VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 11d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 29d. |
Egle rašė:
jau?...viskas darosi?
Magnolijos jau žydi Grožis neišpasakytas
Neprisijungęs
Šią minutę jaučiuosi blogai. Nežinau kodėl. Tuoj užmigsiu ir viskas bus gerai...
Neprisijungęs
atsikeliau tarsi i darba, nors i ji nereikia, pachmiela padariau bet vistiek kažkoks nerimas sukilo, ar čia dar numigti ar prisigerti iš nevilties, oj lyyyyylia...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 16d. |
l.keista diena, uzropojau ant dviracio ir net nesitikejau kad visa diena, as literally bejege, tvarkysiu reikalus, net iki mokesciu inpekcijos nusigavau ir tris valandas plaukiau kaip titanike su chebryte, senas hipis sedejo prie manes ir snaude, o as beturedama (nepasruosus buvau) tik uzrasavke, pasa ir vienintele meditacija playeri, pavadinimu out of body experience, leidau laika zioplinedama i zmones, buvo jauku..o kai pasake kad si valstybe man skolinga, sakau, nereikia, nemokekit, nes kai noresi ka atimti, turesit is ko..moteris pakraupo, sako saulele ka cia sneki..ir as paskui nusigandau, ka cia flirtuoju su vmi..bet jie pirmi pradejo vadint mane saulele
l.gerai jauciuosi kad pavasaris ir kad galiu judet pajuodusiais paakiais..
Neprisijungęs
Na, man ilgasis savaitgalis, tikras išbandymas... Sodyba, kur kiekviena kertė šaukia... Tuc, tuc, tuc... Vasaros sezonas atidarytas. Atmintis meta trumpametražinius filmus... vasara, šėlsmas, draugai, alko. Fizinio potraukio nėra, bet psichologiškai jaučiuosi kaip prieš mėnesį... Tik ką nutraukusi. Apėmė toks liūdesys. Nedžiugina net lauko pakrašty besisukiojančios gervės....
Aš blaivi, laikausi, nelengva...
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 0d. |
Labai suprantu tave, Veronika. Man baisu net atsiminti, kokius kentėjimus teko išgyventi nustojus vartot. Viskas aplinkui atrodė taip nenatūralu, o aš pati visur jaučiausi ne savo vietoje. Man atrodė, kad žmonės su manimi bendrauja tik iš mandagumo ir būtent buvo labai stiprus jausmas, kad visur esu ne savo vietoje. O kur mano vieta – nežinojau. Įtariau, kad jos aplamai nėra. Būsena buvo nepakenčiama, todėl tiesiu taikymu – įkalt. Ir viskas tuoj pat atlėgdavo, pasaulis aplinkui pradėdavo atrodyti gražus. Toks ta gyvenimas daug metų ir buvo: blaivybė – juoda, užgėrimas – baltas ir džiugus. Taip juoda-balta makaluotis ilgai nebūčiau ištvėrusi tur būt. Nežinau, kur dabar būčiau, jei visa tai nebūtų pasibaigę. Todėl manau, kad reikia siekti atsikratyti priklausomybės, nes tai - įmanoma. O kentėti negeriant labai sunku. Daug kam net neįmanoma. Dabar kai palyginu, kaip buvo ir kaip yra, tai negaliu patikėti, kad visa tai atsitiko su manimi. Bet atsitiko juk.
Aišku, galima patarti susirasti labai malonų užsiėmimą, už kurio užsikabintum ir negalvotum apie apsvaigimą, bet tie patarimai tai – teorija. Praktikoje dažnai viskas būna kitaip. Bet vis tiek kažkaip laikykis, nes arba girtuokliauji, arba – ne. Du skirtingi keliai, kardinaliai priešingi, kurie nuves į visiškai skirtingas vietas.
Neprisijungęs
Troja labai švelniai ir aiškiai pasakė, Veronika..
...ar įsipaišei nors truputėlį jau savo sodybon? kaip jautiesi?
