VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Sveiki
Pasidalinkite apie ką galvojate (galvodavote) kai galvoje sukasi šalto alus bokalas. Kai dirbti nebesinori (nes padirbėta), knygos taip pat. Krosas padeda, bet negaliu bėgti puse dienos, plius kartais ir neišeina išbėgti.
Man dar tik 8-ta blaivybÄ—s diena eina, o atrodo, kad amžinybÄ—. Tarsi artimojo netekÄiau. Kartais atrodo kaip aÅ¡ sugebÄ—siu? Jau sakau, kad gal reikÄ—jo nuo rudens imtis Å¡io įšukio. O gal pamÄ—ginti vienÄ… alaus? (gal nieko nenutiks) Nuotaikos dvejopos. Ryte džiaugiuosi kokia aÅ¡ Å¡aunuole ir kaip net nenoriu. Per pietus užsinoriu ir dar atostogos artÄ—ja
(kur pasiūlymų bus).
Neprisijungęs
Anonimas rašė:
Sveiki
Pasidalinkite apie ką galvojate (galvodavote) kai galvoje sukasi šalto alus bokalas. Kai dirbti nebesinori (nes padirbėta), knygos taip pat. Krosas padeda, bet negaliu bėgti puse dienos, plius kartais ir neišeina išbėgti.
Man dar tik 8-ta blaivybÄ—s diena eina, o atrodo, kad amžinybÄ—. Tarsi artimojo netekÄiau. Kartais atrodo kaip aÅ¡ sugebÄ—siu? Jau sakau, kad gal reikÄ—jo nuo rudens imtis Å¡io įšukio. O gal pamÄ—ginti vienÄ… alaus? (gal nieko nenutiks) Nuotaikos dvejopos. Ryte džiaugiuosi kokia aÅ¡ Å¡aunuole ir kaip net nenoriu. Per pietus užsinoriuir dar atostogos artÄ—ja
(kur pasiūlymų bus).
Labai daug rūkiau,gėriau labai daug kavos,stengiaus kalbėt su kuo nors,nedirbau ir gyvenau viena mintim-kaip išsilaikyt negėrus vieną dieną.Man sekėsi-bendravau su keliais žmonėmis kurie irgi neseniai buvo mete gert.
Neprisijungęs
anonimui kentÄ—ti. teks pagyventi tokioje kenÄianÄiojo bÅ«senoje. Ir ta bÅ«sena trunka gana ilgai. Bet tikrai verta stengtis.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mÄ—n. | 17d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 29d. |
Anonimas rašė:
Man dar tik 8-ta blaivybÄ—s diena eina, o atrodo, kad amžinybÄ—. Tarsi artimojo netekÄiau. Kartais atrodo kaip aÅ¡ sugebÄ—siu? <...>
Ne „dar tik“, o „jau net“ :) Nereikia taip sumenkinti savo pasiekimo. Kažkada man blaivi savaitė buvo kažkoks stebuklas...
BlaivybÄ—s pradžioje su savimi visuomet turÄ—davau kokio nors labai stipriai gazuoto gÄ—rimo. Kai į galvÄ… pradÄ—davo lįsti putojanÄios mintys, gerdavau tÄ… gÄ—rimÄ… taip, kad aÅ¡aros pasipildavo. Man tai labai padÄ—jo alaus troÅ¡kulį malÅ¡inti.
Neprisijungęs
kentÄ—siu Kaip galÄ—siu
Keistas jausmas. Tas noras užeina per dieną keletą kartų. Susuka galvą labai, bet kažkaip praeina savaime ir spalvos grįžta ir apima džiaugsmas jog nesukvailiojau ir einu pirmyn
Neprisijungęs
man gal tik po 2-3 mÄ—nesių dingo ta baisi bÅ«sena, kada daugiau apie niekÄ… negali galvoti, kaip tik apie gÄ—rimÄ…, ilgÄ—jimosi jo. O dabar net mintis neateina. Bet jei patenku į situacijÄ…, kur geriama, ar organizuojama iÅ¡gerti- tai labai sunku, taip ir kirba mintis iÅ¡gerti Å¡alto Å¡ampaniuko per tokį karÅ¡tį. Ir į parduotuvÄ™ vis dar einu kuo reÄiau, kad negundytų vyno akcijos. Bet, kad žinotum Anonime kaip džiaugiuosi, kad ryžausi Å¡itam žingsniui- visas gyvenimas, gamta, mintys pakeitÄ— spalvas
Laimės dar neatradau, bet gyvenimas tapo kokybiškesnis. o gal tai ir yra laimės pradžia?
