VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#301 2013-01-15 18:07:54

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  6mÄ—n.  7d. 

Re: Noriu mesti gerti

Sveiki. Parašysiu trumpai, kas man šiek tiek yra padėjęs sustot lakus. Gal kažkiek tai annai šiuo metu padėtų. Bet viskas individualu, vieniems tinka, kitiems - vaikų žaidimai smile
Kai jau nebuvo kur daugiau grimzti, tai "užsikabinti" už blaivybÄ—s padÄ—jo tai, kad pradÄ—jau vartoti organizmo valymo priemonÄ™, kurios kursas buvo 3 savaitÄ—s. Kai jÄ… pradÄ—jau vartoti, buvo lengviau nelÄ—kt į parduotuvÄ™ pirkt alkoholio, nes motyvacija buvo tokia, jog ta priemonÄ— pinigus kainavo, o ir gaila buvo "užmesti" pradÄ—tÄ… darbÄ…. Kas ten žino, ar tikrai tas organizmas valosi, ar Äia tik farmacininkų fintai, bet bent jau aÅ¡ bÅ«tent tokiu bÅ«du žengiau didelį ir labai svarbų žingsnį blaivybÄ—s link. Ta blaivybÄ— neįsitvirtino "sausai", buvo visokių užgÄ—rimų ir po to, bet tikrai žinau, kad tokia priemonÄ— man labai padÄ—jo. Nesakau, kad reikia daryti taip, kaip aÅ¡ dariau, bet gal kam iÅ¡ Å¡itos istorijos kils kokių gerų, produktyvių minÄių. roll

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

2013-01-15 18:07:54

Google

#302 2013-01-15 20:27:22

Tara
Senbuvis
Registravosi: 2012-02-11
Žinutės: 592

Žuvis rašė:

Tra, kaip laikais? Ar lengvai pavyko sustoti?

Laikausi gerai, nebuvo nuo ko stoti, iÅ¡gÄ—riau saikingai (pilna ta žodžio prasme) sekanÄiÄ… dienÄ… vakare iÅ¡gÄ—riau alaus ir nutariau negerti septynis mÄ—nesius. Mudu turime bendrÄ… pažystamÄ… iÅ¡ AA, aÅ¡ jį maÄiau du kartus: pirmÄ… - po pjankÄ—s atgailaujantį, antrÄ… - su kvapeliu, praÅ¡antį kapeikų, vaizdelis nekoks. hmm Kaip ir sakiau vakare įkaliau alaus pamasÄiau ir supratau, kad aÅ¡ nuo jo niekuo nesiskiriu, na ir žengiau "drastiÅ¡kÄ…" žingsnį, dÄ—l kurio nei kiek nesigailiu.
P.S. Ruošiuosi rašyti Adminui laišką dėl savo "spidometro", gal sakau sugedęs labai jau išlėto sukasi. big_smile

Neprisijungęs

#303 2013-01-15 21:04:28

Žuvis
Senbuvis
Registravosi: 2012-07-26
Žinutės: 606

Blaivus  13m.  5mÄ—n.  14d. 

Tara rašė:

(...)sekanÄiÄ… dienÄ… vakare iÅ¡gÄ—riau alaus ir nutariau negerti septynis mÄ—nesius.

(....)

P.S. Ruošiuosi rašyti Adminui laišką dėl savo "spidometro", gal sakau sugedęs labai jau išlėto sukasi. big_smile

Tad, tavo pirma blaivi diena buvo šeštadienis, tad skaitliukas ne per lėtai, o per greitai sukasi. Šiandien 4-ta blaivi diena. Sveikinu! Laikas pradžioje blaivybės lėtokai eina. big_smile

Neprisijungęs

#304 2013-01-15 22:12:43

saulyte
Senbuvis
Registravosi: 2012-04-11
Žinutės: 249

Blaivus  10m.  3mÄ—n.  8d. 

Kad skaitliukas pradžioj nesisuka, arba sukasi labai lėtai, tai faktas. Pirmos dvi savaitės man buvo kaip pusmetis. big_smile

Paskutinis taisÄ— saulyte (2013-01-15 22:38:04)

Neprisijungęs

#305 2013-01-16 15:39:49

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  10mÄ—n.  16d. 
NerÅ«kau  18m.  11mÄ—n.  2d. 

saulyte rašė:

Kad skaitliukas pradžioj nesisuka, arba sukasi labai lėtai, tai faktas. Pirmos dvi savaitės man buvo kaip pusmetis. :D

tai kad jau du mÄ—nesiai... Kaip dabar einasi?

