VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 7d. |
Man irgi kartais vis dar "sukirba" mintis išgert vieną stikliuką. Jau atrodo, kad galėčiau, ir juo vienu viskas pasibaigtų, bet ir bijau....
Aš nesuprantu, iš kur vėl lenda tas noras,- atrodytų jau praėjo ir praėjo... Deje deje.
Neprisijungęs
na tiesiog netikiu savo akimis žiūrėdama į katytės skatliuką...
Turiu katytei klausimų.
O dabar nėra noro pratęsti gėrimo? Ar nereikia kankintis negėrus? Ar nėra minčiu tik apie alkoholį, kaip čia išgėrus?
Neprisijungęs
Pariuke,žinok nėra...tikrai ne,jokių minčių...jau ant kitos dienos jokių minčių nebuvo kaip pratęst.
Mano mintys sukosi tik kaip greičiau išsiblaivyt.Ir dabar vis galvoju,kad koks sveikatos gadinimas nors kiek.
Ko norėjau,tą ir gavau-galvos skausmą.
Šiandien jau geriau jaučiuosi....na viskas vėl iš naujo...
Tik galvoju dabar...ar negalėjo man kojos pakišt ''Tiramisu'' pyragas?Juk ten dedasi alkoholio...o mes jį buvom prieš dieną ragave
Neprisijungęs
Aš tai bijau, kad jei kada paragausiu, tai negalėsiu sustoti kokia 3 dienas, o po to vėl mėnesių mėnesiais kankinsiuos, nes visos mintys bus apie alkoholį, kaip noriu nors taurę vyno išgerti, o taurė baigsis buteliu.
Neprisijungęs
Man ačiū Dievui,tokių minčių nėra...,bet tada tai žinoma prisiliuoibiau ir ne kelias taures,o virš litro...ir nenoriu net pagalvot,kad dar išgert...labai patiko blaivybė.Niekad nebuvau tiek ilgai blaiva...dabar ,manau pratest blaivybę ir ilgiau
Neprisijungęs
,,Veidelis iškart persikreipia''-čia tai gryna teisybė,katyt.Labai gerai atsimenu tą momentą po paskutinio išgėrimo.Atrodo,kitos išgėrusios taip baisiai neatrodo,o aš atrodau ir tikrai zinau,Gal šita taisyklė tik alkoholikėms galioja?Bet kaip gerai,kad dabar yra dar didesnis noras gyventi blaiviai.Sėkmės visiems rašantiems ir vieni kitus palaikantiems.
Neprisijungęs
Paskaičius katytės laiškus dingo noras planingai išgerti. Negersiu. Jei kada gyvenime netyčia išeis tai išeis. O planuoti tokių eksperimentų tikrai neplanuosiu. Na va, dabar ramu, galutinai apsisprendžiau ir gyvensiu toliau ramiai.
Dar klausimas katytei- o pvz. jei vėl netyčia suvalgytum ko ar išgertum ko, kur yra nors kiek alkoholio, kažin ar kiltų vėl noras išgerti, ar pasikartotų ta pati situacija? Ar katytei reikia to saugotis? Ir dar- ar reikia aplenkti alkoholio skyrių? Aš tai vis dar neinu į tą skyrių, stengiuosi reklamoje nevartyti alkoholio puslapio kur vynelio akcijos, nes jos, mane labai veikdavo, kai pamatydavau brangesnį vyną vos ne pusė kainos
Neprisijungęs
Čia gal greičiau buvau euforijos apimta...šitaip smagiai leidžiam atostogas,toks puikus oras ir nuotaika.Dar toks nuansas buvo,kad priesšpaskutinė diena ir neužsikabinsiu...jei bučiau pradėjus ragaut nuo atostogų pirmos dienos,tada jau butų buvę visai liūdna-kaip ir būdavo anksčiau.Jau lėktuvę pradėdavom gurkšnot...
Pro alkoholinius skyrelius praeidavau drąsiai ir nesinervindavau..ir dabar neimponuoja jie man.
Vakar,kaip tyčia,atvažiavo pas mane į namus klientas su žmona ir atsivežė brangaus vyno...papilsčiau jiems,bet pati negėriau.Šiek tiek stebėjosi,bet nesugebėjo įsiūlyt.Gėriau arbatą.
