VšД "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#3251 2015-05-16 09:24:24

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  4mėn.  15d. 
Nerūkau  0m.  5mėn.  2d. 

Re: Paplepėkim...

Viktorija rašė:

Aš jau senokai galvojau apie tai, ar nesukūrus mums dar vienos temos apie motyvaciją apsisprendus lipti / lipant / išlipus iš šito mėšlo. Aš sau po naują motyvą surandu ko ne kasdien. Ką kolegos mąstot apie tokią idėją ?

Manau, kad tai labai gera mintis smile

Viktorija rašė:

Kadangi esu labai egoistiška asmenybė, pirmiausiai galvoju apie naudą sau big_smile, bet manau, kad tai galėtų padėti ir kitiems skaitantiems ir rašantiems čia (na, kad ir nugvelbti ir sau prisitaikyti svetimą motyvą)roll.

Surasti motyvą gerai, bet jį parašyti yra dar geriau. Tai tarsi užprogramavimas/įtvirtinimas. Ir... ypač smile nelengvomis minutėmis gali pasitarnauti kaip gelbėjimosi ratas smile

Neprisijungęs

2015-05-16 09:24:24

Google

#3252 2015-05-16 10:14:57

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

Veronika rašė:

Viktorija rašė:

Aš jau senokai galvojau apie tai, ar nesukūrus mums dar vienos temos apie motyvaciją apsisprendus lipti / lipant / išlipus iš šito mėšlo. Aš sau po naują motyvą surandu ko ne kasdien. Ką kolegos mąstot apie tokią idėją ?

Manau, kad tai labai gera mintis smile

Viktorija rašė:

Kadangi esu labai egoistiška asmenybė, pirmiausiai galvoju apie naudą sau big_smile, bet manau, kad tai galėtų padėti ir kitiems skaitantiems ir rašantiems čia (na, kad ir nugvelbti ir sau prisitaikyti svetimą motyvą)roll.

Surasti motyvą gerai, bet jį parašyti yra dar geriau. Tai tarsi užprogramavimas/įtvirtinimas. Ir... ypač smile nelengvomis minutėmis gali pasitarnauti kaip gelbėjimosi ratas smile

Tą pagrindinį motyvą čia minim visi kasdien po šimtą kartų-gera fizinė ir psichinė savijauta.Pagrindinis motyvas -SVEIKATA.

Neprisijungęs

#3253 2015-05-16 11:00:37

Tara
Senbuvis
Registravosi: 2012-02-11
Žinutės: 592

Parašysiu paskutinį postą šia tema, nors ir buvau nutaręs to nedaryti. Mudu su Audroniu bandėme du skirtingus būdus ir padarę išvadas pasirinkome skirtingai, ar iš to galima daryti prielaidą, kad kažkuris pasirinkome neteisingai? Manau kad nesuklydome nei vienas, tiesiog mes atsirinkome kas mums tiko. Esmė apie ką čia rašau tai BALANSAS, kokią savo asmeninių problemų dalį sprendi pats ir kiek patiki spręsti kitiems ar sprendi su kitų pagalba. Žmogus atėjęs į AA pasakoje apie smulkų buitinį konfliktą ir dėkoje AA, nes yra įsitikinęs kad be AA tiesiog prapultų. Kitas eina pas labai profesionalų psichologą su klausimų sąrašu ir grįžta ramus, suradęs VISUS atsakymus. Trečias be burtininko ar raganos nebežino kaip toliau daryti verslą. Netgi visas miestas Lietuvoje yra „atiduotas“ Dievo valiai: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuani … d=27274031 Čia kraštutinumai, bet nemažai žmonių taip elgiasi. Nėra skirtumo kur eini ir ką pasirenki, bet jeigu negali nusipirkti batų be AA ar psichologo „pagalbos“  tada jau yra blogai, netgi labai blogai.

Neprisijungęs

#3254 2015-05-16 13:53:36

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

labai man patiko šita diskusija. Tik negalėjau prisijungti, nes neturiu jokios patirties nei su AA, nei su psichologais ir t.t. Dabar sėdžiu, grožiuosi gamta pro langą ir pasidėjusi popieriaus lapelį su pieštuku ruošiuosi rašyti punktus, kurie mane motyvuoja negerti. Bet po to dar susimąsčiau ir apie gyvenimą. Koks mano gyvenimo tikslas šiuo metu? O gi jokio neturiu- nieko nesiekiu, dėl nieko nesistengiu ir pan. Paprasčiausiai gyvenu, dirbu tam kad turėčiau iš ko pragyventi, savaitgalių nelaukiu, susitikimai su draugėmis eiliniai išgėrimai. Negerai. Reikia kažką daryti. Kai gėriau, tai net niekada apie tai nemąsčiau. o dabar kažko trūksta. Bet net pati nežinau ko noriu. Tik viena gerai, kad žinau ko nenoriu- nenoriu gerti smilewinkbig_smilecool

Neprisijungęs

#3255 2015-05-16 23:33:09

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  8mėn.  20d. 

