VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Dialogas labiau panašus į anekdotą, kažkas panašaus: „nu jo šūd** tas gėrimas viskas gyvenime sugriuvo, būk sveikas“, „sutinku suėdė alkoholis sveikatą greitai mirsime – beveik visi išmirė, na būk sveikas“.... Oj lyyyylia....
Nors ir esu "patentuotas" pijokas, bet tikrai nesuprantu, kaip galima ištisai gerti, reikia "arklio" sveikatą turėti. Po savaitės gėrimo, aš vos ne vos kojas pavelku....
Neprisijungęs
Toks čia ir "deadline", tiesiog pagal viską turint omenyje gėrimų staža, plius narkotiku vartojimo ypatumus, sveikatos būklę tiek fizinę tiek psichinę tai manau sulaukti 44 metų jau bus DIDELIS pasiekimas, nors irgi nesu tuom tikras... Vyrai mano giminėje apskritai ilgai negyvena, 60etis jau labai didelė retenybė, visi miršta, užsimuša arba nusižudo laikotarpyje 40-60 metu, o jis jau man kaip sakant ant nosies...
Neprisijungęs
Tara rašė:
Dialogas labiau panašus į anekdotą, kažkas panašaus: „nu jo šūd** tas gėrimas viskas gyvenime sugriuvo, būk sveikas“, „sutinku suėdė alkoholis sveikatą greitai mirsime – beveik visi išmirė, na būk sveikas“.... Oj lyyyylia....
Nors ir esu "patentuotas" pijokas, bet tikrai nesuprantu, kaip galima ištisai gerti, reikia "arklio" sveikatą turėti. Po savaitės gėrimo, aš vos ne vos kojas pavelku....
Kažin kodėl aš dariau šešių dienų blaivybės pertrauką - dėl tos pačios priežasties - sveikata nepaveža. Tokias pertraukas esu priverstas daryti vis dažniau. Spjaudau kraujais nuo to gėrimo, koroče nesiplėsiu, simptomų dafiga su trupučiu. Tie seni geri laikai, kai galėdavau pilti litrais ir sekantį rytą eiti į darbą jau seniai praėjo. Dabar nei darbo, nei sveikatos, nei nieko.
Neprisijungęs
Ne tik sakyčiau sveikatoje esmė, jos dar užtektu man gerti visa vasara su keliu dienu pertraukomis, bet va geriausias pavyzdys, nutariau širyt primyžtus išvoliotus šortus rankomis išskalbti, na okei patikrinimas ar kišenėje nieko nėra... Ooo, kažkas visgi yra... Ai moneta 5 Euro centu... Ir iškart topteli mintis, o jei ištraukčiau 5 eurus?... O jei 50 euru grynais?.. Taigi viskas, šortai velniop i kampa šnai už kuprines su šliurėmis bėgte iki Maximos ir prie alaus šaldytuvu krauti pilna krepši... Tai pavarčiau ta moneta ir padariau išvada, gerai kad čia tik centai, geriau pasidarysiu žalios arbatos su medumi...
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Toks čia ir "deadline", tiesiog pagal viską turint omenyje gėrimų staža, plius narkotiku vartojimo ypatumus, sveikatos būklę tiek fizinę tiek psichinę tai manau sulaukti 44 metų jau bus DIDELIS pasiekimas, nors irgi nesu tuom tikras... Vyrai mano giminėje apskritai ilgai negyvena, 60etis jau labai didelė retenybė, visi miršta, užsimuša arba nusižudo laikotarpyje 40-60 metu, o jis jau man kaip sakant ant nosies...
Mano nuomonė apie save panaši. Jei atvirai, tai turėjau jau mirti 20 - ties. Bandžiau žudytis, nepavyko. Tas nepavykęs bandymas gan giliai įstrigo psichikoje, kiti vėlesni bandymai buvo tik įrankių pasidėjimas šalia kai jau labai ch*****i būdavo. Nors dabartinėje būklėje ryžčiausi dar vieną kartą pabandyti. Šiuo metu panašiai galvoju - jei sulauksiu 40 metų, tai bus jau kažkas kosminio.
Admin pastaba: Prašome nenaudoti necenzūrinių žodžių.
