VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Artaz rašė:
Tai tada be tuÅ¡Äiažodžiavimo. Pagrindinis ir konkretus klausimas, kodÄ—l žmonÄ—s įsiregistravo Äia - kad sužinoti, iÅ¡mokti "kaip mesti gerti?" ir "kaip pakeisti savo gyvenimÄ… iÅ¡ tavo apraÅ¡omo į blaivų". Koks bus tamstos patarimas? KÄ… galÄ—tum patarti iÅ¡ esmÄ—s?
Megstu atviruma, jis gana retas Å¡iais laikais. Negaliu atsakyti už visus kas kodel užsiregistravo Äionais, man tai nežinia. Sužinoti? IÅ¡mokti? Patirti?... Esminis patarimas bÅ«ti sažiningiems patiems su savimi. Yra toks posakis, meluoti kitiems tai labai Rimtas užsiÄ—mimas, o meluoti sau jau kaip sakant... jau net neužsiÄ—mimas o nuosprendis.. Tai iÅ¡ esmÄ—s manau nemeluokite sau visu pirma, jei visgi norite gerti, tai ir sakykite ir gerkite, jei nesugebate tos blaivybes suprasti ir pasiekti, taip ir sakykite, nedangstykite tom nesamonemis tipo "dar ne dugnas", dar ne laikas, gal vÄ—liau, viskas yra Äia ir DABAR. Ir visi viska jauÄia, tik pripažinti sunku. Sako sunku pripažinti kad turi problema, bet ar kas mini kaip sunku susitaikyti kad su ta problema teks pragyventi ir labai stipriai geriant iki gyvenimo pabaigos?? Kur tokie forumai? Deja tai maskuojama. Tai toks mano tamstos patarimas.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 9mÄ—n. | 22d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 15d. |
AÅ¡ sąžiningai sakau, kad negeriu nes iÅ¡tikrųjų nenoriu. Ir sąžiningai sakau, kad, jei norÄ—Äiau, tai tikrai gerÄiau ilgai nedvejodamas ir nebijodamas pasekmių.
Taip, po pirmų "užriÅ¡imų" po kurio laiko ateidavo "gerai bÅ«tų pagerti", bet praktika parodÄ—, kad jau nieko gero ir džiaugsmo tai neatneÅ¡a. Mano tie pasibandymai, atkryÄiai tÄ™sÄ—si ~10 metų.
Net jei duotų kas stebuklingÄ… piliulÄ™, kuri padarytų, kad galiu gerti "kaip visi", kai 18-iuolikinis - irgi negerÄiau.
Tad visiems Äia demokratiÅ¡kai ir patariu: nepagerkit mÄ—nesį ir sprÄ™skit kaip labiau tinka ir patinka.
P.S. NeskaityÄiau aÅ¡ visų temų, bet va skaitau per RSS Å¡liuzÄ…, tai tenka skaityti visÄ… srautÄ…, tame tarpe ir pasitaikanÄiÄ… žodinÄ™ diarÄ—jÄ… iÅ¡ serijos ЖЗЛ.
Paskutinis taisÄ— Artaz (2014-11-24 11:22:28)
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Tad visiems Äia demokratiÅ¡kai ir patariu: nepagerkit mÄ—nesį ir sprÄ™skit kaip labiau tinka ir patinka..
Man patinka pagerti po blaivaus mÄ—nesio, nuobodu ir tiek, tiesiog to jausmo labai pasiilgstu, noriu prisiliuobti ir ryte pachmieliuko, tai tiesiog MANO. Gal aÅ¡ iÅ¡ties ligonis. GalbÅ«t. Bet blogiausia ka galima daryti tai slepti ir vaidinti kad tipo man tai nepatinka, tipo aÅ¡ kitoks, tipo Äia ne apie mane. Å lykÅ¡tu.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 7d. |
Taip pasiklydes turi daug patirties , iÅ¡ AA, iÅ¡ forumų .... . Pas tave kokpkÄ— pasiklydes failai atbulai rodo, gyvensena -gert , mintyse- blaivÄ—t, kitaip tokių minÄių neturÄ—tum nes jos neturi prasmÄ—s o nereikalinga iÅ¡meti iÅ¡ galvos. Pas mane atvirkÅ¡Äiai gyvensena -blaiviai, mintys -gert. Gerai pasiklydes kad esi , dar geriau kad geri. Ar ne taip?