Na Tara čia prirašei , gal ir teisingai, bet tai būna nevisiems , man čia reik tik neužgerti ir čia viskas pasibaige, o blaivybė įtakoja viską nuo jos keičiasi santykiai šeimo, darbe , versle. O dar galiu pasakyt taip giliai nesiknisu , man svarbu šiandien blaivas ir su jumis ir viskas. Jaučiuosi pavarges po savaitės darbų ir šios dienos.

Neprisijungęs

#3256 2015-05-17 02:45:38

Vienišas Vilkas
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-13
Žinutės: 991

Keista diskusija. Visi žino atsakymą, kuris, beje, tik vienas yra teisingas.

Laisvi ir laimingi laiko neskaičiuoja... 😎

Neprisijungęs

#3257 2015-05-18 08:48:01

Egle
Senbuvis
Registravosi: 2015-01-26
Žinutės: 1988

Blaivus  13m.  5mėn.  20d. 

smile sveika prisijungus Maria

“I don’t care what you shake, just shake something”.

Neprisijungęs

#3258 2015-05-18 09:08:32

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  5mėn.  2d. 

Aš pasisveikinsiu su tavim smile Fuu... šaltas lietingas rytas... Reik krutintis į darbą smile

Neprisijungęs

#3259 2015-05-18 09:16:20

Egle
Senbuvis

mhm, ir aš rimtai neturiu kuom apsirengt padoriai darbiniškai, nes viskas dar skalbiankėj, vakar neturėjau moralinių jėgų paspaust start ir galvoju kas bus kai atsikelsiu ir ką darysiu dėl rūbų...dabar matau smile) ogi nieko įkvepiančio negaliu padaryti, be to kūrybiškumas pirmadienio rytą nulinis, tik kavos...tegaliu kolkas sugalvot..pypiec kaip greitai praėjo sekmadienio naktis, atrodo dar tik vakar galvojau ar prigrūst skalbimo mašiną...
be to reikia kirptis, reikia apskritai naujų aprėdų..aš pasijaučiu apšepus vienu metu kažkaip. Umiai ir staiga. cool Upss ir reikia atsinaujinimo.

Neprisijungęs

#3260 2015-05-18 09:28:14

Egle
Senbuvis

išlėkė Veronika į darbą..chi chi..cool geros dienos, linkiu jumi kvepiančių dailių, švarių drabužėlių visą savaitę..nors meilė kūnui ne per juos atitipena, bet pasirūpint tais kurie šildo yra neblogai labai..

Neprisijungęs

#3261 2015-05-18 09:29:09

Maria
Naujokas
Registravosi: 2015-05-14
Žinutės: 4

Blaivus  10m.  3mėn.  0d. 

