VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Rytc! Kagis, dabar 7 val. ryto arbatos puodas, o manau 7 val. vakaro jau bus bonka su laipsniais, sprendimas jau priimtas, neber kantrybės nei jėgų, noriu Makt!!!
Neprisijungęs
Šivakar dar pagersiu rytoj Stop mašyna, reikia biški padirbėti užkalti babkiu, kad gerai per šventes pagerti, taip kad įsigalios sausas įstatymas... O šivakar savęs neriboju, švesti tai švesti, ėėėėė...
Neprisijungęs
Valio, valdžia apsisprendÄ— - per VISAS Å¡ventines dienas prekybos centrai dirbs ! AÅ¡ pati daugelį metų badaudavau iÅ¡skirtinai per KalÄ—das ir Velykas . Tikrai, antrÄ… Å¡venÄių dienÄ… be parduotuvÄ—s niekaip
.
Klausiau diskusijos šia tema, kažkoks kažkokios pramonininkų konfederacijos atstovas tikino valdžią ir tautą, kad žmonės eis ne alkoholio, tai jau tikrai . Dar jis sakė, kad alkoholio pramonė yra nuostolinga, ir dar, kad tarptautinės statistikos organizacijos klaidina mus, nes ES pagal alko suvartojimą esame ne pirmi, o treti. Pirmi du ... na ... na ... Baltarusija ir Moldova
Tikrai suabejojau jo blaivumu tą dieną ir blaiviu protu išvis
.
Girtos naktys garantuotos be pertraukų du kartus po keturias dienas. Kam aktualu, galima nesiparinti ir iš anksto nesitavarinti, apie viską pagalvota
Neprisijungęs
Viktorija rašė:
Kam aktualu, galima nesiparinti ir iš anksto nesitavarinti, apie viską pagalvota
Na aÅ¡ mÄ—gstu pasirÅ«pinti iÅ¡ anksto prieÅ¡ Å¡ventes kiek ten dienų bebÅ«tų ir tada jau nesiparinti, kad kažko ar pritrÅ«ks ar nuo keliu iki kelintos ten dirbs kokia dienÄ… prekybcentris, pachmieliuka irgi mÄ—gstu per Å¡ventes jau pasiruošęs laikyti balkone, kad reikalui esant jau kokia 6 ryto galÄ—Äiau padaryti grama ir pataisyti sveikatÄ—lÄ™... Užsipirksiu galingai Å¡i savaitgali ir ramu..
Neprisijungęs
Visa nakti gÄ—riau, negaliu sustoti.... aaaaa!
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 7mÄ—n. | 19d. |
Pasiklydes rašė:
Geri ir nematai, kad Äia forume dauguma (Äia aÅ¡ taip supratau-ne trolinu) ant gÄ—rimo-negÄ—rimo rubežiaus Tuoj visi pas tave į temÄ… persikraustysim
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 23d. |
Ant rubežiaus tai tiesa, bet gert ir rašyt , nebandžiau ir nebandysiu. Kvailą.
Neprisijungęs
Egle13 rašė:
Pasiklydes rašė:
Geri ir nematai, kad Äia forume dauguma (Äia aÅ¡ taip supratau-ne trolinu) ant gÄ—rimo-negÄ—rimo rubežiaus
Tuoj visi pas tave į temą persikraustysim
Kaip linksma porinti kai negali sustoti, kai 8 ryto tik pachmas galvoje, cha cha, Eglužė žino geriau, plojam...
Neprisijungęs
Girtas bomžas petardas sprogdina, matj tvavu, tik nueik alaus tai gausi ugnies... kas tokiems nuperka???... jau norėjau jungti iš kojos... jai mūsų kalėdos, oj sveikinu, py`dec kalėdos...apsirykyt prie savo tu stalų...
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 9mÄ—n. | 23d. |
wow.perskaiciau viska. kaip tai pazystama. tas jausmas kai viskas dzin, kai esi euforijoj gerimo pradzioj, kai jautiesi sudinai kai vemi apsikabines tulika, tustuma sieloje, kai gerti negali ir skalbimo masina galvoje, kai noras isgerti didesnis uz viska gyvenime, niekas nerupi, joks zmogus nepades. kaip baisiai pykdavau ant mokytoju ar patareju, kaip man reikia gyventi.
