VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Egle13, sveikinu ir apkabinu! Tu realiai nereali šaunuolė !!!
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 7mėn. | 22d. |
VVilkyte, Bebre, ačiū Apkabinu
Neprisijungęs
Blaivus | 2m. | 0mėn. | 19d. |
prie visų sveikinimų prisidedu Eglei...sėkmės,taip ir toliau...
Neprisijungęs
antonimas rašė:
prie visų sveikinimų prisidedu Eglei...sėkmės,taip ir toliau...
Ačiū, Antonimai Laikykis
Neprisijungęs
Taigi, taigi. Sugrįžau. Pagersiu rytinės kavos su sūreliu kaip senais gerais laikais. Ir ta proga keletas pamintyjimų. Kaip sako, jei gali ko nors nedaryt - nedaryk. Bet jeigu negali nedaryti - tai turbūt bus tavo pašaukimas. O aš negaliu nerašyt. Sukasi mintys apie blogo rašymą, jau kartą buvau jį paleidęs, bet deaktyvavau. Apie ką? Apie viską kas man rūpi kaip piliečiui. Žinoma ir apie mūsų nedidelę alkoholikų bendruomenę. Aplamai Lietuvoje. Ji tikrai nėra didelė, užtenka žvilgtelt į feisbuką, kas su kuo "draugauja". Bet peripetijų joje labai daug. Kas užmeta akį ir į paralelinį pasaulį, turbūt pastebėjo kad spalio 31 dieną jame vyko dalyvių išmėtymas. Buvo paviešinta tai apie ką kalbama tik puse lūpų - kad jokia kritika (kuri yra tiesiog kitokia nuomonė) nepriimama. Tad dalis temų buvo užrakinta, dalis vartotojų buvo užblokuoti. Mane užblokavo iki 2019 metų (iš tikrųjų tai beveik iki 2020 metų), kitus vartotojus iki 2018 metų. Tačiau nemanau, kad tas projektas tiek ilgai gyvuos, galimas daiktas kad užsidarys 2018 metų rugpjūčio 1 dieną, nes tik iki šios datos išpirktas domenas. Tad dabar ten jau oficialiai įsigaliojo viena nuomonė ir kelių asmenų kultas.
Aplamai, priklausomam žmogui čia Lietuvoje išgyventi darosi vis sunkiau. O dar kai nuo lapkričio 1 d. įsigaliojo priklausomybės centrų reforma, ko pasekoje dėl nurėžtų atlyginimų pabėgs dalis PLC darbuotojų į kitas įstaigas. Ar nebus taip, kad ant visos Lietuvos liks tik vienas PLC, nes tiesiog nebus kam dirbti...nes už 350 į rankas neįsivaizduoju kaip galima oriai gyventi.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
...Mane užblokavo iki 2019 metų (iš tikrųjų tai beveik iki 2020 metų), kitus vartotojus iki 2018 metų...
Vajė, Bebriuk...
Neprisijungęs
Labas rytas, Eglute13 ir visiems kitiems. Kava ir saldainiukas. Gražus rytas pas mus pajūryje, pagaliau nustojo lyti. Laikinai čia parašinėsiu jei neužknisiu. Vis svarstau apie blogo rašymą, blogą sukurti nėra sudėtinga - realiai tai įgyvendinama vos per 15 -20 min keliais mygtuko paspaudimais. Sunkiausia pritraukti tikslinę auditoriją.
Tenais jau esu vadinamas beviltišku poliumi, bandomi man prikabinti kažkokie kiaulystės dėsniai. Labai įžeidūs žmonės, besimėtantys įspėjimais už neva "asmeninius įžeidinėjimus" patys nevengia įžeidinėti kitų. Ir ypač tada kai oponentas nebegali apsiginti.