Neprisijungęs
Pasiklydęs, žinau, kad mano- pusgirtės- pezalai pofig, bet būk malonus, arba baik šitą spektaklį, arba... pasakyk, kad jį vaidini dėl tų, tikrų apsimyžėlių, kad jie save iš šono pamatytų.
Beje, pažįstu vieną tokį mūsų kaimo pijokėlį-filosofą. Rašo į facebook tada, kai būna įkalęs. Iš to sužinau, kada algas vietinė lentpjūvė mokėjo. Bet iki šito puslapio tikrai nėra atėjęs. Jam tiktų tavo perfoma:rolleyes:ncas Gal pasidalint?...
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Pasiklydęs, žinau, kad mano- pusgirtės- pezalai pofig, bet būk malonus, arba baik šitą spektaklį, arba... pasakyk, kad jį vaidini dėl tų, tikrų apsimyžėlių, kad jie save iš šono pamatytų.
Beje, pažįstu vieną tokį mūsų kaimo pijokėlį-filosofą. Rašo į facebook tada, kai būna įkalęs. Iš to sužinau, kada algas vietinė lentpjūvė mokėjo. Bet iki šito puslapio tikrai nėra atėjęs. Jam tiktų tavo perfoma:rolleyes:ncasGal pasidalint?...
Aš nežinau, ar Pasiklydęs vaidina ar nevaidina. Ir man giliai pofig kaip ten iš tikrųjų yra. Bet beveik visi jo postai labai artimi mano vidinei būsenai, gyvenimo būdui, mąstymui, savijautai ir t.t. Paskaitęs jo postus net išsigąstu ar tai rašiau ne aš. Tad jei tavo nuomone tai yra aktorius, tada jis arba labai profesionalus aktorius arba aiškiaregys ar koks magas jei metai iš metų rašydamas apie save taip tiksliai sugeba pataikyti į mano būsenas, gyvenseną, mąstyseną taip kaip niekas kitas nesugeba.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 15d. |
Iškaimo rašė:
Iškaimo, kodėl tu tokia nepatikli? Bent jau aš tai visai tikiu viskuo, ką Pasiklydes rašo. Žmogus, mano supratimu, nuoširdžiai rašo ir galiu tik ačiū jam už tai pasakyti už savo realybės pasakojimą, ką skaityti man yra įdomu. Manau, kad jo postai ne vieną pijokėlį padrausmina, paskatina nelakti, vis dėlto, to brudo.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Iškaimo rašė:
Aš nežinau, ar Pasiklydęs vaidina ar nevaidina. Ir man giliai pofig kaip ten iš tikrųjų yra. Bet beveik visi jo postai labai artimi mano vidinei būsenai, gyvenimo būdui, mąstymui, savijautai ir t.t. Paskaitęs jo postus net išsigąstu ar tai rašiau ne aš. Tad jei tavo nuomone tai yra aktorius, tada jis arba labai profesionalus aktorius arba aiškiaregys ar koks magas jei metai iš metų rašydamas apie save taip tiksliai sugeba pataikyti į mano būsenas, gyvenseną, mąstyseną taip kaip niekas kitas nesugeba.
Va, va, va, būtent ir man jo postai artimi tuo, kad mano gyvenimas buvo labai panašus į tai, ką jis apie save rašo. Labai džiaugiuosi tuo, kad galiu drąsiai rašyti, kad mano gyvenimas TOKS BUVO, bet dabar TOKS NĖRA. IR TOKS NEBUS NIEKADA. Jei būčiau religinga, užbaigčiau žodžiu - Amen
Neprisijungęs
Troja rašė:
Va, va, va, būtent ir man jo postai artimi tuo, kad mano gyvenimas buvo labai panašus į tai, ką jis apie save rašo. Labai džiaugiuosi tuo, kad galiu drąsiai rašyti, kad mano gyvenimas TOKS BUVO, bet dabar TOKS NĖRA. IR TOKS NEBUS NIEKADA. Jei būčiau religinga, užbaigčiau žodžiu - Amen
Nu ir puiku. Bet man yra vienas neaiškumas. Skaitant tavo pasisakymus susidaro įspūdis, kad nei iš šio nei iš to įvyko kažkoks stebuklingas antgamtinis perevorotas, kurio dėka tavo gyvenimas pasikeitė ir kurio dėka tu esi užtikrinta kone šimtu procentų, kad jau niekada nebegersi. Čia būtų viskas neblogai, bet kalbi taip paslaptingai, kad kaskart norisi klausti - kas po velnių ten tokio ypatingo įvyko, kad pakeitei savo gyvenimą ir teigi kad prie senojo jau nebegrįši. Pasidalink, būtų labai įdomu išgirsti. Ir ne užuominomis, o konkrečiai. Būčiau dėkingas. Čia be jokios ironijos, o rimtai.