prisimenu, kaip pirma menesi negerus, maniau kad as uzmusiu ka nors arba pati save nutvatysiu. siaubingai siutino laimingi issisiepe zmones, apskritai zmones - nes as jauciausi lyg praradusi kazka nepamainomo. Buvo pikta kad jie sau geria (taip mano galva man sake) o as turiu kankintis. saves isvis nezinojau, nesuvokiau, kas as ir ko noriu. kodel as cia ir kaip man toliau eiti i prieki.
man padejo kiti tokie kaip as. jie kalbejo mano kalba. niekada negirdejau nei vieno pamokslo ar smerkimo. is manes nieko nereikalavo ir neprase, man reikejo tik prisistatyti ten ir klausyti. jau tuoj bus 3 metai kaip nebesijauciu taip kaip tada ir mano gyvenimas visiskai pasikeite. nesakau, kad tapau laiminga malonia butybe, kuri yra nepakartojamoje ekztazeje, ne, esu kaip ir anksciau as. bet potraukio gerimui nebera. deja, esu as. yra jausmai, emocijos. visa tai labai baisu ir nepazystama, nes tiek laiko buvo liejama alkoholiu. po maza zingsneli.
Neprisijungęs
Lyrute ta vieta i kuria reikejo prisistatyti man nesuveike. Galbut del to kad niekad nebandziau zingsniuoti. Dabar svarstau ten grizt ir susirast globeja ir prazingsniuot. Kolektyvas sory kad be lt raidziu per tel rasau
Neprisijungęs
Ka as galiu pasakyt apie zingsniavima - metus lankiausi tik vienam susirinkime, kiekviena Å¡eÅ¡tadienį - griežtai atsisakiau eiti i daugiau, nes vis dar kovojau su viskuo, nepasitikÄ—jau žmonÄ—mis - maniau kad as esu ypatinga, kad man nereikalinga eiti i daugiau susirinkimų, niekinau tuos kurie pasakojo, kaip susirado globejus, Ä—jo žingsnius. As tik sÄ—dÄ—davau kiekviena Å¡eÅ¡tadienį ir klausiausi. Istorijos kartojosi, kiekvienoje jų maÄiau save, jei ne dabar tai ateityje, jei gerciau toliau. Kaip sakiau pirma mÄ—nesį maniau kad iÅ¡protÄ—siu, nuotaikų kaita buvo neįmanoma - viena akimirka jausdavausi laiminga kad esu blaivi, kita akimirka drebedavau nuo pykÄio - sau, kitiems žmonÄ—ms, visam pasauliui. AtrodÄ— kad blaivybe kaip koks prakeiksmas, laukiau tu prasviesejimu, suvokimo. Gyvenu ne Lietuvoje, tad atrodÄ—, kad su anglais neturiu kažko bendro. Taciau kuo toliau tuo labiau maÄiau, nesvarbu kokia tautybe, kokios tavo pareigos, iÅ¡silavinimas - visi kenÄia nuo to paties, istorijos anglu, niekuo nesiskiria nuo istorijų Å¡iame forume. Taciau užtruko metus, kol pajutau palengvÄ—jimÄ… ir nusprendžiau leisti sau klausytis. PradÄ—jau eiti i kitus susirinkimus, pradÄ—jau skambinti žmonÄ—ms is ten, kai bÅ«davo sunku. Tik po metu su puse susiradau globÄ—ja, panaÅ¡ia i mane, dirbanÄia tokį pati vadovaujanti nervinga ir Å¡lykÅ¡tu darbÄ…. Ir dabar tuoj bus trys metai, o as tik pradÄ—jau 5 žingsnį. As neskubu. Tam turiu visa gyvenimÄ…. Mano pasaulis keiÄiasi. Tiksliau mano požiÅ«ris i pasaulį keiÄiasi, jis ne toks negatyvus, ne toks juodas. IÅ¡mokau džiaugtis smulkmenomis. IÅ¡mokau praÅ¡yti pagalbos, ko anksciau nepripazinau, nes atrodÄ—, kad taip atrodysiu silpna. Dabar turiu draugu, tikru draugu, kurie mane supranta ir palaiko - o as palaikau juos. Po 2,5 metu mano gyvenimas pasikeite, taciau pasikeitimas vis dar nežymus. Taciau ir to mažo pasikeitimo užteko, kad as jausÄiausi kitokia. Supratau, kad girtavimas tik simptomas. Kad nuo vaikystes as kenÄiu nuo nepilnavertiÅ¡kumo komplekso. Taciau turiu baisiai dideli ego taip pat. Jie vienas kita maitina. Supratau, kad metu metus pragyvenau priklausoma nuo žmogaus, kuris man nebuvo tinkamas, taciau sulaikÄ— baime bÅ«ti atstumtai, vienai, nepakankamai gerai. Bijojau kaip reaguos draugai ir gimines. Supratau, kad nebuvau geras žmogus, daugiausiai buvau egoiste ir mÄ…sÄiau tik apie save, kaip kiekvienas alkoholikas. Tai dalykai kuriuos suvokiau ir kai suvokiau, galiu po truputi keisti. Tai gali užtrukti metu metus, gal iki kol mirsiu? Taciau dabar as žinau kas negerai, kodel jauÄiuosi vieniÅ¡a net kai esu apsupta artimuju. Kodel jauÄiu tuÅ¡tuma krÅ«tinÄ—je lyg ieÅ¡kociau kažkuom užpildyti. Kodel negalÄ—jau pakÄ™sti vienatves, kai lieki tik su savimi ir savo galva.
