VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 9m. | 9mėn. | 29d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 22d. |
Nors neskaičiuoju ir nesureikšminu tų skaičių, bet AČIŪ!
Pavyzdys atsiliekantiems :-D.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mėn. | 29d. |
skorpionas rašė:
O saulytei sveikatos,kad gripas greičiau praeitu,beje mums vieni "vaistai" jau nebegalimi,nors tai mitas,jie ir nepadėdavo nuo gripo,tai būdavo tik viena iš pateisinamų progų prisigerti,pamirškime tuos vaistus.
Apie tuos skorpiono paminėtus vaistus tai parašysiu, kad jais buvau jau labai seniai nusivylusi, nes rimtai peršalus ar kaip kitaip susirgus, bent jau mane, tai jie "nukirsdavo" ir iš klumpių aplamai išversdavo, nes sergant išgėrus alkoholio, jėgų aplamai nelikdavo. Tai susirgusi kaip tik stengdavausi alkoholio nelakt
Šiuo metu aš tinku saulytei į kompanjonus, nes taip pat pasigavau kažkokią bacilą ir sergu. Bet esu fanatiška natūralių gydymosi priemonių gerbėja, todėl cheminių vaistų nevartoju. Gydausi jonizuotu šarminiu ir rūgštiniu vandeniu, vandenilio peroksidu ir panašiais dalykais. Tikrai veikia ir net gi daug maloniau. Kai draugėms pasakau, kuo gydausi ir kaip, jų akys paprastai pasidaro kvadratinės, kaip Pitagoro teoremoje
Paskutinis taisė Troja (2013-01-29 13:31:39)
Neprisijungęs
Žuvis rašė:
Troja kažkur užklydo, mūsų neaplanko...
Troja, kaip visada - vietoj, kaip kareivis poste Kad taip vieni kitų nepamestume, siūlau kas rytą organizuot liniuotę ir visiems išsiskaičiuot. Tada bus aišku, ar kurio nors nepraganėm
Paskutinis taisė Troja (2013-01-29 13:24:57)
Neprisijungęs
Troja, sveikatos ir tau, kas čia nutiko kad tie gripai taip puola,gal imuninės sistemos pažeistos,na bet kita vertus,kai gripuoji tai daugiau laiko pamastyti apie gyvenimą,ir apsisšviesti visokiom temos,na ir čia daugiau laiko apsilankyti,tad gykite sėkmės jums.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 6d. |
Troja rašė:
Kad taip vieni kitų nepamestume, siūlau kas rytą organizuot liniuotę ir visiems išsiskaičiuot. Tada bus aišku, ar kurio nors nepraganėm
Garsiai prajuokino
bet geniali mintis
Neprisijungęs
anna rašė:
Troja rašė:
Kad taip vieni kitų nepamestume, siūlau kas rytą organizuot liniuotę ir visiems išsiskaičiuot. Tada bus aišku, ar kurio nors nepraganėm
Garsiai prajuokino
![]()
bet geniali mintis
Ja, ja, viskas, kas genialu, yra labai paprasta
Neprisijungęs
Be to gydykitės ir sveikite Saulyt ir Troja.
Be to žinosiu į ką kreiptis dėl natūralių gydymosi priemonių. Aš irgi suvokdama kokį gyvenimo būdą gyvenu (gyvenau tikiuos ) pasinešiau visokiems natūraliems be tablečių gydymosi būdams...
Neprisijungęs
anna rašė:
Be to gydykitės ir sveikite Saulyt ir Troja.
Be to žinosiu į ką kreiptis dėl natūralių gydymosi priemonių. Aš irgi suvokdama kokį gyvenimo būdą gyvenu (gyvenau tikiuos) pasinešiau visokiems natūraliems be tablečių gydymosi būdams...
Prašau, anna, kreipkis, pasidalinsiu, jei kas tau tiks. Nes kai kurie metodai yra labai drastiški, net baisūs
Neprisijungęs
Išbandyk mane
Lauksiu naudingų ir jau intriguojančių patarimų AŽ
Jei tik į komą savaitei nenuvarys, tai gal ne tokie jau ir baisūs?
