VšД� "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД� "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#901 2015-04-01 15:31:35

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Re: baisiai bloga

skorpionas rašė:

Patikėkit kaip šiandiena norisi jums išgerti, taip po kelių mėnesių blaivybės norėsis nebegerti, ir kuo toliau tuo labiau blaivybė teiks jums džiaugsmą...

Nevisada teisingai čia pasakyta. Negeriau prisimenu po kelis menesius, noras išgerti toks pats stiprus, negali apie tai negalvoti nei ryte nei vakare, o ir nakti sapnuoji kad mauki kabake su draugais alu... gyvenimo džiaugsmo nerasta, finansai ypatingai irgi nepagerėja, ramybės nerasta ir ta blaivybė vienodai šviečia, tiesiog eini ir prisikrauni pilna kuprine alaus, nusispjauni ir varai baliavoti.. smile  Vėlgi tai individualu, todėl negalima taikyti visiems, bet man tai patikrintas variantas..

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

2015-04-01 15:31:35

Google

#902 2015-04-01 19:07:32

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

1. Į parduotuvę jau galiu eiti bet kada.
2. Į alko skyrių neinu ir pastebėjau, kad jo nebepastebėdavau. O šiandien labai norėjau užeiti. Ir net buvau.
3. Mintis pagerti per velykas neduoda ramybės. Bet net pati nežinau kodėl ta mintis atsirado.
4. Problemų spręsti alkoholiu ar džiaugsmą atšvesti alkoholiu minčių nebekildavo.
5. Na aš tiek nepragerdavau kiek Katytė su Veronika (jų kainos gal užsienyje), bet pinigų tikrai susitaupo gerokai.
6. Mažiau puola ligos (sloga, kosulys ir pan.). Matyt imuninė sistema stipresnė negeriant.
7. Sumažėjo apetitas, nukrito keletas kilogramų.
8. Darbe darbas našesnis, neatidėlioju darbų kitai dienai.
9. Pasidariau ramesnė, mažiau viską imu į galvą, nebesusinervuoju dėmesio nevertomis kalbomis.
10. Puošiuosi labiau.
11. Butas visada sutvarkytas, rūbai išplauti ir išlyginti, gėlės prižiūrėtos ir t.t.
12. Labai daug mąstau apie gyvenimą.
13. Knygas skaitydavau ir anksčiau, bet dabar kažkodėl tam nebelieka laiko. Perskaitau mažiau, pati nesuprantu kodėl.
14. Daug vaikštau.
15. Nebeperku nereikalingų pirkinių. Anksčiau girta apsipirkinėdama nusipirkdavau visokių nesąmonių.
16. Gyvenimo tikslo neradimas vis tik išliko.
17. Aplink save pastebiu daugiau džiūgių momentų- pražydusia žibute, užgirstu čiulbant paukštį, kiekvienu metų laiku kitaip kvepia oras ir t.t.
18. Kai praeina keletas blaivių mėnesių, vis atsiranda noras tai eksperimentą padaryti ar vis dar noriu gerti, tai save apdovanoti už ilgai išbūtą blaivų laikotarpį.
Tai mano pamąstymai apie blaivų laikotarpį kuris jau virš metų, bet su suklupimais.

Neprisijungęs

#903 2015-04-01 19:16:16

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  4mėn.  1d. 
Nerūkau  0m.  4mėn.  19d. 

pariuke rašė:

<...> 5. Na aš tiek nepragerdavau kiek Katytė su Veronika (jų kainos gal užsienyje), bet pinigų tikrai susitaupo gerokai. <...>

Aš Lietuvoj smile Grubiai paskaičiavau, kad per metus pragėriau 2100 eurų. Baisu, ir gėriau ne pačius "tauriausius" gėrimus. Bet, to jau nesugrąžinsiu.

Neprisijungęs

#904 2015-04-01 19:20:50

Egle
Senbuvis
Registravosi: 2015-01-26
Žinutės: 1988

Blaivus  13m.  5mėn.  8d. 

puikiausiai pariuke, duok sau laiko
aš asmeniškai tik sužinojus kad esu alkoholikė ir pabandžius negerti, atsidūriau blaivykloj pirmą kartą. Taip kad irgi nelengvai.
Dabar kokie penki gal šeši apsiprendimo metai praėjo, įpročiai , įdirbiai ir patirtys blaivios padarė savo darbą, visai nesikankinu šiuo konkrečiu klausimu.
Darsyk sveikinu wink

“I don’t care what you shake, just shake something”.

