VšД� "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД� "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#76 2014-05-20 23:10:01

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mėn.  4d. 

Re: Skanaujam vietoj alkoholio

katyte rašė:

Pasiklydes rašė:

Kiekvienas leidžia laisvalaiki kaip jam atrodo smagiau, idomiau, kuo čia kas apgailetina, galiu pasakyti man apgailetina kai liurlina koki limonada suaugedomu vyrai su vaikigaliais ir seilejasi prekybos centruose šeštadienio vakara ot fyti myti, aš kitaip leidžiu, čia per daug stereotipu, tu "klišiu".. nors kam čia ginčytis, einu pachmielačkos padaryti ir liuks.. big_smile

Idomu,ar jau ten tikrai taip geri,kaip apibudini viska....gal tu tiesiog intrigantas ir tiek.

jis iš teisybės geria,jo stereotipas toks, pažengęs pijokas , savas nepykit ir labai mėgsta dėmesį, o kaip rašai pasiklydes liurlina limonada vyrai, tai aš . Tiesa kažkaip niekas nerašo , kai pradedat stabdyt , kaip reikalai su kava, aš jos išgeriu per diena kokį kibirą.

Neprisijungęs

2014-05-20 23:10:01

Google

#77 2014-05-21 08:34:35

Rita64
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-30
Žinutės: 218

Blaivus  12m.  0mėn.  9d. 

Taip, Žvejy, tiesa.
Poreikis kavai atsiranda didelis. Matomai organizmas reikalauja "dopingo". Man lygiai tas pats poreikis atsirado. Aš labai stipriai su juo ir nekovojau, tik po truputėlį sąmoningai mažinau. Šiai dienai kavos neatsisakius, tik geriu ją su pienu ir antroje dienos pusėje stengiuosi apsieit be jos.

Neprisijungęs

#78 2014-05-21 11:20:05

žvejys
Senbuvis

Blaivus  6m.  6mėn.  4d. 

jo antro dienos pusė aš taip pat bandau po truputį mažinti ir gale atsisakyt

Neprisijungęs

#79 2014-05-21 12:01:37

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

Aš visada mėgau kavą,tik kaip gerdavau alko,tai kavos nevartodavau.Nesinorėdavo kavos ir pagiringai.Dabar  aš stengiuos  nepadaugint,nes po to kažkaip išsiderina poilsis.
Rytą pradedu su stikline vandens,po to kava+cigarete,po kiek laiko antra tokia dozė...taip iki pietu atsilaikau ir dar iki popiet porą puodelių išgeriu.Geriu daug vandens  tarp kavos.
Na,kaip ten bebutų,kava geriau,nei alko:)

Neprisijungęs

#80 2014-05-21 12:56:10

žvejys
Senbuvis

Blaivus  6m.  6mėn.  4d. 

tas tai jo bet cigaretė nebandei mest, atsisakyt rūkymo, tai taip pat viena blogybių,

Neprisijungęs

#81 2014-05-21 15:32:35

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

žvejys rašė:

jis iš teisybės geria,jo stereotipas toks, pažengęs pijokas , savas nepykit ir labai mėgsta dėmesį, o kaip rašai pasiklydes liurlina limonada vyrai, tai aš . Tiesa kažkaip niekas nerašo , kai pradedat stabdyt , kaip reikalai su kava, aš jos išgeriu per diena kokį kibirą.

Na nesu didelis kavos megejas, labiau arbatos, nedaugiau 1 puodelio per diena, o kartais ir to nesinori. Užtat alaus norisi kasdien ir pora mažiausiai butelaičiu kokio Pilsenerio, kartais megstu stipresni, tai koki 7.30 iškart imu keletas. Geriu nuo Velyku jau praktiškai kasdien, tik priklausomai nuo finansu priklauso kiekis, dabar jis itin ribotas.. smile

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

#82 2014-05-21 17:54:02

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  5mėn.  18d. 