Neprisijungęs

#306 2013-01-16 16:44:44

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mÄ—n.  29d. 
NerÅ«kau  16m.  7mÄ—n.  11d. 

Marijus rašė:

Jau net ne du, o visi du su pusę. Tos dvi savaitė labai daug ką reiškia pradžioje, o ir iki paskelbtojo termino tiek teliko... Prisijungiu prie Marijaus klausimo – kaip sekasi dabar?

Neprisijungęs

#307 2013-01-16 17:10:40

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  6mÄ—n.  7d. 

Tara rašė:

Žuvis rašė:

Tra, kaip laikais? Ar lengvai pavyko sustoti?

big_smilebig_smilebig_smile Tara, aš pritardama, taip pat pasirašau po tokiu laišku dėl spidometro big_smilebig_smilebig_smile

Paskutinis taisÄ— Troja (2013-01-16 17:11:07)

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#308 2013-01-16 19:27:51

skorpionas
Senbuvis
Registravosi: 2012-12-13
Žinutės: 441

saulyte rašė:

Kad skaitliukas pradžioj nesisuka, arba sukasi labai lėtai, tai faktas. Pirmos dvi savaitės man buvo kaip pusmetis. big_smile

Saulyte, nebetoli tavo tei trys mėnesiai,būk budri ir protinga,perlipk tą laiką,ir viskas bus gerai.

Neprisijungęs

#309 2013-01-16 22:32:15

saulyte
Senbuvis

Marijus rašė:

Pratinuosi dar gyventi blaiviai. big_smile
Pasikeitimų per tuos 2,5 mÄ—nesius jau yra. Ir tai mane labai džiugina. smile O tokiom mintimis, kad niekada nebegalÄ—siu Å¡vÄ™sti, savÄ™s papraÅ¡Äiausiai nevarginu. smile Tik labai mažai aÅ¡ tÄ… laikÄ… užsibrėžiau. neutral

Neprisijungęs

#310 2013-01-16 23:02:29

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mÄ—n.  29d. 
NerÅ«kau  16m.  7mÄ—n.  11d. 

saulyte rašė:

<...>O tokiom mintimis, kad niekada nebegalÄ—siu Å¡vÄ™sti, savÄ™s papraÅ¡Äiausiai nevarginu. :) Tik labai mažai aÅ¡ tÄ… laikÄ… užsibrėžiau. :|

Labai teisingas požiÅ«ris, nes paskui prasideda savÄ™s gailÄ—jimas, kaltu ieÅ¡kojimas... Kai negeri ir nesuki sau dÄ—l to galvos, viskas kažkaip lengviau einasi, tik neužsimirÅ¡ti reikia pasistengti. O terminÄ… visuomet galima pailginti ir vÄ—l apie tai negalvojant ir neapsibrėžiant konkreÄiai ;)

Neprisijungęs

#311 2013-01-17 05:38:00

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  11mÄ—n.  7d. 
NerÅ«kau  9m.  11mÄ—n.  0d. 

Audronis rašė:

saulyte rašė:

<...>O tokiom mintimis, kad niekada nebegalÄ—siu Å¡vÄ™sti, savÄ™s papraÅ¡Äiausiai nevarginu. smile Tik labai mažai aÅ¡ tÄ… laikÄ… užsibrėžiau. neutral

Labai teisingas požiÅ«ris, nes paskui prasideda savÄ™s gailÄ—jimas, kaltu ieÅ¡kojimas... Kai negeri ir nesuki sau dÄ—l to galvos, viskas kažkaip lengviau einasi, tik neužsimirÅ¡ti reikia pasistengti. O terminÄ… visuomet galima pailginti ir vÄ—l apie tai negalvojant ir neapsibrėžiant konkreÄiai wink

"nebegalÄ—siu Å¡vÄ™sti" - bet ot kaip mÅ«sų smegenis iÅ¡kreipÄ— alko, kaip sugadino Å¡ventimo supratimÄ…. Mes gi neÅ¡vÄ™sdavom, pas mus bÅ«davo eilinÄ— (nerandu gero vertimo iÅ¡ rus.k.) ПОПОЙКÐ.
Aišku gal neapibendrinsiu, rašau apie save.

