VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Na kodėl gi padvale, gal kur prašmatniau geria...
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Na kodėl gi padvale, gal kur prašmatniau geria...
GalbÅ«t ir praÅ¡matniau, juk jis tiek daug dirba dienomis. Griekas bÅ«tų po tokių sunkių darbų vakarais neįkalti poros stiklų simboliÅ¡kai, kad stresÄ… ir įtampÄ… nuimt. Kai aÅ¡ jaunystÄ—j buvau jo vietoj tai kabake padavalkÄ—s tik paklausdavo - "kaip visada?" Na jo, jo - kaip visada - tas pats užsakymas - įkalam, che che, juk darbe toks afygenas stresas, kaip Äia jo nenuimsi!
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Audronis rašė:
Kuo mašinistas nusikalto? Už ką jam nori nervų ir darbo pridaryti?
Ponas tinklapio administratoriau, per "iolika" blaivybės metų viso labo tik tokį skystą cinizmą išsiauginai. Aš pijokas ir tai stipresnį turiu.
O šiaip tai, kvaila replika ne laiku ir ne vietoj - jei išgyvenai įmonės žlugimą, finansinį krachą, skyrybas ir dar visokį biesą, tai dar nereiškia, kad pats neatsidursi mano vietoje.
Puikus pavyzdys yra mÅ«sų ale didis blaivininkas Tara - lÄ—Äino visiems koks jis afygienas Å¡eimos žmogus, kaip mokina dukrÄ… vairuoti, kokiÄ… laimÄ™ patiria kad vaikai jį mat mato ne pachmelnÄ… ir t.t. Gal paklauskime, kur jis dabar? TurbÅ«t kokiam padvale geria pasislÄ—pÄ™s nuo Å¡eimos. Daugiau netikÄ—siu nÄ— vienu blaivininkų žodžiu, nes jie tiek tikri kiek muilo burbulas - gražūs, kol nesusprogsta!
Klausyk Bebre, prie ko Äia Adminas ir Audronis? Nesuprantu tavo logikos? Audrinis forumo senbuvis, toks pats, kaip ir bet kuris iÅ¡ mÅ«sų. Nori "bjaurastį" iÅ¡lieti, tai tada bÅ«k atviras, palengvÄ—s. Å eima su manim Å¡iandien nebendrauja, nes pas mane problemos - ko gero tos paÄios "kilmÄ—s"...
Neprisijungęs
O tai ka Tara su tavimi iÅ¡vis bendrauti, negano to kad moÄini iÅ¡tisai girtauji, tai dar jis matai save pateikinÄ—ja matai Äia jis suklupo, paslydo, kažkaip netikÄ—tai "kažkas" įvyko arba pats labiausiai mane pritrenkÄ™s Å¡ito frukto pasakymas "toks gyvenimas", nu Äia tai viršūnÄ— dievaži... per tiek metų girtavimo, net minties man nebuvo, kad kam pasakyÄiau prisigÄ—rÄ™s, kad matai Äia toks gyvenimas... Gerti viena, bet dar save pakelti aukÅ¡Äiau kitu arogantiÅ¡kai tai Äia jau kitas "lygis", next level kaip sakant... aÅ¡ tavo Å¡eimynos vietoje iÅ¡vis tave nachren pasiÅ«sÄiau visiems laikams ir rami galva.
Neprisijungęs
Pasiklydęs ko sėdi prisijungęs??? Ar tau "žadą" atėmė??? Tolokai tu nuo manęs, pataisytume sveiką???
Neprisijungęs
NÄ—ra kas veikti tai ir sÄ—džiu, o kas Äia tokio, gerti nÄ—ra už ka, sveikata irgi nepati geriausia, bet jau galima kentÄ—ti, apsiprausÄ™s, nusiskutÄ™s, iÅ¡valÄ™s namus, prasiskalbÄ™s, pasigaminÄ™s valgyti, rytoj gal pas motina važiuosiu i sodÄ…, aÅ¡ per kelias diena atsiÄiuchinu praktiÅ¡kai visiÅ¡kai, rytoj jau bÅ«siu kaip naujai gimÄ™s, net nepasakytum kad pyliau paskutinÄ™ vasaros savaitÄ™ dienom naktim iki sÄ…monÄ—s netekimo...
