| VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Labas rytas, Iškaimo. Dar per mažai dienų negeri, kad pajaustum laimę. Aš jau virš 4 mėn negeriu ir dar tik ieškau tos laimės ir geros savijautos. Bet tik tiek galiu pasakyti, kad jau gera vien dėl to, kad mintys nebesisuka apie alkoholį ir parduotuvėje akys jo neieško. Aišku ir pati stengiuosi be reikalo neiti į parduotuvę, o alko skyrių ratu apeinu. Vis dar nepasitikiu savim. O veidas kaip pagražėjo, ryte neištinęs, noras puoštis atsirado, darbe moterys vis dar galvoja kad kažką įsimylėjau ir vis nepalieka manęs ramybėje su klausimais, nes nori žinoti ką.
Vienu žodžiu verta stengtis negerti, gyvenimas tikrai geresnis. Jau nebegaliu pasakyti, kad man baisiai bloga. Ir laukiu to momnto kada galėsiu pasakyti- labai gera.
Neprisijungęs
| Blaivus | 13m. | 4mėn. | 19d. |
Iškaimo rašė:
Nu va, negeriu jau net nezinau kiek laiko. Ir galiu pasakyt, kad savijauta iki "to" ir po "to" nepasikeitusi... Padarau tiek pat. Draugu kaip nebuvo, taip ir neatsirado. Miegu geriau tik del to, kad turiu xanaxo. Nesuprantu nieko.... Tiesiog bloga ir taip, ir kitaip gyvenimo prasmes nematau. As gal tikrai nenormali, nes geriu visiskai kitaip nei jus. Ir negeriu bet kada be jokiu problemu. Tiesiog nesuptantu kada man geriau-ar isgerusiai, ar ne. Esme ta, kad BAISIAI BLOGA...
Pažįstamas jausmas. Tai tiesiog abstinencijos sindromas. Vieniems jis pasireiškia aktyviau, kitiems pasyviau. Bet visi jį praeina. Būtų gerai, jei gėrus ilgą laiką ir nustojus,-po dienos-kitos, atsivertų laimė. Deje. Tai iliuzija. Pasirinkęs blaivybęs kelią, turi nepasiduot. Taigi nepasiduok ir pati. Laikyk tas "vadeles" stipriai.
Neprisijungęs
| Blaivus | 21m. | 2mėn. | 6d. |
| Nerūkau | 20m. | 2mėn. | 23d. |
Rita64 rašė:
Iškaimo rašė:
Nu va, negeriu jau net nezinau kiek laiko. Ir galiu pasakyt, kad savijauta iki "to" ir po "to" nepasikeitusi... Padarau tiek pat. Draugu kaip nebuvo, taip ir neatsirado. Miegu geriau tik del to, kad turiu xanaxo. Nesuprantu nieko.... Tiesiog bloga ir taip, ir kitaip gyvenimo prasmes nematau. As gal tikrai nenormali, nes geriu visiskai kitaip nei jus. Ir negeriu bet kada be jokiu problemu. Tiesiog nesuptantu kada man geriau-ar isgerusiai, ar ne. Esme ta, kad BAISIAI BLOGA... :(
Pažįstamas jausmas. Tai tiesiog abstinencijos sindromas. Vieniems jis pasireiškia aktyviau, kitiems pasyviau. Bet visi jį praeina. Būtų gerai, jei gėrus ilgą laiką ir nustojus,-po dienos-kitos, atsivertų laimė. Deje. Tai iliuzija. Pasirinkęs blaivybęs kelią, turi nepasiduot. Taigi nepasiduok ir pati. Laikyk tas "vadeles" stipriai.
Labai gali būt, kad abstinencija taip reiškiasi. Ji kerta į silpnias vietas. bijai skausmo - skaudės, esi linkęs į depresiją - užeis liūdesys, esi impulsyvus - lauk pykčio priepuolių su indų daužymais. Priklausomybės mechanizmas bando mus palaužti tokiu būdu, bando įpiršt mintį: "kas iš to, kad čia stengiuosi, juk niekas nesikeičia, o tik dar blogiau". Šitą pats perėjau, deja ne taip greit ir lengvai, kaip kartais parašo kokiam laikrašty.
Man tuo momentu padėjo psichologas. Kova yra sunki, todėl labai pavojinga ją kovoti vienam pačiam. Be to ir pati priklausomybė traukte traukia žmogų užsidaryti, atsiriboti, asocializuotis. Vienišą lengviau nugalėti. Todėl ir reikia kreiptis pagalbos.
