VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Gerai, kad asiliepei, Kitokia. AÅ¡ irgi kelias dienas save plakiau ir graužiau. Bet manau, kad tai yra gerai, nes jei nesigraužtum, tai nebÅ«tų postÅ«mio baigti. Pirmiausia reikia kÅ«nÄ… pravalyti ir ant kojų pastatyti ir tuomet po truputį sielÄ… valyti ir kelio ieÅ¡koti. Kaip senbÅ«viai man patarÄ—, gerk daug vandens, magnio ir vitamino B kompleksÄ…. BÅ«tinai vartok C vitaminÄ…, ar grynÄ…, ar valgyk citrinų, gerk apelsinų sulÄių. NepamirÅ¡k reguliariai valgyti, kartas nuo karto suÄiulpk gliukozÄ—s tabletÄ™. Valgyk saldumynų...
Pabandyk apsilankyti AA susirinkimuose, skaityk forumus apie priklausomybÄ™ ir kitÄ… literatÅ«rÄ…. Jei kylÄ… klausimų, ar nori Å¡iaip pasidalinti, bÅ«tinai tuojau raÅ¡yk arba susisiek su asmenimis, turÄ—jusiais mÅ«sų problemÄ…. PaÄioje pradžioje svarbiausia parÅ«pinti savimi ir nebÅ«ti vienai.
Senų forumieÄių pabumbÄ—jimai irgi gerai. Savo ruožtu... Tik svarbu neužmigti ant laurų :-)
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mÄ—n. | 16d. |
Nerūkau | 18m. | 11mėn. | 2d. |
skorpionas rašė:
Mes Äia neiname nei su kuo,nei prieÅ¡ kÄ…,mes einame visi blaivybÄ—s keliu,vienas kitÄ… palaikydami pasitardami,pabardami bei paguozdami,mes visi segame viena liga,visi esame alkoholikai,ar tu negeri trylika metų,ar septynis metus,ar septynis mÄ—nesius,ar septynias dienas,visi turime tÄ… paÄiÄ… bÄ—dÄ…, kartais reikia žmogaus su kuriuo norÄ—tum iÅ¡sikalbÄ—ti,iÅ¡sakyti viskÄ… kas ant Å¡irdies,kÄ… labai skauda,ir kai geriame tų bÄ—dų mums atrodo kad turime labai daug,tik atminkime vienÄ… dalykÄ…,kad alkoholis nei vienos problemos dar neiÅ¡sprendÄ—,o tik dar labiau pagilina,ir kuo daugiau geriame,tuo daugiau dar prisidarome problemų ir bÄ—dų,kenkiame savo sveikatai ir santykiams su artimaisiais,niekas kitas negali suprasti taip kaip tokiÄ… pat bÄ—dÄ… turintis žmogus,aÅ¡ kartÄ… Ä—jau prekybos centre,ir toks žmogus prašė porÄ… litų,iÅ¡karto praÄ—jau ir nedaviau,nes visad kalÄ— į galvÄ… kad nereikia duoti,bet paskui apsisukau ir sugrįžau,daviau penkis,bet tas vyras atrodÄ—l labai blogai,ir sako kažin ar bedaeisiu iki lentynos ir kasos,kadangi buvo padoriai apsirenges,ir nebomžas,aÅ¡ nuÄ—jau nupirkau 200g. mažą buteliukÄ…,pavalgyti ir atsigerti,sakau nueik į tulikÄ… iÅ¡gerk puse,užkask ir pareik atgal,jis iÅ¡gÄ—rÄ— visÄ…,tada ilgai kalbÄ—jomÄ—s,jis buvo toks laimingas,kad rado žmogų,kuris jį suprato,ir iÅ¡klausÄ—,iÅ¡sikalbÄ—jome apie blaivybÄ™,kad ir aÅ¡ toksai pats buvau,ir patariau kaip toliau elgtis,po trijų mÄ—nesių sutikau vÄ—l,su kostiumu,kaklaraiÅ¡Äiu,gražia maÅ¡ina,jis apkabino mane,toks laimingas,sako kad tik mane visi keikÄ—,baudÄ— ir skaudino dÄ—l to kad geriu,o tu man toks geras buvai,taip nuo dūšios iÅ¡klausei ir patarei daug kÄ…,sako man didžiausia gÄ—da bÅ«tu buvÄ™ sutikti tave vÄ—l girtam,sako jauÄiu atsakomybÄ™ prieÅ¡ žmogų kuris mane gelbÄ—jo,bet ne užgauliojo,gerai kitokia kad jauti atsakomybÄ™,mes visi blogai jauÄiamÄ—s,kai kasnors iÅ¡ mÅ«sų Äia esanÄių paslysta ir užgeria,jei jau esi Äia tai esi mÅ«sų draugas ir bendražygis,susiimk į rankas,ijunk skaitiklį ir visi ženkime į priekį kartu,pamatysi kokia bÅ«si laiminga po kurio tai laiko,nusiramink,o arbatÄ—lių tikrai pagerk,gero vakaro,Tau ir visiems.
