VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#551 2014-09-11 13:52:29

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  10mÄ—n.  17d. 
NerÅ«kau  18m.  11mÄ—n.  3d. 

Re: baisiai bloga

pariuke rašė:

o aÅ¡ jau kurį laikÄ… svarstau vienÄ… klausimÄ…. ArtÄ—ja draugÄ—s gimtadienis, bus didelis balius. Visai norÄ—Äiau dalyvauti, ir net gi norÄ—Äiau iÅ¡gerti ir iÅ¡gerti tiek kiek norÄ—siu. Bet nežinau kaip bus po to. Ar vÄ—l galÄ—siu greit sustoti. Bet kažkur tai kirba noras pabandyti iÅ¡gerti tiek kiek norÄ—siu. O po to vÄ—l blaiviai gyventi. Laiko liko nebedaug iki spalio mÄ—n, reikia apsisprÄ™sti.

nežinau... sunku su tais patarimais. Lyg ir ne kartą pasakota buvo apie tokius atvejus, bet į svetimą kailį neįlysi.

Pariuke, labai rekomenduoju šitą knygą:
http://www.manoknyga.lt/knyga/alkoholis … BF898J_t8E

Jos pliusas, kad ten jokių moralų ir patarimų nÄ—ra, tik apraÅ¡ytas alkoholis. Tame tarpe jo veikimo mechanizmas - vadinamasis priklausomybÄ—s ratas. Daug kas į vietas susidÄ—lioja jÄ… perskaiÄius.

Neprisijungęs

2014-09-11 13:52:29

Google

#552 2014-09-11 16:16:36

alikas
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-07
Žinutės: 359

pariuke rašė:

o aÅ¡ jau kurį laikÄ… svarstau vienÄ… klausimÄ…. ArtÄ—ja draugÄ—s gimtadienis, bus didelis balius. Visai norÄ—Äiau dalyvauti, ir net gi norÄ—Äiau iÅ¡gerti ir iÅ¡gerti tiek kiek norÄ—siu. Bet nežinau kaip bus po to. Ar vÄ—l galÄ—siu greit sustoti. Bet kažkur tai kirba noras pabandyti iÅ¡gerti tiek kiek norÄ—siu. O po to vÄ—l blaiviai gyventi. Laiko liko nebedaug iki spalio mÄ—n, reikia apsisprÄ™sti.

Pariuke pabandyk viską perskaityt nuo pat pradžių,ką esi parašiusi forume.Aiš kitos pusės ko nepabandyt pasitikrint,ogal tu neturi problemos-moki saikingai gert.Aš po trijų negėrimo metų pasitikrinau-pasirodo neišmokau normaliai kaip visi gert.Yra žmonių kurie iki mirties mokinasi gert kaip visi-ir numiršta jauni taip ir neišmokę.Sėkmės.

Nėra to blogo kas neišeitu į gerą.

Neprisijungęs

#553 2014-09-11 23:05:26

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mÄ—n.  24d. 

Pariuke aš nepatarinėju bet rašau iš savo gyvenimo matysi nieko gero tam planavime, esu pavarges nuo to gyvenimo , neapleisk mūsų kas bebūtų parašyk.

Neprisijungęs

#554 2014-09-12 00:09:35

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

turbūt bijosiu prarasti tai ką atradau - visai kitokį gyvenimą, visai kitokią jo kokybę, laimę vienatvėje ir dar daug daug ką.

Neprisijungęs

#555 2014-09-12 04:49:58

žvejys
Senbuvis

hm pariuke laime vienatvÄ— tai laikina ir tai daug kas keisis , o pagalvojus ar geriant vienatvÄ—s nebuvo , buvo dar didesnÄ— bet man nieko nevertas buvo bendravimas prie butelio nes kita diena viska turÄ—davau daryt pats.

