VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 0mÄ—n. | 30d. |
Man irgi kartais vis dar "sukirba" mintis iÅ¡gert vienÄ… stikliukÄ…. Jau atrodo, kad galÄ—Äiau, ir juo vienu viskas pasibaigtų, bet ir bijau....
Aš nesuprantu, iš kur vėl lenda tas noras,- atrodytų jau praėjo ir praėjo... Deje deje.
Neprisijungęs
na tiesiog netikiu savo akimis žiūrėdama į katytės skatliuką...
Turiu katytei klausimų.
O dabar nÄ—ra noro pratÄ™sti gÄ—rimo? Ar nereikia kankintis negÄ—rus? Ar nÄ—ra minÄiu tik apie alkoholį, kaip Äia iÅ¡gÄ—rus?
Neprisijungęs
Pariuke,žinok nÄ—ra...tikrai ne,jokių minÄių...jau ant kitos dienos jokių minÄių nebuvo kaip pratÄ™st.
Mano mintys sukosi tik kaip greiÄiau iÅ¡siblaivyt.Ir dabar vis galvoju,kad koks sveikatos gadinimas nors kiek.
Ko norÄ—jau,tÄ… ir gavau-galvos skausmÄ….
Å iandien jau geriau jauÄiuosi....na viskas vÄ—l iÅ¡ naujo...
Tik galvoju dabar...ar negalėjo man kojos pakišt ''Tiramisu'' pyragas?Juk ten dedasi alkoholio...o mes jį buvom prieš dieną ragave
Neprisijungęs
Aš tai bijau, kad jei kada paragausiu, tai negalėsiu sustoti kokia 3 dienas, o po to vėl mėnesių mėnesiais kankinsiuos, nes visos mintys bus apie alkoholį, kaip noriu nors taurę vyno išgerti, o taurė baigsis buteliu.
Neprisijungęs
Man aÄiÅ« Dievui,tokių minÄių nÄ—ra...,bet tada tai žinoma prisiliuoibiau ir ne kelias taures,o virÅ¡ litro...ir nenoriu net pagalvot,kad dar iÅ¡gert...labai patiko blaivybÄ—.Niekad nebuvau tiek ilgai blaiva...dabar ,manau pratest blaivybÄ™ ir ilgiau
Neprisijungęs
,,Veidelis iÅ¡kart persikreipia''-Äia tai gryna teisybÄ—,katyt.Labai gerai atsimenu tÄ… momentÄ… po paskutinio iÅ¡gÄ—rimo.Atrodo,kitos iÅ¡gÄ—rusios taip baisiai neatrodo,o aÅ¡ atrodau ir tikrai zinau,Gal Å¡ita taisyklÄ— tik alkoholikÄ—ms galioja?Bet kaip gerai,kad dabar yra dar didesnis noras gyventi blaiviai.SÄ—kmÄ—s visiems raÅ¡antiems ir vieni kitus palaikantiems.
Neprisijungęs
PaskaiÄius katytÄ—s laiÅ¡kus dingo noras planingai iÅ¡gerti. Negersiu. Jei kada gyvenime netyÄia iÅ¡eis tai iÅ¡eis. O planuoti tokių eksperimentų tikrai neplanuosiu. Na va, dabar ramu, galutinai apsisprendžiau ir gyvensiu toliau ramiai.
Dar klausimas katytei- o pvz. jei vÄ—l netyÄia suvalgytum ko ar iÅ¡gertum ko, kur yra nors kiek alkoholio, kažin ar kiltų vÄ—l noras iÅ¡gerti, ar pasikartotų ta pati situacija? Ar katytei reikia to saugotis? Ir dar- ar reikia aplenkti alkoholio skyrių? AÅ¡ tai vis dar neinu į tÄ… skyrių, stengiuosi reklamoje nevartyti alkoholio puslapio kur vynelio akcijos, nes jos, mane labai veikdavo, kai pamatydavau brangesnį vynÄ… vos ne pusÄ— kainos
Neprisijungęs
ÄŒia gal greiÄiau buvau euforijos apimta...Å¡itaip smagiai leidžiam atostogas,toks puikus oras ir nuotaika.Dar toks nuansas buvo,kad priesÅ¡paskutinÄ— diena ir neužsikabinsiu...jei buÄiau pradÄ—jus ragaut nuo atostogų pirmos dienos,tada jau butų buvÄ™ visai liÅ«dna-kaip ir bÅ«davo anksÄiau.Jau lÄ—ktuvÄ™ pradÄ—davom gurkÅ¡not...
Pro alkoholinius skyrelius praeidavau drÄ…siai ir nesinervindavau..ir dabar neimponuoja jie man.