Neprisijungęs
| Blaivus | 14m. | 3mėn. | 7d. |
pariuke rašė:
Labas rytas, Iškaimo. Dar per mažai dienų negeri, kad pajaustum laimę. Aš jau virš 4 mėn negeriu ir dar tik ieškau tos laimės ir geros savijautos. Bet tik tiek galiu pasakyti, kad jau gera vien dėl to, kad mintys nebesisuka apie alkoholį ir parduotuvėje akys jo neieško. Aišku ir pati stengiuosi be reikalo neiti į parduotuvę, o alko skyrių ratu apeinu. Vis dar nepasitikiu savim. O veidas kaip pagražėjo, ryte neištinęs, noras puoštis atsirado, darbe moterys vis dar galvoja kad kažką įsimylėjau ir vis nepalieka manęs ramybėje su klausimais, nes nori žinoti ką.
Vienu žodžiu verta stengtis negerti, gyvenimas tikrai geresnis. Jau nebegaliu pasakyti, kad man baisiai bloga. Ir laukiu to momnto kada galėsiu pasakyti- labai gera.
Pariuke, žaviuosiu Tavimi, jau ne tik aplinkiniai bet ir pati pastebi pasikeitimus, tad belieka eiti tik pirmyn, neprarask tų keturių mėnesių.Aš tuos du metus bijau prarasti kaip kokią neįkainojamą brangenybę, labai saugau, žinau ką reiškia prarasti.Aš taip pat nelabai pasitikiu savimi, bet negeriu tik šiandien, tik vieną dieną reikia neišgerti... O laimės aš ieškojau visą gyvenimą ir neradau. Man laimė yra šiandien gerai jaustis, daryti gerus darbus, su niekuo nesusipykti, nesinervuoti, būti atspariam apkalboms, kritikai, jautriai nereaguoti į išorinius nesklandumus ir t.t. Kai viduje ramybė, pakantumas kitų nuomonei, kartais nesąmonėms bet nesiveliant į nesamones, tai ir sudaro harmoniją, taiką su savimi ir aplinka. Trumpai sakant labai pamėgau pozityvų, ramų gyvenimo būdą.
Kaip matai nieko ypatingo, viskas paprasta, bet visa tai gaunu tik blaivybėje.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Dar per mažai dienų negeri, kad pajaustum laimę..
O tai kiek reikia negerti kad ta tipo laime ateitu??? Nepjauk čia grybo. Ar geri ar negeri, gali būti tiek laimingas tiek pat kaip ir nelaimingas. Aš tarkim 6 ryto va pachmieločka padariau ir iškart akyse prašviesėjo ir dingo visos depresines mintys apie savižudybe ![]()
Neprisijungęs
| Blaivus | 14m. | 3mėn. | 7d. |
Pasiklydes rašė:
pariuke rašė:
Dar per mažai dienų negeri, kad pajaustum laimę..
O tai kiek reikia negerti kad ta tipo laime ateitu??? Nepjauk čia grybo. Ar geri ar negeri, gali būti tiek laimingas tiek pat kaip ir nelaimingas. Aš tarkim 6 ryto va pachmieločka padariau ir iškart akyse prašviesėjo ir dingo visos depresines mintys apie savižudybe
O man akyse kasdien šviesu ir gera ir nereikia jokių pachmieločkų. Įdomu kuriam iš mūsų geriau?
Neprisijungęs
Pariuke, bandau sekt tavo pėdomis, nes panašiai jaučiuosi. Tik mano bėda ta, kad nei būdama išgėrus, nei būdama blaivi, vis tiek gyvent nesinori. Skirtumas tas, kad būnant išgėrusiau atrodo paprasčiau ir lengviau išeit iš gyvenimo. Nebežinau ką dar padaryt, kad baigtųsi tos iškrypę mintys... Negert yra gerai. Pinigų daugiau lieka. Tik kad tų atlikusių pinigų neturiu kur išleist-man nieko nereikia. Pavalgyt užtenka bet ko, ko turiu valgomo spintelej. Tinka ir "badasriūbės", nieko nenoriu daugiau....![]()
Neprisijungęs
Iškaimo ,tada pradėk melstis ir prašyt Dievo pagalbos...juk turbut dar šito nebandei.
Gal ir skeptiškai daugumai nuskambės,bet man daugelių atvejų tai padeda,..kada nebėra jėgų ir nežinai kokių keliu eit,tai tiesiog viską paleidi ir patiki save dieviškai globai...
Bet čia turi buti begalo nuoširdi malda,viskas turi eiti iš tavo širdies.
Aš neesu ten kažkokia bažnytininnkė ir neprisimenu kada buvau bažnyčioj,bet tiesiog tikiu ta Jėga ar kaip kitaip pavadinus(nesvarbu)
Prisimenu savo momentą,panašų kaip tavo Iškaimo,kad nebegalėjau pakest saves,jaučiau sau neapykantą ir bejėgiškumą,buvo peprasmybė gyvent su savim tokia ale nevykėle...tiesiog atėjau iki tokio bejėgiško taško,kad verkiau,tiesiog kaukiau ir meldžiau Dievo,kad kažkas ivyktų su manim,kad įgaučiau jėgų atsispirt,..tiesiog samonigai kaip mokėjau,taip meldžiausi trumpom maldelėm rytais ir vakarais.