Neprisijungęs

#905 2015-04-01 19:27:01

pariuke
Senbuvis

Veronika rašė:

pariuke rašė:

<...> 5. Na aš tiek nepragerdavau kiek Katytė su Veronika (jų kainos gal užsienyje), bet pinigų tikrai susitaupo gerokai. <...>

Aš Lietuvoj smile Grubiai paskaičiavau, kad per metus pragėriau 2100 eurų. Baisu, ir gėriau ne pačius "tauriausius" gėrimus. Bet, to jau nesugrąžinsiu.

Supratau, aš galvojau kad mėnesiui tiek. Bandžiau ir aš kažkada skaičiuoti, bet dabar jau gerai nebepamenu, bet lygtai 400-800 lt mėnesiui, priklausomai nuo aplinkybių, vieną mėnesį daugiau, kitą mažiau. Tai reiškia ir mano panašiai per metus apie 1500 eurų.

Neprisijungęs

#906 2015-04-01 19:45:32

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Pasiklydes rašė:

Na tai padaryk pachmiela normalu ir nekankink saves savigrauža, ji nieko iš esmės neduoda, ne tai ne, nevisi susigyvena su ta blaivybe, kita vertus susigyveni tada su gėrimu, kaip tai paradoksaliai beskambėtu ir nėr čia ko... O i ana pasauli tai visada suspėsi, šituom aš niekiek neabejoju ar su bonka ar be jos.. smile

Tai kad iki tiek, kad reiktu paxmielo, neprisigeriu. Apspangimui isgeriu. Nuuuu... kad atsipalaiduot...
Ka Tu cia veiki? Buk malonus, atsakyk kad ir i pm... Kazka turi, bet nesuprantu ka. Kazkoki zaidima zaidi cia.

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#907 2015-04-02 15:17:13

Pasiklydes
Senbuvis

Iškaimo rašė:

Tai kad iki tiek, kad reiktu paxmielo, neprisigeriu. Apspangimui isgeriu. Nuuuu... kad atsipalaiduot... Ka Tu cia veiki? Buk malonus, atsakyk kad ir i pm... Kazka turi, bet nesuprantu ka. Kazkoki zaidima zaidi cia...

Jokiu žaidimu čia nėra, maišai tiesiog savokas, "grybauji" ir tiek..  Pachmieločka yra tam kad nuimtu abstinencine būsena, palengvintu savijauta ir liaudiškai tariant kad neišprotėčiau ir ko nors kitam ar sau nepadaryčiau, jei sekančia diena geriama kad pasigerti tai tiesiog pratesimas ir tiek.. Mano auksinė taisykle nedaryk sekančia diena daugiau 50 proc. prieš tai buvusios dienos dozės.. Kad būtu aiškiau, jei vakare "paguldei" puse litro vodkes ar brendžio, kita ryta nedaugiau 250 g..   Realiai man tada gaunasi ta fliaškė 200 g. arba pora alaus..   Tuomet galiu ir padaryti stop ir negerti ilgesni laika arba toki kieki gurkšnoti kasdien pagal aplinkybes ir nuotaika.. smile

Neprisijungęs

#908 2015-04-03 18:47:38

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Pasiklydes rašė:

Iškaimo rašė:

Tai kad iki tiek, kad reiktu paxmielo, neprisigeriu. Apspangimui isgeriu. Nuuuu... kad atsipalaiduot... Ka Tu cia veiki? Buk malonus, atsakyk kad ir i pm... Kazka turi, bet nesuprantu ka. Kazkoki zaidima zaidi cia...

Jokiu žaidimu čia nėra, maišai tiesiog savokas, "grybauji" ir tiek..  Pachmieločka yra tam kad nuimtu abstinencine būsena, palengvintu savijauta ir liaudiškai tariant kad neišprotėčiau ir ko nors kitam ar sau neLopadaryčiau, jei sekančia diena geriama kad pasigerti tai tiesiog pratesimas ir tiek.. Mano auksinė taisykle nedaryk sekančia diena daugiau 50 proc. prieš tai buvusios dienos dozės.. Kad būtu aiškiau, jei vakare "paguldei" puse litro vodkes ar brendžio, kita ryta nedaugiau 250 g..   Realiai man tada gaunasi ta fliaškė 200 g. arba pora alaus..   Tuomet galiu ir padaryti stop ir negerti ilgesni laika arba toki kieki gurkšnoti kasdien pagal aplinkybes ir nuotaika.. smile

Man isgerimas reikalingas tam, kad arba nieko sau nepasidaryciau (nes tada atsiranda nuotaika ir noras gyvent), arba kad pasidaryciau (nes tada dingsta baime mirciai ir atsiranda noras greiciau maut is sito gyvenimo). As taip ir nesuprantu, kodel geriu...
Siandien pastu gavau donoro kortele. Idomu, ar organai, jei mirsiu neblaivi, vis tiek bus tinkami? Ar kaip ta filme "7 gyvybes", kad but tinkamai, reikia list i vonia su ledo gabalais?

