VšД� "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД� "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#901 2015-07-03 17:26:27

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Re: Girtos naktys

Tara rašė:

Man atrodo, kad mandagumo niekada nebūna per daug.... smile

O man per daug mandagumo ar gražbyliavimo tai pižoniškumo požymis ir beje labai ryškus... big_smile

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

2015-07-03 17:26:27

Google

#902 2015-07-03 23:51:37

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  5mėn.  20d. 

Eikit, esu pletkų nešiotojas, tai kad aš jūsų net nepažystu asmeniškai ir nepažinosiu. Nedrabstau ir nedrabstysiu , nežinau kuo aš neįtikau tau Marijau  ir netrypiu kojytėmis  nė vieno kaip vis nori parodyt Eglė.

Neprisijungęs

#903 2015-07-04 00:16:10

Vienišas Vilkas
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-13
Žinutės: 991

Va čia pritarsiu Trojai - ko Žveją užsipuolėt? Tekstas dažnai nerišlus - bet jei toks žmogus? Kiekvienam galime pritaikyti savų niuansų, gal įvardyti? Ar apseisime? smile Tolerancijos, mielieji smile

Laisvi ir laimingi laiko neskaičiuoja... 😎

Neprisijungęs

#904 2015-07-04 09:07:47

Tara
Senbuvis
Registravosi: 2012-02-11
Žinutės: 592

žvejys rašė:

<<<< tai kad aš jūsų net nepažystu asmeniškai ir nepažinosiu>>>>

Nu klausyk Žvejį, tiek dėmesio iš tavo gerbėjų, smile aš tavo vietoje tikrai neatsisakyčiau minties susipažinti... smile

...ir apskritai, nu niekaip nesuprantu, kodėl vieniems amžinai sekasi, o kiti visada lieka už „borto“... hmm

Neprisijungęs

#905 2015-07-04 09:40:50

Egle
Senbuvis
Registravosi: 2015-01-26
Žinutės: 1988

Blaivus  13m.  2mėn.  20d. 

žvejys rašė:

Eikit, esu pletkų nešiotojas, tai kad aš jūsų net nepažystu asmeniškai ir nepažinosiu. Nedrabstau ir nedrabstysiu , nežinau kuo aš neįtikau tau Marijau  ir netrypiu kojytėmis  nė vieno kaip vis nori parodyt Eglė.

man tu esi tikrai kaip liaudis sako- pochui..wink

“I don’t care what you shake, just shake something”.

Neprisijungęs

#906 2015-07-04 09:50:36

Egle
Senbuvis

žvejys rašė:

Tara rašė:

Tokiu "stiliumi" Žvejįs rašo nevisada, gal nemoka skaitliuko nunulinti.... ?????

Šiaip man skaitliuko nunulint nereikia. Dėl ko rašiau užuomina paskaitinėt , nes ankščiau bandžiau rašyt apie AA , tai suputojo , OHO kokia didybės manija buvo įžeista , nors asmeniškai nė prieš viena neturiu nieko blogo ir nemanau kad įžeidžiu. Tik turiu išsiugdes nuojauta , kada bandoma manipuliuot kitais , bet ačių dievui čia nesiseka. Bet matau tau Tara sekasi puikiai parašei apie AA nieko , būčiau aš parašes būt vėl išdėtas į šuns dienas , ta didybė , puikybė , paniekinimas kito , tai medis , didelis medis , vešlus , bet nevedantis vaisių. Čia ankščiau buvo net su didelia ugnelia bandoma kurt SOS grupe , gal ir įkūrė nežinau , bet čia forume tik patrieskiojo ir užgeso , jei pavyko atsiprašau. JNa toks esu , sako lenk medį kol jaunas , o sena patys žinot kas ištieins. Geros , malonios dienos , gerų emocijų , gaivios ir nebūkim pikti už vairo.

tegu šios godos ir parypavimai grįžta tau su kaupu  ir lydi tavo asmenį , gaivios tau dienos seni

Neprisijungęs

#907 2015-07-04 09:51:42

Pasiklydes
Senbuvis

Vienišas Vilkas rašė:

Tekstas dažnai nerišlus - bet jei toks žmogus? Kiekvienam galime pritaikyti savų niuansų,..

