VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#901 2015-04-01 15:31:35

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Re: baisiai bloga

skorpionas rašė:

Patikėkit kaip šiandiena norisi jums išgerti, taip po kelių mėnesių blaivybės norėsis nebegerti, ir kuo toliau tuo labiau blaivybė teiks jums džiaugsmą...

Nevisada teisingai Äia pasakyta. Negeriau prisimenu po kelis menesius, noras iÅ¡gerti toks pats stiprus, negali apie tai negalvoti nei ryte nei vakare, o ir nakti sapnuoji kad mauki kabake su draugais alu... gyvenimo džiaugsmo nerasta, finansai ypatingai irgi nepagerÄ—ja, ramybÄ—s nerasta ir ta blaivybÄ— vienodai Å¡vieÄia, tiesiog eini ir prisikrauni pilna kuprine alaus, nusispjauni ir varai baliavoti.. smile  VÄ—lgi tai individualu, todÄ—l negalima taikyti visiems, bet man tai patikrintas variantas..

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

2015-04-01 15:31:35

Google

#902 2015-04-01 19:07:32

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

1. Ä® parduotuvÄ™ jau galiu eiti bet kada.
2. Į alko skyrių neinu ir pastebėjau, kad jo nebepastebėdavau. O šiandien labai norėjau užeiti. Ir net buvau.
3. Mintis pagerti per velykas neduoda ramybės. Bet net pati nežinau kodėl ta mintis atsirado.
4. Problemų sprÄ™sti alkoholiu ar džiaugsmÄ… atÅ¡vesti alkoholiu minÄių nebekildavo.
5. Na aš tiek nepragerdavau kiek Katytė su Veronika (jų kainos gal užsienyje), bet pinigų tikrai susitaupo gerokai.
6. Mažiau puola ligos (sloga, kosulys ir pan.). Matyt imuninė sistema stipresnė negeriant.
7. Sumažėjo apetitas, nukrito keletas kilogramų.
8. Darbe darbas našesnis, neatidėlioju darbų kitai dienai.
9. Pasidariau ramesnė, mažiau viską imu į galvą, nebesusinervuoju dėmesio nevertomis kalbomis.
10. Puošiuosi labiau.
11. Butas visada sutvarkytas, rūbai išplauti ir išlyginti, gėlės prižiūrėtos ir t.t.
12. Labai daug mÄ…stau apie gyvenimÄ….
13. Knygas skaitydavau ir anksÄiau, bet dabar kažkodÄ—l tam nebelieka laiko. Perskaitau mažiau, pati nesuprantu kodÄ—l.
14. Daug vaikštau.
15. Nebeperku nereikalingų pirkinių. AnksÄiau girta apsipirkinÄ—dama nusipirkdavau visokių nesÄ…monių.
16. Gyvenimo tikslo neradimas vis tik išliko.
17. Aplink save pastebiu daugiau džiÅ«gių momentų- pražydusia žibute, užgirstu Äiulbant paukÅ¡tį, kiekvienu metų laiku kitaip kvepia oras ir t.t.
18. Kai praeina keletas blaivių mėnesių, vis atsiranda noras tai eksperimentą padaryti ar vis dar noriu gerti, tai save apdovanoti už ilgai išbūtą blaivų laikotarpį.
Tai mano pamąstymai apie blaivų laikotarpį kuris jau virš metų, bet su suklupimais.

Neprisijungęs

#903 2015-04-01 19:16:16

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  2mÄ—n.  19d. 
NerÅ«kau  0m.  3mÄ—n.  6d. 

pariuke rašė:

<...> 5. Na aš tiek nepragerdavau kiek Katytė su Veronika (jų kainos gal užsienyje), bet pinigų tikrai susitaupo gerokai. <...>

AÅ¡ Lietuvoj smile Grubiai paskaiÄiavau, kad per metus pragÄ—riau 2100 eurų. Baisu, ir gÄ—riau ne paÄius "tauriausius" gÄ—rimus. Bet, to jau nesugrąžinsiu.