Neprisijungęs
O kaip gali nebÅ«ti piktas nusivylÄ™s jei guli vÄ—maluose, iÅ¡laužytos kÄ—dÄ—s baldai, sudraskyta patalynÄ—, negali nei miegoti nei valgyti... pasižiÅ«rÄ—jau per Å¡ventes absoliuÄiai visas savo mÄ—gstamiausias komedijas, Briliantines rankas, Kaukazo belaisvÄ—s ir t.t. Visus geriausius koncertus, Selo, ButkutÄ—s, Marijono, Foje, ka tik nori... Jokios Å¡ypsenos, siutas draskyti pykti gerti, aaaaa!
Neprisijungęs
lyrute rašė:
Supratau, kad girtavimas tik simptomas. Kad nuo vaikystes as kenÄiu nuo nepilnavertiÅ¡kumo komplekso. Taciau turiu baisiai dideli ego taip pat. Jie vienas kita maitina. Supratau, kad metu metus pragyvenau priklausoma nuo žmogaus, kuris man nebuvo tinkamas, taciau sulaikÄ— baime bÅ«ti atstumtai, vienai, nepakankamai gerai. Bijojau kaip reaguos draugai ir gimines. Supratau, kad nebuvau geras žmogus, daugiausiai buvau egoiste ir mÄ…sÄiau tik apie save, kaip kiekvienas alkoholikas. Tai dalykai kuriuos suvokiau ir kai suvokiau, galiu po truputi keisti. Tai gali užtrukti metu metus, gal iki kol mirsiu? Taciau dabar as žinau kas negerai, kodel jauÄiuosi vieniÅ¡a net kai esu apsupta artimuju. Kodel jauÄiu tuÅ¡tuma krÅ«tinÄ—je lyg ieÅ¡kociau kažkuom užpildyti. Kodel negalÄ—jau pakÄ™sti vienatves, kai lieki tik su savimi ir savo galva.
Gaila, lyrute, pas tave nÄ—ra AŽ. Labai įstrigo tavo Å¡ie žodžiai. Lyg apie save skaityÄiau. TurÄ—Äiau kÄ… pasakyti.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 23d. |
Girtos naktys , kodÄ—l. Dabar pagalvojau , prisimenu , kad landynÄ—se daugumo ir yra geriama iki paryÄių , nes visi ilsisi ir "tipo" negirdi , o diena miega , tai kaip kokia maskuotÄ—, bet yra ir iÅ¡imÄių kai geri nuo ryto. Ä®domu kas geriau ar gert nuo ryto ar per naktį?
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Įdomu kas geriau ar gert nuo ryto ar per naktį?
Per nakti Äia iÅ¡ Å¡ito ilgojo savaitgalio viena gÄ—riau... Toks labai neramus jausmas. Jau 5 ryto buvo telike 1 litras alaus, staigiai internete pasižiÅ«rÄ—jau kuria Äia artimiausia MAXIMA kur ilgiausias matyt laikas darbo per Å¡ventes, nu tai aiÅ¡ku gi kad numylÄ—toji MindauginÄ—, ji ir dabar gi Å¡iaip visa para dirba, tik aiÅ¡ku alkoholiu 8-22 val. Va kada budavo per nakti, tai oi.... Pamenu pasiimu kokia 3 nakties alaus iÅ¡eidinÄ—ju, privažiuoja taksi, limuzinai visokie, džipai praÅ¡matnÅ«s ir ponai su poniomis gi irgi "dasimuÅ¡ti", aktoriai, verslinikai, politikai, nei kai kuriuos kunigus irgi matydavau, tokie su kepurÄ—mis ir kas juokingiausia 3 nakties su akiniais nuo saulÄ—s, nu cirkas, tipo kad nepažintų niekas... Faini buvo laikai... O gerti nuo ryto tai jei nÄ—ra pachmielo tai nesuprantu kam, neidomu man kažkaip...
