VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 13m. | 3mėn. | 1d. |
smagios tavo įžvalgos pirmos dalies post'o, man irgi dėl to paties smagu už žmones, kuriems gyvenime l.didelę teigiamą įtaką padarė dėmesys į mitybą, arba kaip pavadint tam tikrą dietą. Toliau tu kažkaip taip agresyviai..lyg būtum asmeniškai nukentėjęs ar didelį darbo stažą įgavęs medikas. Bet jau mano asmeninėj patirty oficialioji medicina parodė tokį tikrąjį arba vieną iš veidų, į kurį pagarbiai žiūrėti nesinori, va ten tai "polemika"..Su dieta mano požiūriu yra tikrai ypatingai paprasta, blogai pasijutai nuo kažkios formos mitybos, sustok ir viskas. Šiaip tai, tie kas užsiima savigyda, tame tarpe ir aš, laikosi vienos taisyklės, jei perdozavai, blogai pasijutai dėl dar kažkokių priezasčių, kurių kilmės tuoj pat nesuprasi, o gal ir visai nesužinosi- sustok tuoj pat, daryk pertrauką, stebėk save, tik tada daryk kitus žingsnius..
p.s tik bambaliai alaus ir žalioji mityba ant tiek skirtingi poliai, skirtingos medžiagos, kad aš neįsivaizduoju kaip pvz jūs vaikinai, galėtumėt nuo vieno prie kito tiesiogiai pereit, tieisog neįsivaizduoju..
Neprisijungęs
Oi bandžiau aš ta vadinama metimo "eiliškuma", atrodo 2007 metu vasara, mečiau gerti, po savaitės, na nustosiu rūkyti juk jei sveikatintis tai norisi vis daugiau efekto, aha kas dabar??... Sportuosiu, judėsiu, maudynės šaltame vandenyje, pirtelė, vantos, fizinis aktyvumas, dienos režimas....Va imsiu nevalgyti gyvulinės kilmės maisto, tada žiūrėsiu kaip ten dėl tų pieno produktų, gazuotų gėrimu, tada atsisakysiu kofeino, miltiniu atsisakysiu nes gi oj oj kaip tas Gliutenas koks baisus dalykas...... Šūdo ten jis baisus, po šiai dienai raitau makaronus su sojos padažu ir grietine ir vargo nematau, puiki savijauta... Daugybę sukirtau tos žalumos, uogų, vaisių, riešutų ir?? Nieko ten ypatingo kažkas nepasikeitė.... Savijauta? Na nebuvau vadinasi taip iškleręs ir sugriuvęs kaip ne kurie čia Forume dalyvaujantys... Mąstymas?? Hmm... Nei patamsėjo mąstymas nei prašviesėjo, Same Shit, Different day. Po kiek laiko pradėjau lakti alų, dar po kiek laiko užsinorėjau troškintos vištienos su daržovėmis ir virtais ryžiais, tada makaronų su sūriu ir lašiša, o tada ir rūgpienio su virtomis bulvytėmis su krapais... Tada pofyg tas fizinis aktyvumas, pavalgiau išgėriau alaus ir pogulio prie teliko.... priaugo nedaugiau 5 kg kas prie mano KMI yra VAIKU ŽAIDIMAS NUMESTI...
