir kodėl taip galvojate?

al per daug pasitikintis savimi, bet man vizualiniai vaizdai, butelis rankoje ir pan. - niekad neturėjo reikšmės. Bet, jei būčiau "ant bangos..." - jokių stabdžių.
Čia nuo žmogaus. Beje, tą proga prisiminiau filmą "За спичками" - atsimenat, kai seniai užrišę herojai rado butelį? smile
https://www.youtube.com/watch?v=5U08NUrBkq0

Paskutinis taisė Artaz (2013-09-20 19:43:49)

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#1469 2013-09-21 01:54:29

simute
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-05-02
Žinutės: 104

Blaivus  12m.  2mėn.  24d. 

Audronis rašė:

Prisidedu prie sveikinimų. Šaunuoliai smile

O koks skirtumas ar pijoku, ar alkoholiku vadintis? Nei vienas, nei kitas nieko gero... Norėjau pasirodyti baisiai protingas ir paieškoti žodžio reikšmės, bet nepavyko, pasirodo dabartinėje lietuvių kalboje tokio žodžio nebėra, jį pakeitė „girtuoklis“... O šiaip, pagal mano supratimą, tai pijokas (girtuoklis) – daug geriantis žmogus, nesvarbu ar jis alkoholikas ar ne, o alkoholikas gali ir visai negerti.

čia tas pats kas "truputį sergantis vėžiu" ir "sergantis vėžiu" smile)

...yesterday you said tomorrow...

Neprisijungęs

#1470 2013-09-21 10:28:49

skorpionas
Senbuvis

Na uždaviau klausimą,manau turiu ir atsakyti,alkoholikas niekada negers to butelio,nes žino jog paragaves negalės sustoti,ir vėl kelias į tą bjaurų liūną atviras,o pijokas ar girtuoklis,griebs abiem rankom,ką sėkmingai ir dėme iki tos dienos,kol tapome alkoholikais,gero savaitgalio.

Neprisijungęs

#1471 2013-09-21 11:10:39

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

skorpionas rašė:

Na uždaviau klausimą,manau turiu ir atsakyti,alkoholikas niekada negers to butelio,nes žino jog paragaves negalės sustoti,ir vėl kelias į tą bjaurų liūną atviras...

Na tai pagal tokia logika jei galiu sustoti išgėręs ta bonkę arba netgi puse jos pasakyti, STOP, man jau gana, tai esu tiesiog jaunas vyrukas mėgstantis išgerti, statistinis Lietuvos girtuoklis, bet ne daugiau??.. smile

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

#1472 2013-09-21 11:11:57

Dailė
Narys

skorpionas rašė:

Na uždaviau klausimą,manau turiu ir atsakyti,alkoholikas niekada negers to butelio,nes žino jog paragaves negalės sustoti,ir vėl kelias į tą bjaurų liūną atviras,o pijokas ar girtuoklis,griebs abiem rankom,ką sėkmingai ir dėme iki tos dienos,kol tapome alkoholikais,gero savaitgalio.

Naujokams ši tema, manau, sunkiai komentuojama. Nežinau, kaip kiti, bet aš bandau prisiminti suvokimą pasaulio ir situacijų jame visiškai blaivom smegenim, o analizuoti teorines situacijas apie pijokus, alkoholikus ir kt. tos rūšies atstovus, sunkiai pavyksta. Viską tiesiogiai perleidžiu per save, viską priimu asmeniškai sau, ką daryčiau aš, kaip pasielgiau? Nes man dar tai gyvas reikalas, o ne teorija

Neprisijungęs

#1473 2013-09-21 11:13:45

Pasiklydes
Senbuvis

Dailė rašė:

Viską tiesiogiai perleidžiu per save, viską priimu asmeniškai sau, ką daryčiau aš, kaip pasielgiau? Nes man dar tai gyvas reikalas, o ne teorija..

O kokia čia man "teorija" jei aš vakar gėriau, šiandien dar KOLKAS ne, manau tai labai gyva "praktika, ne kitaip.. smile

Neprisijungęs

#1474 2013-09-21 11:35:24

Dailė
Narys

Pasiklydes rašė:

Dailė rašė:

Viską tiesiogiai perleidžiu per save, viską priimu asmeniškai sau, ką daryčiau aš, kaip pasielgiau? Nes man dar tai gyvas reikalas, o ne teorija..

O kokia čia man "teorija" jei aš vakar gėriau, šiandien dar KOLKAS ne, manau tai labai gyva "praktika, ne kitaip.. smile

Tai ir sakau, kad tam, kam tai šiandieną gyva, tas spręs asmeniškai, kam gėrimas tapo praeitimi, analizuos labiau teoriškai.
Vakar gėrei, o šiandien kaip jautiesi?

Neprisijungęs

#1475 2013-09-21 11:38:54

Pasiklydes
Senbuvis

Dailė rašė:

Tai ir sakau, kad tam, kam tai šiandieną gyva, tas spręs asmeniškai, kam gėrimas tapo praeitimi, analizuos labiau teoriškai.  Vakar gėrei, o šiandien kaip jautiesi?

Na aš galiu analizuoti tiek teoriškai tiek ir praktiškai..  Puse velnio fizinė savijauta, bet manau daugiau šansu kad vakarop darysiu visgi pachmieliuka, nes kotais nuotaika šiaip sau.. smile

Neprisijungęs

Forumo apačia