VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#851 2015-07-01 10:08:18

Egle
Senbuvis
Registravosi: 2015-01-26
Žinutės: 1988

Blaivus  13m.  2mÄ—n.  11d. 

Re: Girtos naktys

smagios tavo įžvalgos pirmos dalies post'o, man irgi dÄ—l to paties smagu už žmones, kuriems gyvenime l.didelÄ™ teigiamÄ… įtakÄ…  padarÄ— dÄ—mesys į mitybÄ…, arba kaip pavadint tam tikrÄ… dietÄ…. Toliau tu kažkaip taip agresyviai..lyg bÅ«tum asmeniÅ¡kai nukentÄ—jÄ™s ar didelį darbo stažą įgavÄ™s medikas. Bet jau mano asmeninÄ—j patirty oficialioji medicina parodÄ— tokį tikrÄ…jį arba vienÄ… iÅ¡ veidų, į kurį pagarbiai žiÅ«rÄ—ti nesinori, va ten tai  "polemika"..Su dieta mano požiÅ«riu yra tikrai ypatingai paprasta, blogai pasijutai nuo kažkios formos mitybos, sustok ir viskas. Å iaip tai, tie kas užsiima savigyda, tame tarpe ir aÅ¡, laikosi vienos taisyklÄ—s, jei perdozavai, blogai pasijutai dÄ—l dar kažkokių priezasÄių, kurių kilmÄ—s tuoj pat nesuprasi, o gal ir visai nesužinosi- sustok tuoj pat, daryk pertraukÄ…, stebÄ—k save, tik tada daryk kitus žingsnius..
p.s tik  bambaliai alaus ir žalioji mityba ant tiek skirtingi poliai, skirtingos medžiagos, kad aÅ¡ neįsivaizduoju kaip pvz jÅ«s vaikinai, galÄ—tumÄ—t nuo vieno prie kito tiesiogiai pereit, tieisog neįsivaizduoju..

“I don’t care what you shake, just shake somethingâ€.

Neprisijungęs

2015-07-01 10:08:18

Google

#852 2015-07-01 10:31:03

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Oi bandžiau aÅ¡ ta vadinama metimo "eiliÅ¡kuma", atrodo 2007 metu vasara, meÄiau gerti, po savaitÄ—s, na nustosiu rÅ«kyti juk jei sveikatintis tai norisi vis daugiau efekto, aha kas dabar??... Sportuosiu, judÄ—siu, maudynÄ—s Å¡altame vandenyje, pirtelÄ—, vantos, fizinis aktyvumas, dienos režimas....Va imsiu nevalgyti gyvulinÄ—s kilmÄ—s maisto, tada žiÅ«rÄ—siu kaip ten dÄ—l tų pieno produktų, gazuotų gÄ—rimu, tada atsisakysiu kofeino, miltiniu atsisakysiu nes gi oj oj kaip tas Gliutenas koks baisus dalykas...... Å Å«do ten jis baisus, po Å¡iai dienai raitau makaronus su sojos padažu ir grietine ir vargo nematau, puiki savijauta... DaugybÄ™ sukirtau tos žalumos, uogų, vaisių, rieÅ¡utų ir??   Nieko ten ypatingo kažkas nepasikeitÄ—.... Savijauta? Na nebuvau vadinasi taip iÅ¡klerÄ™s ir sugriuvÄ™s kaip ne kurie Äia Forume dalyvaujantys... smile  MÄ…stymas?? Hmm... Nei patamsÄ—jo mÄ…stymas nei praÅ¡viesÄ—jo, Same Shit, Different day.  Po kiek laiko pradÄ—jau lakti alų, dar po kiek laiko užsinorÄ—jau troÅ¡kintos viÅ¡tienos su daržovÄ—mis ir virtais ryžiais, tada makaronų su sÅ«riu ir laÅ¡iÅ¡a,  o tada ir rÅ«gpienio su virtomis bulvytÄ—mis su krapais... Tada pofyg tas fizinis aktyvumas, pavalgiau iÅ¡gÄ—riau alaus ir pogulio prie teliko....  priaugo nedaugiau 5 kg kas prie mano KMI yra VAIKU ŽAIDIMAS NUMESTI... smile Galiu pasakyti paskutinis dalykas kas "sugryžo" tai tabakas po puses metų nerÅ«kymo ir skaitau tai matyt man buvo nemaloniausias mano organizmui "sugryžęs" dalykas... PlauÄiai man tai "pasakÄ—" ne kas kitas...  kaip tu Egliokas sakai reikia stebÄ—ti save, taiva stebÄ—jau save nuo pat ryto iki vakaro, kas pasikeitÄ—, svoris, energijos kiekis, miego trukmÄ—, atsipraÅ¡ant ar viduriai labiau užkietÄ—jo ar atsilaisvino nuo tokios gyvensenos, nuotaikos kokios ir supratau, kad Äia jau tapo kažkokia "manija", nepritariu iÅ¡ esmÄ—s savigydoms bet ir nežadu aklai pasitikÄ—ti farmacijos galinga pramone, yra tam tikras visgi Status Quo, juolab kad supratau kad mano tÄ—vai taip valgÄ—, mano seneliai taip valgÄ— ir proseneliai kiek girdÄ—jau irgi kirto juoda ruginÄ™ duona su laÅ¡inukais ir svogÅ«niukais, svieste keptas voveruÅ¡kas su savo užauginta bulvyte ir riebu omleta su laÅ¡inukais, patraukdavo naminio alaus ar arielkos ir prigimdÄ— sveikų drÅ«tų kiek vaikų, vien mano senelÄ— iÅ¡ tÄ—vo pusÄ—s turÄ—jo 5 sveikiausius vaikus ir pati nugyveno apie 90 metų, o Äia yra forumieÄiu mergų kurios ir vieno nesugeba pasigimdyti ir aiÅ¡kina apie sveika gyvensena, sorry, patylÄ—siu....... Ir nÄ—ra ko Äia man iÅ¡radinÄ—ti per naujo kažka, patikrinta - Neveikia. smile