Vakar,kaip tyÄia,atvažiavo pas mane į namus klientas su žmona ir atsivežė brangaus vyno...papilsÄiau jiems,bet pati negÄ—riau.Å iek tiek stebÄ—josi,bet nesugebÄ—jo įsiÅ«lyt.GÄ—riau arbatÄ….
Na mano atveju turbÅ«t turÄ—jo taip ivykt,kad isitikinÄiau savo kailiu kaip negerai tas alko.Svarbu,kad supratau ir neužsikabinau ilgesniam laikui.TurbÅ«t reikia vengt ir tokių pyragų.
Neprisijungęs
Kazkas pasakojo,kad ,,uzsikabino''nuo ledų su amaretu ar romu,o kazkokiame filme maÄiau,kaip buvo sudauzytas viskio butelis,kad zmogus daug metu negÄ—rÄ™s pakeltų taurelÄ™ ir provokacija pavyko.Taip kad bÅ«kim budrÅ«s.
Neprisijungęs
Kai žiemÄ… turÄ—siu laiko ilgiems apmÄ…stymams, tai atidarysiu naujÄ… rubrikÄ… JAUÄŒIUOSI LAIMINGAS ATSISAKĘS ALKOHOLIO arba KAIP PASIKEITÄ– MANO GYVENIMAS ATSISAKIUS ALKOHOLIO. Dabar neturiu laiko, kurio anksÄiau nežinodavau kur dÄ—ti ir gerdavau. Tai žiemÄ… turÄ—dama laiko apraÅ¡ysiu savo gyvenimo pasikeitimÄ… .
Neprisijungęs
Puiki mintis, Pariuke. Gal įsijungsim ir visi, -juk tikrai turėtume ką papasakot....
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 24d. |
taip žiema bus daugiau laiko bus ką ir parašyt
Neprisijungęs
Visos pergėrusios moterys atrodo baisiai,nesvarbu ar įsipakavusi i audinės kailinius:)diplomas ir nepadeda,vienos firmos direktorė,ne dažnai vartojanti,bet dažnai iki kominės būsenos,atrodo baisiai dažai nubėgę,šneka nesąmones,pasiklausius pagalvoji, prisigėręs žmogus patenka į kreivų veidrodžių pasaulį.Nors vyrai neatrodo,taip pasišlykštėtinai. Gal būt taip visuomenėje nusistovėję stereotipai,taikomi dvigubi standartai,moterims netinka alkoholis prie veido,taip sakoma:)Įsijungiau skaitliuką,mėginsiu iš naujo,tad visiems sėkmės pradedantiems,suklupusiems ir daug pasiekusiems!
Veidelis iÅ¡kart persikreipia''-Äia tai gryna teisybÄ—
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 7mÄ—n. | 14d. |
Džiugu už visus, jog negeriant atradot save, naujų užsiėmimų, pomėgių. o aš pasigendu veiklos, net "socialinio gėrimo", kai su kokiu draugu tiesiog išgerdavai, pablevyzgodavai. Šeimos neturiu, ir sunkiai šiuo metu mezgu naujas pažintys. Gal kas kokių patarimų?
Neprisijungęs
Manau vykti į gyvÅ«nų globos namus,radau sos skelbimÄ…,kad reikia paklotų žiemai ,maisto,gal sudomintu tave,apskritai yra daug užsiÄ—mimų.DraugÄ—s ir reikia esi jaunas,tad nesnausk į namus tiktai niekas neatneÅ¡ ir į stalÄių nepadÄ—s
valanciukas rašė:
Džiugu už visus, jog negeriant atradot save, naujų užsiėmimų, pomėgių. o aš pasigendu veiklos, net "socialinio gėrimo", kai su kokiu draugu tiesiog išgerdavai, pablevyzgodavai. Šeimos neturiu, ir sunkiai šiuo metu mezgu naujas pažintys. Gal kas kokių patarimų?
Neprisijungęs
valanciukas rašė:
Pritariu, kad vienišiems žmonėms gėrimas būdavo kaip dar vienas bendravimo trūkumo kompensavimas. Bent jau man tai tikrai. Ir dabar man vis dar trūksta bendravimo, bet gerai bent jau tiek, kad vienišumas nevaro į neviltį ir nebekelia liūdesio.
Neprisijungęs
valanciukas rašė:
Galiu "patart" tik iÅ¡ savo paÄios suvokimo.
Aš , pvz., stengiuosi ko nors mokytis. Nesvarbu ko, - pvz. naujų šokių žingsnelių-lankant šokių pamokas, ir t.t.
Mokantis, visų pirma -tobulėji, tampi stipresnis pats savyje.
