VšД "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#526 2013-01-29 13:04:48

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  9mėn.  29d. 
Nerūkau  9m.  9mėn.  22d. 

Re: Paplepėkim...

Nors neskaičiuoju ir nesureikšminu tų skaičių, bet AČIŪ!
Pavyzdys atsiliekantiems :-D.

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

2013-01-29 13:04:48

Google

#527 2013-01-29 13:21:30

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  4mėn.  29d. 

skorpionas rašė:

O saulytei sveikatos,kad gripas greičiau praeitu,beje mums vieni "vaistai" jau nebegalimi,nors tai mitas,jie ir nepadėdavo nuo gripo,tai būdavo tik viena iš pateisinamų progų prisigerti,pamirškime tuos vaistus.

Apie tuos skorpiono paminėtus vaistus tai parašysiu, kad jais buvau jau labai seniai nusivylusi, nes rimtai peršalus ar kaip kitaip susirgus, bent jau mane, tai jie "nukirsdavo" ir iš klumpių aplamai išversdavo, nes sergant išgėrus alkoholio, jėgų aplamai nelikdavo. Tai susirgusi kaip tik stengdavausi alkoholio nelakt smile
Šiuo metu aš tinku saulytei į kompanjonus, nes taip pat pasigavau kažkokią bacilą ir sergu. Bet esu fanatiška natūralių gydymosi priemonių gerbėja, todėl cheminių vaistų nevartoju. Gydausi jonizuotu šarminiu ir rūgštiniu vandeniu, vandenilio peroksidu ir panašiais dalykais. Tikrai veikia ir net gi daug maloniau. Kai draugėms pasakau, kuo gydausi ir kaip, jų akys paprastai pasidaro kvadratinės, kaip Pitagoro teoremoje big_smilebig_smilebig_smile

Paskutinis taisė Troja (2013-01-29 13:31:39)

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#528 2013-01-29 13:24:15

Troja
Senbuvis

Žuvis rašė:

Troja kažkur užklydo, mūsų neaplanko...

Troja, kaip visada - vietoj, kaip kareivis poste big_smile Kad taip vieni kitų nepamestume, siūlau kas rytą organizuot liniuotę ir visiems išsiskaičiuot. Tada bus aišku, ar kurio nors nepraganėm big_smilebig_smilebig_smile

Paskutinis taisė Troja (2013-01-29 13:24:57)

Neprisijungęs

#529 2013-01-29 13:29:26

skorpionas
Senbuvis
Registravosi: 2012-12-13
Žinutės: 441

Troja, sveikatos ir tau, kas čia nutiko kad tie gripai taip puola,gal imuninės sistemos pažeistos,na bet kita vertus,kai gripuoji tai daugiau laiko pamastyti apie gyvenimą,ir apsisšviesti visokiom temos,na ir čia daugiau laiko apsilankyti,tad gykite sėkmės jums.

Neprisijungęs

#530 2013-01-29 17:01:27

anna
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-01-02
Žinutės: 91

Blaivus  12m.  2mėn.  6d. 

Troja rašė:

Kad taip vieni kitų nepamestume, siūlau kas rytą organizuot liniuotę ir visiems išsiskaičiuot. Tada bus aišku, ar kurio nors nepraganėm big_smilebig_smilebig_smile

Garsiai prajuokino big_smile big_smile bet geniali mintis big_smile

Neprisijungęs

#531 2013-01-29 17:07:29

Troja
Senbuvis

anna rašė:

Troja rašė:

Kad taip vieni kitų nepamestume, siūlau kas rytą organizuot liniuotę ir visiems išsiskaičiuot. Tada bus aišku, ar kurio nors nepraganėm big_smilebig_smilebig_smile

Garsiai prajuokino big_smile big_smile bet geniali mintis big_smile

Ja, ja, viskas, kas genialu, yra labai paprasta big_smile

Neprisijungęs

#532 2013-01-29 17:09:06

anna
Aktyvus narys

Be to gydykitės ir sveikite Saulyt ir Troja.
Be to žinosiu į ką kreiptis dėl natūralių gydymosi priemonių. Aš irgi suvokdama kokį gyvenimo būdą gyvenu (gyvenau tikiuos big_smile ) pasinešiau visokiems natūraliems be tablečių gydymosi būdams...