Neprisijungęs

#904 2015-04-01 19:20:50

Egle
Senbuvis
Registravosi: 2015-01-26
Žinutės: 1988

Blaivus  13m.  3mÄ—n.  24d. 

puikiausiai pariuke, duok sau laiko
aš asmeniškai tik sužinojus kad esu alkoholikė ir pabandžius negerti, atsidūriau blaivykloj pirmą kartą. Taip kad irgi nelengvai.
Dabar kokie penki gal Å¡eÅ¡i apsiprendimo metai praÄ—jo, įproÄiai , įdirbiai ir patirtys blaivios padarÄ— savo darbÄ…, visai nesikankinu Å¡iuo konkreÄiu klausimu.
Darsyk sveikinu wink

“I don’t care what you shake, just shake somethingâ€.

Neprisijungęs

#905 2015-04-01 19:27:01

pariuke
Senbuvis

Veronika rašė:

pariuke rašė:

<...> 5. Na aš tiek nepragerdavau kiek Katytė su Veronika (jų kainos gal užsienyje), bet pinigų tikrai susitaupo gerokai. <...>

AÅ¡ Lietuvoj smile Grubiai paskaiÄiavau, kad per metus pragÄ—riau 2100 eurų. Baisu, ir gÄ—riau ne paÄius "tauriausius" gÄ—rimus. Bet, to jau nesugrąžinsiu.

Supratau, aÅ¡ galvojau kad mÄ—nesiui tiek. Bandžiau ir aÅ¡ kažkada skaiÄiuoti, bet dabar jau gerai nebepamenu, bet lygtai 400-800 lt mÄ—nesiui, priklausomai nuo aplinkybių, vienÄ… mÄ—nesį daugiau, kitÄ… mažiau. Tai reiÅ¡kia ir mano panaÅ¡iai per metus apie 1500 eurų.

Neprisijungęs

#906 2015-04-01 19:45:32

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Pasiklydes rašė:

Na tai padaryk pachmiela normalu ir nekankink saves savigrauža, ji nieko iÅ¡ esmÄ—s neduoda, ne tai ne, nevisi susigyvena su ta blaivybe, kita vertus susigyveni tada su gÄ—rimu, kaip tai paradoksaliai beskambÄ—tu ir nÄ—r Äia ko... O i ana pasauli tai visada suspÄ—si, Å¡ituom aÅ¡ niekiek neabejoju ar su bonka ar be jos.. smile

Tai kad iki tiek, kad reiktu paxmielo, neprisigeriu. Apspangimui isgeriu. Nuuuu... kad atsipalaiduot...
Ka Tu cia veiki? Buk malonus, atsakyk kad ir i pm... Kazka turi, bet nesuprantu ka. Kazkoki zaidima zaidi cia.

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#907 2015-04-02 15:17:13

Pasiklydes
Senbuvis

Iškaimo rašė:

Tai kad iki tiek, kad reiktu paxmielo, neprisigeriu. Apspangimui isgeriu. Nuuuu... kad atsipalaiduot... Ka Tu cia veiki? Buk malonus, atsakyk kad ir i pm... Kazka turi, bet nesuprantu ka. Kazkoki zaidima zaidi cia...

Jokiu žaidimu Äia nÄ—ra, maiÅ¡ai tiesiog savokas, "grybauji" ir tiek..  PachmieloÄka yra tam kad nuimtu abstinencine bÅ«sena, palengvintu savijauta ir liaudiÅ¡kai tariant kad neiÅ¡protÄ—Äiau ir ko nors kitam ar sau nepadaryÄiau, jei sekanÄia diena geriama kad pasigerti tai tiesiog pratesimas ir tiek.. Mano auksinÄ— taisykle nedaryk sekanÄia diena daugiau 50 proc. prieÅ¡ tai buvusios dienos dozÄ—s.. Kad bÅ«tu aiÅ¡kiau, jei vakare "paguldei" puse litro vodkes ar brendžio, kita ryta nedaugiau 250 g..   Realiai man tada gaunasi ta fliaÅ¡kÄ— 200 g. arba pora alaus..   Tuomet galiu ir padaryti stop ir negerti ilgesni laika arba toki kieki gurkÅ¡noti kasdien pagal aplinkybes ir nuotaika.. smile

Neprisijungęs

#908 2015-04-03 18:47:38

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Pasiklydes rašė:

Iškaimo rašė:

Tai kad iki tiek, kad reiktu paxmielo, neprisigeriu. Apspangimui isgeriu. Nuuuu... kad atsipalaiduot... Ka Tu cia veiki? Buk malonus, atsakyk kad ir i pm... Kazka turi, bet nesuprantu ka. Kazkoki zaidima zaidi cia...

