VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#526 2014-07-11 05:08:17

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

Re: baisiai bloga

Labas rytas, Iškaimo. Dar per mažai dienų negeri, kad pajaustum laimę. Aš jau virš 4 mėn negeriu ir dar tik ieškau tos laimės ir geros savijautos. Bet tik tiek galiu pasakyti, kad jau gera vien dėl to, kad mintys nebesisuka apie alkoholį ir parduotuvėje akys jo neieško. Aišku ir pati stengiuosi be reikalo neiti į parduotuvę, o alko skyrių ratu apeinu. Vis dar nepasitikiu savim. O veidas kaip pagražėjo, ryte neištinęs, noras puoštis atsirado, darbe moterys vis dar galvoja kad kažką įsimylėjau ir vis nepalieka manęs ramybėje su klausimais, nes nori žinoti ką.
Vienu žodžiu verta stengtis negerti, gyvenimas tikrai geresnis. Jau nebegaliu pasakyti, kad man baisiai bloga. Ir laukiu to momnto kada galėsiu pasakyti- labai gera.

Neprisijungęs

2014-07-11 05:08:17

Google

#527 2014-07-11 08:31:27

Rita64
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-30
Žinutės: 218

Blaivus  12m.  0mÄ—n.  30d. 

Iškaimo rašė:

Nu va, negeriu jau net nezinau kiek laiko. Ir galiu pasakyt, kad savijauta iki "to" ir po "to" nepasikeitusi... Padarau tiek pat. Draugu kaip nebuvo, taip ir neatsirado. Miegu geriau tik del to, kad turiu xanaxo. Nesuprantu nieko.... Tiesiog bloga ir taip, ir kitaip gyvenimo prasmes nematau. As gal tikrai nenormali, nes geriu visiskai kitaip nei jus. Ir negeriu bet kada be jokiu problemu. Tiesiog nesuptantu kada man geriau-ar isgerusiai, ar ne. Esme ta, kad BAISIAI BLOGA... sad

Pažįstamas jausmas. Tai tiesiog abstinencijos sindromas. Vieniems jis pasireiÅ¡kia aktyviau, kitiems pasyviau. Bet visi jį praeina. BÅ«tų gerai, jei gÄ—rus ilgÄ… laikÄ… ir nustojus,-po dienos-kitos, atsivertų laimÄ—.  Deje. Tai iliuzija. PasirinkÄ™s blaivybÄ™s keliÄ…, turi nepasiduot. Taigi nepasiduok ir pati. Laikyk tas "vadeles" stipriai.

Neprisijungęs

#528 2014-07-11 11:03:05

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  10mÄ—n.  17d. 
NerÅ«kau  18m.  11mÄ—n.  3d. 

Rita64 rašė:

Iškaimo rašė:

Nu va, negeriu jau net nezinau kiek laiko. Ir galiu pasakyt, kad savijauta iki "to" ir po "to" nepasikeitusi... Padarau tiek pat. Draugu kaip nebuvo, taip ir neatsirado. Miegu geriau tik del to, kad turiu xanaxo. Nesuprantu nieko.... Tiesiog bloga ir taip, ir kitaip gyvenimo prasmes nematau. As gal tikrai nenormali, nes geriu visiskai kitaip nei jus. Ir negeriu bet kada be jokiu problemu. Tiesiog nesuptantu kada man geriau-ar isgerusiai, ar ne. Esme ta, kad BAISIAI BLOGA... :(

Pažįstamas jausmas. Tai tiesiog abstinencijos sindromas. Vieniems jis pasireiÅ¡kia aktyviau, kitiems pasyviau. Bet visi jį praeina. BÅ«tų gerai, jei gÄ—rus ilgÄ… laikÄ… ir nustojus,-po dienos-kitos, atsivertų laimÄ—.  Deje. Tai iliuzija. PasirinkÄ™s blaivybÄ™s keliÄ…, turi nepasiduot. Taigi nepasiduok ir pati. Laikyk tas "vadeles" stipriai.