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#312 2013-01-17 09:03:40

Marijus
Senbuvis

saulyte rašė:

Pratinuosi dar gyventi blaiviai. :D
Pasikeitimų per tuos 2,5 mÄ—nesius jau yra. Ir tai mane labai džiugina. :) O tokiom mintimis, kad niekada nebegalÄ—siu Å¡vÄ™sti, savÄ™s papraÅ¡Äiausiai nevarginu. :) Tik labai mažai aÅ¡ tÄ… laikÄ… užsibrėžiau. :|

Smagu tave girdÄ—t :)
DÄ—l  laiko užsibrėžimo... Man padÄ—jo tai, kad nusistatydavau tÄ… ar kitÄ… terminÄ… ne iki ko nors konkretus, pvz. laikas baigiasi ir atÅ¡venÄiu ar panaÅ¡iai. Man tai buvo terminas iki sprendimo priÄ—mimo priÄ—mimo. Tokio sprendimo, kokio dabar nepajÄ—gus priimti. BÅ«davo gi problemų, kur nežinodavau net kaip prieiti... Arba tiksliau bijodavau...
Dažniausiai, kai baigdavosi nusistatytas terminas, pamatydavau, kad ta baisioj problema arba visai išnyko, arba pasidarė visiškai nebaisi.
Jei dar kas gąsdindavo, nieks netrukdė terminą pratęsti...
Vienuolynuose ar, kitur kur gyvenamas dvasinis gyvenimas, svarbūs gyvenimo sprendimai dažniausiai yra atidedami. Atidedami, kad laikas ištirtų jų vertę.
SÄ—kmÄ—s, Saulyte!

Neprisijungęs

#313 2013-01-17 10:57:49

skorpionas
Senbuvis

Sveiki,kas dÄ—l terminų nusistatymo,suprantu kodÄ—l diskusija pakrypo ta linkme,kadangi kaikam artÄ—ja nusistatytas terminas,ir visi užuominomis bandome padÄ—ti perÅ¡okti tÄ… ribÄ…,aÅ¡ Å¡iaip esu prieÅ¡ kažkokius terminus ar ribas,Äia tik mano nuomonÄ—,ir niekam jos neperÅ¡u,visi darome kaip mums geriau,žinau daugybe pavyzdžių,kai žmonÄ—s susileidžia torpedas ar užsikoduoja,tai pusmeÄiui,tai metams,ir laukia to laiko,ir tas laikas tampa lūžio riba,taipat negalima užsikrauti su tokiais terminais,kaip visam gyvenimui,visam laikui,aÅ¡ paprasÄiausia iteigiau save,kad lakoholis tai nuodai,kurie trumpina mano gyvenimÄ…,ir gadina visÄ… organizmÄ…,gadina santykius su Å¡eima,su vaikais,darbe ir visur kitur,nusiteikiau kad sergu,ir tas stikliukas sukelia ligos atkrytį,baisias kanÄias,ir pridaro visokių problemų,kaip gera gyventi blaiviam,ir Å¡eimoje santykiai puikÅ«s,ir darbai visi nudirbti,ir laisvo laiko atsiranda nemažai,kurį gali skirti sau,nežinau kaip jums,o man bÅ«davo keturios dienos per savaitÄ™ geriamos,ir tik trys dirbamos,ir tos paÄios su tokia sveikata,o dabar tiesiog miela gyventi, tad linkiu visiems naujokams,ar naujai ijungusiems savo blaivybÄ—s skaitliukus,tame tarpe turiu omeny ir save,gyvenkime blaiviai,be ribų ir terminų,tiesiog gyvenkime blaivų ir laimingÄ… gyvenimÄ…,o problemos,kurios mus lydi gyvenime,dar niekada neiÅ¡sisprendÄ— su taurele,alkoholis problemų nesprendžia,jas tik pagilina,ir nematykime ant butelių gražių reklaminių užrašų,o matykime ant visų vienodÄ… juodom raidÄ—m užrašą-NUODAI, kurie nuodija mus ir mÅ«sų gyvenimÄ…,linkiu gražios dienos.

Neprisijungęs

#314 2013-01-17 18:45:29

Tara
Senbuvis

Tau Skorpione pavyko "užprogramuoti" save, arba tave sÄ—kmingai "užprogramavo" ligoninÄ—je, man kolkas taip nepavyksta. AÅ¡ žnau, kad galiu iÅ¡gerti, žinau ir iÅ¡gÄ—rimo pasekmes, bet pas mane "galiu iÅ¡gerti" ir "pasekmÄ—s", du skirtingi dalykai. Marijus neiÅ¡kentÄ™s net "pirÅ¡tu parodÄ—": nori iÅ¡mokti gerti - be pasekmių, plius paslÄ—pti problemÄ… nuo aplinkinių ir svarbiausia nuo savÄ™s paties, deja deja... Tarkim man apibrėžtas terminas patinka, kol kas geresnio pasirinkimo neturiu, nebent kodas... Po paskutinio užgÄ—rimo drÄ…siai nieko neteigiu ir per daug nesidžiaugiu pasiekimais. Å iai dienai turiu tikslÄ… kurio siekiu, gal bÅ«t per tÄ… laikÄ… įgysiu daugiau patirties, gal bÅ«t ir terminÄ… pratesiu, laikas parodys. Manau Marijui ar Audroniui apskritai "tokie" terminai" nieko nereiÅ¡kia, juos reikia sveikinti ne metų proga, bet deÅ¡mtmeÄių smile Ko gero reikia PRIPRASTI gyventi blaiviai, rutinÄ… pakeisti kažkuo kitu, apskritai daug kÄ… reikia kesti....
P.S. Dabar madinga žmonas keisti. big_smile

