VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 11d. |
Sveiki. Parašysiu trumpai, kas man šiek tiek yra padėjęs sustot lakus. Gal kažkiek tai annai šiuo metu padėtų. Bet viskas individualu, vieniems tinka, kitiems - vaikų žaidimai
Kai jau nebuvo kur daugiau grimzti, tai "užsikabinti" už blaivybės padėjo tai, kad pradėjau vartoti organizmo valymo priemonę, kurios kursas buvo 3 savaitės. Kai ją pradėjau vartoti, buvo lengviau nelėkt į parduotuvę pirkt alkoholio, nes motyvacija buvo tokia, jog ta priemonė pinigus kainavo, o ir gaila buvo "užmesti" pradėtą darbą. Kas ten žino, ar tikrai tas organizmas valosi, ar čia tik farmacininkų fintai, bet bent jau aš būtent tokiu būdu žengiau didelį ir labai svarbų žingsnį blaivybės link. Ta blaivybė neįsitvirtino "sausai", buvo visokių užgėrimų ir po to, bet tikrai žinau, kad tokia priemonė man labai padėjo. Nesakau, kad reikia daryti taip, kaip aš dariau, bet gal kam iš šitos istorijos kils kokių gerų, produktyvių minčių.
Neprisijungęs
Žuvis rašė:
Tra, kaip laikais? Ar lengvai pavyko sustoti?
Laikausi gerai, nebuvo nuo ko stoti, išgėriau saikingai (pilna ta žodžio prasme) sekančią dieną vakare išgėriau alaus ir nutariau negerti septynis mėnesius. Mudu turime bendrą pažystamą iš AA, aš jį mačiau du kartus: pirmą - po pjankės atgailaujantį, antrą - su kvapeliu, prašantį kapeikų, vaizdelis nekoks. Kaip ir sakiau vakare įkaliau alaus pamasčiau ir supratau, kad aš nuo jo niekuo nesiskiriu, na ir žengiau "drastišką" žingsnį, dėl kurio nei kiek nesigailiu.
P.S. Ruošiuosi rašyti Adminui laišką dėl savo "spidometro", gal sakau sugedęs labai jau išlėto sukasi.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 6mėn. | 18d. |
Tara rašė:
(...)sekančią dieną vakare išgėriau alaus ir nutariau negerti septynis mėnesius.
(....)
P.S. Ruošiuosi rašyti Adminui laišką dėl savo "spidometro", gal sakau sugedęs labai jau išlėto sukasi.
Tad, tavo pirma blaivi diena buvo šeštadienis, tad skaitliukas ne per lėtai, o per greitai sukasi. Šiandien 4-ta blaivi diena. Sveikinu! Laikas pradžioje blaivybės lėtokai eina.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 4mėn. | 12d. |
Kad skaitliukas pradžioj nesisuka, arba sukasi labai lėtai, tai faktas. Pirmos dvi savaitės man buvo kaip pusmetis.
Paskutinis taisė saulyte (2013-01-15 22:38:04)
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 11mėn. | 20d. |
Nerūkau | 19m. | 0mėn. | 6d. |
saulyte rašė:
Kad skaitliukas pradžioj nesisuka, arba sukasi labai lėtai, tai faktas. Pirmos dvi savaitės man buvo kaip pusmetis. :D
tai kad jau du mėnesiai... Kaip dabar einasi?
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 3d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 15d. |
Marijus rašė:
Jau net ne du, o visi du su pusę. Tos dvi savaitė labai daug ką reiškia pradžioje, o ir iki paskelbtojo termino tiek teliko... Prisijungiu prie Marijaus klausimo – kaip sekasi dabar?
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 11d. |
Tara rašė:
Žuvis rašė:
Tra, kaip laikais? Ar lengvai pavyko sustoti?
Tara, aš pritardama, taip pat pasirašau po tokiu laišku dėl spidometro
Paskutinis taisė Troja (2013-01-16 17:11:07)
Neprisijungęs
saulyte rašė:
Kad skaitliukas pradžioj nesisuka, arba sukasi labai lėtai, tai faktas. Pirmos dvi savaitės man buvo kaip pusmetis.
Saulyte, nebetoli tavo tei trys mėnesiai,būk budri ir protinga,perlipk tą laiką,ir viskas bus gerai.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Pratinuosi dar gyventi blaiviai.
