VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 10mėn. | 21d. |
Audronis rašė:
pariuke rašė:
šiaip tai ir aš kaip Smiltė jau senai svarsčiau tą klausimą išeiti iš forumo. Aš jam dėkinga už pradžią į blaivybę, bet Pasiklydusio įžeidinėjimų klausyti tai tikrai nesiruošiu. Aš stengiausi jų neskaityti, stengiausi nei vieno nekomentuoti, bet kai yra jį palaikančių - tai manau man čia ne vieta. Nes mes turėtume skatinti blaivybę. O ne pritarti net nesiruošiančiam blaivėti. O jei dabar kaip rašo Nekristoline- net nebegalėsiu pasidžiaugti su jumis dar viena blaivia diena. Tai ir aš nebenoriu dalyvauti forume. Ačiū man labai padėjusiems šio forumo žmonėms. Aš nesiruošiu kaip Smiltė trinti žinučių, nes tai mano biografijos dalis, tai mano džiaugsmas ir mano liūdesys. Ir net gi galiu pasakyti, kad jaučiuosi beveik laiminga. Ir nebenoriu veltis į intrigas kas ką palaiko, kas ką pasakė ne taip. Bet labai norėčiau keliems šio forumo dalyviams parašyti asmeniškai ir net gi susitikti. Pariukė.
Žmogus taip jau sutvertas, kad labai greitai viską pamiršta, ypač savas nuodėmėles... Įdomi būtų statistika, kiek šiame forume rašančių rašė vis dar gerdami. Spėju didžioji dauguma buvo būtent tokie. Jie rašė, gėrė, bet niekas jų niekur nevarė, o leido ramiai dalyvauti ir bendrauti, netingint tarti vieną kitą gerą žodį ar patarimą, per daug nemoralizuojant, kartais tiesiai šviesiai pirštu parodant į daromas klaidas, už ką gana dažnai būdavo įsižeidžiama.
Gal tuomet reikėjo parašyti graudų atsisveikinimo laišką, trenkti garsiai durimis ir ramiai gyventi toliau? Ramiai, nes nereikėtų atkalbinėti norinčio išgerti ar guosti išgėrusio ir ieškančio pasiteisinimo... Bet ar nuo to kas pasikeis? Jei žiūrėsim į dangų ir nematysim braidančių purve, tai jie prapuls? Tikrai ne.
Pasistenkim būti sąžiningi, juk Pasiklydusį išprovokavom patys. Jis rašė lakstutes sukurtoje temoje ir niekur daugiau nelindo, sėdėjo, kaip rezervate. Bet mūsų tai netenkino, juk mes aukščiau už jį ir tai tiesiog būtina parodyti. O kai girtas žmogus pradėjo nevaldomai triukšmauti, dar daugiau užvertėm jį purvais ir padarėm visų pasaulio nelaimių kaltininku - čia geriama, čia keikiamasi, čia negeras forumas. Juk mes neklystantis teisuoliai, tiesiog šventieji... O juk tereikia atsisukti ir pažiūrėti į save, nedaug mes nuo jo skiriamės, tik jis neveidmainiauja ir nesistengia atrodyti geresniu...
Suradau jus vedamas blaivybės troškimo. Žavėjausi ir žaviuosiu jūsų blaivybės pasiekimais, džiaugiausi radęs bendraminčius. Bet... Liaudies patarlė sako:šaukštas deguto medaus statinę sugadina. Ten kur girtaujama ten manęs nėra. Tokioe aplinkoje visada išgirstu pranašiškus įspėjimus:tuoj ir tu užgersiu, jau greit gulėsi apsimyžęs ir t.t Nejauku girdėti tokius pranašus ir nesiruošiu toleruoti "ypatingų" gebėjimų turinčius apsiseilėjančius pranašus. Tokias pranašystes girdžiu nuo pirmų blaivybės mėnesių. Kaip matote skaitliukas ką rodo. Tad nuspręndžiau kaip smiltė, pariukė ir kiti palikti šį forumą iki tol kol čia nebus svaidomasi žaibais.
