VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 13m. | 2mÄ—n. | 7d. |
o kaip tu Troj, streso nepatiri? pavyko susitvarkyt gyvenime reikalus, kad esi nepriklausoma nuo pvz pajamų šaltinių, tempų visokių kuriuos sukuria tie pajamų šaltiniai ?
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 9mÄ—n. | 22d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 15d. |
Egle rašė:
Artaz rašė:
O aš "v temu". Sveikuoliškas gyvenimo būdas negarantuoja sveikatos.
Gali valytis dantis geriausiomis pastomis, valgyti kalcį, bet jie visvien kažkodėl ges.ne pasta garantuoja
o mityba, Å¡iaip asmeniÅ¡kai skaiÄiau pora syk skirtinguose Å¡altiniuose kad labiausiai kariesÄ… įtakoja vitaminai, mineralai ir ect...kažkodÄ—l netinka, aiÅ¡ku pasta smagu, beja, fluoras sako l.blogai, endokrinologas primygtinai prašė nesirinkt tokio gaminio..dar tokia įdomybÄ—, aktuali mums postsovietnÄ—ms Å¡alims, kad į tas pliombas ar kaip jos ten, dÄ—davo mercury...berods gyvsidabris, jis lÄ—tai ir užtikrintai nuodina organizmÄ…, rekomenduoja paÅ¡alinti, nes be to detoksikacija siunkiųjų metalų yra nelabai efektyvi..bet ten..reikalai, neiÅ¡imsi paparstai nepaleidus gyvsidabrio į organizmÄ…, mechaninis bÅ«das, kiek užmaÄiau su kaukÄ—mis, kažkiais siurbliukais Å¡alia begręžiant dirba, labai brangu. Å ita info tiesiogiai iÅ¡ vaikų toksikologÄ—s, dr. laipsnį turinÄios, progresyvos senutÄ—s, vardas aiÅ¡ku užkrito..tai va..
man tai smagu bendrąja prasme kad Troja spardo sau ir kitiems į subinaites, kad žiūrėtume savo fizinės sveikatos, aišku mano skoniui galėtų ir švelniau, bo skaudi vieta..
Dantys buvo kaip pavyzdys. Tas pats, kai nuo plauÄių vėžio mirÅ¡ta niekad nerÅ«kÄ™ žmonÄ—s. Ir pan. Manau sveikas gyvenimo bÅ«das, mityba ir kt. žmogaus gyvenimo kokybÄ—j užima 30-70%. Visa kita genetika ir lemtis.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mÄ—n. | 22d. |
Egle rašė:
o kaip tu Troj, streso nepatiri? pavyko susitvarkyt gyvenime reikalus, kad esi nepriklausoma nuo pvz pajamų šaltinių, tempų visokių kuriuos sukuria tie pajamų šaltiniai
?
Su stresu, Egle, pas mane padÄ—tis pati prasÄiausia, jei lyginti su NEpriklausomybÄ™ nuo alkoholio, su atkryÄių NEgrÄ—sme ar bendrai su dabartine mano sveikatos bÅ«kle. Bet situacija nepalyginamai geresnÄ—, nei ji buvo prieÅ¡ trejetÄ… metų ir anksÄiau. Dabar jei ima vykti kokie rimti dalykai su artimaisiais, tai vis tiek panikuoju, nors jauÄiu, kad mažiau ir racionaliau. Bet į mažiau reikÅ¡mingas smulkmenas galiu jau visiÅ¡kai nereaguoti, arba reaguoti žaismingai, linksmai, su viltimi, o ne su beviltiÅ¡kumu. O prieÅ¡ trejus metus dÄ—l bet kokios smulkmenos griebdavausi alkoholio ar raminanÄių vaistų. Ar ir to, ir to. Bet ir situacija mano dabar daug dÄ—kingesnÄ—, nes esu laisva nuo minÄių apie pajamas ir nuo visų tempų. Pajamos mano stabilios visam gyvenimui, jei valstybÄ— nebankrutuos . Taip jau gavosi įdomiai, per gÄ—rimÄ… praradau darbÄ…, bet manÄ™s neiÅ¡varÄ—, o paÄios sąžinÄ— neleido pasilikti, nes kai užgerdavau, tai į darbÄ… neiÅ¡eidavau ne 1 dienÄ…, o 3-4. IÅ¡auÅ¡ta darbo dienos rytas, o aÅ¡ ne į darbÄ…, bet atsikeliu ir einu į parduotuvÄ™ 0,7 degtinÄ—s. Ir niekam neskambinu, nieko nepraneÅ¡u. AtvirkÅ¡Äiai – nekeliu ragelio. Rytojaus dienÄ… – tas pats. Ir porytojaus... Pareigos buvo atsakingos, buvau vieno padalinio vadovÄ— vienoje įdomioje instancijoje, tai reikia įsivaizduoti, kaip tai atrodÄ—. VirÅ¡ininkai bandÄ— padÄ—ti, klausinÄ—jo, kame reikalas, bandÄ— kažkÄ… siÅ«lyti, kaip kapanotis. Bet atÄ—jo diena, kai nebegalÄ—jau jiems į akis žiÅ«rÄ—ti, pasakiau, kad noriu iÅ¡eiti, tik papraÅ¡iau, kad atleistų palankesnÄ—mis sÄ…lygomis. Jie sakÄ—, pagalvok, kai nebus aplamai jokių pareigų, ar nenusivažiuosi iki dugno? Bet padarÄ— viskÄ…, kÄ… galÄ—jo. TodÄ—l dabar turiu Å¡iokias tokias pajamas. Jei bÅ«Äiau likusi dirbti, manau, kad iki Å¡iol bÅ«Äiau gÄ—rusi. Labai didelÄ— įtampa buvo darbe.