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
NÄ—ra kas veikti tai ir sÄ—džiu, o kas Äia tokio, gerti nÄ—ra už ka, sveikata irgi nepati geriausia, bet jau galima kentÄ—ti, apsiprausÄ™s, nusiskutÄ™s, iÅ¡valÄ™s namus, prasiskalbÄ™s, pasigaminÄ™s valgyti, rytoj gal pas motina važiuosiu i sodÄ…, aÅ¡ per kelias diena atsiÄiuchinu praktiÅ¡kai visiÅ¡kai, rytoj jau bÅ«siu kaip naujai gimÄ™s, net nepasakytum kad pyliau paskutinÄ™ vasaros savaitÄ™ dienom naktim iki sÄ…monÄ—s netekimo...
Tai pas tave, visai neblogi reikalai. aÅ¡ Å¡venÄiu mažytÄ™ pergalÄ™, negaliu kiatip "nuimti" įtamos. Man atrodo, kad mÅ«sų smegenys "nesugeba pamirÅ¡ti "unikalios "metodikos" ??????? ... tam tikrais atvejais??? AÅ¡, PasklydÄ™s, toks pats nelaimÄ—lis, kaip ir tu, taip kad tu labai nesiparink... Užpyksiu..
Neprisijungęs
Tara rašė:
Aš, Pasklydęs, toks pats nelaimėlis, kaip ir tu, taip kad tu labai nesiparink... Užpyksiu..
Nepainiok, aÅ¡ savÄ™s nelaimÄ—liu nelaikau tikrai ir niekad nesakau ir nesakysiu, kad Äia matai "toks gyvenimas"... Pats tokio norÄ—jau nuo paauglystÄ—s, pats tokį ir gavau, nelaimÄ—s ar vargo aÅ¡ Äia neieÅ¡kau, tad mÅ«sų požiÅ«riai skirtingi... Tik vienu kuom teisus, dabar visai neblogai man kai sveikata pasitaisÄ— kažkiek, o kad nÄ—ra visai pinigų na ka padarysi, reiÅ¡kias gerti nÄ—ra kaip, o maisto atsargų dar kelioms bent dienoms turiu, net bÅ«damas visai girtas sugebÄ—jau dar kažka nusipirkti valgomo kad bÅ«tų vÄ—liau...
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Tara rašė:
Aš, Pasklydęs, toks pats nelaimėlis, kaip ir tu, taip kad tu labai nesiparink... Užpyksiu..
Nepainiok, aÅ¡ savÄ™s nelaimÄ—liu nelaikau tikrai ir niekad nesakau ir nesakysiu, kad Äia matai "toks gyvenimas"... Pats tokio norÄ—jau nuo paauglystÄ—s, pats tokį ir gavau, nelaimÄ—s ar vargo aÅ¡ Äia neieÅ¡kau, tad mÅ«sų požiÅ«riai skirtingi... Tik vienu kuom teisus, dabar visai neblogai man kai sveikata pasitaisÄ— kažkiek, o kad nÄ—ra visai pinigų na ka padarysi, reiÅ¡kias gerti nÄ—ra kaip, o maisto atsargų dar kelioms bent dienoms turiu, net bÅ«damas visai girtas sugebÄ—jau dar kažka nusipirkti valgomo kad bÅ«tų vÄ—liau...
Truputį negerai, kad nesuvoki - kas yra Tikroji mÅ«sų nelaimÄ—, bet nesiginÄysiu, nes sparÄiAiai girtÄ—ju. Å iandien pas mane maža Å¡ventÄ—, net žmona sakÄ—- galÄ—jom atÅ¡vesti kitaip? Žinai, PasklydÄ™s, gal reikÄ—tų riÅ¡ti??
Neprisijungęs
Tara rašė:
Truputį negerai, kad nesuvoki - kas yra Tikroji mÅ«sų nelaimÄ—, bet nesiginÄysiu, nes sparÄiAiai girtÄ—ju. Å iandien pas mane maža Å¡ventÄ—, net žmona sakÄ—- galÄ—jom atÅ¡vesti kitaip? Žinai, PasklydÄ™s, gal reikÄ—tų riÅ¡ti??