Sveikinimui Žvejui. Kada gi baigsis tie tavo žemės ūkio darbai, o tai nieks labas rytas nebeparašo
Paskutinis taisÄ— pariuke (2014-07-31 06:36:03)
Neprisijungęs
Pritarsiu Pariukei,kad ir man reikÄ—jo kokių 3 mÄ—nesių,kad praeitų tas stiprus noras kur nors gurkÅ¡telti kokio martinio...,bet dabar tuos ale "tauriuosius" gÄ—rimus pakeiÄiau į natÅ«ralias sultys,vaisių kokteilius.
Pamatysi Anonime,kaip keisis tavo fizinÄ— iÅ¡vaizda-veido oda,atsiras laiko savo neįgyvendintom savjonÄ—m..susidÄ—lios kitaip mintys,keisi santykiai su tave supanÄiais žmonÄ—n.
Man Å¡itie procesai į gerÄ… atÄ—mÄ— norÄ… iÅ¡gert vÄ—l...tiesiog branginu tuos man paÄiai neįtikÄ—tinus pasiekimus,nes atrandu save iÅ¡ naujo.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 11d. |
pariuke rašė:
man gal tik po 2-3 mÄ—nesių dingo ta baisi bÅ«sena, kada daugiau apie niekÄ… negali galvoti, kaip tik apie gÄ—rimÄ…, ilgÄ—jimosi jo. O dabar net mintis neateina. Bet jei patenku į situacijÄ…, kur geriama, ar organizuojama iÅ¡gerti- tai labai sunku, taip ir kirba mintis iÅ¡gerti Å¡alto Å¡ampaniuko per tokį karÅ¡tį. Ir į parduotuvÄ™ vis dar einu kuo reÄiau, kad negundytų vyno akcijos. Bet, kad žinotum Anonime kaip džiaugiuosi, kad ryžausi Å¡itam žingsniui- visas gyvenimas, gamta, mintys pakeitÄ— spalvas
Laimės dar neatradau, bet gyvenimas tapo kokybiškesnis. o gal tai ir yra laimės pradžia?
Sveikinimui Žvejui. Kada gi baigsis tie tavo žemės ūkio darbai, o tai nieks labas rytas nebeparašo
vėlų rudenį baigsis darbai dabar tik trumpas poilsis ir vėl prie darbų dėkui kad nepamiršai
Neprisijungęs
Letai slenka dienos daug dar laiko iki kolei 2-3 men prikapses. (Laukiu kol iskris visos iliuzijos apie gerima). Nors siandiena jau riba buvo. Norejau vyno taures nors numirk
isgyvenau - nenumiriau. Bet matyt neatsilaikysiu visada
gurkstelsiu kurnors. O poto vel kankinsiuosi kol skaitiklis prisuks dieneliu skaiciu
Neprisijungęs
Nereikia specialiai nei laukt ,nei kankintis-tiesiog reikia gyvent Å¡iÄ… akimirkÄ…,tiesiog BŪTI Äia ir dabar.
Dirbt sau mielus darbus,bendraut su tau mielais žmonėm,skaniai maitintis ir tobulėti dvasiškai.
Neprisijungęs
Vadinasi man blogai isbleso mano DIDELIS NORAS nebevartoti. Jauciuosi kaip laikyciausi atokiau nuo uzdrausto vaisiaus. Tarsi kitiems galima o man ne
Pykstu tada ant saves ir viso pasaulio. Kodel dabar negaliu daryti to ko noriu daryti. +30 karscio visi atsikemsa alaus o as kaip kokia raupsuotoji. Teks kazka galvoti. Nebeliko motyvu kurie anksciau dar siek tiek vede
Neprisijungęs
Anonimas rašė:
<...>Kodel dabar negaliu daryti to ko noriu daryti. +30 karscio visi atsikemsa alaus o as kaip kokia raupsuotoji.<...>
KÄ… nori, tÄ… ir matai... Tikrai ne visi ir greiÄiausiai net ne dauguma atsikemÅ¡a alų. Bent aÅ¡ matau daugiau tokių, kurie ramiai geria vandenį ar sultis.
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Anonimas rašė:
<...>Kodel dabar negaliu daryti to ko noriu daryti. +30 karscio visi atsikemsa alaus o as kaip kokia raupsuotoji.<...>
KÄ… nori, tÄ… ir matai... Tikrai ne visi ir greiÄiausiai net ne dauguma atsikemÅ¡a alų. Bent aÅ¡ matau daugiau tokių, kurie ramiai geria vandenį ar sultis.