Neprisijungęs

#533 2013-01-29 17:26:58

Troja
Senbuvis

anna rašė:

Be to gydykitės ir sveikite Saulyt ir Troja.
Be to žinosiu į ką kreiptis dėl natūralių gydymosi priemonių. Aš irgi suvokdama kokį gyvenimo būdą gyvenu (gyvenau tikiuos big_smile ) pasinešiau visokiems natūraliems be tablečių gydymosi būdams...

Prašau, anna, kreipkis, pasidalinsiu, jei kas tau tiks. Nes kai kurie metodai yra labai drastiški, net  baisūs big_smilebig_smilebig_smile

Neprisijungęs

#534 2013-01-29 18:20:25

anna
Aktyvus narys

Išbandyk mane big_smile
Lauksiu naudingų ir jau intriguojančių patarimų AŽ wink
Jei tik į komą savaitei nenuvarys, tai gal ne tokie jau ir baisūs? big_smile

Neprisijungęs

#535 2013-01-29 20:00:19

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  5mėn.  20d. 
Nerūkau  16m.  6mėn.  2d. 

Ei ei, kokios čia paslaptys? Mes net skyrelį „Sveikatą“ turime į kurį niekas seniai neberašo. Gal ir aš kokį gerą patarimą gaučiau, šiais metais dar nebuvau sveikas, Naujus su aukšta temperatūra sutikau, iki šiol kosėju... O jūs tokią informaciją norite nuslėpti... :)

Neprisijungęs

#536 2013-01-29 20:33:09

anna
Aktyvus narys

Uups mano klaida big_smile buvau apie tą skyrelį pamiršusi...
Na, puiki proga jį atgaivinti.. smile

Neprisijungęs

#537 2013-01-29 20:43:44

Žuvis
Senbuvis
Registravosi: 2012-07-26
Žinutės: 606

Blaivus  13m.  4mėn.  5d. 

Nieko, teks adminui vel skirti laiko ir perkelti zinutes... Manau, jog svarbiausia, kad rasome! big_smile

Neprisijungęs

#538 2013-01-29 21:34:26

saulyte
Senbuvis
Registravosi: 2012-04-11
Žinutės: 249

Blaivus  10m.  1mėn.  30d. 

Artaz, sveikinimai. big_smile Visiems kitiems ačiū už palinkėjimus pasveikti. wink

Troja, na ir prajuokinai mane. big_smilebig_smilebig_smile Kaip Tu įsivaizduoji tą mūsų rytinį įsiskaičiavimą? Visiems vienu metu prisijungti, ar kaip kitaip? Bet man Tavo mintis patiko. smile

Neprisijungęs

#539 2013-01-29 21:39:47

Žuvis
Senbuvis

Tikriausia nauja tema uzvesti: ''Rytine liniuote'' ir ,tipo ''Labas rytas, vakar as negeriau, pabudau blaiva''

Neprisijungęs

#540 2013-01-29 21:44:59

Tara
Senbuvis
Registravosi: 2012-02-11
Žinutės: 592

Gal daugiau laiko reikėtų gamtoje praleisti, bent jau pas mano šeimyną tai tikrai siaučia "kompo / teliko" bacila. tongue  Ir dar man patika išvados: gi niekur nėjome per šalčius, čia tikrai virusas. big_smile

Neprisijungęs

#541 2013-01-31 14:01:53

Audronis
Senbuvis

skorpionas rašė:

Labas Marijau,pasitikslinau,tas mano pažystamas nevartoja jau šeštus metus,per tą laiką buvo tris kartus užgėres,bet iš karto važiuoja į šplc į stacionarą<...>