Neprisijungęs
Pasiklydęs, pradėjau tikėt tavimi. Labai jau tikrai rašai
Neprisijungęs
Man nÄ—ra reikalo kažkaip "netikrai" raÅ¡yti, Äia kai kuriu žmonių liguistas isivaizdavimas, kad tam tikro mastymo, praeities ar potyrių tiesiog negali bÅ«ti... Susipažinau neseniai su žmogumi, jis vyresnis, rimtas, ramus, kultÅ«ringas labai, net nesikeikia rusiÅ¡kai, nerÅ«ko, geria tik kokybiÅ¡ka vyna bÅ«na sakÄ— apie 80-120 euru kainuojanti ir tai labai tikrai retai, dirba rimta darba labai, gerai uždirba, maždaug minimuma per savaite ir tai gal manau daugiau... Jam aÅ¡ tokia kažkokia anomalija, jis daug ko nesupranta visiÅ¡kai, bet jam savotiÅ¡kai idomu, tu sako toks kitoks esi... Bet jau kai sužinojo kas vyko per mano Å¡ias KalÄ—das, kai dribau su visa kÄ—de, apsipyliau visas, apsivÄ—miau nakti, telefono pakrovÄ—jo laida nuplÄ—Å¡iau nes Ä—jau gatavas užkliuvau su koja, kad džinsai tokie buvo iÅ¡volioti ir numyžti taip smarkiai jog rankomis perploviau 3 kartus karÅ¡tu vandeniu su gerais milteliais ir tai dabar žiuriu "kažkas" matosi nors jie labai tamsÅ«s mÄ—lyni beje... ŽmonÄ—s skirtingi.
Neprisijungęs
Mhm... žmonės skirtingi... ir manimi kai kas netiki. Sako, taip nebūna...
O vemt... vėmiau ir aš. Prie lovos ant numestų kelnių. Darbe vėmiau. Iš mašinos vėmiau... Ir nesu tikra, kad jau nebevemsiu...
Neprisijungęs
Na vÄ—mimas toks dalykas, arba fiziologinis ar psichinis ar nuo vaistu stipriu, bet kiekis vÄ—mimo tai jau nevienetais, o deÅ¡imtimis per para, juk geri jau tik vandeni, na puodeli žalios arbatos ir VISKAS. Tai man tas žmogus irgi sunerimÄ™s sako nieko nesusižeidei kÄ—dei lūžus krisdamas ar gal vidiniai organai labai pažeisti, oi sakau, aiÅ¡ku kad pažeisti, iÅ¡ manes jau per toki gyvenima puse gastroenterologo ir chirurgo.. Kiek ankÅ¡Äiau Ä—jau pas Å¡eimos gydytoja sakau esu tikras ten ir ten problema arba pas chirurga atveža budinti iÅ¡kart sakau ar to ir to su kaulais sanariais kraujagyslemis ir panaÅ¡iai nÄ—ra nuo kritimu, smÅ«giu, smaugimo, durtiniu žaizdu... Na dar Å¡ioks toks toksikologas bet tik truputi.
Neprisijungęs
taip vemimai - viskas pereita. isgerti galonai pigaus vyno is tetrapaku. prasedeta prie klozeto, ispiltai prakaito, tampomai konvulsiju. Baisus grauzimas gerkleje, skaudanti galva. Mintys, apsestos tik kaip gauti dar vyno, kaip istverti darbo diena?, kaip nepasigerti iki trukimo? kaip apsimesti kad negeriu pries artimuosius? kur paslepti butelius? i kokia parduotuve siandien eiti, nes geda, kad istisai perku vyna ir zmones mane ten jau pazista.
ir nors zinai, kad organizmas visiskai griuna - kad nebegali daugiau, vis tiek atsirandi parduotuveje, vis tiek paiimi buteli vyno, vistiek save apgaudineji, kad cia bus tik vienas, bus kitaip...
Pirmas zingsnis nustoti meluoti sau. Kiti - dzin. Alkoholikai puikus melagiai. Bet taip nusimeluoja, kad sau susikuria realybe, kuri pateisina visus sudus, aplinkui vykstancius. Niekada dalykai, kuriuos prisieki, kad nedarysi, tampa stebuklingai priimtini ir paaiskinami.