Deja, Tata. Dar ir kaip einame.
Vieni einame realiai link blaivybės, kiti ne. Tik gražiai šnekame. Va toks menkas skirtumėlis.
O jau kad mes Äia visi alkoholikai, tai tikrai be reikalo diagnozes klijuoji. Yra Äia žmonių, kurių tik artimieji geria, yra kurie apsiprendÄ— sÄ…moningai, yra kurie tik domisi.
Geras ir tau dienos.
Neprisijungęs
Žinomas posakis:Vienas gimei,vienas ir mirsi.Vienas ir gerti turi mesti,nepadės nei paguoda,nei pyla,nei forumas.Kiaulės dėsnis:i Sunkiausiu momentu- lieki vienas(kaip rašė Nikita) neišeina su niekuo susisiekti.
VÄ—lgi pasikartosiu,kad žmogui duot ar priimti patarimÄ…,reikia gerai pažinti jį.kas vienam tinka,kitam nepriimtina.AsmeniÅ¡kai aÅ¡ į kritika dÄ—l gÄ—rimo ar pamokymus iÅ¡vis nereguodavau,greiÄiau susimastydavau,kai draugÄ— iÅ¡ Å¡irdies patardavo nebegerti.
Neprisijungęs
Na,as gerbiu kiekviena nuomone. Marijau neisizeisk,bet as dabar apie rukyma taip pat galiu pakalbeti kaip tu apie alkoholi. Turiu pazistamu kurie negeria 30 metu. Ir vyra,kuris negeria jau greit bus 10 metu. Kai toks laiko tarpas praeina,jie pamirsta kaip buvo pradzioje.Atsiprasau,jei kam nepatinka mano nuomone. Tiesiog manau,kad visi cia esantys turime teise pasakyti ka galvojame.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 6mÄ—n. | 29d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 11d. |
Kitokia, aš nepamiršau, kaip buvo. Puikiai prisimenu kaip žiauriai bloga po mėnesių gėrimo ir truputis sveikatai pataisyti yra šventas reikalas. Ir ką? Prisigerdavau kaip įprastai, o kitą dieną viskas prasidėdavo iš naujo.
Jei tÄ… dienÄ…, kai pirmÄ… kartÄ… ruoÅ¡iausi važiuoti į klubÄ… buÄiau sau leidÄ™s Å¡imtgramiukÄ… ar alaus bokaliukÄ…, t.y. padarÄ™s lengvÄ… pachmielÄ…, „nes iki vakaro iÅ¡garuos“, tai viskas bÅ«tų pasibaigÄ™ taip, kaip visada ir neaiÅ¡ku kiek dar tÄ™stųsi. Manu, kad ilgai, nes ryžto kažkÄ… daryti su kiekviena pragerta diena buvo vis mažiau.