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#909 2015-04-03 19:41:06

pariuke
Senbuvis

Norėčiau blaivių velykų, bet nežinau, kažko tai liūdna sad

Neprisijungęs

#910 2015-04-03 19:44:23

Veronika
Senbuvis

pariuke rašė:

Laikykis, mieloji, ir man nelinksma. Pažiūrėk į savo blaivių dienų krepšiuką smile Čia jau ne žemuogės ant smilgos smile Nenubrauk tikrai sunkaus darbo, kurį įdėjai kol jį surinkai smile

Neprisijungęs

#911 2015-04-03 21:40:55

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  8mėn.  7d. 

pariuke rašė:

Tai va paklausiau ir radau atsakymą , nekas , bet gal rasi savį jėgų atsispirti , kap manai?

Neprisijungęs

#912 2015-04-04 05:32:23

pariuke
Senbuvis

Suradau savo rašytas pernai metų žinutes per velykas. Tai jos buvo blaivios ir aš buvau patenkinta kad ištvėriau negėrusi.

Neprisijungęs

#913 2015-04-04 06:45:57

Veronika
Senbuvis

Pariuke, ir šiemet taip bus smile

Neprisijungęs

#914 2015-04-04 07:02:46

Veronika
Senbuvis

pariuke rašė:

<...> 16. Gyvenimo tikslo neradimas vis tik išliko. <...>

Pariuke, man per kosultaciją gydytojas pasakė: Blaivybė, bent pirmus metus turi būti tikslas NR.1, o blaivus protas, sąmonė ir veiksmai užsitvirtins maždaug per trejus.
Aš pati žengiu pirmus žingsnius, tu jau daug toliau nuėjai smile Skaitau tavo pasiekimų sąrašą ir net galva apsvaigo, kad man taip....

Gražios dienos, mieloji smile

Neprisijungęs

#915 2015-04-04 12:25:30

pariuke
Senbuvis

tik atrodo, kad daug pasiekta. Viskas gali vienu momentu žlugti. Nusipirkau šilko ir bandysiu dažyti kiaušinius. Šiaip tai labai liūdna, ryte galvojau net nesikelsiu iš lovos ir niekur neisiu. Bet pažiūrėjau gražų filmą ir išėjau į parduotuvę. Parduotuvėje buvau pasiėmusi brendžio butelį ir atsistojau į eilę. Už manęs su keliais buteliais atsistojo labai intelegentiškas, gražus ir simpatiškas vyriškis. Bet taip smirdėjo vakarykščiu alkoholiu, kad padėjau atgal butelį ir išėjau iš parduotuvės. Tad kol kas blaivi.

Neprisijungęs

#916 2015-04-04 12:32:21

Veronika
Senbuvis

pariuke rašė:

<...> padėjau atgal butelį ir išėjau iš parduotuvės. Tad kol kas blaivi.

Šaunuolė, šaunuolė, šaunuolė smile

Neprisijungęs

#917 2015-04-04 14:20:59

Pasiklydes
Senbuvis

Na bet jei jau kilo noras paimti buteli, o prie noro prisidėjo veiksmas, tai tik laiko klausimas kada bus MAKT.. smile   Šiaip dažnai irgi vaikštau po alaus ypač skyriu ir pastebejau kad dažnai niekaip nepasirenku kokio nusipirkti, vaikštau trinuosi palei tas lentynas ir šaldytuvus...   Paskui pats galvoju, o tai argi čia didelis skirtumas jei už paskutinius centus paskui pabaigoje krapštysiu pačiam pigiausiam, tai gal ir pradėti nuo pačio pačio pigiausio, Cento ar Optima Linijos alaus?... big_smile   Šypteliu būna tada, pasiimu pora skardiniu ir marš prie kasu.. Na tiesa dabar pasiėmiau ne pora, o kelis kart daugiau, nes alui akcyyyja - 20 proc!  O tokiu dalyku nepasinaudoti tai išvis nuodėmė.. smile

Neprisijungęs

#918 2015-04-04 16:19:58

pariuke
Senbuvis

Liūdna vienai tokios šventės, bet taip užsižaidžiau su kiaušinių dažymu, kad jau ir vakaras tuoj ateis. Kol nudažiau, kol visom draugėm nuotraukas persiuntinėjau, tai ir pratempsiu šeštadienį. Dar pradėjau skaityti įdomų detektyvą. Vis tik norėčiau atsilaikyti negėrus.

