VšД "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#6401 2017-10-30 09:42:21

Vienišas Vilkas
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-13
Žinutės: 991

Re: Paplepėkim...

Egle13, sveikinu ir apkabinu! Tu realiai nereali šaunuolė !!!

Laisvi ir laimingi laiko neskaičiuoja... 😎

Neprisijungęs

2017-10-30 09:42:21

Google

#6402 2017-10-30 12:51:36

Egle13
Senbuvis
Registravosi: 2015-03-23
Žinutės: 590

Blaivus  10m.  7mėn.  22d. 

VVilkyte, Bebre, ačiū  smile  Apkabinu  wink

♐ Sagittarius ♐

Neprisijungęs

#6403 2017-10-30 16:27:23

antonimas
Senbuvis
Registravosi: 2016-01-06
Žinutės: 192

Blaivus  2m.  0mėn.  19d. 

prie visų sveikinimų prisidedu Eglei...sėkmės,taip ir toliau...wink

Neprisijungęs

#6404 2017-10-30 18:33:15

Egle13
Senbuvis

antonimas rašė:

prie visų sveikinimų prisidedu Eglei...sėkmės,taip ir toliau...wink

Ačiū, Antonimai smile Laikykis wink

♐ Sagittarius ♐

Neprisijungęs

#6405 2017-11-02 09:36:19

Bebras
Senbuvis
Registravosi: 2015-06-17
Žinutės: 794

Taigi, taigi. Sugrįžau. Pagersiu rytinės kavos su sūreliu kaip senais gerais laikais. Ir ta proga keletas pamintyjimų. Kaip sako, jei gali ko nors nedaryt - nedaryk. Bet jeigu negali nedaryti - tai turbūt bus tavo pašaukimas. O aš negaliu nerašyt. Sukasi mintys apie blogo rašymą, jau kartą buvau jį paleidęs, bet deaktyvavau. Apie ką? Apie viską kas man rūpi kaip piliečiui. Žinoma ir apie mūsų nedidelę alkoholikų bendruomenę. Aplamai Lietuvoje. Ji tikrai nėra didelė, užtenka žvilgtelt į feisbuką, kas su kuo "draugauja". Bet peripetijų joje labai daug. Kas užmeta akį ir į paralelinį pasaulį, turbūt pastebėjo kad spalio 31 dieną jame vyko dalyvių išmėtymas. Buvo paviešinta tai apie ką kalbama tik puse lūpų - kad jokia kritika (kuri yra tiesiog kitokia nuomonė) nepriimama. Tad dalis temų buvo užrakinta, dalis vartotojų buvo užblokuoti. Mane užblokavo iki 2019 metų (iš tikrųjų tai beveik iki 2020 metų), kitus vartotojus iki 2018 metų. Tačiau nemanau, kad tas projektas tiek ilgai gyvuos, galimas daiktas kad užsidarys 2018 metų rugpjūčio 1 dieną, nes tik iki šios datos išpirktas domenas. Tad dabar ten jau oficialiai įsigaliojo viena nuomonė ir kelių asmenų kultas.
Aplamai, priklausomam žmogui čia Lietuvoje išgyventi darosi vis sunkiau. O dar kai nuo lapkričio 1 d. įsigaliojo priklausomybės centrų reforma, ko pasekoje dėl nurėžtų atlyginimų pabėgs dalis PLC darbuotojų į kitas įstaigas. Ar nebus taip, kad ant visos Lietuvos liks tik vienas PLC, nes tiesiog nebus kam dirbti...nes už 350 į rankas neįsivaizduoju kaip galima oriai gyventi.

Neprisijungęs

#6406 2017-11-02 11:16:02

Egle13
Senbuvis

Bebras rašė:

...Mane užblokavo iki 2019 metų (iš tikrųjų tai beveik iki 2020 metų), kitus vartotojus iki 2018 metų...

