VšД "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#226 2015-05-12 09:14:12

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  10mėn.  15d. 
Nerūkau  18m.  11mėn.  1d. 

Re: Įvairios nuorodos

Veronika rašė:

Nepakanka tik nustoti gerti... Susidėlioti save iš naujo, gali būti nepalyginamai sunkiau, nei nutraukti svaiginimąsi...

Nepakanka, bet jei jau nori kažką dėlioti, svaiginimosi nutraukimas yra būtina sąlyga.

Neprisijungęs

2015-05-12 09:14:12

Google

#227 2015-05-12 13:29:52

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mėn.  28d. 
Nerūkau  16m.  7mėn.  10d. 

Veronika rašė:

Nepakanka tik nustoti gerti... Susidėlioti save iš naujo, gali būti nepalyginamai sunkiau, nei nutraukti svaiginimąsi...

Šiaip pritariu Marijui. Bent jau pradžioje, pirmom dienom, savaitėm, gal ir mėnesiais, nereikia be reikalo užsikrauti savęs susirinkinėjimais ir kitom aukštom materijom. Reikia paprasčiausiai nustoti gerti. Nebent būtent tos aukštos materijos ir yra pagrindinis metimo gerti motyvas...

Neprisijungęs

#228 2015-05-12 14:09:40

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Veronika rašė:

Straipsnis žurnale "Ta pati" pavasario numeryje.
Kęstutis Dvareckas,
Grįžęs į gyvenimą

Mitas yra tai, kad priklausomojo problema yra konkretus narkotikas, alkoholis, kazino. Klaidinga manyti, kad jei nebūtų šių svaiginimosi priemonių, žmogus būtų sveikas. Tada prasidėtų baisūs valgymo sutrikimai, azartiniai važinėjimai automobiliu. Žmogus vis tiek ieškotų priemonių užsimiršti. Dėl to neužtenka nustoti vartoti, įsiūti ampules, prigrasinti, reikia rimtai stabtelėti ir įsiklausyti, kokiais nors būdais kompensuoti tai, ko žmogus negavo, kad jo vystymasis būtų visavertis, augimas – sveikas.

Vakar apturėjau sunkų pokalbį su jauna psichiatre. Po pokalbio ji ir sako - "neturi tu savęs..."
Tikrai. Neturiu. Važiuočiau į tą visų siūlomą Minesotą... Bet... ką tėvam pasakyt, kas tas yra? Jie nežino apie mano bėdą. Blogiausiu atveju galvoja, kad padauginau raminančių. Jiems ta žinia, kad esu alkoholikė, tolygu baisiausiai gėdai. Nesvarbu, kad tėvas - irgi alkoholikas. Vyrams galima...

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#229 2015-05-12 20:20:12

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  2mėn.  17d. 
Nerūkau  0m.  3mėn.  4d. 

Audronis rašė:

Nebent būtent tos aukštos materijos ir yra pagrindinis metimo gerti motyvas...

Pagrindinis metimo gerti motyvas - noras gyventi. Mano atveju, yra tik du pasirinkimai. Gerti ir lėtai mirti, arba, negerti ir gyventi... Trečio pasirinkimo aš neturiu smile

Neprisijungęs

#230 2015-05-25 18:38:18

Egle
Senbuvis
Registravosi: 2015-01-26
Žinutės: 1988

Blaivus  13m.  3mėn.  22d. 

Įdomokas straipnis.
Galima priklausomybės priežastis ir tai nėra tai apie ką galvojate.
The Likely Cause of Addiction Has Been Discovered, and It Is Not What You Think
http://www.huffingtonpost.com/johann-ha … 06936.html
buvo įdomu pasiskaityti. Trumpas ištraukos vertimas, nes neturėjau daugiau kantrybės smile