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

#853 2015-07-01 10:37:46

Egle
Senbuvis

o kiek laiko tęsiai tą intensyvų sveikinatinimąsi 2007?

Neprisijungęs

#854 2015-07-01 10:49:15

Pasiklydes
Senbuvis

Egle rašė:

o kiek laiko tęsiai tą intensyvų sveikinatinimąsi 2007?

Kažkur kiek prisimenu nuo liepos mÄ—nesio, kadangi persikrausÄiau gyventi pas motina i sodybÄ… vasara kad nustoti gerti, tai pats laikas Å¡viežioms daržovÄ—ms, uogoms, vaisiams, visa kažkur rudeni, nors jau spalio lapkriÄio mÄ—nesi man tokia gyvensena pradÄ—jo įgrysti, bet jau ant KalÄ—du raiÄiau kepsnius su bulvytÄ—mis ir su balta miÅ¡raine ir gÄ—riau aiÅ¡ku Å¡napsiuka užsikasdamas mandarinais... wink Realiai kažkur 4 mÄ—nesiu man užteko suprasti kad man to tiesiog matyt NEREIKIA, kad ekspermentas bergždžias... Bet Äia dar neesminÄ— iÅ¡vada, pažiÅ«rÄ—kite ka tie sveikuoliai žaliavalgiai sako jei kažka bandai iÅ¡ jų siÅ«lomų savaitÄ™? Sako mažai, reikia daugiau. Jei bandai mÄ—nesi? Sako vistiek mažai. Jei bandai 1 metus? Vistiek tau sakys kad arba mažai arba kažka ten netaip darai, vienžo vistiek galutiniame variante jie teisÅ«s, tu kvailys... big_smile

Neprisijungęs

#855 2015-07-01 11:26:37

Egle
Senbuvis

Gal tau toks gyvenimo būdas nepasirodė įdomus..
o žmonÄ—s kurie graudžiai ilgam netenka sveikatos, ar jos neturi,tai.. patirti paÄiam reikia, kad galÄ—tum kartais suprasti kitų motyvus..

