VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Tara rašė:
Man atrodo, kad mandagumo niekada nebūna per daug....
O man per daug mandagumo ar gražbyliavimo tai pižoniškumo požymis ir beje labai ryškus...
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 11d. |
Eikit, esu pletkų nešiotojas, tai kad aš jūsų net nepažystu asmeniškai ir nepažinosiu. Nedrabstau ir nedrabstysiu , nežinau kuo aš neįtikau tau Marijau ir netrypiu kojytėmis nė vieno kaip vis nori parodyt Eglė.
Neprisijungęs
Va Äia pritarsiu Trojai - ko ŽvejÄ… užsipuolÄ—t? Tekstas dažnai neriÅ¡lus - bet jei toks žmogus? Kiekvienam galime pritaikyti savų niuansų, gal įvardyti? Ar apseisime? Tolerancijos, mielieji
Neprisijungęs
žvejys rašė:
<<<< tai kad aš jūsų net nepažystu asmeniškai ir nepažinosiu>>>>
Nu klausyk Žvejį, tiek dÄ—mesio iÅ¡ tavo gerbÄ—jų, aÅ¡ tavo vietoje tikrai neatsisakyÄiau minties susipažinti...
...ir apskritai, nu niekaip nesuprantu, kodėl vieniems amžinai sekasi, o kiti visada lieka už „borto“...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mÄ—n. | 11d. |
žvejys rašė:
Eikit, esu pletkų nešiotojas, tai kad aš jūsų net nepažystu asmeniškai ir nepažinosiu. Nedrabstau ir nedrabstysiu , nežinau kuo aš neįtikau tau Marijau ir netrypiu kojytėmis nė vieno kaip vis nori parodyt Eglė.
man tu esi tikrai kaip liaudis sako- pochui..
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Tara rašė:
Tokiu "stiliumi" Žvejįs rašo nevisada, gal nemoka skaitliuko nunulinti.... ?????
Å iaip man skaitliuko nunulint nereikia. DÄ—l ko raÅ¡iau užuomina paskaitinÄ—t , nes ankÅ¡Äiau bandžiau raÅ¡yt apie AA , tai suputojo , OHO kokia didybÄ—s manija buvo įžeista , nors asmeniÅ¡kai nÄ— prieÅ¡ viena neturiu nieko blogo ir nemanau kad įžeidžiu. Tik turiu iÅ¡siugdes nuojauta , kada bandoma manipuliuot kitais , bet aÄių dievui Äia nesiseka. Bet matau tau Tara sekasi puikiai paraÅ¡ei apie AA nieko , bÅ«Äiau aÅ¡ paraÅ¡es bÅ«t vÄ—l iÅ¡dÄ—tas į Å¡uns dienas , ta didybÄ— , puikybÄ— , paniekinimas kito , tai medis , didelis medis , veÅ¡lus , bet nevedantis vaisių. ÄŒia ankÅ¡Äiau buvo net su didelia ugnelia bandoma kurt SOS grupe , gal ir įkÅ«rÄ— nežinau , bet Äia forume tik patrieskiojo ir užgeso , jei pavyko atsipraÅ¡au. JNa toks esu , sako lenk medį kol jaunas , o sena patys žinot kas iÅ¡tieins. Geros , malonios dienos , gerų emocijų , gaivios ir nebÅ«kim pikti už vairo.
tegu šios godos ir parypavimai grįžta tau su kaupu ir lydi tavo asmenį , gaivios tau dienos seni
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
Tekstas dažnai nerišlus - bet jei toks žmogus? Kiekvienam galime pritaikyti savų niuansų,..
Čia irgi už liežuvio niekas netempia, priminsime... kai kita karta mane girta kas kritikuos, oj jis ganetaip pašau prisiminti tuos Vilkės bet "jei toks žmogus" ir manau nebekils jokiu niuansų...