Sveiki, busiu neaktyvi narė, nes neturiu daug laiko sėdėt prie kompiuterio, bet paseksiu diskusijas, su jūsų leidimu smile Trumpai apie save: man 35m. šiuo metu gyvenu netoli Lietuvos, išvykome su vyru darbo reikalais porai metų. Šiaip pradėjau domėtis blaivybe, kaip alternatyvą apsvaigusiems vakarams pakeisti. Stiprių užgėrimų, kad neatsiminčiau ką darau ar kur esu, nesu turėjusi, taip pat ir iš ryto nereikėjo nei sveikatos "pataisyt" išgert ir t.t Tiesiog pastebėjau, kad su vyru vis dažniau vakarais pagurkšnodavom, tai vyno, tai alaus, tai kokio likerio, ir kažkur metu bėgyje pastebėjau,kad jau traukia, norisi išgert, ir išvis ką čia veikt vakarais neišgėrus. Be to labai aiškiai pradėjau jaust kepenų ir inkstų skausmus, kas mane stipriai suneramino. Kadangi prieš 7 metus labai sėkmingai mečiau rūkyti (su Allen Carr knygos pagalba),o rūkiau intensyviai 10 metų, tai truputi suvokiu priklausomybės schemą,  žmogaus psichologija , fiziologiniai pokyčiai man žinomi,norint atsisakyti kai kurių dalykų,kurie svaigina arba duoda iliuziją, kad tai tau padeda, nuramina, paguodžia ir t.t. tai vieną dieną konkrečiai atsikėliau su mintimi, kad šitą reikalą reikia mest, taip pat kaip ir rūkymą kažkada. Kaip nekeista, mano vyras, šį procesą priėmė labai organiškai, ir man net nepasakius,kad nuo šiandien aš nutariau nebegerti, jis be žodžių suprato kas ir kaip smile tai džiugina, nes dviese visada smagiau. Esam abu sportiški, tai be jokių išankstinių susitarimų, jis dviratį į rankas, aš pedometrą ant rankos ir kulniuot vakarais link parko:) Skaitliukas sistemoje rodo 4d. blaivybes, nors negėrėm 2 savaites. Kokias 3 dienas vakarais buvo toks neaiškumas, o tai ką čia veikti dabar, kur pasidėt, ką kalbėt ir t.t. Turim sauną namie, tai be alaus,saunos sesijos buvo nesuvokiamos,na manau, daug kam tai pažįstamas jausmas, kai griauni seną rutiną ir turi susikurti nauja, bet kai tai sąmoningai suvoki, kad dabar toks momentas ir kad tai irgi praeis, nusiramini, susirandi kitokių veiklų ir žiūrėk viskas smagiai gaunasi! keli pastebėjimai praėjus 2 savaitėms be alkoholio: pagerėjo miegas, tiek man tiek vyrui, kuris išvis būdavo normaliai neišsimiega, keliasi 2-3 kartus per naktį. Pagerėjo odos būklė,šviesesnė,švelnesnė. Nuotaika ryte atsikėlusi fantastiška, ir nebėra tos įkyrios, sąžinę graužiančios minties: vakar vėl gėrėm.... na tokie maži stebuklai, kurie džiugina. tai tiek šiam kartui smile

Neprisijungęs

#3262 2015-05-18 09:36:16

Egle
Senbuvis

būki kaip tau patogiau ir norisi Maria, džiugu dėl mažų stebuklų, nors jūsų abiejų su vyru noras nebūti vedžiojamiems iliuzijos kad gėrimas yra fainiai  yra visai ne mažas , o didelis stebuklas. Tokie organiški rimti pabandymai ir pagalvojimai yra tikrai daug, daug daugiau nei atrodo smile

Neprisijungęs

#3263 2015-05-18 09:39:33

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  5mėn.  2d. 

Egle rašė:

išlėkė Veronika į darbą..chi chi..cool geros dienos, linkiu jumi kvepiančių dailių, švarių drabužėlių visą savaitę..nors meilė kūnui ne per juos atitipena, bet pasirūpint tais kurie šildo yra neblogai labai..

Uj, dar ne, Maria postą paskaičiau smile

Neprisijungęs

#3264 2015-05-18 09:40:38

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  5mėn.  2d. 

Sveika prisijungus, Maria.
Rytinis jausmas, kad nereikia savęs linčiuot už tai, kad vakar prisigėriau - man toooks džiaugsmas. Iš kart lekiu savo mažojo išbučiuot be jokios baimės smile kad iš burnos alko dvokia...

Neprisijungęs

#3265 2015-05-18 09:54:42

Maria
Naujokas

Taip taip, smagus jausmas ryte tai tikrai, aišku, mums gal kiek lengviau yra, nes mes gan anksti susigriebėm, kad čia bėda artėja, ir kad kiekvieną vakarą gurkšnoti alkoholį jau yra signalas, kad peržengiam ribas, kurios tikrai neveda į palaimą smile vasara artėja, norėsis save išbandyt, ant kiek esi sąmoningas nevartoti svaigalų, nors manau ,kad metų laikas neturi įtakos apsisprendimui, tai tik pasiteisinimas, visada atsiras progų išgert jei norėsi. Aš ir registravausi ne iš karto, nes pirmą dieną kai negeri, atrodo,kad kalnus nuversi, va dabar tai negersiu, va aš galiu, o kai jau ateina 2 ar 3 diena, žiūrėk tas pasiryžimas mest išgaruoja: aš tą žinau, nes kai mečiau rūkyt, pirmas dienas irgi kovingai nusiteikusi buvau, bet paskiau ryžtas silpo smile bet išlaikiau, nes pasakiau  sau, jei ne dabar tai nebus TO laiko niekada. Aš ir metus rūkyt, ne iš karto pasisakiau, kad metu, o kai praėjo berods irgi 2 savaitės, tuomet tik prasižiojau, kad esu metimo kelyje smile daug kas abejojo ir t.t. kaip čia taip, tu nerūkai? bet priprato, tai manau bus tas pats ir su alkoholiu, bus neįprasta, bet pripras.