Neprisijungęs

#856 2015-07-01 11:37:21

Tara
Senbuvis
Registravosi: 2012-02-11
Žinutės: 592

Pati geriausia pagalba alkoholikui – jokia pagalba. Bebras paprašė Troja parašė, toliau Bebro pasirinkimas. Apskritai, tai Trojos metodika UNIKALI, bet nereiÅ¡kia kad ji universali t.y.  nebÅ«tinai gali tikti visiems. Kas abejoja Trojos metodika, gali pasižiÅ«rÄ—ti jos skaitiklio rodmenis – jai bÅ«tent Å¡is metodas tiko! Lygiai taip man su AA (Staska nuo kairio konteinerio ir jo prasigÄ—rusi chebra), su jų pagalba negeriu beveik penkis mÄ—nesius, ko anksÄiau niekada nÄ—ra buvÄ™. AA fenomenas nesuderinamas su jokia logika, bet nepriklausomai nuo to, Å¡is fenomenas MANO ATVEJU yra veiksmingas!  BeprasmiÅ¡ka įtikinÄ—ti geriantį alkoholikÄ… ir siÅ«lyti pagalbÄ…, dar beprasmiÅ¡kiau  naudoti prievartÄ…. Nori gerti, tegul geria – tai kiekvieno žmogaus asmeninis pasirinkimas, norÄ—s negerti atsiras ir tinkama metodika ir tinkamas bÅ«das...

Neprisijungęs

#857 2015-07-01 11:53:16

Pasiklydes
Senbuvis

Egle rašė:

Gal tau toks gyvenimo bÅ«das nepasirodÄ— įdomus...o žmonÄ—s kurie graudžiai ilgam netenka sveikatos, ar jos neturi, tai... patirti paÄiam reikia, kad galÄ—tum kartais suprasti kitų motyvus..

Ne, man toks gyvenimo bÅ«das nepasirodÄ— įdomus, sakyÄiau man lÄ—kÅ¡tas ir nuobodus.  Nereikia tos sveikatos "praÅ¡ikti" ant tiek kad paskui tik tokie gyvenimo bÅ«dai telieka jeigu labai atvirai ir tiesiai.... Apskritai tada susigrupavo tarsi savita man lentelÄ— gyvensenos, kad realiai norint galiu nerÅ«kyti tabako koki pusmeti plius minus, negerti alkoholio na apie pora mÄ—nesiu, kažkur 2-3 mÄ—n. nedaugiau, nevartoti gyvÅ«ninÄ—s kilmÄ—s ir pieno produktu irgi apie keletÄ… mÄ—nesiu ir dar pridÄ—siu kiek be sekso buvau iÅ¡tvÄ—rÄ™s, kiek truko visiÅ¡kas susilaikymas kol stogas "nenuvažiavo - taip pat apie 6-7 mÄ—nesiai. Toliau nepabijokime to žodžio, savÄ™s žiaurus varžymas, apribojimas, emocinis prievartavimas, "kankinimas", stengimÄ…sis ieÅ¡koti kažkokios papildomos motyvacijos ir t.t. PridÄ—siu, Äia mano ant savo "kailio" patirtis, neperÅ¡u ir neagituoju, tad praÅ¡om Äia nepsichuoti.  Apskritai mano pažystamu tu žaliavalgiu absoliuti dauguma tai pradÄ—jo tik dÄ—l 2 priežasÄiu taip elgtis ir gyventi, niekaip neradau kažkokios 3-osios...  Arba taip su sveikata chrÄ—novai, kad nebÄ—r kur dingti ir bandoma viskas iÅ¡ eilÄ—s kad tik palengvÄ—tų, pagerÄ—tų arba tai naujausias "Mados klyksmas" iÅ¡ neturÄ—jimo ka daugiau veikti kai jau veikla spjaudau ir gaudau nebedomina... smile

Neprisijungęs

#858 2015-07-01 11:53:34

Egle
Senbuvis

aÅ¡ tai pvz net nežinoÄiau kÄ… tau atsakyt Tara:
Trojos metodas unikalus, Tavo metodas fenomenalus, kalbÄ—ti apie tai beprasmiÅ¡ka...juk nÄ—ra Äia kažkokio didelio įtikinÄ—jimo gerianÄių žmonių atžvilgiu. GalbÅ«t iÅ¡eiÅ¡kiam norÄ…, kad bevelytume, linkÄ—tume, kad bÅ«tų geriau nei yra.....
bet tu tikras anonimas jau smile

Neprisijungęs

#859 2015-07-01 11:57:53

Tara
Senbuvis

Egle rašė:

Trojos metodas unikalus, Tavo metodas fenomenalus, kalbÄ—ti apie tai beprasmiÅ¡ka...juk nÄ—ra Äia kažkokio didelio įtikinÄ—jimo gerianÄių žmonių atžvilgiu. GalbÅ«t iÅ¡eiÅ¡kiam norÄ…, kad bevelytume, linkÄ—tume, kad bÅ«tų geriau nei yra.....