Labai gali bÅ«t, kad abstinencija taip reiÅ¡kiasi. Ji kerta į silpnias vietas. bijai skausmo - skaudÄ—s, esi linkÄ™s į depresijÄ… - užeis liÅ«desys, esi impulsyvus - lauk pykÄio priepuolių su indų daužymais. PriklausomybÄ—s mechanizmas bando mus palaužti tokiu bÅ«du, bando įpirÅ¡t mintį: "kas iÅ¡ to, kad Äia stengiuosi, juk niekas nesikeiÄia, o tik dar blogiau". Å itÄ… pats perÄ—jau, deja ne taip greit ir lengvai, kaip kartais paraÅ¡o kokiam laikraÅ¡ty.
Man tuo momentu padÄ—jo psichologas. Kova yra sunki, todÄ—l labai pavojinga jÄ… kovoti vienam paÄiam. Be to ir pati priklausomybÄ— traukte traukia žmogų užsidaryti, atsiriboti, asocializuotis. Vienišą lengviau nugalÄ—ti. TodÄ—l ir reikia kreiptis pagalbos.

Neprisijungęs

#529 2014-07-11 14:05:30

Pijus
Aktyvus narys
Registravosi: 2012-09-18
Žinutės: 96

Blaivus  12m.  11mÄ—n.  18d. 

pariuke rašė:

Labas rytas, Iškaimo. Dar per mažai dienų negeri, kad pajaustum laimę. Aš jau virš 4 mėn negeriu ir dar tik ieškau tos laimės ir geros savijautos. Bet tik tiek galiu pasakyti, kad jau gera vien dėl to, kad mintys nebesisuka apie alkoholį ir parduotuvėje akys jo neieško. Aišku ir pati stengiuosi be reikalo neiti į parduotuvę, o alko skyrių ratu apeinu. Vis dar nepasitikiu savim. O veidas kaip pagražėjo, ryte neištinęs, noras puoštis atsirado, darbe moterys vis dar galvoja kad kažką įsimylėjau ir vis nepalieka manęs ramybėje su klausimais, nes nori žinoti ką.
Vienu žodžiu verta stengtis negerti, gyvenimas tikrai geresnis. Jau nebegaliu pasakyti, kad man baisiai bloga. Ir laukiu to momnto kada galėsiu pasakyti- labai gera.

Pariuke, žaviuosiu Tavimi, jau ne tik aplinkiniai bet ir  pati pastebi pasikeitimus, tad belieka eiti tik pirmyn, neprarask tų keturių mÄ—nesių.AÅ¡ tuos du metus bijau prarasti kaip kokiÄ… neįkainojamÄ… brangenybÄ™, labai saugau, žinau kÄ… reiÅ¡kia prarasti.AÅ¡ taip pat nelabai pasitikiu savimi, bet negeriu tik Å¡iandien, tik vienÄ… dienÄ… reikia neiÅ¡gerti... O laimÄ—s aÅ¡ ieÅ¡kojau visÄ… gyvenimÄ… ir neradau. Man laimÄ— yra Å¡iandien gerai jaustis, daryti gerus darbus, su niekuo nesusipykti, nesinervuoti, bÅ«ti atspariam apkalboms, kritikai, jautriai nereaguoti į iÅ¡orinius nesklandumus ir t.t. Kai viduje ramybÄ—, pakantumas kitų nuomonei, kartais nesÄ…monÄ—ms bet nesiveliant į nesamones, tai ir sudaro harmonijÄ…, taikÄ… su savimi ir aplinka. Trumpai sakant labai pamÄ—gau pozityvų, ramų gyvenimo bÅ«dÄ….
   Kaip matai nieko ypatingo, viskas paprasta, bet visa tai gaunu tik blaivybÄ—je.

Å iandien negeriu ir svajoju niekada negerti.

Neprisijungęs

#530 2014-07-12 06:13:01

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

pariuke rašė:

Dar per mažai dienų negeri, kad pajaustum laimę..