Kita vertus, gan keistas simptomas viešai įrodinėti kad vyriškasis darbo kolektyvas, tik ir dalinasi žodžiais "myliu", o taip pat maloninti save nekukliais epitetais - normalus IQ, neuždūchintas ego, optimizmas, empatija. Galimas daiktas, kad taip paišomas netikras "aš" internete, o taip pat darbovietėje, namuose. Visur. Kad tik nukreipti dėmėsi nuo savo tikrojo "aš" kuris žinoma yra faking patetiškas
Norėtųsi gražiai užbaigti postą...pasižiūrėjau orų prognozę tai visą savaitę galimai nebus kritulių, net saulutė išlįs, vadinasi bus galima išeiti pasigrožėti gamta
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 2mėn. | 0d. |
Nerūkau | 8m. | 5mėn. | 29d. |
Egle 13 priimk ir mano pavėluotus sveikinimus
Neprisijungęs
Nida rašė:
Jamu Ačiū
Kaip sekasi, Nidute?
Neprisijungęs
Bebriuk, kaip nuotaikos?
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mėn. | 26d. |
Nežinau , man tie atkritimai , kaip kavos negėrimai. Išgėriau tik vieną vakarą , bet pagalvot apie alkoholį negaliu jau kuris laikas. Ko tik aš nedariau ir ko tik saves neišbandžiau vistiek tas pats. Praeina kuris laikas ir įkali cerkelia. Buvau nuklydes į sena "draugų" kompaniją , vienas jau kuris laikas užsienį , sakau , gal proto daugiau įgijo , vis jau pasisžmonėjo, kas tau kap bukas buvo toks ir liko. Ne man ten nevieta, kaip ir nevieta su aukštesnėmis materijomis. Jau kuris laikas jaučiu tai , kad kuo daugiau rašau ir kalbu apie savo problemas susėjusias su gėrkmu tuo ilgiau išlieku blaivas, tik nustoju , tai kaip kokia tamsa vėl stsliūkina juodos mintys apie gėrimą.
Bebre trauk devynios ten viską , žiūrėkim saves , baigiu užmiršt ten juos ir net nežadu grytš. Lenkiu galva ir spaudžiu penkis kiekvienam kuriam pasisekė neparagaut nė lašo , nuo pirmos minutės kai metė gert ir linkiu suprast kitą , kuris laiks nuo laiko vks atkrenta, juk esam skirtingi.
Neprisijungęs
Egle13 rašė:
Bebriuk, kaip nuotaikos?
Labas rytas Eglute13, ir kitiems. Ačiū, kad domiesi
Pas mane gyvenimas teka ramia vaga, aš esu gamtos žmogus, melancholikas. Todėl man emigruoti mažai šansų. Kažkuria prasme pavydžiu tiems, kas sugeba prisitaikyti - važiuoja mokytis ir dirbti į užsienius, "kala babkes". Dabar lengviausia tiems, kuriems prioritetas - pinigai. O man prioritetas ramus lėtas gyvenimas su savo antra puse, su artimaisiais. Poreikiai nedideli. Mano amžiaus vyrui, kaip dabar madoj, būtina statytis namą. Kažkaip pamiršome, kad "prie ruso" visi augome butuose ir nė vienas nenumirėme nuo tokios "sunkios buities".
Eilinį kartą stebiuosi žmogaus elgesiu, galėtų būti medžiaga psichologų disertacijoms. Anapilyje po "etatų valymo" kaip ir buvo galima tikėtis, niekas nesilanko ir nebedalyvauja, išskyrus tuos du. Jie dabar bando save apgauti, kad "gana sparčiai daugėja skaitytojų". Žinot, juokiausi net susirietęs, ypač kai kitame pasisakyme galima įžvelgti loginę prieštarą - "Tai nėra kam pasidalinti?"
Toks tad pirmadienio rytas. Ką nors apie alkoholį? Aš tikiu, Eglute13, kad tau kaip ir daugumai kitų, sekasi neblogai. Šiandien ryte prisiminiau, kad šių metų rugsėjį sukako jau 10 metų nuo pirmo mano kreipimosi pagalbos dėl alkoholio vartojimo. Tai buvo pirmoji mano AA grupė. Per tuos 10 metų truputį kai kas pasikeitė, bet esmių esmė liko ta pati - šiandien vėl ta prakeikta pirma diena Galima būtų sakyti - per anksti kreipiausi tos pagalbos, be reikalo kankinu visus čia tuos 10 metų. Pagerk, broleli, kol ant nasylkų neišveš, va tada ir kreipkis tos pagalbos jei nori sveikti. Tačiau man toks pasakymas netinka. Esu nekompaneiskas, beje o ką man padės pezėjimas su kokiu grubijanu taksistu. Aplamai, ar yra vyrų (ir moterų), kurie laisvalaikiu eina vienumoje susilieti su gamta? Kąą, kur ir kaip susilieti? Mes einam žvejoti, medžioti, grybauti, uogauti, fotografuoti, pasikept šašlą, pasiglamžyti - va tik toks supratimas. Vartojimo lygmenyje, ne daugiau.