Galiu pasakyti paskutinis dalykas kas "sugryžo" tai tabakas po puses metų nerūkymo ir skaitau tai matyt man buvo nemaloniausias mano organizmui "sugryžęs" dalykas... Plaučiai man tai "pasakė" ne kas kitas... kaip tu Egliokas sakai reikia stebėti save, taiva stebėjau save nuo pat ryto iki vakaro, kas pasikeitė, svoris, energijos kiekis, miego trukmė, atsiprašant ar viduriai labiau užkietėjo ar atsilaisvino nuo tokios gyvensenos, nuotaikos kokios ir supratau, kad čia jau tapo kažkokia "manija", nepritariu iš esmės savigydoms bet ir nežadu aklai pasitikėti farmacijos galinga pramone, yra tam tikras visgi Status Quo, juolab kad supratau kad mano tėvai taip valgė, mano seneliai taip valgė ir proseneliai kiek girdėjau irgi kirto juoda ruginę duona su lašinukais ir svogūniukais, svieste keptas voveruškas su savo užauginta bulvyte ir riebu omleta su lašinukais, patraukdavo naminio alaus ar arielkos ir prigimdė sveikų drūtų kiek vaikų, vien mano senelė iš tėvo pusės turėjo 5 sveikiausius vaikus ir pati nugyveno apie 90 metų, o čia yra forumiečiu mergų kurios ir vieno nesugeba pasigimdyti ir aiškina apie sveika gyvensena, sorry, patylėsiu....... Ir nėra ko čia man išradinėti per naujo kažka, patikrinta - Neveikia.
Neprisijungęs
o kiek laiko tęsiai tą intensyvų sveikinatinimąsi 2007?
Neprisijungęs
Egle rašė:
o kiek laiko tęsiai tą intensyvų sveikinatinimąsi 2007?
Kažkur kiek prisimenu nuo liepos mėnesio, kadangi persikrausčiau gyventi pas motina i sodybą vasara kad nustoti gerti, tai pats laikas šviežioms daržovėms, uogoms, vaisiams, visa kažkur rudeni, nors jau spalio lapkričio mėnesi man tokia gyvensena pradėjo įgrysti, bet jau ant Kalėdu raičiau kepsnius su bulvytėmis ir su balta mišraine ir gėriau aišku šnapsiuka užsikasdamas mandarinais... Realiai kažkur 4 mėnesiu man užteko suprasti kad man to tiesiog matyt NEREIKIA, kad ekspermentas bergždžias... Bet čia dar neesminė išvada, pažiūrėkite ka tie sveikuoliai žaliavalgiai sako jei kažka bandai iš jų siūlomų savaitę? Sako mažai, reikia daugiau. Jei bandai mėnesi? Sako vistiek mažai. Jei bandai 1 metus? Vistiek tau sakys kad arba mažai arba kažka ten netaip darai, vienžo vistiek galutiniame variante jie teisūs, tu kvailys...
Neprisijungęs
Gal tau toks gyvenimo būdas nepasirodė įdomus..
o žmonės kurie graudžiai ilgam netenka sveikatos, ar jos neturi,tai.. patirti pačiam reikia, kad galėtum kartais suprasti kitų motyvus..
Neprisijungęs
Pati geriausia pagalba alkoholikui – jokia pagalba. Bebras paprašė Troja parašė, toliau Bebro pasirinkimas. Apskritai, tai Trojos metodika UNIKALI, bet nereiškia kad ji universali t.y. nebūtinai gali tikti visiems. Kas abejoja Trojos metodika, gali pasižiūrėti jos skaitiklio rodmenis – jai būtent šis metodas tiko! Lygiai taip man su AA (Staska nuo kairio konteinerio ir jo prasigėrusi chebra), su jų pagalba negeriu beveik penkis mėnesius, ko anksčiau niekada nėra buvę. AA fenomenas nesuderinamas su jokia logika, bet nepriklausomai nuo to, šis fenomenas MANO ATVEJU yra veiksmingas! Beprasmiška įtikinėti geriantį alkoholiką ir siūlyti pagalbą, dar beprasmiškiau naudoti prievartą. Nori gerti, tegul geria – tai kiekvieno žmogaus asmeninis pasirinkimas, norės negerti atsiras ir tinkama metodika ir tinkamas būdas...
Neprisijungęs
Egle rašė:
Gal tau toks gyvenimo būdas nepasirodė įdomus...o žmonės kurie graudžiai ilgam netenka sveikatos, ar jos neturi, tai... patirti pačiam reikia, kad galėtum kartais suprasti kitų motyvus..