O tai kiek reikia negerti kad ta tipo laime ateitu??? Nepjauk Äia grybo. Ar geri ar negeri, gali bÅ«ti tiek laimingas tiek pat kaip ir nelaimingas. AÅ¡ tarkim 6 ryto va pachmieloÄka padariau ir iÅ¡kart akyse praÅ¡viesÄ—jo ir dingo visos depresines mintys apie savižudybe smile

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

#531 2014-07-12 10:41:57

Pijus
Aktyvus narys
Registravosi: 2012-09-18
Žinutės: 96

Blaivus  12m.  11mÄ—n.  18d. 

Pasiklydes rašė:

pariuke rašė:

Dar per mažai dienų negeri, kad pajaustum laimę..

O tai kiek reikia negerti kad ta tipo laime ateitu??? Nepjauk Äia grybo. Ar geri ar negeri, gali bÅ«ti tiek laimingas tiek pat kaip ir nelaimingas. AÅ¡ tarkim 6 ryto va pachmieloÄka padariau ir iÅ¡kart akyse praÅ¡viesÄ—jo ir dingo visos depresines mintys apie savižudybe smile

O man akyse kasdien Å¡viesu ir gera ir nereikia jokių pachmieloÄkų. Ä®domu kuriam iÅ¡ mÅ«sų geriau?

Å iandien negeriu ir svajoju niekada negerti.

Neprisijungęs

#532 2014-07-12 22:32:58

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Pariuke, bandau sekt tavo pÄ—domis, nes panaÅ¡iai jauÄiuosi. Tik mano bÄ—da ta, kad nei bÅ«dama iÅ¡gÄ—rus, nei bÅ«dama blaivi, vis tiek gyvent nesinori. Skirtumas tas, kad bÅ«nant iÅ¡gÄ—rusiau atrodo paprasÄiau ir lengviau iÅ¡eit iÅ¡ gyvenimo. Nebežinau kÄ… dar padaryt, kad baigtųsi tos iÅ¡krypÄ™ mintys... Negert yra gerai. Pinigų daugiau lieka. Tik kad tų atlikusių pinigų neturiu kur iÅ¡leist-man nieko nereikia. Pavalgyt užtenka bet ko, ko turiu valgomo spintelej. Tinka ir "badasriÅ«bÄ—s", nieko nenoriu daugiau....hmm

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#533 2014-07-13 02:01:58

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

Iškaimo ,tada pradėk melstis ir prašyt Dievo pagalbos...juk turbut dar šito nebandei.
Gal ir skeptiškai daugumai nuskambės,bet man daugelių atvejų tai padeda,..kada nebėra jėgų ir nežinai kokių keliu eit,tai tiesiog viską paleidi ir patiki save dieviškai globai...
Bet Äia turi buti begalo nuoÅ¡irdi malda,viskas turi eiti iÅ¡ tavo Å¡irdies.
AÅ¡ neesu ten kažkokia bažnytininnkÄ— ir neprisimenu kada buvau bažnyÄioj,bet tiesiog tikiu ta JÄ—ga ar kaip kitaip pavadinus(nesvarbu)
Prisimenu savo momentÄ…,panašų kaip tavo IÅ¡kaimo,kad nebegalÄ—jau pakest saves,jauÄiau sau neapykantÄ… ir bejÄ—giÅ¡kumÄ…,buvo peprasmybÄ— gyvent su savim tokia ale nevykÄ—le...tiesiog atÄ—jau iki tokio bejÄ—giÅ¡ko taÅ¡ko,kad verkiau,tiesiog kaukiau ir meldžiau Dievo,kad kažkas ivyktų su manim,kad įgauÄiau jÄ—gų atsispirt,..tiesiog samonigai kaip mokÄ—jau,taip meldžiausi trumpom maldelÄ—m rytais ir vakarais.
Nežnau ar Äia tai suveikÄ— ar ne tai,bet man atÄ—jo tas nuÅ¡vytimas,kad viskas jau gana gert.
IÅ¡kaimo,ugdyk savo dvasingumÄ…,Äia reikia,kad viskas sÄ…moningai  eitų iÅ¡ tavo vidaus.
Linkiu tau nuoširdžiai stiprybės,supratimo ir meilės gyvenimui...mylėk gyvenimą,brangioji,juk jis toks gražus!