Jokiu žaidimu Äia nÄ—ra, maiÅ¡ai tiesiog savokas, "grybauji" ir tiek..  PachmieloÄka yra tam kad nuimtu abstinencine bÅ«sena, palengvintu savijauta ir liaudiÅ¡kai tariant kad neiÅ¡protÄ—Äiau ir ko nors kitam ar sau neLopadaryÄiau, jei sekanÄia diena geriama kad pasigerti tai tiesiog pratesimas ir tiek.. Mano auksinÄ— taisykle nedaryk sekanÄia diena daugiau 50 proc. prieÅ¡ tai buvusios dienos dozÄ—s.. Kad bÅ«tu aiÅ¡kiau, jei vakare "paguldei" puse litro vodkes ar brendžio, kita ryta nedaugiau 250 g..   Realiai man tada gaunasi ta fliaÅ¡kÄ— 200 g. arba pora alaus..   Tuomet galiu ir padaryti stop ir negerti ilgesni laika arba toki kieki gurkÅ¡noti kasdien pagal aplinkybes ir nuotaika.. smile

Man isgerimas reikalingas tam, kad arba nieko sau nepasidaryciau (nes tada atsiranda nuotaika ir noras gyvent), arba kad pasidaryciau (nes tada dingsta baime mirciai ir atsiranda noras greiciau maut is sito gyvenimo). As taip ir nesuprantu, kodel geriu...
Siandien pastu gavau donoro kortele. Idomu, ar organai, jei mirsiu neblaivi, vis tiek bus tinkami? Ar kaip ta filme "7 gyvybes", kad but tinkamai, reikia list i vonia su ledo gabalais?

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#909 2015-04-03 19:41:06

pariuke
Senbuvis

NorÄ—Äiau blaivių velykų, bet nežinau, kažko tai liÅ«dna sad

Neprisijungęs

#910 2015-04-03 19:44:23

Veronika
Senbuvis

pariuke rašė:

Laikykis, mieloji, ir man nelinksma. Pažiūrėk į savo blaivių dienų krepšiuką smile Čia jau ne žemuogės ant smilgos smile Nenubrauk tikrai sunkaus darbo, kurį įdėjai kol jį surinkai smile

Neprisijungęs

#911 2015-04-03 21:40:55

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mÄ—n.  24d. 

pariuke rašė:

Tai va paklausiau ir radau atsakymą , nekas , bet gal rasi savį jėgų atsispirti , kap manai?

Neprisijungęs

#912 2015-04-04 05:32:23

pariuke
Senbuvis

Suradau savo rašytas pernai metų žinutes per velykas. Tai jos buvo blaivios ir aš buvau patenkinta kad ištvėriau negėrusi.

Neprisijungęs

#913 2015-04-04 06:45:57

Veronika
Senbuvis

Pariuke, ir šiemet taip bus smile

Neprisijungęs

#914 2015-04-04 07:02:46

Veronika
Senbuvis

pariuke rašė:

<...> 16. Gyvenimo tikslo neradimas vis tik išliko. <...>

Pariuke, man per kosultaciją gydytojas pasakė: Blaivybė, bent pirmus metus turi būti tikslas NR.1, o blaivus protas, sąmonė ir veiksmai užsitvirtins maždaug per trejus.
Aš pati žengiu pirmus žingsnius, tu jau daug toliau nuėjai smile Skaitau tavo pasiekimų sąrašą ir net galva apsvaigo, kad man taip....