Niekaip nesuprantu tokio skaičiavimo. Jei jis buvo užgėręs kelis kartus per minimą terminą, tai ir negeria jis ne šešis metus, o tiek kiek praėjo nuo jo paskutinio paragavimo. Jei taip skaičiuotume, tai aš gimimo datą turėčiau į spidometrą įrašyti, nes buvau kelis kartus per tą laiką užragavęs, gėrimai tęsėsi tai kelis mėnesius, tai kelis metus, bet šiaip, tai nevartoju... :D

Neprisijungęs

#542 2013-01-31 16:31:26

Troja
Senbuvis

Audronis rašė:

skorpionas rašė:

Labas Marijau,pasitikslinau,tas mano pažystamas nevartoja jau šeštus metus,per tą laiką buvo tris kartus užgėres,bet iš karto važiuoja į šplc į stacionarą<...>

Niekaip nesuprantu tokio skaičiavimo. Jei jis buvo užgėręs kelis kartus per minimą terminą, tai ir negeria jis ne šešis metus, o tiek kiek praėjo nuo jo paskutinio paragavimo. Jei taip skaičiuotume, tai aš gimimo datą turėčiau į spidometrą įrašyti, nes buvau kelis kartus per tą laiką užragavęs, gėrimai tęsėsi tai kelis mėnesius, tai kelis metus, bet šiaip, tai nevartoju... big_smile

Va, va, aš čia šitoj vietoj irgi kažko esu nesupratusi apie skorpioną, bet nutariau, kad čia per savo kvailumą kažko nesuprantu, tai ir palikau ramybėj tą reikalą smile Man atrodo, kad, skorpione, prieš kokį gal mėnesį tu rašei, kad netyčia užgėrei tuo metu, todėl maniau, kad turėtų pasikeist tavo situacija skaitiklyje, bet ji nepasikeitė, taip ir liko kažkur 7 mėnesiai, tai nutariau, kad čia mano smegenėlės į kažką neįsikerta. Bet dabar matau, kad čia yra kažkaip kitaip smile

Neprisijungęs

#543 2013-02-01 10:09:48

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  9mėn.  7d. 
Nerūkau  18m.  9mėn.  24d. 

Fig žino kaip ten yra ištikro, aš irgi nesupratau... Tikiuosi, Skorpionas neįsižeis ir paaiškins.

Bet mano vatine galva, kiekvienas pats nusistato savo spidometrą, tai tik tai jo paties reikalas kaip skaičiuoja. Aš pavyzdžiui skaičiuoju nuo savo paskutinio atkryčio, kuris buvo lygiai prieš septynis su puse metų.
O nutikimų visokių buvo.. Gal jau pasakojau, jei taip tai atsiprašau: Kažkada išpuolė prisidėt prie mažos jachtos atplukdymo iš švedų į Klaipėdą. Reikėjo staigiai susiruošt, ar kaip ten buvo, bet palikau dantų šepetuką krante... Laive valgai bilenką, nes kompanija vyriška, vakare burna nemaloniai prisivėlus, o ir dantys mano nekokie. Sukau galvą ko čia griebtis kol skaudėt rimtai nepradėjo ir, kaip dažniausiai tokiais atvejais šovė "geniali" mintis. Ir pataikė... Plaukėm tąkart trise. Lygiai trečdalis įgulos visiškai nevartojo. Trečdalis tik truputį - 50-25 gr po valgio ir viskas, o trečdalis leido sau... Bet kadangi nebuvo su kuo, tai alkoholio atsargos beveik nemažėjo.
Žodžiu cinktelėjo mintis išsidezinfekuoti snukį. Vienas pasilikęs kokpite įsipyliau gerą gurkšnį berods brendžio ar viskio, jau nepamenu, bet kažko tauraus ir išsiskalavau kuo energingiau burną. Tada ir išspjoviau tą reikalą žuvims. Dėl viso pikto apsidairęs, kad vartojanti įgulos dalis nepastebėtų. Nu, kad nenervint... Burnoj reikalai pagerėjo, bet po kelių minučių pasijutau šlykštokai. Tik po kurio laiko dašuto, kad tai alkoholio poveikis. Šiaip jau idiotiškai rizikavau, net karštis išmušė. Nuo to laiko atidžiau daiktus kraunuosi.
Čia koks minesotininkas/psichologas-mėgėjas pradėtų akis badyt, kad man tada buvo atkrytis, kad iš anksto nesąmoningai tam ruošiausi... Pasiūlyčiau jam galvą išstrint :) Atkrytis yra kas kita.