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mėn. | 20d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 2d. |
Ei ei, kokios čia paslaptys? Mes net skyrelį „Sveikatą“ turime į kurį niekas seniai neberašo. Gal ir aš kokį gerą patarimą gaučiau, šiais metais dar nebuvau sveikas, Naujus su aukšta temperatūra sutikau, iki šiol kosėju... O jūs tokią informaciją norite nuslėpti... :)
Neprisijungęs
Uups mano klaida buvau apie tą skyrelį pamiršusi...
Na, puiki proga jį atgaivinti..
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 5d. |
Nieko, teks adminui vel skirti laiko ir perkelti zinutes... Manau, jog svarbiausia, kad rasome!
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 30d. |
Artaz, sveikinimai. Visiems kitiems ačiū už palinkėjimus pasveikti.
Troja, na ir prajuokinai mane. Kaip Tu įsivaizduoji tą mūsų rytinį įsiskaičiavimą? Visiems vienu metu prisijungti, ar kaip kitaip? Bet man Tavo mintis patiko.
Neprisijungęs
Tikriausia nauja tema uzvesti: ''Rytine liniuote'' ir ,tipo ''Labas rytas, vakar as negeriau, pabudau blaiva''
Neprisijungęs
Gal daugiau laiko reikėtų gamtoje praleisti, bent jau pas mano šeimyną tai tikrai siaučia "kompo / teliko" bacila. Ir dar man patika išvados: gi niekur nėjome per šalčius, čia tikrai virusas.
Neprisijungęs
skorpionas rašė:
Labas Marijau,pasitikslinau,tas mano pažystamas nevartoja jau šeštus metus,per tą laiką buvo tris kartus užgėres,bet iš karto važiuoja į šplc į stacionarą<...>
Niekaip nesuprantu tokio skaičiavimo. Jei jis buvo užgėręs kelis kartus per minimą terminą, tai ir negeria jis ne šešis metus, o tiek kiek praėjo nuo jo paskutinio paragavimo. Jei taip skaičiuotume, tai aš gimimo datą turėčiau į spidometrą įrašyti, nes buvau kelis kartus per tą laiką užragavęs, gėrimai tęsėsi tai kelis mėnesius, tai kelis metus, bet šiaip, tai nevartoju... :D
Neprisijungęs
Audronis rašė:
skorpionas rašė:
Labas Marijau,pasitikslinau,tas mano pažystamas nevartoja jau šeštus metus,per tą laiką buvo tris kartus užgėres,bet iš karto važiuoja į šplc į stacionarą<...>
Niekaip nesuprantu tokio skaičiavimo. Jei jis buvo užgėręs kelis kartus per minimą terminą, tai ir negeria jis ne šešis metus, o tiek kiek praėjo nuo jo paskutinio paragavimo. Jei taip skaičiuotume, tai aš gimimo datą turėčiau į spidometrą įrašyti, nes buvau kelis kartus per tą laiką užragavęs, gėrimai tęsėsi tai kelis mėnesius, tai kelis metus, bet šiaip, tai nevartoju...
Va, va, aš čia šitoj vietoj irgi kažko esu nesupratusi apie skorpioną, bet nutariau, kad čia per savo kvailumą kažko nesuprantu, tai ir palikau ramybėj tą reikalą Man atrodo, kad, skorpione, prieš kokį gal mėnesį tu rašei, kad netyčia užgėrei tuo metu, todėl maniau, kad turėtų pasikeist tavo situacija skaitiklyje, bet ji nepasikeitė, taip ir liko kažkur 7 mėnesiai, tai nutariau, kad čia mano smegenėlės į kažką neįsikerta. Bet dabar matau, kad čia yra kažkaip kitaip
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 7d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 24d. |
Fig žino kaip ten yra ištikro, aš irgi nesupratau... Tikiuosi, Skorpionas neįsižeis ir paaiškins.
Bet mano vatine galva, kiekvienas pats nusistato savo spidometrą, tai tik tai jo paties reikalas kaip skaičiuoja. Aš pavyzdžiui skaičiuoju nuo savo paskutinio atkryčio, kuris buvo lygiai prieš septynis su puse metų.
