VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 11m. | 11mÄ—n. | 17d. |
Pritariu Katytei- dÄ—l vyrų , gerianÄių alų, sumoteriÅ¡kÄ—jimų( figÅ«ros prasme- tai jau tikrai...) .
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 11d. |
baikit gerdavau degtine , bet dabar dar kartÄ… bandysiu numest Å¡iektiek kilogramų atsisakyt saldumynų ir saldžios kavos, metes gÄ—rimÄ… smarkiai pasinÄ—riau į saldumynus ypaÄ vakare
Neprisijungęs
Vietoj cukraus ir saldumynų-džiovinti vaisiai(ypatingai datulės)...kartais juodas šokoladas
Paskutinis taisÄ— katyte (2014-08-10 09:47:19)
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 6mÄ—n. | 10d. |
Anonimas rašė:
Dar pasiteirausiu del nealkoholinio alaus. Mano atveju jis man lb tiktu (nekalbu apie kasdienini jo plerpima, bet kai pabaisa uzvaldo prota). Nes paprastai noriu skonio. Ir laipsniu ten nera (ant kaikuriu raso ta itin maza, ant kai kuriu isvis nera).
Gira? (ten berods buna kazkas panasaus i saltybarsciu laipsnius. arba varijantu pasitaiko ir be % )
Ar jau cia blogiu blogis? ar alkoholio norintis isvengti zmones renkasi sias alternatyvas?
Nenoriu tapti liguista. Kur net giroje, kefyre ar lasiukuose nuo kosulio izvelgti gresme.
Kokia nuomone? (jei kartais jau daug diskutuota apie tai nukreipkite mane kur tai buvo daryta)
Aciuuuu
As nebuvau toks stiprus ir alaus be laipsniu neatsisakiau. bet is kitos puses jis man ir padejo, isgerdavau i diena po 4 skarbonkes tai snabei alkis sumazedavo. o dabar po sociu pietu ir 1 skarbonkes i savaite uztenka. kaip ten bebutu visos priemones mesti gerti tesudaro 10 procentu, o 90 priklauso tik nuo zmogaus.
Neprisijungęs
Tik nuo žmogaus,tikrai taip.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mÄ—n. | 4d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 21d. |
nezinau rašė:
As nebuvau toks stiprus ir alaus be laipsniu neatsisakiau. bet is kitos puses jis man ir padejo, isgerdavau i diena po 4 skarbonkes tai snabei alkis sumazedavo. o dabar po sociu pietu ir 1 skarbonkes i savaite uztenka. kaip ten bebutu visos priemones mesti gerti tesudaro 10 procentu, o 90 priklauso tik nuo zmogaus.
Nepykit bet Äia nesutiksiu. Mano žaidimai su nealkoholiniu alum baigÄ—si atkritimu. (atrodo jau ir raÅ¡iau Äia apie tai) Vartodamas nebuvau visai sąžiningas kažkur viduje. Lyg ir nevartoji, bet lyg ir alus, lyg ir gali pasÄ—dÄ—t su sena kompanija, bet neveža... EsmÄ— tame, kad tai tiesiog paslÄ—ptas noras paprasto alaus ar tiesiog alkoholio. AnksÄiau ar vÄ—liau iÅ¡lys ir nepaslÄ—ptas, tada jau tik laikykis...
Žodžiu, jei kas klaustų, patarÄiau kuo greiÄiau mesti žaidimus su tuo nealkoholiniu alum ar vyneliu.
Neprisijungęs
PrieÅ¡ mÄ—nesį buvau vienam gimtadieny ir nusineÅ¡iau vaisių punÅ¡o iÅ¡ sveikuolių parduotuvÄ—s.Ar Äia irgi jau skaitosi "liÅ«to tampymas už Å«sų"?
Paskutinis taisÄ— katyte (2014-08-11 21:56:36)
Neprisijungęs
katyte rašė:
Pries menesi buvau vienam gimtadieni ir nusinesiau vaisiu punso is sveikuoliu parduotuves.Ar cia irgi jau skaitosi "liuto tampymas uz usu"?
mmmm, šiek tiek... :)
Tik nepergyvenk. Dar truputį , ir visi pažįstami mintinai žinos, kad begeri. Tada nereikės nieko specialiai nešiotis, ar maskuotis.