Neesu nei šventas, nei ypatingas, tik mėgstu švarius namus. Ačiū tiems kas pradėjome asmeniškai bendrauti. Galite prisijungti kas dar norite.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 27d. |
Šiaip aš nelabai ryštuosi likti vienas , nes gyvenime nelabai turiu su kuo pabendraut šia tema , o pastoviai vienam žmogui nenoriu įgrist , jau kuris laikas lenkiuosi iš tolo geriančių kompanijų ir šiandien darbingas ir patenkintas gyvenimu. Pritariu ir palaikau tave Pijau.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Šiaip aš nelabai ryštuosi likti vienas , nes gyvenime nelabai turiu su kuo pabendraut šia tema , o pastoviai vienam žmogui nenoriu įgrist , jau kuris laikas lenkiuosi iš tolo geriančių kompanijų ir šiandien darbingas ir patenkintas gyvenimu. Pritariu ir palaikau tave Pijau.
Taip, žvejy, vienam likti būtų beprotybė, bet einant blaivybės keliu sutinkame tokių pat bendraminčių, kurie siekia to pačio, su kuriais daliniesi patirtimi, išgyvenimais,džiaugsmais ir verksmais, vienas kitų palaikymu ir t.t,ir lieku ne vienas, bet nesinori girtaujančių asmenų lygyje pasilikti, veltis į ginčus, įrodinėti,kad jie žūsta ir pan. Ne veltui sakoma: yra alkoholinis mąstymas ir blaivus mąstymas. Skirtumai milžiniški. Asmeniškai aš nieko prieš neturiu, bet norisi ramybės, paprasto blaivaus gyvenimo, paprastų nuoširdžių blaivių diskusijų. Gal užtenka cinizmo, agresijos, šaltų-abejingų širdžių......
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 6mėn. | 3d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 15d. |
Pijus rašė:
<...> Neesu nei šventas, nei ypatingas, tik mėgstu švarius namus. <...>
Gyvenime yra ne tik balta spalva, bet ir juoda. Ir, kas baisiausia, yra galybė pilkos atspalvių. Jei norėsi matyti tik vieną, tai ją ir matysi. Juk šį forumą patys ir kuriame, kiek prisidedame į jį rašydami, tiek ir turime. Negalima iš kibiro vien semti ir tikėtis, kad kiti į jį prineš vandens, reikia ir pačiam rankoves pasiraitojus padirbėti...
Beje, forume daugybė temų, bet tu rašai į tokią, kuri tavo manymu net neturi teisės egzistuoti. Gal tam yra priežasčių ir ne viskas taip gerai, kaip norėtum?
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Beje, forume daugybė temų, bet tu rašai į tokią, kuri tavo manymu net neturi teisės egzistuoti. Gal tam yra priežasčių ir ne viskas taip gerai, kaip norėtum?
Man čia Audroni irgi žinok visai be ironijos kažkoks nesuprantamas fenomenas, forume yra šimtas temu absoliučiai ivairiai kitokiu, na tipo "švariu" kaip čia išsireiškė.. Bet kas gi vyksta?? Kažkodėl užkliuva ta viena vienintelė, kurioje yra ir geriančiuju ir pachmiela darančiuju, manau tokia turi teise egzistuoti, vien todėl kad išgeriantys, manau tokiu ne tik aš vienas, tik ne visi atvirauja, o kvasina patyliukais, galetu kažkur apie tai irgi pabendrauti.. Kokio velnio tada i ta tema lysti tiems kuriuos taip erzina? Vat kiekvienas sau ta klausima turi visu pirma užduoti vietoj to, kad arogantiškai čia matai svaidytis pareiškimais kad jam čia ne "vieta", ne lygis, ne fasonas, ir jis/ji matai išeina nes matai trūksta ramybės.. Idiotiškai kvaila ir tiek.
Neprisijungęs
Sveiki,
AČIŲ VISIEMS UŽ PALAIKYMĄ. Šiandien savijauta visai nebloga, tik galva prastai dirba ir viduje tuščia. Paslydau kaip mažvaikis, namuose karas (pats tikriausias) net nebezinau nuo ko pradėti.
Blogiausia kad prarandu vilti nustoti gerti. Bandysiu AA, nors man ten ir nelabai patinka, bet bandysiu.