Pasikeitimų per tuos 2,5 mėnesius jau yra. Ir tai mane labai džiugina. O tokiom mintimis, kad niekada nebegalėsiu švęsti, savęs papraščiausiai nevarginu.
Tik labai mažai aš tą laiką užsibrėžiau.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 3d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 15d. |
saulyte rašė:
<...>O tokiom mintimis, kad niekada nebegalėsiu švęsti, savęs papraščiausiai nevarginu. :) Tik labai mažai aš tą laiką užsibrėžiau. :|
Labai teisingas požiūris, nes paskui prasideda savęs gailėjimas, kaltu ieškojimas... Kai negeri ir nesuki sau dėl to galvos, viskas kažkaip lengviau einasi, tik neužsimiršti reikia pasistengti. O terminą visuomet galima pailginti ir vėl apie tai negalvojant ir neapsibrėžiant konkrečiai ;)
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 11d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 4d. |
Audronis rašė:
saulyte rašė:
<...>O tokiom mintimis, kad niekada nebegalėsiu švęsti, savęs papraščiausiai nevarginu.
Tik labai mažai aš tą laiką užsibrėžiau.
Labai teisingas požiūris, nes paskui prasideda savęs gailėjimas, kaltu ieškojimas... Kai negeri ir nesuki sau dėl to galvos, viskas kažkaip lengviau einasi, tik neužsimiršti reikia pasistengti. O terminą visuomet galima pailginti ir vėl apie tai negalvojant ir neapsibrėžiant konkrečiai
"nebegalėsiu švęsti" - bet ot kaip mūsų smegenis iškreipė alko, kaip sugadino šventimo supratimą. Mes gi nešvęsdavom, pas mus būdavo eilinė (nerandu gero vertimo iš rus.k.) ПОПОЙКА.
Aišku gal neapibendrinsiu, rašau apie save.
Neprisijungęs
saulyte rašė:
Pratinuosi dar gyventi blaiviai. :D
Pasikeitimų per tuos 2,5 mėnesius jau yra. Ir tai mane labai džiugina. :) O tokiom mintimis, kad niekada nebegalėsiu švęsti, savęs papraščiausiai nevarginu. :) Tik labai mažai aš tą laiką užsibrėžiau. :|
Smagu tave girdėt :)
Dėl laiko užsibrėžimo... Man padėjo tai, kad nusistatydavau tą ar kitą terminą ne iki ko nors konkretus, pvz. laikas baigiasi ir atšvenčiu ar panašiai. Man tai buvo terminas iki sprendimo priėmimo priėmimo. Tokio sprendimo, kokio dabar nepajėgus priimti. Būdavo gi problemų, kur nežinodavau net kaip prieiti... Arba tiksliau bijodavau...
Dažniausiai, kai baigdavosi nusistatytas terminas, pamatydavau, kad ta baisioj problema arba visai išnyko, arba pasidarė visiškai nebaisi.
Jei dar kas gąsdindavo, nieks netrukdė terminą pratęsti...
Vienuolynuose ar, kitur kur gyvenamas dvasinis gyvenimas, svarbūs gyvenimo sprendimai dažniausiai yra atidedami. Atidedami, kad laikas ištirtų jų vertę.
Sėkmės, Saulyte!
Neprisijungęs
Sveiki,kas dėl terminų nusistatymo,suprantu kodėl diskusija pakrypo ta linkme,kadangi kaikam artėja nusistatytas terminas,ir visi užuominomis bandome padėti peršokti tą ribą,aš šiaip esu prieš kažkokius terminus ar ribas,čia tik mano nuomonė,ir niekam jos neperšu,visi darome kaip mums geriau,žinau daugybe pavyzdžių,kai žmonės susileidžia torpedas ar užsikoduoja,tai pusmečiui,tai metams,ir laukia to laiko,ir tas laikas tampa lūžio riba,taipat negalima užsikrauti su tokiais terminais,kaip visam gyvenimui,visam laikui,aš paprasčiausia iteigiau save,kad lakoholis tai nuodai,kurie trumpina mano gyvenimą,ir gadina visą organizmą,gadina santykius su šeima,su vaikais,darbe ir visur kitur,nusiteikiau kad sergu,ir tas stikliukas sukelia ligos atkrytį,baisias kančias,ir pridaro visokių problemų,kaip gera gyventi blaiviam,ir šeimoje santykiai puikūs,ir darbai visi nudirbti,ir laisvo laiko atsiranda nemažai,kurį gali skirti sau,nežinau kaip jums,o man būdavo keturios dienos per savaitę geriamos,ir tik trys dirbamos,ir tos pačios su tokia sveikata,o dabar tiesiog miela gyventi, tad linkiu visiems naujokams,ar naujai ijungusiems savo blaivybės skaitliukus,tame tarpe turiu omeny ir save,gyvenkime blaiviai,be ribų ir terminų,tiesiog gyvenkime blaivų ir laimingą gyvenimą,o problemos,kurios mus lydi gyvenime,dar niekada neišsisprendė su taurele,alkoholis problemų nesprendžia,jas tik pagilina,ir nematykime ant butelių gražių reklaminių užrašų,o matykime ant visų vienodą juodom raidėm užrašą-NUODAI, kurie nuodija mus ir mūsų gyvenimą,linkiu gražios dienos.
