VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Jo,daug kur manipuliacijos...tik reik atpažint jas tiek savy,tiek kituose.
Neprisijungęs
nÄ—ra paprasta tai padaryti,ypaÄ kai esi jaunas,net nesusimastai greiÄiausiai,tol kol nenudegi
katyte rašė:
Jo,daug kur manipuliacijos...tik reik atpažint jas tiek savy,tiek kituose.
Paskutinis taisÄ— smiltis (2014-11-01 16:27:48)
Neprisijungęs
O aÅ¡ truputÄ—lį pakeliavau, viskas buvo blaiviai. AnksÄiau tokiais momentais laukdavau vakaro, kada galÄ—siu skaniai pavalgyti ir iÅ¡gerti kur kavinÄ—je. O dabar mÄ—gavausi gamtos ir miesto vaizdais, pamaÄiau ir pajutau tai, ko anksÄiau nematydavau ir nejausdavau tame mieste.
GyvenimÄ… matau kitomis akimis.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
O dabar mÄ—gavausi gamtos ir miesto vaizdais, pamaÄiau ir pajutau tai, ko anksÄiau nematydavau ir nejausdavau tame mieste.
GyvenimÄ… matau kitomis akimis.
Gražu žiureti. AÅ¡ irgi megaujausi, ne nu rimtai. o ko anksÄiau? o gal veliau?? akys "kitos".. Tai daug. O dar užkabintas Jausmas.. pala, jei iÅ¡geres tai jausmas jau nebe "tas"?? bet jei blaivas...vÄ—l eilinÄ— klišė. koks durna buvau kad geriau, o jei negeriu kokia protinga... manau ne
Neprisijungęs
neturiu kÄ… atsakyti į tokius Pasiklydusio pasisakymus.... Per daug gerai jauÄiuos, kad velÄiausi į beprasmį ginÄÄ… kas protingesnis ar durnesnis. Tad mieliau paskaitau katytÄ—s, ožkytÄ—s, ilgai negerianÄių vyriÅ¡kių patarimų- žvejo, audronio, marijaus ir kitų, kurie man padÄ—jo ateiti į jų - siekianÄių blaivybÄ—s- tarpÄ….
Neprisijungęs
Nu kokia rutina ir nuobodulys ištisai gert ir gert.. ir dar "buitiškai" prie televizoriaus...
O aš pradėjau lankyt salsa šokius:)
Kaip ten fainai...nereikia prisigert,kad šokt galėtum...linksmam judesy su naujais pažystamais aš tokia patenkinta;)
Neprisijungęs
Å okiai tai faina. Nereikia savo partnerio nusivesti, galima vienai?
Vistik geras dalykas tas blaivus gyvenimas. Ryte anksti nubundi, nebloga, geri sau kavą, apgalvoji dienos darbus ir planus bei ką veikti savaitgalį. Kažkada kažkas forume rašė, kada parašysiu vietoje „Baisiai bloga" žodžius „Baisiai gera". Dabar jau pradedu tikėti, kad taip gali būti ir gal kada taip bus.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mÄ—n. | 9d. |
Nerūkau | 9m. | 11mėn. | 2d. |
vvv
Paskutinis taisÄ— Artaz (2014-11-07 06:04:38)
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mÄ—n. | 9d. |
Nerūkau | 9m. | 11mėn. | 2d. |
Nematau reikalo ir neidomu ginÄytis temomis "kaip faina gyventi įvaldžius priklausomybÄ™" (Äia ta auditorija, kuri puikiai nujauÄia falšą, nes savo kailiu žino apie kÄ… Å¡neka), juolab dar neteko girdÄ—ti, kad kažkas ramiai sau gÄ—rÄ—, sveiko ir progresavo (praktika rodo, kad vyksta, greiÄiau ar lÄ—Äiau, TIK regresas). Taip pat sÄ—kmingai apie "spalvotas gyvenimo spalvas" galima raÅ¡inÄ—ti ir, neva, vartojant heroinÄ… ar LSD... Ir spalvos bus kur kas spalvingesnÄ—s. Tipo gavau paÅ¡alpÄ… (Lietuvoj su didžiausiom paÅ¡alpom net su flakais nepratempsi) nusipirkau porÄ… ratų ir raÅ¡au eilÄ—raÅ¡Äius...
Niekas neprieštarauja. Gyvenam kaip patinka, kaip norim ir kaip susikuriam. Ir tas gyvenimas, iš esmės, domina tik patį.
Čia gi dalinames patirtimi ir patarimais tema ne kaip įvaldyti priklausomybę ar pasiduoti jai. O kaip atsisakyti.