Na mano atveju turbūt turėjo taip ivykt,kad isitikinčiau savo kailiu kaip negerai tas alko.Svarbu,kad supratau ir neužsikabinau ilgesniam laikui.Turbūt reikia vengt ir tokių pyragų.
Neprisijungęs
Kazkas pasakojo,kad ,,uzsikabino''nuo ledų su amaretu ar romu,o kazkokiame filme mačiau,kaip buvo sudauzytas viskio butelis,kad zmogus daug metu negėręs pakeltų taurelę ir provokacija pavyko.Taip kad būkim budrūs.
Neprisijungęs
Kai žiemą turėsiu laiko ilgiems apmąstymams, tai atidarysiu naują rubriką JAUČIUOSI LAIMINGAS ATSISAKĘS ALKOHOLIO arba KAIP PASIKEITĖ MANO GYVENIMAS ATSISAKIUS ALKOHOLIO. Dabar neturiu laiko, kurio anksčiau nežinodavau kur dėti ir gerdavau. Tai žiemą turėdama laiko aprašysiu savo gyvenimo pasikeitimą .
Neprisijungęs
Puiki mintis, Pariuke. Gal įsijungsim ir visi, -juk tikrai turėtume ką papasakot....
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 2d. |
taip žiema bus daugiau laiko bus ką ir parašyt
Neprisijungęs
Visos pergėrusios moterys atrodo baisiai,nesvarbu ar įsipakavusi i audinės kailinius:)diplomas ir nepadeda,vienos firmos direktorė,ne dažnai vartojanti,bet dažnai iki kominės būsenos,atrodo baisiai dažai nubėgę,šneka nesąmones,pasiklausius pagalvoji, prisigėręs žmogus patenka į kreivų veidrodžių pasaulį.Nors vyrai neatrodo,taip pasišlykštėtinai. Gal būt taip visuomenėje nusistovėję stereotipai,taikomi dvigubi standartai,moterims netinka alkoholis prie veido,taip sakoma:)Įsijungiau skaitliuką,mėginsiu iš naujo,tad visiems sėkmės pradedantiems,suklupusiems ir daug pasiekusiems!
Veidelis iškart persikreipia''-čia tai gryna teisybė
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 22d. |
Džiugu už visus, jog negeriant atradot save, naujų užsiėmimų, pomėgių. o aš pasigendu veiklos, net "socialinio gėrimo", kai su kokiu draugu tiesiog išgerdavai, pablevyzgodavai. Šeimos neturiu, ir sunkiai šiuo metu mezgu naujas pažintys. Gal kas kokių patarimų?
Neprisijungęs
Manau vykti į gyvūnų globos namus,radau sos skelbimą,kad reikia paklotų žiemai ,maisto,gal sudomintu tave,apskritai yra daug užsiėmimų.Draugės ir reikia esi jaunas,tad nesnausk į namus tiktai niekas neatneš ir į stalčių nepadės
valanciukas rašė:
Džiugu už visus, jog negeriant atradot save, naujų užsiėmimų, pomėgių. o aš pasigendu veiklos, net "socialinio gėrimo", kai su kokiu draugu tiesiog išgerdavai, pablevyzgodavai. Šeimos neturiu, ir sunkiai šiuo metu mezgu naujas pažintys. Gal kas kokių patarimų?
Neprisijungęs
valanciukas rašė:
Pritariu, kad vienišiems žmonėms gėrimas būdavo kaip dar vienas bendravimo trūkumo kompensavimas. Bent jau man tai tikrai. Ir dabar man vis dar trūksta bendravimo, bet gerai bent jau tiek, kad vienišumas nevaro į neviltį ir nebekelia liūdesio.
Neprisijungęs
valanciukas rašė:
Galiu "patart" tik iš savo pačios suvokimo.
Aš , pvz., stengiuosi ko nors mokytis. Nesvarbu ko, - pvz. naujų šokių žingsnelių-lankant šokių pamokas, ir t.t.
Mokantis, visų pirma -tobulėji, tampi stipresnis pats savyje.
Žinoma- šalia būnantis žmogus yra labai didelė vertybė( nes vienatvė skatina priklausomybes), bet jis nebūtinai pateisins tuos lūkesčius, kuriuos mes susikuriam jo atžvilgiu.
