VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 0mėn. | 5d. |
Pritariu Katytei- dėl vyrų , geriančių alų, sumoteriškėjimų( figūros prasme- tai jau tikrai...) .
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mėn. | 0d. |
baikit gerdavau degtine , bet dabar dar kartą bandysiu numest šiektiek kilogramų atsisakyt saldumynų ir saldžios kavos, metes gėrimą smarkiai pasinėriau į saldumynus ypač vakare
Neprisijungęs
Vietoj cukraus ir saldumynų-džiovinti vaisiai(ypatingai datulės)...kartais juodas šokoladas
Paskutinis taisė katyte (2014-08-10 09:47:19)
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 6mėn. | 29d. |
Anonimas rašė:
Dar pasiteirausiu del nealkoholinio alaus. Mano atveju jis man lb tiktu (nekalbu apie kasdienini jo plerpima, bet kai pabaisa uzvaldo prota). Nes paprastai noriu skonio. Ir laipsniu ten nera (ant kaikuriu raso ta itin maza, ant kai kuriu isvis nera).
Gira? (ten berods buna kazkas panasaus i saltybarsciu laipsnius. arba varijantu pasitaiko ir be % )
Ar jau cia blogiu blogis? ar alkoholio norintis isvengti zmones renkasi sias alternatyvas?
Nenoriu tapti liguista. Kur net giroje, kefyre ar lasiukuose nuo kosulio izvelgti gresme.
Kokia nuomone? (jei kartais jau daug diskutuota apie tai nukreipkite mane kur tai buvo daryta)
Aciuuuu
As nebuvau toks stiprus ir alaus be laipsniu neatsisakiau. bet is kitos puses jis man ir padejo, isgerdavau i diena po 4 skarbonkes tai snabei alkis sumazedavo. o dabar po sociu pietu ir 1 skarbonkes i savaite uztenka. kaip ten bebutu visos priemones mesti gerti tesudaro 10 procentu, o 90 priklauso tik nuo zmogaus.
Neprisijungęs
Tik nuo žmogaus,tikrai taip.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 23d. |
Nerūkau | 18m. | 10mėn. | 9d. |
nezinau rašė:
As nebuvau toks stiprus ir alaus be laipsniu neatsisakiau. bet is kitos puses jis man ir padejo, isgerdavau i diena po 4 skarbonkes tai snabei alkis sumazedavo. o dabar po sociu pietu ir 1 skarbonkes i savaite uztenka. kaip ten bebutu visos priemones mesti gerti tesudaro 10 procentu, o 90 priklauso tik nuo zmogaus.
Nepykit bet čia nesutiksiu. Mano žaidimai su nealkoholiniu alum baigėsi atkritimu. (atrodo jau ir rašiau čia apie tai) Vartodamas nebuvau visai sąžiningas kažkur viduje. Lyg ir nevartoji, bet lyg ir alus, lyg ir gali pasėdėt su sena kompanija, bet neveža... Esmė tame, kad tai tiesiog paslėptas noras paprasto alaus ar tiesiog alkoholio. Anksčiau ar vėliau išlys ir nepaslėptas, tada jau tik laikykis...
Žodžiu, jei kas klaustų, patarčiau kuo greičiau mesti žaidimus su tuo nealkoholiniu alum ar vyneliu.
Neprisijungęs
Prieš mėnesį buvau vienam gimtadieny ir nusinešiau vaisių punšo iš sveikuolių parduotuvės.Ar čia irgi jau skaitosi "liūto tampymas už ūsų"?
Paskutinis taisė katyte (2014-08-11 21:56:36)
Neprisijungęs
katyte rašė:
Pries menesi buvau vienam gimtadieni ir nusinesiau vaisiu punso is sveikuoliu parduotuves.Ar cia irgi jau skaitosi "liuto tampymas uz usu"?
mmmm, šiek tiek... :)
Tik nepergyvenk. Dar truputį , ir visi pažįstami mintinai žinos, kad begeri. Tada nereikės nieko specialiai nešiotis, ar maskuotis.
