VšД� "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД� "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#226 2015-07-23 15:14:28

Egle
Senbuvis
Registravosi: 2015-01-26
Žinutės: 1988

Blaivus  13m.  2mėn.  27d. 

Re: Sveikata

o kaip tu Troj, streso nepatiri? pavyko susitvarkyt gyvenime reikalus, kad esi nepriklausoma nuo pvz pajamų šaltinių, tempų visokių kuriuos sukuria tie pajamų šaltiniai smile ?

“I don’t care what you shake, just shake something”.

Neprisijungęs

2015-07-23 15:14:28

Google

#227 2015-07-23 17:06:55

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  10mėn.  11d. 
Nerūkau  9m.  10mėn.  4d. 

Egle rašė:

Artaz rašė:

O aš "v temu". Sveikuoliškas gyvenimo būdas negarantuoja sveikatos.
Gali valytis dantis geriausiomis pastomis, valgyti kalcį, bet jie visvien kažkodėl ges.

ne pasta garantuoja smile o mityba, šiaip asmeniškai skaičiau pora syk skirtinguose šaltiniuose kad labiausiai kariesą įtakoja vitaminai, mineralai ir ect...kažkodėl netinka, aišku pasta smagu, beja,  fluoras sako l.blogai, endokrinologas primygtinai prašė nesirinkt tokio gaminio..dar tokia įdomybė, aktuali mums postsovietnėms šalims, kad į tas pliombas ar kaip jos ten, dėdavo mercury...berods  gyvsidabris, jis lėtai ir užtikrintai nuodina organizmą, rekomenduoja pašalinti, nes be to detoksikacija siunkiųjų metalų yra nelabai efektyvi..bet ten..reikalai, neišimsi paparstai nepaleidus gyvsidabrio į organizmą, mechaninis būdas, kiek užmačiau su kaukėmis, kažkiais siurbliukais šalia begręžiant dirba, labai brangu. Šita info tiesiogiai iš vaikų toksikologės, dr. laipsnį turinčios, progresyvos senutės, vardas aišku užkrito..tai va..
man tai smagu bendrąja prasme kad Troja spardo sau ir kitiems į subinaites, kad žiūrėtume savo fizinės sveikatos, aišku mano skoniui galėtų  ir švelniau, bo skaudi vieta..

Dantys buvo kaip pavyzdys.  Tas pats, kai nuo plaučių vėžio miršta niekad nerūkę žmonės.  Ir pan. Manau sveikas gyvenimo būdas,  mityba ir kt. žmogaus gyvenimo kokybėj užima 30-70%. Visa kita genetika ir lemtis.

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#228 2015-07-23 19:09:26

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  5mėn.  11d. 

Egle rašė:

o kaip tu Troj, streso nepatiri? pavyko susitvarkyt gyvenime reikalus, kad esi nepriklausoma nuo pvz pajamų šaltinių, tempų visokių kuriuos sukuria tie pajamų šaltiniai smile ?

Su stresu, Egle, pas mane padėtis pati prasčiausia, jei lyginti su NEpriklausomybę nuo alkoholio, su atkryčių NEgrėsme ar bendrai su dabartine mano sveikatos būkle. Bet situacija nepalyginamai geresnė, nei ji buvo prieš trejetą metų ir anksčiau. Dabar jei ima vykti kokie rimti dalykai su artimaisiais, tai vis tiek panikuoju, nors jaučiu, kad mažiau ir racionaliau. Bet į mažiau reikšmingas smulkmenas galiu jau visiškai nereaguoti, arba reaguoti žaismingai, linksmai, su viltimi, o ne su beviltiškumu. O prieš trejus metus dėl bet kokios smulkmenos griebdavausi alkoholio ar raminančių vaistų. Ar ir to, ir to. Bet ir situacija mano dabar daug dėkingesnė, nes esu laisva nuo minčių apie pajamas ir nuo visų tempų. Pajamos mano stabilios visam gyvenimui, jei valstybė nebankrutuos big_smile. Taip jau gavosi įdomiai, per gėrimą praradau darbą, bet manęs neišvarė, o pačios sąžinė neleido pasilikti, nes kai užgerdavau, tai į darbą neišeidavau ne 1 dieną, o 3-4. Išaušta darbo dienos rytas, o aš ne į darbą, bet atsikeliu ir einu į parduotuvę 0,7 degtinės. Ir niekam neskambinu, nieko nepranešu. Atvirkščiai – nekeliu ragelio. Rytojaus dieną – tas pats. Ir porytojaus... Pareigos buvo atsakingos, buvau vieno padalinio vadovė vienoje įdomioje instancijoje, tai reikia įsivaizduoti, kaip tai atrodė.  Viršininkai bandė padėti, klausinėjo, kame reikalas, bandė kažką siūlyti, kaip kapanotis. Bet atėjo diena, kai nebegalėjau jiems į akis žiūrėti, pasakiau, kad noriu išeiti, tik paprašiau, kad atleistų palankesnėmis sąlygomis. Jie sakė, pagalvok, kai nebus aplamai jokių pareigų, ar nenusivažiuosi iki dugno?  Bet padarė viską, ką galėjo. Todėl dabar turiu šiokias tokias pajamas. Jei būčiau likusi dirbti, manau, kad iki šiol būčiau gėrusi. Labai didelė įtampa buvo darbe.
Savo laiką dabar planuojuosi pati, todėl ir visus tempus nusistatau sau pati. Na, o stresas lengviau valdomas irgi tapo tada, kai dėl mitybos pakeitimo ėmė gerėti visi dalykai, tai pamačiau, kad oho, širdis nebekala dėl kiekvieno menkniekio. Labai džiaugiausi ir dėl to. Ir džiaugiuosi, žinoma iki šiol. smile

