VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
o aš pagalvoju kartais - kaip aš dirbdavau su klientais?Mano darbas toks,kad turiu visada kontaktuoti iš arti.Ir kaip atrodydavo man,kad jie neuzuodzia mano vakarykštės smarvės...
O dabar uoslę turiu jautrią ir ziuriu į tokius su uzuojauta
Neprisijungęs
Man dažniausiai ir klientai ir vadovai ne smarvÄ™ užuosdavo, o pastebÄ—davo keista, kreiva, žvilganti žvilgsni kuris labai ryÅ¡kus pasidarydavo kai iÅ¡ pat ryto "pataisydavau" sveikatÄ—lÄ™ prieÅ¡ darbÄ…, ypaÄ nuo alaus, todÄ—l paskutiniu metu prieÅ¡ darba iÅ¡gerdavau iÅ¡ tos 200 gramu fliaÅ¡kÄ—s vodkÄ—s, dažniausiai spanguolų Sobieski... O Å¡iaip stengdavausi nekviepuoti tiesiai i žmogu, visada stovÄ—ti Å¡iek tiek Å¡onu, jei imanoma vengti mažu kabinetu, praverti iÅ¡kart langus, plius turÄ—jau po skutimosi labai stipraus kvapo After Shave losjonÄ…, jis dažnai permuÅ¡davo bet koki "peregara"..
Neprisijungęs
Dar iš patirties zinau,kad dzinas su toniku nesmirdi:)
Neprisijungęs
PrieÅ¡ keletÄ… metų darbe Å¡ventÄ—m kažkurio kolegos gimtadienį. PradÄ—jom nuo pietų. Ir tiek prisiÅ¡ventÄ—m VISI, kad teko uždaryt ofisÄ… su užraÅ¡u ant durų "dÄ—l techninių kliÅ«Äių Å¡iandien nedirbam". Gerai kad valdžia iÅ¡ Vilniaus neužciokino. Visus 8 bÅ«tų iÅ¡trÄ—Å¡kÄ™ iÅ¡ darbo. Juokas pro aÅ¡aras...
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mÄ—n. | 19d. |
Nerūkau | 0m. | 3mėn. | 6d. |
Labas rytas, pariuke. Kaip jautiesi? Kur dingai?
Neprisijungęs
nedingau, nuolat skaitau forumÄ… ir mÄ…stau apie tolesnius savo gyvenimo planus.
Neprisijungęs
Sveiki.Skaiciau senokai jusu foruma,bet tik dabar ryzausi uzsiregistruot.Geriu jau 4 diena.Noriu mest,nes per ta alkoholi vien tik problemos.Galvojau gal iseis isgert tik kartais,bet tai truko neilgai,vel juodas uzgerimas.Nusibodo toks gyvenimas,reikia kazkaip gelbetis,kazka keist
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 7mÄ—n. | 0d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 12d. |
Sveikas prisijungÄ™s, Justai, smagu, kad prisidÄ—jai prie mÅ«sų :). Turiu tave nuliÅ«dinti, jei jau turi priklausomybÄ™, tai apie gÄ—rimÄ… kartais ar Å¡iek tiek teks pamirÅ¡ti. VienÄ… kitÄ… kartÄ… tau greiÄiausiai pavyks susilaikysi, atrodys, kad jau gali gerti saikingai, bet vis tiek ateis diena X, kai atitrÅ«ksi, kaip visada...
Žinau, kad kartojuosi, senbuviams jau tikriausiai atsibodo, bet naujai prisijungusiems visuomet pasiūlau pasiskaityti (senbuviams pasikartoti irgi nekenks ;) ) puikius patarimus išdėstytus temose Kaip išlikti blaiviam. Mūsų patarimai, SOS įrankių lagaminėlis ir Sveikimo įrankių rinkinys.
Skaityk, nagrinėk, klausk ir šiaip rašyk.
Neprisijungęs
As jau supratau,kad saikingai gert neiseis,nors man dar tik 23 metai,bet priklausomybe jau yra,ir bandysiu kaipnors gelbetis is sitos duobes
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mÄ—n. | 6d. |
Justas rašė:
As jau supratau,kad saikingai gert neiseis,nors man dar tik 23 metai,bet priklausomybe jau yra,ir bandysiu kaipnors gelbetis is sitos duobes
Sveikas, Justai. Čia tikrai pamatysi, kad esi ne vienas, aš taip pat ką tik supratau, kad vienas neišsikrapštysiu iš alkoholio liūno....Kai supranti, kad esi ne vienas toks, kai pasiskaitai kitų istorijas su laimingom pabaigom, ir kai pamatai skaitliukus, kiek laiko žmogus jau yra blaivus - norisi to siekti. Spėju bus nelengva, bet,manau, viskas įmanoma. Sėkmės, nepasiduok..