Aš kavos nebegeriu jau antrus metus. Sulig ta diena, kai pakeičiau mitybą, atsisakiau ir kavos. Bet žinokit, tai nebuvo lengva. O tiksliau - buvo labai košmariška. Pasirodo, priklausomybę turėjau ne tik alkoholiui, bet ir kavai. Žiaurią. Dvi pirmas dienas, kai atsisakiau kavos, galvojau, kad mirsiu. Bet galvoju, na, kas bus, tas bus, mirsiu -tai mirsiu. Galvos skausmas buvo tiesiog nepakeliamas, o taip pat vėmimas. Tai va tokie mes žmogeliukai vargšiukai. Pasitaiko kažkas po ranka mums ir pradeda mus valdyti. O juk M.Gorkis sakė, kad "Žmogus - tai skamba išdidžiai" big_smile Pasirodo, ne tokie jau mes situacijų karaliai Pasaulyje. Visas gyvenimas - kova su kažkuo, tame tarpe ir su priklausomybėmis. Bet dabar be kavos gyvenu visiškai ramiai ir reaguoju maždaug, kaip į alkoholį, o tiksliau - niekaip nereaguoju, nes visiškai nenoriu nei vieno, nei kito paragaut. Jų tiesiog nėra. Pradžioje, kai nustojau gert, tai kur nors užuodus geros kavos kvapą, net smegenys galvoje pašokdavo. Atrodė, vaje, kokia palaima būtų išgert puodelį. Bet, pasirido, kad daug kas mums tik atrodo, o iš tikrųjų yra visai kitaip. Teisingai sakoma, kad viskas yra galvoje. Į kokias lentynėkes joje susidėstėm įvairius dalykus, taip ir esam užsiprogramavę save. Bet pasirodo, daug kas yra įveikiama, pakeičiama, tame tarpe labai daug netikėtų dalykų. Kava taip pat yra visiškas nuodas, dar ir priklausomybę keliantis, todėl siūlau ir jo atsisakyti. smile

Paskutinis taisė Troja (2014-05-21 17:55:16)

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#83 2014-05-24 08:57:20

katyte
Senbuvis

žvejys rašė:

tas tai jo bet cigaretė nebandei mest, atsisakyt rūkymo, tai taip pat viena blogybių,

Žinau,kad yra keturios pagrindinės priklausomybės:kava,cigaretės,alkoholis ir cukrus.
Alkoholio kaip ir atsikračiau,su saldumynais visai atsisveikint neišeina nors neesu dėl jų pamišus,bet kartais užsimanau kokio "gerulio" torto:)))O kava ir cigaretės,tai neatskiriama porelė kaip saldainis twix:)
Esu pagalvojus,kad reiktų susikaupt ir pasiruost tam žingsniui-kavos ir cigarečių atsisakymui...,bet turbut dar neatėjo man tas nušvytimas:)

Neprisijungęs

#84 2014-05-24 09:03:30

katyte
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

žvejys rašė:

Na nesu didelis kavos megejas, labiau arbatos, nedaugiau 1 puodelio per diena, o kartais ir to nesinori. Užtat alaus norisi kasdien ir pora mažiausiai butelaičiu kokio Pilsenerio, kartais megstu stipresni, tai koki 7.30 iškart imu keletas. Geriu nuo Velyku jau praktiškai kasdien, tik priklausomai nuo finansu priklauso kiekis, dabar jis itin ribotas.. smile

Norėjau Pasiklydusio paklaust,kaip reikalai su rūkymu?
Aš tai kaip gerdavau rūkydavau daug...budavo,kad tik užgesinu ir vėl naują prisidegu-mat  per girtumą pamiršdavau ,kad ką tik rūkiau:)

Neprisijungęs

#85 2014-05-24 13:29:52

ozka
Senbuvis
Registravosi: 2013-03-24
Žinutės: 311

Aš tai irgi ,kai gerdavau,tai cigaretes naikindavau vieną po kitos.Pradėjus stabdyti alko vartojimą,cigaretės atkrito savaime.Nerūkau jau penkti metai,ir visai nebenoriu,jeigu ir išgeriu.O užpernai vasarą susigundžiau,draugė šalia rūkė,na ir aš pabandžiau-fu,kaip bjauru,o cigaretė tipo skani buvo,obuolinė.Draugė atėmė,sako nebandyk gesinti,tik cigaretę man sugadinai,daugiau negausi.Vat kaip .Na ,su alko man sunkiau sekasi,kaip visi žinot.Tikiuosi,kad paskutinę pamoką išmokau ir bandau blaivėti iš naujo.Gero visiems savaitgalio.Sako,jau ežeruose vanduo šiltas,reikia dumti maudytis.