Dar vienas dalykas: bent man baliukuose labai dažnai pasitaiko, kad prie manęs, atvirai negeriančio, vienas kitas prisijungia. Ta prasme, kas yra nenorinčių gert žmonių, bet jie drovisi atsikalbinėt (visi gi žinot kokios pas mus vaišingumo tradicijos :(...) O kai vienas atsiranda, tad ir jiems drąsiau atsisakyt.
Žodžiu, Katyte, visai nepergyvenk ką kiti galvoja dėl tavo negėrimo. Tai tik tavo reikalas, :D o jie tegu savo stiklinių žiūri.
Šiaip, šaunuolė, šauniai laikaisi!
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 6mėn. | 29d. |
as tai tik is savo patirties galiu pasakyti ,kad bet koks gerimas ar alus vynas ar dar kas kaip nori taip ir vadinasi kad tik butu laipsniu 0. tai paimkim namine gira ten tikrai 10 laipsniu o pavadinimas nekaltas.
marijui gal ir kompanija padejo gal taip ir turejo buti. juk pagalvokim ko mes tikimes is to alaus ar tik skonio ar apsvaigimo eilinio. juk armijoje suseda trys vyrai isgeria buteli vandens is cerkuciu ir eina lyg butu girti , tokia saviytaiga. mano patarimas tik vienas jokiu kampaniju . katyte raso del punso jei 00 laipsniu manau nepakenks, ir dar kad tik kam padetu kai kodavo isimine pasakymas- prisiminkim vaikyste paauglyste kai nereikejo nei vieno laso alkoholio ir be jo isgyvenom ir buvom laimingiausi pasaulyje. pabandykim is naujo tikrai pavyks. nevisada viltis durniu motina.
Neprisijungęs
Šiaip tas punšas juokingai gėrėsi:)kažkaip keistai atrodė(bent jau man)...nebuvo ten didelių siūlymų ir klausimų "kodėl".Buvo baliukas iš šešių alko geriančių asmenų+aš,per vakarą jiems užteko 0,7ltr brendžio.Dabar galvoju skaitydama čia viską,kad sekantį kartą jei kažkas panašaus būtų,tai nesčiausi mėgstamas sultys:)
Dėkui Marijau,tikrai sekasi laikytis ir pradėjo labai patikt:)
...ir dar pridursiu,buvo neseniai mano gimtadienis,kurio nebesureikšminau kaip kažkada anksčiau:)
Šventėm keturiese-aš,mano dukra,draugas ir viena draugė(mėgstanti audringus vakarėlius ir arkliškas alko dozes)Azijietiškam restorane užsisakėm kiekvienas sau patinkantį patiekalą išsinešimui ir važiavom į gamtą.Buvo gražus oras,labai smagiai praleidom popietę gamtoj be alkoholio.
Mano draugė-baliukų mėgėja irgi buvo patenkint,nors ir siūliau jai "kažko",jei nori,bet atsisakė
Dažnai įtakoja išgert žmogų(nors gal jis ir nenorėtų) gerianti kompanija,o čia buvo atvirkščiai-buvo įtaka negert,kaip čia atrodis,kad tik pati viena gers:))
Paskutinis taisė katyte (2014-08-11 22:22:34)
Neprisijungęs
nežinau kam tie be alkoholiniai alūs ar punčai, man iš pradžių taip ir gi atrodė bet po truputį persiritau per tą norą ir dabar šauniai apsieinu be jo ateini atbaliavoji ir namo visi priprato jog negeriu , reik vieną skonį keist kitu jei patinka alus tai rast jam alternatyva ir nebus pagundų nes žinau daug kam buvo vėl gryžimas į gėrimą nuo be alikoholinio alaus , jame yra sudėtinės dalys skatinančios jo vartojimą .