Kaip čia yra kad turėdamas tiek patirties ir nusivylimų, vėl ir vėl lipu ant to pačio grėblio??? Ar čia jau tokia š*dina dalia paskirta....
Neprisijungęs
Labai nesigilinau į veiksmą šitoje temoje, bet nelabai suprantu, kodėl yra įsižeidusių . Atrodo, kad žmonės patys nebūtų gėrę. Nežinau kaip kitiems, bet jei su manim girta pradėtų kalbėtis maždaug ė, a nenori mesti, kada nustosi, duok sese ranką, tu ligonė, man tavęs gaila it tt...., nu nežinau, aš tikrai kalčiau taip, kad daugelis suabejotų, kad anapus ekrano sėdi ne trapi mergiotė, o girtuoklis duobkasys:o. Ir iš vis kodėl daugelis gailestį supranta kaip pagalbą. Mano požiūriu gailestis yra visiškai destruktyvi emocija, o padėti galima visaip - ir geru žodžiu, ir pinigais
, ir spyriu į subinę. Juoba, nelabai pastebėjau, kad tos pagalbos labai čia kas prašytų. Tema "Girtos naktys". Netinka, galim sukurti "Blaivios dienos" ir pasakoti kokie mes balti ir pūkuoti. Sukeltas ažjotažas toks, lyg girtas žmogus sėdėtų ne virtualioj erdvėj savo temoj, o mūsų namų virtuvėj. Nejautri aš, gal širdy tikrai duobkasys
.
Neprisijungęs
Matai Viktorija yra kategorija žmoniu kuriems viskas turi būti tik pagal juos ir neduok Dieve kas nors išdrys čia kažka kitaip... Susidaro ispūdis kad statė čia kažkokia tarsi pasaku pili, kuri tokia graži faina, net ašara spaudžia.. ir staiga atėjo visiškas barbaras, be pagarbos ir sažinės, nugriovė visa siena, išsityčiojo iš tokio švento statinio, tai kaip tokiam atleisi... Reikia sudirbti, pažeminti, išjuokti. O kad patys dar netolimoje praeityje kiek kam sušiko gyvenimus begerdami, kiek artimuosius ėdė, kiek ka pavedė, kiek yra prisidirbę, nesamoniu prikalbėje, voliojesi velniai žino kur.. Bet veikia savita magija, staiga viso to pufff ir nėra.. Švarūs. Blaivūs. Be nuodėmės. Dar drįsta piktintis, snuki raukyti, tipo aš išeisiu.. Čia maždaug kaip tas Mažylis ir Karsonas, kai Madam Frekebok verkia, oi sako jis išskrido, bet žadėjo sugryžti... tai čia kažkokiu tai vos prablaivėjusiu arogantišku individualybiu visas forumas turi pasigesti?? Turėkite nors kiek savigarbos. Kam nepatinka tegul ir valina nafyg ir žiūri savo gyvenimo, na bent jau dabarties ir ateities, nes praeiti matosi absoliučiai pamiršo
Neprisijungęs
Nemanau, kad žmones galima skirstyti į kategorijas. Žinau tik iš savo patirties, kad, kaip šauksi, taip ir atsilieps. Fizika aštunta klasė.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 20d. |
Nerūkau | 18m. | 10mėn. | 6d. |
Viktorija rašė:
Labai nesigilinau į veiksmą šitoje temoje, bet nelabai suprantu, kodėl yra įsižeidusių :/. Atrodo, kad žmonės patys nebūtų gėrę. Nežinau kaip kitiems, bet jei su manim girta pradėtų kalbėtis maždaug ė, a nenori mesti, kada nustosi, duok sese ranką, tu ligonė, man tavęs gaila it tt...., nu nežinau, aš tikrai kalčiau taip, kad daugelis suabejotų, kad anapus ekrano sėdi ne trapi mergiotė, o girtuoklis duobkasys:o. Ir iš vis kodėl daugelis gailestį supranta kaip pagalbą. Mano požiūriu gailestis yra visiškai destruktyvi emocija, o padėti galima visaip - ir geru žodžiu, ir pinigais :), ir spyriu į subinę. Juoba, nelabai pastebėjau, kad tos pagalbos labai čia kas prašytų. Tema "Girtos naktys". Netinka, galim sukurti "Blaivios dienos" ir pasakoti kokie mes balti ir pūkuoti. Sukeltas ažjotažas toks, lyg girtas žmogus sėdėtų ne virtualioj erdvėj savo temoj, o mūsų namų virtuvėj. Nejautri aš, gal širdy tikrai duobkasys :rolleyes:.