Ne, man toks gyvenimo būdas nepasirodė įdomus, sakyčiau man lėkštas ir nuobodus. Nereikia tos sveikatos "prašikti" ant tiek kad paskui tik tokie gyvenimo būdai telieka jeigu labai atvirai ir tiesiai.... Apskritai tada susigrupavo tarsi savita man lentelė gyvensenos, kad realiai norint galiu nerūkyti tabako koki pusmeti plius minus, negerti alkoholio na apie pora mėnesiu, kažkur 2-3 mėn. nedaugiau, nevartoti gyvūninės kilmės ir pieno produktu irgi apie keletą mėnesiu ir dar pridėsiu kiek be sekso buvau ištvėręs, kiek truko visiškas susilaikymas kol stogas "nenuvažiavo - taip pat apie 6-7 mėnesiai. Toliau nepabijokime to žodžio, savęs žiaurus varžymas, apribojimas, emocinis prievartavimas, "kankinimas", stengimąsis ieškoti kažkokios papildomos motyvacijos ir t.t. Pridėsiu, čia mano ant savo "kailio" patirtis, neperšu ir neagituoju, tad prašom čia nepsichuoti. Apskritai mano pažystamu tu žaliavalgiu absoliuti dauguma tai pradėjo tik dėl 2 priežasčiu taip elgtis ir gyventi, niekaip neradau kažkokios 3-osios... Arba taip su sveikata chrėnovai, kad nebėr kur dingti ir bandoma viskas iš eilės kad tik palengvėtų, pagerėtų arba tai naujausias "Mados klyksmas" iš neturėjimo ka daugiau veikti kai jau veikla spjaudau ir gaudau nebedomina...
Neprisijungęs
aš tai pvz net nežinočiau ką tau atsakyt Tara:
Trojos metodas unikalus, Tavo metodas fenomenalus, kalbėti apie tai beprasmiška...juk nėra čia kažkokio didelio įtikinėjimo geriančių žmonių atžvilgiu. Galbūt išeiškiam norą, kad bevelytume, linkėtume, kad būtų geriau nei yra.....
bet tu tikras anonimas jau
Neprisijungęs
Egle rašė:
Trojos metodas unikalus, Tavo metodas fenomenalus, kalbėti apie tai beprasmiška...juk nėra čia kažkokio didelio įtikinėjimo geriančių žmonių atžvilgiu. Galbūt išeiškiam norą, kad bevelytume, linkėtume, kad būtų geriau nei yra.....
bet tu tikras anonimas jau
Taip Egle, tik išeiškiam norą, tik išeiškiam ir linkime daugiau ko gero nieko negalime padėti.
Neprisijungęs
Tara rašė:
Egle rašė:
bet tu tikras anonimas jauTaip Egle, tik išeiškiam norą, tik išeiškiam ir linkime daugiau ko gero nieko negalime padėti.
) nelabai fenomenaliai gavosi, ah
Neprisijungęs
Egle rašė:
Tara rašė:
Egle rašė:
bet tu tikras anonimas jauTaip Egle, tik išeiškiam norą, tik išeiškiam ir linkime daugiau ko gero nieko negalime padėti.
) nelabai fenomenaliai gavosi, ah
Visiems pasitaiko
Neprisijungęs
Egle rašė:
) nelabai fenomenaliai gavosi, ah...
Čia tipo It`s Always Good to be Underestimated..
Neprisijungęs
Šiandien stiproka trysūčka, pirkdamas pietus rinkau pin kodą tai sunkokai pataikiau į klavišus. Plius galva plyštanti. Teks iškentėti, bo vakar prastokai buvo, sveikata nelabai paveža daug alaus. Prieš gerą dešimtmetį tokių bajerių nebūdavo, organizmas viską puikiai pašalindavo. Dabar visai kas kita. Prisigerti darosi prabanga.