MeÄiau rÅ«kyti ne taip ir seniai, tik prieÅ¡ 4,5 metų ir puikiai prisimenu pirmÄ… nerÅ«kymo dienÄ… ir tas lomkes kurias iÅ¡kentÄ—jau. Prisimenu pirmÄ… baisiÄ… savaitÄ™, kuomet padÄ—jo tik mintis apie tai, jog jei pasiduosiu ir užtrauksiu dÅ«mÄ…, daugiau niekada nebepasiryÅ¡iu tokiom kanÄiom.
NenuraÅ¡yk turinÄių ilgesnÄ™ blaivybÄ—s patirtį, ne dinozaurų iÅ¡nykimo laikais ji prasidÄ—jo... NeapgaudinÄ—kim savÄ™s, nedarykim sau nuolaidų, jei jau nutarÄ—m negerti, tai ir turim to siekti, jokių iÅ¡lygų bÅ«ti negali. Deja, bet alkoholikui tai vienintelis kelias iÅ¡sikapstyti...
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 0mÄ—n. | 29d. |
Taip, Audroni. Sutinku- jokių iÅ¡lygų bÅ«t negali. Bet, kita vertus, kai žmogui reikia paguodos- jį reikia paguost. Oi kaip reikia. YpaÄ jei žmogus- vieniÅ¡as ir neturi su kuo apie tai pasikalbÄ—t( pvz. kaip- aÅ¡). Mano "skaitliukas" įjungtas jau treÄia savaitÄ—- ir aÅ¡ jauÄiuosi laimingesnÄ— su kiekviena diena. ( nors mano užgÄ—rimai bÅ«davo nedažni ir nelabai ilgi, bet labai skausmingi).
Džiaugiuosi Äia prisiregistravus.
Neprisijungęs
Labai pritariu Ritai64. palaikymo tikrai reikia. Juk kai barasi zmona ar vyras del girtuoklystes ar mes imams kokiu veiksmu? manau daugelis ne. O jei kitaip butu-paguostu,svelniau pakalbetu,padrasintu kreiptis pagalbos tai manau ir siam forume butu maziau uzsiregistravusiu.as tikrai nenurasau zmoniu,kurie negeria ilgai.Jie tikri saunuoliai,nes ne visi ta gali padaryti.As tik pagal savo seima galiu pasakyti.Kai mano vyras mete gerti ir tam,kad mestu,as idejau daug pastangu.O kai man pagalbos reikia,kaip matote esu cia,siame forume ir su jumis.
Neprisijungęs
Palaikymas yra bÅ«tinas. Pasakytas (ar paraÅ¡ytas) žodis daug gali. oi kaip daug... Ir prikelti, ir užmuÅ¡ti. YpaÄ tada, kai žmogus tiesia rankÄ… ir ieÅ¡kosi pagalbos. Tiesiog kai kurie to nesupranta ar nemoka... Kas tai bebÅ«tų empatijos stoka, ar savimyla, ar egoizmas.
Ir dalinimasis patirtimi svarbu. Dalinimasis patirtimi, tai ne patarimų žarstymas, kaip kas galvoja ar interpretuoja. Kiekvienas sau atsirinks iš pasidalinimo kas jam yra naudinga ir kas ne.
Kaip Žuvis rašė, blaivybÄ—je svarbu kokybÄ—, o ne kiekybÄ—. Ä® vienÄ… pusÄ™ metų negeriantį tuzinas nori kreiptis palaikymo, o kito ir desÄ—tkÄ… metų buvusio blaivaus ir gyvenanÄio "ant seno riebalo" visi privengs. O juk iÅ¡ tiesų labai nedaug kas skiria naujokÄ… nuo senbÅ«vio. Ne n metų blaivybÄ—s, o 100 gr.