Neprisijungęs
Gyvenime turėjau didelių nuopolių, nesėkmių sukeltų mano besaikio gėrimo. Šiuo momentu aš nekovoju , nesilaužau ar drebu pamates butelį ar dar geriau negaliu paimt į rankas. Ne, tos būsenos būna tik momentinės ir jas kai aprašau gal jos atrodo labai didelės ir svarbios , bet taip nėra. Ai nesiplėsiu , šiuo momentu yra viskas gerai . O kad man sugrįš su kaupu , ne tai tik iliuzija , mes patys valdom savo likima ir kaip jį pasuksim taip ir turėsim, o gal dievas reguliuoja , nežinau. Aš dievais netikiu. Dar kokia didžiule nauda gaunu iš kritikos tai mano bendravimo trūkumus , jūs šauniai juos paryškinat , dėkui.
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 5mÄ—n. | 10d. |
žvejys rašė:
Gyvenime turėjau didelių nuopolių, nesėkmių sukeltų mano besaikio gėrimo. Šiuo momentu aš nekovoju , nesilaužau ar drebu pamates butelį ar dar geriau negaliu paimt į rankas. Ne, tos būsenos būna tik momentinės ir jas kai aprašau gal jos atrodo labai didelės ir svarbios , bet taip nėra. Ai nesiplėsiu , šiuo momentu yra viskas gerai . O kad man sugrįš su kaupu , ne tai tik iliuzija , mes patys valdom savo likima ir kaip jį pasuksim taip ir turėsim, o gal dievas reguliuoja , nežinau. Aš dievais netikiu. Dar kokia didžiule nauda gaunu iš kritikos tai mano bendravimo trūkumus , jūs šauniai juos paryškinat , dėkui.
Jeigu tai trūkumai kodėl jie dingsta bendraujant gyvai? Apie kokius trūkumus kalbi žvejy?
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mÄ—n. | 4d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 21d. |
žvejys rašė:
............. Dar kokia didžiule nauda gaunu iš kritikos tai mano bendravimo trūkumus , jūs šauniai juos paryškinat , dėkui.
Eilinį kartą žaviuosi ir mokausi iš tavęs tokios reakcijos, Žvejį. Darai didžiulę pažangą. Jai dar truputį daugiau nuoseklumo, mažiau blaškymosi ir dėmesio kreipimo į pliotkus... Tiesiog imk ir perskaityk pats ką parašei, prieš išsiūsdamas. Tada gal visiems aiškiau bus.
Neprisijungęs
Pliotkai , tai Äia tipo apkalbos. Dirbu darba kuriame per diena , kalbu ir aptarnauju Å¡imta , gal ir daugiau klientų, visi jie skirtingi ir norint parduot reik prisitaikyt , daugelį matai pirma ir per kelias sekundes turi prisitaikyt prie kliento , tiesiogiai veidmainiaut.ÄŒia forume noriu bÅ«t savimi ir nedaryt pompastikos. ÄŒia Marijau pastebi mano klaida , taip noriu kalbÄ—t paprastai , bet gaunasi vÄ—l kitaip , gal aÅ¡ nemoku kitaip. ÄŒia gera tema pamÄ…stymui ateitį , kai bus laisvo laiko.
Neprisijungęs
Pumputis rašė:
žvejys rašė:
Jeigu tai trūkumai kodėl jie dingsta bendraujant gyvai? Apie kokius trūkumus kalbi žvejy?
Tokiais menkniekiais nenoriu apkrauti. Manau ir taip esu įkyrėjas .
Neprisijungęs
Bet hebrike pieÅ¡iam Äia "girtose naktyse" ir vargo nematom, gerianÄiam visai Å¡arai susisuks.
Neprisijungęs
girtos naktys nuo ledukų, baigiu visÄ… maiÅ¡elį su vytautais, vandenais, arbatom suvartot. Bet tai gražus ir smagus iÅ¡radimas. Utata karsÄiai
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mÄ—n. | 26d. |
Pasiklydes rašė:
pasakau mano manymu jiems svarbius 3 pavadinkime komplimentus už kuriuos jie man ir verti šiek tiek pagarbos. Pirma tai matyt vieninteliai pagal mityba žmonės kurie realiai išgeria tiek kiek reikia geriamojo vandens per diena.