Neprisijungęs

#556 2014-09-12 08:47:41

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

Kitą dieną arba kažką darai "ale tik" arba visai nieko nedarai-ieškai kaip pagerint prastą būseną.
Planuoji dienÄ… taip,kad greiÄiau viskÄ… nudirbt ir lÄ—kt sveikatÄ… taisyt...po to nekest savÄ™s..rytojus vÄ—l niÅ«rus.
Tie žadÄ—jimai sau ,kad tas kartas jau paskutinis arba "prieÅ¡paskutinis"(Äia dar geriau!!!),nes aÅ¡ taip darydavau:)))
Geriau jau nerizikuot...
Ne vieniÅ¡umas,o vienatvÄ—,kada miela bÅ«ti  ir sutarti su savim Å¡iais laikais daugeliui yra prabanga.Daugelis visur skuba,lekia ir nemoka issiklausyt į save,bijo buvimo su savim.Tai reiÅ¡kia,Pariuke,kad didelÄ™ vertybÄ™ atradai-tÄ… bÅ«senÄ…,kurios tau  daugelis  pavydÄ—tų.

Paskutinis taisÄ— katyte (2014-09-12 08:55:33)

Neprisijungęs

#557 2014-09-12 10:30:59

Pijus
Aktyvus narys
Registravosi: 2012-09-18
Žinutės: 96

Blaivus  12m.  11mÄ—n.  18d. 

KÄ… Äia ir bepatarsi, reikia paÄiam savo kailiu patirti. AÅ¡ negÄ—riau daugiau kaip 9 metus, ir dažnai aplankydavo mintis....pabandyti. Na ir vienÄ… kartÄ… sveÄiuose, baliuje iÅ¡kilmingai pabandžiau. Ir mano džiaugsmui pavyko. Trys geri stikliukai ir stop. Dar keletÄ… kartų tik gimtadieniuose,ir tik rimtose progose 2-3 stikliukai ir valio. Beveik metus puikiai sekÄ—si, kol mano nelaimei atsirado "kabliai'. Po to sekÄ— Å¡eimos, darbo, autoriteto praradimai.......
Dabar gyvenu ramus, pakankamai prisieksperimentavau, prisikankinau dÄ—l to ir negeriu,nelaižau, neuostau ir į tÄ… pusÄ™ nežiÅ«riu. Net neleidžiu mintims suabejoti ar kÄ… nors ne taip pagalvoti. O svarbiausia esu labai laimingas savo pasirinkimu,savo stiprumu, visur einu pakelta galva ir man dzin kas kÄ… pagalvos. AÅ¡ kitoks, aÅ¡ negeriu. O mintyse dar pamÄ…stau, bet Å¡ito garsiai nesakau (kiekvienas kvailys kaip ir aÅ¡ sugeba stikliukÄ… iÅ¡gerti, o neiÅ¡gerti jau yra menas, sugebÄ—jimas ir ne kiekvienas taip sugeba). Gal ir negerai, bet aÅ¡ dabar iÅ¡didžiai vaikÅ¡tau tarp iÅ¡gerianÄių.
   O gyvenimas blaiviam tiesiog NUOSTABUS, ir nekeisiu už jokius pinigus ir labai nenoriu dabar esamÄ… skaitliukÄ… nunulinti.

Å iandien negeriu ir svajoju niekada negerti.

Neprisijungęs

#558 2014-09-12 11:41:50

Jeronimas
Senbuvis
Registravosi: 2013-02-24
Žinutės: 254

Blaivus  12m.  3mÄ—n.  27d. 

Trumpa mano nuomonÄ—:siulyÄiau Pariuke negerti,nors tai bÅ«tų ir paskutinis alkoholio butelis Å¡iame pasaulyje.

Neprisijungęs

#559 2014-09-12 18:15:36

katyte
Senbuvis

kaip gerai parašei Pijau,taip teisinga...
Noriu paklaust tavęs,o po tų devynių metų blaivybės,kada vėl pradėjai po truputi išgerinėt,kiek laiko "klaidžiojai" taip,kol grižai vėl prie tų dviejų blaivybės metų?Ar tie išgėrimai būdavo juodesni?