Neprisijungęs
nezinau rašė:
as tai tik is savo patirties galiu pasakyti ,kad bet koks gerimas ar alus vynas ar dar kas kaip nori taip ir vadinasi kad tik butu laipsniu 0. tai paimkim namine gira ten tikrai 10 laipsniu o pavadinimas nekaltas.
marijui gal ir kompanija padejo gal taip ir turejo buti. juk pagalvokim ko mes tikimes is to alaus ar tik skonio ar apsvaigimo eilinio...................................................
Va tas ir yra kad ne nulis laipsnių! Ar žinai kodėl uždraudė tą nekaltą alutį vadinti bealoholiniu? Todėl, kad technologiškai neįmanoma visiškai jų pašalinti. Todėl priėmė alternatyvų pavadinimą "nealkoholinis". Ant kai kurių rūšių tai rašoma mažom raidelėm, ant kai kurių ne.
Bet vėl gi - figna tas 1%-1,5%. Ne čia blogumas, dėl kurio aš čia purkštauju, yra. Blogumas tame, kad vartodami tokius gėrimus, mes nekeičiame kai kurių savo įpročių, stengiamės išlikti senose kompanijose.
Jei norime išlikti blaivūs, mums žūt būt reikia susiformuoti naujus įpročius, o tai labai nelengva ir ilgai užtrunka.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 6mėn. | 6d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 18d. |
Visai įdomi diskusija bandė prasidėti ir užgeso, net normaliai neįsivažiavusi... Nieko naujo nepasakysiu nes visiškai sutinku su Marijum – jei jau metat gėrimą ir norit susitvarkyti, tai negali būti jokių nealkoholinių alų, vynų, punšų, degtinių, samanių ar dar kokių pavadinimų, kuriais šiaip jau vadinami alkoholiniai gėrimai.
Nerekomenduoju gerti, bet manau, kad geriau jau gira su 1%, nei nealkoholinis alus su 0,1% alkoholio. Kol ant giros Tanheiser nebuvo jokio pažymėjimo apie alkoholio kiekį, tai buvo vienintelė natūraliai rauginta gira, kuria gėriau. Kai ant jos pasirodė užrašas, kad gali būti iki 0,75% (dėl skaičių galiu ir klysti, nepamenu tiksliai ar tiek) – paprasčiausiai nustojau ją gerti. Paranoja ir savęs apgaudinėjimas? Galbūt. Bet geriau jau taip, nei vėl sugrįžti ten iš kur visai nelengva išsikapstyti.
P.S. Šiandien pirkdamas katinui maisto pamačiau gražiai supakuotus buteliukus su užrašu „Alus šunims“.
Neprisijungęs
Audronis rašė:
......
P.S. Šiandien pirkdamas katinui maisto pamačiau gražiai supakuotus buteliukus su užrašu „Alus šunims“.
WTF.... Nu plym. O kas yr? Šampūnas koks?
Neprisijungęs
O aš girdėjau(bet dar pati nemačiau).kad yra "organik" degtinė..ta prasme labai sveikuoliška:)))
Paskutinis taisė katyte (2014-08-20 19:21:28)
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Na ne, gėralas kažkoks. Pardavėja visai rimtai užsiminė, kad krepšinis neužilgo prasideda, tai ir šunėkui linksmiau bus žiūrėti kartu su šeimininku... Pasidomėjau, pasirodo jau senokai egzistuoja alus šunims, tik vieni gamina tradiciškai, kiti iš imbiero ir medaus.
katyte rašė:
O aš girdėjau(bet dar pati nemačiau).kad yra "organik" degtinė..ta prasme labai sveikuoliška:)))
Nuo tokios degtinytės gal pagirios lengvesnės arba jų visai nėra, iš gamtos, taip sakant... ;)
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Marijus rašė:
Na ne, gėralas kažkoks. Pardavėja visai rimtai užsiminė, kad krepšinis neužilgo prasideda, tai ir šunėkui linksmiau bus žiūrėti kartu su šeimininku... Pasidomėjau, pasirodo jau senokai egzistuoja alus šunims, tik vieni gamina tradiciškai, kiti iš imbiero ir medaus.
katyte rašė:
Nuo tokios degtinytės gal pagirios lengvesnės arba jų visai nėra, iš gamtos, taip sakant... ;)
Nu, #@$%! "Kapitalizmo grimasos"...
