VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Jo,daug kur manipuliacijos...tik reik atpažint jas tiek savy,tiek kituose.
Neprisijungęs
nėra paprasta tai padaryti,ypač kai esi jaunas,net nesusimastai greičiausiai,tol kol nenudegi
katyte rašė:
Jo,daug kur manipuliacijos...tik reik atpažint jas tiek savy,tiek kituose.
Paskutinis taisė smiltis (2014-11-01 16:27:48)
Neprisijungęs
O aš truputėlį pakeliavau, viskas buvo blaiviai. Anksčiau tokiais momentais laukdavau vakaro, kada galėsiu skaniai pavalgyti ir išgerti kur kavinėje. O dabar mėgavausi gamtos ir miesto vaizdais, pamačiau ir pajutau tai, ko anksčiau nematydavau ir nejausdavau tame mieste.
Gyvenimą matau kitomis akimis.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
O dabar mėgavausi gamtos ir miesto vaizdais, pamačiau ir pajutau tai, ko anksčiau nematydavau ir nejausdavau tame mieste.
Gyvenimą matau kitomis akimis.
Gražu žiureti. Aš irgi megaujausi, ne nu rimtai. o ko anksčiau? o gal veliau?? akys "kitos".. Tai daug. O dar užkabintas Jausmas.. pala, jei išgeres tai jausmas jau nebe "tas"?? bet jei blaivas...vėl eilinė klišė. koks durna buvau kad geriau, o jei negeriu kokia protinga... manau ne
Neprisijungęs
neturiu ką atsakyti į tokius Pasiklydusio pasisakymus.... Per daug gerai jaučiuos, kad velčiausi į beprasmį ginčą kas protingesnis ar durnesnis. Tad mieliau paskaitau katytės, ožkytės, ilgai negeriančių vyriškių patarimų- žvejo, audronio, marijaus ir kitų, kurie man padėjo ateiti į jų - siekiančių blaivybės- tarpą.
Neprisijungęs
Nu kokia rutina ir nuobodulys ištisai gert ir gert.. ir dar "buitiškai" prie televizoriaus...
O aš pradėjau lankyt salsa šokius:)
Kaip ten fainai...nereikia prisigert,kad šokt galėtum...linksmam judesy su naujais pažystamais aš tokia patenkinta;)
Neprisijungęs
Šokiai tai faina. Nereikia savo partnerio nusivesti, galima vienai?
Vistik geras dalykas tas blaivus gyvenimas. Ryte anksti nubundi, nebloga, geri sau kavą, apgalvoji dienos darbus ir planus bei ką veikti savaitgalį. Kažkada kažkas forume rašė, kada parašysiu vietoje „Baisiai bloga" žodžius „Baisiai gera". Dabar jau pradedu tikėti, kad taip gali būti ir gal kada taip bus.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 17d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 10d. |
vvv
Paskutinis taisė Artaz (2014-11-07 06:04:38)
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 17d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 10d. |
Nematau reikalo ir neidomu ginčytis temomis "kaip faina gyventi įvaldžius priklausomybę" (čia ta auditorija, kuri puikiai nujaučia falšą, nes savo kailiu žino apie ką šneka), juolab dar neteko girdėti, kad kažkas ramiai sau gėrė, sveiko ir progresavo (praktika rodo, kad vyksta, greičiau ar lėčiau, TIK regresas). Taip pat sėkmingai apie "spalvotas gyvenimo spalvas" galima rašinėti ir, neva, vartojant heroiną ar LSD... Ir spalvos bus kur kas spalvingesnės. Tipo gavau pašalpą (Lietuvoj su didžiausiom pašalpom net su flakais nepratempsi) nusipirkau porą ratų ir rašau eilėraščius...
Niekas neprieštarauja. Gyvenam kaip patinka, kaip norim ir kaip susikuriam. Ir tas gyvenimas, iš esmės, domina tik patį.
Čia gi dalinames patirtimi ir patarimais tema ne kaip įvaldyti priklausomybę ar pasiduoti jai. O kaip atsisakyti.