Neprisijungęs

#544 2013-02-01 10:55:02

Audronis
Senbuvis

Marijus rašė:

<...>Burnoj reikalai pagerėjo, bet po kelių minučių pasijutau šlykštokai.<...>

Brrr... Aš išgėręs savo darytos giros, kurioje tikriausiai ir pusės laipsnio nebuvo, prisifantazavau visko ir taip šlykščiai jaučiausi, tai net sunku įsivaizduoti, kaip būtų brendžiu burną išskalavus...

Neprisijungęs

#545 2013-02-01 11:14:33

Žuvis
Senbuvis

Marijus rašė:

(...)
Čia koks minesotininkas/psichologas-mėgėjas pradėtų akis badyt, kad man tada buvo atkrytis, kad iš anksto nesąmoningai tam ruošiausi... Pasiūlyčiau jam galvą išstrint smile Atkrytis yra kas kita.

Jap big_smile man dėl giros sakė:''va, jei geri girą o ji asocijuojasi su alumi, tai vos ne kurlink tai veda...''
O jei aš geriu arbatą... O arbatą anksčiau mėgdavau su brendžiu, tai ką, arbatos atsisakyti?
Manau, kad kiekvienam savo. Tačiau viena panelė paklausė manęs dėl rūkmo, nes ji rūkydavo tik išgėrusi - be abejo, pasiūliau netraukt dūmo, kuris primena girtuoklystes... Kam stiprinti asociacijas...

Neprisijungęs

#546 2013-02-01 11:14:34

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  9mėn.  7d. 
Nerūkau  18m.  9mėn.  24d. 

Audronis rašė:

Marijus rašė:

<...>Burnoj reikalai pagerėjo, bet po kelių minučių pasijutau šlykštokai.<...>

Brrr... Aš išgėręs savo darytos giros, kurioje tikriausiai ir pusės laipsnio nebuvo, prisifantazavau visko ir taip šlykščiai jaučiausi, tai net sunku įsivaizduoti, kaip būtų brendžiu burną išskalavus...

Vo vo, yra tas jausmas, ar ne?
Net nežinau kaip čia ištikro, bet kažkokiu būdu pasikeitė pojūtis.. ar poveikis. Iš malonaus į šlykštų...
Tik pradedu bijot, kad galim čia naujoką neteisingai suagituot... :(
Juk pojūtis, kad viskas tvarkoj priklausomybė nugalėta, ir galima pasitikrint paragavus - yra klasikinis tikro atkryčio ženklas. Ant jo pasimaudavau ne kartą, ypač rūkyme..

Neprisijungęs

#547 2013-02-01 13:51:20

skorpionas
Senbuvis
Registravosi: 2012-12-13
Žinutės: 441

Sveiki,na kas tiesa tas tiesa,pasitikrinti mums jau nelemta,turiu pavyzdį,mano tikras pusbrolis,neragavo net giros 13 metų,paskui nutarė kad o gal jau galiu kaip visi,perėjo kaiptik į kitą darbą,ir darbe niekam nieko nesakė,iš pradžių sekėsi gerai,vis išgerdavo kaip visi,taip tesėsi puse metų,lyg ir nieko,išgerdavo gan retai,kompanija normali,nelatravojanti,na ir ką jūs manote,koks finalas,ogi po to pusės metų prasidėjo daugiadienių maratonas,ir taip dar puse metų vos ne kas diena,bet laimei žmogus susiėmė,ir suprato kad jau vėl bėda,ir dabar jau daugiau kaip dvidešimt metų po to paskutinio karto,vat kaip būna,tad nebandykime tampyti liūto už ūsų,o jau prisitampę manau esame visi,geros dienos visiems.