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#229 2015-07-23 21:05:26

Egle
Senbuvis

aiSku, gerai visai stumtis link finansinės nepriklausomybės nuo pajamų. Iki stabilumo pas mane dar toli toli, bet irgi jau pavargau stresuoti, geriau jau dėl elektros instaliacijos..wink

Neprisijungęs

#230 2015-07-23 21:12:38

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

Tikrai, Troja, sudėtinga situacija tau buvo gyvenime...

Neprisijungęs

#231 2015-07-24 20:16:39

Troja
Senbuvis

pariuke rašė:

Tikrai, Troja, sudėtinga situacija tau buvo gyvenime...

Taip, pariuke, geriant gyvenimas buvo labai sudėtingas ir sunkus. Bet būna, kad ima ir iš kažkur ateina atpildas. Jei domiesi visokiais specifiniais dalykais, būni smalsus ir parodai Visatai, kad esi atviras priimti tuos dalykus, tai ateina laikas, kai pamatai, kad turi pasislinkti ir leisti šalia savęs atsisėsti dar kažkam. Tada tave ima lankyti ypatingi jausmai. smile Ir tada imi suprasti, kad viskas yra visiškai ne taip, kaip įsivaizdavai anksčiau, nes viskas yra daug nuostabiau, nei manei... big_smile

Neprisijungęs

#232 2015-07-26 14:58:28

Viktorija
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 176

O aš pasinaudojau Trojos patarimais:). Man reikia vartoti antioksidantus (visagaliai daktarai nurodė). Nenorėjau cheminių, pasidomėjau kur gauti natūraliai ir sužinojau, kad jų yra vaisiuose ir daržovėse, tik jų kiekiai turi būti nemaži. Pusryčiams (kurių anksčiau visai nevalgiau) jau kurį laiką valgau vaisių - žalumynų, vakare daržovių – žalumynų kokteilius, dieną visą kitą norimą maistą. Savijautos pokyčiai akivaizdūs, o kitaip ir negali būti. Nelabai supratau čia kilusių aistrų, Juk Troja nerekomendavo ryti kalio cianido:o. Kad keičiasi maisto skonis, galiu patvirtinti iš patirties, produktuose labai jaučiasi druska, fėėė, dėl to nėra poreikio valgyti daugelio anksčiau valgytų dalykų. Dėl alkoholio poreikio - nežinau, nebandžiau ragauti, nes nematau prasmės atlikinėti beprasmius eksperimentus. Ir kodėl daugelis kabinasi tik už rekomenduotos mitybos, Troja minėjo ir apie nueinamus 15 km. Man fizinis krūvis irgi yra būtinas, nes atsirado energijos perteklius, bet aš neįžvelgiu čia jokių stebuklų. Visa tai atėjo ne per dieną, o šaukti, kad suvalgius vieną obuolį nepraėjo trauka gerti, na, ką aš žinau ...hmm.
Esu sektantė ir fanatikė, ne kitaip big_smile.

Neprisijungęs

#233 2015-07-26 18:39:46

Egle
Senbuvis

nu va, turiu dvi savaites rūkymo metimui. Skaitau lengvą būdą, paskutinis bandymas buvo pusei metų, pradėjau rūkyt tada dėl paprasto naivaus bukumo smile vyras užrūkė tai aš pagalvojau parūkysiu trejetą penketą ir vėl toliau sau gyvensiu, bet užrūkiau tikrai dar pusmečiui. Dabar jau gydymo planas spardo į uodegą, po dviejų savaičių turiu būti išsivalius, nes rūkyt uždrausta kai pradėsiu...upapa..the time is the time..net pasimečiau, o ar turim rūkymo nerūkymo skyrelį kokį ?  nors ir vsiką žiNAU pakniauksiu, bet priverstinis reikalas yra priverstinis..