Čia irgi už liežuvio niekas netempia, priminsime... kai kita karta mane girta kas kritikuos,  oj jis ganetaip pašau prisiminti tuos Vilkės bet "jei toks žmogus" ir manau nebekils jokiu niuansų... smile

Neprisijungęs

#908 2015-07-04 15:24:19

žvejys
Senbuvis

Gyvenime turėjau didelių nuopolių, nesėkmių sukeltų mano besaikio gėrimo. Šiuo momentu aš nekovoju , nesilaužau ar  drebu pamates butelį ar dar geriau negaliu paimt į rankas. Ne, tos būsenos būna tik momentinės ir jas kai aprašau gal jos atrodo labai didelės ir svarbios , bet taip nėra. Ai nesiplėsiu , šiuo momentu yra viskas gerai . O kad man sugrįš su kaupu , ne tai tik iliuzija , mes patys valdom savo likima ir kaip jį pasuksim taip ir turėsim, o gal dievas reguliuoja , nežinau. Aš dievais netikiu. Dar kokia didžiule nauda gaunu iš kritikos tai mano bendravimo trūkumus , jūs šauniai juos paryškinat , dėkui.

Neprisijungęs

#909 2015-07-04 15:47:55

Pumputis
Vartotojas
Registravosi: 2012-09-05
Žinutės: 236

Blaivus  16m.  5mėn.  19d. 

žvejys rašė:

Gyvenime turėjau didelių nuopolių, nesėkmių sukeltų mano besaikio gėrimo. Šiuo momentu aš nekovoju , nesilaužau ar  drebu pamates butelį ar dar geriau negaliu paimt į rankas. Ne, tos būsenos būna tik momentinės ir jas kai aprašau gal jos atrodo labai didelės ir svarbios , bet taip nėra. Ai nesiplėsiu , šiuo momentu yra viskas gerai . O kad man sugrįš su kaupu , ne tai tik iliuzija , mes patys valdom savo likima ir kaip jį pasuksim taip ir turėsim, o gal dievas reguliuoja , nežinau. Aš dievais netikiu. Dar kokia didžiule nauda gaunu iš kritikos tai mano bendravimo trūkumus , jūs šauniai juos paryškinat , dėkui.

Jeigu tai trūkumai kodėl jie dingsta bendraujant gyvai? Apie kokius trūkumus kalbi žvejy?

Neprisijungęs

#910 2015-07-04 16:26:18

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  9mėn.  13d. 
Nerūkau  18m.  9mėn.  30d. 

žvejys rašė:

............. Dar kokia didžiule nauda gaunu iš kritikos tai mano bendravimo trūkumus , jūs šauniai juos paryškinat , dėkui.

Eilinį kartą žaviuosi ir mokausi iš tavęs tokios reakcijos, Žvejį. Darai didžiulę pažangą. Jai dar truputį daugiau nuoseklumo, mažiau blaškymosi ir dėmesio kreipimo į pliotkus... Tiesiog imk ir perskaityk pats ką parašei, prieš išsiūsdamas. Tada gal visiems aiškiau bus.

Neprisijungęs

#911 2015-07-04 18:06:21

žvejys
Senbuvis

Pliotkai , tai čia tipo apkalbos. Dirbu darba kuriame per diena , kalbu ir aptarnauju šimta , gal ir daugiau klientų, visi jie skirtingi ir norint parduot reik prisitaikyt , daugelį matai pirma ir per kelias  sekundes turi prisitaikyt prie kliento , tiesiogiai veidmainiaut.Čia forume noriu būt savimi ir nedaryt pompastikos.  Čia Marijau pastebi mano klaida , taip noriu kalbėt paprastai , bet gaunasi vėl kitaip , gal aš nemoku kitaip. Čia gera tema pamąstymui ateitį , kai bus laisvo laiko.