AÅ¡ viska labai gerai suvokiu dar geriau nei tu isivaizduoji, bet man nuo paauglystÄ—s tiesiog mirtinai norisi apsvaigti, atitrÅ«kti nuo realybÄ—s, apsineÅ¡ti, patirti ta euforinÄ™ bÅ«sena, su tuom nieko negaliu padaryti, man tiesiog pasidaro nuobodu ir neįdomu gyventi, o kadangi nevienus metus tai buvo narkotinÄ—s ivairios medžiagos nuo marichuanos iki kokaino, aÅ¡ kažkaip sugalvojau, kad reikia.... pradÄ—ti tiesiog gerti. Kad tipo mažiau problemų bÅ«tų, na laikymas vartojimas ir pan.. Tipo pasirinkau tarsi mažesnÄ™ blogybÄ™. Tai tiesiog dabar pilu ir tiek... DÄ—l to "riÅ¡imo", na kas iÅ¡ to kad aÅ¡ užriÅ¡u 1 mÄ—nesiui, o paskui vÄ—l tas pats?? kas ten tokio pasikeiÄia per ta laika?? Nieko. SavÄ™s aÅ¡ manau jau nepakeisiu ir tegul nekliedi ten tie psichologai apie tas psichokorekcijas, Äia kaip mokykloje bandÄ— mano raÅ¡yba taisyti mokytojai, ir kas??? per gyvenima mano raÅ¡tas tik baisesnis pasidarÄ—, niekas nieko neiÅ¡taisÄ— ir nepakoregavo, taip kad nereikia kliedÄ—ti.
Neprisijungęs
Tara rašė:
Klausyk Bebre, prie ko Äia Adminas ir Audronis? Nesuprantu tavo logikos? Audrinis forumo senbuvis, toks pats, kaip ir bet kuris iÅ¡ mÅ«sų. Nori "bjaurastį" iÅ¡lieti, tai tada bÅ«k atviras, palengvÄ—s. Å eima su manim Å¡iandien nebendrauja, nes pas mane problemos - ko gero tos paÄios "kilmÄ—s"...
Logika labai elementari - tik reikia turėti bent minimum IT žinių. Kažkada šitam forume buvo PHP klaida. Neturintiems IT žinių aiškinu - kai būna PHP klaida, ekrane pasirodo baltas ekranas su tos klaidos paaiškinimu ir su nuoroda į tos klaidos eilutę tam tikrame PHP faile - kitaip sakant parodo visus admino folderius. Kaip jau įprasta, tarp "hostingo provaiderių" iš anksto pavadintų folderių "domains" ir "index.php" būna toks ir paties admino pavadintas folderis. Spėkit kaip jis pavadintas? Ogi "audron"! Ar reikia dar komentarų?
Taip kad, ponas Tara, aÅ¡ visada savo žodžius galiu pagrįsti net ir bÅ«damas girtas. Ir prie ko Äia ta bjaurastis ir atvirumas? Forume aÅ¡ esu pats atviriausias. Neturiu ant ko jokiÄ… bjaurastį lieti, nes Äia iÅ¡vis nÄ—ra ant ko tos bjaurasties lieti. Kaip sakoma - "beznadiožna" Nes Äia didžioji dalis tokie Å¡ventuoliai vyÅ¡ybalai kad net jei forume paraÅ¡ysi, kad esi užsilipÄ™s ant tilto ir tuoj Å¡oksi, tai tik palinkÄ—s gero skrydžio. Net Troja, ir ta neapsikentusi išėjo nafig iÅ¡ Äia. DÄ—jau skersÄ…, supuvÄ™s forumas!
Neprisijungęs
Bebre, tu arba girtas arba visiškas Asilas. Nėra šia tema socialių forumų. Kažkas savo iniciatyvA ir savo kaštais nori mums padėti... ...
Neprisijungęs
PadÄ—ti? Labai įdomu... Gal tiesiog kai kurie tiesiog save parodyti susirenka, o gerianÄius ignoruoja tiesiog, na tipo jei norite tai gerkite, Äia daug informacijos, bet jei ta info jÅ«sų "nekabina" tai ir moÄinkite toliau, toks bÅ«tų greiÄiausiai moralas..