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Pasiklydęs, žinau, kad mano- pusgirtės- pezalai pofig, bet būk malonus, arba baik šitą spektaklį, arba... pasakyk, kad jį vaidini dėl tų, tikrų apsimyžėlių, kad jie save iš šono pamatytų...
Na nieko vaidinti neturiu jokio poreikio, jokia paslaptis kad tikrai pasibaigė man dabar pinigėliai ir šiandien anei lašo su laipsniais, tai ka turėčiau tada vaidinti, kad tuoj eisiu prisipirkti alaus ir Makt! Įdomu už ką???.. Labai gaila kad būtent šitame Forume iš keletos šimtu dalyviu vartotojų mane realiai pažysta maximum 5-6 žmonės, va tie tai ir tyli jeigu pastebėjote nes jie tai puikiai žino, kad tarp manęs realaus ir virtualaus praktiškai jokio apčiuopiamo skirtumo nėra... Nėra tokio sakinio kurio parašęs čionais negalėčiau pakartoti gyvai, tik su skirtumu kad čia dar kažkas cenzūruoja, pratrina, o gyvai tai kai dedu tai dedu netaisyta kalba... Ir jei aš rašau visai gatavas, tai ir tekstas jau būna "kreivokas" ir dainos ir traly valy festivalis, ir oj lyyylia... Kada rašau kad piktas ir pagiringas tai realiai tik džiaukitės kad nesate šalia manęs tuo metu..... Viena karta dar kur anksčiau gyvenau nerades paslėpto kažkur nugerto Granto viskio butelio paleidau iš 9 aukšto kėdę, kuri dužo ant šaligatvio i šipulius, buvo jau kaip ir vakaras tai nėjo žmonės, o jei rytas būtų buvęs, juk šalia mano irgi buvusioji vidurinė mokykla..... Nėra čia jokio spektaklio, o kas dėl ko visai tai skaito tai ar man dėl to sukti galvą?.. Juokinga, jie matai isivaizduoja kad visi jau skaito apie save BŪTUOJU laiku išsižioję, tipo čia "prevencija" jiems ir nesuvokia kad didelei daliai tai gali būti (ir bus) BŪSIMASIS laikas.. Va artėja ilgasis savaitgalis Mindauginiu, gal kas paskaičiuos kiek pragertu bus skaitikliu, mmm???
Neprisijungęs
Troja rašė:
Jei būčiau religinga, užbaigčiau žodžiu - Amen
Aš net labai nereliginga, AMEN tinka kai nori kažką užbaigti ...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 3mėn. | 2d. |
Pasiklydęs realiai kiek buvom susitikę, buvai fainas žmogus, neteko pasimatyti pergėrusiems ar su visiškai nučiuožusiais stogais, bet ir nereikia, kas iš to, viskas aišku su tuom..faina tikrai būtų, kad išsikapstytum kada nors, visai nenustebčiau, kad taip gali ir įvykti.
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Iškaimo rašė:
Pasiklydęs, žinau, kad mano- pusgirtės- pezalai pofig, bet būk malonus, arba baik šitą spektaklį, arba... pasakyk, kad jį vaidini dėl tų, tikrų apsimyžėlių, kad jie save iš šono pamatytų...
Na nieko vaidinti neturiu jokio poreikio, jokia paslaptis kad tikrai pasibaigė man dabar pinigėliai ir šiandien anei lašo su laipsniais, tai ka turėčiau tada vaidinti, kad tuoj eisiu prisipirkti alaus ir Makt! Įdomu už ką???.. Labai gaila kad būtent šitame Forume iš keletos šimtu dalyviu vartotojų mane realiai pažysta maximum 5-6 žmonės, va tie tai ir tyli jeigu pastebėjote nes jie tai puikiai žino, kad tarp manęs realaus ir virtualaus praktiškai jokio apčiuopiamo skirtumo nėra... Nėra tokio sakinio kurio parašęs čionais negalėčiau pakartoti gyvai, tik su skirtumu kad čia dar kažkas cenzūruoja, pratrina, o gyvai tai kai dedu tai dedu netaisyta kalba...