Neprisijungęs

#560 2014-09-12 18:21:37

alikas
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-07
Žinutės: 359

Pijus rašė:

KÄ… Äia ir bepatarsi, reikia paÄiam savo kailiu patirti. AÅ¡ negÄ—riau daugiau kaip 9 metus, ir dažnai aplankydavo mintis....pabandyti. Na ir vienÄ… kartÄ… sveÄiuose, baliuje iÅ¡kilmingai pabandžiau. Ir mano džiaugsmui pavyko. Trys geri stikliukai ir stop. Dar keletÄ… kartų tik gimtadieniuose,ir tik rimtose progose 2-3 stikliukai ir valio. Beveik metus puikiai sekÄ—si, kol mano nelaimei atsirado "kabliai'. Po to sekÄ— Å¡eimos, darbo, autoriteto praradimai.......
Dabar gyvenu ramus, pakankamai prisieksperimentavau, prisikankinau dÄ—l to ir negeriu,nelaižau, neuostau ir į tÄ… pusÄ™ nežiÅ«riu. Net neleidžiu mintims suabejoti ar kÄ… nors ne taip pagalvoti. O svarbiausia esu labai laimingas savo pasirinkimu,savo stiprumu, visur einu pakelta galva ir man dzin kas kÄ… pagalvos. AÅ¡ kitoks, aÅ¡ negeriu. O mintyse dar pamÄ…stau, bet Å¡ito garsiai nesakau (kiekvienas kvailys kaip ir aÅ¡ sugeba stikliukÄ… iÅ¡gerti, o neiÅ¡gerti jau yra menas, sugebÄ—jimas ir ne kiekvienas taip sugeba). Gal ir negerai, bet aÅ¡ dabar iÅ¡didžiai vaikÅ¡tau tarp iÅ¡gerianÄių.
   O gyvenimas blaiviam tiesiog NUOSTABUS, ir nekeisiu už jokius pinigus ir labai nenoriu dabar esamÄ… skaitliukÄ… nunulinti.

Tai va. AÄiÅ« Pijau.

Nėra to blogo kas neišeitu į gerą.

Neprisijungęs

#561 2014-09-13 00:44:48

Vienišas Vilkas
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-13
Žinutės: 991

pariuke rašė:

Tavo vietoje jokiu bÅ«du ir jokiomis aplinkybÄ—mis to nedaryÄiau(jei tik gali).
Tai kelias į regresą, manau, pati tą puikiai suvoki.

Laisvi ir laimingi laiko neskaiÄiuoja... 😎

Neprisijungęs

#562 2014-09-13 10:43:25

pariuke
Senbuvis

kaip gerai šitie mūsų pokalbiai. vis tik stengsiuos negert nei stikliuko. Nors toks didelis noras yra būtent per tą būsimą balių išgert. Ir išgert ne 1 ar 2 stikliukus, bet būtent iki visiško nusigėrimo.

Neprisijungęs

#563 2014-09-13 11:12:25

smiltis
Senbuvis
Registravosi: 2013-04-20
Žinutės: 268

tau reikia dėmėsio,o ne stikliuko.Su stikliuku,vėl viska sugadinsi,geriau pasipuošk,buk graži ir kas žino, gal bus baliuke tas, kuris ieškos moters,o ne prigerti,nepasiduok PariukeĄ

pariuke rašė:

kaip gerai šitie mūsų pokalbiai. vis tik stengsiuos negert nei stikliuko. Nors toks didelis noras yra būtent per tą būsimą balių išgert. Ir išgert ne 1 ar 2 stikliukus, bet būtent iki visiško nusigėrimo.