Nežnau ar čia tai suveikė ar ne tai,bet man atėjo tas nušvytimas,kad viskas jau gana gert.
Iškaimo,ugdyk savo dvasingumą,čia reikia,kad viskas sąmoningai eitų iš tavo vidaus.
Linkiu tau nuoširdžiai stiprybės,supratimo ir meilės gyvenimui...mylėk gyvenimą,brangioji,juk jis toks gražus!
Paskutinis taisė katyte (2014-07-13 09:04:55)
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Pariuke, bandau sekt tavo pėdomis, nes panašiai jaučiuosi. Tik mano bėda ta, kad nei būdama išgėrus, nei būdama blaivi, vis tiek gyvent nesinori. Skirtumas tas, kad būnant išgėrusiau atrodo paprasčiau ir lengviau išeit iš gyvenimo. Nebežinau ką dar padaryt, kad baigtųsi tos iškrypę mintys... Negert yra gerai. Pinigų daugiau lieka. Tik kad tų atlikusių pinigų neturiu kur išleist-man nieko nereikia. Pavalgyt užtenka bet ko, ko turiu valgomo spintelej. Tinka ir "badasriūbės", nieko nenoriu daugiau....
kai gerdavau ir man kartais būdavo minčių, kad geriau numirti ir nieko nebejausti. Dėl ko mirti, ko nebejausti? Dabar tokia mintis net į galvą neateina, dabar net negalėčiau įvardinti tos priežasties, kad norėčiau mirti. Dabar noriu tik gyventi, gyventi ir dar kartą gyventi. Gėriau ir aš xanax vaistus, nes draugė gydytoja, tai lengvai gaudavau. Bet vienakart ji man pasakė gana liūdėti dėl vedusio, jei jau taip, tai geriau susirask kitą, kad ir vėl vedusį, tada aš drebėjau naktimis keletą parų, nemiegojau, bet pradėjau gyventi be vaistų. Va tada pradėjau vietoj vaistų gerti alkoholį.
Dabar kai apgalvoju tą pragertą dešimtmetį, kai liūdėjau ir gėriau dėl to, kad mane paliko vedęs vyras, tai dabar galiu pasakyti, kad buvau paskutinė kvailė. Bet girtai neveikė protas. Kiek laiko veltui praradau. Dar galėjau sutikti ir kitą žmogų ir jį įsimylėti.
Tad tau Iškaimo siūlau, kad ir didelės kančios, kentėk kad ir kaip bloga, negerk, reikia išbūti negėrusiai kuo ilgesnį laikotarpį, tada protas pats pradeda kitaip veikti.
ir man atrodė, kad pinigų nereikia, rūbų nepirkau, nesipuošiau, o dabar viskas priešingai. Reziume- gyvenimas mano kol kas nei kiek nepasikeitė (neskaitant to kad negeriu), bet mintys visai kitokios. Reiškia reikia negerti. Laikykis.
Neprisijungęs
| Blaivus | 7m. | 10mėn. | 13d. |
kažkur dingo temos šeimininkė
Neprisijungęs
niekur nedingau, atostogauju, keliauju po kitas šalis, tai nėra kada pagalvoti apie alkoholį. Puikiai laikausi be alkoholio, tik savęs vis dar neatradau. Bet po truputį einu į priekį.
Neprisijungęs
rasi tikrai atrasi pameni rašei kad taip ir nieko įdomaus , o dabar jau keliauji ir randi daug įdomaus save atrasi su laiku
Neprisijungęs
kelionės ne savęs atradimas. Paprasčiausiai atostogų leidimo kitas būdas, kuris geresnis nei gerti. Todėl dar ieškosiu savęs, nes vis dar nesijaučiu laiminga.
Neprisijungęs
o gal tos laimės nereik specialiai ieškot....tiesiog neturėk lūkesčių...BŪK,...tiesiog kiekvieną akimirką išjausk,išbūk-kokia ji bebūtų.Laimė tavyje,Pariuke:)
Neprisijungęs
| Blaivus | 13m. | 4mėn. | 19d. |
Pritariu Katytei- kuo mažiau lūkesčių, tuo mažiau nusivylimų....
Sveikinimai sukaktuvininkams.
Neprisijungęs
https://www.youtube.com/watch?v=39ov2D3vYvE
čia Pariuke tau siūlau tą paskaitą![]()
Neprisijungęs
pariuke kaip sekasi ruduo metas nuostabus , gražios dienos , tai kaip tas blaivus gyvenimas?
