VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Veronika rašė:
Išvengt atsakomybės už savo sprendimus... O jeigu, tas sprendimas palankus man, išmuš kitą iš jo komforto zonos? Tai ką tada daryti?
Gailėti savęs, nes gaili kito ir nesiimi veiksmų, palankių sau? Ar geriau bac ir padaryti, bet yra rizika, kad paskui graušies , kad nuskriaudei kitą ir žmogus turi dabar kapanotis ne visai jam patogiose sąlygose... Hmmm, interesnai čia
Išvengti atsakomybės galima keliais atvejais.
Pirma surandant kokį mulą ir perkeliant viska ant jo pečių.
Ir antra, tiesiog pasakyti "ai, poh...".
Abiem atvejais apgaudinėsi save su tuo išplaukiančia savigaila, nepasitenkinimų ir t.t.
Aš visada maniau, kad jei atsirado tokia dilema, vadinasi mes abu kryptingai ėjome link to.
Tik mano sprendimai buvo teisingesni ( geresni? protingesni?), o jisai durnių voliojo.
Vadinasi, aš atsakingas tik už save.
Tvarkingai priimu sprendimą palanku man ir žiūriu kas bus.
a) Aga, atbėga pagalbos.
Puiku.
Padedu jam kiek tai nepažeidžia mano interesų.
b) Neatbėga pagalbos.
Na jei žmogui patinka purvo vonios, atleiskite, aš ne dievas ( aš tik mokausi).
Reikia išmokti mylėti save ir tokie, ir panašus, klausimai atkrenta savaime.
P.s. Tiesa, pačiam kartais irgi sunkiai pavyksta.)
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mėn. | 4d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 22d. |
Mylėti save mokausi Džiaugiuosi jau vien tuo, kad tokią mintį priimu ir stengiuos įgyvendint. Nes anksčiau man, meilė sau buvo lygybės ženklas egoizmui... Manau, kai išmoksiu sveikai rūpintis savimi ir mylėti save, tuomet ir savigaila rečiau įsitrauks mane į savo urvą...
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Mylėti save mokausi
Džiaugiuosi jau vien tuo, kad tokią mintį priimu ir stengiuos įgyvendint. Nes anksčiau man, meilė sau buvo lygybės ženklas egoizmui... Manau, kai išmoksiu sveikai rūpintis savimi ir mylėti save, tuomet ir savigaila rečiau įsitrauks mane į savo urvą...
Pagailėti savęs kartais reikia.
Taip- truputi, kad nepamiršt šio jausmo.
Visi jausmai reikalingi.
Neprisijungęs
"Galvojimas, kad kiti linki tau blogo, leidžia tikėti, jog kažkam gal vis dar esi svarbus..." psichologas J. Burokas
Nu, nėr ką pridurt
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mėn. | 9d. |
Jei tau linki bloga ir kartais tai padaro , tai reiškias tu teisingam kelį ir kažkam maišai, kažkur skaičiau tik savaip parašiau.
Neprisijungęs
Jei tau linki blogo, reiškia pačiam linkėtojui bus blogai. Geležinė taisyklė. Blogis ir gėris visada atsisuka bumerangu. Vienareikšmiškai
Neprisijungęs
Dažnai įklimstu į šitą liūną . Bjaurus jausmas.Būčiau galėjęs, koks aš nelaimingas ,kad taip kokių dvidešimt metų atgal kas duotu...Gerai , kad sugebu suvokt kas dedas , pasipurtyt kaip šuva po maudynių , atsimerkt ir pamatyt kas yra dabar po nosim ir pasidžiaugt . Nes kur sąvigaila ten netoli ir butelys.
Neprisijungęs
alikas rašė:
<...> Nes kur sąvigaila ten netoli ir butelys.
Niu teip
Neprisijungęs
Kad neįkliūt į savigailos liūną, reikia rūpintis savimi Bet kur ta riba, kai rūpinimasis savimi gali virsti egoizmu? Kažkaip man dar sunkiai apčiuopiama. Nes toks supratimas buvo, jeigu rūpiniesi savimi, vadinas esi savanaudė egoistė. Kai nusodroždavau rūpindamasi kitais, save ignoruodama, ir negaudama atsako, tuomet panirdavau į savigailos pelkę... Nes, išlįsdavo, nu aš tai taip... o jie tai va kaip su manim...
Ir kentėdavau pati, nes kitiems tai kas. Gavo komforto ir laimingi
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 24d. |
Nerūkau | 9m. | 10mėn. | 17d. |
Man atrodo, kad pergilus savęs analizavimas kartais daugiau gadina gyvenimą.
Visada būdavo šioks toks pavydas kvailiams: nesuka sau galvos dėl nieko ir švilpauja gyvenime...
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Man atrodo, kad pergilus savęs analizavimas kartais daugiau gadina gyvenimą <...>
Jeigu užsižaidi tuo, tai taip.
Neprisijungęs
Bet tai kaip sunku "nežaist"... aš nuo gimimo tokia esu. Kaip pakeist save, jei tokia esi pusę viso savo gyvenimo?....
Neprisijungęs
Kažkaip pagalvojau, savigailos išmokstama, ar tai yra įgimtas charakterio/būdo bruožas. Ir kam daugiau būdinga, vyrams ar moterims, ar abiems vienodai
Neprisijungęs
Pavydžiu kvailiams.Bet nebegaliu kitaip-per daug žinau.Kartą panorėjau nebežinot-užgėriau.Bet pasidarė tik dar blogiau. Atminties neištrinsi. Nebent gert tiek, kad taptum daržove. Oto nenoriu.Tik pirmyn.Būt blaiviam.
Neprisijungęs
Nes blaiviai gyvent gera
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 2mėn. | 20d. |
Mjo su kasdienėm mintim, baimėmis ir nerimu sudėtinga tvarkytis, atrodo išgeri ir užsimiršti kažkuriam laikui, kol viskas vėl grįžta su dar didesniu kaupu
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mėn. | 9d. |
Pastoviai užgėrinėjant problemų neišsprendi , jas pagilini , prarandi daug brangaus laiko, dar sveikata, šeima...... . Po to imi saves gailėtis. Kai lankiaus AA tai paskutiniu laiku labai veikė tas pastovus saves "plakimas" , gerai buvo buvo , žiūrėkim ką šiandien turim. Manau.
Neprisijungęs
Man AA susirinkimai kaip dvasinė masturbacija. Plaki, plaki save, o judėt į priekį nieko nejudi. Pasirinkau kitą kelią ir tuo džiaugiuos.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 7mėn. | 5d. |
Veronika rašė:
Man AA susirinkimai kaip dvasinė masturbacija. Plaki, plaki save, o judėt į priekį nieko nejudi...
Taikliai
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Man AA susirinkimai kaip dvasinė masturbacija. Plaki, plaki save, o judėt į priekį nieko nejudi. Pasirinkau kitą kelią ir tuo džiaugiuos.
Manau neseniai žiūrėjai W.Aleno "Irracionalus žmogus".
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Nea, namačiau
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Artaz rašė:
Nea, namačiau
Ten minima "dvasinė mastrubacija". Beje geras filmas ir į temą: pagrindinis herojus meta gerti...
Neprisijungęs