VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Veronika rašė:
Išvengt atsakomybės už savo sprendimus... O jeigu, tas sprendimas palankus man, išmuš kitą iš jo komforto zonos? Tai ką tada daryti?
GailÄ—ti savÄ™s, nes gaili kito ir nesiimi veiksmų, palankių sau? Ar geriau bac ir padaryti, bet yra rizika, kad paskui grauÅ¡ies , kad nuskriaudei kitÄ… ir žmogus turi dabar kapanotis ne visai jam patogiose sÄ…lygose... Hmmm, interesnai Äia
Išvengti atsakomybės galima keliais atvejais.
Pirma surandant kokį mulÄ… ir perkeliant viska ant jo peÄių.
Ir antra, tiesiog pasakyti "ai, poh...".
Abiem atvejais apgaudinÄ—si save su tuo iÅ¡plaukianÄia savigaila, nepasitenkinimų ir t.t.
AÅ¡ visada maniau, kad jei atsirado tokia dilema, vadinasi mes abu kryptingai Ä—jome link to.
Tik mano sprendimai buvo teisingesni ( geresni? protingesni?), o jisai durnių voliojo.
Vadinasi, aš atsakingas tik už save.
Tvarkingai priimu sprendimą palanku man ir žiūriu kas bus.
a) Aga, atbÄ—ga pagalbos.
Puiku.
Padedu jam kiek tai nepažeidžia mano interesų.
b) NeatbÄ—ga pagalbos.
Na jei žmogui patinka purvo vonios, atleiskite, aš ne dievas ( aš tik mokausi).
Reikia išmokti mylėti save ir tokie, ir panašus, klausimai atkrenta savaime.
P.s. Tiesa, paÄiam kartais irgi sunkiai pavyksta.)
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mÄ—n. | 0d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 18d. |
MylÄ—ti save mokausi Džiaugiuosi jau vien tuo, kad tokiÄ… mintį priimu ir stengiuos įgyvendint. Nes anksÄiau man, meilÄ— sau buvo lygybÄ—s ženklas egoizmui... Manau, kai iÅ¡moksiu sveikai rÅ«pintis savimi ir mylÄ—ti save, tuomet ir savigaila reÄiau įsitrauks mane į savo urvÄ…...
Neprisijungęs
Veronika rašė:
MylÄ—ti save mokausi
Džiaugiuosi jau vien tuo, kad tokiÄ… mintį priimu ir stengiuos įgyvendint. Nes anksÄiau man, meilÄ— sau buvo lygybÄ—s ženklas egoizmui... Manau, kai iÅ¡moksiu sveikai rÅ«pintis savimi ir mylÄ—ti save, tuomet ir savigaila reÄiau įsitrauks mane į savo urvÄ…...
Pagailėti savęs kartais reikia.
Taip- truputi, kad nepamiršt šio jausmo.
Visi jausmai reikalingi.
Neprisijungęs
Neprisijungęs
"Galvojimas, kad kiti linki tau blogo, leidžia tikėti, jog kažkam gal vis dar esi svarbus..." psichologas J. Burokas
Nu, nÄ—r kÄ… pridurt
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 6d. |
Jei tau linki bloga ir kartais tai padaro , tai reiÅ¡kias tu teisingam kelį ir kažkam maiÅ¡ai, kažkur skaiÄiau tik savaip paraÅ¡iau.
Neprisijungęs
Jei tau linki blogo, reiÅ¡kia paÄiam linkÄ—tojui bus blogai. GeležinÄ— taisyklÄ—. Blogis ir gÄ—ris visada atsisuka bumerangu. VienareikÅ¡miÅ¡kai
Neprisijungęs
Dažnai įklimstu į Å¡itÄ… liÅ«nÄ… . Bjaurus jausmas.BÅ«Äiau galÄ—jÄ™s, koks aÅ¡ nelaimingas ,kad taip kokių dvideÅ¡imt metų atgal kas duotu...Gerai , kad sugebu suvokt kas dedas , pasipurtyt kaip Å¡uva po maudynių , atsimerkt ir pamatyt kas yra dabar po nosim ir pasidžiaugt . Nes kur sÄ…vigaila ten netoli ir butelys.