Vajė, Bebriuk...  sad

♐ Sagittarius ♐

Neprisijungęs

#6407 2017-11-03 08:56:35

Bebras
Senbuvis

Labas rytas, Eglute13 ir visiems kitiems. Kava ir saldainiukas. Gražus rytas pas mus pajūryje, pagaliau nustojo lyti. Laikinai čia parašinėsiu jei neužknisiu. Vis svarstau apie blogo rašymą, blogą sukurti nėra sudėtinga - realiai tai įgyvendinama vos per 15 -20 min keliais mygtuko paspaudimais. Sunkiausia pritraukti tikslinę auditoriją.
Tenais jau esu vadinamas beviltišku poliumi, bandomi man prikabinti kažkokie kiaulystės dėsniai. Labai įžeidūs žmonės, besimėtantys įspėjimais už neva "asmeninius įžeidinėjimus" patys nevengia įžeidinėti kitų. Ir ypač tada kai oponentas nebegali apsiginti.
Kita vertus, gan keistas simptomas viešai įrodinėti kad vyriškasis darbo kolektyvas, tik ir dalinasi žodžiais "myliu", o taip pat maloninti save nekukliais epitetais - normalus IQ, neuždūchintas ego, optimizmas, empatija. Galimas daiktas, kad taip paišomas netikras "aš" internete, o taip pat darbovietėje, namuose. Visur. Kad tik nukreipti dėmėsi nuo savo tikrojo "aš" kuris žinoma yra faking patetiškas big_smile
Norėtųsi gražiai užbaigti postą...pasižiūrėjau orų prognozę tai visą savaitę galimai nebus kritulių, net saulutė išlįs, vadinasi bus galima išeiti pasigrožėti gamta big_smile

Neprisijungęs

#6408 2017-11-04 10:15:14

Nida
Senbuvis
Registravosi: 2014-12-01
Žinutės: 889

Blaivus  4m.  2mėn.  0d. 
Nerūkau  8m.  5mėn.  29d. 

Egle 13 priimk ir mano pavėluotus sveikinimus big_smile

Negalime pakeisti praeities. Bet galime pasirinkti ateitį.(The Perks of Being a Qallflower)

Neprisijungęs

#6409 2017-11-05 00:09:42

Egle13
Senbuvis

Nida rašė:

Jamu  big_smile  Ačiū  smile  Kaip sekasi, Nidute?

♐ Sagittarius ♐

Neprisijungęs

#6410 2017-11-05 00:10:53

Egle13
Senbuvis

Bebriuk, kaip nuotaikos? wink

♐ Sagittarius ♐

Neprisijungęs

#6411 2017-11-06 09:01:26

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mėn.  26d. 

Nežinau , man tie atkritimai , kaip kavos negėrimai. Išgėriau tik vieną vakarą , bet pagalvot apie alkoholį negaliu jau kuris laikas. Ko tik aš nedariau ir ko tik saves neišbandžiau vistiek tas pats. Praeina kuris laikas ir įkali cerkelia. Buvau nuklydes į sena "draugų" kompaniją , vienas jau kuris laikas užsienį , sakau , gal proto daugiau įgijo , vis jau pasisžmonėjo, kas tau kap bukas buvo toks ir liko. Ne man ten nevieta, kaip ir nevieta su aukštesnėmis materijomis. Jau kuris laikas jaučiu tai , kad kuo daugiau rašau ir kalbu apie savo problemas susėjusias su gėrkmu tuo ilgiau išlieku blaivas, tik nustoju , tai kaip kokia tamsa vėl stsliūkina juodos mintys apie gėrimą.
Bebre trauk devynios ten viską , žiūrėkim saves , baigiu užmiršt ten juos ir net nežadu grytš. Lenkiu galva ir spaudžiu penkis kiekvienam kuriam pasisekė neparagaut nė lašo , nuo pirmos minutės kai metė gert ir linkiu suprast kitą , kuris laiks nuo laiko  vks atkrenta, juk esam skirtingi.