Neprisijungęs
Ir dar pridursiu, .. manau, kad kažkokia tai prasme kiekvienas iÅ¡ mÅ«sų, Ä™same savotiÅ¡kas Å¡io Forumo Adminas, todÄ—l visiÅ¡kai nesvarbu kas palaiko operacinÄ™ sistemÄ…, bent jau aÅ¡ esu dÄ—kingas Å¡io Formo SteigÄ—jamas už galimybÄ™ Äia raÅ¡yti... Ir skaityti .
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mÄ—n. | 18d. |
Pasiklydes rašė:
Padėti? Labai įdomu... <..>
tai aiÅ¡ku gali man padÄ—ti, sakei maisto turi, padaryki kokį troÅ¡kinį, man netoli, galÄ—Äiau atvaryt, padÄ—Äiau suvalgyti. Labai padÄ—Äiau..
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
PadÄ—ti? Labai įdomu... Gal tiesiog kai kurie tiesiog save parodyti susirenka, o gerianÄius ignoruoja tiesiog, na tipo jei norite tai gerkite, Äia daug informacijos, bet jei ta info jÅ«sų "nekabina" tai ir moÄinkite toliau, toks bÅ«tų greiÄiausiai moralas..
Tu PasiklydÄ™s dar neiÅ¡siÄiuhinai, bandyk info apdoroti už savatÄ—s. aÅ¡ iÅ¡sijungiu - sparÄiai girtÄ—ju.
Neprisijungęs
AÅ¡ per pastaruosius 10 metu tiek info apdorojau, kad Äionais yra sudÄ—ta sakyÄiau geriausiu atveju 10-20 proc... reziume? Geriu toliau pilnu pajÄ—gumu.. Net nežinau ar bÅ«tų lengviau iÅ¡vis nežinoti tos info ir gerti tiesiog nesukant sau galvos ar dabar kai tiek jau žinau apie tuos visus poveikius, pažeidimus, degradacija, socialinių santykių žlugima, tuos visus gydymo metodus, instrukcijas, metodikas, o kur dar asmeninių istoriju gausa... sunku pasakyti, o tu Tara gerk gerk, matau dar labai linksma moÄinti, tai mÄ—gaukis..
Neprisijungęs
PaskaitinÄ—ju vis, bet raÅ¡yt nelabai norisi. Kažkokia baimÄ— bÅ«t nesuprastai. Ir nesvarbu, kad Äia manÄ™s niekas nepažįsta. Tiesiog...
Jau seniai nebegeriu iki "plionkÄ—s" trÅ«kimo. NebebÅ«na "kablio". SavaitÄ—m iÅ¡bÅ«nu blaivi. Bet... kartais pasiilgstu atsipalaidavimo jausmo. Taip taip, to paÄio, kai iÅ¡geri, ir viduj viskas užšyla, atsileidžia įsitempÄ™ raumenys, o smegenyse nors trumpam užplaukia laimÄ—s pojÅ«tis.
Ir kolkas nusprendžiau, kad man to reikia. Nepribrendau visiÅ¡kai abstinensijai. Girta nebevairuoju, darbe nebegeriu, o jei geriu - tik vakare, nedažnai ir su saiku. JauÄiuosi laisvai, neskaiÄiuoju blaivių dienų, tiesiog - gyvenu pasroviui
P.S. Bebre - tu kai blaivas - neįdomus.
Bet tai nereiškia, kad tai - gerai. Tiesiog... Reikia gyvent, nes... reikia ir tiek. Skauda numirt. Spėsim dar. Kaip sakė Petras Kurmelis - "pamatysim vėliau"
Neprisijungęs
Tara rašė:
Bebre, tu arba girtas arba visiškas Asilas. Nėra šia tema socialių forumų. Kažkas savo iniciatyvA ir savo kaštais nori mums padėti... ...
Ir girtas ir turbÅ«t asilas. Dabar jau prasiblaiviau tik labai galva plyÅ¡ta. Vis tik geras puslitris 50 proc. gÄ—rimo ne juokas. Man Å¡is forumas davÄ— puikiÄ… pamokÄ…, kad nereikia iÅ¡ nieko praÅ¡yti pagalbos, nes niekas ir nepadÄ—s, visiem nusispjaut. Reikia kapstytis paÄiam. Na toks gyvenimas turbÅ«t.