Taip Egle, tik išeiškiam norą, tik išeiškiam ir linkime daugiau ko gero nieko negalime padėti. smilesmile

Neprisijungęs

#860 2015-07-01 12:16:45

Egle
Senbuvis

Tara rašė:

Egle rašė:

Taip Egle, tik išeiškiam norą, tik išeiškiam ir linkime daugiau ko gero nieko negalime padėti. smilesmile

smile) nelabai fenomenaliai gavosi, ah

Neprisijungęs

#861 2015-07-01 12:24:08

Tara
Senbuvis

Egle rašė:

Tara rašė:

Egle rašė:

smile) nelabai fenomenaliai gavosi, ah

Visiems pasitaiko smile

Neprisijungęs

#862 2015-07-01 12:25:06

Pasiklydes
Senbuvis

Egle rašė:

smile) nelabai fenomenaliai gavosi, ah...

ÄŒia tipo It`s Always Good to be Underestimated.. smile

Neprisijungęs

#863 2015-07-01 14:14:06

Bebras
Senbuvis
Registravosi: 2015-06-17
Žinutės: 794

Å iandien stiproka trysÅ«Äka, pirkdamas pietus rinkau pin kodÄ… tai sunkokai pataikiau į klaviÅ¡us. Plius galva plyÅ¡tanti. Teks iÅ¡kentÄ—ti, bo vakar prastokai buvo, sveikata nelabai paveža daug alaus. PrieÅ¡ gerÄ… deÅ¡imtmetį tokių bajerių nebÅ«davo, organizmas viskÄ… puikiai paÅ¡alindavo. Dabar visai kas kita. Prisigerti darosi prabanga.
Kas dÄ—l tų žalialapysÄių, tai taikliai pasakÄ— Tara: "Trojos metodas unikalus". Va kaip pirÅ¡tu į akį - kas tinka vienam, netinka kitam. Kiekvienas atranda savo unikalų bÅ«dÄ… sveikti. Turiu ir aÅ¡ patirties su mitybos keitimais. Pirmas bandymas truko mÄ—nesį, tikslas - numesti svorio. Tuo metu buvau paauglys, dar neturÄ—jau problemų su alko, buvau drÅ«tas bernas. Tik biÅ¡kį pympaÄkiukas, nu su antsvoriu ta prasme. Nu ir kÄ…, visÄ… mÄ—nesį sąžiningai - žolytÄ—s, sriubytÄ—s, salotytÄ—s, lapeliukai. Prie viso to dar kasdien bÄ—gimas kaip minimum po 5 km. Ir po mÄ—nesio netekau "iolikos" kilų, tikslas pasiektas. Savijautos pokyÄių neužfiksavau, nes tada ir taip buvau dar ganÄ—tinai sveikas. Antras bandymas buvo prieÅ¡ kelis metus, tikslas - mesti gerti. IÅ¡ mitybos išėmiau mÄ—sos produktus, bet visa kita valgiau. Tai buvo, pavadinkim tuo keiksmažodžiu - laktoovovegetarizmas. Fizinio krÅ«vio sau nebeleidau, nes sveikata jau buvo Å¡aibom nuÄ—jusi. Taip prakentÄ—jau tik tris savaites , po to užgÄ—riau. Per tas tris savaites buvo baisinÄ—s sausos pagirios, vÄ—liau baisinis mieguistumas, dienomis kai trÅ«pas miegodavau nuo tokios mitybos. Savijautos pokyÄių neužfiksavau, tik pastebÄ—jau, kad nustojo smirdÄ—ti prakaitas. ReiÅ¡kia, kažkoks efektas buvo. Vienu žodžiu, iÅ¡vada tokia - mitybÄ… reikia prisižiÅ«rÄ—t, bet drastiÅ¡kai jÄ… galima keisti tik tada, kai jau visai Å¡akÄ—s ir niekas kitas jau nepadeda. Jei stogas tiek nuvažiuotų, kad mintys nuolatinai suktųsi apie kilpas ant kaklo, nu tada jo - iÅ¡bandyÄiau žaliavalgystÄ™ kaip paskutinį Å¡ansÄ…. O kolkas noriu gyvent, kad ir kaip keistai tai beskambÄ—tų iÅ¡ mano lÅ«pų.