Neprisijungęs
teisingai Artaz parašė. Aš galvojau tą patį, tik tingėjau Pasiklydusiajam atrašyti ir gaišti laiką beprasmiui ginčui. Juk šis forumas skirtas skatinti blaiviai gyventi, palaikyti, patarti, padėti kaip išbristi iš alkoholio.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 3d. |
Atėjo laikas kai vėl daug laiko praleidžiu kelį už vairo ir vienas , vienas naktis ir kelias. Daug apmąstau . Manau kiekvienas kuris yra forume tai reiškia turi noro arba turi vilties kad kažkada jos turės pakeist savo gyvenimą.
Neprisijungęs
Pariuke,į šokių pamokas nuėjau viena,nes mano partneriui nepatinka tokie dalykai:)Tai ten susirinko grupėj po lygiai vyrų ir moterų.Mes kaitaliojamės ir nebūna vienas ir tas pats partneris.
Tarpkitko gera terpė susipažinti ir atrast bendraminčių
Paskutinis taisė katyte (2014-11-07 09:02:22)
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Čia gi dalinames patirtimi ir patarimais tema ne kaip įvaldyti priklausomybę ar pasiduoti jai. O kaip atsisakyti.
Nebūtinai atsisakyti gerbiamasai. Kadangi spėju esi mokesčiu mokėtojas, o o iš anu tuoj ant dienu gausiu išmokas ir esiiu alaus gerti, tai liečia ir tave ir mane, tai kodėl apie tai nepakalbėjus?.. Ivaldyti priklausomybę?.. o ar tai yra tikslas? ar tai esmė? Mano tai NE. Tad Darau PACHMIELA ir maktelnu Alaus už platesni mastyma..
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 8mėn. | 2d. |
Pasiklydes rašė:
Nebūtinai atsisakyti gerbiamasai. Kadangi spėju esi mokesčiu mokėtojas, o o iš anu tuoj ant dienu gausiu išmokas ir esiiu alaus gerti, tai liečia ir tave ir mane, tai kodėl apie tai nepakalbėjus?..
Ivaldyti priklausomybę?.. o ar tai yra tikslas? ar tai esmė? Mano tai NE. Tad Darau PACHMIELA ir maktelnu Alaus už platesni mastyma..
Gal pasipasakotum kokius mokesčius sumoki į LR biudžetą niekur legaliai nedirbdamas jei vadini save mokesčių mokėtoju ???
Neprisijungęs
Pumputis rašė:
Pasiklydes rašė:
Nebūtinai atsisakyti gerbiamasai. Kadangi spėju esi mokesčiu mokėtojas, o o iš anu tuoj ant dienu gausiu išmokas ir esiiu alaus gerti, tai liečia ir tave ir mane, tai kodėl apie tai nepakalbėjus?..
Ivaldyti priklausomybę?.. o ar tai yra tikslas? ar tai esmė? Mano tai NE. Tad Darau PACHMIELA ir maktelnu Alaus už platesni mastyma..
Gal pasipasakotum kokius mokesčius sumoki į LR biudžetą niekur legaliai nedirbdamas jei vadini save mokesčių mokėtoju ???
PVM mokesti 21 proc. pirkdamas kioske alu.
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Parduotuvėje pirkdamas maistą savo katinui aš irgi sumoku PVM. Vadinti jį mokesčių mokėtoju vien todėl kad jis ėda būtų absurdas.
Neprisijungęs
Štai ir atėjo savaitgalis, kurių aš nelabai mėgstu dėl vienišumo. Bet šitam savaitgaliui daug prisiplanavau, kad nebūtų kada liūdėti. Šiandien po kelionės dar norisis poilsio, o rytoj kai tokie gražūs orai dumsiu pas draugę į sodybą. Paklaidžiosim po gamtą. Mano draugė paėmė iš manęs pavyzdį ir tuoj bus mėnuo kaip negeria, tai turiu su kuo laiką leisti. Tik gaila kad ji kitame mieste. Bet sutarėme, kad žiemą vieną savaitgalį aš pas ją važiuosiu, kitą ji pas mane. Kaip nors ir praeis žiema - laikas kada sunkiausia atsilaikyti negėrus, nes nėra kas veikti, vakarai tamsūs, taip ir atrodo, kad brendis sušildytų.
Neprisijungęs
Paklydes pasakysiu,kad jausmas yra tas...tik!