Neprisijungęs
Tau Skorpione pavyko "užprogramuoti" save, arba tave sėkmingai "užprogramavo" ligoninėje, man kolkas taip nepavyksta. Aš žnau, kad galiu išgerti, žinau ir išgėrimo pasekmes, bet pas mane "galiu išgerti" ir "pasekmės", du skirtingi dalykai. Marijus neiškentęs net "pirštu parodė": nori išmokti gerti - be pasekmių, plius paslėpti problemą nuo aplinkinių ir svarbiausia nuo savęs paties, deja deja... Tarkim man apibrėžtas terminas patinka, kol kas geresnio pasirinkimo neturiu, nebent kodas... Po paskutinio užgėrimo drąsiai nieko neteigiu ir per daug nesidžiaugiu pasiekimais. Šiai dienai turiu tikslą kurio siekiu, gal būt per tą laiką įgysiu daugiau patirties, gal būt ir terminą pratesiu, laikas parodys. Manau Marijui ar Audroniui apskritai "tokie" terminai" nieko nereiškia, juos reikia sveikinti ne metų proga, bet dešmtmečių Ko gero reikia PRIPRASTI gyventi blaiviai, rutiną pakeisti kažkuo kitu, apskritai daug ką reikia kesti....
P.S. Dabar madinga žmonas keisti.
Neprisijungęs
Tara rašė:
(...)
P.S. Dabar madinga žmonas keisti.
Aha, ypač kai tik išsiblaivai ir nusprendi, kad reikia keisti gyvenimą... Naujas gvenimas, nauja žmona...
Neprisijungęs
Žinai Tara,labai gerai tave suprantu,kol nepatekau į ligoninę daug kartų mečiau gėrimą pats,savarankiškai,būdavo tai gimtadienis,tai nauji metai,tai velykos,ta riba nuo kada mesdavau,bet neilgam,iki kito baliaus,kažkaip neužsikabindavau,kažkokio motyvo trūko,bet kai išvežė po penkių dienų gėrimo vos ne komoje į ligoninę,kai pamačiau į ką pavista geriantys žmonės,labai padėjo psihologiniai užsiėmimai,lankausi ir dabar aš tenai,nuvažiuoju kartą per mėnesį,ir tai labai padeda,valandą pasikalbame su psihologu,atrodo kad kažkokį ikvėpimą duoda toliau blaiviai gyventi,reikia būtinai su kažkuom,kas tave labai gerai suprastu,kalbėtis,išsikalbėti,kas ant dūšios guli,man labai gerai ir šitas forumas,isiklausau į kiekvieno nuomonę,labai kreipiu dėmesį į mintis kurias išsako seni mūsų blaivininkai,nors reikėtu sakyti senai gyvenantys normalų gyvenimą,dabar va rūpi kad saulytė nepaslystu,kaip annai sekasi,kad tu nepaslystum tuos septynis mėnesius,o paskui bus tikrai lengviau,visokių minčių yra pradžioje,linkiu visiems ramaus ir blaivaus gyvenimo,gero vakaro.
Neprisijungęs
Po kiekvieno tokio praėjusio ''blaivaus termino'' vėl užgeriant dar sunkiau užsikabinti už blaivybės... Vienu užgėrimu nubraukti keli mėnesiai blaivybės vadinami ''atkryčiu''. Nors pradžioje blaivybės ir atrodo, kad tokios palaimingos dvasinės būklės dar nėra, tačiau užgėrus prasideda prisiminimai:''o tada aš geriau jaučiausi'', '' o tada buvo lengviau atsispirti alkoholiui''...