O nutikimų visokių buvo.. Gal jau pasakojau, jei taip tai atsiprašau: Kažkada išpuolė prisidėt prie mažos jachtos atplukdymo iš švedų į Klaipėdą. Reikėjo staigiai susiruošt, ar kaip ten buvo, bet palikau dantų šepetuką krante... Laive valgai bilenką, nes kompanija vyriška, vakare burna nemaloniai prisivėlus, o ir dantys mano nekokie. Sukau galvą ko čia griebtis kol skaudėt rimtai nepradėjo ir, kaip dažniausiai tokiais atvejais šovė "geniali" mintis. Ir pataikė... Plaukėm tąkart trise. Lygiai trečdalis įgulos visiškai nevartojo. Trečdalis tik truputį - 50-25 gr po valgio ir viskas, o trečdalis leido sau... Bet kadangi nebuvo su kuo, tai alkoholio atsargos beveik nemažėjo.
Žodžiu cinktelėjo mintis išsidezinfekuoti snukį. Vienas pasilikęs kokpite įsipyliau gerą gurkšnį berods brendžio ar viskio, jau nepamenu, bet kažko tauraus ir išsiskalavau kuo energingiau burną. Tada ir išspjoviau tą reikalą žuvims. Dėl viso pikto apsidairęs, kad vartojanti įgulos dalis nepastebėtų. Nu, kad nenervint... Burnoj reikalai pagerėjo, bet po kelių minučių pasijutau šlykštokai. Tik po kurio laiko dašuto, kad tai alkoholio poveikis. Šiaip jau idiotiškai rizikavau, net karštis išmušė. Nuo to laiko atidžiau daiktus kraunuosi.
Čia koks minesotininkas/psichologas-mėgėjas pradėtų akis badyt, kad man tada buvo atkrytis, kad iš anksto nesąmoningai tam ruošiausi... Pasiūlyčiau jam galvą išstrint :) Atkrytis yra kas kita.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
<...>Burnoj reikalai pagerėjo, bet po kelių minučių pasijutau šlykštokai.<...>
Brrr... Aš išgėręs savo darytos giros, kurioje tikriausiai ir pusės laipsnio nebuvo, prisifantazavau visko ir taip šlykščiai jaučiausi, tai net sunku įsivaizduoti, kaip būtų brendžiu burną išskalavus...
Neprisijungęs
Marijus rašė:
(...)
Čia koks minesotininkas/psichologas-mėgėjas pradėtų akis badyt, kad man tada buvo atkrytis, kad iš anksto nesąmoningai tam ruošiausi... Pasiūlyčiau jam galvą išstrintAtkrytis yra kas kita.
Jap man dėl giros sakė:''va, jei geri girą o ji asocijuojasi su alumi, tai vos ne kurlink tai veda...''
O jei aš geriu arbatą... O arbatą anksčiau mėgdavau su brendžiu, tai ką, arbatos atsisakyti?
Manau, kad kiekvienam savo. Tačiau viena panelė paklausė manęs dėl rūkmo, nes ji rūkydavo tik išgėrusi - be abejo, pasiūliau netraukt dūmo, kuris primena girtuoklystes... Kam stiprinti asociacijas...
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 7d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 24d. |
Audronis rašė:
Marijus rašė:
<...>Burnoj reikalai pagerėjo, bet po kelių minučių pasijutau šlykštokai.<...>
Brrr... Aš išgėręs savo darytos giros, kurioje tikriausiai ir pusės laipsnio nebuvo, prisifantazavau visko ir taip šlykščiai jaučiausi, tai net sunku įsivaizduoti, kaip būtų brendžiu burną išskalavus...
Vo vo, yra tas jausmas, ar ne?
Net nežinau kaip čia ištikro, bet kažkokiu būdu pasikeitė pojūtis.. ar poveikis. Iš malonaus į šlykštų...
Tik pradedu bijot, kad galim čia naujoką neteisingai suagituot... :(
Juk pojūtis, kad viskas tvarkoj priklausomybė nugalėta, ir galima pasitikrint paragavus - yra klasikinis tikro atkryčio ženklas. Ant jo pasimaudavau ne kartą, ypač rūkyme..