<...> Vienas iš paparastų  eksperimentų  pašvestų narkotikų vartojimui buvo 1980 eksperimentas su gyvūnais. Žiurkė narve, du indai vandens, viename  paprastas vanduo, kitame vanduo sumaišytas su heroinu ar kokainu. Beveik kiekvieną kartą, kai atlikinėjo šį eksperimentą žiurkė buvo apsėsta  narkotikais ir nuolat grįždavo daugiau ir daugiau, kol nužudydavo save.
Tačiau 1970 metais, psichologijos profesorius iš Vankuverio, Briusas Aleksandras pastebėjo kažką keisto  šiame  eksperimente. Žiurkė  buvo narvelyje vienui viena. Kas nutiktų jei veiksmą pakreiptume kiek kita linkme? Taigi profesorius  padarė  „ Žiurkių  parką“ . Tai erdvus narvas, kur žiurkės turėtų spalvotus kamuoliukus ir geriausias žiurkių maisto , tunelių  lakstyti  ir daug draugų:, visko, ko  žiurkė galėtų panorėti. Kas tada atsitiks?
Žiurkių parke, visos žiurkės akivaizdžiai bandė abu vandens indelius, nes nežinojo jų turinio.Bet kas nutiko po to  apstulbino.Žiurkėms nepatiko vanduo su narkotikais. Suvartojo žymiai mažiau nei izoliuotos žiurkės.Nė viena nemirė.

Tokio eksperimento ekvivalentas su žmonėmis galetų būti Vietnamo karas. Žurnalas "Time" pranešė kad heroino naudojimas kareivių tarpe buvo toks paplitęs kaip kramtomosios gumos.
20 procentų kareivių tapo priklausomi. Buvo baimintasi didelio skaičiaus priklausomų žmonių, kai jie grįš. Bet iš tikrųjų kai 95 procentų priklausomų karių - tiesiog sustojo. Labai nedaugeliui  reikėjo reabilitacijos. Jie grįžo iš „ bauginančio narvo“  atgal į malonią vieną, todėl nenorėjo narkotikų.(bet čia jau mano komentaras, gal tai mano įspūdis, kad labai daug karo baisumus iškentusių žmonių įniko į alkoholinę priklausomybę??)

Profesorius Aleksandras teigia šis atradimas yra gilus iššūkis  teiginiui, kad priklausomybė yra moralinis nepadorumas,sukeltas per didelio hedonizmo arba požiūriui,  kad priklausomybė yra liga, Tiesą sakant, jis teigia, priklausomybė  yra adaptacija. Tai ne jūs. Tai jūsų narvas.

Tas pats eksperimentas su gyvūnais nuėjo dar toliau.Vienišai žiurkei narvely buvo leista vartoti narkotikus penkiasdešimt dienų, kol ji tapo kompulsyvi vartotoja, tada ją perkėlė iš izoliacijos  į „Žiurkių parką“ .  Ir po kiek laiko gyvūnas grįžo į normalų gyvenimą.

Štai vienas pavyzdys,  kuris gali atsitikti kiekvienam Jei jūs susilaužote savo klubą, jums tikriausiai bus leidžiamas diamorfinas, medicininis heroino pavadinimas. Greičiausiai su jumis kartu ligoninėjė bus nemažai panašių žmonių, kuriems bus pritaikomas toks būdas skausmui malšinti. Diamorfinas yra žymiai grynesnė ir stipresnė narkotinė meidžiaga nei heroinas iš gatvės.Jei senoji priklausomybės teorija teisinga, tai akivaizdu kas turėtų atsitikti? Daug žmonių palikę ligoninę turėtų tęsti savo „įpročius“.
Bet čia keistas dalykas: tai beveik niekada neįvyksta. Pasak Kanados gydytojo  Gaboras Matė  diamorfino vartotojai tiesiog sustojo , nepaisant mėnesio naudojimo. Tas pats  „vaistas“, paaiškėja gatvės vartotojus  paverčia į beviltiška narkomanus.
<....>.

“I don’t care what you shake, just shake something”.

Neprisijungęs

#231 2015-05-25 19:27:59

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

paskaičiau apie žiurkes. patiko. Ir iš kart pritaikiau- vieniši puola į priklausomybę.