Maladiec, Viktorija :D Gerai rėžei :D
Neprisijungęs
Įdomu kur taip Tara lakūdra pradinges, kokia ten situacija ar vėl i trasa ar koma.. ASš pernelyg nelėtinu tempo, jau 3 alaus ivaldes laukiu kompanijos, čia žadejo užsukti su degtinaite tai vakare čia kaimynai oi kentės, otvečiaju..
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 17d. |
Rašiau-tryniau,rašiau-tryniau.Nesuprantu kas čia darosi.Gal pilnatis? Nū Būkim biedni,bet teisingi.Nū 1000% sutinku su Viktorija,o Pasiklydęs sutik,kartais perlenkimi lazdą.Nu nebūkim labiau teigiami ,o ir neigiami nei esam.Jau užtenka realiam gyvenime dažnai nešiojamas kaukes.Nesidėkim bent čia jų.Vieni išsikapanoją,kiti tik bando.Man jūs visi reikalingi.Net ir Pasiklydęs,piktas,sarkastiškas,chamas vienu žodžiu,bet gi ir nelaimingas.Ko čia sėdědų jei jau viskas taip gerai .Matyt ieško pagalbos.
Neprisijungęs
Na tai matai pupa koks dalykas tik aš užsidedu kokia tai visuomenei labiau mažiau daugiau priimtina kaukę, viskas su manimi liuks, niekas nei pypt nei cypt, paprasta rami protaujanti vidutinybė. Tik pabandau būti toks koks esu, be jokiu pagražinimu,va kokie epitetai pasipila, chamas, sarkazmo kupinas chuliganas, prsigėrčs, arogantiškas, dar kažkas. Ne tai kad perlenkiu lazda, tiesiog esu gal pernelyg tiesmukas ir daug kur labai kategoriškas jei užkabinami man svarbūs dalykai. Pagal Zodiaka kaip ne kaip Skorpionas ir ne tas "spalinis" o tas jau po Visu Šventuju, kaip sakant "lapkritinis".. Anie kaip žinia labai kategoriški, labai viska skaudžiai išgyvenantys, sunkiai prisileidžia žmones, o kai juos išduoda palieka, dar labiau savyje užsidaro, pasidaro pikti užgaulūs, ironiški, juos arba myli arba jų nekenčia, na nera to nuosaikaus vidurio.. Ir nieko čia pernelyg nepadarysi. Čia Audronis berods palietė tema apie tuos atspalvius, kad nėra gyvenime vien juoda balta, reikia tam pritarti, bet būtent šios spalvos labiausiai užkaitina jausmus, pilki atspalviai manes taip nedomina..
Kagis gana filosofuoti o pats laikas organizuotis pachmieločka, nes greitai atsidarys jau Maxima..
P.s. Nelabai suprantu apie kokia čia ta "pagalba" eina kalba. Man tai tiesiog bendravimas, tai yra atvira paprasta komunikacija. Neisivaizduoju kuom man kas galėtu padėti, o ir įvelti nieko i tai aš tikrai nesiruošiu..
Neprisijungęs
Vot su tuo skorpioniskumu faug tiesos parasei...
Manau to tipo skorpai meile gali jausti kentedami ir savo mylimiems ta kancia suteikdami...gal daugumas skeptikai zodiakuose,bet kiekvienas zenklas su savais priciudais.
Neprisijungęs
pupa rašė:
Rašiau-tryniau,rašiau-tryniau.Nesuprantu kas čia darosi.Gal pilnatis?
Nū Būkim biedni,bet teisingi.Nū 1000% sutinku su Viktorija,o Pasiklydęs sutik,kartais perlenkimi lazdą.Nu nebūkim labiau teigiami ,o ir neigiami nei esam.Jau užtenka realiam gyvenime dažnai nešiojamas kaukes.Nesidėkim bent čia jų.Vieni išsikapanoją,kiti tik bando.Man jūs visi reikalingi.Net ir Pasiklydęs,piktas,sarkastiškas,chamas vienu žodžiu,bet gi ir nelaimingas.Ko čia sėdědų jei jau viskas taip gerai .Matyt ieško pagalbos.