Neprisijungęs

#315 2013-01-17 19:35:17

Žuvis
Senbuvis

Tara rašė:

(...)
P.S. Dabar madinga žmonas keisti. big_smile

Aha, ypaÄ kai tik iÅ¡siblaivai ir nusprendi, kad reikia keisti gyvenimÄ…... Naujas gvenimas, nauja žmona...

Neprisijungęs

#316 2013-01-17 19:53:50

skorpionas
Senbuvis

Žinai Tara,labai gerai tave suprantu,kol nepatekau į ligoninÄ™ daug kartų meÄiau gÄ—rimÄ… pats,savarankiÅ¡kai,bÅ«davo tai gimtadienis,tai nauji metai,tai velykos,ta riba nuo kada mesdavau,bet neilgam,iki kito baliaus,kažkaip neužsikabindavau,kažkokio motyvo trÅ«ko,bet kai iÅ¡vežė po penkių dienų gÄ—rimo vos ne komoje į ligoninÄ™,kai pamaÄiau į kÄ… pavista geriantys žmonÄ—s,labai padÄ—jo psihologiniai užsiÄ—mimai,lankausi ir dabar aÅ¡ tenai,nuvažiuoju kartÄ… per mÄ—nesį,ir tai labai padeda,valandÄ… pasikalbame su psihologu,atrodo kad kažkokį ikvÄ—pimÄ… duoda toliau blaiviai gyventi,reikia bÅ«tinai su kažkuom,kas tave labai gerai suprastu,kalbÄ—tis,iÅ¡sikalbÄ—ti,kas ant dūšios guli,man labai gerai ir Å¡itas forumas,isiklausau į kiekvieno nuomonÄ™,labai kreipiu dÄ—mesį į mintis kurias iÅ¡sako seni mÅ«sų blaivininkai,nors reikÄ—tu sakyti senai gyvenantys normalų gyvenimÄ…,dabar va rÅ«pi kad saulytÄ— nepaslystu,kaip annai sekasi,kad tu nepaslystum tuos septynis mÄ—nesius,o paskui bus tikrai lengviau,visokių minÄių yra pradžioje,linkiu visiems ramaus ir blaivaus gyvenimo,gero vakaro.

Neprisijungęs

#317 2013-01-17 21:22:24

Žuvis
Senbuvis

Po kiekvieno tokio praÄ—jusio ''blaivaus termino'' vÄ—l užgeriant dar sunkiau užsikabinti už blaivybÄ—s... Vienu užgÄ—rimu nubraukti keli mÄ—nesiai blaivybÄ—s vadinami ''atkryÄiu''. Nors pradžioje blaivybÄ—s ir atrodo, kad tokios palaimingos dvasinÄ—s bÅ«klÄ—s dar nÄ—ra, taÄiau užgÄ—rus prasideda prisiminimai:''o tada aÅ¡ geriau jauÄiausi'', '' o tada buvo lengviau atsispirti alkoholiui''...

AÅ¡ taip su rÅ«kymu irgi esu dariusi. PirmÄ… kartÄ… meÄiau vienam mÄ—nesiu. Po to vÄ—l pradÄ—jau, nes ''SAU Ä®RODŽIAU'' tongue, kad galiu nerÅ«kyti ir lengvai mesti... Žodžiu, kliedesių karalystÄ— arba durnystÄ— tai yra. Tie pabandymai taip iÅ¡balansuoja... Kartais žmonÄ—s jau nebegrįžta iÅ¡vis į blaivų gyvenimÄ…, deja....

TaÄiau, kolegos, tai yra JÅ«sų gyvenimai ir JÅ«sų pasirinkimai... Mes gi esam visiÅ¡kai sveiki žmonÄ—s, tik alkoholis smegenÄ—les užvaldo ir pripažinus priklausomybÄ™ vis užeina durnos mintys: ''o gal aÅ¡ ne alkoholikas?'' Ai, va, praeis keli mÄ—nesiai ir iÅ¡gersiu TIK taurelÄ™, o tada pažiÅ«rÄ—siu kaip ten bus... Klastinga Å¡i liga, deja...