Neprisijungęs

#234 2015-07-26 18:50:38

Artaz
Senbuvis

Egle rašė:

nu va, turiu dvi savaites rūkymo metimui. Skaitau lengvą būdą, paskutinis bandymas buvo pusei metų, pradėjau rūkyt tada dėl paprasto naivaus bukumo smile vyras užrūkė tai aš pagalvojau parūkysiu trejetą penketą ir vėl toliau sau gyvensiu, bet užrūkiau tikrai dar pusmečiui. Dabar jau gydymo planas spardo į uodegą, po dviejų savaičių turiu būti išsivalius, nes rūkyt uždrausta kai pradėsiu...upapa..the time is the time..net pasimečiau, o ar turim rūkymo nerūkymo skyrelį kokį ?  nors ir vsiką žiNAU pakniauksiu, bet priverstinis reikalas yra priverstinis..

Aš metinėdavau tai: iš vakaro persirūkau, kad dar ryte bloga būtų ir tempdavau iki vakaro. Na o vieną dieną nerūkius, tai jau atsiranda stimulas.
   Dabar, kai buvau užgėręs, rūkiau. Po poką dienai. Metus gerti, dar savaitę šiek tiek parūkiau ir kažkaip nesunkiai rišau.

Neprisijungęs

#235 2015-07-27 08:17:55

Egle
Senbuvis

Šaunu, Artai, rišau ir aš, jei po trijų dienų viskas ok, teks atšvęsti..

Neprisijungęs

#236 2015-07-27 19:37:58

Troja
Senbuvis

Viktorija rašė:

Esu sektantė ir fanatikė, ne kitaip big_smile.

Ir dar  viena moteriškė sakė, kad tai -  psichinė negalia. Psichinė liga, žodžiu. Nes jei taip maitiniesi, tai čia tokia diagnozė nustatoma. Dar vienas veikėjas grasinosi pateikti „logikas ir faktus“ (...Kad tu pati, Troja, pati tuo tiki ir, kad  jokios logikos ar argumentai nepakeis tavo įsitikinimo tai faktas...). Bet kažko tai su tom „logikom ir faktais“ – ramybė. Norėčiau išgirsti bent vieną „logiką ar faktą“, kodėl maitintis gyvu maistu ir pasveikti nuo visų ligų, yra pavojinga gyvybei. Nu gal žmogus dar renka tas „logikas ir faktus“ ir pagaliau parašys juos. Lauksiu. big_smile

O šiaip, Veronika, tai faina, kad pabandei. Jei prie šio savo dabartinio mitybos varianto po truputį „lipdysi“ vis kokius papildomus dalykus, tai pasieksi vis geresnių rezultatų. Žinoma, jei turi kažkokių tikslų sveikatos ar išvaizdos klausimais smile

Neprisijungęs

#237 2015-07-27 19:45:12

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  1mėn.  22d. 
Nerūkau  0m.  2mėn.  9d. 

Troja, Viktorijos postas buvo. Aš tik trešnes su šilauogėm pilnais žandais skanauju smile

Neprisijungęs

#238 2015-07-27 19:51:16

Troja
Senbuvis

Veronika rašė:

Troja, Viktorijos postas buvo. Aš tik trešnes su šilauogėm pilnais žandais skanauju smile

big_smile big_smile big_smile Oi, Veronika, matyt, labai man tavo vardas mintyse įstrigęs, kad Viktoriją Veronika pavadinau. Labai atsiprašau Viktorijos smile Matyt, dabar visas forumo moteris Veronikom vadinsiu big_smile big_smile big_smile

Vis dėlto labai negerai, kad nėra pataisymo galimybės. Tų 5 minučių, per kurias galima taisyt, tai už galimybę nelabai galima laikyt smile

Neprisijungęs

#239 2015-07-27 19:52:31

Bebras
Senbuvis
Registravosi: 2015-06-17
Žinutės: 794

Viktorija rašė:

O aš pasinaudojau Trojos patarimais:). Man reikia vartoti antioksidantus (visagaliai daktarai nurodė). Nenorėjau cheminių, pasidomėjau kur gauti natūraliai ir sužinojau, kad jų yra vaisiuose ir daržovėse, tik jų kiekiai turi būti nemaži. Pusryčiams (kurių anksčiau visai nevalgiau) jau kurį laiką valgau vaisių - žalumynų, vakare daržovių – žalumynų kokteilius, dieną visą kitą norimą maistą. Savijautos pokyčiai akivaizdūs, o kitaip ir negali būti. <...>