Neprisijungęs
Sveiki,na kas tiesa tas tiesa,pasitikrinti mums jau nelemta,turiu pavyzdį,mano tikras pusbrolis,neragavo net giros 13 metų,paskui nutarė kad o gal jau galiu kaip visi,perėjo kaiptik į kitą darbą,ir darbe niekam nieko nesakė,iš pradžių sekėsi gerai,vis išgerdavo kaip visi,taip tesėsi puse metų,lyg ir nieko,išgerdavo gan retai,kompanija normali,nelatravojanti,na ir ką jūs manote,koks finalas,ogi po to pusės metų prasidėjo daugiadienių maratonas,ir taip dar puse metų vos ne kas diena,bet laimei žmogus susiėmė,ir suprato kad jau vėl bėda,ir dabar jau daugiau kaip dvidešimt metų po to paskutinio karto,vat kaip būna,tad nebandykime tampyti liūto už ūsų,o jau prisitampę manau esame visi,geros dienos visiems.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 9mėn. | 29d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 22d. |
skorpionas rašė:
Sveiki,na kas tiesa tas tiesa,pasitikrinti mums jau nelemta,turiu pavyzdį,mano tikras pusbrolis,neragavo net giros 13 metų,paskui nutarė kad o gal jau galiu kaip visi,perėjo kaiptik į kitą darbą,ir darbe niekam nieko nesakė,iš pradžių sekėsi gerai,vis išgerdavo kaip visi,taip tesėsi puse metų,lyg ir nieko,išgerdavo gan retai,kompanija normali,nelatravojanti,na ir ką jūs manote,koks finalas,ogi po to pusės metų prasidėjo daugiadienių maratonas,ir taip dar puse metų vos ne kas diena,bet laimei žmogus susiėmė,ir suprato kad jau vėl bėda,ir dabar jau daugiau kaip dvidešimt metų po to paskutinio karto,vat kaip būna,tad nebandykime tampyti liūto už ūsų,o jau prisitampę manau esame visi,geros dienos visiems.
Vat vat. Žinom, išbandyta.. Ir čia laikas neturi reikšmės. Galima palyginti su važinėjimu dviračiu - jei moki, tai ir 20 metų nevažinėjęs, atsisėsi ir važiuosi. Gal pradžioj atsargiai, bet poto minsi kaip Armstrongas. Taip ir su mūsų reikalais. Neatsipalaiduojam! :-)
Neprisijungęs
Troja rašė:
Va, va, aš čia šitoj vietoj irgi kažko esu nesupratusi apie skorpioną, bet nutariau, kad čia per savo kvailumą kažko nesuprantu, tai ir palikau ramybėj tą reikalą
Man atrodo, kad, skorpione, prieš kokį gal mėnesį tu rašei, kad netyčia užgėrei tuo metu, todėl maniau, kad turėtų pasikeist tavo situacija skaitiklyje, bet ji nepasikeitė, taip ir liko kažkur 7 mėnesiai, tai nutariau, kad čia mano smegenėlės į kažką neįsikerta. Bet dabar matau, kad čia yra kažkaip kitaip
Nėra pas mus tiksliai aprašyto reglamento, nuo kiek promilių turėtų nusinulinti „spidometras“. Mano supratimu viena (vienkartinė / netyčinė) taurelė, ar gira su %, neturėtų skaitytis. Paskutinis mano išgėrimas ~350 gr. buvo saikingas, (pilna ta žodžio prasme), galima sakyti nieko neįvyko. Sekančią dieną išgėriau skardinę alaus ir dar sekančią įjungiau spidometrą. Apskritai spidometras kiekvieno asmeninis reikalas. Mes ne maži vaikai, detalizuoti nereikia kas yra „išskalauti burną“ ir kas yra alkoholio vartojimas, apie daugiadienes net nekalbu. Skorpionas apskritai galėjo nieko nerašyti ir „spidometro“ nejungti. Aš asmeniškai nematau jokio tikslo blefuoti, skaitiklis skaičiuoja blaivias dienas, nuo paskutinės neblaivios. Man skaitiklis nėra labai reikšmingas, bet tuo pačiu tarsi kažkoks fiksuotas vidinins nusistatymas, gal kiek didesnė vidinė drausmė, gal asociacija su kodo terminais.
Neprisijungęs
Abc, matau vis prisijungi. Kažkodėl rašyti nustojai... ;)
Neprisijungęs