Tai čia buvo toks trumpas pafilosofavimas.....
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 11mėn. | 25d. |
Nerūkau | 19m. | 0mėn. | 11d. |
smiltis rašė:
Visos pergėrusios moterys atrodo baisiai,nesvarbu ar įsipakavusi i audinės kailinius:)diplomas ir nepadeda,vienos firmos direktorė,ne dažnai vartojanti,bet dažnai iki kominės būsenos,atrodo baisiai dažai nubėgę,šneka nesąmones,pasiklausius pagalvoji, prisigėręs žmogus patenka į kreivų veidrodžių pasaulį.Nors vyrai neatrodo,taip pasišlykštėtinai. Gal būt taip visuomenėje nusistovėję stereotipai,taikomi dvigubi standartai,moterims netinka alkoholis prie veido,taip sakoma:)Įsijungiau skaitliuką,mėginsiu iš naujo,tad visiems sėkmės pradedantiems,suklupusiems ir daug pasiekusiems!
Veidelis iškart persikreipia''-čia tai gryna teisybė
Tai jau tikra tiesa dėl tų įkaušusių moterų, kaip vyras galiu patvirtint. Dažniausiai vietoj žavesio sukelia nebent užuojautą...
Smilte, laikyk skaitliuką! Patirties jau turi :) Yra dėl ko stengtis, ar ne?
Neprisijungęs
Yra dėl ko stengtis,tikrai.
Aš tik vakar pradėjau sau patikt:)
Ir pastebėjau tokį dalyką-kodėl nebūdavo taip baisiai bloga,kaip išgerinėdavau dažnai.Turbūt organizmas būdavo visada alkoholio apimtas ir prisitaikęs prie tų nuodų.O dabar,kada po tiek laiko viskas išsivalė,tai ir sureagavo baisiai.Geriant ir nesureikšmini savo fizinės ir psichinės būklės,nes nėra sąmoningumo.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 1mėn. | 17d. |
katyte rašė:
Yra dėl ko stengtis,tikrai.
Aš tik vakar pradėjau sau patikt:)
Ir pastebėjau tokį dalyką-kodėl nebūdavo taip baisiai bloga,kaip išgerinėdavau dažnai.Turbūt organizmas būdavo visada alkoholio apimtas ir prisitaikęs prie tų nuodų.O dabar,kada po tiek laiko viskas išsivalė,tai ir sureagavo baisiai.Geriant ir nesureikšmini savo fizinės ir psichinės būklės,nes nėra sąmoningumo.
Aš irgi manau, kaip tu, nes po tam tikro laiko negėrimo, užgerimas yra taip baisiai netoleruojamas
organizmo, kad rodos net dar kitą dieną, ne kraujas gyslomis teka, o alchogolis.
Neprisijungęs
Ir ne tik kad alkoholis teka gyslomis,bet atrodo,kad kiekviena ląstelė apnuodyta.Mane tai dar ir pykina ,turbūt kepenys visai ,,šabaš"
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 22d. |
geri patarimai, ypač mokytis kažko, tai suteikia pasitikėjimo.
Neprisijungęs
Mokytis kazko ar paprasčiausiai atrasti laiko įgyvendinti savo seną svajonę,gal but jau beveik uzmirstą,juk kiekvienas tokią turėjom prieš nusigerdami,ar ne taip?
Neprisijungęs
o aš jau pradėjau nuo pavasario įgyvendinti vieną svajonę . Šita svajonė atsirado kaip tik prieš pradedant gert, t.y. prieš dešimtmetį. Oi net baisu pagalvoti. Juk ją galėjau įgyvendinti anksčiau vietoj to, kad verkšlenau dėl liūdno gyvenimo ir save raminau alkoholiu.
Neprisijungęs
Šiandien pirmas savaitgalis po vasaros, kada sėdėsiu namuose ir niekur nevažiuosiu. Nuo pat darbo pabaigos toks didelis noras parėjus namo sušilti išgeriant nors taurę vyno, o dar labiau norėtusi brendžio. Senai jau nejaučiau tokio didelio noro. Ir taip noriu.
Neprisijungęs