Neprisijungęs

#912 2015-07-04 18:07:43

žvejys
Senbuvis

Pumputis rašė:

žvejys rašė:

Jeigu tai trūkumai kodėl jie dingsta bendraujant gyvai? Apie kokius trūkumus kalbi žvejy?

Tokiais menkniekiais nenoriu apkrauti. Manau ir taip esu įkyrėjas .

Neprisijungęs

#913 2015-07-04 18:10:18

žvejys
Senbuvis

Bet hebrike piešiam čia "girtose naktyse" ir vargo nematom, geriančiam visai šarai susisuks.

Neprisijungęs

#914 2015-07-04 18:15:24

Egle
Senbuvis

girtos naktys nuo ledukų, baigiu visą maišelį su vytautais, vandenais, arbatom suvartot. Bet tai gražus ir smagus išradimas. Utata karsčiai

Neprisijungęs

#915 2015-07-04 18:38:42

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  5mėn.  4d. 

Pasiklydes rašė:

pasakau mano manymu jiems svarbius 3 pavadinkime komplimentus už kuriuos jie man ir verti šiek tiek pagarbos.  Pirma tai matyt vieninteliai pagal mityba žmonės kurie realiai išgeria tiek kiek reikia geriamojo vandens per diena.

Su pagarba čia persistengei, nes žaliavalgiai vandens iš viso negeria. Nebent kažkokiomis ypatingomis sąlygomis, jei stipriai sportuoja ar dirba kur kolūkio laukuose smile. O šiaip vandens jie visiškai negeria. Aš ir per šiuos karščius neišgėriau nė gurkšnio vandens ir lyg nežadu.

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#916 2015-07-04 20:15:49

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

o tai ką geria žaliavalgiai?

Neprisijungęs

#917 2015-07-04 20:34:41

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  5mėn.  4d. 

pariuke rašė:

Tai, pariuke, juk tas maistas, kurį valgo žaliavalgiai, yra 70-90 proc sudarytas iš vandens. O vaisiuose ir daržovėse esantis vanduo yra pats kokybiškiausias pasaulyje, pačios teisingiausios struktūros. Tai apie jokį gėrimą kalba neina, nes neaišku, kurioj vietoj tą gėrimą galima būtų įterpti. Žinoma, yra visokių valymosi programų, kur vanduo naudojamas, bet su konkrečiu tikslu. O paprastoje kasdienybėje tai vandens nėra.
O tokie karščiai, kokie yra dabar, taip maitinantis,  visai nevargina, jokių prakaitavimų ar kokių alpimų smile

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#918 2015-07-05 10:04:29

Pasiklydes
Senbuvis

žvejys rašė:

Bet hebrike piešiam čia "girtose naktyse" ir vargo nematom, geriančiam visai šarai susisuks.

Tu mažiau pergyvenk kam kokie šarai susisuks ar ne, o savęs daugiau žiūrėkis. Gaivios dienos. smile

Neprisijungęs

#919 2015-07-05 10:10:06

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

Troja rašė:

pariuke rašė:

Tai, pariuke, juk tas maistas, kurį valgo žaliavalgiai, yra 70-90 proc sudarytas iš vandens. O vaisiuose ir daržovėse esantis vanduo yra pats kokybiškiausias pasaulyje, pačios teisingiausios struktūros. Tai apie jokį gėrimą kalba neina, nes neaišku, kurioj vietoj tą gėrimą galima būtų įterpti. Žinoma, yra visokių valymosi programų, kur vanduo naudojamas, bet su konkrečiu tikslu. O paprastoje kasdienybėje tai vandens nėra.
O tokie karščiai, kokie yra dabar, taip maitinantis,  visai nevargina, jokių prakaitavimų ar kokių alpimų smile

Na tikrai reikės pradėti bandyti tos žaliavalgystės. Tik dabar eisiu atostogų, keliausiu, tai nebus galimybės. Bet po to tai tikrai pabandysiu bent jau vieną dieną.