Neprisijungęs

#232 2015-05-25 19:40:26

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  3mėn.  4d. 

pariuke rašė:

paskaičiau apie žiurkes. patiko. Ir iš kart pritaikiau- vieniši puola į priklausomybę.

Pariuke, aš nevieniša neutral o vistiek priklausoma... Na, gal tu ir teisi... Pamąsčiau, gyvenu ne viena, bet... esu vieniša...

Neprisijungęs

#233 2015-05-26 07:19:31

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mėn.  22d. 

pariuke rašė:

Pariuke aš kap tik gerdavau vienas nes norėdavau tos vienatvės. Dabar einu žvejot sakau būsiou vienas , nė velnio, tai sliekai , tai paukščiai ir toliau. Šiaip padariau išvadą geriau šuo nei draugas su pilna kuprine " pagundų", šiaip dar padariau išvadą kimba ir be butelio ir dar geriau pareini ant dviejų kojų , o ne keturiomis ( pas mus statūs krantai). Vadinasi Pariuke vienatvė ne prie ko(čia mano nuomonė), viskas skonį , jei skanu tai ir geri , esu girdėjas žmonių pasakojimų , sako man ji neskani buvo , aš sirgdavau nuo jos , iš karto klausimas tai kokio velnio geri ? Tradiciškai pasakysiu "tai dievo duota dovana" , kad lengviau atsisakyt alkoholio galėtum, o aš kai ryšio su dievais neturiu tai ir vargstu to skonio jūro.

Neprisijungęs

#234 2015-05-26 11:28:28

Smiltis123
Senbuvis
Registravosi: 2014-12-30
Žinutės: 157

Nerūkau  25m.  5mėn.  9d. 

Kažkodėl manau,kad didžioji dauguma alkoholikų ir geria vienumoje...
Mano nuomone alkoholizmas yra pasekmė to ,,paliotno'' gyvenimo,kada buvo geriama su chebra,buvo ''tūsinamasi,,...O dabar...Dabar kam ta chebra,jei noras yra ne ''pasitūsint,, o patenkint alkoholio troškulį...Aš geriu retai.Ir geriu ne todėl,kad man durnumo trūksta,o todėl,kad man skanu.Bet tie gėrimai,kaip aš sakau,alkoholikui tinka tik užsigėrimui:)Alkoholikų geriamų gėrimų,juk nelabai pačepsėsi pasimėgaujant skoniu,nurijus gurkšnelį...Kažkaip nemačiau užsivertusio viskio butelį,ir palaimingai čepsinčio smile
Taip,sutinku su Veronika,kai ji rašė,kad namie ne viena,bet vieniša...Bet juk tas vienišumas atėjo po kurio laiko.Jis juk nebuvo visada normali būsena,ir priežastis gėrimui.Gėrimo pradžia juk nebūna ''visada geriu iš liūdesio,bet kai jo nėra,tada liūdėsiu,nes geriu juk tik iš liūdesio,,..Kažkada juk pradžia buvo,kai buvo linksma...ir ne vieniša...ir gera...ir saugu...ir jauku...ir ramu...ir liekna...ir graži...ir pan ir t.t.
Bet čia tik mano nuomonė.

Jei negali pakeisti pasaulio-keisk požiūrį...

Neprisijungęs

#235 2015-05-26 18:46:33

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

Vis tik gera pabendrauti forume, pas kiekvieną kitokios gėrimo priežastys. Kai paskaitau jūsų parašymus, bandau save analizuoti, apmąstyti viską.