Ir jei aš rašau visai gatavas, tai ir tekstas jau būna "kreivokas" ir dainos ir traly valy festivalis, ir oj lyyylia... Kada rašau kad piktas ir pagiringas tai realiai tik džiaukitės kad nesate šalia manęs tuo metu..... Viena karta dar kur anksčiau gyvenau nerades paslėpto kažkur nugerto Granto viskio butelio paleidau iš 9 aukšto kėdę, kuri dužo ant šaligatvio i šipulius, buvo jau kaip ir vakaras tai nėjo žmonės, o jei rytas būtų buvęs, juk šalia mano irgi buvusioji vidurinė mokykla..... Nėra čia jokio spektaklio, o kas dėl ko visai tai skaito tai ar man dėl to sukti galvą?.. Juokinga, jie matai isivaizduoja kad visi jau skaito apie save BŪTUOJU laiku išsižioję, tipo čia "prevencija" jiems ir nesuvokia kad didelei daliai tai gali būti (ir bus) BŪSIMASIS laikas.. Va artėja ilgasis savaitgalis Mindauginiu, gal kas paskaičiuos kiek pragertu bus skaitikliu, mmm???
Na, žinau, kad ne vienas tiesiog turi 2- savo tikrąjį ir virtualųjį AŠ. Dėl įvairių priežasčių. Todėl abejoju, ar tik nebandai čia tiesiog pasižaist. Nors Tavo postai tikrai užkabina. Gal kad pradedu įžiūrėt savo BŪSIMĄJĮ laiką?..
Daugiau nesikabinėsiu, pažadu
Nekenčiu savęs ir tiek, todėl pikta.
Neprisijungęs
Egle rašė:
Pasiklydęs realiai kiek buvom susitikę, buvai fainas žmogus, neteko pasimatyti pergėrusiems ar su visiškai nučiuožusiais stogais, bet ir nereikia, kas iš to, viskas aišku su tuom...
Na tai va, tik viena karta iš tavo paminėtu buvau ikalęs realiai, visus kitus kartus arba pagiringas arba negėręs nes tiesiog gi ponai ir poniutės priešingu atveju gal net nepasisveikintų ir vaizduotų, kad tipo ai nepažystu tavęs kaip tarkim ivyko kokiais 2008 metais Kauno Halės renginyje....
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 3mėn. | 2d. |
Iškaimo ,yra truputėlį tas momentas -koks žmogus yra realiam gyvenime ir virtualiam.
Labai man linksma prisiminti šį filmą ir jo moraliuką, kažkas panašaus su prieš tai iškeltu klausimu.
https://www.youtube.com/watch?v=WoWmNAS16fY
Guru vaidmuo yra tas geresnis Aš. Me and my better me, o higher self. Aš irgi esu čia virtualiai geresnė greičiausiai kartais nei gyvai:))
Neprisijungęs
Kas keisčiausia man visame tame Virtualus Aš ir Realus Aš, kad daug kas būtent stengiasi kažkaip "pagražinti" pirmaji lyg kažkaip nuvertinant antraji, ai tipo realybėje aš kažkaip kuklesnis ten uždaresnis dar kažkoks -esnis... Nors realiai aš jau seniai sakiau visų tu piktu ale delfiu komentaru autoriai tai pačios tikriausios super užsiparinusios, nesubrendusios ir pagiežingos būtybės, todėl jau seniai nebeskaitau beveik jokiu komentaru po straipsniais...