Su pagarba Äia persistengei, nes žaliavalgiai vandens iÅ¡ viso negeria. Nebent kažkokiomis ypatingomis sÄ…lygomis, jei stipriai sportuoja ar dirba kur kolÅ«kio laukuose . O Å¡iaip vandens jie visiÅ¡kai negeria. AÅ¡ ir per Å¡iuos karÅ¡Äius neiÅ¡gÄ—riau nÄ— gurkÅ¡nio vandens ir lyg nežadu.
Neprisijungęs
o tai ką geria žaliavalgiai?
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mÄ—n. | 26d. |
pariuke rašė:
Tai, pariuke, juk tas maistas, kurį valgo žaliavalgiai, yra 70-90 proc sudarytas iÅ¡ vandens. O vaisiuose ir daržovÄ—se esantis vanduo yra pats kokybiÅ¡kiausias pasaulyje, paÄios teisingiausios struktÅ«ros. Tai apie jokį gÄ—rimÄ… kalba neina, nes neaiÅ¡ku, kurioj vietoj tÄ… gÄ—rimÄ… galima bÅ«tų įterpti. Žinoma, yra visokių valymosi programų, kur vanduo naudojamas, bet su konkreÄiu tikslu. O paprastoje kasdienybÄ—je tai vandens nÄ—ra.
O tokie karÅ¡Äiai, kokie yra dabar, taip maitinantis, visai nevargina, jokių prakaitavimų ar kokių alpimų
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Bet hebrike pieÅ¡iam Äia "girtose naktyse" ir vargo nematom, gerianÄiam visai Å¡arai susisuks.
Tu mažiau pergyvenk kam kokie šarai susisuks ar ne, o savęs daugiau žiūrėkis. Gaivios dienos.
Neprisijungęs
Troja rašė:
pariuke rašė:
Tai, pariuke, juk tas maistas, kurį valgo žaliavalgiai, yra 70-90 proc sudarytas iÅ¡ vandens. O vaisiuose ir daržovÄ—se esantis vanduo yra pats kokybiÅ¡kiausias pasaulyje, paÄios teisingiausios struktÅ«ros. Tai apie jokį gÄ—rimÄ… kalba neina, nes neaiÅ¡ku, kurioj vietoj tÄ… gÄ—rimÄ… galima bÅ«tų įterpti. Žinoma, yra visokių valymosi programų, kur vanduo naudojamas, bet su konkreÄiu tikslu. O paprastoje kasdienybÄ—je tai vandens nÄ—ra.
O tokie karÅ¡Äiai, kokie yra dabar, taip maitinantis, visai nevargina, jokių prakaitavimų ar kokių alpimų
Na tikrai reikės pradėti bandyti tos žaliavalgystės. Tik dabar eisiu atostogų, keliausiu, tai nebus galimybės. Bet po to tai tikrai pabandysiu bent jau vieną dieną.