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mÄ—n. | 17d. |
Nerūkau | 18m. | 11mėn. | 3d. |
Faina matyt naujÄ… įjungtÄ… skaitlliukÄ…, Domuz. Laikykis ir tuo pas patį bus neblogas skaiÄius. Laikas bÄ—ga greit.
Taip, lengva nebus tikrai, todėl svarbu palaikyti ryšį, turėti ką nors į ką galima kreiptis pagalbos. Čia aš vedu prie to, kad vien dalyvavimas forume, info rinkimas internete, dietos keitimas, užsiėmimas sportu, šiaip laisvalaikio užimtumas patys savaime nieko neduos. Tai geri dalykai, bet tik priedas padedantis išsilaikyti blaivam.
Beje ir mÅ«sų forumieÄių patarimus ir kalbas reikia vertinti kritiÅ¡kai. Mes gi ne kokie ten kosmonautai, o tokie patys žmonÄ—s, tik kai kurie ilgiau ar trumpiau nevartoja. Ir, tiesÄ… sakant, forume nÄ—ra alkotesterio, jame gali raÅ¡yt bet kas, todÄ—l informacijÄ… reiktų atsirinkt vadovaujantis sveiku protu.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mÄ—n. | 6d. |
Marijus rašė:
Faina matyt naujÄ… įjungtÄ… skaitlliukÄ…, Domuz. Laikykis ir tuo pas patį bus neblogas skaiÄius. Laikas bÄ—ga greit.
Taip, lengva nebus tikrai, todėl svarbu palaikyti ryšį, turėti ką nors į ką galima kreiptis pagalbos. Čia aš vedu prie to, kad vien dalyvavimas forume, info rinkimas internete, dietos keitimas, užsiėmimas sportu, šiaip laisvalaikio užimtumas patys savaime nieko neduos. Tai geri dalykai, bet tik priedas padedantis išsilaikyti blaivam.
Beje ir mÅ«sų forumieÄių patarimus ir kalbas reikia vertinti kritiÅ¡kai. Mes gi ne kokie ten kosmonautai, o tokie patys žmonÄ—s, tik kai kurie ilgiau ar trumpiau nevartoja. Ir, tiesÄ… sakant, forume nÄ—ra alkotesterio, jame gali raÅ¡yt bet kas, todÄ—l informacijÄ… reiktų atsirinkt vadovaujantis sveiku protu.
Viskas teisinga, bet kažkaip tikrai geriau ir stipriau jauÄiuos, kai yra su kuo apie tai pasidalint. Tikiuosi, kad ir mano skaitliukas greit rodys gerus skaiÄius;) AÄiÅ«!!!
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 7mÄ—n. | 0d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 12d. |
Jei tik nors kiek padeda, tai dalinkis į sveikatą, o dar žiūrėk ir kokį patarimą sau tinkama gausi :)
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 3mÄ—n. | 24d. |
Marijus rašė:
Marijau, terpiuosi į pokalbį, nes sudomino. Jei gerai suprantu tavo minty- žmogaus gyvenimo bÅ«do pokyÄiai savaime neatneÅ¡ blaivaus gyvenimo..(kas mane verÄia tiesiog iÅ¡sižioti) tai kas ta pagalba su kuria reikÄ—tų palaikyti ryšį ir kuri duotų ?AÅ¡ tai nedrįsÄiau pasakyt žmogui, kad žinai tavo savarnkiÅ¡kų pastangų greiÄiausiai neužteks..mane net ..papurto gerai nuo tos minties,asmeniÅ¡kai manau, kad baisiausiai neteisinga mintis kuria pati maitinausi atÄ—jus į tokias pagalbas kaip aa, narkologinį, tam sugaiÅ¡au per daug laiko, kad dabar negalÄ—Äiau pasakyt asmeninÄ—s nuomonÄ—s..Äia gal ne į Mariau tavo postÄ… sureagavau, gal daugiau tiesiog į viešąjÄ… opinjÄ…..
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 6mÄ—n. | 8d. |
Pritariu, Egle. Postą skaitydama lygiai tą patį pagalvojau. Kažkaip jau visai sumenkintos žmonių pastangos ir tikėjimas. Juolab, kad aš būtent vienu iš tų „nieko nevertų“ būdų (ir vien tik juo) iki visai rimtos ir užtikrintos blaivybės nusikapanaojau. Juolab, kad parašyta, kas nepadės, bet neparašyta, kas padės.