Neprisijungęs

#6412 2017-11-06 09:11:25

Bebras
Senbuvis

Egle13 rašė:

Bebriuk, kaip nuotaikos? wink

Labas rytas Eglute13, ir kitiems. Ačiū, kad domiesi smile
Pas mane gyvenimas teka ramia vaga, aš esu gamtos žmogus, melancholikas. Todėl man emigruoti mažai šansų. Kažkuria prasme pavydžiu tiems, kas sugeba prisitaikyti - važiuoja mokytis ir dirbti į užsienius, "kala babkes". Dabar lengviausia tiems, kuriems prioritetas - pinigai. O man prioritetas ramus lėtas gyvenimas su savo antra puse, su artimaisiais. Poreikiai nedideli. Mano amžiaus vyrui, kaip dabar madoj, būtina statytis namą. Kažkaip pamiršome, kad "prie ruso" visi augome butuose ir nė vienas nenumirėme nuo tokios "sunkios buities".
Eilinį kartą stebiuosi žmogaus elgesiu, galėtų būti medžiaga psichologų disertacijoms. Anapilyje po "etatų valymo" kaip ir buvo galima tikėtis, niekas nesilanko ir nebedalyvauja, išskyrus tuos du. Jie dabar bando save apgauti, kad "gana sparčiai daugėja skaitytojų". Žinot, juokiausi net susirietęs, ypač kai kitame pasisakyme galima įžvelgti loginę prieštarą - "Tai nėra kam pasidalinti?" big_smile
Toks tad pirmadienio rytas. Ką nors apie alkoholį? Aš tikiu, Eglute13, kad tau kaip ir daugumai kitų, sekasi neblogai. Šiandien ryte prisiminiau, kad šių metų rugsėjį sukako jau 10 metų nuo pirmo mano kreipimosi pagalbos dėl alkoholio vartojimo. Tai buvo pirmoji mano AA grupė. Per tuos 10 metų truputį kai kas pasikeitė, bet esmių esmė liko ta pati - šiandien vėl ta prakeikta pirma diena lol Galima būtų sakyti - per anksti kreipiausi tos pagalbos, be reikalo kankinu visus čia tuos 10 metų. Pagerk, broleli, kol ant nasylkų neišveš, va tada ir kreipkis tos pagalbos jei nori sveikti. Tačiau man toks pasakymas netinka. Esu nekompaneiskas, beje o ką man padės pezėjimas su kokiu grubijanu taksistu. Aplamai, ar yra vyrų (ir moterų), kurie laisvalaikiu eina vienumoje susilieti su gamta? Kąą, kur ir kaip susilieti? Mes einam žvejoti, medžioti, grybauti, uogauti, fotografuoti, pasikept šašlą, pasiglamžyti - va tik toks supratimas. Vartojimo lygmenyje, ne daugiau.
Viename seriale nugirdau labai gerą frazę - "gera nuotaika man asocijuojasi su kvailumu" Taikliai. Iš tiesų,  jei mano interesai būtų tik pirkti ir vartoti tai būčiau pasaulyje prisitaikęs linksmas žmogus, skaldyčiau lėkštus bajerius, visi mane mėgtų. Tačiau esu kitoks, ir jei bent vieną žmogų užkabina mano postai - tada mano darbas nėra beprasmis. Nes aš noriu pasakyti - nebijokite būti savimi, nors ir esate visiškai kitokie nei dauguma. Nepraraskite savo identiteto.
Va, matau ir Žvejys parašė. Brūkštelk čia dažniau, visi brūkštelkit. Linkiu čia gero šurmulio smile

Neprisijungęs

#6413 2017-11-06 19:57:16

NiekoBlogo7
Aktyvus narys
Registravosi: 2015-12-02
Žinutės: 109

Blaivus  13m.  5mėn.  19d. 

Norisi bliambački man :) :(

Neprisijungęs

#6414 2017-11-06 20:09:41

NiekoBlogo7
Aktyvus narys

Tik gyvenime sunkesnis periodas ir prašau, "svečias jau prie durų".

Neprisijungęs

#6415 2017-11-07 07:49:55

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  2mėn.  21d. 
Nerūkau  0m.  3mėn.  8d. 