Neprisijungęs

#564 2014-09-15 15:03:14

žvejys
Senbuvis

pariuke rašė:

moteris negirta daug gali pasiekti , nei gerianti, baliukį daugiau pasilinksminsi nei prisilupsi, mesk tokias mintis iš galvos.

Neprisijungęs

#565 2014-09-17 19:10:08

pariuke
Senbuvis

7 mÄ—n. Ne, negali bÅ«ti tongue . AÅ¡ pati netikiu, kad tai įmanoma. Save matau iÅ¡ Å¡alies, atrodo, kad tai ne aÅ¡. Tiesiog dar negaliu apraÅ¡yti jausmo, kurį jauÄiu blaiviai gyvendama.

Neprisijungęs

#566 2014-09-18 08:59:16

žvejys
Senbuvis

džiaugiuosi už tave

Neprisijungęs

#567 2014-09-18 19:41:25

pariuke
Senbuvis

Bet vis manęs nepalieka noras imti ir atsigerti tiek kiek noriu, pvz 3 dienas. Reikėtų bent 6 butelių vyno. Ir šita mintis mane puola jau visą rugsėjį. Bet kol kas bijau, kad galiu pereiti prie gėrimo mėnesiais ir vėl kankinsiuos kol sustosiu.

Neprisijungęs

#568 2014-09-19 10:12:18

Rita64
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-30
Žinutės: 218

Blaivus  12m.  0mÄ—n.  30d. 

Pažįstamas jausmas, Pariuke.
Žmoguje slypi ir angelas ir demonas. Ta "kova" tarp jų kartais ima ir suaktyvėja.
Bet tu juk tiek daug pasiekei, tad ar verta rizikuot? Juk niekada negali žinot:- kas paims viršų- angelas ar demonas.....

Neprisijungęs

#569 2014-09-19 14:51:23

žvejys
Senbuvis

neleisk demonui imt viršų, Äia kaip plytų siena statai o kai sugriauni gaila darbo ,geriau kad neriektų gailÄ—tis prarasto laiko , žinai po tokio negerto laiko pagirios baisios.

Neprisijungęs

#570 2014-09-19 21:39:17

ozka
Senbuvis
Registravosi: 2013-03-24
Žinutės: 311

Patarimai yra gerai,bet deja tiesa yra ta,kad tokiu momentu viskas priklauso tik nuo paÄio zmogaus,jei jis nusprendÄ— pabandyti dar kartÄ… <atsigerti>,tai taip ir padarys.Å¡iandien perskaiÄiau:Visos mes savyje girdime laukinį balsÄ…,kuris sako:,,NeskubÄ—k,palÅ«kÄ—k,pabÅ«k Äia,kol atgaivinsi viltį,kol įstengsi toliau sÄ—linti,laužtis,kirsti sau keliÄ….PabÅ«k Äia,kol aiÅ¡kiai suprasi,kas tau naudinga,kol sustiprÄ—si tiek,kad įstengtum pasiekti,ko nori..."Linkiu Pariukei iÅ¡girsti savyje tÄ… laukinį balsÄ….

Nėra priešų ir draugų,o kiekvienas žmogus yra man mokytojas

Neprisijungęs

#571 2014-09-21 20:12:00

pariuke
Senbuvis

Tas mano klausimas dÄ—l noro iÅ¡gerti tiek kiek noriu, jau sprendžiasi savaime. DraugÄ— gimtadienį viena pradÄ—jo Å¡vÄ™sti praeitÄ… savaitÄ™, tiek prisiÄiudino girta, kad abejoju ar iÅ¡vis bus gimtadienio balius. Gal dar bus ir be maÅ¡inos ir be pinigų. AiÅ¡ku mes jai padarysime vakarÄ—lį, bet grandijozinių planų ji įgyvendinti nebegalÄ—s. Ir tai alkoholio pasekmÄ—. Net pati iÅ¡sigando ir visÄ… savaitÄ™ neragavo nei laÅ¡o, net savaitgalį praleido su manimi blaiviai. Tik baisiai buvo pykta, suirzusi, maÄiau kaip nori iÅ¡gerti, maÄiau kaip svarstÄ— ar eiti nusipirkti ar ne. padÄ—jau jai iÅ¡kentÄ—ti.