O naujokams aÅ¡ kaip tik pasakyÄiau, kad ir sportas, ir dietos, ir laisvalaikio užimtumas labai gali atvesti iki blaivybÄ—s. Svarbiausias dalykas Å¡iame reikale yra pamatyti teigiamus savo veiklos rezultatus. Už to ir užsikabinama.
Neprisijungęs
O aš manau kad ta veikla dažna toki jau "ištroškusi" naujo gyvenimo nuveda i arogancija ir euforija, o tada i užgėrima ir spėju, na bent turiu toki itarimą, jog tai Mariūnia mūsu turėjo mintyje.. Laisvalaikiai, sportai, hobiai buvo ir išgerinėjant, jie patys savaime tikrai nesumažino noro gerti...
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mÄ—n. | 8d. |
Nerūkau | 9m. | 11mėn. | 1d. |
DÄ—l tų ryÅ¡ių ir "turÄ—ti žmogų į kurį galima kreiptis". Manau tai priklauso nuo žmogaus prigimties: intravertai ir extravertai. Vieniems reikia kompanijos, kitus ji vargina. AÅ¡ pvz. - odinoÄka, pavargstu ilgesnį laikÄ… kontaktuoti kompanijose. Turiu draugų, kuriems raunÄ… stogÄ… bÅ«nant vieniems. Dabar va grįžau iÅ¡ arbatinÄ—s (ten pusiau privat), kurioje buvome tryse. AtÄ—jo ketvirtas, tai jau aÅ¡ ir susiruoÅ¡iau link namų, ba užtex.... Bet pritarsiu minÄiai, kad reikia gyvenime turÄ—ti savo guru, autoritetų.. Pas mane telefone jie užvadinti VIP grupÄ— - kai miegu, gali dasiskambinti tik iÅ¡ Å¡ios grupÄ—s.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 24d. |
Troja rašė:
Pritariu, Egle. Postą skaitydama lygiai tą patį pagalvojau. Kažkaip jau visai sumenkintos žmonių pastangos ir tikėjimas. Juolab, kad aš būtent vienu iš tų „nieko nevertų“ būdų (ir vien tik juo) iki visai rimtos ir užtikrintos blaivybės nusikapanaojau. Juolab, kad parašyta, kas nepadės, bet neparašyta, kas padės.
O naujokams aÅ¡ kaip tik pasakyÄiau, kad ir sportas, ir dietos, ir laisvalaikio užimtumas labai gali atvesti iki blaivybÄ—s. Svarbiausias dalykas Å¡iame reikale yra pamatyti teigiamus savo veiklos rezultatus. Už to ir užsikabinama.
O aš pritariu Trojai , taip tik sportas , mitybos pakeitimai ir laisvalaikio užimtumas, dar aš pradėjau AA ir dabar esu ir tikrai nesigailiu , nes esu daug bendraujantis , kiekvieno pastangos ir kokios jos būtų niekad nenueina niekais , vis tiek duoda kažkokį rezultatą, visi esam lygūs ir nėra aukštesnių ir žemesnių , jei bando KAI KAS save išsiaukštinti , tai tik parodo savo trūkumus.
Neprisijungęs
savijauta per tuos 2 mÄ—n. kadangi jau visi metai bandau blaiviai gyventi, tai bent jau nebÄ—ra kaip anksÄiau vien mintys apie alkoholį, kad atrodo daugiau ir nÄ—ra apie kÄ… galvoti. Å iaip tai sunku negerti. Nuolat įvairios situacijos asocijuojasi su malonumu iÅ¡gerti. Pvz vakar su drauge atidarÄ—me sodybos sezonÄ…. Ryte užkÅ«rÄ—me židinį, labai Å¡alta. IÅ¡kart prisiminimas- anksÄiau tokiu atveju jau ir iÅ¡gerdavome po brendžio kelis stikliukus. Ir atrodo taip gera tada bÅ«davo, atrodo kad dabar iÅ¡ savÄ™s atimi kažkokį malonumÄ…. Tada Ä—jome lauke gÄ—lių nudengti, pagrÄ—bstyti. Per poilsio pertraukÄ—les vÄ—l po stikliukÄ… padarydavome ankstesniais metais. Vakare jau reikÄ—davo prasukti antrÄ… brendžio butelį. Vakar praleidome abi blaiviai. Bet ne vienÄ… kartÄ… pasakÄ—me viena kitai kad trÅ«ksta iÅ¡gÄ—rimo. Å iandien abi džiaugiamÄ—s, kad blaiviai iÅ¡buvome, nors vakar buvo minÄių važiuoti į parduotuvÄ™. Kuo ilgesnį laikotarpį negeriu, nuo labiau man tokiose situacijose gÄ—rimas asocijuojasi su malonumu. Tai ir yra vienintelis dalykas kas mane skatina gerti. Vienu žodžiu - sunku iÅ¡bÅ«ti negÄ—rus.