Viename seriale nugirdau labai gerą frazę - "gera nuotaika man asocijuojasi su kvailumu" Taikliai. Iš tiesų, jei mano interesai būtų tik pirkti ir vartoti tai būčiau pasaulyje prisitaikęs linksmas žmogus, skaldyčiau lėkštus bajerius, visi mane mėgtų. Tačiau esu kitoks, ir jei bent vieną žmogų užkabina mano postai - tada mano darbas nėra beprasmis. Nes aš noriu pasakyti - nebijokite būti savimi, nors ir esate visiškai kitokie nei dauguma. Nepraraskite savo identiteto.
Va, matau ir Žvejys parašė. Brūkštelk čia dažniau, visi brūkštelkit. Linkiu čia gero šurmulio
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 5mėn. | 19d. |
Norisi bliambački man :) :(
Neprisijungęs
Tik gyvenime sunkesnis periodas ir prašau, "svečias jau prie durų".
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mėn. | 21d. |
Nerūkau | 0m. | 3mėn. | 8d. |
Bebras rašė:
<...> Aplamai, ar yra vyrų (ir moterų), kurie laisvalaikiu eina vienumoje susilieti su gamta? Kąą, kur ir kaip susilieti? Mes einam žvejoti, medžioti, grybauti, uogauti, fotografuoti, pasikept šašlą, pasiglamžyti - va tik toks supratimas. Vartojimo lygmenyje, ne daugiau. <...>
Yra, aš, tik pasitaikius bet kokiai progai maunu į gamtą, viena Ypač rudenį, patį mieliausią metų laiką, kol nelyja, gėriuos gamtos spalvom ir rudeniniu žemės kvapu. Turiu svajonę, nedidelė trobelė spygliuočių miške, būtų privalumas, jei nebūtų mobilaus ryšio
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Bebras rašė:
<...> Aplamai, ar yra vyrų (ir moterų), kurie laisvalaikiu eina vienumoje susilieti su gamta? Kąą, kur ir kaip susilieti? Mes einam žvejoti, medžioti, grybauti, uogauti, fotografuoti, pasikept šašlą, pasiglamžyti - va tik toks supratimas. Vartojimo lygmenyje, ne daugiau. <...>
Yra, aš, tik pasitaikius bet kokiai progai maunu į gamtą, viena
Ypač rudenį, patį mieliausią metų laiką, kol nelyja, gėriuos gamtos spalvom ir rudeniniu žemės kvapu. Turiu svajonę, nedidelė trobelė spygliuočių miške, būtų privalumas, jei nebūtų mobilaus ryšio
Vadinasi mes kažkiek panašūs. Kam nepasakau, kad ruduo mano mėgstamiausias metų laikas, visi stebisi o kodėl ne vasara. Vasara irgi turi savo žavesio kaip ir kiekvienas metų laikas, bet ruduo - o ypač spalio vidurys, tai man kažkas nepakartojamo. Galėčiau tai pavadinti "auksinė savaitė" kai maždaug nuo spalio 10 dienos ruduo atsiskleidžia visu savo grožiu, visa rudeniška spalvų palete. O trobelė manau visai reali svajonė, dabar visokie moliniai namukai nat bangos - ir ekologiški, ir pigiai pastatomi
Neprisijungęs
Žinoma, kad yra, aš be gamtos niekaip
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Anapilyje po "etatų valymo" kaip ir buvo galima tikėtis, niekas nesilanko ir nebedalyvauja, išskyrus tuos du. Jie dabar bando save apgauti, kad "gana sparčiai daugėja skaitytojų". Žinot, juokiausi net susirietęs, ypač kai kitame pasisakyme galima įžvelgti loginę prieštarą - "Tai nėra kam pasidalinti?"