Bebras rašė:

<...> Aplamai, ar yra vyrų (ir moterų), kurie laisvalaikiu eina vienumoje susilieti su gamta? Kąą, kur ir kaip susilieti? Mes einam žvejoti, medžioti, grybauti, uogauti, fotografuoti, pasikept šašlą, pasiglamžyti - va tik toks supratimas. Vartojimo lygmenyje, ne daugiau. <...>

Yra, aš, tik pasitaikius bet kokiai progai maunu į gamtą, viena smile Ypač rudenį, patį mieliausią metų laiką, kol nelyja, gėriuos gamtos spalvom ir rudeniniu žemės kvapu. Turiu svajonę, nedidelė trobelė spygliuočių miške, būtų privalumas, jei nebūtų mobilaus ryšio lol

Neprisijungęs

#6416 2017-11-07 08:53:37

Bebras
Senbuvis

Veronika rašė:

Bebras rašė:

<...> Aplamai, ar yra vyrų (ir moterų), kurie laisvalaikiu eina vienumoje susilieti su gamta? Kąą, kur ir kaip susilieti? Mes einam žvejoti, medžioti, grybauti, uogauti, fotografuoti, pasikept šašlą, pasiglamžyti - va tik toks supratimas. Vartojimo lygmenyje, ne daugiau. <...>

Yra, aš, tik pasitaikius bet kokiai progai maunu į gamtą, viena smile Ypač rudenį, patį mieliausią metų laiką, kol nelyja, gėriuos gamtos spalvom ir rudeniniu žemės kvapu. Turiu svajonę, nedidelė trobelė spygliuočių miške, būtų privalumas, jei nebūtų mobilaus ryšio lol

Vadinasi mes kažkiek panašūs. Kam nepasakau, kad ruduo mano mėgstamiausias metų laikas, visi stebisi o kodėl ne vasara. Vasara irgi turi savo žavesio kaip ir kiekvienas metų laikas, bet ruduo - o ypač spalio vidurys, tai man kažkas nepakartojamo. Galėčiau tai pavadinti "auksinė savaitė" kai maždaug nuo spalio 10 dienos ruduo atsiskleidžia visu savo grožiu, visa rudeniška spalvų palete. O trobelė manau visai reali svajonė, dabar visokie moliniai namukai nat bangos - ir ekologiški, ir pigiai pastatomi big_smile

Neprisijungęs

#6417 2017-11-07 14:20:28

NiekoBlogo7
Aktyvus narys

Žinoma, kad yra, aš be gamtos niekaip smile

Neprisijungęs

#6418 2017-11-08 05:24:18

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Bebras rašė:

Anapilyje po "etatų valymo" kaip ir buvo galima tikėtis, niekas nesilanko ir nebedalyvauja, išskyrus tuos du. Jie dabar bando save apgauti, kad "gana sparčiai daugėja skaitytojų". Žinot, juokiausi net susirietęs, ypač kai kitame pasisakyme galima įžvelgti loginę prieštarą - "Tai nėra kam pasidalinti?" big_smile

Oj dabar ten euforija, kad buvo pagajdintas Bebras, ir forume anam jau isivyravo sterili tvarka, he he he... big_smile

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

#6419 2017-11-08 09:38:01

žvejys
Senbuvis

Pirmiausiai kiekvienas esam žmonės. Gali baigt ir 100 aukštųjų , jei nesugebi kito žmogaus išklausyt jo suprast , tai problema yra ne jame ,o tavyje . Kiekvienas kuris kap sakai Pasiklydes pagaidina ar išjuokia kita tai parodo tik savo nepilnavertiškumą. Nežinau aš bent jau ten daugiau nelysiu , neskaitysiu , durys uždarytos. O dėl tos sterilios tvarkos nemanau , kad tai buvo gera mintis , vaikyt kitaip mąstančius kvailas poelgis , tai kam tada reikalingas forumas , keliems žmonėms, tai kokia čia pagalba?