Paskutinis taisÄ— katyte (2014-07-13 09:04:55)

Neprisijungęs

#534 2014-07-13 16:43:50

pariuke
Senbuvis

Iškaimo rašė:

Pariuke, bandau sekt tavo pÄ—domis, nes panaÅ¡iai jauÄiuosi. Tik mano bÄ—da ta, kad nei bÅ«dama iÅ¡gÄ—rus, nei bÅ«dama blaivi, vis tiek gyvent nesinori. Skirtumas tas, kad bÅ«nant iÅ¡gÄ—rusiau atrodo paprasÄiau ir lengviau iÅ¡eit iÅ¡ gyvenimo. Nebežinau kÄ… dar padaryt, kad baigtųsi tos iÅ¡krypÄ™ mintys... Negert yra gerai. Pinigų daugiau lieka. Tik kad tų atlikusių pinigų neturiu kur iÅ¡leist-man nieko nereikia. Pavalgyt užtenka bet ko, ko turiu valgomo spintelej. Tinka ir "badasriÅ«bÄ—s", nieko nenoriu daugiau....hmm

kai gerdavau ir man kartais bÅ«davo minÄių, kad geriau numirti ir nieko nebejausti. DÄ—l ko mirti, ko nebejausti? Dabar tokia mintis net į galvÄ… neateina, dabar net negalÄ—Äiau įvardinti tos priežasties, kad norÄ—Äiau mirti. Dabar noriu tik gyventi, gyventi ir dar kartÄ… gyventi. GÄ—riau ir aÅ¡ xanax vaistus, nes draugÄ— gydytoja, tai lengvai gaudavau. Bet vienakart ji man pasakÄ— gana liÅ«dÄ—ti dÄ—l vedusio, jei jau taip, tai geriau susirask kitÄ…, kad ir vÄ—l vedusį, tada aÅ¡ drebÄ—jau naktimis keletÄ… parų, nemiegojau, bet pradÄ—jau gyventi be vaistų. Va tada pradÄ—jau vietoj vaistų gerti alkoholį.
Dabar kai apgalvoju tą pragertą dešimtmetį, kai liūdėjau ir gėriau dėl to, kad mane paliko vedęs vyras, tai dabar galiu pasakyti, kad buvau paskutinė kvailė. Bet girtai neveikė protas. Kiek laiko veltui praradau. Dar galėjau sutikti ir kitą žmogų ir jį įsimylėti.
Tad tau IÅ¡kaimo siÅ«lau, kad ir didelÄ—s kanÄios, kentÄ—k kad ir kaip bloga, negerk, reikia iÅ¡bÅ«ti negÄ—rusiai kuo ilgesnį laikotarpį, tada protas pats pradeda kitaip veikti.
ir man atrodė, kad pinigų nereikia, rūbų nepirkau, nesipuošiau, o dabar viskas priešingai. Reziume- gyvenimas mano kol kas nei kiek nepasikeitė (neskaitant to kad negeriu), bet mintys visai kitokios. Reiškia reikia negerti. Laikykis.

Neprisijungęs

#535 2014-07-27 13:09:09

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mÄ—n.  24d. 

kažkur dingo temos šeimininkė

Neprisijungęs

#536 2014-07-27 19:47:11

pariuke
Senbuvis

niekur nedingau, atostogauju, keliauju po kitas šalis, tai nėra kada pagalvoti apie alkoholį. Puikiai laikausi be alkoholio, tik savęs vis dar neatradau. Bet po truputį einu į priekį.

Neprisijungęs

#537 2014-07-31 16:35:12

žvejys
Senbuvis

rasi tikrai atrasi pameni rašei kad taip ir nieko įdomaus , o dabar jau keliauji ir randi daug įdomaus save atrasi su laiku

Neprisijungęs

#538 2014-07-31 18:19:28

pariuke
Senbuvis

kelionÄ—s ne savÄ™s atradimas. PaprasÄiausiai atostogų leidimo kitas bÅ«das, kuris geresnis nei gerti. TodÄ—l dar ieÅ¡kosiu savÄ™s, nes vis dar nesijauÄiu laiminga.