Neprisijungęs
Nikita rašė:
Palaikymas yra bÅ«tinas. Pasakytas (ar paraÅ¡ytas) žodis daug gali. oi kaip daug... Ir prikelti, ir užmuÅ¡ti. YpaÄ tada, kai žmogus tiesia rankÄ… ir ieÅ¡kosi pagalbos. Tiesiog kai kurie to nesupranta ar nemoka... Kas tai bebÅ«tų empatijos stoka, ar savimyla, ar egoizmas.
Ir dalinimasis patirtimi svarbu. Dalinimasis patirtimi, tai ne patarimų žarstymas, kaip kas galvoja ar interpretuoja. Kiekvienas sau atsirinks iš pasidalinimo kas jam yra naudinga ir kas ne.
Kaip Žuvis rašė, blaivybÄ—je svarbu kokybÄ—, o ne kiekybÄ—. Ä® vienÄ… pusÄ™ metų negeriantį tuzinas nori kreiptis palaikymo, o kito ir desÄ—tkÄ… metų buvusio blaivaus ir gyvenanÄio "ant seno riebalo" visi privengs. O juk iÅ¡ tiesų labai nedaug kas skiria naujokÄ… nuo senbÅ«vio. Ne n metų blaivybÄ—s, o 100 gr.
Žinoma, kad gali. Žodis labai galingas. Patikėk, ilgokai pagalvoju prieš rašydamas. Jau praktiškai ir žinau kas ką atsakys po mano posto. Nėr malonu glostyti prieš plauką.
Bet pernelyg daug prisižiÅ«rÄ—jau tų mokytojų ir patarinÄ—tojų. Prisiklausiau spekuliacijų ir žongliravimų žodžiais apie blaivybÄ—s kokybes, kad viekie keliai veda į tÄ… patį tikslÄ… ir t.t. Tai dar kai gyvÄ… žmogų matai, dar kiek lengviau atsirinkti, nors toli gražu ne visada. O Äia internete, ir dar prisidengus niku, ooo kaip lengva patarinÄ—ti ir klijuoti diagnozes.
Už tai ir dažnai rėžiu tiesiai - iš tų mandrų kęlių tėra du: arba geri toliau, arba ne.
Neskanu, kartais skauda, bet pasirinkau šnekėt nemalonią teisybę. Ir ne kad originalu pasirodyt, o kad man kažkada tai padėjo. Va toks tiesos pasakymas. O paskui, kai jau pradedi kabintis, tada jau reikalingas visas palaikymas ir užuojauta. Nes tada tikrai būna sunkių momentų.
O Å¡iaip, naudokit galvÄ…, filtruokit tuos patarimus ypaÄ mano :)...
Neprisijungęs
Nikita rašė:
<...>Kaip Žuvis rašė, blaivybÄ—je svarbu kokybÄ—, o ne kiekybÄ—. Ä® vienÄ… pusÄ™ metų negeriantį tuzinas nori kreiptis palaikymo, o kito ir desÄ—tkÄ… metų buvusio blaivaus ir gyvenanÄio "ant seno riebalo" visi privengs. O juk iÅ¡ tiesų labai nedaug kas skiria naujokÄ… nuo senbÅ«vio. Ne n metų blaivybÄ—s, o 100 gr.
SusimÄ…sÄiau... O kaip pamatuoti blaivybÄ—s kokybÄ™? Kuo ji matuojama? Yra kažkoks kokybiÅ¡kos blaivybÄ—s standartas? Jei vienam gera gyventi užsidarius negyvenamoj saloj, bet svarbu negerti, o kitam reikia Å¡urmulio, bendravimo ir dalyvavimo tarp žmonių, nors puikiai žino, kad bÅ«tent dÄ—l to kas pusmetį neatlaiko ir užragauja... Kuris tÄ… pusmetį kokybiÅ¡kiau blaivus?