Neprisijungęs

#236 2015-05-26 19:32:14

Viktorija
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 176

Ooooo, kaip sakoma "na vkus i cvet tovariščej net" smile. Esu įsitikinusi, kad net pats baigčiausias alkoholikas karjeros nepradėjo nei nuo grynos degtinės, nei nuo gryno viskio ar brendžio. Man teko paanalizuoti savo karjeros pradžią. Ankstyvoje vaikystėje bėgdavau kuo toliau net nuo alaus kvapo, per 18 -tą gimtadienį gavau butelį saldaus šampsno (su drauge tesugebėjom įveikti tik pusę , bet pasekmes prisiminiau dar ne vienerius metus.  Pakliuvau į darbinę terpę, kur norint įkalti, nereikėjo net rankos ištiesti ir reikėjo į kolektyvą įsilieti. tada prasidėjo mano karjera .... Bandžiau lietis pradžioj įkaldama po 0,3 skarbonkę "kola - romas", vėliau kola, tonikas, sultys mažėjo, o alko daugėjo (balansą pasireguliavau). Vėliau ėjo baltas vynas prie žuvies, raudonas prie mėsos .. Tikra aristokratė big_smile. Sunkų praėjau kelią kad "išsiugdyčiau" skonį alko, dabar, jau suprasdama, kad ne skonyje yra reikalas, vis pabandau save paprievartauti ir užsipilti (tarkim ant to paties tiramisu  tik lašą balzamiko acto) Ne skonio tai yra reikalas, o priklausomybė nuo narko. na, man atrodo ...

Neprisijungęs

#237 2015-05-26 20:03:21

Egle
Senbuvis

man tai romas su cola ir laimu ir ledu, Cuba Libre..menu skonį. Bet romas tai stiprus velnias o gerdavau greitai, todėl ir apsivoždavau moment
bealkoholinį Cuba libre tai pasidaryčiau, bet labai tingiu organizuot ingredietus. O kaip jumi žiūrit į bealkoholinius linksmonadus? Dar kas nors išgeria colos šiais laikais?

Neprisijungęs

#238 2015-05-26 20:15:42

Smiltis123
Senbuvis
Registravosi: 2014-12-30
Žinutės: 157

Nerūkau  25m.  5mėn.  9d. 

Eglut,turi minty kaip žiūrim į tuos kokteilius tik be alko?
Esu ragavus vyno be alko,ir kitų kokteilių be alko,bet paragavau ir tiek.Man jie kaip pienas be laktozėssmile
Bet kas link colos,tai turim su draugėm kažkokią kvailą tradiciją-kai einam į teatrą,prieš spektaklį yra tiesiog būtina užsukt į Macdaką:)Colos ir kito briedo:)

Jei negali pakeisti pasaulio-keisk požiūrį...

Neprisijungęs

#239 2015-05-26 20:37:59

Egle
Senbuvis

Smiltis123 rašė:

<...> einam į teatrą,prieš spektaklį yra tiesiog būtina užsukt į Macdaką:)Colos ir kito briedo:)

aha..mes irgi su vyru..
jei labai chic proga, pvz normali vakarienė, tai iš taurių colos su palinkėjimu, nes vyras neprileidžia tiesiai iš butelio, no no.. ir pildamas pasako moraliuką roll Tokios dviejų negeriančių buvusių alkoholikų tradicijos. O dėl skonio tai man granatų sultys tokios sodrios skoniu kaip raudonas vynas.
Šiaip seniai galvojau jau apie alkoholį,gėrimą, seniai su vyru ir bešnekėjom kaip čia mums sekasi šiuo klausimu..tie 3m,3mėn,3dienos turi šarmo

Neprisijungęs

#240 2015-05-27 10:27:10

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  3mėn.  4d. 

Interesną dalyką aptikau smile Blaivi karta Dalinuosi.

Neprisijungęs

#241 2015-05-27 23:38:46

žvejys
Senbuvis

Tą esu rades jau senokai , neblogai.

Neprisijungęs

#242 2015-05-29 18:33:47

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  3mėn.  4d. 

Bernardinai.lt straipsnis A. Mamontovas: "Geriausia ką galime - išklausyti žmogų"

Turėtume nebijoti ištarti žodžio savižudybė. Jeigu girdime žmogų sakant – „norėčiau išnykti, nebebūti, užmigti ir nebeatsibusti“ – reikėtų jo paklausti: „Ar tu galvoji apie savižudybę?“ Aišku, tam reikia rasti tinkamą akimirką, bet šis klausimas žmogų pažadina. Kai sau sakai, jog „noriu nebebūti, išnykti“, tai skamba gana poetiškai ir netgi patraukliai, bet jeigu žmogaus paklausi, ar jis galvoja apie savižudybę, tas žodis supurto ir pažadina žmogų, priverčia susimąstyti, ką nori padaryti . Tai pirmas žingsnis į gilų pokalbį su tuo žmogumi.