Matyt taip ir yra. Pabaisa selsta mano galvoje. Bando patikrinti kas stipresne ji ar as Pokolkas 1:0 mano naudai
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 11d. |
va ir dÄ—k taÅ¡kus taip ir man atrodÄ— kad visi alų kemÅ¡a per karÅ¡Äius bet po kurio laiko pamaÄiau kad ne visi dauguma blaiviai gyvena , Å¡iaip niekas nelaiko niekas nedraudžia, gali kimÅ¡t alų bet geriau jau taip nebÅ«tų , gyvent blaiviai Å¡aunu, o kas lieÄia buvusius stalo draugus tai kas tikri tai tikrai iÅ¡ liks kas niekas prapuls.
Neprisijungęs
Dar pasiteirausiu del nealkoholinio alaus. Mano atveju jis man lb tiktu (nekalbu apie kasdienini jo plerpima, bet kai pabaisa uzvaldo prota). Nes paprastai noriu skonio. Ir laipsniu ten nera (ant kaikuriu raso ta itin maza, ant kai kuriu isvis nera).
Gira? (ten berods buna kazkas panasaus i saltybarsciu laipsnius. arba varijantu pasitaiko ir be % )
Ar jau cia blogiu blogis? ar alkoholio norintis isvengti zmones renkasi sias alternatyvas?
Nenoriu tapti liguista. Kur net giroje, kefyre ar lasiukuose nuo kosulio izvelgti gresme.
Kokia nuomone? (jei kartais jau daug diskutuota apie tai nukreipkite mane kur tai buvo daryta)
Aciuuuu
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 11mÄ—n. | 17d. |
Manau, kad bealkoholinis alus- tikrai neišeitis. Čia suveikia žmogaus protas-lyg ir laisvas vėl gerti. O iš tikrųjų -jokios laisvės gert nereikia ieškoti. Tiesiog ( aš bent jau) po truputėlį "perkodavau "smegenis ir sėkmingai geriu mineralinį.....
Neprisijungęs
Anonimas rašė:
Dar pasiteirausiu del nealkoholinio alaus. Mano atveju jis man lb tiktu (nekalbu apie kasdienini jo plerpima, bet kai pabaisa uzvaldo prota). Nes paprastai noriu skonio. Ir laipsniu ten nera (ant kaikuriu raso ta itin maza, ant kai kuriu isvis nera).
Būtų išeitis į netolimą užgėrimą ir daugiau niekur. Neapgaudinėk savęs pavadinimais „bealkoholinis“ ir pan., juk ten aiškiai užrašyta „alus“.
Anonimas rašė:
Gira? (ten berods buna kazkas panasaus i saltybarsciu laipsnius. arba varijantu pasitaiko ir be % )
Ar jau cia blogiu blogis? ar alkoholio norintis isvengti zmones renkasi sias alternatyvas?
Nenoriu tapti liguista. Kur net giroje, kefyre ar lasiukuose nuo kosulio izvelgti gresme.
NaminÄ—s giros negeriu, jokių SmetoniÅ¡kų ir panaÅ¡ių, kur užraÅ¡ytÄ… 1,2 proc. taip pat ne, vengiu visų į vidų vartojamų spiritinių vaistų. SintetinÄ™ girÄ… pradÄ—jau ragauti gal po poros blaivybÄ—s metų, Å¡iuo metu nebegeriu ir jos, geriau vanduo, sultys ar Å¡iaip koks limonadas. Kiek pažįstų ilgesnÄ™ blaivybÄ—s patirtį turinÄių žmonių, visi su Å¡iais dalykais elgiasi panaÅ¡iai.
Å iaip jau daug pridiskutuota forume apie bealkoholiniu gÄ—rįimus, vaistus ir t.t., nebeatkapstau dabar kas ir kur, bet pasiskaityk temÄ… Kaip iÅ¡likti blaiviam. MÅ«sų patarimai, ten naudinga informacija. Apie bealkoholinius alus ir vynus irgi konkreÄiai paraÅ¡yta. PaskaiÄiusi neskubÄ—k sakyti, kad tai nesÄ…monÄ—s, geriau dar kartÄ… paskaityk. Suprask, jog ten sudÄ—ta tikra negerianÄių žmonių patirtis. Tikrai verta ja pasinaudoti.
Neprisijungęs
lb aciu uz nuomones. paskaitysiu butinai. na o kaip seksis toliau gyventi blaiviai bus matyt
Neprisijungęs
Aš skaitau,kad apskritai gazuoti gėrimai nesveika...geriausiai natūralios sultys,arbata arba vanduo.