Čia virtualioj erdvė noriu būt toks koks kartais pasvajoju , realiam gyvenime tikrai esu kitoks , jei parodyčiau nors kiek gerumo ,jausmų , seniai būčiau konkurentų sumyniotas, kodėl rašau šio temo kad pavagstu nuo tokio gyvenimo ir būnu be alkoholio girtas.
Neprisijungęs
Tiki zodiaku Katyte?
Neprisijungęs
na aklai is eiles visokiais bulvariniais tai ne,bet rimtom astrologijom taip...ten lemia ne vien menuo,bet ir metai,dekados...pvz.tas pats zenklas dar skirstomas i trys tipus ir pan.
Neprisijungęs
na aš jokiai netikiu , gal ir gerai
Neprisijungęs
Atsiprasau visu uz mano ne visai lietuviskas raides,nes pas mane interas neveikia ir negaliu naudotis kompu...iki kitos savaites tik telefonas gelbes
Neprisijungęs
tai Zvejy galetum but kokiam jaucio zenkle:-)
Neprisijungęs
ne žuvis
Neprisijungęs
visumoj gerietis...vat zuvytes turi ta ypatinga polinki i priklausomybes :-)
Neprisijungęs
Gal taip rimtai nežiūrejau kol neperskaičiau kokios tam zodiako ženklui tinka specialybes, profesijos, kaip su šeima, pinigais, seksu galu gale tai man didelei nuostabai kažkur 80 proc grynu gryniausiai. Ne priimu to itin labai rimtai neskaitinėju kasdieniu horoskopu, nesilankau pas astrologus, bet tiesiog taip yra ir tiek
O dėl priklausomybiu tai niekur neradau būtu idomu paskaitinėti kas apie tai pasakyta jei kažkur yra galimybė..
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Audronis rašė:
Man čia Audroni irgi žinok visai be ironijos kažkoks nesuprantamas fenomenas, forume yra šimtas temu absoliučiai ivairiai kitokiu, na tipo "švariu" kaip čia išsireiškė.. Bet kas gi vyksta?? Kažkodėl užkliuva ta viena vienintelė, kurioje yra ir geriančiuju ir pachmiela darančiuju, manau tokia turi teise egzistuoti, vien todėl kad išgeriantys, manau tokiu ne tik aš vienas, tik ne visi atvirauja, o kvasina patyliukais, galetu kažkur apie tai irgi pabendrauti.. Kokio velnio tada i ta tema lysti tiems kuriuos taip erzina? Vat kiekvienas sau ta klausima turi visu pirma užduoti vietoj to, kad arogantiškai čia matai svaidytis pareiškimais kad jam čia ne "vieta", ne lygis, ne fasonas, ir jis/ji matai išeina nes matai trūksta ramybės.. Idiotiškai kvaila ir tiek.
Ačiū, paprotinot ir mane. Buvo, yra ir bus geriančių. Nei jie mane erzina, nei pykina. Tik taip norėtusi jiems padėti, ypač likimo broliui Pasiklydusiam.Bet neįmanoma ir nesugebu. Esu bejėgis tau mielas broli padėti. Bet tas chamizmas, įžeidinėjimas kitus, nemaloniai nuteikia.Jei atvirai, aš didesnis chamas, cinikas už tave buvau.O dabar kai negeriu, tikrai toks neesu, nors giliai viduje, ar pasamonėje tupi visa bjaurastis, reikia tik degtuko....
Supratau, kiek leidžia pragertas protas:nelendu, nediskutuoju ten, kur jūsų, kitaip gyvenančių, mąstančių erdvė. Visiems užteks vietos po saule ir atsiprašau jei ką įžeidžiau, nors norėjau tik gero.
Neprisijungęs
Pasiklydes,tau tiktu uzsiiminet juodaja magija:-)
prigimtine intuicija pas tave turi buti ohoo
Neprisijungęs