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 26d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 13d. |
Negeri, Pasiklydęs, tu tiek kiek rašai... Tokių protingų sakinių nei per kur nesuregztum jeigu atsikeltum apsimyžęs... ar eitum plauti sau šortų? Ir dar rankom? Dzin tau būtų tie šortai, bil šnapso gaut... Galų gale, koks skirtumas, įdomus žmogus esi (kai nepiktas) ir turi ką parašyt
Neprisijungęs
O už ka idomu gerti jei kišenėje vėjai švilpia??? Gal kas nupirks, pavaišins, mmm???.... Jei labai atvirai tai vakar buvo pragertos tos babkės kurios realiai apmokėti internetui buvo skirtos, va taip va.... Šortai jau beveik išdžiūvę kybo kalkone ant virvės, o skalbiu rankomis vien todėl, kad skalbimo mašinos neturiu... Na didesnius skalbinius jau nešu vežu pas motina nes ji turi automatinę gera tokia... Šiaip realiai aš geriu dar DAUGIAU nei parašau, tuoj paaiškinsiu kaip tai gaunasi, visa ta laika kai būna atjungtas internetas (greitai vėl turi atjungti nes nesumokėjau) ar tiesiog esu kažkur išvaręs baliavoti juk neisiskaičiuoja i bendra "katilą"...
O ir šiaip būna juk atsikemšu alaus ir tuoj kažka parašysiu... Ir sustoju, o ka rašyti?... Labai daug žinučiu jūsų ir nepasiekia nes persigalvoju... Tiesiog manau vistiek niekas nesupras, dienoraščio tipo pasisakymų nemėgstu nes su savimi ir taip pasikalbu juk vienas gyvenu...
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 26d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 13d. |
Pasiklydes rašė:
<...> nes su savimi ir taip pasikalbu juk vienas gyvenu...
Tau gerai Aš negaunu tokios progos su savimi pasikalbėt... Vidinis kritikas monologą varo... Ir namiškiai tauškia aplink...
Neprisijungęs
Praktiškai nuo ankstyvo ryto kalbuosi su savimi, dabar jau ir su TV pradėjau kalbėtis, na koks per LNK žinias Jaunius Matonis kur kriminalus pristatinėja sako, Sveiki Gyvi, oi sakau Sveikas ir Tu gyvas, kas naujesnio baisesnio pasakok....
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Troja rašė:
Nu ir puiku. Bet man yra vienas neaiškumas. Skaitant tavo pasisakymus susidaro įspūdis, kad nei iš šio nei iš to įvyko kažkoks stebuklingas antgamtinis perevorotas, kurio dėka tavo gyvenimas pasikeitė ir kurio dėka tu esi užtikrinta kone šimtu procentų, kad jau niekada nebegersi. Čia būtų viskas neblogai, bet kalbi taip paslaptingai, kad kaskart norisi klausti - kas po velnių ten tokio ypatingo įvyko, kad pakeitei savo gyvenimą ir teigi kad prie senojo jau nebegrįši. Pasidalink, būtų labai įdomu išgirsti. Ir ne užuominomis, o konkrečiai. Būčiau dėkingas. Čia be jokios ironijos, o rimtai.
Bebre, tu visiškai teisus: įvyko antgamtinis, stebuklingas perevorotas, kurio net aš nesitikėjau.
O dėl paslaptingumo, tai tau čia tik taip pasirodė todėl, kad neskaitei mano postų, kuriuos rašiau seniai, kai tas stebuklingas perevorotas vyko, ar gal kai tik buvo įvykęs.