Neprisijungęs

#920 2015-07-07 11:00:50

Bebras
Senbuvis
Registravosi: 2015-06-17
Žinutės: 794

Čia gaunasi beveik dienoraštis. Žmogaus, nesugebančio arba nenorinčio mesti gerti. Ką gi, praėjo dar viena šešių dienų pertrauka nuo alkoholio. "Nunulinam skaičiukus" ir pilam toliau. Baigiam čia su tais alais, jie nebeveža, tad ant stalo jau laukia "kai kas stipresnio" tikrąja ta žodžio prasme - pirmoji stiklinė su šaltu trauktinės ir kolos kokteiliu. Kol kokteiliukas dar netrenkė į makaulę, reik pora sakinių į forumą brūkštelt. Per ilgąjį savaitgalį prisikaupė daug darbų, tad šiandien nuo ankstyviausio ryto teko paskubom verstis per galvą. Gavosi kaip visada - skubėdamas siaubingai susinervinau, o po nervų karo vėl tas pats finalas - bonka. Principe pas mane kritinės blaivybės dienos būna tokios: 2 - 3 diena, 5 - 6 diena, 9 - 10 diena, 13 - 14 diena, 20 - 22 diena. Va jei per šituos penkis barjerus perlipu, tai didelė tikimybė, kad bent keletą mėnesių išliksiu blaivus. Dažniausiai užkliūnu už pirmo ir antro barjero.

Neprisijungęs

#921 2015-07-07 11:17:05

Pasiklydes
Senbuvis

Bebras rašė:

Principe pas mane kritinės blaivybės dienos būna tokios: 2 - 3 diena, 5 - 6 diena, 9 - 10 diena, 13 - 14 diena, 20 - 22 diena. Va jei per šituos penkis barjerus perlipu, tai didelė tikimybė, kad bent keletą mėnesių išliksiu blaivus. Dažniausiai užkliūnu už pirmo ir antro barjero.

Per penktaji nurodyta barjera jau neperlipu atrodo 3 metai, deja teko susitaikyti su tuom ir gyventi toliau... Jaučiu, kad tuoj irgi "nulinsiu" velniop tuos skaitiklius nes jau visko per daug prisikaupė, makaulė jau nebeišneša, o ir šiaip norisi dar vasara kaip reikiant pabaliavoti... smile

Neprisijungęs

#922 2015-07-08 01:01:35

Bebras
Senbuvis
Registravosi: 2015-06-17
Žinutės: 794

Pasiklydes, ir aš jau baigiu susitaikyti su tuo, kad blaivybė man per kietas riešutas. Paskutiniu metu gyvenu itin keistu režimu, vadinkim jį "trumpalaikė priverstinė blaivybė" Sveikata ant tiek regresavo, kad galiu sau leisti gerti maksimum kelias dienas, o po to jau esu priverstas blaivytis bent keliom dienom, nes organizmas neišneša. Kad ir šiandien ryte padariau taip normaliai trauktinės, tai tik dabar naktį atsigaudinėju, vargu ar rytoj gersiu. Galbūt, jei bus nervinga diena. Savijauta baisinė, čia galbūt įtakojo tai, kad tyčia gėriau ant tuščio skrandžio, kad iškart kirstų į makaulę. Bet kokiu atveju, dar prieš keletą metų tokius užgėrimus organizmas labiau toleruodavo ir sparčiau pašalindavo toksines medžiagas. O dabar kaput. Senstu blin.