Stebuklų būna. Po nežinau kiek metų pertraukos pusryčiams valgiau vaisių. Galbūt irgi Trojos postų paskatintas – žinia, ji tikrai moka įtikinti, neveltui kažkokiose valstybininikų struktūrose dirbo smile O jei rimčiau tai reikėjo suvartoti bepradedančius pūti vaisius. Šiaip gal nieko ypatingo, bet iki popietės neėmė mieguistumas. Nežinau kaip ten su tais sveikatingumais, aš jų nesivaikau, man daug svarbesnis faktas kad nuo maisto gaučiau energijos. Arba atvirkščiai – kad maistas būtų ne per daug sunkus ir kad nesurytų visos energijos virškinimui. Tai va, nors ir mėgstu per sočiai ir labai riebiai prisikirsti, tačiau jei pavyktų bent rytais užkąsti ko nors lengvesnio, tai jau vadinčiau dideliu žingsniu į priekį. Ir cukrų turbūt reikėtų pakeisti į medų.

Neprisijungęs

#240 2015-07-28 16:07:01

Egle
Senbuvis

Visai netyčiom šiandien kolega pasidalino nuoroda į W.J.Walsh radio interviu. Autoriaus  "Nutrient Power: Heal Your Biochemistry and Heal Your Brain " by William J. Walsh, PhD
Pasidalinu ir aš.
Man pačiai naudinga tiesiog pasiklausyti dėl visko ir dėl asmeninių simpatijų.
Buvau asmeniškai jam nusiuntus savo tyrimų rezultatus, jis pakomentavo kad greičiausiai turiu Undermethylathion tipo depresiją..bet taip ir nesigydžiau, bet labai padėjo psichologiškai, kai susipažinau su teorija.
https://thequantifiedbody.net/episode-2 … m-j-walsh/

Neprisijungęs

#241 2015-07-29 08:22:27

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  5mėn.  27d. 

Kas šiais metais vyksta su tais serbentais, tiek raudonus , tiek juodus , perka kap išprotėja.

Neprisijungęs

#242 2015-07-29 09:37:02

Egle
Senbuvis

žvejys rašė:

Kas šiais metais vyksta su tais serbentais, tiek raudonus , tiek juodus , perka kap išprotėja.

They are crazy about black berries smile

Neprisijungęs

#243 2015-07-29 09:46:26

Egle13
Senbuvis
Registravosi: 2015-03-23
Žinutės: 590

Blaivus  10m.  6mėn.  23d. 

žvejys rašė:

Masiškai trūksta vitamino "C", aplinka kalta big_smile

♐ Sagittarius ♐

Neprisijungęs

#244 2015-07-29 09:51:40

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  2mėn.  9d. 

Nuo pat vaikystės, juodieji serbentai - neapsakomas gėris  smile

Neprisijungęs

#245 2015-07-29 09:58:07

Egle
Senbuvis

aš savaitgalį apšvarinau baltųjų serbentų krūmą, kaip vaikystėj.

Neprisijungęs

#246 2015-07-29 10:09:44

Artaz
Senbuvis

Šiemet tik šiandien pirmą kartą pirkau braškių - sutryniau ir su pienu užpyliau. Spėjau... smile

Neprisijungęs

#247 2015-07-29 10:11:59

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  2mėn.  9d. 

Artaz rašė:

Spėjau... smile

Į paskutinį braškių traukinio vagoną lol

Neprisijungęs

#248 2015-07-29 10:35:13

Artaz
Senbuvis

Veronika rašė:

Artaz rašė:

Spėjau... smile

Į paskutinį braškių traukinio vagoną lol

Aha smile

Neprisijungęs

#249 2015-07-29 11:22:45

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  5mėn.  27d. 

Braškių bus visad baigiasi vėlyvos veislės ,bus remontantinės.

Neprisijungęs

#250 2015-07-30 16:33:08

Vienišas Vilkas
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-13
Žinutės: 991

Informacija apmąstymui... Nėra viskas taip paprasta. Geriau mokytis iš svetimų klaidų, nei iš savų.
Praktinė žmonių patirtis apie žaliavalgystę ir vegetarizmą, veganizmą.
https://www.youtube.com/watch?v=3oxrLiwflZo

Laisvi ir laimingi laiko neskaičiuoja... 😎

Neprisijungęs

Forumo apačia