Kas dėl tų žalialapysčių, tai taikliai pasakė Tara: "Trojos metodas unikalus". Va kaip pirštu į akį - kas tinka vienam, netinka kitam. Kiekvienas atranda savo unikalų būdą sveikti. Turiu ir aš patirties su mitybos keitimais. Pirmas bandymas truko mėnesį, tikslas - numesti svorio. Tuo metu buvau paauglys, dar neturėjau problemų su alko, buvau drūtas bernas. Tik biškį pympačkiukas, nu su antsvoriu ta prasme. Nu ir ką, visą mėnesį sąžiningai - žolytės, sriubytės, salotytės, lapeliukai. Prie viso to dar kasdien bėgimas kaip minimum po 5 km. Ir po mėnesio netekau "iolikos" kilų, tikslas pasiektas. Savijautos pokyčių neužfiksavau, nes tada ir taip buvau dar ganėtinai sveikas. Antras bandymas buvo prieš kelis metus, tikslas - mesti gerti. Iš mitybos išėmiau mėsos produktus, bet visa kita valgiau. Tai buvo, pavadinkim tuo keiksmažodžiu - laktoovovegetarizmas. Fizinio krūvio sau nebeleidau, nes sveikata jau buvo šaibom nuėjusi. Taip prakentėjau tik tris savaites , po to užgėriau. Per tas tris savaites buvo baisinės sausos pagirios, vėliau baisinis mieguistumas, dienomis kai trūpas miegodavau nuo tokios mitybos. Savijautos pokyčių neužfiksavau, tik pastebėjau, kad nustojo smirdėti prakaitas. Reiškia, kažkoks efektas buvo. Vienu žodžiu, išvada tokia - mitybą reikia prisižiūrėt, bet drastiškai ją galima keisti tik tada, kai jau visai šakės ir niekas kitas jau nepadeda. Jei stogas tiek nuvažiuotų, kad mintys nuolatinai suktųsi apie kilpas ant kaklo, nu tada jo - išbandyčiau žaliavalgystę kaip paskutinį šansą. O kolkas noriu gyvent, kad ir kaip keistai tai beskambėtų iš mano lūpų.
Neprisijungęs
Tarpe to jaunimo, kurio esu, žaliavalgystė, vegetarizmas, veganizmas, paleo dieta ir dar galbūt kažkas taip kažkaip normalu jiems dažnai, kad čia gal mūsų kartai tai unikalu kabutėse, tiems vaikiams daug kas yra kitaip..bet aš tarpe atitinkamo jaunimo, pažystu tik vieną ratą žmonių, nors socialogai kalba apie Z kartą, fiksuoja bendras tendencijas, ezoterikai kalba apie indigo vaikus..ir pan. Nelengva su jais, neparepresuosi taip paprastai. Aš kai neturiu savų vaikų, tai žiūriu į kitų ir slapta didžiuojuosi..
Neprisijungęs
Pilna aplinkui jaunimo paaugliu kurie kaip ir mes per vasaros atostogas maukia alų, rūko, kerta čipsus ir gliaudo sėmkes, tik su tokiu skirtumu kad būtinai rankose dar turi būti išmanusis mobiliakas....
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Pilna aplinkui jaunimo paaugliu kurie kaip ir mes per vasaros atostogas maukia alų, rūko, kerta čipsus ir gliaudo sėmkes, tik su tokiu skirtumu kad būtinai rankose dar turi būti išmanusis mobiliakas....
tikrai taip
Neprisijungęs
Pasiklydęs, pas tave skatiklis rodo vieną blaivę dieną! Turbūt programinė klaida įsivėlė, tau reikėtų į adminą kreiptis, kaip gi čia tokia neteisybė?
Neprisijungęs
Tara rašė:
Pasiklydęs, pas tave skatiklis rodo vieną blaivę dieną! Turbūt programinė klaida įsivėlė, tau reikėtų į adminą kreiptis, kaip gi čia tokia neteisybė?
Grynas System Error! Ypač turint omenyje kad negeriu ir nerūkau jau antra diena... Nors yra šioks toks skirtumas tuose dalykuose, ant palangės guli puse pakelio cyzų, bet tiesiog nesinori, o alaus norisi bet šaldytuve visai nėra, tai isivaizduokite kokiame aš dabar košmare, aaaaaaa!
