VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Artaz rašė:
Tai tada be tuščiažodžiavimo. Pagrindinis ir konkretus klausimas, kodėl žmonės įsiregistravo čia - kad sužinoti, išmokti "kaip mesti gerti?" ir "kaip pakeisti savo gyvenimą iš tavo aprašomo į blaivų". Koks bus tamstos patarimas? Ką galėtum patarti iš esmės?
Megstu atviruma, jis gana retas šiais laikais. Negaliu atsakyti už visus kas kodel užsiregistravo čionais, man tai nežinia. Sužinoti? Išmokti? Patirti?... Esminis patarimas būti sažiningiems patiems su savimi. Yra toks posakis, meluoti kitiems tai labai Rimtas užsiėmimas, o meluoti sau jau kaip sakant... jau net neužsiėmimas o nuosprendis.. Tai iš esmės manau nemeluokite sau visu pirma, jei visgi norite gerti, tai ir sakykite ir gerkite, jei nesugebate tos blaivybes suprasti ir pasiekti, taip ir sakykite, nedangstykite tom nesamonemis tipo "dar ne dugnas", dar ne laikas, gal vėliau, viskas yra čia ir DABAR. Ir visi viska jaučia, tik pripažinti sunku. Sako sunku pripažinti kad turi problema, bet ar kas mini kaip sunku susitaikyti kad su ta problema teks pragyventi ir labai stipriai geriant iki gyvenimo pabaigos?? Kur tokie forumai? Deja tai maskuojama. Tai toks mano tamstos patarimas.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 5d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 29d. |
Aš sąžiningai sakau, kad negeriu nes ištikrųjų nenoriu. Ir sąžiningai sakau, kad, jei norėčiau, tai tikrai gerčiau ilgai nedvejodamas ir nebijodamas pasekmių.
Taip, po pirmų "užrišimų" po kurio laiko ateidavo "gerai būtų pagerti", bet praktika parodė, kad jau nieko gero ir džiaugsmo tai neatneša. Mano tie pasibandymai, atkryčiai tęsėsi ~10 metų.
Net jei duotų kas stebuklingą piliulę, kuri padarytų, kad galiu gerti "kaip visi", kai 18-iuolikinis - irgi negerčiau.
Tad visiems čia demokratiškai ir patariu: nepagerkit mėnesį ir spręskit kaip labiau tinka ir patinka.
P.S. Neskaityčiau aš visų temų, bet va skaitau per RSS šliuzą, tai tenka skaityti visą srautą, tame tarpe ir pasitaikančią žodinę diarėją iš serijos ЖЗЛ.
Paskutinis taisė Artaz (2014-11-24 11:22:28)
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Tad visiems čia demokratiškai ir patariu: nepagerkit mėnesį ir spręskit kaip labiau tinka ir patinka..
Man patinka pagerti po blaivaus mėnesio, nuobodu ir tiek, tiesiog to jausmo labai pasiilgstu, noriu prisiliuobti ir ryte pachmieliuko, tai tiesiog MANO. Gal aš išties ligonis. Galbūt. Bet blogiausia ka galima daryti tai slepti ir vaidinti kad tipo man tai nepatinka, tipo aš kitoks, tipo čia ne apie mane. Šlykštu.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 21d. |
Taip pasiklydes turi daug patirties , iš AA, iš forumų .... . Pas tave kokpkė pasiklydes failai atbulai rodo, gyvensena -gert , mintyse- blaivėt, kitaip tokių minčių neturėtum nes jos neturi prasmės o nereikalinga išmeti iš galvos. Pas mane atvirkščiai gyvensena -blaiviai, mintys -gert. Gerai pasiklydes kad esi , dar geriau kad geri. Ar ne taip?
Neprisijungęs
Rekomenduoju peržiūrėt https://my-hit.org/film/346677/ "
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Pas tave kokpkė pasiklydes failai atbulai rodo, gyvensena -gert , mintyse- blaivėt, kitaip tokių minčių neturėtum nes jos neturi prasmės o nereikalinga išmeti iš galvos..
Nelabai supratau pasakymo tokio kas kur atbulai.. Matyt tingiu gilintis, žinau kad va išmauksiu alaus bonka ir eisiu miegoti, tikiuosi ne atbulai kaip nors o taip kaip noriu dabar. Gerai mūsu vienas atlikejas pasakė vienoje dainoje, pavargau būti blaivas, pavargau būti girtas, leisk..
Neprisijungęs
per vėlai gulsiesi nes atsibusi apie vienuolikta ir ką vėl rezerva tuštinsi nes į kioską nesinorės eit
Neprisijungęs
Ne, išgeriu dabar alaus bonka, kelsiuos jau ryte, manau apie 8 ryto ir tada galvosiu kur pachmiela padaryti, šiandien jau užtenka, einu miegoti.
Neprisijungęs
neblogai miegi neįprastai kaip įkalusiam
Neprisijungęs
Troliukas užmigo ir kartu forumas:D
Pasiklydes rašė:
Ne, išgeriu dabar alaus bonka, kelsiuos jau ryte, manau apie 8 ryto ir tada galvosiu kur pachmiela padaryti, šiandien jau užtenka, einu miegoti.