Dar vienas dalykas: bent man baliukuose labai dažnai pasitaiko, kad prie manÄ™s, atvirai negerianÄio, vienas kitas prisijungia. Ta prasme, kas yra nenorinÄių gert žmonių, bet jie drovisi atsikalbinÄ—t (visi gi žinot kokios pas mus vaiÅ¡ingumo tradicijos :(...) O kai vienas atsiranda, tad ir jiems drÄ…siau atsisakyt.
Žodžiu, Katyte, visai nepergyvenk ką kiti galvoja dėl tavo negėrimo. Tai tik tavo reikalas, :D o jie tegu savo stiklinių žiūri.
Šiaip, šaunuolė, šauniai laikaisi!
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 6mÄ—n. | 10d. |
as tai tik is savo patirties galiu pasakyti ,kad bet koks gerimas ar alus vynas ar dar kas kaip nori taip ir vadinasi kad tik butu laipsniu 0. tai paimkim namine gira ten tikrai 10 laipsniu o pavadinimas nekaltas.
marijui gal ir kompanija padejo gal taip ir turejo buti. juk pagalvokim ko mes tikimes is to alaus ar tik skonio ar apsvaigimo eilinio. juk armijoje suseda trys vyrai isgeria buteli vandens is cerkuciu ir eina lyg butu girti , tokia saviytaiga. mano patarimas tik vienas jokiu kampaniju . katyte raso del punso jei 00 laipsniu manau nepakenks, ir dar kad tik kam padetu kai kodavo isimine pasakymas- prisiminkim vaikyste paauglyste kai nereikejo nei vieno laso alkoholio ir be jo isgyvenom ir buvom laimingiausi pasaulyje. pabandykim is naujo tikrai pavyks. nevisada viltis durniu motina.
Neprisijungęs
Å iaip tas punÅ¡as juokingai gÄ—rÄ—si:)kažkaip keistai atrodÄ—(bent jau man)...nebuvo ten didelių siÅ«lymų ir klausimų "kodÄ—l".Buvo baliukas iÅ¡ Å¡eÅ¡ių alko gerianÄių asmenų+aÅ¡,per vakarÄ… jiems užteko 0,7ltr brendžio.Dabar galvoju skaitydama Äia viskÄ…,kad sekantį kartÄ… jei kažkas panaÅ¡aus bÅ«tų,tai nesÄiausi mÄ—gstamas sultys:)
DÄ—kui Marijau,tikrai sekasi laikytis ir pradÄ—jo labai patikt:)
...ir dar pridursiu,buvo neseniai mano gimtadienis,kurio nebesureikÅ¡minau kaip kažkada anksÄiau:)
Šventėm keturiese-aš,mano dukra,draugas ir viena draugė(mėgstanti audringus vakarėlius ir arkliškas alko dozes)Azijietiškam restorane užsisakėm kiekvienas sau patinkantį patiekalą išsinešimui ir važiavom į gamtą.Buvo gražus oras,labai smagiai praleidom popietę gamtoj be alkoholio.
Mano draugė-baliukų mėgėja irgi buvo patenkint,nors ir siūliau jai "kažko",jei nori,bet atsisakė
Dažnai įtakoja iÅ¡gert žmogų(nors gal jis ir nenorÄ—tų) gerianti kompanija,o Äia buvo atvirkÅ¡Äiai-buvo įtaka negert,kaip Äia atrodis,kad tik pati viena gers:))
Paskutinis taisÄ— katyte (2014-08-11 22:22:34)
Neprisijungęs
nežinau kam tie be alkoholiniai alÅ«s ar punÄai, man iÅ¡ pradžių taip ir gi atrodÄ— bet po truputį persiritau per tÄ… norÄ… ir dabar Å¡auniai apsieinu be jo ateini atbaliavoji ir namo visi priprato jog negeriu , reik vienÄ… skonį keist kitu jei patinka alus tai rast jam alternatyva ir nebus pagundų nes žinau daug kam buvo vÄ—l gryžimas į gÄ—rimÄ… nuo be alikoholinio alaus , jame yra sudÄ—tinÄ—s dalys skatinanÄios jo vartojimÄ… .
Neprisijungęs
nezinau rašė:
as tai tik is savo patirties galiu pasakyti ,kad bet koks gerimas ar alus vynas ar dar kas kaip nori taip ir vadinasi kad tik butu laipsniu 0. tai paimkim namine gira ten tikrai 10 laipsniu o pavadinimas nekaltas.
marijui gal ir kompanija padejo gal taip ir turejo buti. juk pagalvokim ko mes tikimes is to alaus ar tik skonio ar apsvaigimo eilinio...................................................