Paskutinis taisė Žuvis (2013-01-17 21:23:35)

Neprisijungęs

#318 2013-01-18 09:54:36

Tara
Senbuvis

Žuvis rašė:

''o gal aš ne alkoholikas?''

Aš laikas nuo laiko "pasitikrinu", deja rezultatai labai nuvilia.... reikia priimti šį teiginį, kaip nereikalaujantį įrodymo. tongue

Neprisijungęs

#319 2013-01-18 10:07:31

Žuvis
Senbuvis

Žinai, Tara, sveiki žmonÄ—s pasigeria per savo gyvenimÄ… kelis kartus ir tuos kartus prisimena kaip didžiausiÄ… siaubÄ… ir gÄ—dÄ…... O aÅ¡ nežinau kiek kartų (gÄ—rimo laiku) esu vien per mÄ—nesį (tarkime ) pasigÄ—rusi iki paukÅ¡Äiukų... GalÄ—Äiau nebent pasakyti, kad gaudavosi į mÄ—nesį ir kelias dienas iÅ¡vis negerti....

Neprisijungęs

#320 2013-01-18 10:19:13

skorpionas
Senbuvis

Sveiki,nu va prasiÄ—jau miÅ¡keliu vÄ—l savo marÅ¡rutÄ…,labai smagu,ir tikrai neÅ¡alta,sniego nemažai net suÅ¡ilau,ir sÄ—du prie darbų,manau kad mums visiems jau to pasitikrinimo gana,jau daug kartų tikrinomÄ—s,o rezultatas tas pats,aÅ¡ per balius niekada neprisigerdavau,visada iÅ¡silaikydavau normaliai,bet kad kitÄ… dienÄ… ir dar kelias visada užkabindavau,arba po baliaus,kai visi iÅ¡siskirsto dasikaldavau,tai labai alina,na o moterims Žuviuk, labai pavojinga iki paukÅ¡Äiukų prisigerti,paskui gali nebežinoti nei kas vaikų tÄ—vas:)smilesmile

Neprisijungęs

#321 2013-01-18 10:35:22

Marijus
Senbuvis

Dar vienas pavojingas ir slidus dalykas - lyginti save su kitais. Tada nesunku rasti tokių kurie geria žymiai aršiau, o problemų neturi. Vienas dalykas- į to žmogaus dūšią nelindom ir nežinom kaip ta yra ištikro, gali būt mes matom tik dailią kaukę, kitas dalykas kad žmonės tikrai labai skirtingi.
Dar vienas pavojus ir akmuo už kurio kliuvau apie 20 metų - tai išgeriamo alkoholio kiekis! Nebūtina gert kibirais, kad būtum priklausomas. Tikrai, žmonės labai skirtingi ir pakeliamas alkoholio kiekis stebėtinai skiriasi. O rezultatas tas pats - psichologinė ir cheminė priklausomybė...

Neprisijungęs

#322 2013-01-18 13:03:31

skorpionas
Senbuvis

Gal kas žinote kaip annai sekasi,nebematau kad rašytu,ir saulytė vis pradingsta.

Neprisijungęs

#323 2013-01-18 15:26:39

saulyte
Senbuvis

skorpionas rašė:

Gal kas žinote kaip annai sekasi,nebematau kad rašytu,ir saulytė vis pradingsta.

Aš niekur nedingstu. big_smile Prisijungiu dažniau nei jūs galvojat. O teisybę pasakius, pas mane labai jau daug naujos veiklos atsirado. Nelabai ir kur bespėju. smile

Neprisijungęs

#324 2013-01-18 15:33:12

skorpionas
Senbuvis

Na ir smagu saulyte,gerai kad turi veiklos,žinai kad mes vis prisimename tavo tą ribą,ir bijome kad nebūtu lūžis,gero tau savaitgalio.

Neprisijungęs

#325 2013-01-18 16:29:11

Marijus
Senbuvis

saulyte rašė:

Aš niekur nedingstu. :D Prisijungiu dažniau nei jūs galvojat. O teisybę pasakius, pas mane labai jau daug naujos veiklos atsirado. Nelabai ir kur bespėju. :)

Tai smagu! Tik neužmiršk ir pailsėti. Pervargimas mums pavojingesnis nei "civiliokams" :)
Gero vakarÄ—lio!

Neprisijungęs

Forumo apaÄia