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Tara rašė:
Grynas System Error! Ypač turint omenyje kad negeriu ir nerūkau jau antra diena... Nors yra šioks toks skirtumas tuose dalykuose, ant palangės guli puse pakelio cyzų, bet tiesiog nesinori, o alaus norisi bet šaldytuve visai nėra, tai isivaizduokite kokiame aš dabar košmare, aaaaaaa!
Užjaučiu... nėra alaus - tai ir šortų nereikės skalbti, vis šioks toks pliusas....
Neprisijungęs
Na šortus vistiek reikia skalbti kartas nuo karto nepaisant ar geriu alų ar ne, tik aisku ne po kelis kartus per savaite... Kita vertus man patinka skalbti ir lyginti, veikla kuri mane kažkaip savotiškai ramina....
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mėn. | 0d. |
Kartais keliat nuorodas panašiom temom , dabar supratau, kad "iš lempos ". Tara atidžiai paskaitinėk forumą ir suprasi "su kuo valgoma druska"(perkeltine prasme). Pats asmeniškai turiu viena dilemą, skaitliuką , jis man nereikalingas vis vien jo neatsimenu ir neseku blaivių dienų. Blaivi diena eina po valiai ir nieko imu nebedaryt , iš daugelio gyvenančių blaiviai patirčių baigiu dėliot man tinkantį būdą. Ne , forumo nepaliksiu , pasirodo laikas nuo laiko išsakyt kaip jauties yra gerai, net gi būtina . Mityba gali daug , Troja teisi , paskutiniu laiku kraujo spaudimo matuoklis vėl apdulkėjo. Atsiprašau , jei kam nepatiko , bet visad perskaitau Trojos pasisakymus, todėl ir užkibo , tas pasivaikščiojimas po pievas.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 23d. |
Nerūkau | 18m. | 10mėn. | 9d. |
žvejys rašė:
Kartais keliat nuorodas panašiom temom , dabar supratau, kad "iš lempos ". Tara atidžiai paskaitinėk forumą ir suprasi "su kuo valgoma druska"(perkeltine prasme). Pats asmeniškai turiu viena dilemą, skaitliuką , jis man nereikalingas vis vien jo neatsimenu ir neseku blaivių dienų. Blaivi diena eina po valiai ir nieko imu nebedaryt , iš daugelio gyvenančių blaiviai patirčių baigiu dėliot man tinkantį būdą. Ne , forumo nepaliksiu , pasirodo laikas nuo laiko išsakyt kaip jauties yra gerai, net gi būtina . Mityba gali daug , Troja teisi , paskutiniu laiku kraujo spaudimo matuoklis vėl apdulkėjo. Atsiprašau , jei kam nepatiko , bet visad perskaitau Trojos pasisakymus, todėl ir užkibo , tas pasivaikščiojimas po pievas.
Chebra, help! Jei kas supratot apie ką čia, išskyrus tą vietą kur Troja visada teisi, paaiškinkit. Rimtai, be jokios ironijos, nu nepagaunu minties... Apmaudu.
Neprisijungęs
)
aš tai procentaliai taip suprantu. Jei trisdešimt apie procentų teksto suprantu, tai viskas ok, jei noriu daugiau reikia studijuoti kruopsčiai, gilintis, ilyginti įvairius šaltinius.
Neprisijungęs
Čia gerai buvo pasakyta apie šio tipo teksto (ne) supratimą, bet sakyčiau 30 proc. jo rašliavų suprasti tai jau "prabangos" dalykas, realiai kokie 3 procentai, visa kita vadinasi taip - suverčiau i krūva žodžiu, posakiu, nuogirdų, pletkų haliucinacijų jovala, o kam "reikia" tas atsirinks..
Neprisijungęs
žvejys rašė:
<<<<Tara atidžiai paskaitinėk forumą ir suprasi "su kuo valgoma druska"(perkeltine prasme).>>>>
Mano atveju kiek aikiau: kad suprasčiau - turiu atidžiai skaityti forumą????
Neprisijungęs