Neprisijungęs
teisingai Artaz parašė. AÅ¡ galvojau tÄ… patį, tik tingÄ—jau Pasiklydusiajam atraÅ¡yti ir gaiÅ¡ti laikÄ… beprasmiui ginÄui. Juk Å¡is forumas skirtas skatinti blaiviai gyventi, palaikyti, patarti, padÄ—ti kaip iÅ¡bristi iÅ¡ alkoholio.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 25d. |
Atėjo laikas kai vėl daug laiko praleidžiu kelį už vairo ir vienas , vienas naktis ir kelias. Daug apmąstau . Manau kiekvienas kuris yra forume tai reiškia turi noro arba turi vilties kad kažkada jos turės pakeist savo gyvenimą.
Neprisijungęs
Pariuke,į šokių pamokas nuėjau viena,nes mano partneriui nepatinka tokie dalykai:)Tai ten susirinko grupėj po lygiai vyrų ir moterų.Mes kaitaliojamės ir nebūna vienas ir tas pats partneris.
Tarpkitko gera terpÄ— susipažinti ir atrast bendraminÄių
Paskutinis taisÄ— katyte (2014-11-07 09:02:22)
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Čia gi dalinames patirtimi ir patarimais tema ne kaip įvaldyti priklausomybę ar pasiduoti jai. O kaip atsisakyti.
NebÅ«tinai atsisakyti gerbiamasai. Kadangi spÄ—ju esi mokesÄiu mokÄ—tojas, o o iÅ¡ anu tuoj ant dienu gausiu iÅ¡mokas ir esiiu alaus gerti, tai lieÄia ir tave ir mane, tai kodÄ—l apie tai nepakalbÄ—jus?.. Ivaldyti priklausomybÄ™?.. o ar tai yra tikslas? ar tai esmÄ—? Mano tai NE. Tad Darau PACHMIELA ir maktelnu Alaus už platesni mastyma..
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 6mÄ—n. | 24d. |
Pasiklydes rašė:
NebÅ«tinai atsisakyti gerbiamasai. Kadangi spÄ—ju esi mokesÄiu mokÄ—tojas, o o iÅ¡ anu tuoj ant dienu gausiu iÅ¡mokas ir esiiu alaus gerti, tai lieÄia ir tave ir mane, tai kodÄ—l apie tai nepakalbÄ—jus?..
Ivaldyti priklausomybę?.. o ar tai yra tikslas? ar tai esmė? Mano tai NE. Tad Darau PACHMIELA ir maktelnu Alaus už platesni mastyma..
Gal pasipasakotum kokius mokesÄius sumoki į LR biudžetÄ… niekur legaliai nedirbdamas jei vadini save mokesÄių mokÄ—toju ???
Neprisijungęs
Pumputis rašė:
Pasiklydes rašė:
NebÅ«tinai atsisakyti gerbiamasai. Kadangi spÄ—ju esi mokesÄiu mokÄ—tojas, o o iÅ¡ anu tuoj ant dienu gausiu iÅ¡mokas ir esiiu alaus gerti, tai lieÄia ir tave ir mane, tai kodÄ—l apie tai nepakalbÄ—jus?..
Ivaldyti priklausomybę?.. o ar tai yra tikslas? ar tai esmė? Mano tai NE. Tad Darau PACHMIELA ir maktelnu Alaus už platesni mastyma..
Gal pasipasakotum kokius mokesÄius sumoki į LR biudžetÄ… niekur legaliai nedirbdamas jei vadini save mokesÄių mokÄ—toju ???
PVM mokesti 21 proc. pirkdamas kioske alu.
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
ParduotuvÄ—je pirkdamas maistÄ… savo katinui aÅ¡ irgi sumoku PVM. Vadinti jį mokesÄių mokÄ—toju vien todÄ—l kad jis Ä—da bÅ«tų absurdas.
Neprisijungęs
Štai ir atėjo savaitgalis, kurių aš nelabai mėgstu dėl vienišumo. Bet šitam savaitgaliui daug prisiplanavau, kad nebūtų kada liūdėti. Šiandien po kelionės dar norisis poilsio, o rytoj kai tokie gražūs orai dumsiu pas draugę į sodybą. Paklaidžiosim po gamtą. Mano draugė paėmė iš manęs pavyzdį ir tuoj bus mėnuo kaip negeria, tai turiu su kuo laiką leisti. Tik gaila kad ji kitame mieste. Bet sutarėme, kad žiemą vieną savaitgalį aš pas ją važiuosiu, kitą ji pas mane. Kaip nors ir praeis žiema - laikas kada sunkiausia atsilaikyti negėrus, nes nėra kas veikti, vakarai tamsūs, taip ir atrodo, kad brendis sušildytų.
Neprisijungęs
Paklydes pasakysiu,kad jausmas yra tas...tik!