Neprisijungęs

#548 2013-02-01 14:04:51

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  9mėn.  29d. 
Nerūkau  9m.  9mėn.  22d. 

skorpionas rašė:

Sveiki,na kas tiesa tas tiesa,pasitikrinti mums jau nelemta,turiu pavyzdį,mano tikras pusbrolis,neragavo net giros 13 metų,paskui nutarė kad o gal jau galiu kaip visi,perėjo kaiptik į kitą darbą,ir darbe niekam nieko nesakė,iš pradžių sekėsi gerai,vis išgerdavo kaip visi,taip tesėsi puse metų,lyg ir nieko,išgerdavo gan retai,kompanija normali,nelatravojanti,na ir ką jūs manote,koks finalas,ogi po to pusės metų prasidėjo daugiadienių maratonas,ir taip dar puse metų vos ne kas diena,bet laimei žmogus susiėmė,ir suprato kad jau vėl bėda,ir dabar jau daugiau kaip dvidešimt metų po to paskutinio karto,vat kaip būna,tad nebandykime tampyti liūto už ūsų,o jau prisitampę manau esame visi,geros dienos visiems.

Vat vat. Žinom, išbandyta.. Ir čia laikas neturi reikšmės. Galima palyginti su važinėjimu dviračiu - jei moki, tai ir 20 metų nevažinėjęs, atsisėsi ir važiuosi. Gal pradžioj atsargiai, bet poto minsi kaip Armstrongas. Taip ir su mūsų reikalais. Neatsipalaiduojam! :-)

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#549 2013-02-01 18:32:06

Tara
Senbuvis
Registravosi: 2012-02-11
Žinutės: 592

Troja rašė:

Va, va, aš čia šitoj vietoj irgi kažko esu nesupratusi apie skorpioną, bet nutariau, kad čia per savo kvailumą kažko nesuprantu, tai ir palikau ramybėj tą reikalą smile Man atrodo, kad, skorpione, prieš kokį gal mėnesį tu rašei, kad netyčia užgėrei tuo metu, todėl maniau, kad turėtų pasikeist tavo situacija skaitiklyje, bet ji nepasikeitė, taip ir liko kažkur 7 mėnesiai, tai nutariau, kad čia mano smegenėlės į kažką neįsikerta. Bet dabar matau, kad čia yra kažkaip kitaip smile

Nėra pas mus tiksliai aprašyto reglamento, nuo kiek promilių turėtų nusinulinti „spidometras“. Mano supratimu viena (vienkartinė / netyčinė) taurelė, ar gira su  %, neturėtų skaitytis. Paskutinis mano išgėrimas ~350 gr. buvo saikingas, (pilna ta žodžio prasme), galima sakyti nieko neįvyko. Sekančią dieną išgėriau skardinę alaus ir dar sekančią įjungiau spidometrą. Apskritai spidometras kiekvieno asmeninis reikalas. Mes ne maži vaikai, detalizuoti nereikia kas yra „išskalauti burną“ ir kas yra alkoholio vartojimas, apie daugiadienes net nekalbu. Skorpionas apskritai galėjo nieko  nerašyti ir „spidometro“ nejungti. Aš asmeniškai nematau jokio tikslo blefuoti, skaitiklis skaičiuoja blaivias dienas, nuo paskutinės neblaivios. Man skaitiklis nėra labai reikšmingas, bet tuo pačiu tarsi kažkoks fiksuotas vidinins nusistatymas, gal kiek didesnė vidinė drausmė, gal asociacija su kodo terminais.

Neprisijungęs

#550 2013-02-01 20:19:34

Audronis
Senbuvis

Abc, matau vis prisijungi. Kažkodėl rašyti nustojai... ;)

Neprisijungęs

Forumo apačia