Aš taip su rūkymu irgi esu dariusi. Pirmą kartą mečiau vienam mėnesiu. Po to vėl pradėjau, nes ''SAU ĮRODŽIAU'' , kad galiu nerūkyti ir lengvai mesti... Žodžiu, kliedesių karalystė arba durnystė tai yra. Tie pabandymai taip išbalansuoja... Kartais žmonės jau nebegrįžta išvis į blaivų gyvenimą, deja....
Tačiau, kolegos, tai yra Jūsų gyvenimai ir Jūsų pasirinkimai... Mes gi esam visiškai sveiki žmonės, tik alkoholis smegenėles užvaldo ir pripažinus priklausomybę vis užeina durnos mintys: ''o gal aš ne alkoholikas?'' Ai, va, praeis keli mėnesiai ir išgersiu TIK taurelę, o tada pažiūrėsiu kaip ten bus... Klastinga ši liga, deja...
Paskutinis taisė Žuvis (2013-01-17 21:23:35)
Neprisijungęs
Žuvis rašė:
''o gal aš ne alkoholikas?''
Aš laikas nuo laiko "pasitikrinu", deja rezultatai labai nuvilia.... reikia priimti šį teiginį, kaip nereikalaujantį įrodymo.
Neprisijungęs
Žinai, Tara, sveiki žmonės pasigeria per savo gyvenimą kelis kartus ir tuos kartus prisimena kaip didžiausią siaubą ir gėdą... O aš nežinau kiek kartų (gėrimo laiku) esu vien per mėnesį (tarkime ) pasigėrusi iki paukščiukų... Galėčiau nebent pasakyti, kad gaudavosi į mėnesį ir kelias dienas išvis negerti....
Neprisijungęs
Sveiki,nu va prasiėjau miškeliu vėl savo maršrutą,labai smagu,ir tikrai nešalta,sniego nemažai net sušilau,ir sėdu prie darbų,manau kad mums visiems jau to pasitikrinimo gana,jau daug kartų tikrinomės,o rezultatas tas pats,aš per balius niekada neprisigerdavau,visada išsilaikydavau normaliai,bet kad kitą dieną ir dar kelias visada užkabindavau,arba po baliaus,kai visi išsiskirsto dasikaldavau,tai labai alina,na o moterims Žuviuk, labai pavojinga iki paukščiukų prisigerti,paskui gali nebežinoti nei kas vaikų tėvas:)
Neprisijungęs
Dar vienas pavojingas ir slidus dalykas - lyginti save su kitais. Tada nesunku rasti tokių kurie geria žymiai aršiau, o problemų neturi. Vienas dalykas- į to žmogaus dūšią nelindom ir nežinom kaip ta yra ištikro, gali būt mes matom tik dailią kaukę, kitas dalykas kad žmonės tikrai labai skirtingi.
Dar vienas pavojus ir akmuo už kurio kliuvau apie 20 metų - tai išgeriamo alkoholio kiekis! Nebūtina gert kibirais, kad būtum priklausomas. Tikrai, žmonės labai skirtingi ir pakeliamas alkoholio kiekis stebėtinai skiriasi. O rezultatas tas pats - psichologinė ir cheminė priklausomybė...
Neprisijungęs
Gal kas žinote kaip annai sekasi,nebematau kad rašytu,ir saulytė vis pradingsta.
Neprisijungęs
skorpionas rašė:
Gal kas žinote kaip annai sekasi,nebematau kad rašytu,ir saulytė vis pradingsta.
Aš niekur nedingstu. Prisijungiu dažniau nei jūs galvojat. O teisybę pasakius, pas mane labai jau daug naujos veiklos atsirado. Nelabai ir kur bespėju.
Neprisijungęs
Na ir smagu saulyte,gerai kad turi veiklos,žinai kad mes vis prisimename tavo tą ribą,ir bijome kad nebūtu lūžis,gero tau savaitgalio.
Neprisijungęs
saulyte rašė:
Aš niekur nedingstu. :D Prisijungiu dažniau nei jūs galvojat. O teisybę pasakius, pas mane labai jau daug naujos veiklos atsirado. Nelabai ir kur bespėju. :)
Tai smagu! Tik neužmiršk ir pailsėti. Pervargimas mums pavojingesnis nei "civiliokams" :)
Gero vakarėlio!
Neprisijungęs