Oj dabar ten euforija, kad buvo pagajdintas Bebras, ir forume anam jau isivyravo sterili tvarka, he he he...
Neprisijungęs
Pirmiausiai kiekvienas esam žmonės. Gali baigt ir 100 aukštųjų , jei nesugebi kito žmogaus išklausyt jo suprast , tai problema yra ne jame ,o tavyje . Kiekvienas kuris kap sakai Pasiklydes pagaidina ar išjuokia kita tai parodo tik savo nepilnavertiškumą. Nežinau aš bent jau ten daugiau nelysiu , neskaitysiu , durys uždarytos. O dėl tos sterilios tvarkos nemanau , kad tai buvo gera mintis , vaikyt kitaip mąstančius kvailas poelgis , tai kam tada reikalingas forumas , keliems žmonėms, tai kokia čia pagalba?
Neprisijungęs
Hm Bebre , šiaip kaip rašei ekologiški ir iš molio namukai visais laikais buvo brangūs , dėl pačios medžiagos paruošimo. Šeip molis yra "laidininkas ", šalti . Vaikysteij netoli viena šeima gyveno moliniam šaltoki buvo namai , rastiniai yra pigesnė statybinė medžiaga ir šiltesni , nes mediena nėra laidi šilumai. Įdomu kiek Veronika ištvertų be interneto , telefono. Valandą pusdienį, jau nekalbu apie gyvenimą be elektros.
Neprisijungęs
Sveiki iš ryto. Kavos?
Chebra, jie patys save pasigaidino. Pradėjo kurti fake dalyvius su fake postais. Ta prasme, patys sukuria naują dalyvį, patys parašo jo vardu, o po to patys atsako jau kaip senbuviai naujokui
Čia jau liguista, susitvarkė su alkoholio priklausomybe ir įniko į priklausomybę nuo interneto
Ir juokinga ir liūdna...
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Sveiki iš ryto. Kavos?
Chebra, jie patys save pasigaidino. Pradėjo kurti fake dalyvius su fake postais. Ta prasme, patys sukuria naują dalyvį, patys parašo jo vardu, o po to patys atsako jau kaip senbuviai naujokui
Čia jau liguista, susitvarkė su alkoholio priklausomybe ir įniko į priklausomybę nuo interneto
Ir juokinga ir liūdna...
Ko tu nerimsti? Ar tau skauda? Eik pirmyn, nesidairyk į šešėlį!
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 2mėn. | 0d. |
Nerūkau | 8m. | 5mėn. | 29d. |
Egle13 rašė:
Nida rašė:
Jamu
Ačiū
Kaip sekasi, Nidute?
Sveikute, visai neblogai šiuo metu pagunda kažkur šlaistosi mane pamiršus, tai džiaugiuosi ramybe
Neprisijungęs
Kuris laikas stebiu žmogų geriantį jau mėnesis laiko , palyginimui stebiu kitą negeriantį n laiko . Specialai nestsebiu man taip sutampa su darbu. Palikim visas fizines , psihologines kančias ramybėj. Ar yra skirtumas bendravime su jais ? Taip hra ir akivaizdus , geriantis žmogelis pasipasakos savo godas , išklausys kitą , kad ir bekalbant jauti kad jis yra nuoširdus "žmogus ant žemės". Bęndraut su žmogumi kažko pasiekusiu sudėtinga , viskas matuojama per reikalingumo prizme tu reikalingas tu ne , nuoširdumo nulis. Žinot aš gyvenu kaime ir nežinau ar likimas ar tokia padėtis bet bendraut , atvirai pakalbėt galima praktiškai su kiekvienu , bet tik išvažiuoju į miestą ,o ypač į didmiestį lyg koncentracijos stovykla žiaurumai , melas , nepaykanta ur t.t. Kame čia reikalas .
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mėn. | 21d. |
Nerūkau | 0m. | 3mėn. | 8d. |
Žvėriškas darbo ir gyvenimo tempas mieste (nelygu kokiam darbe dirbi, ir kokiam didmiesty gyveni). Dėl to, pavargę miestiečiai dairos pirkelių provincijoj, kad bent po darbo galėtų išsitiest ant žolės ir atsipalaiduot
Neprisijungęs