Neprisijungęs
Rekomenduoju peržiūrėt https://my-hit.org/film/346677/ "
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Pas tave kokpkÄ— pasiklydes failai atbulai rodo, gyvensena -gert , mintyse- blaivÄ—t, kitaip tokių minÄių neturÄ—tum nes jos neturi prasmÄ—s o nereikalinga iÅ¡meti iÅ¡ galvos..
Nelabai supratau pasakymo tokio kas kur atbulai.. Matyt tingiu gilintis, žinau kad va išmauksiu alaus bonka ir eisiu miegoti, tikiuosi ne atbulai kaip nors o taip kaip noriu dabar. Gerai mūsu vienas atlikejas pasakė vienoje dainoje, pavargau būti blaivas, pavargau būti girtas, leisk..
Neprisijungęs
per vėlai gulsiesi nes atsibusi apie vienuolikta ir ką vėl rezerva tuštinsi nes į kioską nesinorės eit
Neprisijungęs
Ne, išgeriu dabar alaus bonka, kelsiuos jau ryte, manau apie 8 ryto ir tada galvosiu kur pachmiela padaryti, šiandien jau užtenka, einu miegoti.
Neprisijungęs
neblogai miegi neįprastai kaip įkalusiam
Neprisijungęs
Troliukas užmigo ir kartu forumas:D
Pasiklydes rašė:
Ne, išgeriu dabar alaus bonka, kelsiuos jau ryte, manau apie 8 ryto ir tada galvosiu kur pachmiela padaryti, šiandien jau užtenka, einu miegoti.
Paskutinis taisÄ— smiltis (2015-01-26 20:24:53)
Neprisijungęs
žvejys rašė:
neblogai miegi
neįprastai kaip įkalusiam..
VidutiniÅ¡kai miegu dabar, alus gerai užmigdÄ—, va nuo pat ryto jau pakiles kramsnoju pusryÄius ir mastau ka Äia nuveikus Å¡iandien, o už lango Å¡alta balta kur dairais..
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mÄ—n. | 0d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 17d. |
žvejys rašė:
Taip pasiklydes turi daug patirties , iÅ¡ AA, iÅ¡ forumų .... . Pas tave kokpkÄ— pasiklydes failai atbulai rodo, gyvensena -gert , mintyse- blaivÄ—t, kitaip tokių minÄių neturÄ—tum nes jos neturi prasmÄ—s o nereikalinga iÅ¡meti iÅ¡ galvos. Pas mane atvirkÅ¡Äiai gyvensena -blaiviai, mintys -gert. Gerai pasiklydes kad esi , dar geriau kad geri. Ar ne taip?
Å itos minties aÅ¡ irgi nepagavau, atleisk. ÄŒia gal, kad pats sieki blaivybÄ—s, kovodamas su slaptu noru (mintimis) iÅ¡gert, o PasiklydÄ™s geria, bet slapÄia nuo savÄ™s ieÅ¡ko pagalbos?
žvejys rašė:
Rekomenduoju peržiūrėt https://my-hit.org/film/346677/ "
O filmas labai geras, aÄiÅ«, Žvejy. ÄŒia ne kokios saldžiai aÅ¡aringos vakarietiÅ¡kos dramos apie minesotos programÄ…, nors nesakau, kad jos ten blogos. Rekomenduosiu kitiems.
Neprisijungęs
Taip marijau tÄ… ir norÄ—jau pasakyt kad aÅ¡ negeriu , bet mintys bÅ«t gerai , o pas pasiklydusį atbulai. Ti ko jis Äia forume bÅ«tų ir neblogų minÄių apie blaivÄ—jimÄ… iÅ¡meta . ReiÅ¡kias domina jį.