Neprisijungęs
Cia viskas aisku,kad mes alkoholikai nemokam saikingai isgerti.Tai taip ir yra tik du keliai-gerti arba ne.Bet palaikymo reikia manau.Tik galbut kiekvienam kitokio.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mÄ—n. | 7d. |
Nerūkau | 9m. | 11mėn. | 0d. |
BlaivybÄ—s kokybÄ—. Galvoju kas tai? Man labiau priimtina - blaivybÄ— = gyvenimo kokybÄ—.
Pasakysiu sąžiningai - apsoliuÄiai neturiu noro vÄ—l "ten" nerti - kažkaip viskas iÅ¡gerta, iÅ¡durniuota... Nes, jei norÄiau, tikrai gerÄiau - mano filosofija - nesvarbu nuo ko mirti, svarbu kam gyvenai, ar darei tÄ… kÄ… iÅ¡ tikrųjų norÄ—jai. Net galvojau Äia kada parÅ«kyti draugei berÅ«kant pas mane virtuvÄ—j, bet irgi va - net pasibjaurÄ—jau pagalvojus apie užtrauktÄ… dÅ«mÄ….
Tai vat negaliu išfilosofuot kas ta "blaivybės kokybė". Bet bus peno pamąstymams.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
O paskui, kai jau pradedi kabintis, tada jau reikalingas visas palaikymas ir užuojauta. Nes tada tikrai būna sunkių momentų.
Man atrodo, kad Äia ir renkasi tokie, kurie pradeda kabintis.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 5mÄ—n. | 14d. |
Audronis rašė:
Nikita rašė:
<...>Kaip Žuvis rašė, blaivybÄ—je svarbu kokybÄ—, o ne kiekybÄ—. Ä® vienÄ… pusÄ™ metų negeriantį tuzinas nori kreiptis palaikymo, o kito ir desÄ—tkÄ… metų buvusio blaivaus ir gyvenanÄio "ant seno riebalo" visi privengs. O juk iÅ¡ tiesų labai nedaug kas skiria naujokÄ… nuo senbÅ«vio. Ne n metų blaivybÄ—s, o 100 gr.
SusimÄ…sÄiau... O kaip pamatuoti blaivybÄ—s kokybÄ™? Kuo ji matuojama? Yra kažkoks kokybiÅ¡kos blaivybÄ—s standartas? Jei vienam gera gyventi užsidarius negyvenamoj saloj, bet svarbu negerti, o kitam reikia Å¡urmulio, bendravimo ir dalyvavimo tarp žmonių, nors puikiai žino, kad bÅ«tent dÄ—l to kas pusmetį neatlaiko ir užragauja... Kuris tÄ… pusmetį kokybiÅ¡kiau blaivus?
Ne matuoti reikia, o gyventi. TurÄ—jau omeny vidinius pokyÄius, keliÄ… į santarvÄ™ su savimi bei aplinka. Juk butelį patraukus savaime viskas nesusitvarko, o kas priveda iki gÄ—rimo ir prasigÄ—rimo? Vidinis diskomfortas, kuris prasiblaivius savaime nedingsta... Å tai kÄ… turÄ—jau omeny. Dabar jau veteranai galite rėžti kalbas kaip to siekiama.... Jums geriau žinoti.
Neprisijungęs
Žuvis rašė:
...
Ne matuoti reikia, o gyventi. TurÄ—jau omeny vidinius pokyÄius, keliÄ… į santarvÄ™ su savimi bei aplinka. Juk butelį patraukus savaime viskas nesusitvarko, o kas priveda iki gÄ—rimo ir prasigÄ—rimo? Vidinis diskomfortas, kuris prasiblaivius savaime nedingsta... Å tai kÄ… turÄ—jau omeny. Dabar jau veteranai galite rėžti kalbas kaip to siekiama.... Jums geriau žinoti.
Tai mes ir raižom. Pilną forumą priraižėm.., tik kas perskaito....