Neprisijungęs
Anonimui sveika / nesveika kol kas antram plane, jei koks gazuotas gėrimas geriau alaus norą sumažina, tai tikriausiai ką iš jų rinktis klausimas nekyla. Apie sveikatą vėliau bus galima pagalvoti, šiuo metu svarbu atsilaikyti... Nereikia kelti didelių tikslų iškart, po truputi, mažais žingsneliais dažnai viskas pasiekiama lengviau.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mÄ—n. | 4d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 21d. |
Audronis rašė:
Anonimui sveika / nesveika kol kas antram plane, jei koks gazuotas gėrimas geriau alaus norą sumažina, tai tikriausiai ką iš jų rinktis klausimas nekyla. Apie sveikatą vėliau bus galima pagalvoti, šiuo metu svarbu atsilaikyti... Nereikia kelti didelių tikslų iškart, po truputi, mažais žingsneliais dažnai viskas pasiekiama lengviau.
Tikrai, jei palyginti gazuoto gėrimo burbuliukų žalą su alkoholio žala, tai net juokas neima...
Šita tema jau nekart diskutavom, reiškia aktualu, jei vis grįžtam.
Tikrai, blaivybės pradžioje labai svarbu nebūti alkanam ir ištroškusiam.
Labai pritariu, kad reikia po ranka turėti kokio gaivaus gėrimo ir prisisotint jo tiek, kad alus tiesiog fiziškai netilptų.
Man gal tik toks skirtumas nuo Audronio, kad nemėgstu stipriai gazuotų. Užtai prisiplempdavau kitokių. Yra gi dabar. O ir brangesnių, egzotiškų leisdavau sau praragaut. Kodėl ne? Gi vistiek pigiau negu kablį pagaut.
Pavalgyt neužmirškit. Sotumas gerina nuotaiką, nuima nerimą, o linijas pataisyt galėsim blaivia galva.
Neprisijungęs
O aš laikausi puikiai
Blaiva ir laiminga. Nežinau ar blaivybÄ— labai gerai mane veikia? Ar B grupÄ—s vitaminai kuriuos geriu, bet nebekankina (arba vis reÄiau) nerimas, stresinÄ—s situacijos nebe atrodo tokios baugios.
Kas link norÄ—jimo įkalt. Tai taip. Kai esu soti ir neiÅ¡troÅ¡kusi, nenoriu alkoholių tada jauÄiuosi apsvaigusi nuo blaivybÄ—s. Kas link figÅ«rų
Jau keletas kg užlipo
Nes seniau na koki viena ar keletą kartu per dieną pilnai soti būdavau
nes vakare vynas geriau muš
Dabar daugiau kartų soti būnu.
Na, bet aÅ¡ netgi sutikÄiau likti su tais keletu kg jei jausÄiausi taip gerai visada
(Äia matyt kalbu tik Å¡iandiena
Tuojau atostogos. Teks susikaupti)
Neprisijungęs
Smagu skaityt,Anonime:)
Jei esi liesa,tai tik į naudą tie kg,...o šiaip man alkoholis trukdydavo išlaikyt formas-aš kaip tik pilnėdavau gerdama,nes prisigėrus prisivalgydavau-nekontroliuodavau savęs,..kitą dieną net neprisimindavau,kad valgiau:)Pagiringa irgi nežinodavau kaip "užkamšyt" tą blogumą,tai prisipirkdavau visokio nesveiko maisto.Po to kokį laiką bandydavau grįžt į formas,bet jei ir vėl gerdavau ir vėl ta pati dainelė būdavo:)Nustojus gert,pradėjau sąmoningai valdyti savo norus ir susireguliavo viskas:)
Neprisijungęs
ištiesų ir vartojant alkoholi prisikimšdavau kai išgerus būdavau. Ir kita dieną visa nesveika maistą rydavau.
Dabar gal kiek ir daugiau suvalgau per dienÄ…, nes padeda mažiau galvoti apie svaigalus (+ visokiu limonadų man pokolkas norisi, ko anksÅ¡Äiau vengdavau). Bet kai iÅ¡kris alus iÅ¡ galvos ir kg nukris vel
Neprisijungęs
Na aš niekad tu limonadų negerdavau ir girtuokliaudama..nei alaus, nei sidro nemėgau.Mat tie gėrimai su burbuliukais,už tai tau ir noris dabar tų limonadųAš mėgdavau stiprius gėrimus.
Esu skaiÄius,kad alų gerianÄios moterys suvyriÅ¡kÄ—ja,o vyrai sumoteriÅ¡kÄ—ja:)
Su laiku atsirinksi kÄ… gert ir valgyt.
Neprisijungęs