VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 2mėn. | 17d. |
Nerūkau | 0m. | 3mėn. | 4d. |
žn, aš darau taip. Atsisiunčiu paveikslėlį į kompą, susimažinu 60x60. Nueini į profilis, avataras, įkelti avatarą ir viskas, yra Ten instrukcijos yra. Ar bandei?
Neprisijungęs
Veronika rašė:
žn, aš darau taip. Atsisiunčiu paveikslėlį į kompą, susimažinu 60x60. Nueini į profilis, avataras, įkelti avatarą ir viskas, yra
Ten instrukcijos yra. Ar bandei?
Pabandžiau,kažkokia makalynė.Matyt dar ne laikas.Geriau einu toliau dailint savo namelį pakol kompo netėškiau į sieną.Pirk paskui naują,taip jau pinigai baiginėjas.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mėn. | 15d. |
Nerūkau | 18m. | 11mėn. | 1d. |
alikas rašė:
Pabandžiau,kažkokia makalynė.Matyt dar ne laikas.Geriau einu toliau dailint savo namelį pakol kompo netėškiau į sieną.Pirk paskui naują,taip jau pinigai baiginėjas.
Alikai, nesikamuok, aš ten irgi bandžiau kažką čia dėt, vieną sykį gavosi, kita jau ne.. :( Per sudėtingas šitas menas mums seniams.
Labai siūlau parašyt adminui, nusiūst jam paveiksliuką kokį nori matyt, o jis per dvi minutes įdės. Ir kompo daužyt nereiks...
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mėn. | 6d. |
Nerūkau | 9m. | 10mėn. | 30d. |
Aš tai telefu viską darau. Vians, du... Jei sugalvosiu kaip nesudėtingai paaiškinti, aprašysiu.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mėn. | 22d. |
Veronika rašė:
žn, aš darau taip. Atsisiunčiu paveikslėlį į kompą, susimažinu 60x60. Nueini į profilis, avataras, įkelti avatarą ir viskas, yra
Ten instrukcijos yra. Ar bandei?
O čia ką savo nuotrauką įdėji su ta cigarete.
Neprisijungęs
Alikai kai sudaužysi kompą parašyk mikroschemas paimisim moterim auskariukų iš kontaktų priliesim.
Neprisijungęs
Liepa rašė:
Aš ir svarstau kada forumiečiai atnaujina skaitiklius...alaus skardinė,taurė šampano ar vyno jum niekis?
Toks jausmas, kad kai kurie tik ir laukia kaip pasidžiūgaut kitų atnaujintais skaitikliais.
Išeisiu nafik iš forumo, kai pribres reikalas jį atnaujint. O gal ir anksčiau.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 6mėn. | 28d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 10d. |
Iškaimo rašė:
Toks jausmas, kad kai kurie tik ir laukia kaip pasidžiūgaut kitų atnaujintais skaitikliais.
Pagalvojus, tai nėra čia ko pykti. Nemanau, kad kažkas iš forumiečių nori tavo užgėrimo, greičiau atvirkščiai. Būti sąžiningam su savimi ne toks jau paprastas reikalas, o to reikia išmokti norint gyventi blaiviai. Apgaudinėjant save, kad išgėrus taurę vyno, stikliuką degtinės ar buteliuką alaus, nebuvo vartotas alkoholis, tik nutolinama ir apsunkinama galima blaivybės pradžia. Va tai tau ir bandėm čia pasakyti, įvairiais pavyzdžiais ir užuolankom.
Deja, kad ir kaip stengėmės viską pasakyti kuo švelniau, tai nelabai pavyko. Tavo reakcija buvo labai standartinė - pyktis ir kaltinimai. Nenoriu būti blogas pranašas, bet spėju, kad tau gali būti atkrytis. Ir šampanas čia suvaidino ne paskutinį vaidmenį...
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 7mėn. | 18d. |
Iškaimo rašė:
Liepa rašė:
Aš ir svarstau kada forumiečiai atnaujina skaitiklius...alaus skardinė,taurė šampano ar vyno jum niekis?
Nepyk, IšKaimo, ir neišeik nafig. Kiekvienas gi turi teisę į savo nuomonę. Jeigu jau forume žmogus negalėtum parašyti ką galvoji, tai visai "vamzdiec" būtų.
Neprisijungęs
Na tikrai nesidžiaugiam atnaujintais skaičiukais,juk mes esam čia kad palaikyti vienas kitą,o ne priešingai. Audronius labai reisingai pasake ką aš tuo norėjau pasakyt,juk mes nebeišmoksime kontroliuoti išgerti alko kiekio, tai kam tą siūlą tampyt?
Neprisijungęs
Liepa rašė:
Na tikrai nesidžiaugiam atnaujintais skaičiukais,juk mes esam čia kad palaikyti vienas kitą,o ne priešingai. Audronius labai reisingai pasake ką aš tuo norėjau pasakyt,juk mes nebeišmoksime kontroliuoti išgerti alko kiekio, tai kam tą siūlą tampyt?