Neprisijungęs

#864 2015-07-01 14:42:33

Egle
Senbuvis

Tarpe to jaunimo, kurio esu, žaliavalgystÄ—, vegetarizmas, veganizmas, paleo dieta ir dar galbÅ«t kažkas taip kažkaip normalu jiems dažnai, kad Äia gal mÅ«sų kartai tai unikalu kabutÄ—se, tiems vaikiams daug kas yra kitaip..bet aÅ¡ tarpe atitinkamo jaunimo, pažystu tik vienÄ… ratÄ… žmonių, nors socialogai kalba apie Z kartÄ…, fiksuoja bendras tendencijas, ezoterikai kalba apie indigo vaikus..ir pan. Nelengva su jais, neparepresuosi taip paprastai. AÅ¡ kai neturiu savų vaikų, tai žiÅ«riu į kitų ir slapta didžiuojuosi..

Neprisijungęs

#865 2015-07-01 14:54:05

Pasiklydes
Senbuvis

Pilna aplinkui jaunimo paaugliu kurie kaip ir mes per vasaros atostogas maukia alų, rÅ«ko, kerta Äipsus ir gliaudo sÄ—mkes, tik su tokiu skirtumu kad bÅ«tinai rankose dar turi bÅ«ti iÅ¡manusis mobiliakas.... wink

Neprisijungęs

#866 2015-07-01 14:57:00

Egle
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

Pilna aplinkui jaunimo paaugliu kurie kaip ir mes per vasaros atostogas maukia alų, rÅ«ko, kerta Äipsus ir gliaudo sÄ—mkes, tik su tokiu skirtumu kad bÅ«tinai rankose dar turi bÅ«ti iÅ¡manusis mobiliakas.... wink

tikrai taip

Neprisijungęs

#867 2015-07-01 15:27:01

Tara
Senbuvis

PasiklydÄ™s, pas tave skatiklis rodo vienÄ… blaivÄ™ dienÄ…! TurbÅ«t programinÄ— klaida  įsivÄ—lÄ—, tau reikÄ—tų į adminÄ… kreiptis,  kaip gi Äia tokia neteisybÄ—?

Neprisijungęs

#868 2015-07-01 15:47:58

Pasiklydes
Senbuvis

Tara rašė:

PasiklydÄ™s, pas tave skatiklis rodo vienÄ… blaivÄ™ dienÄ…! TurbÅ«t programinÄ— klaida  įsivÄ—lÄ—, tau reikÄ—tų į adminÄ… kreiptis,  kaip gi Äia tokia neteisybÄ—?

Grynas System Error!  YpaÄ turint omenyje kad negeriu ir nerÅ«kau jau antra diena... Nors yra Å¡ioks toks skirtumas tuose dalykuose, ant palangÄ—s guli puse pakelio cyzų, bet tiesiog nesinori, o alaus norisi bet Å¡aldytuve visai nÄ—ra, tai isivaizduokite kokiame aÅ¡ dabar koÅ¡mare, aaaaaaa!  smile

Neprisijungęs

#869 2015-07-01 16:05:55

Tara
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

Tara rašė:

Grynas System Error!  YpaÄ turint omenyje kad negeriu ir nerÅ«kau jau antra diena... Nors yra Å¡ioks toks skirtumas tuose dalykuose, ant palangÄ—s guli puse pakelio cyzų, bet tiesiog nesinori, o alaus norisi bet Å¡aldytuve visai nÄ—ra, tai isivaizduokite kokiame aÅ¡ dabar koÅ¡mare, aaaaaaa!  smile

UžjauÄiu...  nÄ—ra alaus - tai ir Å¡ortų nereikÄ—s skalbti, vis Å¡ioks toks pliusas....

Neprisijungęs

#870 2015-07-01 16:08:45

Pasiklydes
Senbuvis

Na Å¡ortus vistiek reikia skalbti kartas nuo karto nepaisant ar geriu alų ar ne, tik aisku ne po kelis kartus per savaite... smile    Kita vertus man patinka skalbti ir lyginti, veikla kuri mane kažkaip savotiÅ¡kai ramina....