Neprisijungęs

#919 2015-04-04 16:35:59

Veronika
Senbuvis

pariuke rašė:

Liūdna vienai tokios šventės, bet taip užsižaidžiau su kiaušinių dažymu, kad jau ir vakaras tuoj ateis. Kol nudažiau, kol visom draugėm nuotraukas persiuntinėjau, tai ir pratempsiu šeštadienį. Dar pradėjau skaityti įdomų detektyvą. Vis tik norėčiau atsilaikyti negėrus.

Pariuke, neįsileisk minties, kad nori/gali gerti. Jeigu aš tik pradėdavau sukti mintis, atsitokėdavau kai skrandis "užšildavo", o tada jau baigta. Mano savigarba skylėta gulėdavo dulkinam kampe, būdavo labai sunku, tada - automatiškai - reikia anestezijos. Ir užsiveda ratas... Tas pats ir tas pats... Laikykis smile Nesi vieniša, patikėk.

Neprisijungęs

#920 2015-04-04 21:07:25

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  8mėn.  7d. 

pariuke rašė:

O nebandei per galvot priežasties kodėl jauties vieniša. Ko reikia kad ištaisytum ? Pradžio blaivybės kelio tai daug galvojau ir permąsčiau, sudėliojau viską kaip noriu pakeičiau daug savo gyvenime. Bandyk ieškot savo kelio , kitą kartą pakeitus vieną detalia savo gyvenime , pasikeičia daug , tik reik numatyt kad tai nebūtų į blogą . Jei jau turėjai brenduką , tai nekas bet bandyk tai neįvygdyt (tai nenurodymai tik mano pasamprotavimai ), stiprybės.

Neprisijungęs

#921 2015-04-05 07:00:11

Veronika
Senbuvis

Labas rytas, Pariuke, kaip jautiesi? smile

Neprisijungęs

#922 2015-04-05 15:46:04

pariuke
Senbuvis

Jaučiuosi gerai, noro išgerti jau nebėra. Vakar buvo labai sunku atkentėti. O dabar jau galiu pasakyti, kad šiemet bus blaivios velykos. Prisivalgiau, įdomų detektyvą skaitau, rytoj išbegsiu į miestą po parduotuves palakstyti, kavinėje pasėdėsiu, į žmones pažiūrėsiu, kavos išgersiu su skaniu pyragėliu. Taip ir praeis velykų antra diena. Gal kuri draugė bus blaivi ir prisijungs prie manęs, tai paplepėsim apie gyvenimą smile

Neprisijungęs

#923 2015-04-06 09:19:51

Jeronimas
Senbuvis
Registravosi: 2013-02-24
Žinutės: 254

Blaivus  12m.  5mėn.  12d. 

Bet taip smirdėjo vakarykščiu alkoholiu, kad padėjau atgal butelį ir išėjau iš parduotuvės. Tad kol kas blaivi.
Čia tai geras.Jeigu negali saves pamatyti iš šalies,tai praverčia kitų stebėjimas.

Neprisijungęs

#924 2015-04-06 09:29:40

Veronika
Senbuvis

Jeronimas rašė:

<...> tai praverčia kitų stebėjimas.

Man praverčia labai. Ryte, važiuojant į darbą išnešdavau šiukšles. Tokiu laiku prie konteinerio kuičiasi porelė. Jiems gal apie 50 metų, bet jų išvaizda man kėlė tokią sumaištį viduje... Stebėdavau ir galvodavau, kiek man liko iki jų... Dar vieni, kiti metai žaizdų gydymo alkoholiu, per tą laiką prarasiu darbą, šeimą ir viską kas dar yra brangu sad Jie irgi nepradėjo liuobti iš karto, kasdien ir litrais...

Neprisijungęs

#925 2015-04-06 09:39:28

pariuke
Senbuvis

Jeronimas rašė:

Bet taip smirdėjo vakarykščiu alkoholiu, kad padėjau atgal butelį ir išėjau iš parduotuvės. Tad kol kas blaivi.
Čia tai geras.Jeigu negali saves pamatyti iš šalies,tai praverčia kitų stebėjimas.

tą ir norėjau pasakyti. kad būtent tai mane sustabdė, kai pamačiau gražų, simpatišką, inteligentišką vyrą, kurio visas žavesys dingo užuodus siaubingą kvapą, sklindantį nuo jo. Pagalvojau, kad jei nusipirksiu butelį, kitą dieną ir aš tokia stovėsiu parduotuvėje su kitu buteliu.

Neprisijungęs

Forumo apačia