Va tas ir yra kad ne nulis laipsnių! Ar žinai kodėl uždraudė tą nekaltą alutį vadinti bealoholiniu? Todėl, kad technologiškai neįmanoma visiškai jų pašalinti. Todėl priėmė alternatyvų pavadinimą "nealkoholinis". Ant kai kurių rūšių tai rašoma mažom raidelėm, ant kai kurių ne.
Bet vÄ—l gi - figna tas 1%-1,5%. Ne Äia blogumas, dÄ—l kurio aÅ¡ Äia purkÅ¡tauju, yra. Blogumas tame, kad vartodami tokius gÄ—rimus, mes nekeiÄiame kai kurių savo įproÄių, stengiamÄ—s iÅ¡likti senose kompanijose.
Jei norime iÅ¡likti blaivÅ«s, mums žūt bÅ«t reikia susiformuoti naujus įproÄius, o tai labai nelengva ir ilgai užtrunka.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mÄ—n. | 17d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 29d. |
Visai įdomi diskusija bandė prasidėti ir užgeso, net normaliai neįsivažiavusi... Nieko naujo nepasakysiu nes visiškai sutinku su Marijum – jei jau metat gėrimą ir norit susitvarkyti, tai negali būti jokių nealkoholinių alų, vynų, punšų, degtinių, samanių ar dar kokių pavadinimų, kuriais šiaip jau vadinami alkoholiniai gėrimai.
Nerekomenduoju gerti, bet manau, kad geriau jau gira su 1%, nei nealkoholinis alus su 0,1% alkoholio. Kol ant giros Tanheiser nebuvo jokio pažymÄ—jimo apie alkoholio kiekį, tai buvo vienintelÄ— natÅ«raliai rauginta gira, kuria gÄ—riau. Kai ant jos pasirodÄ— užraÅ¡as, kad gali bÅ«ti iki 0,75% (dÄ—l skaiÄių galiu ir klysti, nepamenu tiksliai ar tiek) – paprasÄiausiai nustojau jÄ… gerti. Paranoja ir savÄ™s apgaudinÄ—jimas? GalbÅ«t. Bet geriau jau taip, nei vÄ—l sugrįžti ten iÅ¡ kur visai nelengva iÅ¡sikapstyti.
P.S. Å iandien pirkdamas katinui maisto pamaÄiau gražiai supakuotus buteliukus su užraÅ¡u „Alus Å¡unims“.
Neprisijungęs
Audronis rašė:
......
P.S. Å iandien pirkdamas katinui maisto pamaÄiau gražiai supakuotus buteliukus su užraÅ¡u „Alus Å¡unims“.
WTF.... Nu plym. O kas yr? Šampūnas koks?
Neprisijungęs
O aÅ¡ girdÄ—jau(bet dar pati nemaÄiau).kad yra "organik" degtinÄ—..ta prasme labai sveikuoliÅ¡ka:)))
Paskutinis taisÄ— katyte (2014-08-20 19:21:28)
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Na ne, gėralas kažkoks. Pardavėja visai rimtai užsiminė, kad krepšinis neužilgo prasideda, tai ir šunėkui linksmiau bus žiūrėti kartu su šeimininku... Pasidomėjau, pasirodo jau senokai egzistuoja alus šunims, tik vieni gamina tradiciškai, kiti iš imbiero ir medaus.
katyte rašė:
O aÅ¡ girdÄ—jau(bet dar pati nemaÄiau).kad yra "organik" degtinÄ—..ta prasme labai sveikuoliÅ¡ka:)))
Nuo tokios degtinytės gal pagirios lengvesnės arba jų visai nėra, iš gamtos, taip sakant... ;)
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Marijus rašė:
Na ne, gėralas kažkoks. Pardavėja visai rimtai užsiminė, kad krepšinis neužilgo prasideda, tai ir šunėkui linksmiau bus žiūrėti kartu su šeimininku... Pasidomėjau, pasirodo jau senokai egzistuoja alus šunims, tik vieni gamina tradiciškai, kiti iš imbiero ir medaus.
katyte rašė:
Nuo tokios degtinytės gal pagirios lengvesnės arba jų visai nėra, iš gamtos, taip sakant... ;)
Nu, #@$%! "Kapitalizmo grimasos"...