Iš kur žinai, kad neišmoksime? Žmonės skirtingi, visaip būna. Nesakau, kad aš čia būsiu kažkokiam išskirtinė, bet aplink save matau visokių pavyzdžių. Esu daug kartų gulėjusi ligoninėj, kur tokių geriančių labai, ir truputį, ir visai negeriančių istorijų n su n variacijų. O toks savęs užantspaudavimas irgi nieko gero neduoda, nes kuo įtikėsi, tai tą ir turėsi.
Neprisijungęs
Iš čia esančių žmonių patirties ir iš savosios,pradžioje taip viskas gražu viena taurė,viena skardine su laipsniais gėrimo,o paskui trukt nuo vadžių vėl iš pradžių...kam reikia juk kaip pati rašai,kad geriant ir depresija būna sunkesne. Audroni,ar aš teisi?
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mėn. | 15d. |
Nerūkau | 18m. | 11mėn. | 1d. |
Iškaimo rašė:
Liepa rašė:
Iš kur žinai, kad neišmoksime? Žmonės skirtingi, visaip būna. Nesakau, kad aš čia būsiu kažkokiam išskirtinė, bet aplink save matau visokių pavyzdžių. Esu daug kartų gulėjusi ligoninėj, kur tokių geriančių labai, ir truputį, ir visai negeriančių istorijų n su n variacijų. O toks savęs užantspaudavimas irgi nieko gero neduoda, nes kuo įtikėsi, tai tą ir turėsi.
Sorry, jau įsikišiu.
Iš kur žinai klausi? Iš 10 metų praktikos. Nei vieno nepažįstu kuris turėjo problemų su alko ir išmoko normaliai gert vėliau. Tai deklaruojančių yra, bet jų žodžiai labai jau skiriasi nuo to kaip jie ištikro gyvena. Neneigiu, gal yra tokių žmonių, gal pas jus ligoninėj ten, tik kad man tokių nepasitaikė, tai tikrai žinau.
Dar yra žmonių, kurie kaip gėrė taip geria, tik mažiau su laiku. Bet tai "normalūs" žmonės, kurie neturi alko priklausomybės. Aš ne toks deja.
Ir dar. Būtent užsiantspaudavimas pradžioje man davė tai ką turiu dabar.
Tai gal davai neišradinėjam čia biški metusių gert, biški nėščių. Yra arba taip arba anaip.
Neprisijungęs
Liepa ir Marijus čia viską labai teisingai surašė. Savo išskirtinumo pabrėžimas, problemos vertimas ligos gydymui, kitokių pavyzdžių ieškojimas, dažniausiai žmogaus, vis dar nepasiryžusio rimtai tvarkytis su priklausomybe požymis. Juk ir čia forume yra pakankamai pavyzdžių, kai visuomet randamas pasiteisinimas kodėl reikėjo tuo metu išgerti. Na, tiesiog sąlygos jau tokios buvo, kad kitaip niekaip. Ir visuomet pabrėžiama, kad nesureikšminamas ir neskaičiuojamas blaivybės laikas, nes ir taip gerai. Nors kiek pažįstu po kelioliką metų negeriančių žmonių, tai dažniausiai, bent apytiksliai visi žino kiek laiko negeria. Ir dar nė vienas nepasakė, kad jam būtų visiškai nusipjauti jei stažą tektų nutraukti...
Neprisijungęs
Įdomiai čia su tuo stažu gaunas.Galiu drąsiai pasakyt,kad 8 metus nieko nedariau,tik negėriau.Ir tik nuo praeito sausio pradėjau blaiviau mastyt.Gal todėl nejungiau skaitliuko pakol nepajaučiau,kad blaivus.Vasarį bus metai kaip blaivus,o negeriu kiek skaitliukas rodo.Linkiu visiems ryžto ir drąsos kuo anksčiau pradėt tikrą blaivų gyvenymą
Neprisijungęs
alikas rašė:
<...>Galiu drąsiai pasakyt,kad 8 metus nieko nedariau,tik negėriau.Ir tik nuo praeito sausio pradėjau blaiviau mastyt.Gal todėl nejungiau skaitliuko pakol nepajaučiau,kad blaivus.Vasarį bus metai kaip blaivus,o negeriu kiek skaitliukas rodo.<...>
Įdomu pasidarė... O yra kokie matavimo prietaisai ar testai nusakantys kada esi negeriantis ir kada blaivus? Kuo tai pasireiškia? Kaip suprasti, kad vakar aš dar tik negėriau, o va šiandien jau blaivus pasidariau?
O jei bendrai, tai norint susitvarkyti su priklausomybe, tai svarbiausia yra negerti. Jei gersi, tai apie priklausomybės sustabdymą, pasveikimą, negėrimą ar blaivumą (kaip nori taip ir vadink) galima bus tik pasvajoti...