Neprisijungęs

#243 2015-06-03 08:08:04

Egle
Senbuvis

What is your purpose? - Nahko and Medicine for the People
https://www.youtube.com/watch?v=l01trv_ … e=youtu.be
Koks tavo tikslas??
uu...jei ne tas  klausimas..visai pajėgčiau rytais pažiūrėti visokius inspiruojančius pokalbius....gyvenime..mrrr..

Neprisijungęs

#244 2015-06-05 16:11:19

Egle
Senbuvis

Kiekvienas turi turėti stogą-kokia nuostabi mergaitė.
http://www.huffingtonpost.com/2015/06/0 … 88460.html

Neprisijungęs

#245 2015-06-06 08:57:13

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  3mėn.  4d. 

Emocinė krizė: kaip ją atpažinti ir suvaldyti?
http://psichika.eu/blog/emocine-krize-k … suvaldyti/
<...> dažnai žmonės, išgyvenantys emocinę krizę, pradeda vartoti alkoholį, todėl gali išsivystyti priklausomybė.
Išsivystė sad

Neprisijungęs

#246 2015-06-06 13:55:49

Egle
Senbuvis

iškilminga prisijungimo prie interneto erdvė
http://www.dezeen.com/2012/04/02/design … fice-sian/
man ok, praverstų, šeimos nariai pasipiktintų.
Bandau atsijungt nuo kompo iki pirmadienio.
Gero jumi.

Neprisijungęs

#247 2015-06-07 07:39:12

žvejys
Senbuvis

Veronika rašė:

Emocinė krizė: kaip ją atpažinti ir suvaldyti?
http://psichika.eu/blog/emocine-krize-k … suvaldyti/
<...> dažnai žmonės, išgyvenantys emocinę krizę, pradeda vartoti alkoholį, todėl gali išsivystyti priklausomybė.
Išsivystė sad

Pirmi sakiniai ir viskas vienas prie vieno man , viska kaupiu savį ir labai stipri nemiga būna, galiu vardyt ir vardyt, sunku .

Neprisijungęs

#248 2015-06-07 09:30:59

Nida
Senbuvis
Registravosi: 2014-12-01
Žinutės: 889

Blaivus  4m.  1mėn.  26d. 
Nerūkau  8m.  5mėn.  25d. 

Veronika rašė:

pariuke rašė:

Pariuke, aš nevieniša neutral o vistiek priklausoma... Na, gal tu ir teisi... Pamąsčiau, gyvenu ne viena, bet... esu vieniša...

kas kaip supranta vienišumą-kartais ir bury draugų ar šeimos narių gali jaustis vienišas...o dar tie klausimai ko tau trūksta gyvenime....kodėl geri...o įdomiausia, kad gerdama kompanijoje, visada turėdavau pasislėpusi savo porciją, kurią gerdavau pasislėpus, nes gėrimo tempai budavo man lėtoki...

Negalime pakeisti praeities. Bet galime pasirinkti ateitį.(The Perks of Being a Qallflower)

Neprisijungęs

#249 2015-06-07 09:37:43

Egle
Senbuvis

https://www.youtube.com/watch?annotatio … LErCd5hVoI
man tikrai simpatiškai
A - Z of Energy: Overthinking & Emotional Chaos
apie protinį persitempimą ir emocinį chaosą.

Neprisijungęs

#250 2015-06-07 09:46:24

Egle
Senbuvis

Egle rašė:

man tikrai simpatiškai
A - Z of Energy: Overthinking & Emotional Chaos
apie protinį persitempimą ir emocinį chaosą.

Aš dažnai laikau delnus ant pilvo ir klausiu savęs įvairių dalykų, malonus jausmas, sugrąžina į kūną, įžemina. Tu matai...
geros dienos

Neprisijungęs

Forumo apačia