❤
Neprisijungęs
Troja rašė:
Labai suprantu tave, Veronika. Man baisu net atsiminti, kokius kentėjimus teko išgyventi nustojus vartot. Viskas aplinkui atrodė taip nenatūralu, o aš pati visur jaučiausi ne savo vietoje. Man atrodė, kad žmonės su manimi bendrauja tik iš mandagumo ir būtent buvo labai stiprus jausmas, kad visur esu ne savo vietoje. O kur mano vieta – nežinojau. Įtariau, kad jos aplamai nėra. Būsena buvo nepakenčiama, todėl tiesiu taikymu – įkalt. Ir viskas tuoj pat atlėgdavo, pasaulis aplinkui pradėdavo atrodyti gražus. Toks ta gyvenimas daug metų ir buvo: blaivybė – juoda, užgėrimas – baltas ir džiugus. Taip juoda-balta makaluotis ilgai nebūčiau ištvėrusi tur būt. Nežinau, kur dabar būčiau, jei visa tai nebūtų pasibaigę. Todėl manau, kad reikia siekti atsikratyti priklausomybės, nes tai - įmanoma. O kentėti negeriant labai sunku. Daug kam net neįmanoma. Dabar kai palyginu, kaip buvo ir kaip yra, tai negaliu patikėti, kad visa tai atsitiko su manimi. Bet atsitiko juk.
Aišku, galima patarti susirasti labai malonų užsiėmimą, už kurio užsikabintum ir negalvotum apie apsvaigimą, bet tie patarimai tai – teorija. Praktikoje dažnai viskas būna kitaip. Bet vis tiek kažkaip laikykis, nes arba girtuokliauji, arba – ne. Du skirtingi keliai, kardinaliai priešingi, kurie nuves į visiškai skirtingas vietas.
Ačiū, Troja, "atėjai" laiku Perskaičiau ir supratau nu ne vienai man tokie pojūčiai ir išgyvenimai. Namie jau apsipratau, čia erdvė, kur turiu naujai susidėliot save...
Prisiminiau Petro pamąstymus bloge, apie netikras vertybes.... palengvėjo
Neprisijungęs
Egle rašė:
Troja labai švelniai ir aiškiai pasakė, Veronika..
...ar įsipaišei nors truputėlį jau savo sodybon? kaip jautiesi?
❤
Jaučiuos geriau nei vakar. Įsipaišyti, reiks laiko. Vakar prisiminiau tavo dienoraščio įrašą: išmiegok bėdą savo... ar kažkas panašaus. Susinešiau vidur kiemo krūvą pagalvių ir patalų, atsiguliau, beklausydama ką šnara žolė užmigau. Kai pabudau viskas daug šviesiau atrodė.
Pastebėjimas... kažkaip chebrytė alkoholio suvartojo ženkliai mažiau (?) Mano atsisakymas įtakojo?
Krūtinėj jau lengviau. Tai kelionė... Turiu susidėliot save iš naujo.
Džiaugiuos, nes likau sąžininga su savimi, laikinas apgirtimas būtų virtęs baisiu savęs niekinimu ir sugriuvimu. Nenoriu atgal... nenoriu... nenoriu...
Neprisijungęs
man irgi taip būna..sutinku sieną, pasipriešinimą ar kaip pavadinti, smarkiai atsitrenkiu....ir sugriūnu į vidų,žlungu, o poto vėl iš naujo statau..kiekvienoj gyvenimo sritį..dabar taip mintyse iškyla žodis collapse ne į išorę,o deja vidun... štai kas mane ištinka.Tos vietos, kur aš vsitiek atkakliai ejau ejau, neleidau sau sugriūti, tos vietos kažkaip išvedė mane į platesnį matymą..dėl jų sau sakau ačius. Linkiu mums abiems drąsos ir atkaklumo, o taip..
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mėn. | 22d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 4d. |
Veronika, faina, jaučiasi noras negerti r džiaugsmas pasiekimais :) Sugeba gi žmonės neturintys priklausomybės su didžiausiomis problemomis tvarkytis, o vat mums ir džiaugsmą, ir skausmą, būtinai norisi alkoholiu užpilti... Prieskonis toks, nepamainomas...