Neprisijungęs
alikas rašė:
<...> Nes kur sÄ…vigaila ten netoli ir butelys.
Niu teip
Neprisijungęs
Kad neįkliÅ«t į savigailos liÅ«nÄ…, reikia rÅ«pintis savimi Bet kur ta riba, kai rÅ«pinimasis savimi gali virsti egoizmu? Kažkaip man dar sunkiai apÄiuopiama. Nes toks supratimas buvo, jeigu rÅ«piniesi savimi, vadinas esi savanaudÄ— egoistÄ—. Kai nusodroždavau rÅ«pindamasi kitais, save ignoruodama, ir negaudama atsako, tuomet panirdavau į savigailos pelkÄ™... Nes, iÅ¡lįsdavo, nu aÅ¡ tai taip... o jie tai va kaip su manim...
Ir kentÄ—davau pati, nes kitiems tai kas. Gavo komforto ir laimingi
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 9mÄ—n. | 20d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 13d. |
Man atrodo, kad pergilus savęs analizavimas kartais daugiau gadina gyvenimą.
Visada būdavo šioks toks pavydas kvailiams: nesuka sau galvos dėl nieko ir švilpauja gyvenime...
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Man atrodo, kad pergilus savęs analizavimas kartais daugiau gadina gyvenimą <...>
Jeigu užsižaidi tuo, tai taip.
Neprisijungęs
Bet tai kaip sunku "nežaist"... aš nuo gimimo tokia esu. Kaip pakeist save, jei tokia esi pusę viso savo gyvenimo?....
Neprisijungęs
Kažkaip pagalvojau, savigailos išmokstama, ar tai yra įgimtas charakterio/būdo bruožas. Ir kam daugiau būdinga, vyrams ar moterims, ar abiems vienodai
Neprisijungęs
Pavydžiu kvailiams.Bet nebegaliu kitaip-per daug žinau.Kartą panorėjau nebežinot-užgėriau.Bet pasidarė tik dar blogiau. Atminties neištrinsi. Nebent gert tiek, kad taptum daržove. Oto nenoriu.Tik pirmyn.Būt blaiviam.
Neprisijungęs
Nes blaiviai gyvent gera
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 1mÄ—n. | 16d. |
Mjo su kasdienėm mintim, baimėmis ir nerimu sudėtinga tvarkytis, atrodo išgeri ir užsimiršti kažkuriam laikui, kol viskas vėl grįžta su dar didesniu kaupu
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 6d. |
Pastoviai užgėrinėjant problemų neišsprendi , jas pagilini , prarandi daug brangaus laiko, dar sveikata, šeima...... . Po to imi saves gailėtis. Kai lankiaus AA tai paskutiniu laiku labai veikė tas pastovus saves "plakimas" , gerai buvo buvo , žiūrėkim ką šiandien turim. Manau.
Neprisijungęs
Man AA susirinkimai kaip dvasinė masturbacija. Plaki, plaki save, o judėt į priekį nieko nejudi. Pasirinkau kitą kelią ir tuo džiaugiuos.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mÄ—n. | 1d. |
Veronika rašė:
Man AA susirinkimai kaip dvasinė masturbacija. Plaki, plaki save, o judėt į priekį nieko nejudi...
Taikliai
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Man AA susirinkimai kaip dvasinė masturbacija. Plaki, plaki save, o judėt į priekį nieko nejudi. Pasirinkau kitą kelią ir tuo džiaugiuos.
Manau neseniai žiūrėjai W.Aleno "Irracionalus žmogus".
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Nea, namaÄiau
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Artaz rašė:
Nea, namaÄiau
Ten minima "dvasinė mastrubacija". Beje geras filmas ir į temą: pagrindinis herojus meta gerti...
Neprisijungęs