Žinoma- Å¡alia bÅ«nantis žmogus yra labai didelÄ— vertybÄ—( nes vienatvÄ— skatina priklausomybes), bet jis nebÅ«tinai pateisins tuos lÅ«kesÄius, kuriuos mes susikuriam jo atžvilgiu.
Tai Äia buvo toks trumpas pafilosofavimas.....
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mÄ—n. | 17d. |
Nerūkau | 18m. | 11mėn. | 3d. |
smiltis rašė:
Visos pergėrusios moterys atrodo baisiai,nesvarbu ar įsipakavusi i audinės kailinius:)diplomas ir nepadeda,vienos firmos direktorė,ne dažnai vartojanti,bet dažnai iki kominės būsenos,atrodo baisiai dažai nubėgę,šneka nesąmones,pasiklausius pagalvoji, prisigėręs žmogus patenka į kreivų veidrodžių pasaulį.Nors vyrai neatrodo,taip pasišlykštėtinai. Gal būt taip visuomenėje nusistovėję stereotipai,taikomi dvigubi standartai,moterims netinka alkoholis prie veido,taip sakoma:)Įsijungiau skaitliuką,mėginsiu iš naujo,tad visiems sėkmės pradedantiems,suklupusiems ir daug pasiekusiems!
Veidelis iÅ¡kart persikreipia''-Äia tai gryna teisybÄ—
Tai jau tikra tiesa dėl tų įkaušusių moterų, kaip vyras galiu patvirtint. Dažniausiai vietoj žavesio sukelia nebent užuojautą...
Smilte, laikyk skaitliukÄ…! Patirties jau turi :) Yra dÄ—l ko stengtis, ar ne?
Neprisijungęs
Yra dÄ—l ko stengtis,tikrai.
AÅ¡ tik vakar pradÄ—jau sau patikt:)
Ir pastebėjau tokį dalyką-kodėl nebūdavo taip baisiai bloga,kaip išgerinėdavau dažnai.Turbūt organizmas būdavo visada alkoholio apimtas ir prisitaikęs prie tų nuodų.O dabar,kada po tiek laiko viskas išsivalė,tai ir sureagavo baisiai.Geriant ir nesureikšmini savo fizinės ir psichinės būklės,nes nėra sąmoningumo.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 0mÄ—n. | 9d. |
katyte rašė:
Yra dÄ—l ko stengtis,tikrai.
AÅ¡ tik vakar pradÄ—jau sau patikt:)
Ir pastebėjau tokį dalyką-kodėl nebūdavo taip baisiai bloga,kaip išgerinėdavau dažnai.Turbūt organizmas būdavo visada alkoholio apimtas ir prisitaikęs prie tų nuodų.O dabar,kada po tiek laiko viskas išsivalė,tai ir sureagavo baisiai.Geriant ir nesureikšmini savo fizinės ir psichinės būklės,nes nėra sąmoningumo.
Aš irgi manau, kaip tu, nes po tam tikro laiko negėrimo, užgerimas yra taip baisiai netoleruojamas
organizmo, kad rodos net dar kitÄ… dienÄ…, ne kraujas gyslomis teka, o alchogolis.
Neprisijungęs
Ir ne tik kad alkoholis teka gyslomis,bet atrodo,kad kiekviena ląstelė apnuodyta.Mane tai dar ir pykina ,turbūt kepenys visai ,,šabaš"
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 7mÄ—n. | 14d. |
geri patarimai, ypaÄ mokytis kažko, tai suteikia pasitikÄ—jimo.
Neprisijungęs
Mokytis kazko ar paprasÄiausiai atrasti laiko įgyvendinti savo senÄ… svajonÄ™,gal but jau beveik uzmirstÄ…,juk kiekvienas tokiÄ… turÄ—jom prieÅ¡ nusigerdami,ar ne taip?
Neprisijungęs
o aÅ¡ jau pradÄ—jau nuo pavasario įgyvendinti vienÄ… svajonÄ™ . Å ita svajonÄ— atsirado kaip tik prieÅ¡ pradedant gert, t.y. prieÅ¡ deÅ¡imtmetį. Oi net baisu pagalvoti. Juk jÄ… galÄ—jau įgyvendinti anksÄiau vietoj to, kad verkÅ¡lenau dÄ—l liÅ«dno gyvenimo ir save raminau alkoholiu.
Neprisijungęs
Å iandien pirmas savaitgalis po vasaros, kada sÄ—dÄ—siu namuose ir niekur nevažiuosiu. Nuo pat darbo pabaigos toks didelis noras parÄ—jus namo suÅ¡ilti iÅ¡geriant nors taurÄ™ vyno, o dar labiau norÄ—tusi brendžio. Senai jau nejauÄiau tokio didelio noro. Ir taip noriu.
Neprisijungęs