Neprisijungęs

#539 2014-08-01 01:09:09

katyte
Senbuvis

o gal tos laimÄ—s nereik specialiai ieÅ¡kot....tiesiog neturÄ—k lÅ«kesÄių...BŪK,...tiesiog kiekvienÄ… akimirkÄ… iÅ¡jausk,iÅ¡bÅ«k-kokia ji bebÅ«tų.LaimÄ— tavyje,Pariuke:)

Neprisijungęs

#540 2014-08-01 08:15:20

Rita64
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-30
Žinutės: 218

Blaivus  12m.  0mÄ—n.  30d. 

Pritariu Katytei- kuo mažiau lÅ«kesÄių, tuo mažiau nusivylimų....

Sveikinimai sukaktuvininkams.

Neprisijungęs

#541 2014-08-01 09:14:27

katyte
Senbuvis

https://www.youtube.com/watch?v=39ov2D3vYvE
Äia Pariuke tau siÅ«lau tÄ… paskaitÄ…smile

Neprisijungęs

#542 2014-09-07 08:34:01

žvejys
Senbuvis

pariuke kaip sekasi ruduo metas nuostabus , gražios dienos , tai kaip tas blaivus gyvenimas?

Neprisijungęs

#543 2014-09-07 15:24:06

pariuke
Senbuvis

Gyvenimas blaivus, grybauju kiekvienÄ… Å¡eÅ¡tadienį ir sekmadienį: iki pietų grybauju, po pietų tvarkau grybus. NebeliÅ«džiu, iÅ¡mokau džiaugtis gyvenimu ir bÅ«dama viena. Ir tikrai nebereikia gerianÄių draugių, baisu net žiÅ«rÄ—ti kaip jos atrodo savaitgalį. Yra kelios kur bando sekti mano pÄ—domis, tik dar paslysta, pasilaiko savaitÄ™ ar dvi ir iÅ¡geria. Bet grybauti vis randu bent vienÄ… blaiviÄ… smile.
Ir vis po truputį keiÄiu savo gyvenimÄ…. Pasirodo nustojus gerti jis savaime nesikeiÄia sad - reikia labai daug pastangų, įdÄ—jų, minÄių ir t.t.
Tik vienas dalykas, kuris savaime pasikeitė be šalutinių pastangų, užteko tik nebegerti - tai išvaizda. Vis dar visi klausinėja ar neįsimylėjau, nes atrodau gražesnė.

Neprisijungęs

#544 2014-09-08 10:18:21

katyte
Senbuvis

AÅ¡ kadangi gyvenu ne LT,tai ir taip buvau atitolus nuo senų draugių,bet vistiek susiryÅ¡davom per skype.Jos man girtos skambindavo,aÅ¡ joms...suorganizuodavom gÄ—rimÄ… internetu ir t.t..bet kaip sužinojo,kad nebegeriu,tai mažiau bendraujam.Paskambina ar paraÅ¡o kaip buna pagiriotos ir stebisi kaip aÅ¡ Äia taip vis laikausi...žinoma iÅ¡reiÅ¡kia ir "baltÄ… pavydÄ…".Vietiniai sugÄ—rovai irgi nebeartimauja,bet aÅ¡ jų ir nepasigendu.
Pritariu Pariukei dÄ—l iÅ¡vaizdos...ir aÅ¡ tÄ… jauÄiu:)

Neprisijungęs

#545 2014-09-08 10:38:43

Jeronimas
Senbuvis
Registravosi: 2013-02-24
Žinutės: 254

Blaivus  12m.  3mÄ—n.  27d. 