Neprisijungęs

#871 2015-07-02 01:09:08

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  5mÄ—n.  11d. 

Kartais keliat nuorodas panaÅ¡iom temom , dabar supratau, kad "iÅ¡ lempos ". Tara atidžiai paskaitinÄ—k forumÄ… ir suprasi "su kuo valgoma druska"(perkeltine prasme). Pats asmeniÅ¡kai turiu viena dilemÄ…, skaitliukÄ… , jis man nereikalingas vis vien jo neatsimenu ir neseku blaivių dienų. Blaivi diena eina po valiai ir nieko imu nebedaryt , iÅ¡ daugelio gyvenanÄių blaiviai patirÄių baigiu dÄ—liot man tinkantį bÅ«dÄ…. Ne , forumo nepaliksiu , pasirodo laikas nuo laiko iÅ¡sakyt kaip jauties yra gerai, net gi bÅ«tina . Mityba gali daug , Troja teisi , paskutiniu laiku kraujo spaudimo matuoklis vÄ—l apdulkÄ—jo. AtsipraÅ¡au , jei kam nepatiko , bet visad perskaitau Trojos pasisakymus, todÄ—l ir užkibo , tas pasivaikÅ¡Äiojimas po pievas.

Neprisijungęs

#872 2015-07-02 09:01:28

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  9mÄ—n.  4d. 
NerÅ«kau  18m.  9mÄ—n.  21d. 

žvejys rašė:

Kartais keliat nuorodas panaÅ¡iom temom , dabar supratau, kad "iÅ¡ lempos ". Tara atidžiai paskaitinÄ—k forumÄ… ir suprasi "su kuo valgoma druska"(perkeltine prasme). Pats asmeniÅ¡kai turiu viena dilemÄ…, skaitliukÄ… , jis man nereikalingas vis vien jo neatsimenu ir neseku blaivių dienų. Blaivi diena eina po valiai ir nieko imu nebedaryt , iÅ¡ daugelio gyvenanÄių blaiviai patirÄių baigiu dÄ—liot man tinkantį bÅ«dÄ…. Ne , forumo nepaliksiu , pasirodo laikas nuo laiko iÅ¡sakyt kaip jauties yra gerai, net gi bÅ«tina . Mityba gali daug , Troja teisi , paskutiniu laiku kraujo spaudimo matuoklis vÄ—l apdulkÄ—jo. AtsipraÅ¡au , jei kam nepatiko , bet visad perskaitau Trojos pasisakymus, todÄ—l ir užkibo , tas pasivaikÅ¡Äiojimas po pievas.

Chebra, help! Jei kas supratot apie kÄ… Äia, iÅ¡skyrus tÄ… vietÄ… kur Troja visada teisi, paaiÅ¡kinkit. Rimtai, be jokios ironijos, nu nepagaunu minties... Apmaudu.

Neprisijungęs

#873 2015-07-02 09:13:45

Egle
Senbuvis

smile)
aÅ¡ tai procentaliai taip suprantu. Jei trisdeÅ¡imt apie procentų teksto suprantu, tai viskas ok, jei noriu daugiau reikia studijuoti kruopsÄiai, gilintis, ilyginti įvairius Å¡altinius.

Neprisijungęs

#874 2015-07-02 10:23:33

Pasiklydes
Senbuvis

ÄŒia gerai buvo pasakyta apie Å¡io tipo teksto (ne) supratimÄ…, bet sakyÄiau 30 proc. jo raÅ¡liavų suprasti tai jau "prabangos" dalykas, realiai kokie 3 procentai, visa kita vadinasi taip - suverÄiau i krÅ«va žodžiu, posakiu, nuogirdų, pletkų haliucinacijų jovala, o kam "reikia" tas atsirinks.. smile

Neprisijungęs

#875 2015-07-02 11:05:26

Tara
Senbuvis

žvejys rašė:

<<<<Tara atidžiai paskaitinėk forumą ir suprasi "su kuo valgoma druska"(perkeltine prasme).>>>>

Mano atveju kiek aikiau: kad suprasÄiau - turiu atidžiai skaityti forumÄ…???? hmm

Neprisijungęs

Forumo apaÄia