Išėjom su draugu į laukÄ… ,pažinties pradžia,abu laimingi ir pagÄ—rÄ™, o koks jausmas...,dÅ«kom kaip vaikai ,buÄiavomÄ—s,ryte jis sako nieko nepamenu:(O aÅ¡-kaip tai gali bÅ«ti,tokie laimingi buvom ir nieko nepameni,o jis liÅ«dnas rankos dreba,suka man,kad i parduotuvÄ™ reikia,o apie tÄ… jausmÄ… gÄ—da,o gal ir nÄ—ra noro kalbÄ—ti,nes yra daug svarbesnis pojÅ«tis gyvenime apgirtimas, o dar ir konkurentÄ— BaltakÄ—,su kuria jam geriau,faktas ryte byloja:)
Juk kai ir geri reikia fono ,kam miÅ¡ko,kam ežero,kam gražios mergelÄ—s, kam televizoriaus ir jei esi užkibÄ™s rimtai su tuo aluÄio vartojimu,ryte vistiek nori aluÄio,o ir nebeprisimeni tų gražių vaizdų,arba kažkÄ… ,kaip ežiukas rÅ«ke. Blaiviam iÅ¡ ryto nuo gerų atsiminimų pakyla nuotaika ir tikrai nÄ—ra blogos savijautos,norisi vÄ—l ir vÄ—l matyti tai kas tavÄ™ žavi.
Žinai gerai jei dar žmogus ginÄijasi su savim,kartais blogai ,kartais gerai galvoja apie alko.Blogiausias isitikinimas yra tas,kai žmogus įklimpsta ir be iÅ¡lygų gÄ—rimÄ… teisina ..,tai kelias į savižudybÄ™ ar
degradacija.
"KOKIA NESÄ„MONÄ– NEPASTEBÄ–TI BLOGIO TIKTAI TODÄ–L,KAD JIS JAU MASIÅ KAS IR MES PRIE JO PRIPRATOME".Vytautas PetkeviÄius
Pasiklydes rašė:
pariuke rašė:
O dabar mÄ—gavausi gamtos ir miesto vaizdais, pamaÄiau ir pajutau tai, ko anksÄiau nematydavau ir nejausdavau tame mieste.
GyvenimÄ… matau kitomis akimis.Gražu žiureti. AÅ¡ irgi megaujausi, ne nu rimtai. o ko anksÄiau? o gal veliau?? akys "kitos".. Tai daug. O dar užkabintas Jausmas.. pala, jei iÅ¡geres tai jausmas jau nebe "tas"?? bet jei blaivas...vÄ—l eilinÄ— klišė. koks durna buvau kad geriau, o jei negeriu kokia protinga... manau ne
Paskutinis taisÄ— smiltis (2014-11-07 18:58:20)
Neprisijungęs
Pumputis rašė:
Pasiklydes rašė:
ParduotuvÄ—je pirkdamas maistÄ… savo katinui aÅ¡ irgi sumoku PVM. Vadinti jį mokesÄių mokÄ—toju vien todÄ—l kad jis Ä—da bÅ«tų absurdas.
Å iuo atveju tu esi mokesÄio PVM moketojas. Katino neturiu todÄ—l katinu maisto ir neperku. Jei perku alu tai sumoku ir PVM ir alkoholio akcizo mokesÄius, o kaip juos valstybÄ— paskirsto kokiems reikalams, Äia jau jos reikalas. Man esmÄ— kad kita savaitÄ™ bÅ«tu pervesti pinigÄ—liai i mano saskaita, o ten jau mano reikalas kam paskirstysiu aÅ¡..
Neprisijungęs
Bet neužmiršk pasiklydes taros, priduodi ir vėl pajamos , nu blitz .
Neprisijungęs
Bet geras , visiems bloga nuo to PVM ir mes geram skyrelį. Tad pasiklydes geriau beakcizes prekias , pašalpos ilgiau užteks.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Tai ir PVM tuo paÄiu pridavÄ™s susigrąžinsi
Neprisijungęs
Pumputis rašė:
žvejys rašė:
Tai ir PVM tuo paÄiu pridavÄ™s susigrąžinsi
Na depozitines stiklines taros aÅ¡ niekad neiÅ¡metu, visad užstata atsiimu, ta pati padariau jau vakar. Kaip jau minejau pora dienu pertraukos man tikrai nepamaiÅ¡ys, reikia pasiskaiÄiuoti kiek Äia visokiu gÄ—rimuku reikes supirkti gimtadienio fiestai, kiek užkandos, kokie sveÄiai žada užsukti pasitÅ«sinti ir t.t.
Neprisijungęs
OOO pasiklydes Äia jau fiesta planų dug bet realybÄ— yra nulis , priliuobt.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
OOO pasiklydes Äia jau fiesta planų dug bet realybÄ— yra nulis , priliuobt.
NebÅ«tinai, visus manau planus igyvendinsiu, neturiu kur skubÄ—ti smarkiai, i koncerta irgi nevarysiu juk kad grynai prisiliuobti, o namuose aiÅ¡ku Äia jau bus fiesta kaip reikiant..
Neprisijungęs