Neprisijungęs
Tradiciškai pradėk nuo alaus pasiklydes.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Tradiciškai pradėk nuo alaus pasiklydes.
IÅ¡ kur jau tu Äia mano tradicijas dabar žinai?. Å iaip alumi dažniausiai užbaigiu fiesta, bet pradedu bÅ«na ivairiai.. Kolkas teks pakenteti nes paskutines babkes vakar prageriau, o nauju dar negaves, vot taip.
Neprisijungęs
Filmas atsiustas (raÅ¡o kad su mÄ—gejiÅ¡ku vertimu), pachmielas padarytas nors ir vÄ—luojant, babkes pervestos. Didelis aÄiūūū visiems mokesÄiu moketojams kad prafinansuosite mano vakaro pilna programa, kaip Audronis yra minejÄ™s - Džinas su Toniku, tonikas dÄ—l "kvapo", alus pachmielui, bet... kažko dar trÅ«ksta... Gal fliaÅ¡ke dar brendžiuko, kad nakti kokia 3 val. reikalui esant iÅ¡ po pagalvÄ—s makt.. tada nuspresta, dar 200 gr. Grand Cavalier arba Torreso ir vsio.
Neprisijungęs
Pachmieliukas.
Oj lyliaaa.
Neprisijungęs
samane iÅ¡moktum iÅ¡sivaryt tai nors normalios ir kokybiÅ¡kos degtinÄ—s turÄ—tum , o tas brendukas tai tik imitacija, dÄ—kui kad perki nes paremi tv, bus gražesnių laidų, nes kiekvienas reklamuojamas produktas duoda pajamas paslaugų tiekÄ—jams ir pagerina jų gerbÅ«vį , tad tas tavo dÄ—kojimas mokesÄių mokÄ—tojams atsisuka prieÅ¡ tave patį , esi reklamų ir akcijų auka Pasiklydes
Paskutinis taisė žvejys (2014-11-25 22:13:38)
Neprisijungęs
Žinai zveji, visi mes kaip begegtum, esame aukos.. ir aš alkoholio.
Neprisijungęs
Taip Pasiklydes aÅ¡ taip pat mÄ…sÄiau prieÅ¡ tai kai pradÄ—jau blaivÄ—t . Tik žinai niekam nereikalinga ta auka. Geriau jau ja nebÅ«ti.
Neprisijungęs
Apsimyžiau.. kiek galima...
Neprisijungęs
turÄ—si darbo
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mÄ—n. | 28d. |
Cha!Nu va…Liņksmas,gyvenimu patenkintas,pagal parašymus vos ne 2 kart į mėnesį pašalpas gaunaņtis,vargo nematantis ir savo gyvenimo net ,panašu,nežadantis keisti šaunuolis.O pasirodo AUKA
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 5mÄ—n. | 6d. |
Pasiklydes rašė:
Apsimyžiau.. kiek galima...
Prieš daugiau nei penketą metų rašei tą patį. Nelabai ir yra kuo stebėtis.
Neprisijungęs
Baik Pupa, ar gi Äia gyvenimas gaunant paÅ¡alpas, jau gerdamas nenorÄ—jau iÅ¡tieses rankÄ… stovÄ—t , gÄ—da man paprasÄiausia gaut paÅ¡alpÄ…. O kas lieÄia auka , tai paskutiniais metais tai dažnai girdÄ—davau namie , "nevaidink aukos" arba "mat auka atsirado" ir daug kitokių . PradÄ—jus blaivÄ—t tai dingo. Matyt visiems reik užuojautos ir Å¡ilumos, tik vienÄ… pamirÅ¡ta jei pats turi bÅ«t žmogumi , o ne kiaule prisirijusia nuo paÄio ryto. O kas lieÄia Pasiklydusį tai jis ir nori keistis tik bijo, kitaip jo nebÅ«tų Äia forume.
Neprisijungęs