O viskas yra labai paprasta ir, daug kam neįtikėtina, nes to stebuklingo perevoroto priežastis yra mityba, artima žaliavalgystei. Nesiplėsiu daug, nes niekam čia tas neįdomu, nes kažkodėl visiems įdomiau yra inkšti ir kovoti su vėjo malūnais. Tą mitybą pasirinkau tikrai ne todėl, kad tapčiau nepriklausoma nuo alkoholio, nors labai stipriai atkreipiau dėmesį į panašią mitybą naudojančių žmonių (tame tarpe medikų) pareiškimus, kad išnyko potraukis alkoholiui, arba jis labai stipriai sumenko. Pagrindinė priežastis buvo ta, kad norėjau numesti šiek tiek svorio, nors ir jo daug ir nebuvo. Dar susigundžiau patikrinti, ar tikrai, kaip knygoje apie žaliavalgystę parašyta, per savaitę išsigydysiu nevaldomą hipertoniją, kuri atsirado dėl besaikio lakimo ir kurios medicina ne tik kad virš 10 metų nesugebėjo išgydyti, bet net ir kažkaip suvaldyti nesugebėjo: kraujospūdis šuoliavo taip, kaip jam norėjosi, nekreipdamas dėmesio į jokius vaistus. Na, o rezultatas buvo toks, kad ir svorio numečiau su kaupu, ir hipertonija per 7-10 dienų išnyko. Šeimos gydytojai akys ant kaktos iš nuostabos lipo, o mane azartas pagavo žiūrėti, kas bus toliau. Tai daug netuščiažodžiaujant, atėjo laikas, kai pamačiau, kad esu nuo alkoholio nepriklausoma. Ką apie tai pasakytų koks medikas (Badaras ), manęs visiškai nedomina, todėl, kad gydytojai žmonių gydyti nemokomi ir apie gijimo procesus supratimo neturi. Jie mokomi vienintelio dalyko – išrašinėti vaistus, kad kažkokie gudrūs žmogėnai iš to gerai gyventų. O ligoniai niekam nerūpi. Na, nekalbu apie sergančiuosius plaučių uždegimu ar vėžiu – ten yra šiek tiek kitaip. Labiau kalbu apie degeneracines ligas. Todėl procesai, kurie įvyko manyje, medikams yra Terra incognita. Dabar situacija apsivertė aukštyn kojomis, nes ne aš pas savo „gydytoją“ klausinėju, kaip man nuo ko nors gydytis, bet jinai pas mane klausinėja, ką aš valgau, kodėl, ir kaip ten kokie procesai vyksta. Nes, pasakysiu, kad žinių tokiems tikslams pasiekti, reikia daug. Per beveik trejus metus neišgėriau nė vienos tabletės, o į polikliniką einu 1-2 kartus per metus pasidaryti kraujo tyrimą.
Labai teisingas, gal kam banaliai atrodantis posakis yra, kad žmogus yra sudarytas iš to, ką jis valgo. Tai aš tapau visai kitkuo fiziniame, materialiame lygmenyje, nei buvau iki tol. Žalumynai – pagrinde dideli kiekiai dilgėlių kas dien, išvalė mano ląsteles (chlorofilas veikia stipriai regeneruojančiai). Manau, tai ir buvo pagrindinis dalykas, dėl ko dingo priklausomybė. Žinoma, reikėjo atsisakyti gyvūninės kilmės produktų, kuriems patekus į organizmą, gaminasi nuodas – kadaverinas. O tai yra nežinau, kaip lietuviškai, o rusiškai – трупный яд, susidarantis storoje žarnoje pūnant baltymams.
Dar parašysiu, kad pokyčiai įvyksta ne tik fiziniame lygmenyje, bet kardinaliai pasikeičia dvasinė savijauta: imi puikiai jaustis, ryte jau atsibundi su puikia nuotaika, dingo depresija, galvos skausmai. Dar neteko man girdėti, kad kokia nors psichinė liga būtų pagydyta vaistais, o aš net neabejoju, kad padarius tokius grandiozinius pokyčius savo fiziniame kūne, labai teigiama įtaka pasireikš ir psichinėje savijautoje. Bet kad įsitikintum, ar tai tiesa, reikia pabandyti.
Va tai tokios ir paslaptys mano, Bebre, kurias, manau, jau esi girdėjęs, ir, man regis, kažkur rašei, kad netiki jomis (jei ko nepainioju).