Gražios dienos, mieloji smile

Neprisijungęs

#915 2015-04-04 12:25:30

pariuke
Senbuvis

tik atrodo, kad daug pasiekta. Viskas gali vienu momentu žlugti. Nusipirkau Å¡ilko ir bandysiu dažyti kiauÅ¡inius. Å iaip tai labai liÅ«dna, ryte galvojau net nesikelsiu iÅ¡ lovos ir niekur neisiu. Bet pažiÅ«rÄ—jau gražų filmÄ… ir išėjau į parduotuvÄ™. ParduotuvÄ—je buvau pasiÄ—musi brendžio butelį ir atsistojau į eilÄ™. Už manÄ™s su keliais buteliais atsistojo labai intelegentiÅ¡kas, gražus ir simpatiÅ¡kas vyriÅ¡kis. Bet taip smirdÄ—jo vakarykÅ¡Äiu alkoholiu, kad padÄ—jau atgal butelį ir išėjau iÅ¡ parduotuvÄ—s. Tad kol kas blaivi.

Neprisijungęs

#916 2015-04-04 12:32:21

Veronika
Senbuvis

pariuke rašė:

<...> padėjau atgal butelį ir išėjau iš parduotuvės. Tad kol kas blaivi.

Šaunuolė, šaunuolė, šaunuolė smile

Neprisijungęs

#917 2015-04-04 14:20:59

Pasiklydes
Senbuvis

Na bet jei jau kilo noras paimti buteli, o prie noro prisidÄ—jo veiksmas, tai tik laiko klausimas kada bus MAKT.. smile   Å iaip dažnai irgi vaikÅ¡tau po alaus ypaÄ skyriu ir pastebejau kad dažnai niekaip nepasirenku kokio nusipirkti, vaikÅ¡tau trinuosi palei tas lentynas ir Å¡aldytuvus...   Paskui pats galvoju, o tai argi Äia didelis skirtumas jei už paskutinius centus paskui pabaigoje krapÅ¡tysiu paÄiam pigiausiam, tai gal ir pradÄ—ti nuo paÄio paÄio pigiausio, Cento ar Optima Linijos alaus?... big_smile   Å ypteliu bÅ«na tada, pasiimu pora skardiniu ir marÅ¡ prie kasu.. Na tiesa dabar pasiÄ—miau ne pora, o kelis kart daugiau, nes alui akcyyyja - 20 proc!  O tokiu dalyku nepasinaudoti tai iÅ¡vis nuodÄ—mÄ—.. smile

Neprisijungęs

#918 2015-04-04 16:19:58

pariuke
Senbuvis

LiÅ«dna vienai tokios Å¡ventÄ—s, bet taip užsižaidžiau su kiauÅ¡inių dažymu, kad jau ir vakaras tuoj ateis. Kol nudažiau, kol visom draugÄ—m nuotraukas persiuntinÄ—jau, tai ir pratempsiu Å¡eÅ¡tadienį. Dar pradÄ—jau skaityti įdomų detektyvÄ…. Vis tik norÄ—Äiau atsilaikyti negÄ—rus.

Neprisijungęs

#919 2015-04-04 16:35:59

Veronika
Senbuvis

pariuke rašė:

LiÅ«dna vienai tokios Å¡ventÄ—s, bet taip užsižaidžiau su kiauÅ¡inių dažymu, kad jau ir vakaras tuoj ateis. Kol nudažiau, kol visom draugÄ—m nuotraukas persiuntinÄ—jau, tai ir pratempsiu Å¡eÅ¡tadienį. Dar pradÄ—jau skaityti įdomų detektyvÄ…. Vis tik norÄ—Äiau atsilaikyti negÄ—rus.

Pariuke, neįsileisk minties, kad nori/gali gerti. Jeigu aš tik pradėdavau sukti mintis, atsitokėdavau kai skrandis "užšildavo", o tada jau baigta. Mano savigarba skylėta gulėdavo dulkinam kampe, būdavo labai sunku, tada - automatiškai - reikia anestezijos. Ir užsiveda ratas... Tas pats ir tas pats... Laikykis smile Nesi vieniša, patikėk.