Neprisijungęs
Aš už liežuvio netraukiau apie blaivybės kokybę kalbėti ;)
Be jokios abejonÄ—s žmogus, nustojÄ™s gerti turi keistis ir keiÄiasi. Vieni tai daro greiÄiau ir lengviau, kitiems sunkiau sekasi. Bet jei žmogui gera bÅ«nant tokiu, tarkim niÅ«roku, tai nejau Žuvis ar Audronis turÄ—tų jam aiÅ¡kinti, kad jis negyvena santarvÄ—je su savimi, aplinka ar aplinkiniais? Kad jo blaivybÄ— gal ir nieko, bet truputi nekokybiÅ¡ka? Tik pats žmogus gali nutarti ar jam gerai taip, ar kitaip, o ne kažkas iÅ¡ paÅ¡onÄ—s sakyti, kaip jo manymu turÄ—tų bÅ«ti.
Neprisijungęs
Bet labai smagu, kai senbuviai taip išmintingai parašo. Sakoma- kartojimas mokslų motina.....
Neprisijungęs
Man taip pat labai įdomi ir svarbi senbuvių nuomonÄ—.Jie be gailesÄio rėžia tiesÄ… į akis
Neprisijungęs
Bet kai rėžia tiesÄ… labai skauda, kai kas net nustoja raÅ¡yti į forumÄ… įsižeidÄ™s... :( O apie iÅ¡mintingumÄ…, tai Äia aiÅ¡ku gerokai persÅ«dyta ;)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 1mÄ—n. | 18d. |
o man svarbi ne tik senbÅ«vių nuomonÄ— man svarbi visų nuomonÄ—, kurie blaiviai mÄ…sto (blaiviai tai ne apie alko negÄ—rimÄ… turiu omeny)...aÅ¡ visÄ… mÄ—nesį galvojau, kad užtenka tik negert ir viskas, suprask, jau tokia faina patapsiu, visi mane mylÄ—s ir ant rankų neÅ¡ios...nu pasirodo, kad ne...tam tie patarimai ir reikalingi,tam ir forumas man reikalingas, ir AA ir pan. o tas patarimas bus iÅ¡sakytas ar galvÄ… glostant, ar griežtai jau Äia ne mano reikalas, o sakanÄiojo. Mano reikalas ne tik palinksÄ—t, bet ir iÅ¡girst...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 5mÄ—n. | 14d. |
Audronis rašė:
Aš už liežuvio netraukiau apie blaivybės kokybę kalbėti
Be jokios abejonÄ—s žmogus, nustojÄ™s gerti turi keistis ir keiÄiasi. Vieni tai daro greiÄiau ir lengviau, kitiems sunkiau sekasi.
Nei aÅ¡ Å¡iÄ… temÄ… užvedžiau... Patsai pradÄ—jai plÄ—toti. Na, tai papasakok, kaip turi keistis ir keiÄiasi?
Kaip tavrkytis su jausmais, iÅ¡gyvenimais, kai alkoholis patraukiamas? Kaip pamilti blaivų gyvenimÄ… kai akis atmerkus pradžioje tiek rÅ«pesÄių, kurie, galbÅ«t, niekad neiÅ¡sisprÄ™s? Papasakok, kaip?
Audronis rašė:
(...)Tik pats žmogus gali nutarti ar jam gerai taip, ar kitaip, o ne kažkas iš pašonės sakyti, kaip jo manymu turėtų būti.
Kaip žmogus gali žinoti, kad gali būti dar kitaip? Šuo kariamas irgi įpranta, jam irgi būna ''visai nieko''
Ir apskritai, o kodÄ—l žmonÄ—s nusigeria iki priklausomybÄ—s, jei taip jau viskas gerai? Ir kaip nesugebÄ—jo anksÄiau pasikeisti, kad netapti alkoholio vergais? Kaip tas ''keitimasis'' turÄ—tų vykti - sukandus dantis negerti niekur neeiti ir laukti?