Išėjom su draugu į lauką ,pažinties pradžia,abu laimingi ir pagėrę, o koks jausmas...,dūkom kaip vaikai ,bučiavomės,ryte jis sako nieko nepamenu:(O aš-kaip tai gali būti,tokie laimingi buvom ir nieko nepameni,o jis liūdnas rankos dreba,suka man,kad i parduotuvę reikia,o apie tą jausmą gėda,o gal ir nėra noro kalbėti,nes yra daug svarbesnis pojūtis gyvenime apgirtimas, o dar ir konkurentė Baltakė,su kuria jam geriau,faktas ryte byloja:)
Juk kai ir geri reikia fono ,kam miško,kam ežero,kam gražios mergelės, kam televizoriaus ir jei esi užkibęs rimtai su tuo alučio vartojimu,ryte vistiek nori alučio,o ir nebeprisimeni tų gražių vaizdų,arba kažką ,kaip ežiukas rūke. Blaiviam iš ryto nuo gerų atsiminimų pakyla nuotaika ir tikrai nėra blogos savijautos,norisi vėl ir vėl matyti tai kas tavę žavi.
Žinai gerai jei dar žmogus ginčijasi su savim,kartais blogai ,kartais gerai galvoja apie alko.Blogiausias isitikinimas yra tas,kai žmogus įklimpsta ir be išlygų gėrimą teisina ..,tai kelias į savižudybę ar
degradacija.
"KOKIA NESĄMONĖ NEPASTEBĖTI BLOGIO TIKTAI TODĖL,KAD JIS JAU MASIŠKAS IR MES PRIE JO PRIPRATOME".Vytautas Petkevičius
Pasiklydes rašė:
pariuke rašė:
O dabar mėgavausi gamtos ir miesto vaizdais, pamačiau ir pajutau tai, ko anksčiau nematydavau ir nejausdavau tame mieste.
Gyvenimą matau kitomis akimis.Gražu žiureti. Aš irgi megaujausi, ne nu rimtai. o ko anksčiau? o gal veliau?? akys "kitos".. Tai daug. O dar užkabintas Jausmas.. pala, jei išgeres tai jausmas jau nebe "tas"?? bet jei blaivas...vėl eilinė klišė. koks durna buvau kad geriau, o jei negeriu kokia protinga... manau ne
Paskutinis taisė smiltis (2014-11-07 18:58:20)
Neprisijungęs
Pumputis rašė:
Pasiklydes rašė:
Parduotuvėje pirkdamas maistą savo katinui aš irgi sumoku PVM. Vadinti jį mokesčių mokėtoju vien todėl kad jis ėda būtų absurdas.
Šiuo atveju tu esi mokesčio PVM moketojas. Katino neturiu todėl katinu maisto ir neperku. Jei perku alu tai sumoku ir PVM ir alkoholio akcizo mokesčius, o kaip juos valstybė paskirsto kokiems reikalams, čia jau jos reikalas. Man esmė kad kita savaitę būtu pervesti pinigėliai i mano saskaita, o ten jau mano reikalas kam paskirstysiu aš..
Neprisijungęs
Bet neužmiršk pasiklydes taros, priduodi ir vėl pajamos , nu blitz .
Neprisijungęs
Bet geras , visiems bloga nuo to PVM ir mes geram skyrelį. Tad pasiklydes geriau beakcizes prekias , pašalpos ilgiau užteks.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Tai ir PVM tuo pačiu pridavęs susigrąžinsi
Neprisijungęs
Pumputis rašė:
žvejys rašė:
Tai ir PVM tuo pačiu pridavęs susigrąžinsi
Na depozitines stiklines taros aš niekad neišmetu, visad užstata atsiimu, ta pati padariau jau vakar. Kaip jau minejau pora dienu pertraukos man tikrai nepamaišys, reikia pasiskaičiuoti kiek čia visokiu gėrimuku reikes supirkti gimtadienio fiestai, kiek užkandos, kokie svečiai žada užsukti pasitūsinti ir t.t.
Neprisijungęs
OOO pasiklydes čia jau fiesta planų dug bet realybė yra nulis , priliuobt.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
OOO pasiklydes čia jau fiesta planų dug bet realybė yra nulis , priliuobt.
Nebūtinai, visus manau planus igyvendinsiu, neturiu kur skubėti smarkiai, i koncerta irgi nevarysiu juk kad grynai prisiliuobti, o namuose aišku čia jau bus fiesta kaip reikiant..
Neprisijungęs