Neprisijungęs

#6420 2017-11-08 09:44:08

žvejys
Senbuvis

Hm Bebre , šiaip kaip rašei ekologiški ir iš molio namukai visais laikais buvo brangūs , dėl pačios medžiagos paruošimo. Šeip molis yra "laidininkas ", šalti . Vaikysteij netoli viena šeima gyveno moliniam šaltoki buvo namai , rastiniai yra pigesnė statybinė medžiaga ir šiltesni , nes mediena nėra laidi šilumai. Įdomu kiek Veronika ištvertų be interneto , telefono. Valandą pusdienį, jau nekalbu apie gyvenimą be elektros.

Neprisijungęs

#6421 2017-11-10 08:32:20

Bebras
Senbuvis

Sveiki iš ryto. Kavos?
Chebra, jie patys save pasigaidino. Pradėjo kurti fake dalyvius su fake postais. Ta prasme, patys sukuria naują dalyvį, patys parašo jo vardu, o po to patys atsako jau kaip senbuviai naujokui big_smile
Čia jau liguista, susitvarkė su alkoholio priklausomybe ir įniko į priklausomybę nuo interneto hmm
Ir juokinga ir liūdna...

Neprisijungęs

#6422 2017-11-10 09:46:56

Egle13
Senbuvis

Bebras rašė:

Sveiki iš ryto. Kavos?
Chebra, jie patys save pasigaidino. Pradėjo kurti fake dalyvius su fake postais. Ta prasme, patys sukuria naują dalyvį, patys parašo jo vardu, o po to patys atsako jau kaip senbuviai naujokui big_smile
Čia jau liguista, susitvarkė su alkoholio priklausomybe ir įniko į priklausomybę nuo interneto hmm
Ir juokinga ir liūdna...

Ko tu nerimsti? Ar tau skauda? Eik pirmyn, nesidairyk į šešėlį!

♐ Sagittarius ♐

Neprisijungęs

#6423 2017-11-11 07:52:17

Nida
Senbuvis
Registravosi: 2014-12-01
Žinutės: 889

Blaivus  4m.  2mėn.  0d. 
Nerūkau  8m.  5mėn.  29d. 

Egle13 rašė:

Nida rašė:

Jamu  big_smile  Ačiū  smile  Kaip sekasi, Nidute?

Sveikute, visai neblogai šiuo metu wink pagunda kažkur šlaistosi mane pamiršus, tai džiaugiuosi ramybe wink

Negalime pakeisti praeities. Bet galime pasirinkti ateitį.(The Perks of Being a Qallflower)

Neprisijungęs

#6424 2017-11-13 09:00:50

žvejys
Senbuvis

Kuris laikas stebiu žmogų geriantį jau mėnesis laiko , palyginimui stebiu kitą negeriantį n laiko . Specialai nestsebiu man taip sutampa su darbu. Palikim visas fizines , psihologines kančias ramybėj. Ar yra skirtumas bendravime su jais ? Taip hra ir akivaizdus , geriantis žmogelis pasipasakos savo godas , išklausys kitą , kad ir bekalbant jauti kad jis yra nuoširdus "žmogus ant žemės". Bęndraut su žmogumi kažko pasiekusiu sudėtinga , viskas matuojama per reikalingumo prizme tu reikalingas tu ne , nuoširdumo nulis. Žinot aš gyvenu kaime ir nežinau ar likimas ar tokia padėtis bet bendraut , atvirai pakalbėt galima praktiškai su kiekvienu , bet tik išvažiuoju į miestą ,o ypač į didmiestį lyg koncentracijos stovykla žiaurumai , melas , nepaykanta ur t.t.  Kame čia reikalas .

Neprisijungęs

#6425 2017-11-13 16:58:44

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  2mėn.  21d. 
Nerūkau  0m.  3mėn.  8d. 

Žvėriškas darbo ir gyvenimo tempas mieste (nelygu kokiam darbe dirbi, ir kokiam didmiesty gyveni). Dėl to, pavargę miestiečiai dairos pirkelių provincijoj, kad bent po darbo galėtų išsitiest ant žolės ir atsipalaiduot smile

Neprisijungęs

Forumo apačia