Nėra priešų ir draugų,o kiekvienas žmogus yra man mokytojas

Neprisijungęs

#86 2014-05-24 13:34:27

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mėn.  10d. 
Nerūkau  16m.  6mėn.  22d. 

katyte rašė:

<...>Esu pagalvojus,kad reiktų susikaupt ir pasiruost tam žingsniui-kavos ir cigarečių atsisakymui...,bet turbut dar neatėjo man tas nušvytimas:)

Aš „ruošiausi“ ilgai ir laikas vis nebūdavo tam tinkamas, kol vieną dieną pasakiau sau, kad visos dienos vienodos ir ši nė kiek neprastesnė metimui rūkyti diena už bet kurią kitą. Taip ir padariau, padėjau nebaigta rūkyti pypkę į šalį ir daugiau nebepėmiau. Kavą mečiau kelios dienos prieš tai. Tam pagelbėjo, nors ir nemaloniai, vaistai, kuriuos tuo metu vartojau – nuo jų labai skaudėjo skrandį. Tai pradžioj gailėdamas skrandžio mečiu kavą, o iš paskos ir pypkę su cigaretėmis. Lygtai penki metai nei vieno, nei kito nevartoju. Nors turiu pripažinti, kad kavą užuodžiu tikriausiai geriau už pėdsekį šunį ir kvepia man ji maloniai :) Nieko neatsitiktų jei vėl pradėčiau ją gerti, bet pagalvoju, kam man to reikia. Jau pamiršau ir tą klaikų galvos skausmą, neišgėrus ryte kavos ar ilgiau diena kavos. Užtai atradau arbatą, dabar ją kibirais lupu... O ar galėtų būti kitaip? :D

Neprisijungęs

#87 2015-05-14 18:56:14

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

Neprisijungęs

#88 2015-05-21 09:22:24

Egle
Senbuvis
Registravosi: 2015-01-26
Žinutės: 1988

Blaivus  13m.  3mėn.  5d. 

ar jau prasidėjo šviežiai raugtų agurkų sezonas pas jus? pas mane jau žaidimas prasidėjo.

“I don’t care what you shake, just shake something”.

Neprisijungęs

#89 2015-05-22 12:05:15

žvejys
Senbuvis

Blaivus  6m.  6mėn.  4d. 

Na jei gyvenam Ispanijo ar Maroke tai raugintais agurkais galima pasidžiaugt, tik va bėda kad tie pietiečiai nė velnio nevertina mūsų tautinio paveldo , nei tų tradiciškai raugtų agurkų , nei kopūstų , pagaliau nė cipelinų , valgo dėl mandagumo, o vokiečiai iš vis vietoj mėsos į cipelino vidų džiovintos duonos prigrūdžia , kur tai matyta , pasityčiojimas. Buvo baika su tuo vokiečiu darbdaviu nunešėm cipelinų jam paragaut , tai biesas tarkį suvalgė ,o mėsą šun atidavė , sako "mėsa jūsų tikšun, o bulvės tai mūsų" (galvojo kad iš lietuvos mėsa atsivežėm) , o mes jam " va kad ne mėsa tai čia pirkom , o bulves iš lietuvos atsivežėm " , kad įsiuto , visą savaite be eilės fermas šlavėm pamainom.
O jei rimtai tai , kad tik dygsta agurkiukai, bulvės geriausiu atveju apie Birželio vidurį bus.

Neprisijungęs

#90 2015-05-22 12:44:13

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  10mėn.  18d. 
Nerūkau  9m.  10mėn.  11d. 

Nėr ko stebėtis, visi tie mūsų "cepelinai kūgeliai" niekam pasaulyje neįdomūs, varguolių maistas. Čia nuo senų laikų kažkoks mitas, kad pasaulis svaigsta nuo lietuviško maisto, juodos duonos ir alaus.