O ką, subtili rinkodara taiko ir į jautriausius ir pasąmoninius dalykus - tuos ką myli, tą kas sveika ir t.t. Plauna mūsų smegenėles, programuoja...
Nėra ko stebėtis, kad paskui būna taip sunku kažko iš tų, mums įpirštų, nereikalingų dalykų atsisakyti. O jei tai dar sutampa su chemine priklausomybe...
Nors kiek pažinojau šunų, jų visų reakcija į alkoholio kvapą buvo kuo natūraliausia: pasišlykštėjimas :)
Neprisijungęs
Marijus rašė:
<...>Nors kiek pažinojau šunų, jų visų reakcija į alkoholio kvapą buvo kuo natūraliausia: pasišlykštėjimas :)
Pamenu, kaip kapitono spanielis prilakÄ™s alaus gulÄ—jo galvÄ… pakišęs po lovÄ…. Po to, jau kiek atsigavÄ™s, vaikÅ¡Äiojo raudonomis „nuo jÅ«ros vandens“ akimis... O mums kas, prie kompanijos taigi Å¡unÄ—kas buvo ;)
Neprisijungęs
Blaivus | 5m. | 10mÄ—n. | 26d. |
Sveiki, forumieÄiai, teiravotÄ—s kaip laikausi. Laikiausi visÄ… Å¡itÄ… laikÄ… momentais blaiviai , momentais neblaiviai, turÄ—jau problemų galbÅ«t dÄ—l to ir nesijungiau, kad Äia neverkÄiau, sunku buvo paÄiai pripažinti, kad laikrodį reikia atsukti atgal, ir gÄ—da dÄ—l to,...bet visgi galiu pasakyti mano problemos neiÅ¡sisprendÄ—, o alchogolis dar labiau apsunkino. Vis paskaitydavau JÅ«sų komentarus ir džiaugiausi JÅ«sų pasiekimais. Nu kÄ… pradÄ—sim vÄ—l iÅ¡ naujo laikytis, juk žinoma, kad paÄios pirmos dienos paÄios baisiausios...
Neprisijungęs
Svarbiausia su savimi susitark, o mÅ«sų gÄ—dintis nÄ—ra ko. Visuomet atrodo, kad kitiems viskas paprasÄiau gaunasi, bet taip nÄ—ra. AÅ¡ taip pat ne kartÄ… meÄiau gerti ir sÄ—kmingai gÄ—riau toliau. Taip, kad nesi tokia vienintelÄ—, nesidžiauk ;) Svarbiausia, kad keliesi ir vÄ—l bandai. O kas lieÄia paverkimÄ…, tai geriau Äia paverkti, nei tyliai prie butelio savÄ™s gailÄ—tis...
Neprisijungęs
O,Agni atsirado.Å aunuolÄ—,kad paraÅ¡ei.Vis pagalvoju apie neberaÅ¡anÄius forumieÄius.Teisingai Audronis sako,geriau Äia paverkti,bent palaikymas yra.Po truputį ir vÄ—l prikapsÄ—s blaivios dienelÄ—s.
Neprisijungęs
prie butelio niekas taves nesupras supras tik tai kad išgersi palengvės bet po to vėl tas pats, pradžia visad sunki bet po truputį galimą užsikabinti o po to vis lengviau. Nieko tokio , vėl nuo pradžios žingsniuojam.
Neprisijungęs
Blaivus | 5m. | 10mÄ—n. | 26d. |
Teisingai , sakot , butelis žmonių neatstos. Jau šiandien džiaugiuosi kita blaivia diena, nors ir apsiniaukusia:)
Neprisijungęs
būtent rytas ir yra visos dienos sėkmė, http://www.youtube.com/watch?v=5A96ZONhAtQ laikant tempą ir neapniukusias mintis.
Neprisijungęs
Vel geriu... Tiesiog tokia gyvenimo beprasmybe uzslinko, kad stengiuosi isgyvent. Eisiu 1 i antra AA susirnkima. Pirmas tebuvo tik susupazinimas, nesuzavejo, bet ir neatstume. Bandysiu dar. Jauciu, kad pasistengus, pades.
O siaip tai blogai. Kasdien be 200 gr 40 l negaliu pradet dienos... NIEKADA netikejau, kad turesiu tok
ia beda...
Neprisijungęs