Neprisijungęs

#3266 2015-05-18 09:59:39

Egle
Senbuvis

oi  man rūkymas jau nusibodo, mudu su vyru nerūkėm pusmetį, bet jis vėl ėmėsi, o aš iš paskos,(čia va tas dviese minusas smile ) nors jam buvo daug sunkiau, o man pakankamai nesudėtinga, galvojau viskas ok, kontroliuoju,bet..... dabar vėl norisi nusimesti naštą, o ir mielasis kūnas prašo, kad liaučiausi jį represuot cigaretėm..

Neprisijungęs

#3267 2015-05-18 10:05:14

Maria
Naujokas

o man priešingai, mano vyras rūko ( tiesa dabar perėjo ant elektroninių, kas man žymiai geriau atrodo nei paprastos), bet man praktiškai po 3 mėn. išvis praėjo bet koks poreikis rūkyti, be to aš norėdama rūkyt gerdavau vandenį, tą aš naudoju ir su alkoholio poreikiu, noriu alko-geriu vandeni. Mano baisiausias košmaras sapnuojant buvo,kad aš vėl rūkau:) man taip gera,kad nerūkau, kad džiaugiuosi labai.

Neprisijungęs

#3268 2015-05-18 10:10:05

Egle
Senbuvis

nu Maria....tuoj kaptels paskutinis lašas dėl rūkymo, geros tau D. , ačiū, kad atsiliepei..einu į saviderybas dėl cigarečių, kaip sykis nė vienos nenusipirkta..

Neprisijungęs

#3269 2015-05-18 10:14:26

Maria
Naujokas

Egle rašė:

nu Maria....tuoj kaptels paskutinis lašas dėl rūkymo, geros tau D. , ačiū, kad atsiliepei..einu į saviderybas dėl cigarečių, kaip sykis nė vienos nenusipirkta..

Sėkmės tau ! smile

Neprisijungęs

#3270 2015-05-18 10:27:22

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  20m.  0mėn.  13d. 
Nerūkau  19m.  0mėn.  30d. 

Maria rašė:

Sveiki, busiu neaktyvi narė, nes neturiu daug laiko sėdėt prie kompiuterio, bet paseksiu diskusijas, su jūsų leidimu :).........

Ahoy, sveika prisijungusi!
Labai ačiū, kad pristatei!
Jokių leidimų čia nereikia, būk mūsų kompanijoj :D

Neprisijungęs

#3271 2015-05-18 10:52:05

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  10m.  1mėn.  4d. 
Nerūkau  10m.  0mėn.  28d. 

Sveiki visi.
Marijos post'as perskaitytas kaip saldainis - pavyzdys kaip reikia daryti: yra problema - sprendžiam problemą. Malonu kai žmonės keiatranda gyvenimą iš naujo ir į teigiamą pusę. Sėkmės jums.
   Geros dienos.

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#3272 2015-05-18 10:54:58

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  8mėn.  26d. 
Nerūkau  16m.  9mėn.  8d. 

Sveika prisijugus, Maria, smagu tave skaityti :)

Artas, prisipažink, kaip sveikata.

Neprisijungęs

#3273 2015-05-18 17:58:32

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

Sveika Maria,
smagu,kad taip abu su vyru nusprendėt ir nėra tarpusavy jokių kovų ir derybų..tiesiog esate abu sąmoningi ir tai sveikintina:)

Neprisijungęs

#3274 2015-05-18 22:01:52

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  10m.  1mėn.  4d. 
Nerūkau  10m.  0mėn.  28d. 

Audronis rašė:

Sveika prisijugus, Maria, smagu tave skaityti smile

Artas, prisipažink, kaip sveikata.

Šiandien grįžau iš reabilitacijos. Jau reabilituotas. smile
Jaučiuosi gerai. Dabar ateities, gyvenimo būdo apmąstymai, planavimas.

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#3275 2015-05-23 12:05:29

Veronika
Senbuvis

Nerūkau  0m.  5mėn.  2d. 

Pasiklydęs dingo, neramu... Tara irgi nesirodo wink Jaučiu išmovė į lankas žoliaut smile stebuklingo augalo ieškot.
Gražaus savaitgalio visiems smile

Neprisijungęs

Forumo apačia