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Liepa rašė:
Baik , niekur neik, hebra viska surašė , tikrai niekas čia nelaukia , jei ir parašė koks toks kaip aš pvz. tai priimk kaip juoka , nors tiesa sakiu niekad nejuokauju tokiais dalykais. Aš pats taip pat esu iš kaimo ir man su tais miestiečiais visai normaliai einas nekelt pirmos. Neimk į plaučius. Manau nerūkai?
Neprisijungęs
Audronis rašė:
alikas rašė:
<...>Galiu drąsiai pasakyt,kad 8 metus nieko nedariau,tik negėriau.Ir tik nuo praeito sausio pradėjau blaiviau mastyt.Gal todėl nejungiau skaitliuko pakol nepajaučiau,kad blaivus.Vasarį bus metai kaip blaivus,o negeriu kiek skaitliukas rodo.<...>
Įdomu pasidarė... O yra kokie matavimo prietaisai ar testai nusakantys kada esi negeriantis ir kada blaivus? Kuo tai pasireiškia? Kaip suprasti, kad vakar aš dar tik negėriau, o va šiandien jau blaivus pasidariau?
O jei bendrai, tai norint susitvarkyti su priklausomybe, tai svarbiausia yra negerti. Jei gersi, tai apie priklausomybės sustabdymą, pasveikimą, negėrimą ar blaivumą (kaip nori taip ir vadink) galima bus tik pasvajoti...
Kaip jaučiuos negerdamas.Man tai yra matavimas.Jei negerdamas vaikštau visas piktas ,paniuręs,kaltinu visą pasaulį dėl savo nesėkmių,tai koks čia blaivumas.Nieko nenoriu keist,kad pagerėtu savijauta.Tik aimanuoju.Okai pradėjau keist savo gyvenymą,savijauta pradėjo gerėt.Pradėjau blaivėt- priiminėt sprendimus,daugiau žiūrėt kas pas mane viduj daros,ne pas kitus,kas man negerai,one kitiems.Gana jaustis kaltam,kad gėriau,kad gerdamas vaikus pamiršau,šeimos nežiūrėjau.Nebe galiu gražint savęs į praeitį.Galiu tik dabar pasirūpint savim,gan murgdytis šitam savigraužos liūne.Gal kitiem kitaip,stengiuos pasakot apie save.
Neprisijungęs
alikas rašė:
Kaip jaučiuos negerdamas.Man tai yra matavimas.Jei negerdamas vaikštau visas piktas ,paniuręs,kaltinu visą pasaulį dėl savo nesėkmių,tai koks čia blaivumas.Nieko nenoriu keist,kad pagerėtu savijauta.Tik aimanuoju.Okai pradėjau keist savo gyvenymą,savijauta pradėjo gerėt.Pradėjau blaivėt- priiminėt sprendimus,daugiau žiūrėt kas pas mane viduj daros,ne pas kitus,kas man negerai,one kitiems.Gana jaustis kaltam,kad gėriau,kad gerdamas vaikus pamiršau,šeimos nežiūrėjau.Nebe galiu gražint savęs į praeitį.Galiu tik dabar pasirūpint savim,gan murgdytis šitam savigraužos liūne.Gal kitiem kitaip,stengiuos pasakot apie save.
Alikai, visiškai sutinku su tavo mintim
Neprisijungęs
alikas rašė:
Kaip jaučiuos negerdamas.Man tai yra matavimas.Jei negerdamas vaikštau visas piktas ,paniuręs,kaltinu visą pasaulį dėl savo nesėkmių,tai koks čia blaivumas.<...>
Tai niekas kitas negalėtų pasakyti blaivus aš ar tik negeriantis? Taip gerai, be pykčių ir visokių kitų blogybių, kaip, kad aprašei, jaučiuosi labai seniai, gal ne nuo pirmos "negėrimo" dienos, bet...
Neprisijungęs
Gal pagaliau reik tiesiog nustot gilintis ir pradėt gyvent, negalvojant ir neskaičiuojant? Asmeniškai mane pradeda erzint blaivių dienų skaičiavimas. Noriu tiesiog gyvent. Blaiviai.
Neprisijungęs
Priklausomybė taip greit ir taip paprastai nepasitraukia. Reik laikyt ausis pastačius, ir gyvent blaiviai
Neprisijungęs
Alikas,man atrodo tu blaivas nuo tada kai negeri.O tai ka tu vadini išblaivėjimu yra ištrūkimas iš rutinos.Pasirįžai kažką keist,praplėtei akiratį,pamatei kad gįvenime yra daug daugiau nei tavo buvus rutina ir viskas lyg nušvito naujom spalvom.Pabandyk prisimint.Ar ne taip jauteisi kai ištrukai iš alkoholio liūno ir gyvenimas pradėjo keistis?
Neprisijungęs
Blaivus ir negeriantis du skirtingi dalykai.
Neprisijungęs