Iškaimo rašė:
P.S. Bebre - tu kai blaivas - neįdomus.
Nesu iš tų "diedų" nuo kurių "krūtų" bajerių moterys spiegia ir leipsta iš pasitenkinimo ir įdomumo, o kiti diedai garsiai kvatoja. Aš esu paprastas, ramus, uždaras žmogus. O be to dabar niekam nesistengiu būti nei įdomus, nei dar koks nors kuom iš tikrųjų nesu. Kam nepatinku gali nebendraut.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Nesu iš tų "diedų" nuo kurių "krūtų" bajerių moterys spiegia ir leipsta iš pasitenkinimo ir įdomumo, o kiti diedai garsiai kvatoja. Aš esu paprastas, ramus, uždaras žmogus. O be to dabar niekam nesistengiu būti nei įdomus, nei dar koks nors kuom iš tikrųjų nesu. Kam nepatinku gali nebendraut.
Tu nori, kad su tavimi bendrautų..Todėl ir geri. Kad nesijaust vienišu.
Beje, bajerių tu neskaldai. Kitaip esi įdomus. Asmeniškai.
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Tu nori, kad su tavimi bendrautų..Todėl ir geri. Kad nesijaust vienišu.
Beje, bajerių tu neskaldai. Kitaip esi įdomus. Asmeniškai.
Kad aÅ¡ pats nežinau dÄ—l ko geriu. TurbÅ«t dÄ—l to, kad esu alkoholikas. O su norais...kad aÅ¡ paskutiniu metu turbÅ«t jau nieko nenoriu iÅ¡ gyvenimo. Na gal tik keleto dalykų, kad bÅ«Äiau bent jau apysveikis ir kad antra pusÄ— nepabÄ—gtų. Va ir visi norai.
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 5mÄ—n. | 17d. |
Tara rašė:
Tas kazkas padeda netik tau Tara,bet ir sau.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mÄ—n. | 2d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 26d. |
AÅ¡ tai nesuprantu, chebra, kaip jÅ«s geriat ir dar kažkÄ… raÅ¡inÄ—ti, dirbti galit? Man tai, begeriant, bÅ«na absoliuÄiai px ta virtuali/socialinÄ— erdvÄ— - only alcohol, sex & rock'n'roll.
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mÄ—n. | 22d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 21d. |
Artaz rašė:
AÅ¡ tai nesuprantu, chebra, kaip jÅ«s geriat ir dar kažkÄ… raÅ¡inÄ—ti, dirbti galit? Man tai, begeriant, bÅ«na absoliuÄiai px ta virtuali/socialinÄ— erdvÄ— - only alcohol, sex & rock'n'roll.
nebent vieni geria, o pabendraut tai norisi su kažkuo
Neprisijungęs
O aÅ¡ nesuprantu kaip galima tik gerti ir nieko neveikti niekur nedalyvauti, kad ir va forumuose ar feisbuke ar dar kur... Tiesiog prisigÄ—riau ir guliu ant sofos. Primityvu. Po tikrovei kas įdomiausia konkreÄiai prigÄ—rus man iÅ¡ pradžių "dingsta" kalbos dovana, o raÅ¡ymo sugebÄ—jimas dingsta daug vÄ—liau dar konkreÄiau pagÄ—rus, taip kad laiko viskam užtenka iki to momento kai įvyksta sistemos Shut Down.. O dÄ—l to įdomumo, nežinau kažkaip visgi ir bÅ«dami blaivÅ«s daugelis ir iÅ¡gÄ—rÄ™ turi savo žavesio... Esu ne iÅ¡ vieno žmogaus girdÄ—jes kad tarkim mano humoro jausmas iÅ¡lieka labai panaÅ¡us visokiose bÅ«senose, tik iÅ¡gÄ—rus jis Å¡iek tiek aÅ¡tresnis poÅ¡lesnis, labiau toks "vingiuotas", o kai blaivas labiau ironiÅ¡kas, Å¡velnesnis, bet pati platforma vienas prie vieno... Ir Å¡iaip principiniai dalykai absoliuÄiai nesikeiÄia bet kokioje bÅ«senoje, tai matyt ir yra tas tikrasis AÅ ..
Neprisijungęs