Neprisijungęs

#572 2014-09-21 22:23:04

katyte
Senbuvis

Na va,per atostogas vienÄ… vakarÄ… "pasitikrinau" euforiskai...dar vis bloga...geriau Pariuke nesvajok apie pabandymus

Paskutinis taisÄ— katyte (2014-09-22 09:15:11)

Neprisijungęs

#573 2014-09-21 23:20:58

ozka
Senbuvis
Registravosi: 2013-03-24
Žinutės: 311

Taaaip,netikÄ—jau savo akimis,kai pamaÄiau katytÄ—s skaitliukÄ….Bet ko Äia stebÄ—tis-su mumis visais taip gali bÅ«ti.Tas alko toks Å¡lykÅ¡tynÄ—,tikra dievo rykÅ¡tÄ—.Buvau Pakruojo dvare,tai i programÄ… įėjo alaus ragavimas.Ir dainos apie alutį ir t.t.Manau,kad nustojusiems gerti,reikia atidziau pastudijuoti programÄ… ir kai kur net neiti,nes nÄ—ra malonu,kai aplink visi sriaubia alų.Tarp kitko ,diena praÄ—jo Å¡auniai,nes buvo puikus koncertas,įdomi ekskursija po dvaro rÅ«mus,na ir zinoma,nuostabus oras,kvepiantis ateinanÄiu rudeniu ir ,,bobų vasaros''grozybÄ—mis.Visiems linkiu blaivios ir darbingos savaitÄ—s,paÄiupti uz uodegos grazias ir saulÄ—tas dienas ir kur nors pagal galimybes iÅ¡lÄ—kti-gal į miÅ¡kÄ…,gal prie ezero(sako vanduo dar Å¡iltas),o gal į kokiÄ… įdomiÄ… ekskursijÄ…(sako labai grazu dabar prie zuvinto ,bÅ«riuojasi iÅ¡skrendantys paukÅ¡Äiai)
Katyte,tikiuosi,, patikrinimas ''praÄ—jo be didesniu praradimų ir visokių bjaurasÄių,kurios paskui tiesiog nuodija gyvenimÄ…,Svarbiausia,kad tu vÄ—l su mumis ir paraÅ¡ei.Laikykis ir kai bus noras,paraÅ¡yk,kas pri
vertÄ— pakelti pirmÄ…,juk neplanavai gerti,tiesa?
Smiltie,kaip gi tavo nuotaikos?

Nėra priešų ir draugų,o kiekvienas žmogus yra man mokytojas

Neprisijungęs

#574 2014-09-22 08:40:20

žvejys
Senbuvis

Šį Å¡eÅ¡tadienį GelgaudiÅ¡kio dvare buvo vyno degustavimas vietinio vyndario, žinot graudu kai žinai kad negali paragaut ir su dideliu pavydu žiÅ«rÄ—jau į tuos kurie sugeba degustuot o negert , kokia dievo dovana jie turi kai gali tik paragaut o ne po to prisilupt , pariuke kad paragausi nuo to niekas nesikeis tik paÄios vidinis skausmas stiprÄ—s tad spjaunam per petį ir gyvenam , nes mes gyvi ir žinom kad ryt pabusim darbingi ir neskaudanÄia galva