Savo laikÄ… dabar planuojuosi pati, todÄ—l ir visus tempus nusistatau sau pati. Na, o stresas lengviau valdomas irgi tapo tada, kai dÄ—l mitybos pakeitimo Ä—mÄ— gerÄ—ti visi dalykai, tai pamaÄiau, kad oho, Å¡irdis nebekala dÄ—l kiekvieno menkniekio. Labai džiaugiausi ir dÄ—l to. Ir džiaugiuosi, žinoma iki Å¡iol.
Neprisijungęs
aiSku, gerai visai stumtis link finansinės nepriklausomybės nuo pajamų. Iki stabilumo pas mane dar toli toli, bet irgi jau pavargau stresuoti, geriau jau dėl elektros instaliacijos..
Neprisijungęs
Tikrai, Troja, sudÄ—tinga situacija tau buvo gyvenime...
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Tikrai, Troja, sudÄ—tinga situacija tau buvo gyvenime...
Taip, pariuke, geriant gyvenimas buvo labai sudÄ—tingas ir sunkus. Bet bÅ«na, kad ima ir iÅ¡ kažkur ateina atpildas. Jei domiesi visokiais specifiniais dalykais, bÅ«ni smalsus ir parodai Visatai, kad esi atviras priimti tuos dalykus, tai ateina laikas, kai pamatai, kad turi pasislinkti ir leisti Å¡alia savÄ™s atsisÄ—sti dar kažkam. Tada tave ima lankyti ypatingi jausmai. Ir tada imi suprasti, kad viskas yra visiÅ¡kai ne taip, kaip įsivaizdavai anksÄiau, nes viskas yra daug nuostabiau, nei manei...
Neprisijungęs
O aÅ¡ pasinaudojau Trojos patarimais:). Man reikia vartoti antioksidantus (visagaliai daktarai nurodÄ—). NenorÄ—jau cheminių, pasidomÄ—jau kur gauti natÅ«raliai ir sužinojau, kad jų yra vaisiuose ir daržovÄ—se, tik jų kiekiai turi bÅ«ti nemaži. PusryÄiams (kurių anksÄiau visai nevalgiau) jau kurį laikÄ… valgau vaisių - žalumynų, vakare daržovių – žalumynų kokteilius, dienÄ… visÄ… kitÄ… norimÄ… maistÄ…. Savijautos pokyÄiai akivaizdÅ«s, o kitaip ir negali bÅ«ti. Nelabai supratau Äia kilusių aistrų, Juk Troja nerekomendavo ryti kalio cianido:o. Kad keiÄiasi maisto skonis, galiu patvirtinti iÅ¡ patirties, produktuose labai jauÄiasi druska, fÄ—Ä—Ä—, dÄ—l to nÄ—ra poreikio valgyti daugelio anksÄiau valgytų dalykų. DÄ—l alkoholio poreikio - nežinau, nebandžiau ragauti, nes nematau prasmÄ—s atlikinÄ—ti beprasmius eksperimentus. Ir kodÄ—l daugelis kabinasi tik už rekomenduotos mitybos, Troja minÄ—jo ir apie nueinamus 15 km. Man fizinis krÅ«vis irgi yra bÅ«tinas, nes atsirado energijos perteklius, bet aÅ¡ neįžvelgiu Äia jokių stebuklų. Visa tai atÄ—jo ne per dienÄ…, o Å¡aukti, kad suvalgius vienÄ… obuolį nepraÄ—jo trauka gerti, na, kÄ… aÅ¡ žinau ....