Visi matom-Blaivybė tik į Gerą.roll

Neprisijungęs

#546 2014-09-09 08:00:50

žvejys
Senbuvis

daugiausia draugai būna arba paskolink piningų arba išgerkim bonka, jei nadarai nei vieno nei antro griet atsijoja , bet į jų vietą ateina kiti , tuštumos nebūna žinoma jei nori pats

Neprisijungęs

#547 2014-09-10 19:15:39

pariuke
Senbuvis

o aÅ¡ jau kurį laikÄ… svarstau vienÄ… klausimÄ…. ArtÄ—ja draugÄ—s gimtadienis, bus didelis balius. Visai norÄ—Äiau dalyvauti, ir net gi norÄ—Äiau iÅ¡gerti ir iÅ¡gerti tiek kiek norÄ—siu. Bet nežinau kaip bus po to. Ar vÄ—l galÄ—siu greit sustoti. Bet kažkur tai kirba noras pabandyti iÅ¡gerti tiek kiek norÄ—siu. O po to vÄ—l blaiviai gyventi. Laiko liko nebedaug iki spalio mÄ—n, reikia apsisprÄ™sti.

Neprisijungęs

#548 2014-09-10 21:51:00

katyte
Senbuvis

Tai Äia bÅ«tų kaip planuotas gÄ—rimas,Pariuke?Nežinau net kÄ… ir pasakyt:)))
AÅ¡ Äia kažkada pagalvojau apie bananinį likerį kaip maukdavau Kanaruose,juk šį Å¡eÅ¡tadienį jau iÅ¡skrendu ten...bet kol kas laikausi,nors negaliu nieko numatyt į priekį ir žadÄ—t-gersiu ar ne.
Turbut po tiek laiko negÄ—rus bÅ«tų kitÄ… dienÄ… labai bloga...ir vÄ—l veidrodis rodytu nekokį vaizdelį...arba visai neiÄiau prie jo:)
Nesuk galvos Pariuke kas bus,kaip ateis tas laikas ir pamatysi.

Neprisijungęs

#549 2014-09-11 11:08:50

žvejys
Senbuvis

pariuke rašė:

o aÅ¡ jau kurį laikÄ… svarstau vienÄ… klausimÄ…. ArtÄ—ja draugÄ—s gimtadienis, bus didelis balius. Visai norÄ—Äiau dalyvauti, ir net gi norÄ—Äiau iÅ¡gerti ir iÅ¡gerti tiek kiek norÄ—siu. Bet nežinau kaip bus po to. Ar vÄ—l galÄ—siu greit sustoti. Bet kažkur tai kirba noras pabandyti iÅ¡gerti tiek kiek norÄ—siu. O po to vÄ—l blaiviai gyventi. Laiko liko nebedaug iki spalio mÄ—n, reikia apsisprÄ™sti.

Baik pariuke , pažiÅ«rÄ—k į skaitliukÄ… ar norÄ—tum matyt nulius , taip Å¡auniai slinkai ir vÄ—l mintys planuotas iÅ¡ gÄ—rimas,  pabandyk prisiderint prie aplinkos , kad ir girtos bet pati blaiva bÅ«dama, ar tau reikia girtos bÅ«senos ar normaliai paÅ¡vesti va kur klausimas. Nereikia per baliukÄ… garsiai rÄ—kt aÅ¡ Å¡iandien negersiu , tyliai siÅ«lanÄiam pasakai nepilk nenoriu ir viskas , o prisiderini prie aplinkos ir niekas nesupras ar gÄ—rei ar ne , atsipalaiduo ,atpalaiduok mintis ir matysi kad alkoholio tau nereikia , trumpai tariant šėlk kiek gali baliva , matysi po viso baliuko tau visi pavydÄ—s kai ryte žvali kaisi kava o nesÄ—dÄ—si galva susÄ—mus. ÄŒia mano pamÄ…stymai kÄ… aÅ¡ daryÄiau tokio situacijos, sÄ—kmÄ—s.

Neprisijungęs

#550 2014-09-11 11:16:22

Agni
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-09-25
Žinutės: 74

Blaivus  6m.  0mÄ—n.  9d. 

pariuke rašė:

ManyÄiau , negadink deguto Å¡aukÅ¡tu medaus statinÄ—s...

Neprisijungęs

Forumo apaÄia