Audroni,papasakok. AA bÅ«dÄ… smerki, AŽ net to žodžio geriau neminÄ—ti Å¡iame forume... Psichologai ir psichiatrai lieka? Ar gal yra dar kas, kur už pinigus dvasios ramybÄ™ savaitei nusipirkti galÄ—Äiau?
Neprisijungęs
Žuvis rašė:
<...>Audroni,papasakok. AA bÅ«dÄ… smerki, AŽ net to žodžio geriau neminÄ—ti Å¡iame forume... Psichologai ir psichiatrai lieka? Ar gal yra dar kas, kur už pinigus dvasios ramybÄ™ savaitei nusipirkti galÄ—Äiau?
Gal galima bÅ«tų konkreÄiai pirÅ¡tu bakstelÄ—ti kurioje vietoje aÅ¡ kažkÄ… smerkiu? PraÅ¡au nuorodas į tas žinutes, o ne savo sugalvotus pamÄ…stymus. Regis ne vienam jau pasiÅ«liau ten apsilankyti... Man kažkaip niekas nieko nedraudžia raÅ¡yti, pati taip pat paraÅ¡ei AA ir žaibas iÅ¡ dangaus netrenkÄ—. Tai kame bÄ—da? Ne ta koja iÅ¡ lovos iÅ¡lipai, ar Å¡iaip nuobodu pasidarÄ—? ;)
Neprisijungęs
Dvasios ramybÄ—s, mielas biÄiuli, tikrai nenupirksi už jokius pinigus. Taip kaip ir meilÄ—s, draugystÄ—s. O blaivybÄ— irgi neateis, kol tos dvasios ramybÄ—s neturÄ—si. Nes alkoholizmas- jau pasÄ—kmÄ— kažkokios kitos
priežasties.Atrodo- užburtas ratas...
AÅ¡ dvasios nusiraminimÄ… randu maldoje. Tik nereikia painiot davatkiÅ¡ko fanatizmo su sveika, nuovoka pagrįsta malda. Tai mano pasirinkimas. Jo niekam neperÅ¡u( juo lab, kad yra daug žmonių, kurie tiki tik tuo kÄ… galima paÄiupinÄ—t, galima pamatyt ir pauostyt...). Tai ne vienos dienos rezultatas. Bet greiti rezultati- bÅ«na trumpalaikiai.
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Žuvis rašė:
<...>Audroni,papasakok. AA bÅ«dÄ… smerki, AŽ net to žodžio geriau neminÄ—ti Å¡iame forume... Psichologai ir psichiatrai lieka? Ar gal yra dar kas, kur už pinigus dvasios ramybÄ™ savaitei nusipirkti galÄ—Äiau?
Gal galima bÅ«tų konkreÄiai pirÅ¡tu bakstelÄ—ti kurioje vietoje aÅ¡ kažkÄ… smerkiu? PraÅ¡au nuorodas į tas žinutes, o ne savo sugalvotus pamÄ…stymus. Regis ne vienam jau pasiÅ«liau ten apsilankyti... Man kažkaip niekas nieko nedraudžia raÅ¡yti, pati taip pat paraÅ¡ei AA ir žaibas iÅ¡ dangaus netrenkÄ—. Tai kame bÄ—da? Ne ta koja iÅ¡ lovos iÅ¡lipai, ar Å¡iaip nuobodu pasidarÄ—? ;)
Manau Žuvis kažkur už šito forumo ribų apie tave, Audroni, informacijos prisigaudė. IR biski susipainiojo kur rašo... O gal šiaip ir nuobodumo fleimą provokuoja.
Neprisijungęs
Forumas tiesiog kunkuliuoja
Gal atsipūskime šiek tiek, kad iki asmeniškumų nedaeitume. Visi mes su SAVO patirtimi... ilgesne ar trumpesne, skaudesne ar ne tokia... Bet sieja viena problema ir vienas tikslas. Tuo mes ir panašūs.
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Neprisijungęs