Neprisijungęs
ÄŒia gaunasi beveik dienoraÅ¡tis. Žmogaus, nesugebanÄio arba nenorinÄio mesti gerti. KÄ… gi, praÄ—jo dar viena Å¡eÅ¡ių dienų pertrauka nuo alkoholio. "Nunulinam skaiÄiukus" ir pilam toliau. Baigiam Äia su tais alais, jie nebeveža, tad ant stalo jau laukia "kai kas stipresnio" tikrÄ…ja ta žodžio prasme - pirmoji stiklinÄ— su Å¡altu trauktinÄ—s ir kolos kokteiliu. Kol kokteiliukas dar netrenkÄ— į makaulÄ™, reik pora sakinių į forumÄ… brÅ«kÅ¡telt. Per ilgÄ…jį savaitgalį prisikaupÄ— daug darbų, tad Å¡iandien nuo ankstyviausio ryto teko paskubom verstis per galvÄ…. Gavosi kaip visada - skubÄ—damas siaubingai susinervinau, o po nervų karo vÄ—l tas pats finalas - bonka. Principe pas mane kritinÄ—s blaivybÄ—s dienos bÅ«na tokios: 2 - 3 diena, 5 - 6 diena, 9 - 10 diena, 13 - 14 diena, 20 - 22 diena. Va jei per Å¡ituos penkis barjerus perlipu, tai didelÄ— tikimybÄ—, kad bent keletÄ… mÄ—nesių iÅ¡liksiu blaivus. Dažniausiai užkliÅ«nu už pirmo ir antro barjero.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Principe pas mane kritinės blaivybės dienos būna tokios: 2 - 3 diena, 5 - 6 diena, 9 - 10 diena, 13 - 14 diena, 20 - 22 diena. Va jei per šituos penkis barjerus perlipu, tai didelė tikimybė, kad bent keletą mėnesių išliksiu blaivus. Dažniausiai užkliūnu už pirmo ir antro barjero.
Per penktaji nurodyta barjera jau neperlipu atrodo 3 metai, deja teko susitaikyti su tuom ir gyventi toliau... JauÄiu, kad tuoj irgi "nulinsiu" velniop tuos skaitiklius nes jau visko per daug prisikaupÄ—, makaulÄ— jau nebeiÅ¡neÅ¡a, o ir Å¡iaip norisi dar vasara kaip reikiant pabaliavoti...
Neprisijungęs
Pasiklydes, ir aÅ¡ jau baigiu susitaikyti su tuo, kad blaivybÄ— man per kietas rieÅ¡utas. Paskutiniu metu gyvenu itin keistu režimu, vadinkim jį "trumpalaikÄ— priverstinÄ— blaivybÄ—" Sveikata ant tiek regresavo, kad galiu sau leisti gerti maksimum kelias dienas, o po to jau esu priverstas blaivytis bent keliom dienom, nes organizmas neiÅ¡neÅ¡a. Kad ir Å¡iandien ryte padariau taip normaliai trauktinÄ—s, tai tik dabar naktį atsigaudinÄ—ju, vargu ar rytoj gersiu. GalbÅ«t, jei bus nervinga diena. Savijauta baisinÄ—, Äia galbÅ«t įtakojo tai, kad tyÄia gÄ—riau ant tuÅ¡Äio skrandžio, kad iÅ¡kart kirstų į makaulÄ™. Bet kokiu atveju, dar prieÅ¡ keletÄ… metų tokius užgÄ—rimus organizmas labiau toleruodavo ir sparÄiau paÅ¡alindavo toksines medžiagas. O dabar kaput. Senstu blin.
Neprisijungęs
O aš paskutiniu metu gyvenu laukimo režimu, erzina nerealiai tas laukimas, bet niekur dabar nedingsi... Atsidariau dabar spoksau i savo banko sąskaita, o ten eilinę diena man ŠPYGA taukuota suraityta - Disponuojamas likutis Iš viso 0,00 EUR... Bet sako kantrybė labai neprasta dorybė, tai ugdysiu toliau ja matyt, kito kelio nėra... Bet jau kai ikris pinigėliai, tai blyn žemė drebės kai dėsiu gert, jablynkšt jedrenyfeni...