Neprisijungęs
VisiÅ¡kai pritariu pariuke, melagiai ir keistuoliai yra tie kurie iÅ¡ praeities neturi jokios nostalgijos susijusios su iÅ¡gÄ—rimu. Tikrai viskas neprasidÄ—jo nuo dideliu praradimu, traumu, sunkiu pagiriu, sudaužytu maÅ¡inu, pragertu teisiu, baudų, blaivyklu ir pan.. Sunkiausias laikotarpis man irgi pavasaris ir vasara, o juk tai turÄ—tu bÅ«ti didžiausias džiaugsmas, atostogos, laisvalaikis, pramogos, bet tik iÅ¡brauk iÅ¡ ten Å¡alta putojanti alu ir sidra ir iÅ¡kart man kažko trÅ«ksta... TrÅ«ksta to ko nepakeisi niekuom kitu, patikrinta ir tegul nekliedi kai nekurie, kad tu atseit per tiek metų tiesiog nesuradai kuom pakeisti, na atsipraÅ¡au bet Äia galima taip knistis ir visa gyvenima ir nieko nesurasti...
Neprisijungęs
O aš ir nesiruošiu tapt visiška abstinente. Net mano psichologė, žinodama šitą bėda, nepataria visiškai atsisakyt alkoholio, nes galvojimas, kad NIEKADA negalėsi išgert taurelės brendžio, ar taurės vyno, vargina ir didina tikimybę nutrūkt nuo lenciūgo. Reikia išmokt valdyt save.
Aš pati taip galiu. Žinau, kad truputis skanaus saldaus likerio neužves. Ir skaitiklio dėl 3 gurkšnių alaus kartą į savaitę nenulinsiu. Man svarbiausia liautis gėrus kasdien vienai pasislėpus. Kol kas puikiai sekasi ir per šias kelias dienas net gurkšnio neišgėriau
Neprisijungęs
AsmeniÅ¡kai tai nesislepiu, jei noriu geriu ten kur noriu ir tiek kiek noriu, bet kad niekada niekada daugiau gyvenime tai irgi man skamba jau net ne kvailai ar naiviai, tai jau visai prasilenkia deja su bet kokia realybe... Tiesiog reikia gerti daug reÄiau ir kiekius mažinti, manau tada ir nebus to vadinamo nutrÅ«kimo nuo "lenciÅ«go", nes pastebÄ—jau kad su metais ir tas vadinamas kablys kažkoks silpnesnis darosi, gal tiesiog jau tai su sveikata ir mastymu susijÄ™ labiau...
Neprisijungęs
o man reikia nei lašo. Jei jau paragauju- nesustoju. Tad stengsiuos kiek galėdama net neparagauti. Nes vistik gera būti blaiviai.
Neprisijungęs
O aÅ¡ niekada nebuvau uzsivedusi savaitÄ—mis-gal didziausias mano nutrukimas buvo 5 dienos,bet nervuodavo kada jau treÄia diena eidavo,ar kiekvienas savaitgalis..tada fiziÅ¡kai ir psichologiÅ¡kai nekesdavau saves..emocijos liedavosi per kraÅ¡tus, dazniausiai neiÅ¡eidavo ramiai gert,reikdavo visokių nuotykių-Å¡okiai-pokiai ir dar visa ko...:)Vat tik galiu paskyt,kad gÄ—rimas man buvo linksmumui,bet jokiais budais ne depresijai nuimt.Girtaudama nemÄ—gau "uzgrÅ«zint" Å¡alia esanÄių su savo bÄ—dom..,kaip tik linkus buvau sprest kitų problemas...
Po gÄ—rimų jausdavausi labai iÅ¡sieikvojus,todÄ—l man Å¡iuo metu geriau negert,nes jauÄiuosi kupina energijos..,bet neatsakau uz ateitį kaip ten bus...gal vÄ—l kada uzsimanysiu šėlsmo ir "nutruksiu''
Neprisijungęs
Manau priklausomybė nuo alkoholio yra tokia pati kaip nuo maisto. Nugi pabandyk, žmogau, visą gyvenimą valgęs bulves ir negalintis be jų ištvert, staiga nustot jas valgyt. Taigi kasdien ir tegalvosi kaip norisi tų bulvių. Tai gal geriau suvalgyt jų mažiau, o neapsiryt kasdien kilogramą
Čia aš iš savo patirties taip galvoju...
Turbūt kiekvienam savas kelias ir takelis. Svarbu nepasiklyst
Neprisijungęs