Neprisijungęs
Šiek tiek prasiblaiviau nuo šiandieninės alaus fiestos.Nesimiega kotais. Gera proga užsiimti grafomanija. Trojai: matai aš labiau savim netikiu. Kas liečia mitybą, tai neatsimenu kada valgiau kokį nors vaisių ar uogą. Geresnė padėtis su daržovėm, jas naudoju prie mėsos. Esu prisiekęs mėsaėdis, neįsivaizduoju kaip galima be jos gyvent. Dešrelės, kotletai, maltinukai, pjaustiniukai, šlapiankė...štai tokia pagrindinė trapeza. Dar priedo tomis dienomis kai negeriu alkoholio, tada be saiko geriu kavą įvairiais pavidalais - su pienu, be pieno, su cukrum ir t.t. Kaip be to gyvent... To viso gėrio atsisakyčiau, jei būtų toks efektas kaip rašei - kas rytą gera nuotaika ir plius jei energijos atsirastų. Labiausiai norisi energijos, nes aš dienomis viečnai kažkoks mieguistas, nieko nenorintis nei matyti nei daryti.D abar atsibusti ryte su gera nuotaika tai kažkas iš kosmonautikos srities. Beveik visada atsibundu piktas, neišsimiegojęs arba persimiegojęs. Kad atsigaučiau nuo pabudimo turi praeiti bent dvi valandos. Pirmiausia būna karšta vonia tam kad nuimtų skausmus ir sustingimą. Vėliau bent du puodai kavos, tik tada galima pagalvoti ir apie dienos darbus. Dažnai jie lieka taip ir nepradėti, nes prieš vidurdienį prasideda trysūčka, padidėja dirglumas, tampu nyzgrabnas, visur kliūnu, iš rankų viskas krenta, nervai ant raudonos lemputės...na o toliau kaip jau įprasta: grand finalle - ėjimas į pardą pirkti ko nors stiprėlesnio. Tada atsigaunu jau tik vidurnaktį. Nu taip va ir slenka tos dienos. Vardan geros vidinės savijautos bandyčiau, nes išoriškai tai jau apgriuvęs, nėr jau ten ką ir gydyt. Nes su gera nuotaika keldavausi tik gūdžioj vaikystėj per vasaros atostogas. Vėliau nuvažiavo stogas ir atsirado bonka. Dabar jau beveik končinas. Nu gal dar nevisai. Gal dar tapsiu žmogum.
Neprisijungęs
Troja, nepudrink žmonėms smegenų ir nežadėk pažadėtosios žemės, kurios nėra. Savo laiku ir aš užkibau ant tavo propagandos kabliuko. Gal čia visiems parašyk, kokia krizė tave buvo ištikusi nuo tokios mitybos?
Tavo taip garbinami "biocheminiai procesai" organizme nuo nepilnavertės mitybos atveda iki visiško nukvakimo.
Tai koks skirtumas nuo ko nukvakti? Dar kartą kartoju: kas susižavės Trojos kalbomis - tai tik prielaidos. Toliau nesiplėsiu. Kam aktualu - info ras. Fanatizmas bet kokioje srityje veda į susinaikinimą.
Neprisijungęs
Šiaip kolegos yra gi temos apie sveikata ir mityba ir kitur, bet pasakysiu pirma ir tikiuosi paskutini karta apie tuos jogizmus, žaliavalgystes, išsivalymus "ląstelės lygmenyje" ir visa kita.. Su tokio tipo žmonėmis be emociju ir barniu galiu bendrauti realiai koki 15 minučiu ir per jas pasakau mano manymu jiems svarbius 3 pavadinkime komplimentus už kuriuos jie man ir verti šiek tiek pagarbos. Tuom ir apsiriboju, nes viso kito BRIEDO klausytis neturiu nei jėgu nei kantrybės... Pirma tai matyt vieninteliai pagal mityba žmonės kurie realiai išgeria tiek kiek reikia geriamojo vandens per diena. Nes palyginkime va kokio Bebro skysčiu suvartojima, 2 puodai atominės kavos ryte, diena kažko stipresnio, vien agresyvūs organizmui diuretikai, t.y. varantys vandeni lauk iš organizmo, tai iš kur bus ta energija ar gera nuotaika... Antra jie realiai matyt pagal savo mitybos ypatuma suvalgo tikrai daug vaisiu ir daržoviu, kas yra tikrai pagirtina, lietuviai net Europos kontekste tame labai prastai atrodo... Ir trečia jau nuo savęs asmeniškai žaviuosi jų naudojamu prieskoniu, žoleliu ir apskritai skoniu kombinacijų įvairove, tikrai yra ko pasimokyti visiems gaminantiems maista... tai ir viskas. O visas tas briedas kaip žolėmis ir daržovėmis, badavimais onkologines ligas nugalėjo, "pradangino" diabetus, hepatitus, išsigydė gastritus, pankreatitus, šyzas, psichozes, depresijas, alkoholizmus, metabolizmus, na sorry nenoriu tame absoliučiai dalyvauti nes būtent jie ir stengiasi visur itraukti kuo daugiau žmonių i ta beprasmę polemika, tame tarpe ir pačius medikus, kurie realiai paskui ir patys nebežino ka ir patarti savo pacientams per tokiu dolbanus "proto bokštus".. Vsio.
Neprisijungęs