Neprisijungęs
Vienas iÅ¡ motyvų (ne pagrindinių) apsisprÄ™sti mesti gerti buvo iÅ¡leidžiami pinigai, SkaiÄiuodavau ir kraupdavau. O kuriÄ… Äia dienÄ… nugirdau dviejų vyrukų pokalbį. TarÄ—si, kur geriau pirkti alaus. Tekstas buvo toks: Ä—, varom į MaximÄ…, ten akcija, po 37 eurocentus. Nežinau, ar taip gali bÅ«ti, bet prieÅ¡ tai mano nusipirktas buteliukas mineralkos kainavo brangiau. Tai ir pagalvojau, kad gerti, turbÅ«t, ne taip ir brangu, tiesiog neteisingus gÄ—rimus rinkdavausi . Na, rinkdavausi, tai rinkdavausi, bet man tik pirmas butelaitis bÅ«davo brangus. Dar man neduoda ramybÄ—s klausimas toks - jei alus kainuoja 37 centus, tai iÅ¡ ko jis pagamintas ir kokia turÄ—tų bÅ«ti savikaina
.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
<<<Kad ir Å¡iandien ryte padariau taip normaliai trauktinÄ—s, tai tik dabar naktį atsigaudinÄ—ju, vargu ar rytoj gersiu. GalbÅ«t, jei bus nervinga diena. Savijauta baisinÄ—, Äia galbÅ«t įtakojo tai, kad tyÄia gÄ—riau ant tuÅ¡Äio skrandžio, kad iÅ¡kart kirstų į makaulÄ™.>>>
Kaip matau Bebre, bandai pereiti į aukÅ¡tesnį „lygį“ prie stipresnių gÄ—rimų, ko gero taip ir turi bÅ«ti. IÅ¡ savo patirties galiu pasakyti, kad tolerancija alkoholiui didÄ—ja, ne tai kad daugiau pakeli iÅ¡gerti, bet reikia vis stipresnio alkoholio, kad pasiektum bent jau minimaliai PAKENÄŒIAMÄ„ savijautÄ…. AÅ¡ pradÄ—davau gerti (netgi palyginus saikingai) su kompanija, bet vÄ—liau taisydavau sveikatÄ… vienas. AÅ¡ nemaniau, kad girtuokliauju – aÅ¡ TAISYDAVAU SVEIKATÄ„. Per parÄ… iÅ¡gerdavau 0,7 – 1,0 l. degtinÄ—s. NepasakyÄiau, kad labai jau ir pasigerdavau, kažkaip sugebÄ—davau telefonu sprÄ™sti darbinius klausimus, sudÄ—tingesnius tiesiog atidÄ—davau. Gerdavau (pataisydavau sveikatÄ…) tiek, kad pasiekÄiau „normalę“ savijautÄ…. Taisydavau sveikatÄ… nepriklausomai nuo paros laiko, net nesismulkindavau gerti iÅ¡ taurelÄ—s, gerdavau tiesiai iÅ¡ butelio didelį gurkÅ¡nį ir taip kas kelios valandos. Nors Å¡eima ir blokuodavo mane visais įmanomais bÅ«dais - gerdavau tol kol sugebÄ—davau įsigyti alkoholio arba tiesiog kažkaip tai atsigerdavau ir nustodavau savaime. Prie alaus pereidavau jau baigdamas daugiadienes, bet Äia turiu pastebÄ—ti kad alus labai prastas „vaistas“ sveikatos taisymui, tinka nebent pirmÄ… dienÄ… kol dar neįmirkÄ™s. KartÄ… taip susiklostÄ—, kad sveikatÄ… taisiau grynu spiritu, va Äia tai „atsuktuvas“ – nespÄ—ji atgauti kvapÄ…, o visÄ… blogumÄ… kaip ranka nuima.. bet paskui.. tu Bebre geriau neklausk kas paskui...
Blaivas dažnai pagalvodavau: prasidÄ—jus daugiadienÄ—ms reikia nusipirkti paÄiÄ… pirmÄ… dienÄ… daug butelių degtinÄ—s, kad užtektų visai savaitei, kad nereikÄ—tų naktim bastytis.... nepirkdavau alkoholio visai savaitei, nes pats NUOÅ IRDŽIAI tikÄ—davau, kad perkamas eilinis butelis bus paskutinis.... tik sveikatai pataisyti...
Neprisijungęs