O ką, subtili rinkodara taiko ir į jautriausius ir pasąmoninius dalykus - tuos ką myli, tą kas sveika ir t.t. Plauna mūsų smegenėles, programuoja...
Nėra ko stebėtis, kad paskui būna taip sunku kažko iš tų, mums įpirštų, nereikalingų dalykų atsisakyti. O jei tai dar sutampa su chemine priklausomybe...
Nors kiek pažinojau šunų, jų visų reakcija į alkoholio kvapą buvo kuo natūraliausia: pasišlykštėjimas :)
Neprisijungęs
Marijus rašė:
<...>Nors kiek pažinojau šunų, jų visų reakcija į alkoholio kvapą buvo kuo natūraliausia: pasišlykštėjimas :)
Pamenu, kaip kapitono spanielis prilakęs alaus gulėjo galvą pakišęs po lovą. Po to, jau kiek atsigavęs, vaikščiojo raudonomis „nuo jūros vandens“ akimis... O mums kas, prie kompanijos taigi šunėkas buvo ;)
Neprisijungęs
Blaivus | 5m. | 11mėn. | 15d. |
Sveiki, forumiečiai, teiravotės kaip laikausi. Laikiausi visą šitą laiką momentais blaiviai , momentais neblaiviai, turėjau problemų galbūt dėl to ir nesijungiau, kad čia neverkčiau, sunku buvo pačiai pripažinti, kad laikrodį reikia atsukti atgal, ir gėda dėl to,...bet visgi galiu pasakyti mano problemos neišsisprendė, o alchogolis dar labiau apsunkino. Vis paskaitydavau Jūsų komentarus ir džiaugiausi Jūsų pasiekimais. Nu ką pradėsim vėl iš naujo laikytis, juk žinoma, kad pačios pirmos dienos pačios baisiausios...
Neprisijungęs
Svarbiausia su savimi susitark, o mūsų gėdintis nėra ko. Visuomet atrodo, kad kitiems viskas paprasčiau gaunasi, bet taip nėra. Aš taip pat ne kartą mečiau gerti ir sėkmingai gėriau toliau. Taip, kad nesi tokia vienintelė, nesidžiauk ;) Svarbiausia, kad keliesi ir vėl bandai. O kas liečia paverkimą, tai geriau čia paverkti, nei tyliai prie butelio savęs gailėtis...
Neprisijungęs
O,Agni atsirado.Šaunuolė,kad parašei.Vis pagalvoju apie neberašančius forumiečius.Teisingai Audronis sako,geriau čia paverkti,bent palaikymas yra.Po truputį ir vėl prikapsės blaivios dienelės.
Neprisijungęs
prie butelio niekas taves nesupras supras tik tai kad išgersi palengvės bet po to vėl tas pats, pradžia visad sunki bet po truputį galimą užsikabinti o po to vis lengviau. Nieko tokio , vėl nuo pradžios žingsniuojam.
Neprisijungęs
Blaivus | 5m. | 11mėn. | 15d. |
Teisingai , sakot , butelis žmonių neatstos. Jau šiandien džiaugiuosi kita blaivia diena, nors ir apsiniaukusia:)
Neprisijungęs
būtent rytas ir yra visos dienos sėkmė, http://www.youtube.com/watch?v=5A96ZONhAtQ laikant tempą ir neapniukusias mintis.
Neprisijungęs
Vel geriu... Tiesiog tokia gyvenimo beprasmybe uzslinko, kad stengiuosi isgyvent. Eisiu 1 i antra AA susirnkima. Pirmas tebuvo tik susupazinimas, nesuzavejo, bet ir neatstume. Bandysiu dar. Jauciu, kad pasistengus, pades.
O siaip tai blogai. Kasdien be 200 gr 40 l negaliu pradet dienos... NIEKADA netikejau, kad turesiu tok
ia beda...
Neprisijungęs