Neprisijungęs

#575 2014-09-22 09:58:35

katyte
Senbuvis

KÄ… gi...papasakosiu savo atostogas:)
Viskas pas mus buvo turiningai suplanuota be alko:kas dien valgÄ—m skanius pietÅ«s skirtinguose restoranuose,lankÄ—m įdomias vietas ir lepinomÄ—s kaitria saule.ÄŒia viskas vyko Gran Canaria.PrieÅ¡paskutinį vakarÄ… išėjom pasivaikÅ¡Äioti ir pirkti lauktuvių...kažkaip sukirbo mintis paragaut mažą buteliukÄ… lengvo likeriuko:)PrieÅ¡ perkant buvo toks "pasilaužymas"-gal ne,o gal taip...ai,pabandom ir pažiÅ«rÄ—sim!KÄ… gi,nusipirkom,nusinešėm ant artimo suoliuko ir paragavom po gerÄ… gurkÅ¡nį...taip užkaitino viduj,lyg ir neblogai...dar,ir dar...žiÅ«rim,kad mažas butelÄ—lis (200gr)greit baigÄ—si...varom nusipirkt dar..tada jau pirkom litrÄ…...tada vÄ—l greit "išžvygdÄ—m",bet mano atmintis jau mane pradÄ—jo palikinÄ—t...per miglas atsimenu,kad dar ieÅ¡kojom ir nusipirkom,nešėm..butelis sudužo,..Ä—jom vÄ—l kito...gÄ—rÄ—m...buvo kažkoks azartas tame...koks ten malonumas,jei neatsimeni net apie kÄ… Å¡nÄ—jom...
Svarbiausia dalis prasidÄ—jo ryte...ojojojoij:)Prabudom abu lovoj su rÅ«bais ir be atsiminimų kaip nuÄ—jom miegot...dar nesupratau kas Äia su manim darosi,bet galva plyÅ¡o,buvo bloga...,labai bloga.ReikÄ—jo krautis lagaminus ir ruoÅ¡tis,bet jÄ—gų ir mÄ…stymo buvo nulis-tuÅ¡Äia galva.Å iaip taip susikaupiau ir pasiruošėm iÅ¡vykt.VisÄ… likusį laikÄ… kovojau su blogumais,net rÅ«kyt nesirÅ«kÄ—.Å iaip ,prieÅ¡ tai geriant ir lyginant tuos blogumus,tai taip bloga budavo tik po kokių tryjų dienų gÄ—rimo,o Å¡iuo kartu užteko vieno vakaro.Å iaip taip perskrydom į vietÄ…..KitÄ… dienÄ… vis dar jauÄiausi blogai.Galvojau,kad soÄiai pavalgius padÄ—s-nei velnio,vis tiek bloga.Negalvojau,kad tokia tuÅ¡Äia galva bus tik po vieno vakaro gÄ—rimo.
Reziume:žinoma negert!!!
Nei Äia griaužiu save,nei negriaužiu...buvo kaip buvo.Tiesiog buvo iÅ¡ ko lygint,kaip beveik devynius mÄ—nesius negerta,kad blogumai iÅ¡einant iÅ¡ to viso šūdo žymiai sunkesni.
Å iandien jau geriau ir esu tvirta,kad alkoholis man netinka.
ÄŒia dar galiu paminÄ—t specialiai gerianÄiom moterim,kad veidelis iÅ¡kart persikreipia ir dingsta nuo veido visÄ… natÅ«rali gyvastis....o kaip taip  kas dien gurkÅ¡nojant...tai visas moteriÅ¡kumas iÅ¡eina...lieka tik kažkokia iÅ¡kamÅ¡a(sorry,jei kas isižeidÄ—),bet tai tiesa,pati porÄ… dienų į savo iÅ¡kamšą žiÅ«rÄ—jau ir stebÄ—jausi,kaip alkoholis iÅ¡kraipo fizinį kÅ«nÄ… ir mintis.
Sėkmės visiems,kas laikosi...ir toliau taip:)Geriau nebandykit,bet...jei jau taip viduje kažkas kirba,tai Jūsų pasirinkimas...mat kiekvienas su savu kailiu:)

Neprisijungęs

Forumo apaÄia