Esu sektantÄ— ir fanatikÄ—, ne kitaip .
Neprisijungęs
nu va, turiu dvi savaites rÅ«kymo metimui. Skaitau lengvÄ… bÅ«dÄ…, paskutinis bandymas buvo pusei metų, pradÄ—jau rÅ«kyt tada dÄ—l paprasto naivaus bukumo vyras užrÅ«kÄ— tai aÅ¡ pagalvojau parÅ«kysiu trejetÄ… penketÄ… ir vÄ—l toliau sau gyvensiu, bet užrÅ«kiau tikrai dar pusmeÄiui. Dabar jau gydymo planas spardo į uodegÄ…, po dviejų savaiÄių turiu bÅ«ti iÅ¡sivalius, nes rÅ«kyt uždrausta kai pradÄ—siu...upapa..the time is the time..net pasimeÄiau, o ar turim rÅ«kymo nerÅ«kymo skyrelį kokį ? nors ir vsikÄ… žiNAU pakniauksiu, bet priverstinis reikalas yra priverstinis..
Neprisijungęs
Egle rašė:
nu va, turiu dvi savaites rūkymo metimui. Skaitau lengvą būdą, paskutinis bandymas buvo pusei metų, pradėjau rūkyt tada dėl paprasto naivaus bukumo
vyras užrÅ«kÄ— tai aÅ¡ pagalvojau parÅ«kysiu trejetÄ… penketÄ… ir vÄ—l toliau sau gyvensiu, bet užrÅ«kiau tikrai dar pusmeÄiui. Dabar jau gydymo planas spardo į uodegÄ…, po dviejų savaiÄių turiu bÅ«ti iÅ¡sivalius, nes rÅ«kyt uždrausta kai pradÄ—siu...upapa..the time is the time..net pasimeÄiau, o ar turim rÅ«kymo nerÅ«kymo skyrelį kokį ? nors ir vsikÄ… žiNAU pakniauksiu, bet priverstinis reikalas yra priverstinis..
Aš metinėdavau tai: iš vakaro persirūkau, kad dar ryte bloga būtų ir tempdavau iki vakaro. Na o vieną dieną nerūkius, tai jau atsiranda stimulas.
Dabar, kai buvau užgėręs, rūkiau. Po poką dienai. Metus gerti, dar savaitę šiek tiek parūkiau ir kažkaip nesunkiai rišau.
Neprisijungęs
Šaunu, Artai, rišau ir aš, jei po trijų dienų viskas ok, teks atšvęsti..
Neprisijungęs
Viktorija rašė:
Esu sektantÄ— ir fanatikÄ—, ne kitaip
.
Ir dar viena moteriÅ¡kÄ— sakÄ—, kad tai - psichinÄ— negalia. PsichinÄ— liga, žodžiu. Nes jei taip maitiniesi, tai Äia tokia diagnozÄ— nustatoma. Dar vienas veikÄ—jas grasinosi pateikti „logikas ir faktus“ (...Kad tu pati, Troja, pati tuo tiki ir, kad jokios logikos ar argumentai nepakeis tavo įsitikinimo tai faktas...). Bet kažko tai su tom „logikom ir faktais“ – ramybÄ—. NorÄ—Äiau iÅ¡girsti bent vienÄ… „logikÄ… ar faktą“, kodÄ—l maitintis gyvu maistu ir pasveikti nuo visų ligų, yra pavojinga gyvybei. Nu gal žmogus dar renka tas „logikas ir faktus“ ir pagaliau paraÅ¡ys juos. Lauksiu.