Neprisijungęs

#923 2015-07-08 17:58:10

Pasiklydes
Senbuvis

O aš paskutiniu metu gyvenu laukimo režimu, erzina nerealiai tas laukimas, bet niekur dabar nedingsi... Atsidariau dabar spoksau i savo banko sąskaita, o ten eilinę diena man ŠPYGA taukuota suraityta - Disponuojamas likutis  Iš viso    0,00 EUR...   Bet sako kantrybė labai neprasta dorybė, tai ugdysiu toliau ja matyt, kito kelio nėra... Bet jau kai ikris pinigėliai, tai blyn žemė drebės kai dėsiu gert, jablynkšt jedrenyfeni... smile

Neprisijungęs

#924 2015-07-08 18:25:53

Viktorija
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 176

Vienas iš motyvų (ne pagrindinių) apsispręsti mesti gerti buvo išleidžiami pinigai, Skaičiuodavau ir kraupdavau. O kurią čia dieną nugirdau dviejų vyrukų pokalbį. Tarėsi, kur geriau pirkti alaus. Tekstas buvo toks: ė, varom į Maximą, ten akcija, po 37 eurocentus. Nežinau, ar taip gali būti, bet prieš tai mano nusipirktas buteliukas mineralkos kainavo brangiau. Tai ir pagalvojau, kad gerti, turbūt, ne taip ir brangu, tiesiog neteisingus gėrimus rinkdavausi hmmbig_smile. Na, rinkdavausi, tai rinkdavausi, bet man tik pirmas butelaitis būdavo brangus. Dar man neduoda ramybės klausimas toks - jei alus kainuoja 37 centus, tai iš ko jis pagamintas ir kokia turėtų būti savikaina roll.

Neprisijungęs

#925 2015-07-08 18:37:39

Tara
Senbuvis
Registravosi: 2012-02-11
Žinutės: 592

Bebras rašė:

<<<Kad ir šiandien ryte padariau taip normaliai trauktinės, tai tik dabar naktį atsigaudinėju, vargu ar rytoj gersiu. Galbūt, jei bus nervinga diena. Savijauta baisinė, čia galbūt įtakojo tai, kad tyčia gėriau ant tuščio skrandžio, kad iškart kirstų į makaulę.>>>

Kaip matau Bebre, bandai pereiti į aukštesnį „lygį“ prie stipresnių gėrimų, ko gero taip ir turi būti. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad tolerancija alkoholiui didėja, ne tai kad daugiau pakeli išgerti, bet reikia vis stipresnio alkoholio, kad pasiektum bent jau minimaliai PAKENČIAMĄ savijautą.  Aš pradėdavau gerti (netgi palyginus saikingai) su kompanija, bet vėliau taisydavau sveikatą vienas. Aš nemaniau, kad girtuokliauju  – aš TAISYDAVAU SVEIKATĄ. Per parą išgerdavau 0,7 – 1,0 l. degtinės. Nepasakyčiau, kad labai jau ir pasigerdavau, kažkaip sugebėdavau telefonu spręsti darbinius klausimus, sudėtingesnius tiesiog atidėdavau. Gerdavau (pataisydavau sveikatą) tiek, kad pasiekčiau „normalę“ savijautą. Taisydavau sveikatą nepriklausomai nuo paros laiko, net nesismulkindavau gerti  iš taurelės, gerdavau tiesiai iš butelio didelį gurkšnį  ir taip kas kelios valandos. Nors šeima ir blokuodavo mane visais įmanomais būdais - gerdavau tol kol sugebėdavau įsigyti alkoholio arba tiesiog kažkaip tai atsigerdavau ir nustodavau savaime. Prie alaus pereidavau jau baigdamas daugiadienes,  bet čia turiu pastebėti kad alus labai prastas „vaistas“ sveikatos taisymui, tinka nebent pirmą dieną kol dar neįmirkęs. Kartą taip susiklostė, kad sveikatą taisiau grynu spiritu, va čia tai „atsuktuvas“ – nespėji atgauti  kvapą, o visą blogumą kaip ranka nuima..  bet paskui..  tu Bebre geriau neklausk kas paskui...
Blaivas dažnai pagalvodavau: prasidėjus daugiadienėms reikia nusipirkti pačią pirmą dieną daug butelių degtinės, kad užtektų visai savaitei, kad nereikėtų naktim bastytis....  nepirkdavau alkoholio visai savaitei, nes pats NUOŠIRDŽIAI tikėdavau, kad perkamas eilinis butelis bus paskutinis.... tik sveikatai pataisyti...

Neprisijungęs

Forumo apačia