Neprisijungęs
Gyvenimas blaivus, grybauju kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį: iki pietų grybauju, po pietų tvarkau grybus. Nebeliūdžiu, išmokau džiaugtis gyvenimu ir būdama viena. Ir tikrai nebereikia geriančių draugių, baisu net žiūrėti kaip jos atrodo savaitgalį. Yra kelios kur bando sekti mano pėdomis, tik dar paslysta, pasilaiko savaitę ar dvi ir išgeria. Bet grybauti vis randu bent vieną blaivią
.
Ir vis po truputį keičiu savo gyvenimą. Pasirodo nustojus gerti jis savaime nesikeičia
- reikia labai daug pastangų, įdėjų, minčių ir t.t.
Tik vienas dalykas, kuris savaime pasikeitė be šalutinių pastangų, užteko tik nebegerti - tai išvaizda. Vis dar visi klausinėja ar neįsimylėjau, nes atrodau gražesnė.
Neprisijungęs
Aš kadangi gyvenu ne LT,tai ir taip buvau atitolus nuo senų draugių,bet vistiek susiryšdavom per skype.Jos man girtos skambindavo,aš joms...suorganizuodavom gėrimą internetu ir t.t..bet kaip sužinojo,kad nebegeriu,tai mažiau bendraujam.Paskambina ar parašo kaip buna pagiriotos ir stebisi kaip aš čia taip vis laikausi...žinoma išreiškia ir "baltą pavydą".Vietiniai sugėrovai irgi nebeartimauja,bet aš jų ir nepasigendu.
Pritariu Pariukei dėl išvaizdos...ir aš tą jaučiu:)
Neprisijungęs
| Blaivus | 13m. | 7mėn. | 16d. |
Visi matom-Blaivybė tik į Gerą.![]()
Neprisijungęs
daugiausia draugai būna arba paskolink piningų arba išgerkim bonka, jei nadarai nei vieno nei antro griet atsijoja , bet į jų vietą ateina kiti , tuštumos nebūna žinoma jei nori pats
Neprisijungęs
o aš jau kurį laiką svarstau vieną klausimą. Artėja draugės gimtadienis, bus didelis balius. Visai norėčiau dalyvauti, ir net gi norėčiau išgerti ir išgerti tiek kiek norėsiu. Bet nežinau kaip bus po to. Ar vėl galėsiu greit sustoti. Bet kažkur tai kirba noras pabandyti išgerti tiek kiek norėsiu. O po to vėl blaiviai gyventi. Laiko liko nebedaug iki spalio mėn, reikia apsispręsti.
Neprisijungęs
Tai čia būtų kaip planuotas gėrimas,Pariuke?Nežinau net ką ir pasakyt:)))
Aš čia kažkada pagalvojau apie bananinį likerį kaip maukdavau Kanaruose,juk šį šeštadienį jau išskrendu ten...bet kol kas laikausi,nors negaliu nieko numatyt į priekį ir žadėt-gersiu ar ne.
Turbut po tiek laiko negėrus būtų kitą dieną labai bloga...ir vėl veidrodis rodytu nekokį vaizdelį...arba visai neičiau prie jo:)
Nesuk galvos Pariuke kas bus,kaip ateis tas laikas ir pamatysi.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
o aš jau kurį laiką svarstau vieną klausimą. Artėja draugės gimtadienis, bus didelis balius. Visai norėčiau dalyvauti, ir net gi norėčiau išgerti ir išgerti tiek kiek norėsiu. Bet nežinau kaip bus po to. Ar vėl galėsiu greit sustoti. Bet kažkur tai kirba noras pabandyti išgerti tiek kiek norėsiu. O po to vėl blaiviai gyventi. Laiko liko nebedaug iki spalio mėn, reikia apsispręsti.
Baik pariuke , pažiūrėk į skaitliuką ar norėtum matyt nulius , taip šauniai slinkai ir vėl mintys planuotas iš gėrimas, pabandyk prisiderint prie aplinkos , kad ir girtos bet pati blaiva būdama, ar tau reikia girtos būsenos ar normaliai pašvesti va kur klausimas. Nereikia per baliuką garsiai rėkt aš šiandien negersiu , tyliai siūlančiam pasakai nepilk nenoriu ir viskas , o prisiderini prie aplinkos ir niekas nesupras ar gėrei ar ne , atsipalaiduo ,atpalaiduok mintis ir matysi kad alkoholio tau nereikia , trumpai tariant šėlk kiek gali baliva , matysi po viso baliuko tau visi pavydės kai ryte žvali kaisi kava o nesėdėsi galva susėmus. Čia mano pamąstymai ką aš daryčiau tokio situacijos, sėkmės.
Neprisijungęs
| Blaivus | 7m. | 3mėn. | 28d. |
pariuke rašė:
Manyčiau , negadink deguto šaukštu medaus statinės...
Neprisijungęs