Neprisijungęs
lyrute rašė:
taip vemimai - viskas pereita. isgerti galonai pigaus vyno is tetrapaku. prasedeta prie klozeto, ispiltai prakaito, tampomai konvulsiju. Baisus grauzimas gerkleje, skaudanti galva. Mintys, apsestos tik kaip gauti dar vyno, kaip istverti darbo diena?, kaip nepasigerti iki trukimo? kaip apsimesti kad negeriu pries artimuosius? kur paslepti butelius? i kokia parduotuve siandien eiti, nes geda, kad istisai perku vyna ir zmones mane ten jau pazista.
ir nors zinai, kad organizmas visiskai griuna - kad nebegali daugiau, vis tiek atsirandi parduotuveje, vis tiek paiimi buteli vyno, vistiek save apgaudineji, kad cia bus tik vienas, bus kitaip...
Pirmas zingsnis nustoti meluoti sau. Kiti - dzin. Alkoholikai puikus melagiai. Bet taip nusimeluoja, kad sau susikuria realybe, kuri pateisina visus sudus, aplinkui vykstancius. Niekada dalykai, kuriuos prisieki, kad nedarysi, tampa stebuklingai priimtini ir paaiskinami.
Oi. Čia tikrai ne aš parašiau?
Neprisijungęs
Man tai kažkaip dzin ten tose parduotuvÄ—se mane pažysta ar ne, aÅ¡ ju pirkÄ—jas klientas ir tuom viskas pasakyta. Å iandien irgi apsipirkau "užsitavarinau" Naujujų sutikimui irgi prie namų arÄiausiai anksti ryte kol mažesnÄ—s eilÄ—s tiesiog, nes paskui bus beprotnamis... Dabar tik užkandos ruoÅ¡imas beliko ir ramiai sau vakaroti laukti vidurnakÄio... O ten.. Oi lyyyylia!
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 5mÄ—n. | 21d. |
o man tai lb geda ikavines ir barus eiti kur gerdavau..
Neprisijungęs
aš buvau susidariusi planelį visada, į kokią parduotuvę tą dieną eisiu, kad žmonės manęs nepažintų. Atsimenu vos iš gėdos nesudegiau, kai parduotuvės savininkas pamatęs mane pasisveikino ir jau siekė mano perkamo vyno butelio.
Paklauskime savęs, kodėl kai pradėjome alkoholiškai gerti, ėmėme slėpti tai nuo draugų ir artimųjų? Visuomet apsimesdavau, kad sergu, kad miegu (jei kas skambindavo, o aš jau būdavau išgėrusi), kad alkoholį perku ne sau, o vakarėliui - kiek nereikalingų produktų tekdavo pirkti. Taip yra dėl to, kad kiekvienas žinome, kad turime problemą. Ši liga neleidžia mums apie tai galvoti, pastoviai ieško pasiteisinimo.
Net ir negeriant vÄ—liau, gyvenimas atrodo juodas ir viskas negatyvu. Jei gražus rytas - Å¡lykÅ¡tu, nes kuo Äia džiaugtis, kai nuotaika prasta? Jei už lango lyja - Å¡lykÅ¡tu, nes niÅ«rus oras kelia depresijÄ…. Jei draugai skambina - susierzinimas, ko jie nori, kad reikÄ—s klausyti apie jų problemas, kad jie nesupranta, kaip prastai mes jauÄiamÄ—s. Jei draugai neskambina - nusivylimas ir vienatvÄ—, tai patvirtinimas, kad niekam mes nerÅ«pim, niekas nesidomi kaip mes gyvenam. Ir taip galima tÄ™sti iki begalybÄ—s. Nes niekada nebus gerai - o taip yra tik dÄ—l to, kad Å¡tai taip mes matome pasaulį. Liga bando mums įrodyti, kad gyvenimas yra visiÅ¡kas Å¡ ir geriausia iÅ¡eitis yra iÅ¡gerti, tuomet viskas nusidažys gražiomis spalvomis. Visa tai melas. Visa tai tik mÅ«sų galvose.
Gyvenimas yra gražus. Ne visi žmonÄ—s yra blogi. Mes esame verti jaustis laimingais. PaprasÄiausiai reiks iÅ¡mokti gyventi. IÅ¡ naujo.
Neprisijungęs