Paskutinis taisė smiltis (2015-01-26 20:24:53)
Neprisijungęs
žvejys rašė:
neblogai miegi
neįprastai kaip įkalusiam..
Vidutiniškai miegu dabar, alus gerai užmigdė, va nuo pat ryto jau pakiles kramsnoju pusryčius ir mastau ka čia nuveikus šiandien, o už lango šalta balta kur dairais..
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 14d. |
Nerūkau | 18m. | 10mėn. | 0d. |
žvejys rašė:
Taip pasiklydes turi daug patirties , iš AA, iš forumų .... . Pas tave kokpkė pasiklydes failai atbulai rodo, gyvensena -gert , mintyse- blaivėt, kitaip tokių minčių neturėtum nes jos neturi prasmės o nereikalinga išmeti iš galvos. Pas mane atvirkščiai gyvensena -blaiviai, mintys -gert. Gerai pasiklydes kad esi , dar geriau kad geri. Ar ne taip?
Šitos minties aš irgi nepagavau, atleisk. Čia gal, kad pats sieki blaivybės, kovodamas su slaptu noru (mintimis) išgert, o Pasiklydęs geria, bet slapčia nuo savęs ieško pagalbos?
žvejys rašė:
Rekomenduoju peržiūrėt https://my-hit.org/film/346677/ "
O filmas labai geras, ačiū, Žvejy. Čia ne kokios saldžiai ašaringos vakarietiškos dramos apie minesotos programą, nors nesakau, kad jos ten blogos. Rekomenduosiu kitiems.
Neprisijungęs
Taip marijau tą ir norėjau pasakyt kad aš negeriu , bet mintys būt gerai , o pas pasiklydusį atbulai. Ti ko jis čia forume būtų ir neblogų minčių apie blaivėjimą išmeta . Reiškias domina jį.
Neprisijungęs
Tradiciškai pradėk nuo alaus pasiklydes.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Tradiciškai pradėk nuo alaus pasiklydes.
Iš kur jau tu čia mano tradicijas dabar žinai?. Šiaip alumi dažniausiai užbaigiu fiesta, bet pradedu būna ivairiai.. Kolkas teks pakenteti nes paskutines babkes vakar prageriau, o nauju dar negaves, vot taip.
Neprisijungęs
Filmas atsiustas (rašo kad su mėgejišku vertimu), pachmielas padarytas nors ir vėluojant, babkes pervestos. Didelis ačiūūū visiems mokesčiu moketojams kad prafinansuosite mano vakaro pilna programa, kaip Audronis yra minejęs - Džinas su Toniku, tonikas dėl "kvapo", alus pachmielui, bet... kažko dar trūksta... Gal fliaške dar brendžiuko, kad nakti kokia 3 val. reikalui esant iš po pagalvės makt.. tada nuspresta, dar 200 gr. Grand Cavalier arba Torreso ir vsio.
Neprisijungęs
Pachmieliukas.
Oj lyliaaa.
Neprisijungęs
samane išmoktum išsivaryt tai nors normalios ir kokybiškos degtinės turėtum , o tas brendukas tai tik imitacija, dėkui kad perki nes paremi tv, bus gražesnių laidų, nes kiekvienas reklamuojamas produktas duoda pajamas paslaugų tiekėjams ir pagerina jų gerbūvį , tad tas tavo dėkojimas mokesčių mokėtojams atsisuka prieš tave patį , esi reklamų ir akcijų auka Pasiklydes
Paskutinis taisė žvejys (2014-11-25 22:13:38)
Neprisijungęs
Žinai zveji, visi mes kaip begegtum, esame aukos.. ir aš alkoholio.
Neprisijungęs
Taip Pasiklydes aš taip pat mąsčiau prieš tai kai pradėjau blaivėt . Tik žinai niekam nereikalinga ta auka. Geriau jau ja nebūti.
Neprisijungęs
Apsimyžiau.. kiek galima...
Neprisijungęs
turėsi darbo
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 11d. |
Cha!Nu va…Liņksmas,gyvenimu patenkintas,pagal parašymus vos ne 2 kart į mėnesį pašalpas gaunaņtis,vargo nematantis ir savo gyvenimo net ,panašu,nežadantis keisti šaunuolis.O pasirodo AUKA
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 5mėn. | 20d. |
Pasiklydes rašė:
Apsimyžiau.. kiek galima...
Prieš daugiau nei penketą metų rašei tą patį. Nelabai ir yra kuo stebėtis.
Neprisijungęs
Baik Pupa, ar gi čia gyvenimas gaunant pašalpas, jau gerdamas nenorėjau ištieses ranką stovėt , gėda man paprasčiausia gaut pašalpą. O kas liečia auka , tai paskutiniais metais tai dažnai girdėdavau namie , "nevaidink aukos" arba "mat auka atsirado" ir daug kitokių . Pradėjus blaivėt tai dingo. Matyt visiems reik užuojautos ir šilumos, tik vieną pamiršta jei pats turi būt žmogumi , o ne kiaule prisirijusia nuo pačio ryto. O kas liečia Pasiklydusį tai jis ir nori keistis tik bijo, kitaip jo nebūtų čia forume.
Neprisijungęs