Neprisijungęs

#920 2015-04-04 21:07:25

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mÄ—n.  24d. 

pariuke rašė:

O nebandei per galvot priežasties kodÄ—l jauties vieniÅ¡a. Ko reikia kad iÅ¡taisytum ? Pradžio blaivybÄ—s kelio tai daug galvojau ir permÄ…sÄiau, sudÄ—liojau viskÄ… kaip noriu pakeiÄiau daug savo gyvenime. Bandyk ieÅ¡kot savo kelio , kitÄ… kartÄ… pakeitus vienÄ… detalia savo gyvenime , pasikeiÄia daug , tik reik numatyt kad tai nebÅ«tų į blogÄ… . Jei jau turÄ—jai brendukÄ… , tai nekas bet bandyk tai neįvygdyt (tai nenurodymai tik mano pasamprotavimai ), stiprybÄ—s.

Neprisijungęs

#921 2015-04-05 07:00:11

Veronika
Senbuvis

Labas rytas, Pariuke, kaip jautiesi? smile

Neprisijungęs

#922 2015-04-05 15:46:04

pariuke
Senbuvis

JauÄiuosi gerai, noro iÅ¡gerti jau nebÄ—ra. Vakar buvo labai sunku atkentÄ—ti. O dabar jau galiu pasakyti, kad Å¡iemet bus blaivios velykos. Prisivalgiau, įdomų detektyvÄ… skaitau, rytoj iÅ¡begsiu į miestÄ… po parduotuves palakstyti, kavinÄ—je pasÄ—dÄ—siu, į žmones pažiÅ«rÄ—siu, kavos iÅ¡gersiu su skaniu pyragÄ—liu. Taip ir praeis velykų antra diena. Gal kuri draugÄ— bus blaivi ir prisijungs prie manÄ™s, tai paplepÄ—sim apie gyvenimÄ… smile

Neprisijungęs

#923 2015-04-06 09:19:51

Jeronimas
Senbuvis
Registravosi: 2013-02-24
Žinutės: 254

Blaivus  12m.  3mÄ—n.  27d. 

Bet taip smirdÄ—jo vakarykÅ¡Äiu alkoholiu, kad padÄ—jau atgal butelį ir išėjau iÅ¡ parduotuvÄ—s. Tad kol kas blaivi.
ÄŒia tai geras.Jeigu negali saves pamatyti iÅ¡ Å¡alies,tai praverÄia kitų stebÄ—jimas.

Neprisijungęs

#924 2015-04-06 09:29:40

Veronika
Senbuvis

Jeronimas rašė:

<...> tai praverÄia kitų stebÄ—jimas.

Man praverÄia labai. Ryte, važiuojant į darbÄ… iÅ¡neÅ¡davau Å¡iukÅ¡les. Tokiu laiku prie konteinerio kuiÄiasi porelÄ—. Jiems gal apie 50 metų, bet jų iÅ¡vaizda man kÄ—lÄ— tokiÄ… sumaiÅ¡tį viduje... StebÄ—davau ir galvodavau, kiek man liko iki jų... Dar vieni, kiti metai žaizdų gydymo alkoholiu, per tÄ… laikÄ… prarasiu darbÄ…, Å¡eimÄ… ir viskÄ… kas dar yra brangu sad Jie irgi nepradÄ—jo liuobti iÅ¡ karto, kasdien ir litrais...

Neprisijungęs

#925 2015-04-06 09:39:28

pariuke
Senbuvis

Jeronimas rašė:

Bet taip smirdÄ—jo vakarykÅ¡Äiu alkoholiu, kad padÄ—jau atgal butelį ir išėjau iÅ¡ parduotuvÄ—s. Tad kol kas blaivi.
ÄŒia tai geras.Jeigu negali saves pamatyti iÅ¡ Å¡alies,tai praverÄia kitų stebÄ—jimas.

tÄ… ir norÄ—jau pasakyti. kad bÅ«tent tai mane sustabdÄ—, kai pamaÄiau gražų, simpatiÅ¡kÄ…, inteligentiÅ¡kÄ… vyrÄ…, kurio visas žavesys dingo užuodus siaubingÄ… kvapÄ…, sklindantį nuo jo. Pagalvojau, kad jei nusipirksiu butelį, kitÄ… dienÄ… ir aÅ¡ tokia stovÄ—siu parduotuvÄ—je su kitu buteliu.

Neprisijungęs

Forumo apaÄia