O šiaip, Veronika, tai faina, kad pabandei. Jei prie šio savo dabartinio mitybos varianto po truputį „lipdysi“ vis kokius papildomus dalykus, tai pasieksi vis geresnių rezultatų. Žinoma, jei turi kažkokių tikslų sveikatos ar išvaizdos klausimais
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mÄ—n. | 2d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 20d. |
Troja, Viktorijos postas buvo. Aš tik trešnes su šilauogėm pilnais žandais skanauju
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Troja, Viktorijos postas buvo. Aš tik trešnes su šilauogėm pilnais žandais skanauju
Oi, Veronika, matyt, labai man tavo vardas mintyse įstrigęs, kad Viktoriją Veronika pavadinau. Labai atsiprašau Viktorijos
Matyt, dabar visas forumo moteris Veronikom vadinsiu
Vis dÄ—lto labai negerai, kad nÄ—ra pataisymo galimybÄ—s. Tų 5 minuÄių, per kurias galima taisyt, tai už galimybÄ™ nelabai galima laikyt
Neprisijungęs
Viktorija rašė:
O aÅ¡ pasinaudojau Trojos patarimais:). Man reikia vartoti antioksidantus (visagaliai daktarai nurodÄ—). NenorÄ—jau cheminių, pasidomÄ—jau kur gauti natÅ«raliai ir sužinojau, kad jų yra vaisiuose ir daržovÄ—se, tik jų kiekiai turi bÅ«ti nemaži. PusryÄiams (kurių anksÄiau visai nevalgiau) jau kurį laikÄ… valgau vaisių - žalumynų, vakare daržovių – žalumynų kokteilius, dienÄ… visÄ… kitÄ… norimÄ… maistÄ…. Savijautos pokyÄiai akivaizdÅ«s, o kitaip ir negali bÅ«ti. <...>
Stebuklų bÅ«na. Po nežinau kiek metų pertraukos pusryÄiams valgiau vaisių. GalbÅ«t irgi Trojos postų paskatintas – žinia, ji tikrai moka įtikinti, neveltui kažkokiose valstybininikų struktÅ«rose dirbo O jei rimÄiau tai reikÄ—jo suvartoti bepradedanÄius pÅ«ti vaisius. Å iaip gal nieko ypatingo, bet iki popietÄ—s neÄ—mÄ— mieguistumas. Nežinau kaip ten su tais sveikatingumais, aÅ¡ jų nesivaikau, man daug svarbesnis faktas kad nuo maisto gauÄiau energijos. Arba atvirkÅ¡Äiai – kad maistas bÅ«tų ne per daug sunkus ir kad nesurytų visos energijos virÅ¡kinimui. Tai va, nors ir mÄ—gstu per soÄiai ir labai riebiai prisikirsti, taÄiau jei pavyktų bent rytais užkÄ…sti ko nors lengvesnio, tai jau vadinÄiau dideliu žingsniu į priekį. Ir cukrų turbÅ«t reikÄ—tų pakeisti į medų.
Neprisijungęs
Visai netyÄiom Å¡iandien kolega pasidalino nuoroda į W.J.Walsh radio interviu. Autoriaus "Nutrient Power: Heal Your Biochemistry and Heal Your Brain " by William J. Walsh, PhD
Pasidalinu ir aš.
Man paÄiai naudinga tiesiog pasiklausyti dÄ—l visko ir dÄ—l asmeninių simpatijų.
Buvau asmeniÅ¡kai jam nusiuntus savo tyrimų rezultatus, jis pakomentavo kad greiÄiausiai turiu Undermethylathion tipo depresijÄ…..bet taip ir nesigydžiau, bet labai padÄ—jo psichologiÅ¡kai, kai susipažinau su teorija.
https://thequantifiedbody.net/episode-2 … m-j-walsh/
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 7d. |
Kas šiais metais vyksta su tais serbentais, tiek raudonus , tiek juodus , perka kap išprotėja.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Kas šiais metais vyksta su tais serbentais, tiek raudonus , tiek juodus , perka kap išprotėja.
They are crazy about black berries
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mÄ—n. | 3d. |
žvejys rašė:
Masiškai trūksta vitamino "C", aplinka kalta
Neprisijungęs
Nuo pat vaikystÄ—s, juodieji serbentai - neapsakomas gÄ—ris
Neprisijungęs
aš savaitgalį apšvarinau baltųjų serbentų krūmą, kaip vaikystėj.
Neprisijungęs
Šiemet tik šiandien pirmą kartą pirkau braškių - sutryniau ir su pienu užpyliau. Spėjau...
Neprisijungęs
Artaz rašė:
SpÄ—jau...
Į paskutinį braškių traukinio vagoną
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Artaz rašė:
SpÄ—jau...
Į paskutinį braškių traukinio vagoną
Aha
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 7d. |
Braškių bus visad baigiasi vėlyvos veislės ,bus remontantinės.
Neprisijungęs
Informacija apmąstymui... Nėra viskas taip paprasta. Geriau mokytis iš svetimų klaidų, nei iš savų.
Praktinė žmonių patirtis apie žaliavalgystę ir vegetarizmą, veganizmą.
https://www.youtube.com/watch?v=3oxrLiwflZo
Neprisijungęs