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Veronika, faina, jaučiasi noras negerti r džiaugsmas pasiekimais
Sugeba gi žmonės neturintys priklausomybės su didžiausiomis problemomis tvarkytis, o vat mums ir džiaugsmą, ir skausmą, būtinai norisi alkoholiu užpilti... Prieskonis toks, nepamainomas...
Keista tai, Audroni, kad (kas buvo šįsyk neišvengiama) pažvelgus į alko butelį "negerumas" kilo kažkur, apie skrandį... Lyg pykinimas. Anksčiau jusdavau malonų kutenimą.... O tada, jau basta.... Mano psichika panikavo.... ką daryt.... kaip čia taip... visi tūsinasi, o aš?
Einu miegot nes niekuo užsiimt nenoriu. Va.
Neprisijungęs
Egle rašė:
man irgi taip būna..sutinku sieną, pasipriešinimą ar kaip pavadinti, smarkiai atsitrenkiu....ir sugriūnu į vidų,žlungu, o poto vėl iš naujo statau..kiekvienoj gyvenimo sritį..dabar taip mintyse iškyla žodis collapse ne į išorę,o deja vidun... štai kas mane ištinka.Tos vietos, kur aš vsitiek atkakliai ejau ejau, neleidau sau sugriūti, tos vietos kažkaip išvedė mane į platesnį matymą..dėl jų sau sakau ačius. Linkiu mums abiems drąsos ir atkaklumo, o taip..
Į vidų, bet ne į išorę... aham Koleikas, dar dėkot negaliu. Matyt, per mažai paaugus. Griūtis augina ir atnaujina. Kažkur skaičiau, jeigu nori pasikeist, turi mirt ( senasis aš)... Kad užgimtum, naujai....
Neprisijungęs
Matyt išsipūliavau Spalvos atsirado. Lengva, ramu, gera
Nieks nelenda į akį. Pirma neišvengiama išvyka atlaikyta.
Neprisijungęs
Šiandien jaučiu, kad gyvenu. Atrodo net stuburas išsitiesino... Toks geras jausmas.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 9d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 26d. |
Veronika rašė:
Šiandien jaučiu, kad gyvenu. Atrodo net stuburas išsitiesino... :) Toks geras jausmas.
Va va :) Pasirodo galima :) ... ir be jokių ten didelių priedų.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Veronika rašė:
Šiandien jaučiu, kad gyvenu. Atrodo net stuburas išsitiesino...
Toks geras jausmas.
Va va
Pasirodo galima
... ir be jokių ten didelių priedų.
Ir, taip sakant, visai neblogai gyvent galima
Neprisijungęs
po perkunais, kokia vasara..kokia mistika kaip įdomu gyventi, brrr...
Neprisijungęs
mano gyvenime vyksta nebūti įvykiai pasaulinės reikšmės, gal net visatos.
suradau neiškodama kelią į tėvo ir mamos širdis. Kad taip kaip jaučiu tuos du žmones , nebūta. Mus visus užkietėjusius dabar jungia vidinis vaikas grąžinu "skolą" kikendama ir garsiai vograudama: taip taip brangieji gimdytojai, reik padės seniems prastiems tėvams....tokia galimybė yra didžiausia metų fantastika, dovana. Su visu stabilumu ir atjauta norisi palinkėt visiems mums tų pasaulinės reikšmės atradimų.
energy shifted..tsakant.mrrrr
Neprisijungęs
žiūriu į tėvus ir vidinis balsas apšalęs burba:
taip aš jus girdžiu...aš jus MATAU... ir akys žlimba nuo tos šviesos..
Neprisijungęs
Nu, nerealiai Džiaugiuos už tave
Neprisijungęs
Eglute, nelabai supratau tavo parašymų,gal galėtum aiškiau
Neprisijungęs
Liepa rašė:
Eglute, nelabai supratau tavo parašymų,gal galėtum aiškiau
Ot, čia reik vidumi pajaust
Neprisijungęs
Kai aš kakurioj temoj kalbėjai apie knygą, "Angelai man glosto plaukus" tai mane išjuokė, o dabar sakot pajaust vidumi, tikra mistika
Neprisijungęs
Mistika - nemistika
Neprisijungęs