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#91 2015-05-22 14:12:07

Egle
Senbuvis

kai esu su varguoliais, jausmas kad tai mano tribe (gentis). Vis labiau patiriu, tai kas už kadro,varguoliška, pamiršta, nustumta, pažeminta, beteisių šiuo metu ištiesų turėtų būti prieky preiš tai, kas šiuo metu turi teises, ant bangos, vertinami, matomi..kažkaip apsivertę perkūnais viskas kita puse  žiūroną apsiverčiu ir oki..tongue
tegu nevalgo Žvejy svečiai vokiečiai nieko,ypač mėso, o atiduoda šuniukams, tiems nors gerai wink nepergyvenk. Visokių arogantiškų frykų pasitaiko.

Neprisijungęs

#92 2015-05-22 14:16:59

Egle
Senbuvis

Artaz rašė:

<..>, kad pasaulis svaigsta nuo lietuviško maisto, juodos duonos ir alaus.

įsivaizduoju kaip Pasaulis svaigsta nuo lietuviško alaus...roll

Neprisijungęs

#93 2015-06-05 14:27:59

Egle
Senbuvis

nieko nenoriu, žmonių, įvykių....savaitgaliui, tik nepriklausomas, nesugaunamas buvinėjimas savyje, virtuvėje...kažkaip džiaugsmas ir trauka maisto gamybai yra nutrūkusi,pasikeitus, nežinau kodėl, tad vardan jaukumo ir dėl namų jausmo..metas patyrinėt ir apibūt namus, nes smile nežinau ar tikrai juose sąmoningai gyventa paskutiniu metu..
ką gaminsit savaitgaly?

Neprisijungęs

#94 2015-06-05 15:15:33

katyte
Senbuvis

as penktadieniais nieko nevalgau-badauju,tai ramiakas ..nereik galvos sukt:-)
Savaitgaliais daugiausiai kazkur einam pietaut viesai,vakarais tik prisiperkam kokiu pakramtuku

Neprisijungęs

#95 2015-06-05 20:56:32

Troja
Senbuvis

Aš tai jau, tur būt, paprasčiausios sriubos nemokėčiau išvirti big_smile Laisvė nuo maisto gaminimo - JĖGA!!!

Neprisijungęs

#96 2015-06-05 21:21:56

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

neišeina man su žaliavalgyste... bet taip norėčiau, kad mane tai užkabintų...

Neprisijungęs

#97 2015-06-05 21:53:27

katyte
Senbuvis

Troja rašė:

Aš tai jau, tur būt, paprasčiausios sriubos nemokėčiau išvirti big_smile Laisvė nuo maisto gaminimo - JĖGA!!!

Aš irgi išsilaisvinusi nuo tos vergovės-JĖGA:)))

Neprisijungęs

#98 2015-06-05 21:53:49

Troja
Senbuvis

pariuke rašė:

neišeina man su žaliavalgyste... bet taip norėčiau, kad mane tai užkabintų...

pariuke, bet išnyktų noras vartoti alkoholį. Baigtųsi visos kančios. O jei labai pasistengtum, tai atsikratytum priklausomybe fiziniame lygmenyje, jei tokią turi. Na, gal pas tave psichologinė priklausomybė, visaip juk būna. Pas mane buvo fiziniame lygmenyje, išsikreipusi organizmo chemija, paprastai kalbant. Paragavus gurkšnį, organizmas reikalaudavo kibiro. Dabar nieko panašaus neliko. Ir tos žaliavalgystės nebūtina laikytis visą gyvenimą, užtenka pradžioje pasilaikyti kokius 4-5 mėn, o po to vėl gali vieną kartą dienoje valgyti kai kuriuos pamėgtus patiekalus. Kai kuriuos. Man atrodo, kad tą mitybą pakeisti tau labiausiai pavyktų, nes ir gamta domiesi, ir joje būni, ir dilgėlių augimo vietas žinai, ir viena gyveni (gal klystu), kas labai palengvina visą šį reikalą. smile

Neprisijungęs

#99 2015-06-06 09:09:13

Egle
Senbuvis

tipo tradicinė maisto gamyba briedas? smile) cha cha..jo..

Neprisijungęs

#100 2015-06-06 09:19:46

Egle
Senbuvis

nusistebiu vis ko čia šis skyrelis neklesti..neva jau nebesiraminama maistu..smile

Neprisijungęs

Forumo apačia